România ca o pradă


Eu ii inteleg pe cei din occident… sunt in criza… resursele Romaniei reprezinta o prada foarte atractiva… 

Vesticii sunt atata de speriati ca romanii ar putea sa-si recapete tara si sa-si exploateze resursele in folosul intregii natiuni…

Astfel, fac gesturi disperate care arata cat de mult pot sa decada occidentalii pentru a nu piarde resursele Romaniei si ceea ce au creat romanii in trecut… mostenirea noastra infierbanta cancelariile occidentale… si face sa freamate de disperare toate institutiile si organizatiile create in 22 de ani de urmasii comunistilor si securitatii ceausiste…

Au declansat o operatiune cum nu s-a mai vazut: au binecuvantat abuzurile pe care puterea le-a facut in detrimentul romanilor tocmai pentru ca exploatatorilor nu le pasa de saracia noastra, ci urmaresc doar ca indivizii agreati de ei sa le ofere pe tava lucrurile dupa care jinduiesc

 
4 milioane de salariati la un numar de 20 de milioane de romani… natalitate mica, mortalitate mare, migratie mare, bolnavi fara spitale si medicamente, scoli insalubre, copii napastuiti de saracie, venituri mici… si o tara bogata cu oameni al caror zambet este schimonosit de saracie si tristete… dupa 22 de ani a cazut masca definitiv…

Experimentul din Romania reprezinta calea catre bunastare… daca veniturile totale ale romanilor raman constante si se impart la un numar mai mic de cetateni romani se obtin venituri mai mari pe cap de locuitor al tarii ?

Astfel, „binefacerile” integrarii in ue sunt vor fi demonstrabile… vreme in care resursele natiunii si mostenirea comunista vor spori averile natiunilor industrializate si ale bogatilor planetei…  România ca o pradă …

 
sursa: comentarii Gandul

13 răspunsuri

 1. Romania ca o prada, exista o carte editata la editura Obiectiv Craiova cu ceva ani in urma si are acelasi nume. DA Romania ca o prada!, de fapt noi Romanii am pierdut acest razboi economic, ne place sau nu, acesta este un adevar de necontestat, noi Romanii nu am stiut sa ne alegem conducatorii, acei conducatori care i-am ales ne-au vandut pentru generatii, ne-au vandut pana si pamantul de sub picioare, pamant care erea lasat de stramosi. Sunt multe de spus si multe sau spus in acesti 22 de ani, s-a intamplat ceva?, a fost cineva tras la raspundere, tugulanul (omul de rand) a fost mintit ca fabricile se privatizeaza, cand colo au fost vandute strainatati, romanii chiar daca voiau sa cumpere fabrici, ereau din start inlaturati. Chiar si migratia a fost pusa pe ordinea de zi!, cu cat mai multi plecati, cu atat mai multi se dezradacineaza de aceste locuri natele. Iar ei pot sa aduca pe aceste pamanturi colonisti…………..trist dar adevarat!

 2. La multi ani ! tuturor celor ce poarta frumosul nume al Preasfintei Noscatoare de Dumnezeu, si pururea Feciara Maria! Sa ne pazeasca pe toti sub acoperamintul ei!.Da, Romania-Dacia ,pamint binecuvintat de Dumnezeu,cu un popor bun , harnic, primitor de oaspeti si naiv.. Le sta in git multora, le curg balele siroaie dupa tot ce avem. Asa cum totul a fost pradat si vindut , cred ca tot asa cind va veni momentul , vom rupe toate legamintele facute de tradatorii de tara, le vom anula si vom porni singuri de la zero. Se poate ca intre timp , sa inceapa alegerea griului de neghina, daca nu a si inceput, dar inca nu e vremea treierisului. Am fost de mic incintat de proverbele noastre, aproape sut la suta din popor. Acum ma incana proverbul „Nu sti de unde sare iepurele”! Tocmai acest lucru le va da bataie de cap vinzatorilor de tara.Inca mai cred ca exista in toate structurile puterii si ale statului PATRIOTI, care sa se uneasca si sa spuna STOP! ROMANIA_DACIA ,e a noastra! Servicii secrete, armata, politie , pompieri si jandarmi, nu cred ca toate sint in slujba cahalului , ca mai sint acolo oameni cu dragoste de tara si popor, daca nu ptr ei, macar ptr copiii si nepotii lor. Iar celor care vor raul, pieirea si disparitia poporului meu, le urez sa le dea Domnul la toti, dupa inima si faptele lor!

  • „vom porni singuri de la zero” -nu nu nu nu, tzt, tzt ,n-ai inteles , se porneste intotdeauna de la un zid parasit. Deci avem nevoie de un astfel de zid. Unde gasim zidul? la noi? Nicidecum caci a fost furat piatra cu piatra si dus la straini. Bun dar atunci unde? pai…la straini.Dar la straini zidul nu e parasit. PAI SI NU VRETI SA-L FACEM NOI PARASIT?

   Cin’ se ia cu mine bine
   Ii dau haina da’ pa’ mine
   Cin’ se ia cu mine rau
   Sa-l fereasca Dumnezeu

   sau

   Hai cu nucleara ……
   Sa rasune tara……..

  • Nu mai e nimic de spus. Subscriu.

 3. Off topic:

  „Biata masă a poporului român alerga de la partid la partid, de la promisiune la promisiune, legându-şi de fiecare, cu credinţa ei seculară, cele mai curate nădejdi, dar întorcându-se înşelată şi amărâtă, cu toate speranţele zdrobite, când de la unul, când de la altul. Aceasta, până când va înţelege odată, că a intrat în mâna unor cete puse pe câştig şi pe pradă.

  Erau trei partide mai mari: liberal, averescan şi naţional ţărănesc. Pe lângă ele şi altele mai mici. În fond, nu exista între ele nici o deosebire. Numai formele şi interesele personale le deosebeau. Acelaşi lucru sub alte forme. Nu aveau nici măcar justificarea unor păreri deosebite.

  Singurul lor mobil sufletesc adevărat era: religia interesului personal, pe deasupra oricăror dureri ale ţării şi a oricăror interese ale neamului.

  De aceea spectacolul luptelor politice era dezgustător. Fuga după bani, după situaţii personale, după avere şi plăceri, după pradă, dădea un aspect de duşmănie neasemuită, acestor lupte. Partidele apăreau ca adevărate cete organizate care se învrăjbeau, se mâncau şi se luptau unele cu altele pentru pradă.

  Numai lupta pentru neam sau pentru orice ideal, care depăşeşte interesul, egoismul şi poftele personale, este blândă, cuviincioasă, nobilă şi fără dezlănţuire oarbă de patimi. În ea poate fi pasiune, dar nu patimă oarbă şi josnică.

  Aspectul de vrăjmăşie şi de josnicie al acestor lupte putea fi o dovadă suficientă, că ele nu se dădeau în lumea unui ideal înalt şi sfânt şi nici în aceea a principiilor, ci în adâncul cel mai trist al celor mai neruşinate interese personale.

  Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. Cine să se mai ocupe de nevoile ei?

  Politicienii aceştia cu familiile şi cu agenţii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-şi întreţine clientela politică, bani pentru voturi, bani pentru cumpărarea de conştiinţe omeneşti.

  Rând pe rând, cetele lor se vor năpusti şi vor spolia ţara. Aceasta va însemna, în ultimă analiză, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secătui bugetele statului, ale prefecturilor, primăriilor.

  Se vor înfige ca nişte căpuşi în consiliile de administraţie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fără nici o muncă, din sudoarea şi din sângele muncitorului istovit.

  Vor fi încadraţi în consiliile bancherilor jidani, de unde vor primi jetoane, de alte milioane şi zeci de milioane, ca preţ al vânzării lor de neam.

  Vor da naştere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea. Corupţia se va întinde în viaţa publică a ţării ca o plagă, de la cel mai umil slujbaş şi până la miniştri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea să-i cumpere pe aceşti monştri şi prin ei ţara întreagă.

  De aceea, când ţara stoarsă nu va mai putea să le dea bani, vor ceda consorţiilor de bancheri străini, rând pe rând, bogăţiile pământului şi cu ele şi independenţa noastră naţională.

  O adevărată pletoră de oameni de afaceri se va întinde ca o pânză peste toată România, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga ţării.

  Acesta este politicianismul.

  Jos, se vor întinde: mizeria, demoralizarea şi deznădejdea. Vor muri copiii cu zecile de mii, seceraţi de boli şi de mizerii, slăbindu-se astfel puterea de rezistenţă a neamului în lupta pe care o duce singur în contra poporului jidănesc organizat şi susţinut de politicianismul înstrăinat şi de tot aparatul de stat.

  Cei câţiva oameni politici cinstiţi, câteva zeci, poate chiar conducători de partide, nu vor mai putea face nimic. Vor fi nişte biete marionete în mâna presei jidăneşti, a bancherilor jidani sau străini şi a propriilor lor politicieni.

  Această batjocură, această demoralizare, această infecţie, va fi susţinută, pas cu pas, de toată falanga jidănească, interesată la distrugerea noastră, pentru a ne lua locul în această ţară şi a ne fura bogăţiile. Prin presa ei, care a uzurpat rolul presei româneşti, prin sute de fiţuici imunde, printr-o literatură atee şi imorală, prin cinematografe şi teatre provocatoare la desfrâu, prin bănci, Jidanii au devenit stăpâni în ţara noastră.

  Cine să se opună? Astăzi când ei sunt pregătitorii dezastrului şi apariţia lor e semnalul morţii noastre naţionale, cine să le apară în faţă?”

  Initiatii stiu cui apartine textul, mai actual ca niciodata. Ceilalti trebuie sa se mai instruiasca.

  • E mai on-topic ca orisicand.

  • Mos Darie, eu va propun ptr functia de prim ministru. Aveti destue calitati de a conduce un cabinet sau un guvern .Sint sigur ca veti gasi si ajutoare pe masura, un Eufrosin, un Adrian ,un zamolxus etc, oameni cu judecata si cu scaun la cap. Dar cum sa o facem, si cit mai repede?

   • Pai eu vreau Presedinte Stelica, se poate ??

   • Stelica taica, discursul nu-mi apartine mie, ci unuia din martirii neamului. Unul caruia nu a fost de ajuns sa i se curme viata, ci a trebuit sa i se si manjeasca memoria…Numai asasinatul comis asupra lui, pe cand era legat cu mainile la spate, sugrumandu-l si apoi impuscandu-l, arata ce minti bolnave au unii…
    A ma considera in aceeasi categorie cu astfel de oameni este prea mult. Mult prea mult…
    Citatul de mai sus se poate constitui si intr-o incercare modesta de a reda romanilor o bucatica din istoria lor adevarata…

    • Stiu Mos Darie ca nu e discursul dvs. dar de 3 ani decind urmaresc aceste bloguri si mai ales comentariile , mi-am dat seama imediat ca sinteti de cursa lunga.Alaturi de Adrian , zamolxus si alte citeva persoane, sinteti nucleul dur . Analize la obiect, cu dovezi, spus lucrurile direct sa priceapa si un sarantoc ca mine, capacitatea si inteligenta de a depista imediat capcanele ,plus intrusii cu 2 fete care intra pe scena sa faca abur spre a zapaci cititorii. Cineva trebuie sa incerce, sau daca ati gasit ceva , e si mai bine. Ma mira faptul ca in citeva zile mru cu ai lui au facut partid, l-au inscris etc fara probleme, si un bataiosu se chinuie de 3 ani sa adune semnaturi ptr inscrierea partidului. La fel d-l prof Ion Coja i-a trebuit destul de mult. Nu vi se pare curios?

     • Marea problema a profesorului Coja ramane Ceausescu.
      Domnia sa se incapataneaza sa oculteze originile tiganesti ale Elenei ( Lenuta Rastroçesa), sa uite ce rol a jucat Nicolae la colectivizare, sa vorbeasca despre titluirle universitare atribuite analfabetilor comunisti, sa puna in discutie dimensiunea privilegiilor nomenclaturii comuniste ( gospodaria de partid, casele de vacanta si vanatoare, casele de „creatie” ale artistilor aliniati ideologic, reteaua de aprovizionare cu alimente a Partidului si Securitatii in vremea foametei din perioada ’83-’89, spitalele gerate strict in beneficiul membrilor de Partid ” de frunte” si familiilor acestora), sa recunoasca rolul familiei conducatorului in ” ratacirea” unor bunuri de patrimoniu unice (cazul Muzeului Colectiilor si al Muzeului National de Arta), sa recunoasca rolul jucat de Ceausescu in promovarea tiganilor in Partid si Securitate, a evreilor in toate sistemele media ( Brates, Vornicu, Rosianu, Carmen Dumitrescu, Stark,directia Radiodifuziunii, redactorii sefi din marile cotidiene), sa puna in discutie recrutarea adolescentilor si tinerilor ca informatori ai securitatii la initiativa familiei Ceusescu, sa aminteasca rolul jucat de aceasta familie in incercarea de a distruge constiinta crestin-ortodoxa a romanilor, sa propuna deschiderea dosarului pruncilor morti de frig si mizerie in maternitatile tarii presupus ocrotite de cei doi parinti exemplari cu nume de ” usier la sinagoga”- cf. dictionarului Seineanu..
      Ma opresc aici si imi pare rau ca a trebuit sa insir toate aceste lucruri.
      Nu pretind a detine adevarul absolut in privinta „epocii de aur” a carei stralucire pare ca l-a orbit pana si pe intelectualul Coja. Afirm insa ca toate strambaciunile si relele indurate de romani sub regimul Ceausescu au condus la malformarea, la imbolnavirea morala a multor conationali.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: