Vara e aici – cum să scăpăm de căpușe înainte de a ne îmbolnăvi


Dacă ar fi ca omul să se lase hipnotizat de o mass-media aflată solid în labele dușmanilor noștri, nu și-ar mai scoate familia vara în natură nici cât măcar la o înghețată, căci vezi-Doamne, ne mușcă căpușele infectându-ne cu borelioză, sau „boala Lyme”, cum o numesc străinii care ne vor stupizi, înfricoșați și lipsiți de ajutor.

 

Umflata cu sangele omului

 

Cine a citit distopia lui Aldous Huxley, Brave New World, va înțelege imediat că scopul căpușelor care nu se deosebesc de cele aflate în natură decât prin numărul picioarelor, este ca să îndepărteze omul de restul creației Lui Dumnezeu, chiar dacă asta implică amenințări ipotetice cu boli care până nu demult, erau de neîntâlnit;.

Dacă isteriile create cu gripe născocite prin laboratoare străine nu ne-au lecuit de la a ne simți minunat în mijlocul lumii și al naturii, a scormonit vrăjmașul din tolba sa cu trucuri o nouă amenințare, cea a căpușelor care chipurile ne sunt fatale.  Nimic mai departe de adevăr.

Când hainele chiar nu împiedică micile arahnide de la a ajunge pe pielea noastră deși ar trebui, există încă lucruri pe care trebuie să le cunoaștem:

1. Mușcătura căpușelor nu provoacă în mod automat borelioza. Majoritatea celor mușcați, nu suferă simptome întreagă viața lor. Marea majoritate a căpușelor nu sunt purtătoare ale bacteriei.

2.  Dacă ați dezvoltat simptomele tipice ( roșeață circulară la locul mușcăturii, tulburări neuro-motorii și/sau stomacale, dureri ale încheieturilor etc.), există tratamente cu antibiotice, care vă scăpa de bacteria care cauzează boala. Evident, va trebui să vizitați un medic și mai mult de atât, să aveți banii care să vă procure antibioticcele scumpe care distrug Borrelia afzelii sau varianta sa americană, Borrelia burgdorferi, într-un sistem medical aflat la mâna celor care vor România depopulată de Români.

 

 

3.  Mai bine chiar decât să ajungeți la doctor, după ce ați făcut tot ce puteați pentru a preveni mușcăturile ( oțetul aplicat pe piele nu este numai împotriva țânțarilor, pantalonii și tricoul fac minuni deasemenea! ), atunci urmați un sfat simplu și eficient, pe care nu îl veți primi din mass-media.

 Ce să facem cu un simplu chibrit, pentru a scăpa imediat de căpușa aflată deja în piele:
„Înnebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească
inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros prin apropiere.
Cu toții ne ferim copii de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște,
răspândesc boala Lyme (Borrelioza).

 
Căpușa înfiptă în pielea noastră poate fi îndepărtată cu ușurință cu
ajutorul unui singur băt de chibrit.
Umeziți capul unui băț de chibrit, și descrieți cercuri cu el, în jurul locului, unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va
extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura
mirosul de fosfor

Această metodă de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Nu trebuie să purtăm grija riscului, ca prin apucarea corpului căpusei saliva acesteia să fie injectată în corpul nostru, și nici să se rupă capul insectei înfipte în piele.
Această metodă este răspândită numai prin calea directă, de la om la om, și
nu se găsește nici o explicație pentru faptul, că media nu-o răspândește
deloc ?!

sursa: Dan Stanciu, primita prin email

21 răspunsuri

 1. Uau ! uite, daca scriai asta acum o luna jumate, stiam si eu cum sa dau jos „lighioanele” de pe mine :))). Ei, da intr-adevar ! Isterie nationala ! Anu’ asta facem Lyme !!! :)))

 2. Sa presupunem ca ne aflam in padure sau in camp si nu avem chibrituri cu noi.
  Sa presupunem ca monstrul s-a infipt drept intr-o fesa si suntem intr-o companie delicata fata de care ne jenam sa ne dam nadragii jos. Ce facem?
  Incepem prin a blestema parazitii de tot felul pomenind politicienii, agentii sanitari, proprietarii celor 5 structuri HAARP care au bulit totalmente clima, MONSANTO ( ca astia trebuiesc blestemati in toate situatiile), veterinarii care nu au tratat cainii fara stapan, puturosul care nu a cosit campul si uitucenia din cauza careia nu am mancat regulat usturoi, cu toate ca stiam ca indeparteaza parazitii de tot soiul.
  Dupa ce ne-am racorit cat de cat, dam rusinea deoparte si turnam ulei ( de masina, de salata, de masaj) pe locul in suferinta. Stam asa, expusi amuzamentului public, pret de 3 minute.
  Monstrul, sufocat, va cadea. Fericiti ca putem folosi, in sfarsit bricheta, dam foc (obligatoriu) infectului parazit.
  Dupa, dezinfectam locul cu spirt ( sau cu urina) si fugim la un doctor (sau farmacist) caruia ii cerem pe raspunderea noastra un medicament, promitand ca dupa 10 zile, venim la analize.
  Daca ne mai ramane un petec de creier liber de ura impotriva capuselor, ne gandim cu compasiune la victimele invaziilor de viespi uriase semnalate prin diversi coclauri mondiali si mai putin compatimitor, la soarta italienilor napaditi de gandacii de bucatarie cat palma , ramasi in urma gunoaielor trimise contra cost, in Romania.

  • nu dăm foc monstrului! dacă fugim la medic să testăm dacă e purtător al bolii fugim cu căpușă cu tot! chiar și după ce am scos-o singuri .. e mai ușor de testat în laborator căpușa!

   ;-p

   însă cel mai sigur e să nu fim boi și să ne mai pipăim din cînd în cînd ciolanele după cîte-o integrare armonioasă cu natura! că armonia e doar aparentă! sau de scurtă durată! dacă sa întîmplat și te-ai integrat armonios cu căpușa azi și tot azi întrerupi armonia naturală dintre tine și căpușă riscul scade chiar dacă ar putea fi o căpușă infectată …

   de-aia s-au inventat păturile ca să nu te integrezi chiar de tot cu natura cînd te întinzi prin iarbă!

   iar cuțu-cuțu poti zice celui mai bun prieten al omului și de la o oarecare distanță nu e musai să îl cari în brațe prin iarbă că deaia are 4 lăbuțe să alerge cu ele!

 3. off topic
  Reproduc aici o postare – care nu-mi aparține – și care îi va face pe români să se simtă mândri de originea lor

  Bosonul… Eminescu

  “Dar deodat-un punct se mişcă… cel întâi şi singur. Iată-l
  Cum din chaos face mumă, iară el devine tatăl…
  Punctu-acela de mişcare, mult mai slab ca boaba spumii,
  E stăpânul fără margini peste marginile lumii.”
  Scisoarea I – M. Eminescu

  … a fost un eminescu Absolutul
  sau Absolutul, eminesc cumva,
  şi-a plămădit la începuturi lutul
  ştiind perfect ce infinit Va modela.?!

  şi România să fi fost întâmplător
  acel picior de plai pe care dânsul
  va fi venit dintr-un sfârşit de viitor
  şi care la ‘nceputuri fu cuvântul?!

  şi steaua pân’ la care-i drumul lung
  şi plopii fără soţ cu flori albastre
  ce sacru genial în umbră-ascund
  şi ce nefast simbol al laşităţii noastre?!

  PS
  şi bosonul Eminescu-i ultima din cărămizi
  la măreaţă catedrală ce nu poţi s-o mai ucizi
  punctul ăsta ce se mişcă (unii zic – bosonul Higgs)
  e şi timpul, e şi spaţiul, e şi totul şi… nimic!!!

  poezie de Iurie Osoianu (3 iulie 2012)

 4. „străinii care ne vor stupizi, înfricoșați și lipsiți de ajutor”??? Pai cu iertare sa-mi fie dar majoritatea poporului nostru din nefericire cam asa e, nu stiu daca exclusiv strainilor sau asa erau si mai inainte. A se vedea ce se intampla in prezent in politica, cum s-a umilit si s-a plecat in genunchi voinicul nostru reprezentant tonta in fata sovieticilor, ptiu pardon asta europenilor 🙂 si cum la vreo 3 runde de alegeri a iesit tot matrozul chior.

 5. http://www.andreas-unterberger.at/2012/07/die-linksfaschisten-putschen-ij-und-die-eu-schlaeft/

  protestati impotriva vesticilor dobitoci care scriu numai timpenii!!
  nu va limitati la a discuta discutii intre voi pt peretii blogului!

 6. Bun articolul, nu stiam ca putem scapa asa usor de capuse.Acum pot sa-mi ajut catelusii de la tara care au mereu din iarba cate o capusa

 7. 😦 autorul mesajului de mai sus cu siguranta nu s-a confruntat cu boala lyme. In realitate situatia nu este atat de roza!! Trebuie tinut seama ca o capusa poate sta agatata pe corp fara sa fie depistata ( mai ales la barbati din cauza pilozitatii) apoi sunt nimfele care sunt de mici dimensiuni mici si pot trece cu usurinta neobservate. Trebuie tinut seama ca un eritem migrant nu apare decat in proportie de 40% din cazuri, si ca „nevinovata creatie a lui Dumnezeu” chiar daca nu transmite borrelia poate transmite o multime de alte coinfectii!
  Referindu-ma doar la situatia mea ca victima a muscaturii de capusa, AVERTIZEZ pe toata lumea, si afirm: DA muscatura de capusa este foarte periculoasa, boala este invalidanta, este devastatoare, este un cosmar!! Trec ani pana medicii reusesc sa puna un diagnostic corect de boala Lyme sau de neuroborelioza si apoi urmeaza tratamentele care este foarte, foarte grele si de lunga durata. Bacteria va ramane in corp pentru tot restul vietii organizata in forma de kisturi si se va manifesta din nou la cand sisitemul imunitar va fi scazut!!
  Mii de bolnavi lyme au fos diagnosticati cu alte zeci de boli decat lyme, au facut tratamente inutile (de multe ori cu corticosteroizi care sunt contraindicati in boala lyme) fiindca lyme imita o multime de alte boli si ce este si mai rau, in stadii cronica anticorpii nu se pozitivizeaza.
  Cu certitudine autorul articolului face afirmatii in nestiinta de cauza.
  Deci atentie!!
  Atentie la copii, cautatii cu atentie pe corp, dupa genunchi, in par, spate, etc, etc.. atentie la voi insiva.. Intrati pe forumul Desprecopii.com si veti gasi informatii suficiente. Va doresc weekend-uri placute si nu pot decat sa va doresc ..sa va fereasca Dumnezeu de nevinovata sa creatie!!
  Cu stima
  Cris

 8. Whistleblower Binney says the NSA has dossiers on nearly every US citizen
  https://www.networkworld.com/community/blog/hope-9-whistleblower-binney-says-nsa-has-dossiers-nearly-every-us-citizen
  Cum a distrus Goldman Sachs economia Greciei

  În acest video un jurnalist de investigaţii american susţine că economia Greciei a fost distrusă printr-o schemă financiară frauduloasă desfaşurată de banca Goldman Sachs şi mascată prin învinuirea poporului grec de lene şi lăcomie.

  Apelul Dr.Rath către poporul german și popoarele Europei, Berlin 13-03-2012

  Mainstream ignores Mexican protests
  In week-end-ul trecut, zeci de mii de mexicani au ieşit pe străzile din Mexico City pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor. Ei susţin că Enrique Peña Nieto, un membru al Partidului Revolucionario Institucional, a cumparat voturile alegătorilor folosind în acest scop tichete-cadou.
  Aşa cum am aflat de pe Facebook, guvernele SUA şi Marii Britanii au facut presiuni pentru a nu se publica în presă despre acest eveniment. Google a cenzurat filmările de pe Youtube şi a restricţionat cuvintele-cheie legate de acest protest.

 9. Metoda cu chibriturile e genialä, dacä functioneazä: pe mine cäpusele mä evitä (atitudinea e reciprocä!) dar am sä testez pe copii. Încolo, borelioza, dacä apar pete roscat-violacee, trebuie tratatä URGENT!

  Dar, afarä de maladia lui Borel (care e o infectie bacterianä) ni-se tot spune cä bestiile în cauzä mai sunt infectate (tot foarte rar, dar nu e exclus) si cu virusul meningitei, o boalä care, odatä declansatä, NU se poate opri / combate si care la adulti poate avea consecintze gravissime: cum procedäm atunci?

  • Te evita capusele? Cool!

   Am impresia ca tarasenia e ultra-mediatizata cu scopul de a ne face sa evitam contactul cu natura. Evident, trebuie sa stim cum sa ne protejam, dar nu si sa cadem victime ale isteriei anti-capusa.

   De-aceea si articolul.

   Sper sa nu veniti in contact daunator cu micile arahnide

 10. Sunteti neinformat ! Va dau un site (cititi-l cu atentie) :

  http://www.lyme-disease-research-database.com/lyme-disease-antibiotics.html

 11. eufrosin ce ai patit? concediu ? sau altele ?

 12. off topic:
  ” We thought the battle for our Internet freedoms was over when SOPA failed to pass the House of Representatives earlier this year – now our digital privacy rights are coming under threat once again.

  Recently introduced by House Republican Lamar Smith, the Intellectual Property Attache Act (IPAA) draws extensively from a specific proposal from the final section of the SOPA bill. If passed, IPAA would give the government further authority to regulate our actions online. It would create a czar who would grant the U.S. government the authority to regulate and block websites domestically without due process. It would also influence foreign governments to adopt similar restrictive measures, spreading destruction of our online freedoms across the world.”
  Adica, chiar daca au luat-o in bot cu ACTA, baietii nu se lasa, si ne omoara cu proprietatea lor intelectuala…O fi, dar uita ca productiile intelectuale sunt, esentialmente, pentru uzul si critica publicului…mai restrans sau mai larg, functie de gradul de specializare al respectivei productii, dar PUBLICA. Iar validitatea, ori valoarea – cum vreti – acelei productii intelectuale nu se masoara neaparat in bani, ci in respectul si interesul comunitatii stiintifice fata de autor. Ca unii vor sa transforme totul in bani…asta e treaba lor.
  Cam acelasi lucru se poate spune si despre productiile literare, muzicale, etc. Daca punem problema de maniera asta, ar trebui sa interzicem si bibliotecile…

 13. și la fel de important, dar constat cu surprindere că nu prea e spus de nimeni, căpușele sunt mai dese prin iarba pășunilor … pe unde trec și pasc în mod regulat turmele de oi sau capre … mai rar vaci … pășunile comunale … deaia e epidemia mai mare prin zona sibiului …

  ;-p

  cît despre separarea forțată de natură să fim serioși … progresul civilizației umane se judecă după cît de mult supune forțele naturii nu invers, integrarea și armonia cu natura!

  aia e pentru romantici! pentru cei care n-au trăit cu adevărat în mijlocul naturii, luptînd corp la corp zi de zi și ceas de ceas împotriva ei … ca medicament le recomand 2-3 ani de integrare armonioasă cu natura, dar integrare 100% nu tip robinson crusoe! că ăla sa luptat cît a putut cu natura, creînd unelte, făcînd agricultură atît cît a putut în acele condiții …

  lol!

  de exemplu miniserialul battlestar galactica varianta 2004 a propus un final interesant al luptei dintre oameni și cycloni … un armistițiu, renunțarea la tehnologie și un început nou pe un pămînt nou al ambelor rase … o da! ce romantic! însă chiar la final vedem și cît a ținut romantismul:

  perechea de cycloni Gaius Baltar și Number Six în secolul XX full de tehnologie …. concluzia? n-a durat prea mult perioada romantică de integrare în natură și destul de repede sa revenit la dezvoltarea tehnologiei pentru a o controla și lupta în mod eficient cu natura …

  ceva normal! nu îți trebuie decît o sesiune de 3-4 km lungime de dat cu sapa prin porumb ca să îti sară cheful de natură și traiul natural …

  te întorci rapid, cu viteza luminii, la confortul civilizației umane și al tehnologiei …

 14. Pentru îndepărtarea căpușelor, este total contraindicat să folosiți metode folclorice, ”tradiționale” precum aplicarea de căldură/ceară/acetonă/ulei/vaselină/benzină pe căpușă deoarece scopul nostru e să desprindem cât mai repede căpușa, nu să așteptăm să se arunce ea singură de pe noi. De asemenea, orice agresiune asupra căpușei o poate determina să-și deverseze conținutul stomacal în organismul nostru, și odată cu el potențiale virusuri și bacterii, ceea ce trebuie să evităm cu orice preț.

 15. Metoda batului de chibrit da rezultate foarte bune la capuse 😉

 16. Eu am aplicat metoda cu fosfor si am reaplicat si am citit toate comentariile si m-am plictisit asteptand si nu functioneaza 😦

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: