Marșul curiștilor prin București: cine îi promovează ?


Dacă nu ar exista dovezile filmate, mai că ai crede că disoluția societății românești are loc la întâmplare, că homosexualii sunt astfel din naștere și nu prin „educație” și că Mark Gittenstein reprezintă America cea veche, respectabila  și nu liota de degenerați care o țin strâns sub stăpânirea lor, astăzi, mai evident ca niciodată;
 
 Despre ce povestim aici? Iată rezultatul concret al sprijinului direct și mai puțin direct pe care promotorii „democrației, diversității și ai toleranței”, l-au acordat unor perverși care până mai ieri se ascundeau în orice cotlon aflat la îndemnană de teama reacției oamenilor normali – acum se ling în sfidarea lumii:

 

Bucuresti, 30 Mai, 2012, sursa foto Mediafax.

 Și niște părinți nenorociți care ar trebui decăzuți din drepturi pentru totdeauna, pentru că și-au abuzat astfel copilul – ce va pricepe din asta și cum va mai crește normal acest băiețel?


 

Cine e promotorul nr. 1 al degenerescentei? Nimeni altul decat ambasadorul SUA la Bucuresti:

 

Gittenstein

  

Domnu’Gittenstein, regret sa o spun, dar prin asta nu te-ai dovedit numai vrajmasul unui neam crestin de peste 2.000 de ani, ci si al natiunii pe care cu necinste o reprezinti aici la noi. In mod oficial, te dau aici si acum rusinii!

Cu d’alde voi, nu-i de mirare ca Romanii au inceput sa gandeasca astfel despre America::

Din nou se poate vedea rolul profund nociv pe care il are USA in Romania. Sunt instalati la putere tradatori de tara, doar pentru a ajuta la jefuirea tarii de catre USA. Acum sa nu spuneti ca marioneta Basescu manevrata de un papusar american oarecare la nivelul cel mai de jos, a avut un rol benefic pentru Romania. Dimpotriva, Romania a pierdut enorm din relatia cu americanii. Romanii nu pot conta pe americani, asta e limpede.

Americanii lucreaza strict pentru interesele lor, pentru americani nu exista principiul avantajului reciproc. Sloganul cu democratia e o gogoasa rasuflata, in fapt democratia nu exista, exista doar jaf si sclavie, practicat de cei cu banii multi si falsi tipariti de Federal Reserve ai carei proprietari sunt nu americanii.

sursa comentariu: Cotidianul

Pe langa asta evident, se mai dadeau in stamba alti asa-zisi „reprezentanti” ai natiunilor civilizate, democratice si tolerante… E clar ca scopul clicii care ii conduce pe astia, este sa devenim si noi la fel Iti e si groaza sa iti lasi copiii singuri pentru 1 minut, o zi sau saptamana, acolo unde normele morale ale societatii crestine, au fot treptat erodate si inlocuite, chiar sub nasul cetatenilor acelor tari. Unde se va ajunge si la noi daca nu dam atentie si reactionam virulent impotriva mizeriilor astora?

Nu pot publica asa ceva aici, dar pot face trimitere, cu avertizarea ca nici chiar adultii nu ar trebui sa vada abominatia, caci raul odata imprimat in minte, nu se mai sterge cu una, cu doua. Vedeti la sfarsitul articolului dealtfel excelent.

 Domnul să ne păzească pe noi pe toți cei care vrem binele României!

 

 

58 răspunsuri

 1. De stoarfa blonda nu zici nimic?

 2. Am simtit ca mi se face rau. Si eu care trebuia acum sa ma duc la masa… Ca sa vezi ca nu e chiar atat de buna curiozitatea asta!!!

 3. Toata mascarada asta este bine organizata mondial, pe filiera socialista. In aceiasi zi, la Paris au defilat copii care cocotati pe umerii unor indivizi ( caci parinti nu ii pot numi) strigau: „traiasca homosexualitatea”. Folosesc acelasi tipar propagandistic.
  Hollande a castigat alegerile prin voturile lor, promitandu-le dreptul la castorie si adoptie. Reformele economice, celebra „crestere” seamana cu cresterea promisa de Ponta. Toata siderurgia este in strada, va licentia 10000 de salariati de la Peogeut si a anuntat trimiterea in somaj a 13000 de functionar, anual.
  Doar contractele privind armamentul nu sunt puse in discutie. In acest sector, cresterea este garantata pana la Judecata de Apoi.
  In privinta sodomitilor, CE pregateste o lege care va duce, cu siguranta la decimarea populatiei europene: ridicarea interdictiei de folosirea in transfuzii, a sangelui provenit de la homosexuali.

 4. Euro-tineretul antifa si gheii sub semnul prieteniei

  Intrebare:
  Daca dom’ Nastase a fost sponsorizat de Burberry, infratirea dintre anarho-bolsevici si ghei, este sponsorizata de Nivea?

 5. „Şi toţi aceşti patriarhi cu sinoadele lor slujesc acestor inşi! Dacă aceşti oameni răi ce conduc guvernul rus, grec etc. vor zice: „Sări!”, patriarhii vor sări. Când vor spune: „Fă asta!”, „Roagă-te cu papa!”, ei se vor ruga cu papa. Când vor zice: „Schimbă Liturghia!”, ei vor schimba Liturghia. Când vor zice: „Trebuie să avem homosexualii aprobaţi de lege, iar voi trebuie să tăceţi”, ei vor zice ceva, dar nu vor face o rezistenţă efectivă. Fiindcă ştiu bine cine le sunt stăpânii!” In cazul Romaniei nu zic nici macar acel „ceva”, tacere totala, ziceai ca ar trebui sa zica ceva staretul manastirii Cozia in cazul profanarii mormantului lui Mircea cel Batran, pai nu va zice nimic (normal „sinodul” ar trebui sa zica) , eu il cunosc personal si pe el si pe episcop care mai are o strigare si o sa crape sunt catolici convinsi, i-am zis ceva „episcopului” cu ocazia concelebrarii impreuna cu un popa catolic venit din Italia si care a predicat in catedrala Sf. Calinic, dupa care a predicat si el, a zis ca nu e nici o diferenta intre ortodocsi si catolici decat in arhitectura si vesminte plus multe altele…in fata a sute de credinciosi, nimeni nu a zis nimic, toti erau bucurosi, cum vreti voi „sa luati Ardealul” cu asemenea oameni?

  • Pana acum cateva saptamani ma tot intrebam oare de ce nu citesc absolut nimic, nici de bine, nici de rau, despre Mitropolitul Olteniei,IPS Irineu. Am incetat sa ma mai intreb cand i-am ascultat predica la hramul bisericii Sfanta Treime.In mare, predica a fost inspirata, pana cand a spus ceva de genul ca Sfanta Treime e aceeasi pentru toti crestinii, amintind in treacat pe catolici!

 6. promovarea poponarilor are un singur scop … controlul natalității … e mai ieftin decît rezbelul și avorturile … de-aia e … normal …

  la fel ca la faza cu evoluția darwinistă, același abuz al noțiunilor … nu fac nimănui rău, doar și-o trag în cur …

  aștept cu nerăbdare marșurile poliamoroșilor, ăia cu mai multe neveste sau mai mulți bărbați … atunci să vezi circ și urlete de mînie din partea caracatiței nwo! că la ăștia nu e bine, brusc nu mai e etic și legal nici normal să ai două femei, una soție și una amantă! dacă se cordesc mai mulți în grup riscul de a se înmulți crește exponențial!

  păi dacă pot iubi pe oricine de ce nu și oricîți!? ce e rău în asta!? să se legalizeze poligamia! amantele să facă un pas în față, de ce să ne ascundem!? una la bucale, una la brașov, una la viena și cea mai bună la paris!

  părerea mea …

  • @totedati
   „promovarea poponarilor are un singur scop … controlul natalității … e mai ieftin decît rezbelul și avorturile … de-aia e … normal …”

   Ti-a scapat, mai e un alt scop:

   „Epistola Sf. Apostol Pavel catre Romani 1:26, 1:27

   26. Pentru aceea i-a dat pre ei Dumnezeu intru patimi de ocara; ca si femeile lor si-au schimbat randuiala cea fireasca intru ceea ce este improtiva firii.
   27. Asijderea si barbatii lasand cea dupa fire randuiala a partii femeiesti, s-au aprins intru pofta sa unul spre altul, barbati cu barbati rusinea lucrandu-o; si rasplatirea ce li se cadea, a ratacirii lor, intru sinesi luandu-o.

   Cuvintele folosite in original, in greaca sunt de fapt mult mai dure: „arsenes” pentru mascul mai degraba si „theleias” pentru femela, asta deoarece barbat si femeie erau nume de onoare in antichitate, homosexualii si lesbienele nu meritau a fi numiti asa.

   Epistola I a Sf. Apostol Pavel catre Corinteni 6:9

   9 Au nu stiti, ca nedreptii imparatia lui Dumnezeu nu o vor mosteni? Nu va inselati: Nici curvarii, nici slujitorii idolilor, nici preacurvarii, nici malahenii, nici sodomenii…

   11. Si acestea unii ati fost; ci v-ati spalat, ci v-ati sfintit, ci v-ati indreptat intru Numele Domnului Iisus, si intru Duhul Dumnezeului nostru.

   La fel si aici, in greaca cuvintele folosite sunt: „malakos” si „arsenokoite”. Primul inseamna partenerul pasiv, iar cel de al doilea activ intr-o relatie homosexuala.
   In versul al 11-lea spune clar, pentru cei care sustin ca Dumnezeu te poate crea homosexual si nu poti schimba orientarea sexuala, despre cei dintre Corinteni care s-au schimbat.

   Deasemenea in I Timotei 1:9-10, II Petre 2:6-10, Iuda 6-7 si altele.

   • acesta, de care vorbești tu, e un scop ascuns, nedezvăluit și acceptat de slujitorii satanei … pentru că ei nu cred în dumnezeu, nici în puterea lui nici în existența lui … chiar și michiduță pentru ei e doar unul cu mușchiul mai gros, nimic mai mult, un zeu nu un dumnezeu!

 7. altfel spus dacă vrei să lupți în mod eficient si subversiv împotriva poponarilor și a planurilor nwo fă cîți mai mulți copii!

  pe la 1900 românii nu se jucau cu chestiuni așa importante! băgau puradei pe bandă rulantă, 10 per familion era ceva normal! de-aia i-am asimilat pe invadatori! de-aia am reușit sa rezistăm în fața furtunilor istoriei! că făceam mulți copii!

  e o investiție economică sigură și ieftină în … capitalul uman … numai așa poți deveni mai bogat!

  • degeaba daca nu ai si posibilitatea sa-i educi corespunzator in dreapta credinta crestin ortodoxa. Imediat ti-i ia statul pe motiv ca nu poti sa-i intretii si ti-i spala pe creier de mici sa accepte anormalitatea , ba ii da si spre adptie poponarilor , in timp ce tiganii sunt lasati sa se impuiasca

  • Multi copii cu cipuri, dopati cu aluminiumul din vaccinuri, educati in spiritul multiculturalismului federativ, vanati de proxeneti si comerciantii de droguri, abandonati si vanduti homosexualilor?!
   Revin obsesiv la textele biblice pe care este urgent sa le intelegem. Indemnul (porunca)”Cresteti si va inmultiti” are intelesul :umpleti lumea dupa ce ati evoluat spiritual, dupa ce ati crescut in intelepciune.
   Mantuitorul ne vorbeste despre vremurile de pe urma in care aducerea pe lume de prunci va insemna suferinta. Poate ca nu traim ultimul ceas al istoriei umanitatii, dar semne ca nu suntem departe vedem pretutindeni.
   Sunt categoric impotriva”politicii de control a natalitatii” (ce oroare de formula!). dar cred ca un copil trebuie adus pe lume cu discernamant.
   Sa incepem cu inteleptirea, sa ii ajutam pe tineri sa creasca moral si spiritual, sa facem curat cat de cat in lumea in care traim si abia apoi sa umplem garsonierele patriei cu cate patru – cinci copii.

  • problema cu întreținerea o rezolvi ușor! ÎI PUI LA MUNCĂ imediat ce merge tupiliși … de mic, cum are putere să care, îi dai de lucru! și cu 10 puradei să vezi ce ușor se rezolvă trebile gospodăriei!

   evident capul familiei are o mare responsabilitate, că una e să exploatezi fără milă și cu totul altceva să creezi o unitate economică creștină eficientă!

   familia e celula de bază a societății inclusiv dpdv economic!

   n-ai posibilitatea să îi educi corespunzător? păi atunci de ce te mai consideri creștin!?

   faza cu discernămîntul e otrava picurată cu viclenie de necuratul! de atîta discernămînt toate popoarele civilizate mor cu zile, se ofilesc, pier, pentru că la vioara discernămîntului cîntă cu hărnicie lenea, lipsa de credință și speranță, poftele trupești și păcatele nemărturisite!

   de ce nu mai vor tinerele de azi să facă copii? că se deformează abdomenul maică! mi se lasă țîțele! dacă fac puradelul la 20 de ani sa terminat cu distracția prin cluburi! varianta mai modernă e înaintarea în carieră, care evident cere sacrificii … cariera cere sacrificii dar nu atît de mari încît să nu mai facem sex! ăla e la liber! promovat! recomandat! mai bun ca fitnesul și mersul la sală! ehehe, e nevoie de discernămînt! al naibii discernămînt! mie îmi miroase a michiduță!

 8. Inca cateva amanunte, la evenimet a dat episcopul insusi dezlegare celor care muncesc in Italia sa se impartaseasca la catolici acolo, era de Buna Vestire, eu i-am reprosat ceva, dar eram singur intre sute de oameni…vara trecuta cand am fost in concediu in oraselul natal din judet, unde sunt mai multi caini decat locuitori, erau strazile impanzite de afise in care era chemata populatia sa participe la sfintirea unei statui a Maicii Domnului de pe Valea Oltului, eveniment la care a luat parte si Ioan Robu cu impreuna cu episcopul de Valcea si multi clerici de ambele parti, de la o familie de catolici cu care sunt in relatii bune am aflat ca fratele patriarhului s-a convertit la ei… nu stiu daca are inportanta.

  • Domnule, pastreaza-ti firea si nu pune mana pe pikamer. Lasa statuia in pace si concentreaza-te asupra Liturghiei catolice. Acolo-i baiul.
   Catolicii nu fac referire la Domnul Sabaoth, sar peste nume.
   Nu crezi ca este mai grav?
   Si inca ceva, astazi s-a stat cu ochii pe televizor dar nimeni nu a luat in seama delegatia prelatilor catolici italieni, primita si congratulata de Basescu. Evident ca era prezent si domnul Diaconescu C, eminenta gri a politicii romanesti de culise.
   Papa are mari probleme in acest moment cu o fractiune rebela , lefbvristii (intransigenti, traditionalisti, antiecumenisti), asa ca isi pregateste descinderea in spatiul ortodox. Dupa cum evolueaza lucrurile, va fi primit cu bratele deschise.
   Daca ii da prin cap IPSului sa slujeasca impreuna cu Papa, atunci am incurcat-o, dar oricum, nu este bine sa ne exprimam nemultumirea devastand satui.

   • @clement
    „Lasa statuia in pace…”
    Pai propui formula „un pic gravida”.
    Orice este eretic are aceiasi valoare eretica.

   • Papa nu-si pregateste nici o descindere in spatiul ortodox, asta este doar mantia rosie pe care o flutura semitii in fata taurasului ortodocs.
    Tensiunea trebuie mentinuta cu orice pret in Rom, ca sa li se dea motive reale greco-catolicilor sa strige ca sunt persecutati de ortodocsi si sa se mai faca un pas inspre dezlipirea Transilvaniei.

    Discutiile cu reintegrarea SSPX (lefebvre-isti) dureaza de ani de zile si s-a incercat deraierea lor si dinauntrul Curiei Romane si a SSPX. Ultima data cand a fost un moment important in aceste discutii (papa le-a ridicat excomunicarea) a fost activata cartita massonata Williamson din cadrul SSPX-ului care s-a trezit tocmai atunci cu discursuri „anti-semite”. Acum au aparut „vatileaks”. Surprise, surprise.
    Aici scrie in cunostiinta de cauza despre deraierea reuniunii:
    http://rorate-caeli.blogspot.com/2012/06/schmidberger-people-in-vatican-have.html
    Si aici despre tradarea din sanul SSPX, traditionalisti, etc.:
    http://rorate-caeli.blogspot.com/2012/06/for-record-confidentiality-like-water.html
    Steaua cu 6 colturi si compasul sunt activi din greu. Una dintre tinte este sa-l dea gata pe Ben 16, care e batran si bolnav de inima, dupa care va fi probabil impus omul lor. Si atunci sa vezi „ecumenism”.

 9. eufrosine, scoala ba, ca ne fura astia tot. unde ti-e spiritul revolutionar de asta iarna? uslas imputit!!!!!!!!!!!!!

 10. n-ati inteles nimic! tot ce vedeti se face pt distrugerea crestinismului. fara crestini nu mai exista crestinism nu-i asa? toti vedeti cite o bucatica si va inchipuiti deja c-ati inteles totul. mai insistati si puneti totul intr-un sistem ca sa intelegeti odata despre ce este vorba. odata ce-ati inteles poate o sa si stiti ce aveti de facut.

 11. http://www.gunther-krichbaum.de/kontakt.html

  eufrosine scrieti la adresa de mai sus acestui neamt prost care nu stie de capul lui despre situatia din romania. astia il tin pe taranoiul ala de basescu de victima! daca vreti sa faceti ceva nu va limitati doar la discutii intre voi!!!! bateti-va cu ei! si tine minte ca trebuie sa fiti fata de vestici sfidatori nepoliticosi trebuie sa-i faceti sa se simta ceea ce sint adica o turma de vite altfel va vor trata ca si pina acum. daca stati aici si discutati doar intre voi inseamna ca vesticii v-au bagat intr-o punga si va tin sub control. DATI-LE PESTE BOT! aratati acum ca sinteti romani. mobilizeaza multi si scrieti toti sa vedem daca mai incearca sa minta tot asa. vesticul este barbar si traieste din instincte animalice. daca nu te stie de adversar te face praf!

 12. http://www.gunther-krichbaum.de/kontakt.html

  scrieti la adresa de mai sus acestui neamt prost care nu stie de capul lui despre situatia din romania. astia il tin pe taranoiul ala de basescu de victima! daca vreti sa faceti ceva nu va limitati doar la discutii intre voi!!!! bateti-va cu ei! si tineti minte ca trebuie sa fiti fata de vestici sfidatori nepoliticosi trebuie sa-i faceti sa se simta ceea ce sint adica o turma de vite altfel va vor trata ca si pina acum. daca stati aici si discutati doar intre voi inseamna ca vesticii v-au bagat intr-o punga si va tin sub control. DATI-LE PESTE BOT! aratati acum ca sinteti romani. mobilizeaza multi si scrieti toti sa vedem daca mai incearca sa minta tot asa. vesticul este barbar si traieste din instincte animalice. daca nu te stie de adversar te face praf!
  asta scrie cap sec asta de neamt:
  http://www.europeonline-magazine.eu/machtkampf-in-bukarest-parlamentspraesidenten-abgesetzt_221000.html
  http://stirileprotv.ro/stiri/international/avertisment-din-partidul-lui-merkel-pentru-romania-cum-se-vede-criza-in-presa-internationala.html

  nemtii sint vai de capul lor de prosti! numai romanii sint singurii care-i tin de destepti si cinstiti cind ei sint contrariul iar asta sta scris si in istorie. ii poti scrie in orice limba chiar si in romana daca nu te descursi in alta. mai pune si pe altii!!! nu se poate sa fiti asa usor de pacalit si de tinut sub masa!!!!

  • @fed
   „nemtii sint vai de capul lor de prosti! numai romanii sint singurii care-i tin de destepti si cinstiti”

   Romanul „nou” e ca maimutza, cauta pe cine sa imite si sa cinsteasca.
   Nemtii au ajuns insa „vai de capul lor the prosti” in urma unui proces care a inceput in mai 1945. Pana si prizonierii germani care au supravietuit, cand li s-a dat drumul in 1949-1950 din lagarele Aliatillor, intai li s-a facut reeducarea. Ca la Aiud in 1964.
   Ceva amanunte:
   http://www.exulanten.com/hell.html
   http://www.exulanten.com/hellintro.html
   The Physical and Cultural Destruction of Germany: Introduction

 13. off topic:
  Fiti mandri, domnilor! Incepand de ieri, Pontanacul are un consilier de marca, fost sef al NATO, care-l va sfatui si in probleme economice. De unde se pricepe apevistul asta si la economie, nu ne spune.
  ca sa nu va obosesc cu un click in plus, iata ce ne spune Wikipedia:
  – provine din evreul Benjamin Kanne, care face parte din linia familiei Cohen.
  – A beneficiat de o bursa Rhodes la Oxford
  – lucreaza in BNK Petroleum
  – A lucrat in Bosnia in timpul razboiului de acolo, apoi in Kosovo, fiind unul din cei ce au pus serios umarul la faramitarea Iugoslaviei.

  Asa prim ministru, asa consilier…
  Credeam, insa, ca vremurile in care ne sunt trimisi komissari sunt apuse. Imberbul asta cu acuza de asasinat a procurorului Panait in carca a reinviat acele vremuri. Istoria este insa ciclica si nu se stie cat de repede se va termina perioada de komissariat american.
  Ma intreb, cu groaza, ce urmeaza? Poate, prezicerea Parintelui Arsenie Boca relativ la ocuparea Romaniei se va infaptui?
  Dumnezeu sa ne ajute!

  • Scuze, am uitat numele. Este vorba de gen Wesley Clark.

   • Lui Clarky, ii dedic, in semn de bun venit, cantecul „WHERE HAVE ALL THE FLOWERS GONE”( kingston trio). Sa il caute linistit pe you tube, ca europenii au smetuit ACTA, iar lui Crin si Ponta, „L’OPPORTUNISTE”(Dutronc), ca-s baieti fini, au studiat baletul (in poante) si franceza , din necesitati diplomatice.
    Auditie placuta.

   • Wesley Clark e un criminal. A venit la apelul rabinic : „Criminali din toate tarile, uniti-va!”

 14. America = Azilul de nebuni al planetei Tera!

 15. @Ioana . Durerea nu este ca america est azilul , durerea este ca trimit pacientii peste tot ! , Problema este cum ii oprim !

 16. Copii mici la paradele gay din germania:
  http://alekssidor.livejournal.com/268428.html

 17. Am asteptat o reactie critica si lucida din partea BOR, in chestiunea drepturilor homosexualilor.
  Daca nu izbucnea in Franta scandalul legiferarii inseminarii artificiale, a casatoriei homosexualilor si acordarii dreptului de infiere, noi romanii, puteam astepta mult si bine.
  Planeta a vazut astazi ca 800 000 de cetateni francezi au zis NU acordarii de privilegii perverse unor perversi.
  Necazul nostru, al romanilor, este ca Patriarhia, prin vocea Mitropolitului Iosif s-a exprimat, in sfarsit dar, a scaldat-o.
  Am mai facut unele remarci privind interventia IPS Iosif in Parlamentul Frantei si am avut surpriza de a constata ca mi-se sugereaza sa las loc ingaduintei, sa nu consider nepotrivit faptul ca IPSul a tot insistat asupra faptului ca Biserica Ortodoxa ii considera drept buni frati pe homosexuali.
  Interventia Mitropolitului a coincis cu editarea ( reeditarea) volumulu: „Regard chretien sur l’homosexualité” de Costa Marc-Antoine Beauregard”, la care Sfintia Sa, a semnat prefata.
  Realizand ca atitudinea IPS a contrariat corpul ortodox al Bisericii din Franta, Mitropolia a tinut sa isi exprime prin intermediari (preot dr Boboc) parerea ca IPSul a fost intelept in expunerea sa si corect politic. In plus si-a manifestat iute ( dar post factum), dorinta de a participa la manifestatie.
  Luxatia teologica si etica a fost insa prompt sanctionata de BOF, prin recenzia lui Jean-Claude Larchet la volumul despre homosexualitate.
  In mod evident, grecii, sarbii, rusii nu impartasesc punctele de vedere exprimate de BOR, via Mitropolia din Paris.
  Autorul recenziei critica direct, fara deturnari stilistice confuze, premeditata ratacirea morala a sociatatii moderne si nu se fereste sa isi afirme dezacordul fata de modul in care sunt expuse opiniile profesorului teolog roman in volumul in discutie.
  Nu cred ca BOR va reactiona in mod direct si deschis la articolul profesorului Larchet.
  Pentru credinciosii romani este ingrijorator faptul ca Bisericii noastre i-se aplica o corectie (stanjenitoare) publica.
  Daca nu am fi avut acces la interventia filmata a Miropolitului, puteam crede ca recenzorul a interpretat voit injust punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Romane.
  Din nefericire pentru noi, critica este justa.

  Redau textul recenziei, publicat pe situl Orthodoxie.

  Recension: Père Marc-Antoine de Beauregard, « Regard chrétien sur l’homosexualité »
  janvier 13, 2013 Jean-Claude Larchet

  CostaMarc-Antoine de Beauregard, « Regard chrétien sur l’homosexualité », Éditions de L’Œuvre, Paris, 2013, 127 p.
  Tout en restant très minoritaire, l’homosexualité, devient de plus en plus voyante, se répand et se banalise dans nos sociétés occidentales depuis plusieurs décennies, par l’effet 1) de l’active propagande des associations et lobbies homosexuels, 2) de la volonté de l’idéologie libérale (de droite et surtout de gauche), au nom d’une certaine conception de la liberté et de l’égalité, d’en faire une institution bénéficiant de toutes les possibilités et de tous les avantages assurés par la loi au couple marié et à la famille, 3) de l’appui des médias, surtout télévisuels, qui, pour des raisons d’audience, mettent en valeur les minorités déviantes tant dans des reportages que dans des séries télévisées) et donnent l’illusion de leur représentativité, 4) d’une idéologie philosophique (la « théorie du gender » ou genre), largement vulgarisée, selon laquelle c’est le choix de l’individu et non sa nature qui définit son sexe. Ce mouvement dans son ensemble entend déculpabiliser les homosexuels, mais en revanche culpabiliser ceux qui n’acceptent pas de reconnaître l’homosexualité comme une forme normale de sexualité, toute critique de l’homosexualité et des revendications propres aux homosexuels se voyant taxer d’« homophobie », selon un type d’amalgame qui a largement fait ses preuves dans d’autres domaines. Déjà du temps du précédent gouvernement en France, des associations homosexuelles ont reçu du ministère de l’Education le privilège de pénétrer dans les écoles primaires pour apprendre aux enfants, à partir de dessins animés mettant en scène des animaux, à considérer comme normales les relations amoureuses entre êtres de même sexe; la « théorie du genre », selon laquelle l’être humain se définit plus par son orientation sexuelle personnelle que par son identité sexuelle naturelle a été introduite officiellement dans les lycées français en 2011 dans les manuels de SVT (Sciences de la vie et de la terre) de la classe de Première, bien qu’en toute rigueur elle n’ait rien à y faire puisqu’elle relève d’une théorie philosophique qui n’a aucun caractère scientifique. Les adolescents, qui sont, de nos jours, dans beaucoup de cas, sans repères religieux et moraux, en viennent à considérer l’homosexualité comme un terme d’une alternative dont l’autre terme est l’hétérosexualité, ces deux termes étant également possibles et légitimes et s’offrant tous deux également a priori à leur choix. Le mot « hétéroxexualité », qui désigne la sexualité normale a d’ailleurs été créé pour la faire apparaître comme optionnelle face à l’homosexualité, de même que le mot « hétéroparentalité » commence à se répandre pour faire apparaître la parenté normale (d’une père et d’une mère) comme une simple option, tandis que d’autres changements de vocabulaire sont sciemment introduits pour changer les mentalités (par exemple « les parents » au lieu de « le père et la mère », « les familles » au lieu de « la famille », afin d’inclure dans ces notions les pseudo-parents et les pseudo-familles constituées par les couples homosexuels…). Le mariage homosexuel et la possibilité pour les couples homosexuels d’avoir des enfants (par voie d’adoption, par procréation médicalement assistée ou par le recours à des mères porteuses) sont déjà devenus des institutions dans plusieurs pays et sont en passe de le devenir en France, faisant ainsi courir à la société le risque grave d’une destruction de la cellule familiale sur laquelle elle est fondée, et à une multitude d’enfants acquis artificiellement et élevés par deux parents de même sexe de subir des perturbations psychologiques importantes (faute de bénéficier de la relation psycho-affective et spirituelle liée à la gestation et à la filiation naturelles, et faute de disposer, lors de leur croissance psychologique, des modèles d’identification, masculin et féminin, dont ils ont besoin pour se contruire).

  La légitimation de l’homosexualité n’est certes pas nouvelle : elle existait dans la société grecque et romaine de l’Antiquité où l’homosexualité était encore plus répandue et banalisée que dans les sociétés occidentales modernes et où les dieux en offraient même des exemples. Mais cela n’est pas fait pour rassurer : le mouvement actuel représente un retour au paganisme des sociétés préchrétiennes. D’autres faits en témoignent, promus actuellement par le même courant idéologique, lequel dans certaines de ses composantes, ne cache d’ailleurs pas son hostilité au christianisme et aux religions qui ont comme référence l’anthropologie biblique. La légalisation (et donc la légitimation sociale) de l’homosexualité, de l’euthanasie, des drogues douces et de la distribution de substituts de drogues dures ayant les mêmes effets par des organismes agréées par l’État, la facilitation et la banalisation de l’avortement et la promotion de la crémation, font partie d’un même plan, appliqué peu à peu (ses protagonistes parlent à chaque fois d’une « avancée ») non seulement en France mais dans la plupart des pays occidentaux, et avec l’appui des institutions européennes et internationales, qui vise à saper les valeurs chrétiennes qui servent encore de fondements à notre civilisation et à établir à leur place un « nouvel ordre », et même une « nouvelle religion » (comme l’expliquait récemment avec franchise le ministre de l’Education Vincent Peillon), où la liberté de tout faire, le désir et la jouissance individuelles prennent le pas sur toutes les autres valeurs. Il n’y a pas que les chrétiens pour constater cette dérive de la civilisation occidentale moderne : qu’on lise par exemple les analyses du philosophe américain Christopher Lasch dans son ouvrage fondamental « La culture du narcissisme ».

  Dans le cadre du débat actuel sur l’institution du mariage homosexuel et de la possibilité offerte par la loi à des couples homoxexuels d’ « aquérir » et d’élever des enfants, la réflexion proposée par le père Marc-Antoine Costa de Beauregard, doyen des paroisses de France de la métropole orthodoxe roumaine, est particulièrement bienvenue, d’autant que si les catholiques ont produit à ce sujet une abondante littérature, peu d’orthodoxes se sont à ce jour prononcés sur ces questions.
  Ce petit livre comporte trois parties. La première étudie « le sens théologique de la différence sexuelle », la deuxième « l’homosexualité et la loi biblique » et la troisième « l’attitude pastorale de l’Église ».
  On peut approuver le sens général et l’intention de l’auteur, qui offre une réflexion large, approfondie, à la fois ouverte et ferme, intéressante, souvent originale.
  La première partie, qui entend préciser le sens théologique et les fondements anthropologiques de la différence sexuelle est cependant assez confuse. L’auteur se trompe en voulant fonder la dimension sexuelle de l’anthropologie sur la théologie elle-même, car les personnes et la nature divines sont étrangères à la sexuation, et c’est dans le dépassement de la sexuation que l’homme se trouvera pleinement uni à Dieu (voir Ga 3, 28: « En Christ, il n’y a ni homme ni femme »). Dans la formule de la Genèse (1, 27: « Et Dieu fit l’homme, selon l’image de Dieu il le fit, mâle et femelle il les fit », « mâle et femelle il les fit » n’est pas précédé d’un double point (comme le présente l’auteur p. 23) et n’est pas une explicitation de la notion d’image, mais une autre affimation, qui s’ajoute à la précédente et désigne un autre plan, sinon cela signifierait que l’image de Dieu se réduit à la différence sexuelle ce qui serait absurde tant par rapport à Dieu que par rapport à l’homme. Dire que « l’altérité sexuelle, qui suggère l’altérité des personnes, inscrit l’altérité des personnes divines en image dans la nature créée » (p. 23), ou que « dans la diversité ontologique [de la différence sexuelle], nous contemplons le seau de la diversité divine » (p. 24), ou que « l’unité diversité-naturelle est l’image de l’unité-diversité des personnes divines ou humaines » (p. 25), ou que « Dieu a donné la différence sexuelle à l’humanité pour lui révéler les sens de la différence ontologique entre lui-même et elle » (p. 29) n’a guère de sens, car la diversité et l’altérité des personnes divines et humaines se fondent dans l’un et l’autre cas sur d’autres critères que la sexualité et sont connues, se perçoivent ou s’éprouvent sans celle-ci. Dire que dans le mariage le Christ se fait l’hypostase divine des hypostases humaines des époux (p. 31) est tout simplement une erreur dogmatique. Beaucoup d’autres arguments de l’auteur paraissent surfaits et discutables, en raison, surtout, d’un manque de rigueur dans l’utilisation des notions anthropologiques et théologiques chrétiennes de « nature » et d’ « hypostase » ou de « personne », dans leur rapport avec la différenciation sexuelle.
  Dans la deuxième partie, l’auteur rappelle à juste titre l’interdiction biblique de l’homosexulité (voir notamment Genèse 19, 7; Lévitique 18, 22 et 20, 13; Romains 1, 18-32; auxquels il aurait fallu ajouter 1 Corinthiens 6, 9-10, 1 Timothée 1, 8-11 et Jude 7) et souligne l’incompatibilité du mode de vie homosexuel avec le mode de vie chrétien.
  Dans son argumentation, l’auteur accorde en revanche trop peu d’importance à ce qui a toujours fait l’essentiel de la critique chrétienne de l’homosexualité depuis les origines : son caractère contre nature au sens le plus immédiat (mais qui ne se limite pas au plan biologique), et le fait qu’elle soit une perversion d’un ordre voulu par Dieu; les théories qui visent à justifier l’homosexualité d’ailleurs ne s’y trompent pas, puisque c’est à cette notion d’un ordre naturel et à son fondement religieux qu’elles s’attaquent en priorité. Il aurait été utile ici de citer les formules nettes de saint Paul et de se référer aux nombreux Pères qui se sont exprimé sur l’homosexualité.
  L’auteur par ailleurs n’insiste pas assez sur le rapport premier de la sexualité avec la procréation, qui si elle n’en définit pas exclusivement, chez l’être humain, la finalité, en reste, dans le principe au moins, indissociable.
  En outre l’auteur a une vision trop réductrice de l’homosexualité en la fondant psychologiquement sur le narcissisme et spirituellement sur la philautie. II y a certes dans l’homosexualité une dominante narcissique, mais il peut y avoir aussi un amour de l’autre, qui reconnaît sa différence et qui s’accompagne d’une certaine abnégation à son profit. Le reproche principal que l’on peut adresser à cette forme d’amour n’est donc pas qu’elle soit narcissique, ne reconnaisse pas la différence hypostatique de l’autre, etc., mais qu’elle implique un usage pervers de la sexualité et de la sexuation physique, psychique et spirituelle.
  Si l’approche anthropologique de l’auteur paraît discutable, son approche pastorale, exposée dans la troisième partie, est en revanche convaincante et a la qualité d’être à la fois délicate et ferme. On peut apprécier en particulier la franchise de son appel à l’égard des homosexuels, à la conversion et à la guérison dont l’Église offre les moyens, un appel cependant exempt de toute condescendance et de tout pharisaïsme, mais empreint de compassion et d’amour fraternel. Les témoignages du père Marc-Antoine, présentés dans sa postface, sur les résultats positifs de son activité pastorale en ce sens sont particulièrement intéressants et émouvants.
  Le père Marc-Antoine classe à juste titre l’homosexualité parmi les passions. Il a raison de mettre en parallèle avec cette passion les passions sexuelles qui peuvent aussi affecter une vie conjugale normale, et de noter que dans toutes les passions et pas seulement dans l’homosexualité pèse le poids des déterminismes biologiques, sociaux et psychologiques. Les homosexuels sont donc invités – non dans un esprit de condamnation ou de jugement, mais d’amour fraternel – à la conversion et au combat ascétique de la même manière le sont tous ceux qui ont des comportements en décalage par rapport au mode de vie chrétien idéal (ce qui concerne en fait tous les chrétiens, car nul n’est parfait et chacun a à affrontr des passions liées à la nature déchue). Ils doivent pouvoir trouver dans leurs efforts en ce sens l’appui du clergé et de la communauté, et doivent avoir la certitude que la toute-puissance de la grâce peut vaincre les tendances et les pulsions les plus fortes et les habitudes les mieux ancrées en l’homme, de quelque nature qu’elles soient.
  C’est avec amour et compassion que l’Église doit accueillir les personnes homosexuelles désireuses de se conformer au mode de vie chrétien pour y trouver le véritable accomplissement d’elles-mêmes. « Ce n’est que dans un climat de compassion, écrit le père Marc Antoine, que peuvent être entendus l’appel à la conversion et le projet thérapeutique qui est celui de l’Église, lieu de guérison. Ce n’est que dans un tel climat que la personne peut se reconnaître malade et accéder au repentir. (…) L’évêque et le prêtre seront l’image du Bon Pasteur qu’est le Christ lui-même s’ils se consacrent à cette personne pour l’aider à découvrir l’incompatibilité entre les actes homosexuels et la vie chrétienne, et en quoi l’homosexualité est une impasse spirituellement parlant. »
  Ces considérations rejoignent les directives données au clergé par l’Église orthodoxe en Amérique (OCA): « Les hommes et les femmes éprouvant des sentiments ou des émotions homosexuels doivent être traités avec la compréhension, l’accueil, l’amour, la justice et la miséricorde dus à tous les êtres humains. Les personnes ayant des tendances homosexuelles doivent être aidées (…) à découvrir les causes spécifiques de leur orientation homosexuelle et à travailler pour surmonter ses effets néfastes dans leur vie. Les personnes qui luttent contre leur homosexualité, qui acceptent la foi orthodoxe et s’efforcent de mener le mode de vie orthodoxe peuvent être admises comme fidèles dans l’Église aux côtés de toute personne qui croit et lutte spirituellement. Ceux qui, instruits et conseillés sur la doctrine chrétienne orthodoxe et la vie ascétique, veulent néanmoins justifier leur comportement ne peuvent pas participer aux mystères sacramentels de l’Église, puisque cela ne leur serait pas utile, mais nuisible. Une aide doit être accordée à ceux qui sont en relation avec des personnes d’orientation homosexuelle, afin de les aider dans leurs pensées, sentiments et actions vis-à-vis de l’homosexualité. Cette assistance est particulièrement nécessaire pour les parents et amis des personnes ayant des tendances et des sentiments homosexuels, mais elle est nécessaire aussi pour les pasteurs de l’Église. »
  Quoi qu’il en soit, selon l’esprit chrétien, toute personne doit être aimée pour elle-même et en Dieu inconditionnellement, quels que soient son mode de vie, ses comportements et ses fautes. Haïr le péché, mais ne pas juger ni condamner la personne qui le commet et la considérer au contraire avec amour, tel est le principe de base du christianisme qui doit être appliqué ici comme ailleurs.
  Tout en évitant dans les rapports entre les personnes toute forme de discrimination, les chrétiens ont cependant le droit d’avoir et le devoir d’exprimer (sans craindre les quolibets et les insultes des groupes de pression christianophobes) leurs propres convictions. Lors de sa visite au Conseil de l’Europe le 2 octobre 2007, le patriarche Alexis II déclarait: « L’Eglise orthodoxe éprouve amour et compassion pour le pécheur mais pas pour ses péchés. Tel est l’enseignement moral de la Bible. Le péché, c’est l’adultère, l’infidélité, des relations sexuelles irresponsables et tous les actes qui altèrent la conscience de l’homme. Si certains se livrent à une propagande en faveur de l’homosexualité, il est du devoir de l’Eglise de dire où est le Bien, car l’homosexualité est une maladie qui modifie la personnalité de l’homme, et ce n’est donc pas une pathologie dont on peut parler avec détachement. »
  L’ouvrage est préfacé par le métropolite Joseph et comporte, en annexe, l’exposé très pertinent qu’il a fait au nom de l’Assemblée des évêques orthodoxes de France lors de l’audition des représentants des cultes à l’Assemblée nationale le 29 novembre dernier, et qui souligne les risques que fait courir à la société le projet gouvernemental actuel de légalisation du mariage et de l’adoption en faveur des couples homosexuels.
  Jean-Claude Larchet

  • Dintru început: felicitäri pentru succesul actiunii de protest din Franta – cu adevärat impresionant! Sä dea Domnul ca demonstratiile sä continue, sä sporeascä în amploare si ca TOATE confesiunile crestine sä se ralieze pozitiei transante (si ireconciliante, cäci aici NU e chiar NIMIC de conciliat) a Bisericii Romano-Catholice.

   Pe de altä parte: stimate @clement, regret sincer cä te-am nedumerit cu îndemnul meu la prudentä cu privire la declaratiile IPS Iosif. Ne fiind träitor în Franta, nu am cum sä percep, dincolo de aspectul calitativ, si pe cel cantitativ (tensiunea cu care se joacä meciul ästa). Mai mult: ca parte a BOR nu pot sä-mi închipui cä Biserica mea ar putea avea în chestiunea disputatä o altä pozitie decât cea a quasi-totalitätii membrilor (mädularelor) ei, iar aici treba e oablä. Asa se face cä încä mai cred cä nefericita tinutä a IPS IOSIF a fost o regretabilä cädere si NU ultimul cuvânt al BOR.

   Si tot Domnul sä dea sä fie asa si nu altminterea.

 18. https://petitions.whitehouse.gov/petition/officially-recognize-roman-catholic-church-hate-group/CZB81hWK?utm_source=wh.gov&utm_medium=shorturl&utm_campaign=shorturl.

  Link-ul de mai sus duce la petitia prin care lobby-ul perversilor americani solicitä Casei Alburii criminalizarea Bisericii ca räspuns la pastorala de Cräciun a IPS Benedict al XVI-lea.

  Asta în timp ce în Paris ministrul educatiei publice Peillon si-a propus recent sa initieze masuri drastice pentru combaterea „homofobiei” în scoli.

  Ce (mare) noroc pe România, cä e (încä) la mii de leghe de acest nau val de oroare care se abate asupra lumii …

  • La aceasta manifestatie, preotii catolici au fost in strada .
   Inca din 6 ianuarie, in Biserici au fost tinute si pe timp de noapte slujbe „in speranta ca rugaciunile si strigatele crestinilor catre Dumnezeu, vor fi auzite”.
   Pe altermedia france un preot spune: ” de doua sute de ani traim o revolutie continua impotriva ordinii lui Dumnezeu”.
   In mod cu totul straniu si neasteptat, la mars nu a participat nici comunitatea musulmana, nici cea evreiasca si nicio figura importanta din zona culturii.
   Pentru cat timp crede Biserica Ortodoxa Romana ca va ramane in afara ” valului de oroare”? Tardiv, ne-am putea intreba daca nu era mai intelept, din toate punctele de vedere sa fim fara echivoc, fermi si solidari cu BC. In plus, am facut si nota discordanta, fata de celelalte biserici ortodoxe din Franta.
   Istoria aceasta m-a convins inca odata ca in materie de politica externa, conducerea tarii face tot ce ii sta in putinta pentru a ne pune intr-o lumina defavorabila. Guverne cifotice moral se succed de peste douazeci de ani la conducerea Romaniei. Asa zisele abilitati strategice sunt de fapt, cedari nedemne.
   In numarul din august al revistei L’ Express, expunandu-se cazul incredibil al aterizarii cursei Air France 562 la Damasc, in loc ce Beyrouth (in contextul ruperii relatiilor dintre Siria si Franta) citim urmatoarea fraza: ” La ora 22, contactat de Quai d’Orsay ( ministerul de externe), ambasadorul Romaniei la Damasc, INSARCINAT CU INTERESELE FRANTEI, intervine pe langa sirieni”.
   Ca detaliu, Charles Haquet, semnatarul articolului, strecoara faptul ca in avion erau prezenti si oameni de afaceri cunoscuti pentru faptul ca livrau arme opozitiei siriene.
   Putem spera ca „imaginea Romaniei” se va schimba in bine ca urmare a strategiei celor doi ambasadori ( caci si IPSul tot un fel de ambasador este)? Ca mizerabilul moderator de televiziune homosexual ce ii incita pe telespectatori sa ii asimileze pe romani cu cersetorii tigani, va deveni un lobbyst neconditionat al intereselor tarii noastre?
   Nu cred decat ca ” Excelenta, Bezedeaua” ramane o poezie de actualitate.

 19. 368 de deputati europeni au votat la Strasbourg impotriva interzicerii difuzarii de imagini si mesaje cu caracter pornografic pe internet.
  Stie cineva cum au votat romanii?

 20. Fac ce fac pidosnicii si atrag atentia adeptilor sexualitatii ancestral-traditionaliste, prin originalitatea manifestarilor lor.
  Cu prilejul comemorarii eliberarii de catre rusi a lagarului de la Auschvitz, homosexullii evrei au anuntat organizarea „paradei mandriei” la Praga si in Polonia in chiar locul in care au fost persecutati stramosii lor, adica in lagar.
  In acest mod, homosexualii evrei vor imbina cu mandrie placutul cu utilul.
  http://blogs.forward.com/forward-thinking/213514/hebro-presents-first-ever-gay-jewish-auschwitz-tou/

  • 🙂 La o parada „gay”, unul din fruntea paradei, a tras un pirt; Adulmecandu-l, cei din spatele sau au inceput sa cante intr-un glas „Love is in the air”.

 21. Si cand te gandesti ca electoratul american sodomit ar putea, in urma alegerilor, sa incline balanta in favoarea lor si implicit, sa faca presiuni asupra guvernelor lumii de a sustine deviatiile comportamentale pe care cu mandrie si le asuma.
  O stire recenta vine sa ne convinga ca pana in ultimul moment al mandatului obama, libertinii democrati vor milita pentru dreptul de a schimonosi fiinta umana, familia, chipul lui Dumnezeu.
  http://www.europalibera.org/a/27792300.html
  Stirea mi-a semnalat-o un moldovean catranit rau, caruia ii impartasesc nemultumirea.
  Nu vad cum i-am putea ajuta pe fratii nostri si altfel decat prin a marturisi adevarul si a aprinde lumanari, cu dedicatie.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: