Deversări petrolifere în Marea Neagră – din nou.


Turiștii care dintr-un bun și încetățenit obicei au ales splendidul litoral românesc al Mării Negre vara asta, au avut parte de neplăcuta surpriză de a vedea că apa dealtfel extraordinar de sănătoasă a mării, e plină de o pâcla iridiscentă de proveniența petroliferă, care pe lângă aspectul și mirosul neplăcut, mai este și cauzatoare de cancer; doar citiți eticheta de pe orice container cu ulei de motor, cel puțin pe cele americane scrie clar – „uleiul folosit este carcinogen„, precum și aburii de benzină emanați atunci când alimentăm.

Produce cancer al pielii

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, în zona cuprinsă între hotelurile Malibu si Doina, pe malul apei, pe o lungime de 500 metri, au apărut irizaţii de reziduu petrolier, cu mărimea de 1 – 5 centimetri.

Explicația oficială este atât de ridicolă, încât până și un copil ar râde:

„Se pare că acestea au apărut în urma fenomenului de hulă de fund, manifestat în ultimele zile, agitaţia mării aducând către plaja Mamaia rămăşiţe de poluări istorice din bazinul portuar al Mării Negre. Acest fenomen este unul care se manifestă foarte rar, odată la 7 – 8 ani, de regulă la începutul sezonului estival”, se menţionează în comunicatul Administraţiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL).

Îmi amintesc clar că am văzut și eu acest fenomen nu odată și am fost dus la mare de mic copil (mulțumesc Mamă și Tată!). Problema e în altă parte, pâcla are cel puțin două cauze, după cum se va vedea, iar autoritățile ar face bine să înceapă să își ia atribuțiunile în serios:

mai ține cineva minte dezastrul ecologic produs în 1989, lângă Prince William Sound, Alaska, când petrolierul Exxon-Valdez lovindu-se cu cala de un recif, a deversat între 42,000-119,000 m3 de petrol, contaminând îngrozitor o zonă în care nu trăiau decât animale?

Accidentul produs din neglijență, a costat Exxon peste 3 miliarde USD, din care 2 Miliarde au fost cheltuiți pentru curățarea apei și a țărmului (merită înțeleasă amploarea operațiunii).

La noi se vede, reciclarea reziduurilor petrolifere are loc cam în felul acesta, în mod intenționat, fără ca criminalilor să li le aplice măcar o mustrare, ‘necum o amendă usturătoare:

reciclarea in Romania

Ce a avut loc acum la Mamaia, nu e un accident și se va agrava de la an, la an, dacă lumea nu se revoltă, punând presiunea necesară pe măscăricii care se prefac că guvernează.

Garda de Mediu ce păzește, înafară de a bâțâi de frica unor nemernici pentru care banul e totul? Sunt familiar cu cazul unui om de afaceri local, care fiind găsit cu nereguli serioase și amendat, i-a amenințat furios și fără nici o teamă pe comisarii gărzii că la alegeri, când vine USL la putere, le va deveni șef. Voi afla dacă s-a și întâmplat, apoi voi raporta.

De acum, e clar ce produce pâcla aceea dăunătoare pe apa Mării Negre:

Marea Negră a ajuns un fel de spălător al santinei navelor ce tranzitează sau navighează apele teritoriale sai marea liberă în larg. De regulă la apropierea de port se evacuează apa reziduală din santina navelor pentru a crește capacitatea de încărcare a navelor deoarece în M.Mediterană navele sunt urmărite prin satelit sau avioane de supraveghere a poluării maritime ,iar elicoptere iau probe de apă poluată pentru probe.Se poate ajunge până la confiscarea navei sau cel puțin o amendă și plata depoluării.

Fenomen rar pe naiba… se intampla mult mai des decat odata la 7-8 ani. La noi, in Romania. Pe vremuri, cand mergeam la mare in Ro, cred ca la 2-3 ani pateam chestia asta, si in mijlocul sezonului, nu la inceput cum scrie in articol. Am deja 5 ani de mers la mare la bulgari si n-am intalnit niciodata problema asta!

Daca mergeti un pic mai spre nord, de la Navodari în sus, vedeti minunata priveliste à rafinariei de petrol care de ce credeti ca e construita la malul marii? Ca sa comemoreze exilul lui Ovidiu? Nuu, ca sa deverse reziduurile în valurile albastre în care se scalda milioane de români vara.

Rezidurile vin de la combinatul petrochimic de la Navodari, care-i vecin cu Mamaia si se vede din balconul hotelului in toata splendoarea si maretia lui.

Plaja marii negre de langa Constanta este cea mai poluata din Marea Neagra. aici normal este inclusa si Mamaia. La nord e Midia, iar puitn mai la sud, Constanta. Ambele porturi puternic poluatoare. Exact acolo nu trebuie sa mergi. Insa curentii sunt de la nord spre sud. Deci poluarea din nord se regaseste in diverse concentratii pe tot litoralul romanesc. Nemaivorbind de faptul ca orasele si localitatle riverane ca si cele mari de la Dunare, Braila , Galati si altele nu au statii de purificare a apei si devarsa tot rahatul in Dunare si Marea Neagra.

În loc de a „merge la bulgari”, tot omul ar face bine să înceapă să protesteze în fața lipsei de voință a guvernului de a păstra România curată pentru generațiile viitoare. E mult mai importantă țara aceasta minunată cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu, decât maschinele interese de afaceri sau partid ale unor inși mărunți care au ajuns să țină în mâini frâiele economico-politice ale țării.

Spuneți-le în față că v-ați săturat să faceți baie în mizeriile altora și că au puterea să facă ce trebuie, deci să treacă la treabă. Vrem amenzi usturătoare urmate de constrângerea poluatorilor în a-și modifica procesele tehnologice astfel încât să fie eliminate deversările fluviale și prevenirea acestor crime prin urmărirea lor atentă cu mijloace moderne.

Garda Națională de Mediu. Părerea mea este să folosim adresa Comisariatului Central de la București, pentru un impact mai solid al protestului nostru. E prima de sus. În locul sloganelor idioate gen „we did it Romania”, vrem acțiune concertată și determinată. Măcar atât pot să facă cei care se laudă cu profiturile record  obținute la noi în ultimii doi ani – îmbogățiți-vă până nu mai puteți, dar nu mai stricați locul!

sursa Gandul

35 răspunsuri

 1. Pentru cei interesati, sunt in cunostinta unei tehnologii de spalare a reziduurilor petroliere din tancurile de transport maritim. Cei interesati ma pot contacta prin Eufrosin. Tehnologia nu-mi apartine, nici macar nu este romaneasca, dar putem sa facem din ea ceva util romanilor.

  • De fapt, ar trebui sa ajungem noi nationalistii la putere, apoi sa impunem curatarea mediului inconjurator prin legea statului.

 2. In anii 70-80 am fost in Japonia la Kobe si Yokohama exportind lingouri de aluminiu si importind elice ptr navele de mare tonaj care se construia la Antierul Naval Constanta , Combinatul de la Resita neavind atunci tehnologia ptr a turna elice de vmari dimensiuni. Am fost surprins f placut ,vazind japonezi pescuind linga cheu , intre navele ancorate. O apa f curata .Abia apoi am aflat ca legea mediului in Japonia este f aspra. O mica pata de ulei sau motorina , gasita linga nava , este colectata si analizata , apoi se iau probe de la navele din zona, si vinovatul plateste cu virf si indesat. La noi ca la nimeni. Toti borfasii au ajuns sefi si mincatorii de la cantina partidului , sint acum politicieni de vaza. Cu cine trebuie luptat mai intii? Cu natura omului? Cu birocratia? Cu educatia si morala cetatenilor? Cu legea care este ca vai de ea si mereu poate fi interpretata dupa bunul plac al boierilor? Cu justitia ? Cu manelistii ? Sint atitea rahaturi de ong-uri ,cita frunza si iarba ,este vreunul din ele care sa se ocupe serios de mediul tarii noastre? Cred ca multora din cei cu putere de decizie le lipseste BUNUL SIMT! Sa le dea Dumnezeu bani cu caruta , sa aiba de trei ori pe zi la masa nu mincare ci mii de bacnote si kg de fise sa bage in ei pina or plesni!

 3. Io zic ca prin lege politicienii romani ajunsi in Parlament si in Guvern sa fie obligati sa bea apa numai din Dunare si sa manance doua zile pe saptamana peste pescuit in portul Constanta dintre vase de cel putin 15,00 TDW, mamaliga din porumb modificat genetic, in fiecare fel de mancare care il baga in gura sa fie pus MSG (potentiator de arome monosodiu glutamat) care este ingredientul esential al gustului puternic din toate prafurile Maggi, Delikat si alt KKT de acest fel.

  Vom obtine unul din doua rezultate, ambele benefice pentru Poporul Roman: ori mor cu totii repede si scapam de ei, ori restaureaza conditiile naturale ale Romaniei.

  Se numeste: procedura prin care decidentul este beneficiar la propriilor decizii.

 4. Eu sunt de acord sa beau apa numai din Dunare si sa mananc numia peste din Portul Constanta la 2 (doi) ani de la data la care fortele dedicate intereselor Poporului Roman obtin conducera neperturbata a Statului Roman. Ofer tot ce am, persoana mea sa candidez si bruma de avere pentru acest scop.

  Cine mai vine alaturi de mine?

  Nota Bene, vre-o 2,000 de Bucuresteni au votat in favoarea domnului Adrian Grigoriu pentru functia de Primar General al Municipiului Bucuresti, candidat pe listele PNDC, un om autentic devotat intereselor Poporului Roman, chiar si in detrimentul intereselor personale.

  NU E PUTIN LUCRU. Sunt voturi autentice obtinute in conditiile unui complet boicot al presei dusmane Poporului Roman. E un inceput, mic DAR CONCRET. E MULT MAI MULT DECAT SUTE DE MII DE VOTURI OBTINUTE PRIN MANIPULAERA TELEVIZATA A OAMENILOR DE BUNA CREDINTA.

 5. http://www.wall-street.ro/articol/Companii/133275/hidroelectrica-isi-cere-insolventa-saptamana-trecuta-ponta-cerea-masuri.html?
  Din doua, una: Ori nu este decat o metoda de a rezilia contractele baietilor destepti, ori o tentativa ordinara de a vinde firma pe doi lei-tramvai.
  Suntem cu ochii pe voi, monsericilor!

  • Adica io, firma cu active imense, platite, fara datorii, cu cativa angajati, putini rau, ca nu prea au ce face, cheltuieli de loc (ploaia nu costa), niscaiva intretineri mai nimica toata adcia, io firma am practic incasari fara cheltuieli, muuult mai tare ca drogurile de mii de ori si iaca ca ne gasim ca …. nu avem lichiditati. Cica lichiditatile s-au dus pe apa sambetei, au trecut chipurile de baraje si nu le-am putut tine in lacul de acumulare de cash!!!! Hai pe buni?

   Eu am niste morti apropiati pe santierele hidro! Si nu au murit pentru un salariu. Chiar au crezut ca face un bine pentru tara. Nu e bine sa te pui cu mortii. O idee deosebit de proasta.

   ACESTA E CAPACUL. C A P A C U L.

   Ne luati nu averea ci sufletul puterii nationale.

   Hai sa vedem daca puteti.

   Si mai am si alti morti de care trebuie sa ma ocup: la revolutie o mie, in puscariile politice de mult cateva mii, e unul Eminescu care nu ma lasa in pace de loc, altul Codreanu care ma scoala din somn. Trebuie sa se potoleasca si ei odata. Ne-au dat treaba asta si noi ce sa facem, executam, nu? Cu mortii nu te pui.

 6. Off topic:
  http://saccsiv.wordpress.com/2012/06/19/s-o-s-pamantul-natal-al-parintelui-arsenie-boca

  Eu nu cred ca ceea ce se petrece este pura intamplare.

 7. offtopic – ce parere aveti de ce i se intampla lui Nastase? De pe culmile puterii in strafundurile disperarii. Dar nu inteleg nu se zicea despre el ca e mason, ca e puternic, ca e intangbil prin prisma masoneriei, etc.? Asa de repede s-au dezis slugile lu’ aghiuta de el? Ce rost a mai avut in cazul asta apartenenta la masonerie, presupunand ca a fost reala?

  • Englezu’ are o vorba: „There is no honor amongst thiefs!”
   Omeneste vorbind insa este tragic sa vezi astfel de vieti distruse,
   Suntem toti chipurile lui Dumnezeu.
   Poate unii vor trage concluzia ca mult folositul proverb: „Te faci frate cu d..u pana treci puntea!” este fals.
   Adica si dupa ce „ai trecut puntea” nu mai poti scapa.
   Probabil si o lectie pentru altii care s-ar gandi sa miste in front.

   • nu nu n-ati inteles , nu ma refeream la a fost sau nu a fost, ci la unde a juns omul asta si de unde a plecat, am inteles ce vrei sa zici tu puntea si destul de corect. Partea cu onoarea e grava daca nici intre hoti nu mai e cinste si onoare adica totusi…corb la corb nu isi scoate ochii asa ca eu ma intreb ce s-a intamplat de fapt ? cum a miscat in front? daca era mason de ce nu a tabarat sa-l apere? adica pana la urma ce s-a intamplat de s-a ajuns aici in cazul unui astfel de personaj?

    • Unii fac ce fac dar cand e prea mult, zic nu. Sf. Botez are consecinte nebanuite.
     Si atunci se aduce fularul.
     Aviz amatorilor de cariere spectaculoase.

   • Substantive cu plural neregulat:
    knife – knives
    thief – thieves

    Americanu’ zice honor.
    Englezu’ zice honour.

  • CINE A VAZUT PLAGA IMPUSCATA ACOPERITA TOT TIMPUL CU UN FULAR? DOCTORI SI POLITISTI MASONI.

   CINE FACE ANCHETA? PROCURORI SI POLITISTI MASONI.

   DE UNDE AVEM INFORMATIILE SCRISE SI VIZUALE? DE LA CANALE DE TV SI ALTE INSTRUMENTE DE COMUNICARE IN MASA PROPRIETATEA UNOR MASONI.

   CEI CARE NU’S DOAR MASONI, SUNT SI EVREI SAU SI TIGANI SAU SI EVREI SI TIGANI.

   TOTUL E FOARTE CREDIBIL. Am vazut d’astia cu fular la gat pe patinoar in Cismigiu cu sutele zilnic. Adevarat ca nu vara.

   IATA LA CE LE FOLOSESTE MASONERIA: SA CONTAMINEZE ADEVARUL.

   Sunt atat de prostuti incat le scapa detalii esentiale:

   GLONTUL: unele articole spun ca l-a gasit Parchetul acasa, altele ca a ramas in corp;

   ZGOMOTUL: martori misteriosi din casele de vis-a-vis, desigur neidentificati, spun ca au auzit intradevar o impuscatura din casa lui Nastase, adica prin 2 randuri de termopan se aude o impuscatura trasa de la mica distanta unde unda de soc se amortizeaza partial in haine si tesuturile moi din zona gurii de pistol; DESIGUR.

   POZITIA: imaginati-va ca aveti in fata un om cu un pistol la tampla. Vreti sa il impiedicati sa se omoare. Aveti timp o farctiune de secunda pentru a face doar un gest. CARE din urmatoarele? a) impingeti mana in lateral fata, b) lateral spate c) in sus d)in jos. Ca sa se raneasca in gat trebuia sa impingeti in jos, miscarea cea mai peiculoasa posibil. Probabil ca o sa spuneti ca doar o minte de militian ar putea face o astfel de prostie, si rpobabilo aveti dreptate. Dar este si singurul loc unde se poate pretinde ca e o plaga si se poate acoperi lejer.

   BAFTA CHIOARA: doctorul Lascar afirma ca glontul a trecut la milimetrii de o zona vitala, desigur neidentificata!!

   MARTORI LA SPITAL: accesul este interzis, nimeni nu poate avea acces in camera sa, a fost vazut doar de doctori, fii, sotie si Ponta; asa persoane de incredere zic si eu, DA UN MOBIL CU FOTO NU S-A GASIT SA FACA SI O POZA LA RANA CAREVA????

   OPERATIA: punem pariu ca operatia a fost facut ca sa se simuleze rana????

   ANALIZA URMELOR DE EXPLOZIV DE PE MANA SI GAT: trebuia facuta sa fie cert faptul ca el si nu alta persoana l-a impuscat CU PROBE de pe piele UNDE RAMAN SI URME DE ADN.

   BILETUL DE ADIO: politistii facatori de bine jura ca au vazut biletul dar familia l-au sustras de sub nasul lor. Alo! care familie? toti, o parte, unul, una, etc… muuult prea vag pentru niste jmecheri argenti de dezinformare. Li s-a spus in graba ce sa declare dar nu s-au mai gandit. Si era o proba care trebuia ridicat musai si ei erau acolo. Cum sa sustragi proba de sub nasul politiei? Ia incercati vre-unul dintre voi/noi sa vezi ce ti-o mai iei pe loc.

   PEDEAPSA; la peste 60 de ani faci 1/3 asadar 8 luni. Iesea pe 2 februarie 2013 (poate pentru iesire ii trebuia fularul?). Si de puscariile de lux stiti, cu rezerve etc? cu net? cu dus separat etc?? de conditiile speciale din spitalul penitenciar Jilava dotat regeste de chiar chirurgul care chipurile l-a operat , dr. Bradisteanu, unde sta si generalul Stanculescu Gips? Incearca sa ne faca sa credem ca un cinic si iubitor de placeri ca asta isi lua viata ca sa nu faca 8 luni in dotare de hotel de 3 stele si la sfarsit sa iasa victima glorioasa?

   JURIDIC CEDO: a fost condamnat dupa ce in pronuntare judecatoarele au schimbat incadrarea. Schimbarea incadrarii fara a fi pusa in discutie mai ales ca a fosta condamnmat fara probe GARANTEAZA ca sentinta va fi intoarsa si va avea numai de castigat din asta, desigur dupa consumaera pedepsei dar victoria va fi garantata. Cum sa piarda aceastat ocazie formidabila?

   GRATIEREA: Fie de catre Parlament fie de catre Presedinte. Cu majoritaea pe care USL o au acum sansa era bunicica sa o obtina de la Parlament dar desigur sa o refuze si sa suporte marea chinuiala de 8 luni si sa iasa un martir.

   PSIHOLOGUL DE GARDA: a aparut un nene care ne-a asigurat ca e normal pentru ca (si citez exact) “a avut o cadere psihica pentru ca nu a mai fost privat de libertate vre-odata!”. ADANC NENE! Deci daca nu ai mai fost inchis, intai te sinucizi. La a doua condamnare, esti mai tare ca ai deja antrenament. Bine ca stim.

   Desigur, toate sunt niste conspiratii inexistente. Teorii. Asteptam OZN-ul la statia de metro.

   • tare, dar totusi cum a ajuns sa fie judecat in primul rand, daca este mason nu de acolo trebuiau sa inceapa?, ori au dat un pic de circ la popor, respectivul fiind tras pe linie moarta?

   • Si nu ati vazut faza cu astroloaga de pe PRO tv! De mult nu am mai ras atat. Femeia falfaia o hartie pe care era desenata harta astrologica a lui Nastase, excalmand insistent:” Nu apare niciun eveniment, nimic. Nu inteleg! Totul este OK „.
    Nu stiu daca tipa era platita de Basescu dar filfairea pica de minune pe imaginea aspirantului la operatie estetica de inlaturarea gusei, caci la cam atat se va reduce interventia chirurgicala a colectionarului de vase chinezesti.
    Sceneta cu ambulanta a fost de un diletantism demn de absolventii sectiei de regie ai Universitatii Spiru Haret. Pentru absenta din recuzita a mastii de oxigen ar trebui sa fie sanctionati toti figurantii, de la brancardieri la sofer, cu girofar cu tot.
    Revenid la subiect, delegatia Romaniei la Rio de Janeiro condusa de ministrul mediului Rovana Plumb (Cavaler al Ordinului Serviciului National Loyal -! cui?- impreuna cu Aurescu, Severin, Viorel si Daciana Ponta) a sustinut in plen studiul privind ” dezvoltarea tehnicilor spatiale”! Asta este durerea ecologica a Romaniei!
    Cata lipsa de constiinta si rusine trebuie sa ai, pentru a te prezenta in fata omenirii, cu un astfel de subiect, cand tu guvernezi o tara supranumita „groapa de gunoi a Europei”?
    Fosta reprezentanta a produselor cosmetice marca Gerovital, membra a intenationalei socialiste si absolventa a unor cursuri saptamanale cu frecventa variabila prin diverse capitale ale lumii, putea vorbi despre impunerea obligativitatii impaduririi terenurilor exploatate forestier, despre interzicerea reciclarii deseurilor altundeva decat pe teritoriul tarilor responsabile de producerea acestora.
    Ma asteptam sa vorbeasca despre Delta, despre Rosia Montana si ma astepatm sa ceara ca izvoarele de ape minerale sa fie considerate bun de patrimoniu natural national.
    Ei bine, nu, Rovana a facut pentru Romania ceea ce au facut Borbély, Iosifescu, Sulfina Barbu si nu in cele din urma, Marcian David Bleahu ministrul care a participat In 1992 la crearea la Bucuresti a Comisiei pentru protectia Marii Negre.

   • completare

    DIRECTIA GLONTULUI : Si glontul a intrat dinspre stanga. De cand s-a facut A. Nastase stangaci? Sau era si noi nu am observat? Sau asa zice procedura: faci totul cu o mana dar sinuciderea cu cealalta? Pana la pistol era dreptaci. Mi se pare mie sau nu ca suntem fraieriti …. pentru a nu stiu cat milioana oara de mas media, de infractorii care au uzurpat conducera tarii.

    E o simpla rafuiala intre grupruile de infractori cu functii in Statul Roman uzurpate prin frauda, fals, minciuna si inselaciune. Se folosesc de insasi intitutiile preluate fraudulos ca sa se lupte intre ei pe ciolan, ciolanul daca nu stiti, suntem noi, Poporul Roman cu ce avem si ce putem face.

 8. of topic. Eufrosin, daca crezi ca e de folos posteaza conferinta mea de la Constanta.
  Conferinţă la Curtea Brâncovenească
  ISPITA SPIRITUALITĂŢII ORIENTALE
  cu Pr. Matei Vulcănescu

  http://www.scoalabrancoveneasca.ro/?p=809

 9. Ptr M , Proverbul „corb la corb nu scoate ochii” trebuie completat cu celalalt , „dar rechinii se maninca intre ei”! E posibil sa fi fost un glont de manevra, sau cele folosite de soldati la puciul din 89. Apoi , tov nastase are soricul f gros , ca sa -l patrunzi iti trebuie „dum-dum” , nu simburi de cirese.

 10. @ M, on 22 iunie, 2012 at 02:33 said: tare, dar totusi cum a ajuns sa fie judecat in primul rand, daca este mason nu de acolo trebuiau sa inceapa?, ori au dat un pic de circ la popor, respectivul fiind tras pe linie moarta?

  Posibil nici una nici alta. Ar fi niste ipotezele privind scopul inscenarii. Dar inainte trebuie sa reamintesc ca gandirea lor ca si motivatiile sunt complet diferite de ale noastre, dar nu opuse, sunt doar complet diferite si de neconceput de noi, din acest motiv avem dificulati sa ii intelegem si sa anticipam, nu putem gandi ca ei, dar putem sa ii invatam si sa ne luam masuri impotriva mijloacelor lor :
  “Este maxim de evident ca evenimentul cu Adrian Nastase din 20 iunie 2012 a fost regizat. Dar oare cu ce scop? Pai cam intotdeauna “jmecheriile “ astea spectaculoase sunt aranjate ca sa atraga atentia de la ceva foarte grav ce se face impotriva Poporului Roman. Desigur urmaresc ei multe scopuri dar partea spectaculoasa este excerbata ca sa distraga atentia de la ceva grav. Oare ce in acest caz? Nu prea stim DAR AVEM O COINCIDENTA:
  Desi USL a promis in programul de guvernare „Instituirea imediată a unui moratoriu privind exploatarea gazelor de şist până la finalizarea studiilor ce se află în derulare la nivel european privind impactul asupra mediului prin procedeul de fracţionare hidraulică” , moratoriul presupune, practic, sistarea oricărei activtăţi de extracţie;
  Desi USL are majoritate in Senat, JOI 21 iunie 2012, SENATUL A RESPINS „Propunere legislativă privind interzicerea explorărilor şi exploatărilor perimetrelor cu zăcăminte de hidrocarburi lichide sau gazoase prin fracturarea (fisurarea) hidraulică şi anularea licenţelor exclusive de explorare a tuturor proiectelor care recurg la această tehnică”

  O alta ipoteza privind subiectul de la care trebuie sa fie deturnata atentia Poporului Roman este PLAGIATUL LUI PONTA. Ar fi o catastrofa sa terbuiasca sa fie inlocuit. Au cresut la imaginea sa atatia ani simacum sa nu le mi fi de folos. Unde mai gasesc mafiotii in astfel de infractor bun la toate? Si vin alegerile si ies la rampa cu cine? “

  CONTINUAM CU CURIOZITATI

  UNDE E RANA URIASA? Citat din Adevarul: „Nu pot să confirm că a fost o înscenare sau nu, pentru că fiecare din medicii specialiști chemați au evaluat lucrurile vizazi de specialitatea lor. Eu, în domeniul meu (n.r. Chirurgie), nu am găsit lucruri care să intereseze”, a declarat prof. dr. Mircea Beuran, … șeful Secției de Chirurgie a Spitalului Floreasca. Dr. Ioan Lascăr, șeful secției de Chirurgie Plastică din cadrul aceluiași spital, a declarat că Năstase a fost internat cu răni grave și că este un norocos că glonțul n-a atins vreun organ vital.” Care o fi mason de la lohja lu’ Nastase si care nu?

  LICHIDE VITALE IN TIMPUL TRANSPORTARII: Se afirma ca a pierdut mult sange, motiv pentru care era absolut obligatoriu sa aiba perfuzie pe durata transportului – dar nu a avut, se vede chiar … cu ochiul liber.

  PARCHETUL A RIDICAT CAMASA SI MAIEUL DE ACASA, acelea care erau murdare de sange: adica ranit s-a schimbat de haine? TARE DE TOT. Evenimentul ar fi fost cam asa:
  1) Vreau sa ma sinucid, ma impusc in cap, voi avea capul sfartecat pentru ca ……….. nu ma intereseaza cum voi mai arata;
  2) Politiotul ma incurca si doar ma ranesc;
  3) Vai Dumnezeule! M-am patat de sange pa camasa si pe maieu! Ma fac de KKT la spital. Inadminsibil!
  4) SMURD – stai pe loc un pic asa ca am ceva de aranjat: Danuta draga, adu fularul ala Burbery sa arat ca lumea pe drum si camasa si maieu curat, da repede ca asteapta presa si iesim din “primetime”!

  Si acel mult sange scurs, a fost absorbit doar de camasa si maieu?

  AL DOILEA GLONT gasit de procurori infipt in casa undeva: intreb si eu asa ca fraierul: cati avem gloante infipte prin casa, asa fara motiv, despe care nici nu ne mai amintim cum le-am tras? Sau o fi fost vre-o repetitie (hilar scuze)? sau au fost mai multe gloante trase motiv din care au aparut “marturii” de la “ necunoscuti” de pe strada ca s-a auzit doar o impuscatura? Sau o fi o noua tendinta de design interior la cei ce au de toate mai putin mobila decorata cu gloante infipte ici colo.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: