Nu a durat.


Precum prezisesem la începutul mandatului lui MRU, domnia acestui caracter nociv peste poporul ăsta batjocorit de leatul lui și slugile lor, nu a durat.  Acum bestiile sunt în modul de panică.

Într-o încercare de salvare a unui sistem de alternare la putere corupt și sortit infamiei, Băsescu l-a numit la șefia guvernului, pe nimeni altul în locul celui bine-plecat, decât pe urâtul,  netrebnicul și complexatul care are vise ude cu o Românie ciopârțită.  Licuriciul va reitera că suntem un aliat de nădejde, căci iată cât de bună e conlucrarea dintre putere și „opoziție”, iar lepădații UE,  FMI și alții, își vor „recâștiga încrederea” în democrația dâmbovițeană.

Destul cât să îți vină să muți capitala țării la Alba Iulia păstrând doar o zecime dintre angajații noștri!

Chiar dacă nu ne putem tocmai bucura de plecarea șleahtei de cocălari cu diplome de Oxford  (e mortală Lelia Muntean când vrea), care în loc să prizeze prafuri prin cluburi, făceau tot ce puteau pentru a înstrăina ce-a mai rămas din averea noastră, nu pot să nu simt o satisfacție adâncă pentru faptul că așa corupți cum sunt și ceilalți, nu i-au putut răbda pe „tehnocrații” ăștia, dintre care de departe cel mai antipatic, era micul carierist vorbitor de prea multe limbi străine cu ochi paranoici, ale cărui vise de accedere la Președenție, tocmai s-au spulberat.

 Ar fi prostesc să sperăm în ceva bun din partea ăstorlalți, dar măcar viitura a fost îndiguită pe moment,, chiar și cu mormanele astea din bălegar uscat care știm sigur că se vor amesteca la vale. În vreme ce poporul așteaptă providențialul salvator, naționaliștii trebuie să profite și să-și anunțe candidaturile acum, când lumea dă încă atenție, căci vine vara și s-ar putea ca grătarele, berea și fotbalul să-și facă efectul scontat
 
 Sigur merită biata țară ceva mai bun decât violatorii care au pozat în chezași ai ei. Dacă 2012 nu va însemna sfârșitul pământului, barem să ne aducă un început bun nouă Românilor!

58 răspunsuri

 1. Din 90 pina acum , au furat si vindut prin rotatie. Acum probabil vor fura si vor vinde toti gramada ,sa moara satui , ca porcii de ignat. Te uiti la ei ,si – ti vin in minte vorbele Domnului Iisus , „ciinele se intoarce la varsatura lui” , si un alt proverb popular prin Muntenia si Dobrogea „Apoi cine nu a vazut ciine calarind pe mama-sa! . Asa fac jigodiile politica , abia apuca sa se inscrie intr-un partid, ca deja are sacosa facuta si trece la altul. Daca in fiecare comuna , sat orasel si oras, preotul si directorul scolii , si unde se afla si un primar suflet al locului, daca ei nu pot convinge populatia ca trebuie pus punc si ACUM trebuie un nou aluat ptr renasterea tarii si a poporului, atunci nu vad cine, decit Bunul Dumnezeu printr-o minune! Doamne ajuta-ne si ne miluieste!

 2. He, he! Ipochimenul a avut grija sa ne anunte ca, citez, „nu si-a spus ultimul cuvant!”. Cumplita vipera, musca si dupa ce-i tai capul!

  • Nu i s-a taiat capul, stimate si drag domn. Se impung dusmanii nostri unii pe altii sa ramana fiecare cu mai mare bucat din prada care …. SUNTEM NOI.

   Conform principiului:”cand doi se bat, al treilea castiga!”, unii dintre noi s-au apucat de treaba.

   A se vedea participarea PNDC – Partidul National Democrat Crestin la alegerile locale. http://www.pndc.com.ro

   • Asa vine vorba…Nu e bine nici sa fii luat prea in serios, ca nici metaforele nu-ti mai sunt digerate…Ce oameni, dom’le!

   • Am citit doctrina PNDC. E dezastru. Se contazice in multe locuri pt a amagi dar concluzia e una: nu vad nici o diferenta fata de pdl, usl, etc. ba chiar din contra! Punand acolo titulatura Crestin cu atat mai periculosi devin fata de actuali. Sunt pro ue, nato, etc. Partidul lui Bataiosu e de 100 de ori mai bun. Pe hartie desigur

    • Doctrina PNDC a fost scrisa cu mult inainte sa se afle care este esenta UE NATO etc. IMPOTANT E UN SINGUR ASPECT : CE EXACT FAC OAMENII.

     Si pana acum, PNDC nu s-a intinat, nu s-a comproimis si adopta o politica de a permite meembrilor si mai ales celor care ii sprijina o mare independenta atat timp cat actioneaza in interesul Poporului Roman si in numele moralitatii asa cum crestinismul o promoveaza. Sau asa inteleg eu.

     Si ca o alternativa contrarie, unde in doctrina PSD, PDL, PNL, UDMR sta scris ca scopul partidului este sa distruga economia. sa isi insiseasca banii imprumtati de Statul Roman de la straini, proprietaeta Poporului Roman sa fie vaduta la straini si a instrumenteze o politica care sa conduca la eradicarea populatiei de nationalitate Romnan de pe teritoriul ancestral? fara a avea studii de stiinte politice itri garantez ca nu vei gasi in statut acestor partide nimic care sa sustina ideologic si ca program de guvernare acest deziderate.

     • Cum a spus timisorean1, ar trebui relucrata si inca rapid de tot! E important ca publicul sa vada pe hartie ca are de a face cu ceva nou si opus starii actuale de lucruri. Apoi vor urma si dovezile.

      • Batranul e respectabil dar fisu… nu pot sa accesez site-ul acum dar parca am citit ca-i hipnotizator, energoterapeut si alte chestii new age plus studii afara la oxford, etc(ca si mru). Parca el a scris si doctrina aia asa ca nu vechimea ei e problema… Dupa cum am scris, macar pe hartie doctrina lui Bataiosu e cea mai buna(cu mici exceptii la politica interna). Asta nu inseamna ca ma duc la vot:) . Foarte greu mai ajung eu la vot ca sa nu spun imposibil

      • Si totusi, unul dintre scopurile acestui blog este sa ii scoata la vot pe cei care inteleg, precum esti tu. Fireste, numai daca ai cu cine.

      • Deocamdata nu e nimeni care sa ma convinga pe mine

 3. Hmm.. cat e de adevarat..

 4. Nu a durat, insa, paradoxal, de-abia acum incepe. O sa fie interesant. Problema nu e in 2012, insa pentru multi va fi anul alegerilor capitale.

 5. Guvernul a cazut, altul inca nu e format, dar usl ( umbla satanele liber) , deja a dat de sacul cu bani , si vor sa DUBLEZE pensiile si salariile, chiar daca nu in totalitate. Sa nu umbreasca cimpanzeii politici frumusetea acestei zile! La Multi Ani ! tuturor cititoarelor acestui blog , un buchet de flori virtual ptr fiecare.

 6. Ce se intampla cu unii dintre noi e ilustrarea perfecta a unei mentalitati paguboase ce face ravagii in randul clericilor si laicilor ortodocsi. Mentalitatea la care ma refer e aceea care a contribuit din plin la pierderea Constantinopolului. In totala dizarmonie cu marile figuri ale Ortodoxiei, gen Sf. Ioan Gura de Aur sau Sf.Marcu al Efesului, o parte din cler statea closca si teologhisea de zor in timp ce armia bastardului muhammed frangea zidurile aparate de adevaratii ortodocsi (imi rezerv dreptul sa cred ca cei care au murit la datorie cu arma in mana erau adevaratii ortodocsi) in frunte cu marele basileu Constantin al IX-lea Palaiologos. Inteleptii si faimosii clerici aveau o mare dilema, nu stiau cu exactitate care-i sexul ingerilor! Ei discutau pasional pe marginea problemei ingeresti, in vreme ce mahomedanii navaleau … tot pasional, manati in lupta
  de promisiunea paradisului vestit de pseudo-profetul lor, paradis locuit de focoase „hurii”(playmate oferite mahomedanilor credinciosi de allah). Clerul cu pricina, in loc sa fie sus pe meterze ca sa imbarbateze viteaza oaste sau sa ajute ranitii, sa evacueze mortii, sa stinga incendiile ori sa spuna rugaciuni la capetele muribunzilor, au ales sa teologhiseasca in clipele fatidice. Pilda clerului defetist, se regaseste in proverbul: „tara arde si baba se piaptana”.
  Am impresia ca are loc o alta cadere a Constantinopolului, de data asta se prabuseste Constantinopolul din inimile multor ortodocsi.
  Incet, incet, stupiditatea celor care se intrebau care-i sexul ingerilor a inlocuit curajul si barbatia din sufletele oamenilor.
  Zicea bine comandantul Radu Gyr:

  Nu dor nici luptele pierdute,
  nici ranile din piept nu dor,
  cum dor acele brate slute
  care sa lupte nu mai vor.

  Cat inima in piept iti canta
  ce-nseamna-n lupta-un brat rapus?
  Ce-ti pasa-n colb de-o spada franta
  cand te ridici cu-n steag, mai sus?

  Infrant nu esti atunci cand sangeri,
  nici ochii cand in lacrimi ti-s.
  Adevaratele infrangeri,
  sunt renuntarile la vis

  Astazi, multi ortodocsi isi ascund lasitatea in spatele diverselor citate biblice (ignorand Iacov 2:20;26), teologhisesc de zor daca e bine sau nu-i bine sa ne revoltam si sa zdrobim capetele neprietenilor. In timp ce domniile lor se joaca cu pacifismul in tarana, inghit fara nazuri rahatul oferit de cei ce ne conduc spre dezastru national. Practic, asistam la o variatiune pe aceeasi tema a pildei cu clericii si sexul ingerilor. Avand partie libera, nemaipomenita casta a conducatorilor, casta Iscarioteanului, isi indeplineste programul cu exactitatea ceasului elvetian. Sub pretextul ca „platim pentru pacatele noastre”, si avand in minte sloganul: „la placinte inainte, la razboi inapoi”, destui ortodocsi s-au transformat in carpe de sters podelele.
  Intreb, nu cumva si generatiile anterioare aveau pacatosi? Sau erau constituite doar din virtuosi? Cum se face ca din generatiile anterioare, in ciuda slabiciunilor, unii au reusit sa ramana cu fruntea sus, ba chiar au provocat dezastre in tabara celor ce doreau sa le calce bucatica de pamant numita tara?
  Nu s-au jucat, au lovit de moarte pe cei ce doreau sa-i transforme in sclavi obedienti. Nu stiu de ce lasii cu masca de pacifisti, uita ca Biserica de dinainte si dupa schisma nu a fost constituita exclusiv din blegi. In ciuda caderilor, nimeni nu s-a apucat sa induca defetismul asa cum se intampla acum. Lasii care fac dogma din jumatate de proverb:”capul ce se pleaca sabia nu-l taie” ignora jumatatea cealalta:”dar nici soarele nu-l vede”.
  Constantin cel Mare s-a ascuns de frica in cine stie ce gaura de sobolan, sau l-a zdrobit pe Maxentiu la Pons Milvius?
  Exceptionalul strateg Belisarie („pompierul” lui Iustinian I) s-a dus cu fetele la bere sau si-a facut datoria spulberand in cele patru zari oastea vandalilor arieni condusi de Gelimer?
  De ce Patriarhul Ieremia II Tranos, in loc sa stea cu capul plecat si sa „de-a cezarului ce-i al cezarului”, a ales sa-i prosteasca politic si informativ pe mahomedani, astfel contribuind decisiv la inscaunarea lui Mihai Viteazul?
  Clericii din vremea lui Vlad Tepes, l-au sprijinit pe domnitor sau i-au injectat defetism in vene? Stefan Voda a fost consiliat de Daniil Sihastru in spiritul obedientei? Cine a indraznit sa comenteze impotriva lui Stefan ca a facut praf si pulbere pe mahomedani? Care-i valahul suparat pe Voda Stefan, din cauza ca la Baia era sa-l lichideze pe maghiarizatul Matei Corvin?
  Revoltele din Balcani impotriva domnitorilor socotiti ca fiind tradatori, sau revoltele impotriva mahomedanilor ori a habsburgilor, nu au fost sustinute fatis sau in ascuns de clerul destoinic? Aceste revolte se faceau cu arma in mana, sau crede cineva ca revoltele de fapt erau „flashmob-uri”? A lipsit clerul destoinic din ceea ce se cheama generic „lupta de emancipare nationala”? Ce facem cu Ioan Mota, preotul care si-a invatat copilul sa nu fie slugoi? Fiul sau a murit barbateste la Majadahonda.
  Lupul Daco-Romaniei si vulturul bizantin si-au cam tocit coltii si ghearele ce altadata sfasiau beregatele ticalosilor.
  Ma intreb si va intreb, care ar fi fost reactia inaintasilor nostri daca aflau ca mai e putin si devine interzisa pana si pronuntarea cuvantului „camarad”, pentru ca asa vrea un aparatcik din neamul celor ce au inventat comunismul?
  Legat de subiectul „camarazilor”, publicatia Gandul informeaza:

  http://www.gandul.info/politica/deputatul-aurel-vainer-minoritati-lui-crin-antonescu-nu-ne-mai-amenintati-9576862
  „De asemenea, el l-a criticat pe Antonescu pentru că la discursul din mitingul USL de la Romexpo s-a adresat colegilor săi cu formula „camarazi”.
  „Nu se poate să îl reînviaţi”, a spus Vainer, adăugând că ar trebui să ştie „că uneori un cuvânt e mai puternic decât o bombă atomică”.”

  Desigur, pacaliciul Crin a demonstrat inca odata ca nu are coloana vertebrala, ca e un sluGOY veritabil fara dram de demnitate:

  „Liderul PNL a revenit cu un drept la replică, arătând că nu a intenţionat să lezeze pe nimeni prin cuvintele sale şi că îi cere scuze, în mod personal, deputatului Vainer dacă acesta s-a simţit lezat”

  Asta care se crede lider al PNL, a aratat neamului romanesc ca e Crinul de la butoniera lui Vainer. O floricica de decor, nimic mai mult. Vainer e bucuros ca floricica preferata miroase kosher la comanda:

  „Vainer a ţinut şi el să spună de la tribună că îi acceptă lui Antonescu scuzele prezentate, dar i-a adus aminte acestuia că este istoric şi că trebuie să fie mai atent atunci când rosteşte unele cuvinte cu conotaţii istorice”

  Foarte tare! Despre ce conatatii istorice sa fie vorba? Ce anume tulbura „pax iudaica” pe plaiurile mioritice? Nu cumva se considerau camarazi cei amintiti in acatistul” Sfintilor Marturisitori Romani din Inchisori”? Intr-adevar, se adresa cu formula „camarazi” cel ce a scris:

  „Neamul nostru n-a trăit prin milioanele de robi care şi-au pus gâtul în jugul străinilor, ci prin Horia, prin Avram Iancu, prin Tudor, prin Iancu Jianu, prin toţi haiducii, car în faţa jugului străin nu s-au supus, ci şi-au pus flinta în spate şi s-au ridicat pe potecile munţilor, ducând cu ei onoarea şi scânteia libertăţii. Prin ei a vorbit atunci neamul nostru, iar nu prin „majorităţile” laşe şi „cuminţi”. Ei înving sau mor: indiferent. Pentru că atunci când mor, neamul trăieşte întreg din moartea lor şi se onorează din onoarea lor”

  Autorul impreuna cu camarazii sai, sunt mai periculosi decat bomba atomica? Nationalismul valah e ceva radioactiv? Probabil ca da, anumiti ticalosi s-au iradiat si au facut buba, fapt ce le-a grabit trecerea la cele vesnice. Sa fie „camarazii” ciotul de care se impiedica neamul celor cu hexagrama in frunte?
  Pentru Vainer si neamul sau, e atomica o astfel de afirmatie?

  „Pe ce urmă istorică îşi întemeiază pretenţiile şi mai ales îndrăzneala cu care ne înfruntă pe noi, românii, aici, acasă la noi? Suntem legaţi de acest pământ prin milioane de morminte şi prin milioane de fire nevăzute pe care numai sufletul nostru le simte şi rău de aceia ce vor încerca să ne smulgă de pe el”

  Vainer si acolitii sai fac ce vor, sfideaza fara frica. Cumpara tot ce vor, manevreaza pe cine au chef, se poarta ca niste veritabili seniori ce stapanesc si exploateaza asa cum vor propria feuda.
  E normal, pentru ca multi ortodocsi sunt aidoma lasilor de odinioara, acei lasi defetisti care teologhiseau despre sexul ingerilor in timp ce fratii si surorile luptau si mureau cu onoare. Lasii au impresia ca Dumnezeu se substituie lor, ca o sa vina divizii de ingeri condusi de arhangheli gata sa lupte in locul lor, pentru ca ei, lasii, sa poata contempla in liniste si pace asupra statutului lor de fiinte nevertebrate.

  Ssssss … liniste, nu cumva sa le fie tulburata reveria.

  p.s

  Catolicii sunt intr-o situatie asemanatoare, duhul „corectitudinii politice” face prapad. Sunt colegi de banca cu ortodocsii.
  Slugoi din randul clericilor si laicilor catolici, trepideaza mai ceva ca penticostalii cand aud de cardinalul Strossmayer, Maurice Pinay sau de Oriana Fallaci.

  • Ma bucur pentru aceasta postare. E bine ca, din ce in ce mai multi, admitem ca teologhiseala despre sexul ingerilor nu are decat efecte nefaste

   • Postare va si fi!

   • @Mos Darie
    Ma bucur ca ne intelegem. Incearca sa afli mai multe despre parintele Mitropolit Serafim de Pireu, o sa vezi ca se poate si altfel.
    Domnia sa, e in antiteza cu defetistii din trecut si prezent.

  • Să-ţi dea Dumnezeu sănătate TLC, sper sa mai comentezi pe aici şi pe alte bloguri. Să priceapă cât mai mulţi români ca fără luptă şi jertfă nu se poate. Lumînarea ca să lumineze trebuie să ardă, să se topească, deci să se jertfească.
   Doamne ajută.

  • O observatie:
   „Inteleptii si faimosii clerici aveau o mare dilema, nu stiau cu exactitate care-i sexul ingerilor!”
   Ar fi trebuit sa ai discernamantul ca sa-ti dai seama ca aceasta enuntare este o blasfemie scornita de dracii care ii mana pe acesti posedati in ura lor contra Sf. Biserici.
   Orice teolog stie ca Sf. Ingeri sunt totdeauna reprezantati ca niste barbati tineri. Deci e clara scornirea satanistilor.
   Mai au ei una de mare efect la asa zisa intrebare a teologilor despre „cati ingeri incap pe un varf de ac”.
   Trebuie sa avem ceva discernamant si sa observam nerusinarea specifica dracilor si slugilor acestora cand este vorba de Sfanta Biserica.

   • @treaz
    E posibil sa ai dreptate in legatura cu discernamantul meu. Poate ca ai dreptate si in cazul butadei istorice, o fi blasfemie inspirata de tov.Sarsaila, asa cum spui tu. Totusi, butada sa fie de vina? Sa nu fie nimic gresit in faptul ca unii teologhiseau de mama focului in timp ce shaormarii navaleau peste ei? A cui nerusinare sa fi fost mai mare? A celor ce mureau pe ziduri in frunte cu basileul? Sau a celor ce erau prea ocupati sa vada ce se petrece la portile cetatii?

   • @treaz:

    „Orice teolog stie ca Sf. Ingeri sunt totdeauna reprezantati ca niste barbati tineri. Deci e clara scornirea satanistilor.”

    Sunt epitete dure, eu nu as generaliza: nu pot sa cred ca toti ortodocsii din Constantinopolul sub asediu erau „satanistii”, „posedatii”, „färä discernämânt” ori cu „ura contra Sf. Biserici”. Nici mäcar azi situatia din BO nu e, nici pe departe, atât de dramaticä.

    Päcat (sub multiple aspecte) însä cä nu s-a nimerit sä te afli pe-acolo, prin Constantinopol, la vremea respectivä: sunt sigur cä ai fi transat în 2 timpi si 3 miscäri disputa. Ce cretini trebuie sä fi fost äia, dacä räspunsul e, cum spui, atât de banal.

    Încolo, ai perfectä dreptate, orice tâmpit stie ca Sf. Ingeri sunt totdeauna reprezantati ca niste barbati tineri (si frumusei). Asa ca ajungi sä te întrebi, dece (oare) la fiecare aparitie îngerul îsi începe vestirea cu cuvintele -„Nu vä temeti!”

    PS: eu nu stiu bancul cu “cati ingeri incap pe un varf de ac”. E din seria cu Radio-Erevan?

    • „Sunt epitete dure, eu nu as generaliza: nu pot sa cred ca toti ortodocsii din Constantinopolul sub asediu erau “satanistii”, “posedatii”, “färä discernämânt” ori cu “ura contra Sf. Biserici”.”

     Te faci ca nu intelegi, tipic papistas. Ia mai citeste odata si daca nu pricepi, intreaba. Nu era vorba de ortodocsii din Constantinopol ci de indracitii anticrestini care urasc, agitati de draci, contra Sf. Ortodoxii si care inventeaza diverse povestiri.

     Imi aduci aminte de copilarie. Era o jucarie, Hopa-Mitica, cand o culcai, sarea iar in sus.
     Continua cu schmecheriile, e o placere sa se raspunda la ele.

     Cat mai e procentul de asa zisi greco-catolici in Romania? La un recensamant de acum cativ ani era 1,9% din populatie. Unul mare de-al vostru a facut atunci atac de cord cand s-au dat rezultatele.

     Iar imi aduci aminte de un banc care se potriveste situatiei:
     Un elefant si un purice merg pe un pod.
     Puricele, filosofic, zice: „Ce mai tropaim!”
     Explicare:
     Cum intreba un papistas pe Nae Ionescu:
     „Dar ce noi nu suntem buni romani?”
     La care Nae Ionescu i-a raspuns: „buni romani” dar nu Romani.
     Pentru cei care nu stiu amanunte:
     D. Frollo se întreabă surprins şi, oarecum, îndurerat: de ce şi de
     unde îndârjirea unor cercuri ortodoxe împotriva românilor de
     confesiune roman-catolică? Adică cum, un catolic nu poate fi un “bun
     român”? Şi nici nu mai aşteaptă răspunsul; căci dreptatea atitudinii d-
     sale îi apare ca evidentă.
     La prima impresie – desigur! Dar numai la prima impresie.
     http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/12/17/nae-ionescu-a-fi-bun-roman/

     • „Cat mai e procentul de asa zisi greco-catolici in Romania? La un recensamant de acum cativ ani era 1,9% din populatie”.

      Surprinzätor de mic, nu? Înseamnä cä s-a fäcut treaba bunä (?!) între 1948 si 2012, nu?

      E una dintre cele mai încununate de succes operatiuni de exterminare din istorie, cu succes quasi-total, nu-i asa? S-au si fäcut câteva mega-chefuri pe chestia asta, nu?

      • Nene Thalex, matale ai proprietatea termenilor? „Exterminare” este ce au facut spaniolii in America, Stalin in Rusia, etc. Cine i-a „exterminat” pe greco-catolici?

      • @Mos Darie:

       cozile de topor ale lui Stalin, în complicitate cu … cu cine? Cine a încercat sä-i „convingä” pe episcopii uniti sä se „întoarcä” la BOR? Ghici. I-ai väzut, în internet, martirologul räposatului pr. Calciu?

       La ierarhie mä refeream. Da, turma se risipeste färä pästor (vezi cazul fostei lumi crestin-ortodoxe din Orientul Apropiat si Africa de Nord, azi 99% islamicä): e suficient sä extermini clerul si centrii de rezistentä.

 7. off topic: http://www.rgnpress.ro/rgn_12/categorii/economic–social/5500-sorin-oprescu-a-inaugurat-satuia-impratului-traian.html
  Actualul primar al Bucurestiului a inaugurat o monstruozitate a carei prezenta ori(b)ileaza ochii si mintea oricarui om sanatos la creier. Gasiti pe site-ul mentionat si o poza a sculpturii lui Traian (imparatul roman, nu agentul comercial contemporan noua) in pielea goala, tinand in brate o lupoaica ce arata a scroafa cu cap de lup dacic!
  Brrrrrrrrr!
  …Poate ca inaugurarea a fost facuta doar ca sa elimine din frustrarile sexuale ale initiatorilor si sustinatorilor proiectului, penisul Imparatului avand undeva la 5-6 cm in stare erecta!

  • Am vazut. Dar ne spune convingator dl. Academician Razvan Theodorescu, ca minunatia asta de statuie a fost pusa pentru a reafirma originile latine si crestine ale Romanilor, origini cu care domnia sa nu are nimic in comun!

 8. Pentru „treaz” in caz ca da pe aici;
  http://www.formula-as.ro/2008/846/spiritualitate-39/noaptea-de-santandrei-10494/

  O gramada de magie
  In sfanta ortodoxie

  • Dau, cum sa nu dau! Dar era frumos ca ortodocsii sa „dea” pe forumuri ortodoxe, satanistii, papistasii si tremuricii pe ale lor.
   Adresa data nu prea merge, poate o repeti. Formula As (un nume potrivit, daca vom considera limba engleza), este cunoscuta ca o publicatie a satanistilor nascuti in Romania. La Sf. Manastire Petru-Voda, pe lista afisata a pacatelor care trebuiau marturisite era si „citesc … si Revista As”.
   Acest vehicul al blasfemiilor este tipic indracitilor care amesteca unele lucruri corecte cu blasfemii. Adica scriu ceva adevarat, oile capata incredere, dupa care trantesc si blasfemiile indicate de sefii lor trupesti sau eterici.
   Desi adresa nu merge, probabil ca acei ipochimeni de la Revista As au scris despre ceva obiceiuri pagane pe care indracitii le asociaza fortat cu ceva sarbatori bisericesti.

   Dupa stilul (ca sa nu-i zic altfel) pe care il emani, asi presupune ca esti greco-catolic.
   Este simptomul tipic al apostatului. Dar poate gresesc, mai sunt si paganii care se comporta la fel cand e vorba de cele sfinte.

   • Vad ca esti mai cunoscator … Eu nu citesc de obicei Formula As; articolele astea le-am citit, fiind online, pe cand cautam altceva. Uite, am gasit doua articole care mi s-a parut interesante si as vrea sa stiu ce parere ai ?

    http://www.formula-as.ro/2012/1007/societate-37/pustnicii-nevazuti-din-muntii-bucovinei-14766
    si
    http://www.formula-as.ro/2008/815/spiritualitate-39/amintiri-despre-parintele-arsenie-boca-9485

    • Scuze pt. intarzierea cu care a aparut comentariul – am fost departe.

    • La Sf. Manastire Petru-Voda, cand se astepta la spovedanie la Par. Justin Parvu, pe hol era o lista de pacate pe care trebuie sa le marturisesti. Lucruri clare cum ar fi ca ai fost la papistasi sau sectanti, ca faci sport, etc. Dar si „citesc Formula As”.
     Morala: mergi la Par. Justin si lamureste-te.
     Cea mai importanta calitate a unui ortodox este discernamantul.

     Un exemplu de promovare a ocultismului in aceasta revista admirata de multi inselati:

     http://www.formula-as.ro/1998/330/medicina-naturista-25/medicina-naturista-77
     „Un inger de lumina ii poruncea sa nu tina numai pentru sine leacul vindecarii”.
     „- Pacientii trebuie sa prezinte la consultatie analize medicale?
     – Este bine ca pacientii sa aduca cu ei investigatii medicale. Daca nu, imi pot da seama – din ceea ce imi spun – ce afectiuni au si le pot elibera tratamentul adecvat.”

     Cam ciudata „maicuta” fara manastire.

     Faptul ca trimite lumea la biserica, are icoane, etc., nu e ceva ceva nou, face parte din peisaj.

     Ce ne invata Sf. Biserica despre astfel de inselatori:

     -Cei ce alcatuiesc descantecele lor, folosindu-se de psalmi, de chemarea sfintilor mucenici, de ai Maicii Domnului, de carti bisericesti, de sfintele icoane, de cheia bisericii, iscodind semne prevestitoare ale viitorului, in caz de proces, de casatorii, de furturi, de pagube, sau castiguri sunt stapaniti de duhul cel rau pitonicesc (Fapte X, 16-34; XIX, 13-20), osan dit de Dumnezeu alaturi de toti femecatorii si exploatatorii de cele sfinte -Trebnic p. 516.
     http://www.resurse-ortodoxe.ro/carti-ortodoxe/pravila-bisericeasca/vrajitoria/

     • Un om al bisericii, anume preotul Desaga Viorel – parohul bisericii ortodoxe din Barsesti, are însä o cu totul si cu totul altä opinie decât „treaz”. El zice:

      „Acum catva timp, in mijlocul nostru a poposit maicuta – cum ii spunem noi – Mocanu Violeta, care ne-a impresionat prin felul cum s-a prezentat in mijlocul nostru, prin felul cum traieste adevarata noastra credinta ortodoxa, prin felul cum a inteles ca trebuie sa-si faca datoria fata de semeni, astfel facandu-si datoria fata de Dumnezeu. Fiind o buna crestina, venind la biserica regulat de cand este aici, ne-am apropiat de dansa, am inceput s-o iubim; o respectam si vom fi recunoscatori mereu, pentru ca a facut numai bine acestei parohii.”

   • Aia e adresa, nu stiu de ce nu merge.
    Sau: http://www.formula-as.ro
    la Arhiva
    anul 2008
    nr.846
    articolul „Noaptea de Santandrei”

    E vorba despre o cercetatoare ortodoxa de etnografie si folclor.
    Vei descoperi lucruri interesante despre (ne)religia ta, in loc sa te preocupi de (ne)religia mea.

   • PS: Dar Secu atei care se dau patrioti rev olutionari e voie pe blogurile ortodoxe ?

 9. http://www.cs.princeton.edu/~dpd/DeanOfFaculty/person_FILES/Elaine.Pagels.html
  O alta indracita „stiintifica” cu o anume putoare specifica.
  Desi a fost pedepsita groaznic in aceasta viata, nu mai poate rupe legatura cu duhurile rele. si continua sa blasfemieze, la fel de stupid ca si inainte.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Elaine_Pagels
  In April 1987, Pagels’s son Mark died after five years of illness, and in July 1988 her husband Heinz Pagels died in a mountain climbing accident.[8] These personal tragedies deepened her spiritual awareness and led Pagels to begin the research leading to The Origin of Satan.[9] This book argues that the figure of Satan became a way for orthodox Christians to demonize their religious opponents, namely, other Christian sects and Jews.

  E trist ca unii care stiu limba romana cred in aceste basme care circula mereu reimpachetate, de 2000 de ani.

  • Nu conteaza ce background are femeia. E vorba ca teza ei va fi impinsa in fata (si nu e singura), nu catolicismul de care va tot temeti. Tendinta este de iuda izare a crestinismului, nu de catolicizare.

   • Multumesc, mi-ai confirmat supozitia ca esti papistas. Trebuia sa spui singur, fara sa te mai ascunzi.
    http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/12/17/nae-ionescu-a-fi-bun-roman/
    Cati mai sunteti? Ca acum cativa ani la recensamant apareati ca 1,95% din populatia Romaniei.

    • NU toti forumistii de aici suntem „papistasi”: e doar diavolul (pe care-l tot invoci rostindu-i spurcat-numele) care te mânä pe cäräri gresite… Suntem doar niste (särmani) ortodocsi, care însä avem o altä aplecare asupra chestiunii confesionale.

     Gândeste-te (putzin, cäci nici eu si cred cä nici Dumnezeu nu putem aici cere mult în privinta asta): risti sä strici însäsi statistica pe care o tot fluturi pe-aici.

     Nu, nu te prea-märi, NU esti etalonul credintei. Esti doar un biet începätor într-ale ei, ca si noi toti.

     Curentul neo-isihast, pe care ai onoarea a-l reprezenta pe-aici, NU e Biserica si nici NU o include. E exact … invers: EL e inclus în Biserica noasträ. Nici NU ar putea fi altfel: noi (ortodocsii) am avut bisericä si sfinti CU MULT înainte de inovatia isihastä, de relativ noul Sf. Munte, ori de discipolii lui si de urmasii lor(autointitulati) „träitori”: NICIUNUL dintre Sf. Pärinti XXXXL din epoca conciliilor ecumenice NU a fost isihast (fie si pentru cä nu ar fi avut cum sä fie!).

     Primii Sf. Pärinti (cu care te afli conceptual în conflict permanent si total) au fost militari si … folosofi, NU cälugäri: Sf. Justin Martirul, Sf. Irineu, Sf. Ioan G.d.A. defineau crestinismul ca „ADEVÄRATA FILOSOFIE”, în termenii DEPLINEI ratzionalitäti, si nicidecum în termenii existentialismului „träirist” astäzi la (mare) modä. Iar pe acestia NU AVETI CUM sä-i scoateti din Sf. Bisericä a Lui Christos (fie si numai pentru cä NU VOI i-ati pus acolo!).

     Urmeazä sfatului meu si ai sä vezi cum paranoia „papistasä” se va spulbera în cele 4 zäri, asemenea oricärei iluzii (diavolesti – Doamne iart-mä!).

     Înfrâneazä-te cel putin, într-o primä etapä, sä mai dai note si certificate de mântuire / damnare pe forumuri si vei fi fäcut deja un pas urias…

     Cu milä si dragoste de semenul,
     T.

  • @treaz:

   Crezi într-adevär cä respectiva e o cercetatoare ortodoxa îndräcitä de etnografie si folclor?

   „Desi a fost pedepsita groaznic in aceasta viata, nu mai poate rupe legatura cu duhurile rele. si continua sa blasfemieze, la fel de stupid ca si inainte” e o judecata (mäsurä) valabilä si pentru anumite culte crestine orientale, sa doar pentru insi pe care-i consideri d-ta desagreabili?

   • Sfintii Parinti spun ca papistasii nu se mantuiesc si explica si din ce cauza. Sa te cred pe tine sau pe Sfinti?

    • Sf. Pärinti NU spun ca papistasii nu se mantuiesc si NU explica NICI din ce cauza, din douä motive:

     1) pentru cä majoritatea lor erau … supusi papali

     2) pentru cä, în epocä, doar ereticii nu erau de acord cu episcopul Romei

 10. Derutant ocolisul pe la Constantinopol si sexologia angelica, pentru a ajunge la abdicarea lui MRU….
  Cu ingerii nu stiu cum stau lucrurile. La Constantinopol am fost si vazut-am spartura in zid, ce se zice ca au facut-o noaptea, tradatorii greci pentru a permite patrunderea in capitala a ostilor turcesti.
  In mod cu totul contrariant, in diaspora, comunitatea greaca face mare zaiafet pe 29 Mai. Nu este vorba de comemorare, de un soi de parastas ci de petrecere in toata regula. Eu sunt filo, philo, exagerat de filo grec, dar este posibil ca lucrurile sa fi stat chiar asa, „caderea „sa o fi favorizat chiar grecii..
  Revenind la MRU, cred ca si-au dat mana pe sub masa, cum era prevazut. Doar momentul nu le-a fost revelat, miscarea insa, da.
  In Romania, politica nu se face dupa capul alesilor si, cu atat mai putin, a alegatorilor.
  La semnalul şefilor din eter s-a ordonat „pe loc repaos” si MRU s-a executat. De ce nu a scos cartile pe care le avea in maneca? De ce nu a iesit la vedere cu trambite si onoruri dupa intalnirea si enooormele perspective de independenta economico-financiara propusa la Summitul dintre tarile est europene si China, de la Varsovia ?
  Fotografia participantilor la Summit ar fi putut ramane in Istoria noastra ca moment-cheie al iesirii din jocul occidentului.
  La Varsovia in fapt, ni se propunea o alternativa.
  MRU a refuzat-o fara a ne consulta si asta pentru ca este doar o piesa de schimb, un golemuţ fara vointa si constiinta proprie, ca si pedecesorul si succesorul sau.

  http://www.chine-information.com/actualitate/photos-reunion-des-dirigents-de-la-chine-et-de-europe-centrale-et_42025.html

 11. „Eu sunt filo, philo, exagerat de filo grec, dar este posibil ca lucrurile sa fi stat chiar asa, “caderea “sa o fi favorizat chiar grecii…”

  Dece? Dece sä fi favorizat cäderea chiar … grecii? La ce bun? E un exemplu demn de urmat? Are de-a face cu duhul ortodoxiei? Asta ni-se „cere” si nouä? Poate fi ceva bun în a comite o asemenea … abjectzie?

  • Daca nu te potolesti cu chestiile papistase anticrestine, o sa incep sa dau informatii despre lumea ta, papistasa.
   Unele sunt chiar excitante, altele sunt greu de pus intr-un forum ortodox.
   Dar daca insisti…

   • Da, sigur cä sunt amator. Uite cum facem, tu dai cu parul în catolici, eu în ortodocsi si amândoi apäräm crestinismul! E genial, nu? E ca la Stan & Bran: o sä facem senzatie si ne vom putea numi, färä sä gresim, „prieteni ai Domnului”!

    Sau nu? Sau, in realitate, ne disputäm titlul de „Atletul lui Satan”, frate?

 12. Să nu ne îmbătăm cu apă rece Pleacă ai lor, vin tot ai lor!
  Deja, noul guvern şi-a trecut examenul in faţa FMI, aprobând cu o graba suspectă o nouă linie de credit de un miliard de EUR, cică fară dobândă. Evident, dacă nu sunt accesaţi. Căci nu poate nimeni să garanteze că ne va anunţa cineva momentul în care vor fi traşi, acesta fiind un act de strictă administrare, deci nesupus neapărat unei obligaţii de informare imediată a publicului. Se vor găsi şi motive serioase de neinformare, precum neinducerea panicii asupra cursului de schimb. Căci, oricum ar fi prezentat, acest acord este tot o „ancoră” de tip băsisto – bocciana.
  Aş pune pariu pe o sticla de pălincă de prune de la mama ei ca nu va dura o luna până ce banii aceştia vor fi utilizaţi de guvernul Ponta, da nu vreau să îi fac paguba lui Eufrosin.
  In fine…dacă, în plan financiar, treburile sunt clare, să vedem în plan politic cum stau lucrurile. Nici nu s-au instalat bine, şi USL-iştii au trecut prin Senat noua Lege Electorala, care impune sistemul votului uninominal într-un singur tur. Nu voi face apel, în discursul meu, la argumente „din ficaţi”-vorba Danei Grecu, ci voi incerca să aduc în atenţie nişte argumente obiective:
  1. Presupunînd că avem 10 candidaţi la o poziţie parlamentară, se va putea intra în Parlament cu undeva la 15% din voturi. Rămâne ca ceilalţi 85% sa nu mai fie reprezentaţi de loc. E clar ca legea e antidemocratică? La limită, legea poate fi declarată şi neconstituţională, pentru că regula, expresă ori implicită, spune că intră în Parlament cei ce obţin majoritatea voturilor. Poate ne explica domnul penalist Ponta cum se face ca 15% înseamnă majoritatea. O poate lua în sprijin şi pe Roberta Anastase, ca are experienţă…Sau poate, penalist fiind, ne spune cum e cu violarea…principiilor constituţionale
  2. O decizie într-o chestiune ce ţine de esenţa democraţiei nu se ia funcţie de interesele de moment ale unuia sau altuia, ci în deplinul respect al respectării principiilor democratice. Ori, singurul amendament la această lege pe care Ponta l-a adus este scăderea pragului electoral pentru minorităţi, la 4%. Dincolo de tâmpenia crasă a amendamentului, căci, în zonele lor geografice, udemeriştii vor câştiga lejer circumscripţiile, devine clar că pe Ponta îl interesează numai sprijinul parlamentar pentru aprobarea acestei legi , într-o formă cât mai apropiată de cea actuală, iar de principiul reprezentativităţii i se rupe-n paişpe

  Ca să nu las, însă, să treacă neobservat, m-aş referi şi la argumentele ţuţărilor noii puteri. Unul din ei, felcerul ratat Ciuvică, a găsit ca argument irefutabil „să îi mai pună la punct şi pe ăştia din partidele astea ciudate”…Păi, mai băieţaş, nu ai spus care sunt partidele astea ciudate, şi nu ai spus ce ţi se pare ciudat la ele. Nu de alta, da’ trebe sa ne lămurim şi noi ce şi cât pricepi matale din democraţia asta. Şi, in fine, de ce crezi că un partid, nu importă cât de ciudat ţi se pare matale, nu ar avea dreptul să intre în Parlament, numai pentru că nu pricepi matale ce şi cum… Ia zi, ţi-este frică de ceva?

 13. O sa vedeti ca MRU nu se lasa…Pana la adanci batraneti va batea la usile puterii din Romania…Si o sa fiti uimiti ce posturi ii vor fi puse la dispozitie !

 14. 8 februarie 2014
  „Stimate” blogger, ti-ai indeplinit „misiunea”. Ai infierat cu manie proletara pe MRU si Basescu, punand umarul la instaurarea unui regim de coruptie, minciuna, sfidarea legii si a acestui neam.

  Esti multumit? E bine cu plagiatorul, mincinosul, calomniatorul, incapabilul, impertinentul, infatuatul care isi zice „prim ministru”?

  Vad ca ai amutit dupa „inscaunarea” neispravitului vesel si a gastii care l-a propulsat
  Mission accomplished?

  Ti-ai luat banii si ai plecat??

  • Evident, nu ai parcurs decat superficial Lumea dupa Eufrosin. Exista o eticheta denumita „Ponta” si o alta numita „coruptii”. Arunca o privire si acolo, apoi mai povestim.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: