Studiile înafară, încununarea viselor părinților, sau un pericol de moarte?


Prin puterea propagandei dezlănțuite asupra noastră în ultimii 50 de ani (posturile de radio Europa Liberă și VOA înainte de ’89, tot restul după aceea), Românii au crezut că occidentul este dacă nu raiul pe pământ, măcar grădina Edenului.

Mai nou, cea mai mare realizare a unor părinți care au dat de bani, este să își trimită copiii la studii în occident, cu convingerea că asta le va asigura un viitor fericit, sau măcar o situație materială bună. Bieții oameni nu au idee că își trimit odraslele direct în gura lupilor!

Am acoperit experiența mea americană de suficiente ori (vedeți și conținutul etichetei Educație), dar iată a sosit vremea să vorbim și despre lucruri care s-au petrecut și continuă să se petreacă aproape de casă, în inima Europei civilizate și prospere.

Poate ați auzit de Marc Dutroux, monstrul din Belgia, ale cărui crime odioase comise împotriva unor copii de 8-14 ani, au scos în stradă zeci de mii de oameni convinși că autoritățile belgiene acoperă ceva cu mult mai sinistru și mai amplu, decât un pedofil care se vindea pe bani de când era adolescent, soția lui complice și conducâtorul vanului cu ajutorul căruia erau operate răpirile, în schimbul unui pliculeț cu heroină.

Acuzatul principal avusese suficienți bani pentru a cumpăra șapte case, toate în oraș, fără ca acesta să fie angajat într-o poziție bine remunerată, sau să ruleze o afacere onestă și profitabilă. Ce l-a umplut de bani însă, s-a dovedit a fi răpirea, sechestrarea, tortura, violurile, înfometarea până la moarte, drogarea și îngroparea de vii a copiiilor luați ziua în amiaza mare, pe când aceștia veneau de la școală, sau se dădeau cu bicicletele prin oraș.

După ce perversul se distra cu ei, îi oferea unei rețele de pedofili cu membri aflați în poziții de vârf ale societății belgiene: politicieni, înalți ofițeri ai serviciilor secrete și ai poliției, afaceriști bogați și chiar membri ai nobilimii. Eventual, Dutroux și complicii săi apropiați, au fost prinși, restul afacerii fiind mușamalizată, fapt care a dus la valul fără precedent de nemulțumire populară în Belgia. Să îi oferim cuvântul cititorului Clement, care a binevoit să ne ofere o descriere pertinentă:

La inceputul anilor ’90, societatea belgiana a fost ingrozita descoperind ca retele de pedofilie si criminalitate functionau, practic nestanjenite, in regatul democratiei federale catolice.

Copii si adolescenti dispareau fara urma. Asta pana pe 15 august cand o maicuta, a avut inspiratia de a nota numarul unei camionete ce dadea tarcoale unei scoli. Asa s-a declansat ”cazul Dutroux” care a condus la descoperirea corpurilor copiilor rapiti, violati si ingropati in curtea familiei, a carei mame era invatatoare.

Interventia Maicii Domnului, caci numai Ea a oprit oroarea, a salvat doua fetiţe, primele martore datorita carora s-au deschis dosarele de crima in retea organizata.
Zeci de mii de persoane au iesit in strada si s-a organizat primul Mars Alb, transmis in intreaga lume, pentru comemorarea victimelor, cerandu-se pedepsirea vinovatilor indiferent de pozitia lor sociala.

Primii procurori au fost destituiti, politisti si inculpati au inceput sa dispara, jurnalisti au fost asasinati iar recent, unul din avocatii victimelor a fost acuzat cu probe, de propriul fiu, de pedofilie (fiul a fost inchis si avocatul cu toata radierea din barou, pledeaza inca).Gruparea satanista abrasax a fost inculpata, dar nu a primit nici o condamnare.

Ultimul mare scandal care bantuie capitala Europei este legat de scrisoarea adresata parlamentarilor belgieni si Presei de catre deputatul Lorent Louis, prin care se face publica lista “personalitatilor” implicate in acte de pedofilie, trafic de copii (este amintit cazul unui baietel moldovean vandut “pe noapte”), tortura in urma practicarii ritualurilor satanice, ucidere.Pe lista se afla nume din sefia CE, nobili, oameni de afaceri, masoni, juristi, medici,preoti.

Cititi cu atentie lista, caci veti gasi numele unor indivizi foarte prezenti in ograda politicii romanesti.
(Lista a fost scoasa de pe blogul lui Lorent Louis, in cursul noptii trecute.)

Homosexualitatea nu este doar o boala ci si un viciu cu deviatii comportamentale. Societatea este datoare sa se protejeze si sa isi protejeze tinerii, prin toate mijloacele.
Ofensiva legislativa, politica si mediatica a homosexualilor, puterea pe care o detin in mediile de afaceri, dovedesc faptul ca acestia urmaresc un plan de corupere si distrugere a umanitatii, in numele satanei.
http://www.laurent-louis.be/blog/?p=843

Reusind sa ajunga la probele si marturiile din dosar, deputatul a corelat informatiile avute cu materialul publicat de Anonymous si a facut publica lista pe care o mai puteti citi, pana la litera D, pe “presselibreinternationale.com”

Ar fi naiv să credem că aceste rețele satanice nu funcționează în continuare nu doar în Belgia, cât și în restul Europei de vest, beneficiind de acoperire la cel mai înalt nivel. Un cititor încă neavizat ar putea obiecta că victimele erau de vârstă fragedă și că nu se compară cu un tânăr de 18 ani trimis la facultate. Nu e deloc așa: pentru cei mai mari, există alte metode mai sofisticate precum drogarea în ascuns sau de bunăvoie, urmată de acte homosexuale și alte abominatii, eventual de racolarea lor în aceste grupuri oculte, deghizate ca „organizații fraternale””, ce infestează toate colegiile occidentale.

La noi nu e nici pe departe atât de rău: chiar dacă există astfel de specimene în societatea românească (mai deunezi Cătălin Botezatu, poponarul-kabbalist-creator-de-modă anunța la TV că a făcut ce nu se cădea cu o fată de 14 ani, dar de bunăvoie), totuși aici copiii Dvs. au la îndemână o rețea de sprijin constituită din familie, rude, prieteni care va sări în ajutorul lor la cel mai mic semn.  Biserica Ortodoxă îi apăra deasemenea prin rugăciunile aduse zilnic Lui Dumnezeu pentru copii.

Caldarusa-cu-aghiazma

Aici aveți la îndemană prescura si aghiazma fără de care nu ar trebui sa iasă din casă tinerii noștri și bineințeles rugăciunea familială si individuală, pe langă Sfânta Liturghie si taina Sfântului Maslu (pomenitți-i pe cei dragi!)
Din păcate au loc si la noi acte inimaginabile comise de către neoameni înnebuniți de pornografie, droguri etc., dar mă întreb cați dintre copiii deveniți victime erau apărați prin rugăciunile părintilor lor și prin cele enumerate mai sus, adevărate arme împotriva răului? Păziți-vă copiii și nu îi trimiteți inconștient în calea ispitei! Acasă au o șansă bună de a scăpa nevătamați trupește si sufletește, dincolo aproape nici una.

 

Cu multumirile de rigoare lui Ronin, lista e disponibila in cache, aici. Daca dispare si de data asta, rog semnalati; acum este salvata.


76 răspunsuri

 1. Observ ca i-au dat jos intreg blogul deputatului Louis, nu numai lista! Trebuia salvata cand am vazut-o intaia data.

 2. asta e ,,occidentul civilizat ” , ,,visat de cosmopoitii de la noi ” ! pe cine o sa mai aud ca pica de admiratie pentru ca altii sunt mai ,,civilizati ” deh ! gaina vecinului pare mai grasa ” si ravnind la ,,bunaciunile ” lor , dar prostindu-i pe cei de acasa, pe parinti, tara in care s-a nascut, eu personal il asigur de un scuipat drept intre ochi !

 3. foarte bun articol … sa fie lumea informata …

 4. Oricate informatii ar fi prezentate, parintii imbecili tot isi vor trimite odraslele „sa se realizeze”.
  Ofrande zeului Moloh.

 5. „Trebuia salvata cand am vazut-o intaia data”
  eu folosesc mm3-webassistant și nu mai dispare nimic din ce citesc online. se consumă spatiu pe hdd, dar e destul loc
  cât despre pedofilie vs. homosexualitate una e boală psihică ( încă ) cealaltă nu mai e, e comportament social normal dacă e să îi credem pe savanții vremii

  deși aceeași umaniști și progresiști au ajuns până la urmă la concluzia logică pe care o așteptam de mult:

  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9113394/Killing-babies-no-different-from-abortion-experts-say.html

  ceva … normal … e tot o crimă până la urmă! ce mi-e una, ce mi-e alta, tot un drac!

  • Multumesc pentru recomandare, voi descarca. Lista e din nou disponibila, vezi la sfarsitul articolului – nume mari!

   • HRISTOS A INVIAT! Eufrosine,la ce se refera „totedati” mai sus?Cum se poate face?Te rog sa-mi explici cumva,k vreau sa am si eu niste articole!Multumesc”Doamne ajuta!

    • Adevarat A Inviat! Programul lui Totedati arhiveaza tot ce vizitezi pentru vizionare ulterioara. Deci daca ai vazut ceva ce-ti pare rau ca a disparut de pe net, o ai pe computerul tau. Il recomand cu prisosinta!

     Pentru a viziona articole care au disparut de pe web inainte de la le salva tu, va trebui sa incerci cu un sait care arhiveaza periodic intreg netul. Cauta termenii ” web archive ” pentru a gasi astfel de saituri.

     http://www.proxy-offline-browser.com/

 6. Deputatul nu mai este deputat. Si-a dat demisia din parlament intrucat atat el cat si colaboratorii lui sunt amenintati cu moartea. Lista este interzisa din 2000.
  Se pare ca si-a luat masuri de protectie tinand in rezerva documente cutremuratoare(alterinfo.net). Nu stiu ce sanse are de a scapa teafar din aceasta istorie. Are multi sustinatori in diverse organizatii internationale, inclusiv interpolul(+ puternici finantatori privati).
  In urma cu doi ani, jurnalistul de investigatii judiciare al agentiei Belga si al RTBF, Alain Gossens, a fost „sinucis „in clopotnita unei biserici , dupa ce tratase dosarul in discutie si abordase subiectul jertfelor rituale.
  Sa ne rugam pentru toti copiii lumii si pentru purtatorii de Adevar.

 7. În Lituania, o mamă își vindea fiica pedofililor din conducere. Tatăl fetiței (Drasius Kedys) a aflat despre asta și a pornit lupta împotriva pedofililor. A reușit prin instanța de judecată să ia copilul de la mamă-sa. Peste un an, Drasius Kedys a fost omorât, iar printr-un alt proces de judecată, fiica lui a fost luată de la mama lui (bunica fetei din partea tatei).
  Iată video cum fetița a fost luată de la bunică-sa:

 8. Ce legatura are titlul cu restul articolului? Adica, ce? Daca un pedofil din Belgia a omorat mai multi copii de 8-14 ani inseamna ca fiul meu nu poate sa faca Sorbona sau Oxfordul? Bine, il dau atunci la Spiru Haret!

  • Fa-o!

  • Sper ca aveti mai multi copii. Dar nu-i trimiteti pe toti odata.
   What is Human Trafficking?

   Trafficking in human beings is a form of modern day slavery. In simple terms it involves:
   (a) the threat of or use of fear, fraud, force, deception, threats, coercion, abduction for the purposes of abuse or the giving or receiving of payments or benefits
   (b) the recruitment, transportation, transfer, harbouring or receipt of persons
   for the purpose of exploiting a person for labour, sexual exploitation or removal of organ purposes.

   When children are trafficked, no violence, deception or coercion needs to be involved: simply transporting them into exploitative conditions constitutes trafficking.

   Trafficking is a worldwide phenomenon. Victims are trafficked into a range of hazardous labour, including farm work, sweatshops, domestic servitude, forced prostitution and subjected to sexual abuse and other forms of violence.

   The J-1 Summer Work and Travel Program is a temporary Visa Program issued by the U.S. State Department every summer to young foreign students to promote mutual understanding between the people of the U.S. and the people of other countries by educational and cultural exchanges. The program was designed to provide an extremely valuable opportunity to experience the U.S. and our way of life, thereby developing lasting and meaningful relationships. However, many students who apply for this program are in for a rude awakening. The opportunity to experience America has turned into a living nightmare, the chance to get a taste of the age-old dream, a terrifying and brutal experience.

   In the Brighton Beach section of Brooklyn, NY, Russian criminal elements have exploited the program and concocted complex schemes around the J-1 Program for their own illicit ends. Young female students are lured in their home country with false promises of free housing, legitimate work and lots of money. But when they arrive in America the young women are stripped of their passports, travel documents and put up in seedy apartments; then they are forced to work in nude strip-clubs for little to no pay. If they refuse to comply, the women and their families are threatened with physical violence. Being young, naive, and wet around the ears, the women feel they have no choice but to do what they’re told. It is a tragedy of epic proportions. Modern-day slavery is no myth — it is going on right now. Day in and day out. Here and abroad. You hardly ever hear about it in the mainstream news, and when you do, it is quickly consumed by the tabloid story of the week.

   http://www.wakepeopleup.com/3-days-left-to-help-kickstart-j-1-visa-abuse-film/

   http://www.huffingtonpost.com/2010/12/06/j1-student-visa-abuse-for_n_792354.html

   http://news.yahoo.com/blogs/lookout/pleas-helpp-exchange-student-begs-state-dept-him-195215971.html;_ylc=X3oDMTNuNTltcHBzBF9TAzIxNDM2ODQ3NjEEYWN0A21haWxfY2IEY3QDYQRpbnRsA3VzBGxhbmcDZW4tVVMEcGtnA2VhZDFmZDJhLTg3NTgtMzkxYi1iNWE5LWQ4OWJkOGNkZTAxYwRzZWMDbWl0X3NoYXJlBHNsawNtYWlsBHRlc3QD;_ylv=3

   „People are leaving our country hating America, hating Americans,” she said. „If this is the impression of the United States that we want these students to have, then perhaps we should thank the State Department, because they are not implementing regulations to protect these students.”

   http://www.huffingtonpost.com/2011/08/18/hershey-foreign-students-protest_n_930437.html

  • aici nu sunt de acord deloc cu Eufrosin, imi pare rau !
   (chiar daca o sa-mi cenzureze comentariul)

   • Pai nu mai bine sa isi dea copiii la facultate in tara, decat inafara?

    • Multe facultati din alte tari europene sunt de o calitate superioara celor din Romania si ofera absolventilor oportunitati superioare pentru o cariera de succes.
     Riscurile pe care le expui in articol nu au nici o legatura cu studiile in strainatate, este o asociere gresita. Fara suparare, dar articolul imi lasa impresia unei incercari ieftine de manipulare.

     • Bine ca ai prins „dusmanul de clasa manipulator”. Vorba lu’ raposatu’ Mircea Crisan: „ati luat lupta dreapta a popoarelor si ati strambat-o”.
      Astia care de 22 de ani inca nu v-ati trezit din fumurile de canepa despre Occidentul miraculor care este in asteptare de genii in devenire romanesti, nu prea mai aveti sperante.
      Multumiti-i lui Eufrosin si altora care vor sa va lamureasca si sa va apere copiii.
      E un fenomen straniu sa vezi cum instictul matern/patern pus in om de Dumnezeu dispare in fata gargarei propagandei. Isi trimit copiii la moarte spirituala si considera aceasta ca o dovada de mare intelepciune!
      Ca regula generala, cei care nu au reusit sa faca ceva in propria lor tzara, unde se foloseste limba lor materna si unde cunoaste obiceiurile, n-o sa faca mare branza nicaieri in strainatate.
      Va ajunge ceva ingineriu sau in cazul cel mai bun profesor la ceva universitate uitata de Dumnezeu, unde sa ii tremure pantalonii ca zis ceva incorect politic sau nu a aplaudat cand ii indica vreun shef chinez sau negru.
      Sau mai degraba o sluga cu diploma pe o pozitie unde nu se cere diploma, etc.
      Dar toti scriu acasa in sat ce apreciati si realizati sunt, trimit chiar si poze.
      Nu mentioneaza ca li se indobitocesc copiii si ca nevestele au un fund de elefant din cauza hormonilor si soiei din toate bucatele de la supermarket.

     • Ce-i aia cariera de succes? Sclav la o multinationala sau prin PArlamentul European sau mai stiu eu unde? Poate e putin fortata asocierea dintre ideea articolului si problema pedofiliei de afara, dar Eufrosin are dreptate. Copiii nostri nu prea au ce invata bun de afara. Ma refer la cei care provin dintr-un mediu ortodox sanantos. Pentru ceilalti oricum nu prea mai conteaza.

      • Ai prins perfect idea: „o cariera in CE” Nimic mai gretos sub soare, decat a fi komisar-politik pentru neispravitii aia’ – Pana si femeia-corporatista e mai atragatoare!

     • Ce e aceea o „cariera de succes” si ce valoare are aceasta inafara intelegerii rolului omului pe pamant?

      • De exemplu, a fi doctor sau profesor in Germania/Anglia/Suedia, etc este mult mai profitabil decat a practica exact aceeasi meserie in Romania.
       De ce crezi ca un om nu poate intelege „rolul sau” decat in Romania?
       Si oricum, cam ce vrea sa insemne, la modul general in care pari sa vorbesti, „intelegerea rolului omului pe pamant”? Fiecare om isi stabileste propriul scop in viata dupa cum doreste.

      • Nu-i vorba numai de profitabilitate, ci de a avea o viata normala, in primul rand.

    • In tara, da … dar nu la Spiru Haret sau altele de genul asta. Si ar mai fi o problema, legata de calitatea invatamantul romanesc, ajuns o mare fabrica de diplome, care scoate someri pe banda rulanta. Invatamantul actual nu mai e ce-a fost odata. Si cu cercetarea, sa ma ierte bunul Dumnezeu, ne furam caciula singuri, ne umplem de aroganta si mandrie, cand, de fapt, cea mai mare parte a cercetarii nu foloseste nimanui, iar cercetarile de valoare, care sunt adevarate mine de aur, ajung sa fie exploatate de straini, pentru ca in tara nu gasesc finantare. Sunt multe ofuri de spus. Iar referitor la ce spunea Cristian, facultatile europene sunt totusi superioare celor romanesti, insa, din pacate, absolventii lor de origine romana vor alege mai mult ca sigur calea occidentului, in loc sa revina in tara. Normal, sa revina in tara cu cunostintele acumulate, nu cu deprinderi urate si alte obiceiuri daunatoare si necrestinesti. Daca cumva crezi ca gresesc, te rog Eufrosine sa-mi spui. Eu insa asa gandesc. Trebuie sa luam de la occidentali ce e bun, nu ce este rau si sa separam graul de neghina, lucru nu tocmai usor, nici lesne, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, nu imosibil de infaptuit. Doamne ajuta !

     • Depinde ce voiesti in viata: decat o rotita perfect pregatita in angrenajul bine uns al occidentului apostat, mai bine un cui ruginit in curtea fabricii de cuie.

 9. Uaau, avem printre lectori si parinti care isi pot permite sa plateasca taxe universitare ce merg intre 2 si 5000 de euro lunar…
  Felicitari.
  Punctual, ii raspund doamnei Maran ca printre victimele retelei de pedofili la care se face referire, s-au aflat si tineri de varsta fiului dansei.
  Scopul discutiei incita la vigilenta si cred ca orice parinte normal, vrea sa stie cum arata lumea in care isi trimite copilul.
  Lumea aceasta nu are nimic in comun cu cea in care au studiat Titeica, Grigorescu, Palade, Enescu, Maiorescu.
  Tinerii nostri au crescut nu doar cu cheia de gat, ci si cu desenele animate japoneze pline de icnituri si violenţa, cu manelele care urlau in buticurile de la parterul blocurilor, cu serialele obscene ale televiziunilor cu moderatori analfabeti. Au crescut asa nu pentru ca parintii ar fi ales acest tip de educatie, ci pentru ca asa arata societatea romaneasca din ’90 incoace.
  Pot presupune ca fiul doamnei Maran a fost un stralucit elev al Colegiului Sfantul Sava, ca merge cu familia la Biserica dumineca de dumineca, ca a citit deja Dostoievski si vorbeste fluent franceza (pentru Sorbona) si engleza (pentru Oxfort). Asta nu inseamna ca nu trebuie sa stie ca anual, dupa obligatoriile „botezuri „universitare, mor zeci de tineri in Europa occidentala, ca drogurile sunt in circulatie libera la Paris si ca se face sistematic si agresiv promovarea homosexualitatii in facultati.
  Deasemeni este bine sa se stie ca peste 50% din studentii romani ajunsi in occident sunt atrasi de sectele aflate fara odihna la vanatoare de tineri adepti ce tanjesc dupa protectia parinteasca. Sincer, nu stiu cum se face dar ortodocsii nostri, dupa cel mult un an , afli ca au devenit adventisti, budisti sau, aiurea’n tramvai, liber cugetatori.
  Raman la parerea ca facultatile romanesti de Fizica, Matematica, Arte, Medicina, Arhitectura, Agronomie, Informatica, Filologie , pregatesc specialisti de multe ori mai competenti decat cei ce au urmat scolile amintite de doamna Meran.
  Abia cursurile post universitare urmate in strainatate, dau greutate pregatirii intelectuale, iar la 23, 24 de ani, „copilul” nu mai este copil si se poate proteja singur.
  Este insa doar un punct de vedere personal, exprimat pe un blog ce permite dialogul civilizat. Nu spun ca am dreptate, spun ca am vazut atat de aproape lumea despre care vorbesc, incat am tendinta de a absolutiza zicala „paza buna pazeste primejdia rea”.

  • Frumos spus dar nu aveti cred mare audienta!
   Un alt subiect folositor pentru cei care vor sa priceapa este cel al „organizatiilor studentesti fraternale”.
   Am fost acum cativa ani in Boston la o verisoara care lucreaza la una din cele mai vestite universitati de acolo. Mi-a povestit intamplari de groaza cu ceea ce se intampla cu studentii, inclusiv supra-dotatii din Romania.
   Poate ar merita de deschis o discutie despre acest subiect. Multi din copiii romanilor, dupa cum am inteles, cad in aceasta capcana. O fi la fel si in Anglia, Franta, etc.?

 10. Nefericirea familiei Florin Calinescu este oarecum legata de subiectul in discutie. Nu credeti?
  Actorul care a prosperat dupa ’90, intre altele, facand filme insultatoare despre romani, in coproductie cu diversi belgo-francezi, si-a trimis copiii la studii, in Marea Britanie. Nu stim ce fel de carte a invatat feciorul lui mai mic acolo, stim doar ca si-a pus capat zilelor, fiind cu siguranta dezorientat si nefericit.
  In comentariul care se pare ca nu a razbit pana pe blog, exact la astfel de situatii ma refeream.

 11. Numa intreb. Nu putea Maica Domnului sa il opreasca de la prima fetita? Vroia sa vada daca asta nu glumeste?

  • Numai intreb: oare se rugau parintii aceia Maicii Domnului pentru copiii lor?

   • Deci suferinta unor copii conteaza pentru Dumnezeu doar daca parintii lor se roaga? Altfel nu? Asa, de curiozitate, cam de ce cantitate de rugaciuni este nevoie pentru ca Dumnezeu sa se deranjeze si sa salveze un copil nevinovat?

    • Pesemne nu ai copii: te roaga piciul odata „tata ia-mi te rog asta..”. Intaia oara, il refuzi, eventual si a doua oara. Daca continua sa te roage si nu iti cere ceva rau pentru el, te inmoi si cedezi dorintei lui.
     Asa si Domnul, daca ce-i cerem cu staruinta nu e rau pentru noi, ne va da. Raul este posibil pe pamant acolo unde nu exista credinta. Dumnezeu se deranjeaza pentru oricine il roaga cu credinta.

     • Eufrosin, deci sa inteleg ca suferinta unor copii violati de un pedofil este un moft? Nu era vorba de un copil care-si doreste o jucarie, ci de niste copii rapiti si violati de un pedofil. Pentru asa ceva e nevoie de rugaminti insistente pentru ca dumnezeu sa intervina? Dumnezeu deci sta si se uita linistit cum pedofilul ii violeaza, dar nu intervine si numara cu tacticos rugaciunile primite, pana se face numarul necesar,nu?
      Scuze Eufrosin, poate nu inteleg eu teologia crestina, dar o analogie ca cea pe care o faci tu e pur si simplu inumana.

      • Nu e un moft suferinta aceea cu siguranta, dar in mod sigur a fost facilitata de necredinta si pacatele parintilor! Ai auzit de fetita aceea din SUA care la 6 ani arata ca de 12, machiata la perfectie de o mama obsedata sa o transforma in urmatoarea Miss America? Maica-sa fusese la randul ei o Miss-ceva, la nivel mai mic.

       A sfarsit-o urat de tot saraca, batuta, violata si apoi strangulata de un „admirator”, chiar in pivnita vilei luxoase a paritnilor! Tatal era prea ocupat ca sa dea atentie cresterii fiicei lui, ducand-o la biserica si invatand-o sa se roage, caci avea o afacere importanta de condus si castiga prea mult oricum pentru a da atentie la chastiile astea!

       Ei, la doi ani dupa moartea fiicei, mama a fost rapusa de un cancer cu evolutie neobisnuit de rapida.

       Nu ti se pare ca insusi parintii fetei i-au cautat parca sfarsitul cu lumanarea prin indolenta si ignorarea celor mai elementare principii de crestere a copiilor? In felul acela, au lipsit-o pe biata fata tocmai de armele care ar fi putut-o apara de rau: credinta si rugaciunile.

       Ia’ priveste aici: http://crimeshots.com/Bungled.html

      • Asa, si ce vina are respectivul copil? Bine, sa spunem ca a avut niste parinti dementi, asta nu e deloc un motiv intemeiat pentru suferinta acelei fete, dimpotriva chiar.
       Ca o analogie, daca tu comiti o crima, ai considera normal si corect ca in locul tau sa fie pedepsit copilul tau?
       E un principiu de justitie odios, dupa mine, sa pedepsesti copiii pentru faptele parintilor. Oricum, Dumnezeu fiind omniscient, el stia dinainte ce urma sa faca pedofilul din Belgia, nu putea sa aranjeze ca victimele sa nu iasa din casa, de exemplu, in ziua in care au fost rapite? Ce anume facusera parintii lor atat de rau incat copiii aceia sa sufere atat de oribil?

      • Dumnezeu este omniscient, dar ti-a dat si tie libertatea sa nu crezi in El. De vei intra intr-o belea, ce-ai vrea sa faca pentru tine, cand tu il faci in fel si chip in fata lumii?

      • Eufrosin, nu de mine era vorba, ci de niste copii nevinovati violati de un pedofil. Intr-un asemenea caz, de o nedreptate si cruzime extrema, de ce mai are dumnezeu nevoie de rugaciuni? Cred ca majoritatea oamenilor ar incerca sa faca tot ce pot pentru salvarea copiilor daca ar avea cunostinta despre un asemenea caz, dar dumnezeu nu se deranjeaza, el numara rugaciunile primite si asteapta sa se faca numarul dorit de el.
       Oricum, n-am inteles ce anume consideri tu drept la ideea ca un copil sa fie pedepsit pentru ceva ce nu a facut.

      • Nu am ce-ti face.

      • „poate nu inteleg eu teologia crestina”
       E un inceput bun. Mergi la cateheza si cand esti gata, boteaza-te si o sa intelegi in Sf. Biserica si nu pe forumuri.

  • Ai putea sa intrebi si asta, ti-a scapat:
   Poate Dumnezeu sa faca o piatra atat de mare incat sa nu o poata ridica?

   Caile Domnului sunt diferite de caile oamenilor!
   Mai citeste din Sf. Parinti, intreaba preotii, roaga-te si mergi la Sf. Slujbe.

   • Eu sunt lamurit, acum stiu ce e de facut. In caz de rapire, parintii trebuie sa se roage, dar cu insistenta. La inceput Dumnezeu o sa zica: NU, ramane viol + decapitare! Dar ca orice parinte, dupa o vreme o sa se induplece si o sa zica: Bine, fie, hai ca il scap pe ala micu de viol, de data asta.
    Ceva nu pricep eu probabil, pentru ca e evident ca genul acesta de viziune e in primul rand jignitor pentru notiunea de Dumnezeu (care ajunge sa fie redus la nivelul meschin al oamenilor) si in al doilea rand pentru bunul simt?

 12. mda … problema răului, a naturii răului, de ce nu intervine dumnezeu ca să îndepărteze boala care ucide copii nevinovați, dalele de beton care îngroapă sunb ele și ucide instantaneu zeci de oameni la cutremure
  care a fost vina japonezilor de au primit o pedeapsă așa de mare? și cutremur și tsunami și catastrofă nucleară! unde a fost dumnezeu? de ce nu a împiedicat dezastrul?
  cea mai importantă întrebare la care ar trebui să răspundă preotul … biserica …

  apropo de asta știți ce a răspuns papa ăsta nou, ratziger parcă!? într-un interviu radio cu enoriașii, la întrebarea unui copil de ce oamenii nevinovați, inocenți, fără vină, copii, trebuie să sufere, de ce și lor li se întîmplă lucruri rele, mor de boli, sunt uciși șamd de ce dacă dumnezeu e bun și îi iubește nu intervine să îi apere ca un adevărat tată iubitor știți ce a răspuns papa?

  NU ȘTIU DE CE!

  incredibil! și se pretinde conducătorul bisericii creștine universale! asta e cea mai importantă întrebare, la care un preot dacă nu știe răspunsul nu își merită haina preoțească!

  lupi ipocriți în blană de oaie … ți se face scîrbă!

  • Dumnezeu se scrie cu D mare.
   Fratilor va comportati parca ati fi africani hotentoti sau ameridieni din jungla Amazonului.
   Dupa atatia ani de la caderea comunismului, cu Sf. Biserici si Sf. Manastiri peste tot, cu atatea carti ortodoxe, ati ramas tot la faza de gradinita.
   „Doamna educatoare, dar de ce…?”
   Mai lasati-l pe Marx si ai lui si cititi Patericul, Sf. parinti, intrebati preotii.
   Maine, poimane dati ortu’ popii si inca va preocupa intrebari puerile.
   Ma iertati, nu o spoun in bataie de joc ci cu durere sa vad atata ratacire.
   Un inceput ar fi aici:
   http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=anitulesei&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

  • Mda, poate trebuia sa raspunda Papa asa cum raspund cativa mai sus: e clar de ce se intampla lucruri rele, nu ati atins cota de rugaciuni.
   Iar ce s-a intamplat in Japonia e simplu de explicat, e vina lor ca sunt shintoisti si budisti, nu crestini. Uite, crestinilor nu li se intampla nimic rau. S-a intamplat vreunui crestin ceva rau de prin 1939 incoace de exemplu? Nu.

   • man, strîmbi din nas degeaba! nu e un răspuns simplu, nu neg asta, dar pentru capul bisericii, capo di tutti capo, un astfel de răspuns îl descalifică, chiar dacă întrebarea e pusă de un copil ( ceea ce face răspunsul și mai greu de formulat )

    dar să spui că nu știi ca preot e echivalent cu a spune că nu există dumnezeu, că nu crezi în existența lui!

    ce ar înțelege un copil dintr-un astfel de răspuns!? nu știu!? ar înțelege că se roagă degeaba, că dumnezeu nu există!

    exact ce pretind ateii, că răul e doar o întîmplare … statistică .. entropică … că te rogi la un dumnezeu … inexistent!

    sunt de acord cu tine că explicații de genul ia bătut dumnezeu pe necredincioși vizavi de tripla catastrofă din japonia e răspunsul unui creștinopat taliban, fumdamentalist, paralel cu realitatea și cu dumnezeu

    cît despre problema pusă aici, că tendința și moda culturală a vremii de a fi de bon ton doar dacă studiezi în străinătate ar fi doar efectul vizibil al unei conspirații mondiale care nu are alt scop decît de a ne corupe copii și de ai distruge e o concluzie cam trasă de păr …

    mă întreb dacă studiau în țară ce ar fi ajuns? nu cumva la fel de distruși dacă nu mai rău!? universitățile de la noi din țară produc doar sfinți?

    Emil Boc unde o fi studiat!? nu cumva e 100% produsul minune al școlii românești!? linie pură de sînge? ardelean mîndru cu rădăcini țărănești încă neofilite de stat prea mult la oraș? nu e orășean deabia la a doua generație!? dar eternul și fascinantul marinel? cam la fel!

    din aceste două exemple să tragem concluzia că nici țăranul ardelean nu e de fapt ce își închipuie că e? om cu picioarele pe pămînt, cu simțul măsurii, muncitor? credincios?

    prea sărim cu concluziile la extreme din cauza unor exemple particulare dar inrelevante din punct de vedere statistic! pentru fiecare otreapă și gunoi român care face valuri prin străinătate sau se sinucide sunt mii de contraexemple care nu ies la suprafață tocmai din cauză că au rămas oameni normali și întregi la cap chiar dacă au trecut prin ivy league!

    nu s-au rupt! pentru că după ce intri și cîntărești calm calitatea umană cum ai intrat poți să și ieși … cum spune chiar în biblie, scuipînd în sîn, scuturîndu-ți picioarele de praful casei și rupînd orice contact cu acel gunoi uman!

    dacă nu cedezi în străinătate nu cedezi nici aici … dacă cedezi acolo sunt șanse mari ca rezultatul să fie fost același și dacă rămîneai în țară! … că nu sunt prea mulți sfinți nici prin universitățile din românia!

 13. revin cu o singură precizare, dumnezeu nu are nevoie de rugăciunile noastre! el știe dinainte de ce avem nevoie, fără să ne rugăm! NOI NU ȘTIM! rugăciunea e ca un fel de gimnastică a sufletului care te ajută să treci peste greutăți …

  însă tot așa cum mergînd la sală îți întărești trupul și sănătatea DOAR CU EXERCIȚIILE corecte fiecărei grupe de mușchi la fel e și cu rugăciunea … nu orice rugăciune de orice fel și spusă oricum e bună pentru sănătatea sufletului!

  rugăciunile rele fac rău sufletului la fel ca exercițiile fizice rele, necorespunzătoare, trupului

  iar rugăciunile ortodoxe nu sunt bune sau rele doar pentru că le-a lipit cineva eticheta asta … o rugăciune ortodoxă, catolică sau șintoistă poate fi bună sau poate fi rea! depinde de cel ce se roagă și de felul cum mediul social și spiritual în care s-a dezvoltat ia deschis ochii și la adus mai aproape de dumnezeu!

  pretenția sfertodoctă și autosuficientă că ne-am născut ortodocși și asta vezi doamne ne garantează în mod automat un loc mai aproape de dumnezeu decît păgînii șintoiști japonezi nu reflectă decît incultura unor talibani creștinopați paraleli realitatea și adevăratul dumnezeu și cu adevăratul spirit creștin …

  • Ce religie aveti Dv. in care se scrie „dumnezeu”?
   Vas ca si dupa Sf. Inviere va chinuiti la fel ca si inainte.
   Care sa fie cauza?
   „revin cu o singură precizare, dumnezeu nu are nevoie de rugăciunile noastre!”
   Vorba lui Marin Preda din Morometii:
   „Pi ce te bazezi?”

  • Ca si nivel de constiinta esti inainte cu sute de ani. De aceea nu te astepta ca semenii sa te inteleaga. Ca sa te rogi trebuie sa stii ce sa ceri, ceea ce ma cam indoiesc ca majoritatea covarsitoare a oamenilor stiu. De aceea ar trebui spus intotdeauna la final „Faca-se voia Ta”, ca o masura binevenita de prevedere. Dar adevarata rugaciune este aceea in care nu ceri nimic. Ultima fraza din postare, desi foarte adevarata, ti-ar putea aduce multi dusmani dintre acei „talibani crestinopati” de care mentionezi. Unii doar asta inteleg din spiritul crestinismului lasat de Hristos.

   • Atentie la calificari:
    „Ca si nivel de constiinta esti inainte cu sute de ani.”
    Noi astia care credem in Dumnezeul cu D mare stim ca se apropie vremurile Antihristului. Nu e recomandabil sa fii prea avansat, „cu sute de ani”.
    Daca sunteti pagani, ce duhuri va aduc pe forumurile ortodoxe?

   • „Ca si nivel de constiinta esti inainte cu sute de ani. ”

    Daca vorbesti din punct de vedere ortodox, ai dreptate. Dansul este deja pregatit pentru venirea Antihristului: „o singura tara, o singura religie (demonica)”.
    Cica: „o rugăciune ortodoxă, catolică sau șintoistă poate fi bună sau poate fi rea”.
    Iar imi pun intrebarea retorica: Ce/cine ii mana pe pagani/eretici sa se bage pe un forum nationalist-ortodox?

    • păi nu este evident? lupta cu creștinopații care iau foc și dau ochii peste cap din cauza unei litere, mici sau mari, din numele barosanului care n-are nume

 14. o vai! sărăcuțul de mine! i-am neglijat gradele marelui general! vine pedeapsa!

  “Pi ce te bazezi?”
  pe faptul că destui sunt cei care s-au rugat doar cu gura … degeaba … au pupat moaște, pietre, amulete, au adoptat toți zeii și toate religiile … degeaba … și-au făcut cruci mai mari de-un cot și au fost cuminți ani de zile, ca niște ipocritiți acoperiți desăvîrșiți numai buni pentru un job la sri … degeaba …
  postul nu i-a ajutat … că ei se gîndeau la cheful de după …
  pe unii prieteni sau dușmani i-au păcălit cu siguranță, dar nu pe dumnezeu, generalul fără grade
  există o pildă biblică în care zeloșii păstrători ai formelor vizibile ale credinței, rugăciuni, posturi, mers la biserică și păstrarea tuturor tradițiilor au rămas la coada porții raiului în timp ce alții, aiuriți, neglijenți, uituci, dar cu inima curată au intrat „peste rînd”
  unii spun că dacă pupi moaștele de 10 de ori, neuitînd de toate accesoriile, mătănii, cruci, rugăciuni la interval șamd, e suficient ca să te audă domnul
  alții că e musai 100!
  eu spun cîrcotaș că e necesar minim 1000 pentru siguranță ( nu se știe cînd se duce la culcare generalul )

  oare pupatul moaștelor, făcutul crucilor, mersul la biserică și rugăciunile credința cui o întărește? a celui care le face sau a lui dumnezeu că e pe calea cea bună? mergi la biserică doar ca să bifezi prezența sau pentru că ai nevoie de preot și sprijinul lui duhovnicesc?

  păi dacă e adevărat înseamnă că acei pustnici care stau uitați prin cine știe ce văgăuni și nu trec pe la biserica din sat cu lunile nu prea au loc la poarta raiului! n-au semnat condica de prezență săptămînală, n-au cotizat destul la biserică, nici la cutia milei nici cumpărînd lumînări la suprapreț! rușinica!

  oare deaia vrea dumnezeu să credem în el?
  că altfel, fără rugăciunile noastre, are indigestie? îl pălește melancolia?

  nu cumva manifestarea vizibilă a credinței în agora publică are rostul
  de ai ajuta pe cei mai slabi în credință să vadă gradele generalului? să vadă lumina?

  că dacă ar fi invers, creștinii care țopăie prin etiopia n-ar prea avea ce să caute la porțile raiului! n-au pupat destul moaștele! bisericile au o geometrie care nu respectă tradiția! niște barbari care se roagă în curul gol!

  • Uite, ca alternativa la batutul cluburilor de noapte cu „inima curata”, eu prefer sa astept cateva ore la coada pentru a ma inchina Sfintelor moaste ale carui Sfant ar avea Domnul bunavointa sa mi le scoata in cale. Si chiar sa fac si cateva inchinaciuni, ba’ chiar sa citesc un acatist in vreme ce astept!

   • corect, însă important e să nu faci contabilitate cu ele! și după ce ai depășit cota de rugăciuni și tot întîrzie să pice cîștigul, brusc, te sucești invers și spargi ușa clubului supărat că te-ai rugat … degeaba
    și dăi la pahare peste cap pînă depășești numărul acatistelor

  • Asta cu „pupatul moastelor” vad ca te obsedeaza!
   Pocaitii nu au moaste, n-au ce sa „pupe”.
   Cine v-a mai inventat si pe voi astia, vorbitori de limba romana” dar anti-romani!
   Nelinistiti veti fi pana la urma…
   Un sfat prietenesc, ca doar vorbim aceiasi limba macar, pentru dumneata si pentru restul grupului antiortodox:
   Nu blasfemiati ca Bunul Dumnezeu are rabdare dar nu nesfarsita.
   Cand va va da o palma, asa cum stie El, nu va mai ajuta nici Papa, nici adunarea si nici cumunitatea.
   Vedeti-va de pacatele voastre si de alte subiecte. Nu va adunati mai multe pacate decat aveti.
   Hula contra Sf. Biserici este pacat contra Duhului Sfant, nu va jucati cu astfel de lucruri. Rezistati, ca barbati va numiti, dracilor care va fac sa huliti.
   „Cine crede ca se poate dispensa de ocrotirea Bisericii, nu numai ca savarseste pacatul suprem, pacatul contra Duhului Sfant, dar isi diminueaza posibilitatile creatoare si risca sa-si altereze si personalitatea.”

   „Păcatele împotriva Duhului Sfânt sunt acelea care se opun virtuţilor teologice. Ele au temeiul în următoarele texte din Sfânta Scriptură: „Price păcat şi orice hulă se va ierta oamenilor, spune Mântuitorul, dar hula care este împotriva Duhului Sfânt nu se va ierta niciodată; celui care va zice cuvânt împotriva Fiului Omului i se va ierta lui; dar celui care va zice împotriva Duhului Sfânt nu i se va ierta lui nici în veacul acesta şi nici în cel ce va să fie” (Mt. 12,31,32; Marcu 3, 28-29; Luca 12,10; Fapte 6,11), „căci nu este cu putinţă celor ce s-au luminat odată şi au gustat darul cel ceresc şi s-au făcut părtaşi Duhului Sfânt să fie înnoiţi iarăşi şi aduşi la pocăinţă, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei pe Fiul lui Dumnezeu, şi-L dau să fie batjocorit” (Evr. 6, 4-6). „Căci dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoaşterea adevărului, nu mai rămâne nici o jertfă pentru păcate, ci doar o aşteptare înfricoşată a judecăţii şi iuţimea focului” (Evr. 10,26,27).

   Din aceste texte rezultă că păcatele contra Duhului Sfânt se caracterizează printr-o împotrivire îndărătnică acţiunii sfinţitoare a Duhului Sfânt, fiind împreunată şi cu nesocotinţa sau lepădarea darurilor dumnezeieşti.

   Aceste păcate, numite hulă împotriva Duhului Sfânt, constituie culmea urii împotriva lui Hristos. De ele se fac vinovaţi cei ce au avut în inima lor pe Hristos şi au primit harul Duhului Sfânt şi, totuşi, din ură faţă de Hristos, precum a făcut Iuda vânzătorul, dispreţuiesc darul Duhului Sfânt şi se leapădă de Hristos.

   Păcatul împotriva Duhului Sfânt, în manifestările sale, îmbracă şase forme. Astfel, la Fericitul Augustin şi în Marturisirea Ortodoxa
   se numără şase păcate contra Duhului Sfânt; câte două contra virtuţilor teologice.

   a. Contra credinţei: a) împotrivirea la adevărul învederat şi dovedit al credinţei creştine; b) lepădarea de Hristos şi de Biserica Lui (apostasia) şi prigonirea ei.

   b. Contra nădejdii: a) încrederea semeaţă şi nemăsurată în harul şi îndurarea lui Dumnezeu; b) pierderea nădejdii în mila şi bunătatea lui Dumnezeu.

   c. Contra dragostei: a) nepocăinţa până la moarte şi nesocotirea darurilor lui Dumnezeu; b) pismuirea aproapelui pentru harul dumnezeiesc primit şi faptele bune săvârşite.

   Se împotrivesc adevărului învederat al credinţei toţi cei cari, deşi sunt convinşi de temeinicia acestui adevăr, nu voiesc totuşi să-l îmbrăţişeze, pentru că le place să păcătuiască, iar adevărurile creştine le stau împotrivă.

   Se încred nemăsurat şi semeţ în harul şi îndurarea lui Dumnezeu cei ce au conştiinţa laxă şi socotesc că oricât de multe şi grele păcate ar face, Dumnezeu, în bunătatea Sa nemărginită, îi va ierta, fără ca ei să dea vreun semn de îndreptare. Socotinţă greşită, căci Dumnezeu iartă orice păcat, dar cu condiţia ca să te pocăieşti, să te lepezi de păcat şi să te îndrepţi.

   • unde scrie în sfîntul canon că trebuie să scriu numele barosanului șef cu D mare? sau că numele lui e doar Dumnezeu sau doar Iisus și dacă scriem altfel, sărind chiar și numai o literă, facem păcat de moarte? dacă găsesc o astfel de dovadă voi schimba registrul instant, fără nici o urmă de mîndrie, mă voi supune bisericii, adică adevărului … dar n-am găsit!

    dacă folosesc semnul peștelui, cum făceau primii creștini, fac blasfemie? sau nu?

    îmi pare rău dacă pildele cu moaște te-au întristat … în locul moaștelor pot fi folosite mătănii, lumînări aprinse ( minim 1000 pentru siguranță ) rugăciuni la fel de multe, înconjuratul bisericii cel putin 10 ore pe zi, mersul pe coji de nucă, sau dacă sărim pe timpul lui avraam e clar că la altar trebuie jertfite cel putin 100 de capre altfel nu ni se iartă păcatele … șamd …

    pilda biblică rămîne la fel de valabilă

 15. Problema tuturor celor care se impiedica de actiunea raului in lume si de implicarea sau neimplicarea Domnului Dumnezeu in desfasurarea acestei actiuni este pretentia mandra ca pot ei intelege de ce El se implica sau nu. Aici il vizez si pe Eufrosin cu incercarea de a explica de ce nu a intervenit El dar si pe aceia care isi inchipuie ca il pot pune in dificultate pe insusi Domnul Dumnezeu cu intrebarile lor „inteligente”. Mai sincer si mai aproape de spiritul credintei crestine mi s-a parut papa Benedict, amintit mai sus, cu al sau: „Nu stiu!”. Imi amintesc ca insusi marele Antonie a fost pus in dificultate cu o intrebare din Levitic la care a raspuns in prima faza: „Nu stiu!” si mai apoi in urma rugaciunii i-a descoperit Dumnezeu. Apoi motivul pentru care raul se petrece in lume este in primul rand pentru faptul ca… OMUL il accepta! De la calcarea poruncii din Eden omul repeta aceasta greseala permanent. Omul alege mereu sa faca ceea ce il inspira raul! Cazul amintit in articol o vadeste cu prisosinta! Multimea de oameni implicati in acea retea sau in multimea de retele conectate la acel caz ne arata ca oamenii sunt cei care il permit, il incurajeaza, il sustin, il maresc in dimensiune si efecte! Dar unde e Dumnezeu ma vor ontreba „inteligentii”? Nu le stie El pe toate? Nu e El atotputernic? Rataciti, nestiind Scriptura, nici puterea lui Dumnezeu! Dumnezeu nu e acolo unde il cautati voi cu mintea ratacita! Dumnezeu era rastignit in fiecare victima a acelui caz! Puteti pricepe asta! Puteti intelege partasia Lui la suferinta si chinul fiecarei victime? Dumnezeu nu a ales sa fie spectator! Dumnezeu a ales sa fie implicat in fiecare astfel de caz! Dar nu asa cum credeti voi! Ci asa cum stie El!

  • Unde sa fi intervenit si pentru ce ? In legatura cu subiectul articolului, o fac acum, cand pot si cunosc, nu era sa imi dau cu parerea pe cand doar invatam.

  • sincer!? asta e opinia ta, că cel mai bun răspuns al unui preot la problema răului e nu știu!?

   incredibil!

   păi atunci chiar că varianta ateilor, aceea că răutatea lumii și lucrurile rele care lovesc fără discriminare și pe cei buni și pe cei răi se întîmplă pentru că nu există dumnezeu, trăim într-un univers haotic, plin de entropie și neprevăzut, care evoluează alandala, fără scop, fără nici o țintă reală mie îmi pare un răspuns mai bun

   chiar că scaraotschi ar trebui să deschidă o cupă de șampanie!
   mare minune monșer!
   phii! am reușit atît de bine să arunc în ridicol ideea creștină de diavol ca sursă a răului încît chiar și bisericii îi e rușine să mai amintească de mine în public ca să nu se facă de rîs!

   asta da victorie! trebuie sărbătorită!

   nu e deloc întîmplător! am urmărit atent mai ales pe tembelizor evoluția pisihologilor care mai apar pe la vreo nenorocire, omor, sinucidere, bătaie în familie șamd …

   dacă noțiunea de rău încă mai e parte a discursului public în schimb cea de diavol ca sursă a răului e ocolită cu maaare grijă … chiar și de preoți!

   interesant nu?
   lucifer, îngerul căzut, a dispărut de pe radar … nu mai există!

   la fel ca și … dumnezeu ( ăsta moare mai greu, mai e de lucru la ciopîrțirea lui )

   va veni un moment cînd la întrebarea de ce se întîmplă atît de multe lucruri bune, fără ca să le putem atribui oamenilor marele preot să răspundă la fel

   NU ȘTIU!

   atunci vom ști cu siguranță că pe lîngă diavol l-am omorît și pe dumnezeu!

 16. Ce obiectii aduceti comentariului meu? Prin ce a pacatuit de nu a putut fi afisat?

  • Nici una, desi n-am apucat sa il citesc inca, Imi cer iertare, am fost departe de blog pt o vreme.

 17. Am vazut ca este inca in asteptare! Cer iertare pentru postarea precedenta!

 18. lista a disparut din nou!

 19. dap … HTTP error 404 … online a dispărut, de pe hdd-ul meu nu, o pot vedea offline

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: