Conduși de necreștini


Aflam din SUA clătinând din cap cum premierul de tristă amintire al României, Petre Roman și o pletoră întreagă de alții ca el, înconjurau biserica mică a Mănăstirii Nicula în coate și în genunchi, după cum obișnuiește poporul la praznicul Adormirii Maicii Domnului.
Hazos în extrem, vă dați seama!
De atunci, alogenii ăștia au învățat să își facă semnul Crucii ori de câte ori sunt prezente camerele de luat vederi în mijlocul mulțimii.

În ciuda caraghioaselor strădanii făcute întotdeauna în prag de alegeri pentru a demonstra poporului că sunt și ei „ca noi” ,atunci când zarurile sunt deja aruncate în defavoarea lor, conducătorii noștri își dau arama pe față:

Știind că nu numai nu vor câștiga alegerile, ci chiar că amenințarea pușcăriei planează peste capetele lor, atât Traian Băsescu, cât și MRU au stat ostentativ departe de Biserică de Învierea Domnului. Emil Boc s-a întors în Răchițele, satul său natal, de unde nu ne-a parvenit ce a făcut în noaptea Învierii.

Traian Băsescu şi soţia sa au petrecut Paştele la vila de protocol de la Neptun, avându-i ca invitaţi pe fratele şefului statului, Mircea Băsescu şi familia acestuia. Preşedintele nu a mers la slujba de Înviere preferând să stea acasă.

Nici prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu nu s-a dus la biserică. Oricum, premierul s-a întors în oraşul natal, în Iaşi.

Predecesorul lui Ungureanu în funcţia de la Palatul Victoria, Emil Boc, s-a întors la casa părintească de la Răchiţele, judeţul Cluj.

sursa RTV

E clar că unul care bântuia prin birourile instituției pe care o conduce filând subalternii în birourile cărora există icoane de pe pereți, nu se simte tocmai bine în Biserică, mai ales la cea mai importantă sărbătoare a creștinătății. Trebuie că îl ia cu senzație de leșin, palpitații și transpirație abundentă pe micul antihrist!

Cât despre Preș. Băsescu, îmi amintesc cum „l-a făcut” pe Geoană în dezbaterea televizată din pragul alegerilor, cu declarația că cea mai grozavă realizare a sa a fost creștinarea unui băiețel născut într-o familie de tătari musulmani – asta m-a prins chiar și pe mine, vă dați seama!

Ei, acum treaba e clară: e bine că băieții ăștia nu se mai ascund. O scurtă căutare pe net nu ne spune nici ce a făcut Victor Ponta în noaptea Învierii – probabil desena hărți cu România regionalizată (ciuntită), căci nu are nici ăsta altă misiune decât ceilalți.

Responsabilitatea e pe umerii noștri: ori ne punem pe treabă și ne asigurăm că suntem reprezentați de oameni ca noi, ori ne plângem și peste 5 ani.

Hristos A Înviat!

10 răspunsuri

 1.    Adevărat a Înviat !

     O zicală veche românească spune ca „pomul se cunoaşte după roade, iar omul după fapte”.   
     Sunt mulţi care-şi fac semnul Crucii, într-un gest făţarnic şi paradoxal (!) demascator, pentru că tocmai atunci poţi să le vezi codiţa şi chiar corniţele. Bineînţeles, pentru aceasta scurtă viziune revelatorie trebuie şi un pic de har de la bunul Dumnezeu…
     Înconjurarea bisericii în coate şi genunchi poate părea un gest excesiv şi cumva hazos … care însă nu demonstreaza nimic. Mult mai importantă şi de folos este purificarea sufletească şi exersarea virtuţilor în viaţa zilnică, lucru mult mai greu de realizat.
     Sincer, nu mă mai interesează ce-au făcut sau ce n-au făcut politicienii noştri de Paşte, pentru că deja cunosc prea bine clasa politică de după ’89 ca să mai am nevoie de dovezi în plus la cele deja ştiute. Era chiar previzibil cum vor reacţiona şi nu mă mira deloc atitudinea lor. Ceea ce mă supără însă foarte tare este faptul că, în ultima vreme am văzut prin presă şi chiar pe viu cum unele partide & politicieni au început din nou să se folosească făţiş şi fără ruşine de Iisus ca de un agent electoral, într-un gest pur şi simplu penibil, care m-a făcut să mă gândesc la cât de disperaţi pot fi unii după putere, dacă ajung să se preteze la asemenea gesturi, poate chiar cu acordul tacit al unor feţe bisericeşti. Cât de creştini sunt respectivii, am mari îndoieli. Îndoieli justificate de fapte, după cum grăieşte înţeleapta zicală a poporului nostru.
     Pe de altă parte, să nu uităm ce spunea părintele Arsenie Boca: „(…) Veţi vedea şi veţi înţelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu,în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici.(…)”
     Responsabilitatea e pe umerii noştri, e adevărat. Dumezeu dă, dar nu pune în traistă. Problema mare e că sunt mulţi precum cei din acest clip, care nu ştiu încă ce sărbătoresc de Paşte. Şi votul lor va conta la numărătoare.

     Dumnezeu să ne lumineze şi să ne ocrotească.

  • Ai dreptate Nelule, te prinzi care sunt aia care dau tarcoale bisericilor in scopuri cu totul dezonorabile! Am vazut alogeni care n-au nimic cu Hristos inafara urii pentru El, invartindu-se in jurul bisericii la Sf. Liturghie, caci inauntru nu putea sa stea.
   Vai de batranii precum cei din reportaj: batranete fara de cinste!

 2. Adevarat a inviat! Daca acesti batrini , sint ortodocsi , care nu sint in stare sa deosebeasca Nasterea de Rastignirea si Invierea Domnului nostru Iisus Hristos , sarbatori care ptr ei se reduc doar la ce bagam in gura, stau si ma intreb ,daca au fost duminicile la biserica, si mai ales ce fel de preot au avut sau au in parohie. Nu e de ris , e chiar dureros. Cit dspre mirlanii de Dimbovita , cum de nu ii ia cu frig pe sira spinarii cind depun juramintul cu mina pe Biblie, si sint convinsi ca jura strimb.

 3. Trebuie sa ne intre bine in cap faptul ca ţara noastra se afla pe mainile unor iresponsabili aserviti minciunii, banului si crimei.
  Astazi , doctorul Victor Zoto, coordonatorul departamentului de transplant al Ministerului Sanatatii a facut publica decizia de a face prelevari de organe de la persoane care au suferit un stop cardiac, neaflandu-se si in moarte cerebrala!
  Doctorul Irinel Popescu a subliniat faptul ca este nevoie de organele unor oameni tineri.
  Si asta in Saptamana Luminata….
  Deducem limpede ce presupune acest lucru.Odata cu centralizarea computerizata a populatiei prin Casa de Asigurari de Sanatate, datele biologice se vor afla la discretia „solicitantilor” de organe.S-a deschis vanatoarea de crestini romani.
  Revin cu ideea pentru care am fost catalogat drept agent de panica. Adolescentii, copiii chiar, sa aiba asupra-le un document (copie) notarial prin care sa se precizeze refuzul de a dona organe. Acest act trebuie dat si medicului de familie pentru a fi consemnat in dosarul medical.

  • E o idee…Ca sa se mai potoleasca masoneii astia infierbantati la creier, ar trebui sa existe si o baza de date publica cu cei ce refuza donarea de organe. Altfel, asa cum se fac afaceri la negru cu organe in Vest, la noi va fi vai si-amar, cu prapaditele astea de autoritati, care s-ar vinde si pe ei pentru un blid de linte….

 4. Eufrosin, imi permit sa-ti atrag atentia asupra unei postari interesante:
  http://proiectromania.wordpress.com/2012/04/19/invazie-de-sobolani-2/

 5. caramitru apare intr-o publicitate in care ii indeamna pe copii sa isi doneze sangele.
  Este ilegal ce face el. Mason-mason, dar exista o legislatie europeana cu care i se poate sifona sortuleţul definitiv daca nu isi baga mintile in cap.
  Sper sa se sesizeze si revista Familia Ortodoxa.

 6. Ati vazut statuia lui Traian, trantita de Oprescu, pe scarile Muzeului de Istorie?
  Statuia asta care infatiseaza un ins in curul gol ( imparatul roman), tinand in brate un caine diform ( lupul dacic) a fost realizata de Vasile Gorduz.
  Gorduz, astazi oale si ulcele, praf si pulbere, sper, facea parte dintr-un grup de artisti,” 9+1″ printre care se numara si Plesu, responsabil cu viziunea platoniciana a creatorilor.
  Obiectul este o insulta directa la adresa originilor poporului nostru.
  Personajul nu poate fi identificat prin nimic cu Imparatul Traian, iar animalul nu are nimic din trasaturile unui lup.
  Oroarea a fost plasata pe treptele Muzeului National de Istorie a Romaniei, pentru ca vizitatorul sa se confrunte inevitabil cu punctul de vedere legat de etnogeneza romanilor, sustinut de gruparea Plesu, Patapievici, Teodorescu, Boia, Djuvara, Hunor.
  Acelasi Gorduz, este responsabil si pentru realizarea statuii lui Mihai Eminescu de la Montreal. Nici in acest caz persoana reprezentata nu poate fi identificata prin nimic cu modelul de referinta, respectiv cu genialul poet martir.
  Statuia infatiseaza o persona de sex imprecis, cu un aer ratacit, imbracata intr-un soi de halat, ce duce privitorul cu gandul la un nefericit pacient al unui azil de alienati.
  Ceea ce pe buna dreptate ne poate speria, este faptul ca ostentativ, astfel de aberatii sunt calificate drept „opera” unui creator mistic ( Dan Haulica, Horia Bernea, Sorin Dumitrescu), presupus crestin ortodox .
  Astept sa vad atitudinea viitorului Ministru al Culturii, Mircea Diaconu, in cazul acestei demonstratii de prost gust ofensatoriu pentru istoria si arta romanesca.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: