Analiza abjecției lui Băsescu


Agentul comercial de la Cotroceni lovește din nou. La discursul de înscăunare a noului ministru al Mediului, ipochimenul a emis câteva fraze de necrezut:

– „Romania nu mai poate oferi locuri de muncă dacă nu începe activitatea de minerit”. Corect este: „Adunatura de cretini aflați în fotoliile puterii nu sunt în stare să creeze locuri de munca”. Numai că, în acest caz, singura atitudine de bun simț ar fi fost DEMISIA, în secunda doi după această afirmație. Știu, cer bun simț acolo unde nu e!

– „Cuprumin a avut profit anul trecut” Păi, atunci, cum rămâne cu necesitatea de a fi privatizată? Și cu sloganul „statul e un prost administrator”?

– „Exploatarile presupun investiții de miliarde, pe care România nu le are”. Ca de obicei, o nou minciună ordinară. Investiția inițiala de la Roșia Montană este de 2-3 sute de milioane EUR, bani pe care ăștia îi cheltuie în campania electorală din 2-3 județe. Necontabilizați. Dar, chiar și dacă ar ajunge la ordinul a câteva miliarde, de ce nu a fost folosit creditul de la FMI? Întrebarea este inutilă, pentru că toți știm răspunsul.

– Ceea ce m-a lăsat, însă, „bouche-bee”, este că neisprăvitul ăsta amenință cu procese statul român! De necrezut, și fără precedent în istoria omenirii, ca un președinte de stat să-și amenințe propriul stat! Alo, adormiții de la SRI, aveți mărturisirea în direct și la o oră de vârf că omul trădează! Ce faceți?

– A spus: „daca România nu are nevoie de gaze de șist”. Păi, marinăraș de doi bani, România are nevoie de gaze, nu neapărat de șist, dar, pe de o parte, nu are nevoie de explozii controlate în subteran, eventual și experimente nucleare mascate, și nici de mustul de otrăvuri folosite pentru fracturarea hidraulică, iar pe de altă parte exploatarea acestor gaze de către Chevron (sau Shell, sau BP, sau oricine), nu înseamnă că România va avea gaze, ci că cel care le exploatează va avea gaze și le va factura la prețul pe care-l stabilește singur, către consumatorii români, așa cum se întâmplă și în cazul Petrom-OMV!

– „II invit pe ziariști să vadă situația actuală de la Roșia Montană și Roșia Poieni privind poluarea”. Păi, toa’șu prezident, nu cumva ești mătăluță președinte jucător de vre-o 7 ani? Ce pisici ai păzit toți anii ăștia? Ai admis cu bună știință otrăvirea zonei respective? Nu crezi că ministerul blondei de le Pleșcoi putea să renunțe la telegondole și să facă proiecte de dezvoltare turistică în zonele respective, incluzând în proiecte și ecologizarea lor? Ești cumva la curent cu articolul din Codul Penal privind atentatul la sănătatea publică? Dacă nu, ți-l explicăm noi. Pe îndelete.

autor Mos Darie

O posibilă explicație:

Președintele Traian Băsescu se încadrează perfect în categoria sociopaților, oameni cu grave tulburări de comportament caracterizate prin agresivitate și violență.
Termenul ”sociopat” apare tot mai frecvent în diagnosticul gravelor turburări de comportament caracterizate prin agresivitate și violență. În mod esențial, sociopatul este o persoană incapabilă de empatie. Într-un dicționar de pe Internet am găsit o scurtă povestioară care ilustrează perfect această profundă indiferență față de ceilalți: o femeie care și-a ucis o vecină, după care, liniștită, s-a apucat să coacă prăjituri. Persoanele cu tulburare de personalitate antisociala sunt complet indiferente la nevoile sau la suferințele celorlalți. Ele pot fi violente și agresive, au doar dispreț față de lege și de semenii lor, nutrind un grav complex de superioritate. Totusi, pot avea farmec si prezență de spirit, fiind adesea capabile de a manipula prin minciună sau intimidare. Caracteristicile comune ale celor cu tulburare de personalitate antisocială sunt: – mint si fură in mod persistent
– au tendința de a viola drepturile altora dreptul de proprietate, dreptul la integritate și apărare fizică, sexuală, legala, emoționala) – se caracterizează prin agresivitate, comportament violent, deseori provoacă conflicte – nu au nici un regret că au facut rău altora – au adesea un farmec superficial – sunt impulsivi – se simt mereu îndreptățiți în raport cu oricine altcineva – inabilitatea de a-și face sau a menține prieteni. Vă sună cumva cunoscut?

sursa EVZ

Și încă un comentariu pertinent despre cealaltă mare bogăție a României, care în loc să ne fie o sursă de stabilitate și prosperitate cum firesc ar fi, a devenit sub influența acestor lichele, una de disensiune și instabilitate în societatea românească:

Zona Roşia Montană a fost declarată de către autorităţile româneşti “zonă defavorizată”, firma “canadiană” beneficiază, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioadă de 10 ani, precum şi de alte facilităţi specifice paradisurilor financiare.

În spatele întregii afaceri se află Mark Rich şi Frank Timiş. Acest Rich este un escroc internaţional cu acte în regulă şi face parte din cartelul ocult Rothschild-Söröş. După ce a adus pagube însemnate bugetului SUA, a fugit şi s-a stabilit în Elveţia, ţară care refuză să-l aresteze şi să-l extrădeze, în ciuda cererilor autorităţilor americane.

Marc Rich este unul dintre acţionarii din umbră ai grupului Marco International şi al Glencore International AG, înregistrată în 1974 în Elveţia. Tot el este partenerul de afaceri al lui George Söröş. Mandatul emis pe numele lui Marc Rich ascunde şi afaceri de spionaj, el fiind suspectat ca fiind agent Mossad cu dublă cetăţenie, israeliano-americană.

Se pare că ar fi renunţat la cetăţenia americană pentru a putea scăpa de presiunile exercitate de SUA asupra ţărilor în care Rich îşi desfăşoară activitatea ( ultimul act al Preș. Bill Clinton înainte de a părăsi Casa Albă, a fost să îl pardoneze pe acest escroc sub presiunea evreimii internaționale-nb ).

În afară de supremaţia de pe piaţa energetică românească, în care a reuşit să se impună prin firme înregistrate off shore şi controlate de foşti agenţi KGB, Mark Rich şi George Söröş vor şi aurul de la Roşia Montană. Compania “canadiană” Gold Corporation, cu 80% acţionariat confuz, controlat de Marc Rich, are ca preşedinte tot un evreu, transfug din România acum 20 de ani, pe nume Vasile Frank Timiş, fost condamnat de două ori în Australia, în 1990 şi 1994, pentru trafic de droguri.

sursa EVZ

13 răspunsuri

 1. „Președintele Traian Băsescu se încadrează perfect în categoria sociopaților, oameni cu grave tulburări de comportament caracterizate prin agresivitate și violență.”

  Mai sa fie! Chiar asa „un prost”?
  Si despre Ceausescu ni se explica: „Un taran prost si nevasta-sa, ha, ha, ha!”
  Dar inteleptii nu ne explicau de ce darama biserici, doar prost fiind.

  Explicatia cu actualul sta in poza de mai sus. Mai precis: „Sa traiti, am inteles, voi face cum mi s-a ordonat!”
  Interesant/tragic este ca am avut multe astfel de cazuri in istorie. „Marele revolutionar” Balcescu de exemplu. S-a pastrat o scrisoare de-a sa catre seful sau pe linie organizatorica, „marele Mazzini”.
  Care suna cam asa: „Sa traiti! Am indeplinit cele ordonate de Inaltimea Voastra. Astept noi ordine”. Originalul e pe undeva in revista Scara.

  Iar prostimea se entuziasmeaza. Cainii latra, caravana trece.

  • Mai sa fie! Chiar asa “un prost”?

   Nu, un sociopat inteligent, deci nu prost, ci anormal.

   • Este doar un executant. Ca nu e „anormal” ci antiromanesc sa propagi ca Marx, „cerinta obiectiva a societatii”, desfiintarea Romaniei prin dizolvarea in UE.
    „Anormalitatea” coincide cu linia trasata.

  • Io aş face o mică variaţie pe aceeaşi temă: Cîinii latră, caravana trece, maidanezii se gudură.

   • maidanezii se gudura, dar uneori mai si musca. sunt cam 18 ani de cand am salvat un batranel de la a fi omorat de madanezi cu suturi puternice si racnete, nu stia saracul om cum sa imi multumeasca ca a scapat de furia lor. daca noi romanii ne-am permite sa muscam ar fi vai si amar de capul guvernantilor acestei tari. nu isi permite nimeni din oamenii obisnuiti sa lipseasca cateva saptamani la rand de la serviciu ca sa protesteze si in plus baietii cu sange albastru, intre ghilimele, detin arme psihotronice, pentru a protesta suficient de mult ca sa rastoarne guvernul. de aceea facem putin zgomot si ne retragem ca la protestele din ianuarie. din 700 lei pe luna nu am cum sa platesc 350 chirie si sa imi permit sa plec din iasi la bucuresti sa protestez de aceea trebuie sa nu lipsesc de la serviciu si sa ascult de stapan. prin infometare a adus Hiltler germania unde a ajuns.au ajuns romanii sa nu isi mai poata permite sa protesteze. din cauza saraciei a disparut coeziunea sociala care exista in 1989. atunci cat ai fi fost de sarac iti permiteai sa iti iei traista in spate cu pachet pe o saptamana si sa pleci la drum. multi romani aveau economii pentru ca nu exista criza, nu exista devalorizarea, acum mai au economii doar cei care au foarte multi bani sau cei pe care bancile ii prostesc cu un castig iminent. se mai adauga afaceristii de carton, a se citi afaceri de carton, care astfel isi spala banii ceea ce cred eu se intampla cu 90% din depuneri.

 2. ai pretentii cam mari eufrosin, a se citi intre ghilimelele de rigoare, totusi traim in romania. nu ca pe alte meleaguri il doare capul pe cel bogat de cel sarac dar ii mai lasa cate o firimitura. am fost in italia si acolo sunt oameni nemultumiti dar macar berlusconi le-a mai lasat si lor cate ceva. acum lucrez la o firma a unui cunoscut om de afaceri care s-a laudat ca nu a disponibilizat oameni dar nu gasesc nicaieri o adresa de contact ca sa ii pot povesti ce se intampla cu adevarat in firmele lui, cum cel cu functie de conducere si de responsabilitate ia aceiasi bani ca ceilalti muritori de rand.

 3. Invie Gheorghe ,invie Ioane
  Nu stati , mergeti sus
  Acolo raul e mai mare ……
  Luati curajul acelash cu voi…
  Batalia ramashilor deveniti striGOY
  Nu au vlaga smintiti au ajuns
  Se vaieta in turma ramasa de muls …!
  …. Unora : Hristos a inviat !!!
  JD-USA

 4. Un citat din articolul intitulat „Loţiunea de cenzură a U.S.L.”, articol semnat de domnul Gheorghe Funar

  „După privatizarea PETROM, pentru o sumă mai mică decît profitul firmei pe un an, începînd cu anul 2005, ţiţeiul românesc se vinde cu numai 3 dolari U.S.A./baril, iar gazele naturale cu doar 5 dolari U.S.A/1.000 m^3. Pierderile anuale la Bugetul de Stat sînt de 7-10 miliarde dolari U.S.A., iar nici unul dintre partidele parlamentare nu are curajul să depună Plîngeri Penale – la Parchet, sau la D.N.A..

  După ce a preluat PETROM şi zăcămintele de ţiţei şi gaze ale Poporului Român, fără aprobarea acestuia, firma de stat O.M.V, din Austria, a devenit cea mai profitabilă companie petrolieră din lume.

  După ce firma O.M.V. a finanţat anual familia fostului director al S.I.E. şi acum a premierului alogen Mihai Răzvan Ungureanu, prin a doua sa soţie, care, fiind medic anestezist (?!) oferă consultaţii la O.M.V. pentru aproape 100.000 de euro/an, acum investitorii austrieci au dat în judecată Guvernul României şi pretind peste 20 milioane euro pentru nerespectarea obligaţiilor asumate de Statul Român în ceea ce priveşte investiţiile în domeniul mediului. Puţini români ştiu că, în baza Legii nr.555/2004, Guvernul României plăteşte anual, către O.M.V., cel puţin 50 milioane euro pentru decontaminarea istorică a mediului. În perioada 2005-2012 s-a plătit peste 1 miliard euro, de către Guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu, fără ştiinţa Poporului Român, către O.M.V., pentru această pretenţie.”

  Dr. GHEORGHE FUNAR, Secretar general al P.R.M., Preşedintele Filialei P.R.M. Cluj

  Şi încă: „Funar a făcut denunţ penal la Parchetul ÎCCJ în legătură cu exploatarea gazelor de şist”

  http://www.napocanews.ro/2012/04/funar-a-facut-denunt-penal-la-parchetul-iccj-in-legatura-cu-exploatarea-gazelor-de-sist.html

 5. Draga domnule Eufrosin , doresc sa va felicit pentru ideile dumneavoastra si pentru articolele excelent construite prin care spuneti lucrurilor pe nume ! Nu am mai intilnit niciodata o persoana cu care sa am atitea congruente de idei in probleme sensibile : proiectul ticalos RMGC (hell corporation) si altele ! Aveti toata simpatia mea ! Va sustin !

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: