Jaful cuprului românesc a căzut pentru moment – să nu ne culcăm pe lauri!


Citând lipsa banilor și indispoziția „canadienilor” de la Roman Copper (nume scornit să ne adoarmă) față de publicarea imediată a contractului de privatizare, compania de apartament către care guvernul utecistului MRU a decis să înstrăineze cuprul în valoare prezentă de 14 miliarde euro în schimbul unei sume infime, s-a retras de la masa vânzătorilor de țară.

„Roman Copper nu a aderat la aceste condiţii. Ministerul Economiei va analiza situaţia creată şi suntem pregătiţi să reluăm privatizarea”, a spus Bode.

Cuprumin

Să nu ne lăsăm înșelați acum!

Firește guvernul se află în modul de control al pagubelor și încearcă să întoarcă povestea ca fiind un succes datorat intransigenței și vigilenței lor, mai cu seamă al cocălarului neisprăvit cu mai multe diplome la centură decât are soția borcane pe rafturile cămării.
Succesul ni se datorează numai nouă, Românilor care s-au opus și au protestat vocal și vehement în fața acestui jaf pe față.

Reacția noastră a fost singurul lucru care i-a speriat pe ticăloși, forțându-i să bată în retragere și să urzească noi planuri de „privatizare”. Pe cei din spatele Roman Copper, nu-i doare prea tare, căci vor înființa degrabă o altă entitate, care va cumpăra cu dublul-sumei-ridicole, o bogăție de nespus.

Ce împiedică statul să redeschidă marii prelucrători de minereu de cupru (Zlatna și Abrud parcă), pentru a vinde cu valoare adăugată enormă cupru cu puritate de peste 99%, și adăugând mii de servicii bune economiei muribunde? Aceleași rațiuni care îl împing să desființeze tot ce mișcă în țara: subordonarea abjectă a lacheilor-aflați-în-poziții-cheie, față de stăpânii lor străini, fie aceștia UE, FMI, NATO, BM…

Mai simplu e să te plângi că nu sunt „joburi”, pretinzând că străinii vor să ne salveze?

Ar trebui să plouă cu televizoare aruncate în stradă, la văzul amărâților momiți cu un pumn de bancnote pentru a plânge în fața țării întregi,  în spatele cărora se ascund bestiile cinice de la RMGC,  într-o campanie publicitară condusă expert de un Naumovici în schimbul a zeci de milioane de euro, cu clauză de plată a încă 800,000 euro, în caz de succes!

„Oamenii din Roşia Montană nu vor decât să muncească”de ce pentru oricine, numai pentru România nu?

Chiar Boc îl sfătuia pe Ministrul turc al afacerilor europene să nu asculte tot ce li se sugerează din partea UE, căci nu va fi înspre folosul lor. Unde erai tu Emile când ăștia ne desființau de zor – de ce te-a vizitat înțelepciunea atât de târziu și de neroditor? Personalul tău citea des pe-aici, nu erai informat, sau eu eram dușmanul?

Ce mai zice lumea:

După ai ăștia toată România trebuie vândută nefiind rentabilă,trăind de pe o zi pe alta din împrumuturi internaționale sau bancare.Azi,trebuie să ne acomodăm,să intrăm în conservare,pentru viitorul copiilor noștri,noi,azi, nefiind în stare să ne gestionăm.

Ce bine imi pare ca nu le-a reusit unora aceasta catastrofa nationala de a privatiza CupruMin. Ar fi fost un dezastru si un atentat la siguranta nationala. Dumnezeu nu ne lasa pe noi romanii cu adevarat patrioti, iar pe ceilalti ii va pierde.

Asta e un guvern de prosti condus de un tocilar care pe zi ce trece dovedeste ca nu e decat un lacheu neprofesionist.

Un mare succes zicea acum 2 zile MRUngureanu
La mai multe, utecila, ai demarat bine!

Oare exploatarea asta a fost facuta de extraterestrii? In tara asta nu a mai ramas chiar nimeni in stare sa-i creasca eficienta?

Preferam sa stam la vize decat sa fim bataia de joc si cobaii Europei.Nu mai vindeti tara si oamenii pentru interesele proprii,pt ca veti plati si voi si copii vostri. Nu trebuie sa mai acceptam sa fim vanduti pe nimic doar sa ne mangaie U.E. pe crestet,iar dupa ce si vad interesele sa ne scuipe si sa ne faca in toate felurile.Ori cu fruntea sus ori deloc.

Cat timp politicienii, adica niste oameni bolnavi psihic, vor fi conducatorii in tara asta si nu oamenii – vom avea mult de pierdut in continuare. Sa nu uitam ca vor veni la putere cei care au inceput vanzarea tarii cu populatie cu tot catre straini.

Nu mi-a iesit scamatoria de data asta, dar agentul meu sionist si talmudist, Ungureanu, va gasi alte resurse de vanzare. Mai ales ca pe alcoolicul Bashila (care e si el pe jumate anti-roman) il avem la degetul mic. Cu astia doi, nu mai ramane nimic din RO!

Suna ciudat ,dar ROMANIA VA MULTUMESTE CA NU ATI FOST IN STARE SA VINDETI RESURSELE TARII!

29 răspunsuri

 1. Aceasta este o veste extraordinară!… Sper ca lucrurile să o ia pe un făgaș bun.

  • Asa-i, inseamna ca romanii au inceput sa miste!

   • Nu te entuziasma, nu ai inca motiv. Esecul nu este al unei atiuni pozitive de protejare a resurselor tarii ci al faptului ca pretinsii investitori erau niste impostori speculanti care vroiau sa vanda contractul mai departe dar nu au gasit cui.

    • Nu m-am entuziasmat, nici pe departe, dar nici mahnit n-am fost pentru ca nu le-a mers!
     Asta a fost dovada faptului ca daca vrem, se poate!

 2. Au avut loc discutii cu firma Roman Corp. blablabla. Cine cu cine a discutat? in toate articolele citite , nici un nume. A fost, este , si va fi tot timpul o bataie de joc . Daca vor binele tarii si mai ales poporului, de ce se feresc ,de ce totul trebuie sa fie secret, ce anume au de ascuns?. Am impresia ca este doar o aminare sau un joc mult mai periculos si greu de descifrat.

 3. O veste buna pe naiba. Personal cred ca „canadienii” au vrut sa ia totu pe gratis, zero $, va dam noi banii dupa ce vindem primele tone de cupru, da astia vroiau spaga acum, ca trebui sa manance si gurile lor ceva. Nu s-au inteles la furt, asta-i toata schema.
  Decat vestea asta mai interesant ar fi demisia lui Borbely. Borbely asta s-a opus inceperii exploatarii aurului din apuseni, acum se pare ca „guvernu” are cale libera la exploatare.

  • Sunt sigur ca se asteptau la asa ceva, dar preau au picat din cer „cerintele guvernului” pentru a nu fi convins ca Mos Darie are dreptate.

 4. Nu exista decat o explicatie: sunt constienti ca stau pe un butoi cu pulbere si le e teama ca orice scanteie poate declansa o explozie cu urmari catastrofale pentru ei. Pe de alta parte, ca orice jigodie lacoma, nu se pot abtine sa nu incerce.
  Ii anuntam ca suntem cu ochii pe ei si cu mana pe toroipan!

 5. Daca as propune sa votam pentru un partid comunist (sau sa-l infiintam daca nu exista) ar fi pe aici un iures de numa’ numa’. Insa vad ca toti imbratiseaza ideea poporului proprietar si beneficiar al resurselor naturale de pe teritoriul pe care isi duce vremelnica si jalnica existenta. Nimeni din sustinatorii PDL, PNL (USL acum) (asa zise partide de dreapta) nu spune raspicat ,,traiasca capitalismul! hai sa dam tot ca sa fie corect exploatat si eficient!”. Cat priveste teama de butoiul cu pulbere …. sa fim sinceri …. totul este legal, de ales nu se mai aleg, banul n-are miros ….. s.a.m.d. Eu cred ca au primit o oferta de comision (mita) mai generoasa din alta parte si pretul de vanzare se va majora cu 5% iar comisionul (mita) cu 100%. Cand s-au vandut rezervele de gaze si petrol ce mare spanac a fost? Ba mai mult acum toti cei de pe aici ii vor inapoi la guvernare pe cei care le-a vandut (PNL+PSD) desi sper ca erau destul de mari pe atunci ca sa-si aduca aminte.
  Mos Darie … cum s-ar zice … liber la privit si mana o poti tine pe ce doresti. 🙂
  Vivat capitalismul!!!!! Vivat PDL, PNL, PSD!!!!!

  • „Vivat PDL, PNL, PSD!!!!!”

   Taman asa zic si baietii: Vivat PLM!

  • Nu imi dau seama prea bine ce te nelinisteste. Ne refeream aci la faptul ca o firma compusa din doi-trei evaluatori face estimarea valorii Cuprumin fara sa tina cont de contractele si concesiunile de exploatare pe care aceasta le are, si care fac parte, dupa toate regulile capitalismului (o sa revin si asupra acestui concept), din Burkina Faso pana la Washigton, fac parte din patrimoniul firmei. Daca omisiunea a fost intentionata, se cheama fals material in inscrisuri, si se pedepseste cu anisori buni la bulau. Daca metoda folosita pentru evaluare a fost aplicata corect, atunci trebuie trasa in raspundere solidara si conducerea ANEVAR, care a avizat metoda cu pricina, intrucat este clar ca ea duce la prejudicii aduse banului public, iar „expertii” cu pricina nu pot invoca necunoasterea posibilelor efecte ale metodei respective.
   Si ne mai gandeam noi, asa, ca, in conformitate cu Constitutia, toate bogatiile solului si subsolului sunt ale statului roman, care, e drept, poate concesiona exploatarea acestora. Numai ca exploatarea trebui sa se faca in beneficiul statului roman, care nu este o entitate abstracta, ci o forma de organizare a populatiei de pe teritoriul Romaniei, care, printre altele, plateste si impozite pentru ca interesele (ei, da – romanii au si interese proprii!) sale sa fie protejate, iar patrimoniul de care dispune sa nu fie furat cu nerusinare de niste infractori internationali.
   Din experienta proprie, iti spun ca arabii, spre exemplu, folosesc, in legatura cu concesionarii exploatarilor petroliere expresia „ii folosim pentru a exploata petrolul”. Cred ca ar trebui sa invatam si noi sa ne indreptam coloana vertebrala, si sa nu mai facem figura de amibe (amoeba proteus).
   …Am promis ca revin si la capitalism. Ce fel de capitalism este acela in care actionarii bancilor si societatilor de investitii sunt protejati de falimentul pe care il merita? Si cum sunt protejati? prin sprijin acordat din bani publici! Dupa care vin si urla cu nerusinare ca statele nu gestioneaza bugetele bine, si au declansat crize ale datoriilor suverane. Nici o vorbulita despre sumele pe care statele le-au virat in buzunarele lor! Nu cumva, in aceste conditii, aceasta forma particulara de capitalism nu este decat o modalitate de a ne fura unii pe altii? Ne tot uitam in vest si admiram faptul ca regulile se aplica pentru toata lumea…Oare? Nu cumva ne aflam in prezenta unei modalitati de a fi furati cu nerusinare de catre niste indivizi ale caror fapte au epuizat jumatate din Codurile Penale ale lumii?
   Daca asta e capitalism…

   • In parte ai dreptate. Spun asta deoarece intotdeauna am fost de parere ca orice pradaciune se poate face legal. Nu stiu de ce dar la noi chestia asta nu a prins. Poate din cauza sistemului judiciar relaxat si relaxant. Altfel spus se putea tocmi si o firma ,,serioasa” sa faca evaluarea – sa zicem serioasa ca lehmann brazar’s. 🙂 Daca asta n-a fost serioasa … la ce mai speram? Banu’ vorbeste!
    A concesiona = afacere. Afacere = un prost si un destept. Statul roman sa fie desteptul care sa fie in avantaj? Care stat este in avantaj?
    Spui ca arabii folosesc expresia …. pana si tu te-ai lasat pacalit de ea …. da bine la public nu? Cand spui arabi te referi exclusiv la emirate unde sunt mai multe sonde decat populatie. Ca sa iti dai seama de realitate trebuie ceva mai mult decat o expresie respectiv sa analizezi investitie/profit la cei folositi si la cei folositori (care cica ii folosesc). Aici trebuie urmarit si banul folositorului unde se duce …. ca daca ajunge pe alte cai tot la bietii folositi n-am facut nimic.
    Mai pe scurt … bogatiile naturale au fost si sunt un blestem pentru popoarele care domiciliaza pe teritoriul generic numit ,,tara’ care le gazduieste. Exceptie au facut cele asa zis comuniste.
    Chestia cu bancile este pornita de la americani asa ca daca ei nu sunt capitalisti atunci sunt ce am spus eu in alt loc ;).
    Spui ca suntem furati ….. si aici remarc ceva prostie la jefuitori. Ce trebuiau ei sa faca ca sa fie ok tranzactionarea zacamantului? Sa plateasca sa zicem 99% din valoarea reala a acestuia. Eu nu inteleg de ce nu au platit. Cu ce plateau? Cu niste hartii (fara valoare) de le zice dolari imprimati de un SRL din SUA de-i zice pompos Federal Reserve. Hartie au, matrite au, cerneala tipografica au. Mare chestie sa imprime acolo cateva mii de hartii. Si dupa ce le dadea le scadea valoarea …. si gata ….. Era unu Ceausescu care tot batea campii despre neocolonialism …. Acum ii dam dreptate.

   • Mos Darie: va scapa parte din fenomen; va concentrati pe o zona doar, va rog sa imi permiteti sa arat intregul:

    Persoane straine de Romania, neoamenii straini ar fi denumirea cea mai potrivita, au atacat conducerea tarii, au asasinat presedintele si au paralizat in justitie restul conducerii, astfel au obtinut prin asasinat si falsa identitate controlul integral al Armatei si al Bancii Nationale si prin asta, controlul integral, adica monopol, asupra mjloacelor de presa etc. (mass media in general), al institutiilor politice si ca efect, asupra bancilor, tuturor firmelor si a populatiei.

    Prin institutiile politice obtin modificarea legilor pentru a le asigura monopolul asupra emiterii si circuitului banilor. Astfel Banca Nationala dirijeaza intreg sistemul bancar. Nota bene: bancile ai caror actionari nu a vrut sa vanda la acesti straini au fost distruse ilegal de TRIUMVIRATUL MALEFIC, un grup de neoameni straini fi foarte mari criminali, organizat cu scopul lichidarii afacerilor autohtone folosindu-se de sistemul judiciar si cel politic. Tot prin institutiile politice au preluat resursele esentiale pentru functionarea societatii: petrolul, gazul, electricitatea.

    Odata pusa la punct infrastructura emiterii si circuitului banilor si al distributiei resurselor esentiale, au atacat populatia:

    1) Prin politic au redus veniturile celor care depind de buget;

    2) Prin politic au crescut impozitele pentru creste costurile truturor;

    3) Prin firmele ce controleaza resursele esentiale au crescut costurile de supravietuire ale populatiei la toate produsele precum si ale tuturor firmelor;

    4) Au introdus in Romania firmele lor straine sa faca chipurile “competitie”, in aceleasi domenii cu cele autohtone; cel mai potrivit pot fi denumite, firme atacatoare;

    5) Firmele atacatoare au coborat preturile sub nivelul costurilor astfel incat si ele si cele autohtone au pierderi;

    6) Firmele atacatoare acopera pierderile cu credite acordate de banci, in mod preferential exclusiv acestor firme;

    7) Firmele autohtone care s-au alaturat atacatorilor primesc alocatii de la buget disimulate drept contracte pentru care nu trebuie sa faca nimic sau mai nimic, ilustram cateva din mii: autostrazi inexistente, intretinere drumuri nefacute, intretinere spatii verzi, lucrari inutile la cai ferate;

    8) Firmele autohtone care refuza sa isi atace propria tara, nu au surse din care sa isi acopere pierderile si sunt nevoite sa inchida, reducand si mai mult veniturile populatiei dependente de ele; Desigur nu inainte ca bancile sa le acorde niste credite operationale chipurile de salvare, pe care neputand sa le returneze la timp, pierd si garantiile reale (imobile, alte bunuri concrete) in favoarea bancilor de fapt al acelorlasi persoane care au organizat totul;

    9) Cu venituri tot mai mici si osturi tot mai mari, populatia ia in disperare credite garantate cu putinul pe care il m ai au, locuinta in cel mai des caz, doar ca sa mai supravietuiasca, nu reuseste si pierde si adapostul si putinul pe care il mai aveau;

    10) Surplusul de bani care apare la populatie este absorbit prin costuri tot mai mari la resurse esentiale direct pe combustibili, gaz, electricitate sau prin costuri mai mari la produsele pentru care se folosesc aceste resurse;

    11) Odata instalat monopolul neoamenilor straini asupra economiei, disimulat in un numar de firme aparent fara un actioanriat si management comun (FALSA IDENTITATE din nou si in acest mod), calitatea produselor si serviciilor scade si produsele devin tot mai toxice fara nici o posibilitate de a mai apare alternative de surse sanatoase sau daca cineva ia vre-o initiativa, apare un competitor detinut de neoamenii straini si prin mecanismul coborarii preturilor, il forteaza sa inchida ;

    12) Creditele date firmelor atacatoare nu urmau niciodata sa fie returnate; planul este si va fi ca periodic sa fie convertite in pierderi pentru banci; desigur creditele acestea sunt date fara garantii;

    13) Guvernul de straini ce conduce Romania semneaza contracte de imprumut in numele Poporului Roman chiar cu neoamenii straini care au organizat tot ceea ce am descris sumar mai sus;

    14) Neoamenii strainii emit banii din nimic, nu au nevoie decat de o tastatura si transmit cate zerouri este nevoie. Acesti bani nu au existat. Sunt lansati in sistem pentru a mentine in functiune mecanismul de preluarea a tarii prin sistemul bancar si prin privatizari catre neaomenii straini;

    15) Banii ajunsi la Banca Nationala sunt dati bancilor comerciale pentru a acoperi pierderile mentionate mai sus;

    16) Romania se alege cu datorii pentru compensare carora, strainii care au dat banii, ii cer sa vanda tot lor tot ce mai are ramas nevandut, respectiv baza energetica si operationala a tarii,

    17) Odata ramas fara mijlaoce independente, Poporul Roman nu mai poate lua decizii in favoarea sa si in consecinta nu mai poate continua sa existe; UN GENOCID EXECUTAT SILENTIOS FARA CA VICTIMA SA BAGE DE SEAMA;

    18) Statul Roman, adica Poporul Roman, a devenit dator si ramane dator pentru banii folositi pentru functionarea mecanismului prin care i se ia toata averea si este distrus biologic. FARA SA ISI FI DAT NICIODATA CONSIMTAMANTUL PENTRU NICI UNUL DINTRE ACESTE MODALITATI DE FUNCTIONARE A SOCIETATII.

    • ,,Persoane straine de Romania, neoamenii straini ar fi denumirea cea mai potrivita, au atacat conducerea tarii, au asasinat presedintele si au paralizat in justitie restul conducerii, astfel au obtinut prin asasinat si falsa identitate controlul integral al Armatei si al Bancii Nationale si prin asta, controlul integral, adica monopol, asupra mjloacelor de presa etc. (mass media in general), al institutiilor politice si ca efect, asupra bancilor, tuturor firmelor si a populatiei.” Aici trebuie sa-ti spun ca sunt doua scoli. Una europeana si alta americana. Prima face ce spui tu iar a doua are urmatorul principiu:,,lasa prostii sa aleaga pe cine vor ca noi il cumparam”. La noi a fost, este si va fi aplicat sistemul american. Ce sa-i faci, banul n-are miros si este ochiul lui uciga-l toaca deh. Precepte vechi de cand lumea.

     • Unii zic ca lumea mai si evolueaza. Si ca, in scurt timp – pana la sfarsitul anului – acumularile cantitative vor duce la saltul calitativ. Adica unele precepte vor deveni depasite. A propos, ai avut vreodata ocazia sa citesti documente interne de multinationale numite „codul comportamentului etic al angajatilor”? Omul nou al lui Ceasca era dulce copil pe langa ceea ce se cere acolo!

      • Auri sacra fames …… s-a transformat in ……. curat evolutie. Asta cu acumularile si salturile o stii de la Marx sau Hegel? …. 🙂 Oricum ca orice chestie filosofica este contestata … Cat priveste intrebarea pot spune ca nea, era mic copil (in bine) in toate privintele fata de ce traim astazi ….. chiar si in domeniul supravegherii individului.

  • „Insa vad ca toti imbratiseaza ideea poporului proprietar si beneficiar al resurselor naturale de pe teritoriul pe care isi duce vremelnica si jalnica existenta”

   Asta e vrajeala celor care cauta sa inrobeasca o natiune fara razboi.
   Ideia principala e ca sa se puna mana pe sectoarele cheie ale economiei dupa care sclavia este „o necesitate obiectiva” ar zice Marx.
   In multe state, chiar si in mult iubita Dv. America, statul controleaza sectoarele esentiale. Direct sau indirect.

   • Ca ai dreptate (in SUA statul controleaza…..) o dovedeste faptul ca la conducerea acestui stat s-a aflat unul ca Tufis junior si ca Obama, cand a vrut sa faca oleac de ordine in asigurari si altele si-a luat-o. Cemai ….. toti jmenarii de acolo tremura de frica statului. Cand vor ei statul duce copita la chipiu si zice ,, ‘s traitzi am’ntzeless”. De aici si razboaiele antiatomicobacteriologicoprodemocrate in care sua se implica ca asa vrea mujkii statului.

 6. Am impresia ca „victoria” de moment nu se datoreaza romanilor, ci poate doar bunului Dumnezeu care a incurcat mintile si a stricat planurile ticalosilor. Care ticalosi nu vor renunta sa ne vanda in continuare sau, cum spunea Mos Darie, ca orice jigodie lacoma, nu se vor putea abtine sa nu incerce. Cat despre toroipanul nostru … ma tem ca nu-i prea impresioneaza.

 7. astia va tin ocupati cu jocuri din opozitie sise uita esenta….

 8. Agentul comercial de la Cotroceni loveste din nou. La discursul de inscaunare a noului ministru al Mediului, ipochimenul a emis cateva fraze de necrezut:
  – „Romania nu mai poate oferi locuri de munca daca nu incepe activitatea de minerit”. Corect este: „Adunatura de cretini aflati in fotoliile puterii nu sunt in stare sa creeze locuri de munca”. Numai ca, in acest caz, singura atitudine de bun simt ar fi fost DEMISIA, in secunda doi dupa aceasta afirmatie. Stiu, cer bun simt acolo unde nu e!
  – „Cuprumin a avut profit anul trecut” Pai, atunci, cum ramane cu necesitatea de a fi privatizata? Si cu sloganul „statul e un prost administrator”?
  – „Exploatarile presupun investitii de miliarde, pe care Romania nu le are”. Ca de obicei, o nou minciuna ordinara. Investitia initiala de la Rosia Montana este de 2-3 sute de milioane EUR, bani pe care astia ii cheltuie in campania electorala din 2-3 judete. Necontabilizati. Dar, chiar si daca ar ajunge la ordinul a cateva miliarde, de ce nu a fost folosit creditul de la FMI? Intrebarea este inutila, pentru ca toti stim raspunsul.
  – Ceea ce m-a lasat, insa, „bouche-bee”, este ca neispravitul asta ameninta cu procese statul roman! De necrezut, si fara precedent in istoria omenirii, ca un presedinte de stat sa-si ameninte propriul stat! Alo, adormitii de la SRI, aveti marturisirea in direct si la o ora de varf ca omul tradeaza! Ce faceti?
  – „daca Romania nu are nevoie de gaze de sist”. Pai, marinaras de doi bani, Romania are nevoie de gaze, nu neaparat de sist, dar, pe de o parte, nu are nevoie de explozii controlate in subteran, eventual si experimente nucleare mascate, si nici de mustul de otravuri folosite pentru fracturarea hidraulica, iar pe de alta parte exploatarea acestor gaze de catre Chevron (sau Shell, sau BP, sau whoever), nu inseamna ca Romania va avea gaze, ci ca cel care le exploateaza va avea gaze si le va factura la pretul pe care-l stabileste singur, catre consumatorii romani, asa cum se intampla si in cazul Petrom-OMV
  – „II invit pe ziaristi sa vada situatia actuala de la Rosia Montana si Rosia Poieni privind poluarea”. Pai, toa’su prezident, nu cumva esti mataluta presedinte jucator de fo 7 ani? Ce pisici ai pazit toti anii astia? Ai admis cu buna stiinta otravirea zonei respective? Nu crezi ca ministerul blondei de le Plescoi putea sa renunte la telegondole si sa faca proiecte de dezvoltare turistica in zonele respective, incluzand in proiecte si ecologizarea lor? Esti cumva la curent cu articolul din Codul Penal privind atentatul la sanatatea publica? Daca nu, ti-l explicam noi. Pe indelete.

  • De ce-l critici. Iarasi spun …… nimic nou sub soare. Apres moi le deluge (dupa mine potopul). Mai baga si el la desaga una doo (de la oo) zeci dah meleoane de euro acu la final dah mandat (caci el cand se gandeste la tarisoara luhuhuhuiiii ….) care sa-i mai indulceasca batranetile. Ce este de remarcat este acea particularitate a poporului roman: de fiecare data la un dezastru (economic, social, politic) identificam imediat vinovatul in persoana unui singur individ. In cazul de fata Basexu. In rest toti suntem curati si placut uscati k sa zeek asha…..

   • Sa-nteleg ca accepti comportamentul individului ca unul firesc? Atunci, liber la furt pentru toata lumea, si putem sa ne luam bocceluta, ca oricum in Pago Pago, aia ii apreciaza pe cei ce culeg banane mai multe si mai zemoase. Spre deosebire de teritoriul (fost) romanesc, unde astia de ne vedem de treaba deranjam.
    Dupa ton (am procurori in familie) faci parte din aia care ar trebui sa se autosesizeze, dar isi protejeaza pampersii, pentru eventuale refolosiri.

  • Si inca ceva …. ce, se pare, nu stie lumea. Putem avea tot gazul metan din lume …. el se va vinde aici la pretul pietii mondiale (reglat prin extractie sa fie cat mai mare). Deh economie de piata.

 9. Inca niste detalii interesante, preluate de pe gandul.info:
  „O firmă cu sediul în Cipru, Valhalla Resources, fondată de un cetăţean american şi unul canadian care trăiesc în România din anii `90, este în spatele Roman Cooper Inc, companie care a câştigat licitaţia perntru privatizarea Cupru Min. Potrivit Hotnews, cei doi, Joel Hayes şi Stacy Quinney , au fost numiţi în conducerea Roman Cooper Inc în postul de preşedinte, respectiv vicepreşedinte executiv, conform unui comunicat de presă al companiei. Un alt preşedinte al Valhalla Resources,Michael Williams, fost numit preşedintele board-ului director al Roman Copper. Totodată, Stacy Quinney este unul dintre partenerii de afaceri ai lui Dinu Patriciu. Licenţe în minerit Valhalla Resources apare ca acţionar în mai multe companii din România cum ar fi Valhalla Operations, Transylvania Minerals, Black Sea resources, Tethyan Gold, Hoq Operations, Shoimul Resources şi Vallachia Resources. Potrivit Hotnews, Transylvania Minerals, în care Valhalla Resources este acţionar, cu 25%, alaturi de Barrick Gold Romania, deţine licenţa de exploatare pentru zăcământul de aur de la Bratosin. Vallachia Resources are drept de explorare pentru minereu polimetalic la Corbeşti-Micăneşti (Hunedoara, Arad), iar Hoq Operation are licenţă de explorare la Highiş Sud (Arad). Patriciu, Stolojan şi ciocolata cu rom Instalat în conducerea Roman Cooper, Stacy Quinney apare, în 2007, între acţionarii firmei First Logistics & Distribution, în conducerea cărei figurează Dinu Patriciu alături de Colin Hart, partener cu omul de afaceri la Rompetrol. * lui Stacy Quinney în România este legată şi de apariţia sa în două clipuri publicitare la ciocolata „Rom”. Partenerul lui Quinney, Joel Hayes, este cetăţean american şi a fost, potrivit Hotnews, vicepreşedinte al Romanian American Enterprise Fund, între membrii boardului director figurând…

 10. Continuare: şi fostul premier, actualmente europarlamentar, Theodor Stolojan. Hayes a făcut parte, în 2003, din conducerea AmCham, Camera de Comerţ Americană din România.

  Cum s-ar zice, „Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!”…

  • Interesant in adevar. Greu de urmarit dar interesant. Ei fac aceste serparii de asocieri gandind la milioanele de euro care le vor umple conturile …. dar noi ce vina avem sa ne straduim sa le intelegem? Fii cinstit, ai crezut vreo secunda ca un strain total de aceste meleaguri a invartit globul de pe birou si a pus aleator degetul pe zona respectiva stabilind ca acolo va da o tzeapa? Zici Dinu Patriciu? Eu zic ca are latul de gat si este doar momeala.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: