Durerea lui MRU: dreapta naționalistă


De ce merită identificat doar cu inițialele și nu cu numele, maleficul personaj ajuns la șefia guvernului României? Pentru că răufăcatorii prin faptele lor  își pierd personalitatea și calitatea conferită de către numele pe care-l poartă , devenind niște biete slugi ale necuratului, precum e cazul celui în discuție aici. Cum să îl apere Sfântul Arhanghel Mihail pe netrebnicul uns în fruntea executivului din ordinele unora ostili României? Iar ce iasă din mâță, șoareci mănâncă… 

Io-te’ ce-l doare pe Itik:

Prim-ministrul roman Mihai-Razvan Ungureanu a pledat miercuri, pentru organizarea unui Consiliu European pe tema ascensiunii partidelor de extrema dreapta si antieuropene, in acelasi context estimand ca vetoul Olandei fata de aderarea României si Bulgariei la spatiul Schengen „erodeaza ideea europeana”, relateaza agentia franceza de presa AFP citata de Agerpres.

Nenorocitul care speră să ne îmbârlige prin folosirea ad nauseum a expresiei „soluție tehnică„, doar își face datoria față de stăpânii și coreligionarii săi – asta da mutră de „tehnocrat”, pe dinafară dur, dar moale, moale-n koor (spune chiar un dosărel SIE câte ceva despre Bodo Hombach și despre mult mai tinerelul Cătălin adus în cadrul instituției pe când MRU se afla la șefia sa):

Împreună împotriva României

Frumos își mai ascunde adevăratele intenții în spatele „interesului României” de contopire într-un spațiu stupid, străin și scârbos, cu care nu avem nimic de-a face!

Cu scârbă de nespus notez și afirmatiile schimbatoare de la un minut la altul, ale prietenarului lui MRU, numit de către acesta Ministru al Agriculturii, Stelian Fuia:

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a revenit astazi asupra declaratiilor facute in urma cu doua zile, cand spunea ca nu sunt sanse de blocare dupa 2013 a vanzarii terenurilor catre straini, si a afirmat ca pamantul trebuie sa ramana in mana romanilor, iar institutia pe care o conduce incearca sa modifice tratatul de aderare la UE.

Măi Steliane, hotăraste măi odată – pe când toate celelalte pot fi produse, dărâmate, stricate si instrăinate, pămăntul ăsta sfânt al țării, nu suferă așa ceva:

Odata ce l-ai dat fără un foc de armă, dat este! Se propăsesc tot soiul de găozari spurcati la noi, cumpărănd prin firme-fantomă mii de hectare din cel mai fertil sol Romănesc, pentru a-l rade de pe Terra si a-l trimite in basculante in tările lor sterpe, ori in cazul cel mai bun, pentru a-si creste mizeriile modificate genetic contaminănd tot ce e viu in tara asta, iar tu o dai din stănga-n dreapta, măi?

Vezi că te vede Sfântul Stelian și nu îți mai ajută, ba’ chiar mai rău, o încurci iremediabil – păi este subjugarea ta față de niște blestemați anti-români mai prețioasă decât meleagurile astea minunate pentru care au curs râuri de sânge? Ai mare grijă măi…

Eu zic că Itik e mai  prost decât o cărămidă, și că își are zilele sale bune dinainte numărate – în tâmpenia sa nici nu și-a dat seama că a fost desemnat ca „fall guy”, ca țap ispășitor, calitate pe care Boc a reușit să o evite, în ciuda stângăciei sale proverbiale!
 
 Este o vorbă americană pe care o iubesc pentru adevărul ei:
 
 „De ce ți-e cel mai frică, te vei trezi noaptea în pat cu el!
 
 Așa e și acum bre’ Itzik: dreapta Românească de-abia acum renaște și nici un efort de-al vostru, nu îi va sta în cale – duși sunteți!

O Românie nouă, vremea ei a venit!

54 răspunsuri

 1. Eufrosine, gandeste`te ce apartenenta etnica are MRU daca este nascut la Iasi si vorbeste ungureste foarte bine.Nu`ti cam da de gandit ?

 2. Sa ne rugam pentru Neamul Romanesc:
  „Ca ceara la fatza focului, asa sa piara dusmanii lui Dumnezeu!
  Iar Dreptii sa se veseleasca!”

  Avem de unde alege:
  Unul vrea Transilvania „autonoma”, altul ne ameninta ca ori intram in „Uniunea (acum) Europeana, fosta…, ori o patzim”, iar restul, sa ne dam fara lupta pamantul, reclama la „tetea” UE pe crestinii romani.

 3. Oameni de calitate romani, exista si vor exista intotdeauna. De ce nu ies la inaintare ? Pentru ca le este scarba. Cade PDL, dar vine PSD. M`am saturat de socialisti. PSD`ul de azi este nepotul PCR. Ei au distrus tara nu Basescu si Boc. Astia din urma doar au intretinut mizeria. Intrebare: ce orientare politica ar trebui sa avem atat timp cat in Romania, PNL nu este un partid de dreapta, iar tiganul Antonescu (uitati`va la negreala de sub ochi, tipic tiganilor) se vrea a fi presedinte dar nu are niciun proiect social, economic sau politic in spate (tot asa si Ponta) ?

  • Nu ies pentru ca, virgula, calitatea multora se rezuma la aspectul profesional, si nu la caracter. Cand au ceva de pierdut, principiile pot suferi modificari, functie de potentialul de transpunere in echivalent financiar, nu-i asa? Nu-i o trasatura nationala, ci una ce tine de specie…Si, pana la urma, nu specia e de vina, ci pamantul, ca ne suporta…
   In fond, asta e democratia: daca majoritatea decide sa-si tranzactioneze libertatea si viitorul propriilor puradei pentru o firimitura in plus ori pentru posibilitatea de a se fali in fata cunostintelor ca „il conosc pe domnul senator/deputat/prefect/etc.”, nu ai ce face…
   A se vedea si interventia absolut gretoasa – pana la icter – de la emisiunea TV a Oanei Stancu, a masonelului cretinoid Doru Viorel Ursu…

   • Iata o magistrala observatie a lui Mos Darie: Cei ce accepta tacit distrugerea economiei autohtone si preluaera tarii de catre straini ostili romanilor ecetueaza o tranzactei in favoarea intereselor lor pentru moment si impotriva intereselor copiilor si urmasilor lor. Dau astfel dovada de cel mai autentic dispret pentru propriile progenituri. Daca ii intrebi, vor spune ca inactiunea este in interesul sigurantei copiilor lor dar in fapt este impotriva intereslor acestora care nu vor mai avea nici proprietati, nici informatii, nici sistem biologic de suport. Dezastrul din imediatul viitor al acestei tari este opera egoismului exacerbat al contemporanilor. Proprii parinti isi condamna copii la teroare, saracie si viata chinuita si mult surtata si devin astfel cei mai mari dusmani ai propriilor copii. Este incredibil cum se aliaza cu dusmnii importiva propriilor copii.

    Cum sa facem sa ii trezim? cand le arati unde gbresesc, te acuza de de toate: nationalsim si antisemitism si sustinator al teoriei conspiratiei, de parca ar fi cele mai rle lucruir pe lume. CUM IESIM DIN CERCUL ASTA VICIOS?

    Multi ar face ceva dar politicienii tradatori folosesc instrumentele statului in subordine, existente pentru a constrangerea elementele antrisociale contrar scopului destinat, pentru a constrange Poporul Roman intru obedienta fata de dusmanii sai.

 4. Raport german despe Romania, noiembrie 1940 :

  http://ontext.info/47766

  • @JE:
   Raportul e interesant, plausibil, chiar dacä n-as bäga ambele mâini în foc în privinta autenticitätii lui.

   În ceea ce priveste eventuala validitate a tezelor din continutului säu, ei bine, mä îndoiesc de sansele unei discutii serioase, întrucât textul atacä dogme ale vulgatei nationale, punând multiple degete pe felurite räni. Mä refer aici la dogme (100% ne-sinodale, pe de altä parte însä cumva) unanim acceptate de multi dintre cei ce prea adesea îsi acordä siesi onoarea de a se considera nationalisti, respectiv crestini.

   În mare, nationalismul românesc e de douä tipuri:

   Unul e fundamental paseist, adeptii säi fiind preocupati (adesea în registru maniacal) de inventarea unui trecut cât mai vechi si cât mai onorabil al natiei. Acestia refuzä în mod reflex si cu brutalitate orice discutie care le-ar putea spulbera himerele.

   Altul e mai degrabä prospectiv, adeptii lui fiind mult mai dispusi decât primii sä-si asume trecutul (am putea spune de-a dreptul catastrofal al) natziei, în beneficiul fäuririi unui altfel de viitor (bazat, cum scrie la raport, pe partea sanatoasa izolatä / salvatä în urma defrisärii).

   Majoritari sunt (de departe) primii, atât la numär cât si la decibeli.

   În chestiunea confesionalä, lucrurile stau surprinzätor de asemänätor.

   Asa stând lucrurile, e statistic putin probabil ca temele grele ale raportului sä trezeascä aici altä reactie decât refularea însotitä de o grea täcere.

   PS: în ceea ce mä priveste regret profund (incl. din invidie) faptul cä autorul materialului e un sträin, nu un compatriot.

   • Observatie: raportul e scris din prisma unui vestic antrenat sa observe si raporteze situatii si chiar contexte sociale, dar care e total limitat in intelegerea sa asupra ortodoxiei. Neintelegand-o, este ostil fata de ea, lucru care razbate clar din cuvintele lui. Occidental tipic care vede numai partea practica (sosele, productii, cladiri etc.).

    • Cam asa e, cum spui. Este evident cä mandatul (si calificarea) raportorului excludeau pätrunderea în tainele ortodoxiei. Radiografia lui (sumarä) se limiteaza astfel la simpla constatare a tipului de om si de populatzie produse (co-generate) de ortodoxie la capatul a 2000 de ani de … de … de ce? De straduintze?

     • de … de … de ce?

      De oameni mantuiti.

      • Cam asa zic si eu: de treabä de mântuialä.

      • Este o mare diferenta intre mantuire si mantuiala.

      • Tot de acord sunt si cu concluzia asta (astazi e la mine ziua cordiei, de aici accesul de acorditä concordantä).

       Revenind de pe arätura pe care m-ai mânat, mä citez, „radiografia lui (sumarä) se limiteaza astfel la simpla constatare a tipului de om si de populatzie produse (co-generate) de ortodoxie” si mä bucur sä constat absenta obiectiilor de fond.

     • Iar te agita duhurile!
      Imi reamintesti de articolul lui Nae Ionescu: „Romani si buni romani”!
      N-ar strica sa-l citesti si sa cugeti asupra lui.
      http://cersipamantromanesc.wordpress.com/2010/12/17/nae-ionescu-a-fi-bun-roman/
      Greco-catolicii sunt, ca orice apostati care se respecta, mai inversunati decat vrajmasii standard ai Sfintei Ortodocsii.
      Pentru lamuriri aditionale, aici:
      http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/15/afurisirea-catolicilor-de-catre-sfantul-paisie-de-la-neamt/

     • @Talex Cineva a descris mai demult tipul acesta de post-roman, aducatorul civilizatiei occidentale papistaso-pocaite:

      „Radiografia lui (sumarä) se limiteaza astfel la simpla constatare a tipului de om si de populatzie produse (co-generate) de ortodoxie la capatul a 2000 de ani de … de … de ce? De straduintze?”

      CETATEANUL DIN AIUREALAND REVINE IN VIZITA IN ROMANIA

      Adevarul adevarat. Serie noua. Episodul 1. Vizita

      in Romania

      Iata-ma dupa o lunga perioada de timp, din nou pe

      net. De schimbat nu s-a schimbat prea mult. Poate

      numai Windows ­ul meu s-a convertit in ceva mai

      inteligent, dindu-si numele de Xp.Aceleasi

      caractere antiromanesti, care incearca sa dea

      lectii romanilor care de, nu le-au urmat exemplul

      si s-au incapatinat sa ramina in tara. Asadar

      romanii de aiurea, care in episoadele mele din

      August si Septembrie , le spuneam romani din

      Aiurealand , nu se simt bine acolo in birlogul

      lor, uitati de timp, rude si prieteni. Ei

      continua sa atace, sa muste, sa infiereze, din

      fata, din spate, orice incercare de a-i demasca

      din partea unui alt confrate de existenta. Si nu

      e nimic mai adevarat decit un articol spus de

      cineva care a trait sau traieste printre ei, ca

      subsemnatul.

      A scrie din nou, m-a determinat si faptul ca la

      episoadele mele din lunile mentionate mai sus,

      primeam atita ” corespondenta” incit, dupa cum

      v-am spus, a trebuit sa o angajez pe sotia mea cu

      jumatate de norma sa fac fata. Nu, nu s-a creat

      inca un fan club dar admiratorii mei, m-au

      implorat sa continui episoadele.

      Ce sa mai lungim vorba si sa incepem un nou

      episod. Vizita in Romania. Multi romani,o data la

      2 ani sau 3 ani fac o vizita in Romania. Dar ce

      credeti dragi iubitori ai ecranului din fata dvs,

      se duc in vizita ? Nu, se duc sa faca analiza

      punctelor negative prin care trece tara. Se duc

      sa-si mai ia gura de oxygen ca sa mai poata trai

      inca un an in Aiurealand. Dar in sfirsit, sa

      vedem cum decurge vizita.

      Inca de la Otopeni, pardon, inca de cind se urca

      in Tarom la Frankfurth, incepe „inspectia”. Opa,

      cafeaua I-a venit dupa al treilea fel de mincare

      si nu inainte ca data trecuta. Si bineinteles ca

      era cam rece nu la 57.8 grade Celsius asa cum o

      bea el la dugeana chinezului din colt, acolo la

      100 de km de centrul orasului, in cartierul lui.

      Stewardesele romance au fost ok, ca de femei

      frumoase si zvelte, slava domnului, nu prea te

      intilnesti prin Aiurealand. Asta din cauza a doi

      factori : fish and chips.

      Zgiltiit cam tare in comparatie cu alte linii

      aeriene, iata ­ne ajunsi la Otopeni. Isi

      pregateste tacticos 10 dolari schimbati sa-I dea

      vamesului. Face caz din asta si bineinteles

      striga in gura mare si catre ceilalti pasageri.

      „Haideti sa punem cite o caramida la vila lui de

      linga Bucuresti”. Ma rog, ajunge la vama.

      Pasaportul e expirat. De ce domnule nu ati

      anuntat in Evenimentul Zilei ca trebuie sa vin cu

      pasaport valid, ca eu nu stiam. E vina cui?

      Intr-un tirziu scoate pasaportul albastru de

      Aiurealand si-l intinde vamesului. Acesta ii

      pretinde taxa de intrare-n tara ca posesor de

      pasaport strain. Suparat ca nu I-a luat cei zece

      dolari schimbati si ca a trebuit sa plateasca 30

      cu chitanta , o intinde spre iesire. La iesire un

      hamal ii sare in „ajutor”. Vazindu-se”jefuit” la

      drumul mare, incepe sa arunce vorbe „grele”

      bietului om. Saracea pentru 10 centi.

      Ca de obicei cineva din familie il asteapta. Sa

      zicem fratele. Daca acesta vine cu amarita de

      Dacie, ii spune. Nu ati mai evoluat si voi ba

      deloc, sarantocilor. Tot asa ati ramas, la Dacie

      ?. Daca fratele vine cu un Opel sau Renault de

      ultimul tip, zice. Ba cit a furat fratemiu de

      si-a luat,al dracu, masina ce nu am nici eu in

      Aiurealand. Eu ma tirii cu Fordul ala puturos din

      86 si frate-meu ce masina are.

      Incepe calatoria cu masina spre casa. La marginea

      Bucurestiului, case frumoase, unele cu etaj,

      altele fara, perfect aliniate si foarte

      ingrijite. Aaa da, zice personajul nostru, toate

      sint din bani furati, nici nu merita sa ma uit la

      ele.

      Inainteaza spre inima Bucurestiului , magazine

      frumoase, oameni bine imbracati, bisnisuri care

      merg pe idei proprii sau francize. La fiecare in

      parte le gaseste originea de hoti si de

      constructori de averi fabuloase din furt.

      Pe masura vizitei se intilneste cu fosti colegi.

      Este impresionat si mort de invidie cind vede ca

      s-au mutat intr-o casa mai mare sau si-au luat

      alta masina sau alt servici mai bine platit. Cu

      nasul pe sus, cu aer de Aiurealand, le spune ce

      salariu are el pe an, pe linga cele citeva sute

      de dolari ale prietenilor pe luna. Omite sa spuna

      ca mai are de platit la casa vreo 25 de ani cite

      un salariu pe luna. Cind mai aude ca si-au

      petrecut cite un concediu prin Grecia sau chiar

      Europa, cade de acord cu sine insusi ca nu mai

      sint compatibili asa cum erau inainte de a pleca

      el din tara.

      Cu carnetelul plin de consemnari, hirtii pe

      strazi, ciini pe trotuare, gropi, cladiri

      nevopsite, tigani, micii de la tanti Aglaia din

      colt aveau prea mult bicarbonat ( asta am mai

      zis-o) se pregateste sa se intoarca in Aiurealand

      la vecinii lui cei dragi : Lee Chen Su de peste

      drum, Hassan Karim din stinga si Anastopulos, om

      de la tara din Grecia, venit de peste 30 ani,

      neadaptat la viata de Aiurea nici pina in zilele

      noastre. Daca are cumva norocul sa aiba vre-un

      prieten roman, ii spune tacticos:

      ” Ce Romania ba, mor de foame pe capete si e plin

      de hoti”. Tot mai bine e aici in fata

      frigiderului plin de chimicale. Da-l dracu de

      colesterol, il „rezolvam” noi cumva.

      Al dvs.,

      Radu Constantin

      Undeva in Aiurealand

      P.S.As vrea sa precizez ca nu am nimic personal

      cu cineva, dar consider ca nu se face nici un

      bine Romaniei facindu-i-se publicitate negativa.

      Eu ma declar un aparator al ei. De aceea am

      incercat in trecut si o sa incerc sa povestesc cu

      cuvintele mele, mai putin „alese”, „viata”

      exromanilor din Aiurealand ( Europa de Vest,

      America de nord, Australia etc.)Sa nu credeti ca

      ei au o viata nemaipomenita. Unii traiesc

      adevarate tragedii terminind la balamuc, datorita

      strainatatii. Mai tragic este ca dintre ei sint

      cei care dau sfaturi si critica Romania.

      • Ai mai publicat odatä bäläria asta infantil-moralizatoare. Ti-am si räspuns la ea printr-o contra-bälärie. Ai noroc cä te afli pe lista de protectie a lui Eufrosin, ceea ce-ti dä în mod regulat impresia (falsä) de suveranitate. Ti-ai mai fäcut si obiceiul de a îneca în torente de platitudini (de vorbe moarte) scrise la douä rânduri orice räbufnire de viatzä de pe blogul ästa.

       Asa cä sä revenim: spuneam tocmai cä „radiografia lui (sumarä) se limiteaza astfel la simpla constatare a tipului de om si de populatzie produse (co-generate) de ortodoxie” si mä bucur sä constat, si în ceea ce te priveste, absenta oricäror obiectii de fond.

      • „Lista de protectie” aici este inspirata de apropierea de Biserica Ortodoxa cea drept maritoare si mantuitoare. Arata-te astfel si nu te vei afla vre-odata inafara ei.

      • @thalex
       Pai d’aia o tot public, pana cand are efect. Observ ca trebuie sa o mai public in viitor cu speranta ca…
       Vad ca ma conspectezi. O sa mai repet ceva spus si de Nae Ionescu.
       Apostatii de la Sf. Ortodoxie sunt cei mai mari dusmani (de fapt latratori) contra ei. Prieteni cu toti indracitii pagani, pe aceleasi „baricade”.
       Sper ca intr-o zi, ca tot te bagi pe forumuri ortodoxe, o sa intelegi cate ceva si te vei boteza. Ca vorbesti limba romana nu e suficient, vezi ce a zis Nae Ionescu despre romani si „buni romani”.
       Io nu te conspectez asa ca daca ai raspuns la acesta intrebare, te rog sa repeti.
       De ce secta protestanta sau catolica apartii?
       Dar sa nu ne pacalesti ca esti ortodox.

      • @Thalex
       Tot gandindu-ma ce te-a agitat cel mai mult din acel pamflet, cred ca este acest pasaj, ceva probleme in subconstient:

       „Cu carnetelul plin de consemnari, hirtii pe
       strazi, ciini pe trotuare, gropi, cladiri
       nevopsite, tigani, micii de la tanti Aglaia din
       colt aveau prea mult bicarbonat ( asta am mai
       zis-o) se pregateste sa se intoarca in Aiurealand
       la vecinii lui cei dragi : Lee Chen Su de peste
       drum, Hassan Karim din stinga si Anastopulos, om
       de la tara din Grecia, venit de peste 30 ani,
       neadaptat la viata de Aiurea nici pina in zilele
       noastre. Daca are cumva norocul sa aiba vre-un
       prieten roman, ii spune tacticos:
       ” Ce Romania ba, mor de foame pe capete si e plin
       de hoti”. Tot mai bine e aici in fata
       frigiderului plin de chimicale. Da-l dracu de
       colesterol, il “rezolvam” noi cumva. „

      • „Pe zidul Bisericii, lângă uşa de la intrare, din tindă, acolo unde e zugrăvită Judecate de apoi, cu raiul în stânga şi cu focul gheenei în dreapta , un diavol mare, negru, aşezat vizibil în centru compoziţiei, în picioare , cu aripile desfacute , atrăgea prostimea şi tineretul la pierzanie, îndrumându-o spre focul cel de veci. Sub trăsăturile luciferice ale duhului întunecat, într-o zi în care mă aflam , în calitate de subsecretar de stat , la o defilare în urma unui te deum am tresărit recunoscând fără putinţă de înşelare chipul zugravit al profesorului Nae Ionescu.”(Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu. Aşa cum l-am cunoscut, în volumul „Nae Ionescu în conştiinţa contemporanilor săi”)

       Pentru sursa & alte detalii ia de vezi: http://www.historia.ro/exclusiv_web/portret/articol/nae-ionescu-un-personaj-controversat

       Refuz (cu îndârjire) sä-ti urmez îndemnul de a mä re-boteza: nici tu si nici de 77 de ori câte 7 adventisti, baptisti, penticostali & al. tremurici nu mä vetzi convinge sä repet Sf. Botez (cel înnoit prin împärtasirea cu Sf. Taine).

      • @treaz: „dar sa nu ne pacalesti ca esti ortodox.” Chiar sunteti mai multi sub numele de cod „treaz”? Nu, nu vä päcälesc: o faceti voi însivä mult, mult mai bine decât as putea eu sa o fac.

       Dat tu cärei secte îi aparti? Esti rascolnic? Hlîst? Tii de „Adevărata Biserică Ortodoxă Rusă”, sau de mai nou înfiintata si mult mai moderna „Biserica Ortodoxă Secreta”?

       Pe-aia cu „subconstientul” n-am priceput-o: la noi exhibarea unor atari terminologii face deliciul taberei adverse.

      • @treaz:

       Tot din aceeasi sursä, despre roadele faptelor robului lui Dumnezeu Ionescu N., citire:

       „Generaţia de intelectuali crescută la sânul său părăseşte ceea ce PARE (sublinierea mea) să fie centru doctrinei lui Nae Ionescu: ortodoxismul, ca stare de fapt. Nu rămâne NIMIC (sublinierea mea) sau aproape nimic. Toţii pornesc spre un sentiment religios, dar ALTUL (sublinierea mea) decât cel promovat de învăţătorul lor: Eliade către fenomenologia spiritualităţii asiatice, Cioran spre religia disperării, Noica, deşi păstrează mult, îşi caută Dumnezeul filozofilor. Ceilalţi mor în gulagul comunist înainte să se poată defini pe deplin. Ce rămâne din ideile lui nae Ionescu, rămâne în Biserică. În cei care deşi se dezmint de el, îi păstrază linia mult mai mult decât o fac ceilalţi. Cine sunt aceştia?! Ar trebui să începem de la teologia existenţialistă a părintelui Stăniloae.”

       Eu vad în tine un om cu multä disponibilitate de a aplica consecvent operatorul ortodox asupra semenilor si a lumii: ce-ai zice darä de o micä-mare incursiune de vandalizare a patrimoniului cultural national prin mânuirea ferma a sus-numitului operator? Facem ca hunii. Radem tot. Te simti chemat? Uite, pe Eliade îl poti face praf & pulbere pe motiv de super-„ecumenism” de vreo 1.000 de ori mai usor decât pe mine … Pe Noica îl termini în 2 timpi & 3 miscari, iar din Cioran nu rämâne nici de-o cârpä de sters pe jos. În ceea ce priveste romanul interbelic, e joacä de copii. Nici Neacsu din Câmpu Lung (capitala comitatului Longo Campo) nu are, în primul act scris pe româneste (întâmplätor unul de trädare) cine stie ce sanse de scäpare, cäci s-a dat cu papistasul Hänash, nu?

 5. Si acum hai sa vedem cum sta treaba cu guvernarea :

 6. sapatamina asta au venit la specializare la fortele de munca din danamarka citeva zeci de persoane intre 40-50 de ani din romania care nu sint romani ci evrei toti fara exceptie. intrebati acolo unde stiti de ce se trimit numai evrei la specializare? de ce sint functiile de conducere numai pt ei? unde sint romanii? de ce nu au nici o sansa in tara lor? de ce sint goniti saraciti si infometati?

  • Poti furniza detalii? Ce fel de specializari, eventual nume, fotografii, un pic de jurnalism de investigatie?

  • Ne`ai putea spune macar de la ce firma din Romania au fost trimisi? Oricum sper ca nu inventezi toate astea …

  • „Sapatamina asta au venit la specializare la fortele de munca din Danamarca citeva zeci de persoane intre 40-50 de ani …” Cum adicä „specializare la fortele de munca”? Specializärile se fac la un loc de muncä, nu la fortele de muncä. Sau e vorba de specializare în materie de forze de muncä? Ce întelegi prin „functii de conducere”?

 7. Poveste de seara, bunica ptr Gige ; „A fost odata un baiat , care crestea intr-un an cit altii in zece!” ,la care Gigel intreaba mirat si nesigur , „Dar era sanatos, bunicuto? Nu l-au dus la doctor?”Si fara suparare , avem destui care ne conduc, mru-usti ,opre-isti pontisti, udristi,care invata intr-un an cit toata natia romina intr-o viata! astia ori au in cap un harddisk bagat de mossad, ori singurul neuron pe care- l au, a fost clonat. Cum pot fi convinsi preotii din fiecare comuna, sau sat, care au misiunea sfinta data de Domnul Dumnezeu , de a pastori turma,ca nici unul din acestia mai mici , sa nu fie smintit, sa inceapa sa spuna adevarul si sa condamne pe fata aceasta mirsava politica dusa de alesi, sa trezeasca poporul din hipnoza ce tine de 22 de ani! Daca la sate si comune, unde mai toti se cunosc intre ei, preotul , directorul de scoala si profesorii, poate chiar primarul si politistul , daca mai au increderea oamenilor , nu pot indrepta lucrurile pe fagasul normal , atunci ce putem spune de orasele mari si capitala, unde aproape totul este in stapinirea clanurilor si a baronilor. Deci, de unde ar fi cel mai bine de a porni lupta? ptr ca la tara, sate si comune, nu toti au acces la internet si la un Eufrosin , sau Ion Coja , si unde unii stau de dimineata pina seara pe cimp , la lucru, iar o mica parte, de dimineta pina seara in circiuma. ?

  • Stelica taica, ti-oi fi luat tu un pseudonim d-al nostru, din popor, da’ minte ai cu carul, sa mai dai şi la alţii…Ştii că ai dreptate? Dacă păstorii de la baza piramidei nu reuşesc să schimbe treaba, noi ţipam pe acilea ca Moise în pustiu…

 8. Mos Darie, ma cheama Stan, multi spun ca e nume de sluga, poate fi, colegii si prietenii m-au alintat Stelica, nu am minte asa de multa , dar traind la tara , acolo ajung oamenii sa se cunoasca intre ei , chiar daca nu au carte multa , dar fiecare stie ce poate fiecare, si stie la o adica pe cine se poate bizui. Eu am avut norocul sa fac si liceul , cu toate ca am fost mintit in privinta istoriei poporului meu. Dupa lovitura de stat din 89 , cu copilul bolnav , am plecat in disperare pe alte coclauri, atunci cind soseau din toata lumea ajutoare si mai ales medicamente ptr popor. Si cind am cerut la farmacie medicamentele de care aveam nevoie, ma intreaba daca pot semna ptr fsn; nu am zis nimic, dar am luat hotarirea sa plec, la fel cum e luata hotarirea de a ma intoarce ACASA. Ptr ca singele apa nu se face! Poate am fost slab sau pripit acum 22 de ani , dar sufletul meu nu e aici , unde sint acum , a fost ,este si va fi ACOLO! Taranul si-a facut totdeauna vara sanie, si iarna caruta, sa incercam si noi sa facem , ajut si eu cu ce pot , departe fiind, dar sint linga voi, si sper cit mai curind ,nu numai cu sufletul! Doamne ajuta!

  • Esti un mare om. Trebuie sa faci cat mai multi copii. In rest sa faci ce vrei tu, pentru ca vei face corect si foarte bine. Cu mult drag, la dispozitie, oricand.

 9. Off topic, o mostra de coruptie la varf, pe fata:

  „Theodor Stolojan: Romania a depasit stadiul in care un an electoral sa influenteze o serie de operatiuni de privatizare. Vom vedea privatizari anul acesta, insa vor fi importante si preturile. La Oltchim, de exemplu, sunt petitori, este interesata si compania PCC. Am urmarit disputele intre conducerea actuala si PCC. Sunt sigur ca acest grup va fi interesat de privatizare.”
  Sursa: wall-street.ro

  Nu stiam cine a intervenit pentru ca actionar la Oltchim sa devina unul din principalii sai competitori…Iata coruptia cu gulere albe in tota splendoarea sa! Domnule Stolojan, ca sa ne scutiti pe noi de a redacta o plangere penala, nu vreti sa va prezentati Dvs. singurel la DNA, pentru trafic de influenta in favoarea PCC? Probele le stiti Dvs. mai bine, iar daca nu sunt suficiente, puteti face o copie si dupa acest interviu.
  Cat despre articolul din Codul de Procedura Penala care se refera la autosesizare…mai bine-l scoatem de acolo, ca orricum nu are aplicabilitate. Pentru asta trebuiesc procurori cu oua. Doua. La noi sunt numai eunuci. Iar cei ce au oua sunt scopiti urgent, precum Lele, raposatul Panait…

 10. „cumpărănd prin firme-fantomă mii de hectare din cel mai fertil sol Romănesc, pentru a-l rade de pe Terra si a-l trimite in basculante in tările lor sterpe”

  Hotii tot prosti raman si nu vor invata nimic niciodata! Nu solul (compozitia chimica) il face fertil. Ci energia orgonica (forta vietii) de pe aceste meleaguri + ecosistemul specific care-l regenereaza la nivel fizic! Acest lucru nu-l poate duce nimeni de aici. Daca ar fi fost doar chimia factorul determinant, fertilitatea lui s-ar fi terminat demult.
  Apropo, va mai aduceti aminte ce spunea Herodot despre graul care crestea mai inalt decat calaretul in vremea regatului dacic? Credeti ca dacii foloseau plante modificate genetic sau fertilizatori pe scara industriala pe tot teritoriul?

  • Ce e aia „energia orgonica (forta vietii)”? Cine învatzä despre ea, ce? Mama Omida, sau Melissa? Apropo, eu nu-mi mai aduc aminte ce spunea Herodot despre grâul care crestea mai inalt decat calaretul in vremea regatului dacic, dar cred cä Herodot se mai tinea, uneori, si de bancuri (de bancuri proaste) si cä se referea, defapt, la Statu-Palmä-Barbä-Cot, cälare pe-un iepure schiop.

   Încolo, da, eu încep sä fiu din ce în ce mai convins cä „dacii foloseau plante modificate genetic sau fertilizatori (produsi, n.n.) pe scara industriala pe tot teritoriul” (patriei devenite ulterior Ostrogote), fie chiar si doar din lipsä de altceva mai bun (de altceva mai bun de fäcut).

 11. Un alt material interesant, pentru datele continute:
  http://saccsiv.wordpress.com/2012/03/20/romania-incotro-partea-7/#more-14455

 12. se pune daca-ti zic cu intarziere d e o zi : LA MULTI ANI??? ca am vrut ieri, dar m-am luat cu treaba si am uitat.
  sa iti daruiasca bunul Dumnezeu sanatate, intelepciune si pace in inima!
  toate cele bune!

  • Se pune, multumesc, dar privind calendarul ortodox, nu am bagat de seama ca ieri sa fi fost praznuit Sfantul Eufrosin! Esti pe calendarul vechi cumva ?

 13. Off topic: Va amintiti de discutiile de pe acest blog, despre troc? Iata ca nu suntem primii destepti din lumea asta. Ba, dimpotriva, unii chiar fac: http://gandeste.org/gandeste/revolutia-cartofului-revolutia-care-rezolva-toate-crizele-si-orice-faliment/21176
  A se citi si comentariile.

 14. …si un foarte interesant articol, pe un topic apropiat:
  http://www.ioncoja.ro/textele-altora/interpelare/

 15. Intre locuitorii satelor se poate face acest troc, sau schimb de produse, dar ce facem cu majoritatea orasenilor, ca nu au saracii nici macar bani de intretinere. Mica industrie , sau micii meseriasi, cojocari, pielari, croitori, fierari etc . care au fost odata o patura f importanta a economiei, este acum pe duca, daca nu deja defuncta. Apoi cum sa fac troc, Mos Darie, ma duc cu 2 gaini si 3 kg de brinza , si ma pricopsesc cu un IPad? Ca sa pot fi urmarit mai usor de ai cu singe albastru?Ar trebui intii sa renastem aceste meserii si aceasta industrie mestesugareasca ,dar cum si cu ce? Multe incercari cu fonduri europene, au ramas blocate si in stadiul de proiect, din cauza birocratiei, sau a minariilor celor care avizeaza aceste proiecte. Cum sau cine poate gasi punctul cel mai slab al cercului vicios in care sintem acum? De ce trebuie in ziua de azi, ptr orice initiativa personala, aprobari, hirtii si bani? Stramosii, mosii si chiar si parintii mei, au trait numai din troc, si banii pe care ii aveau erau bani de aur. Si nu le-a lipsit nimic,au trait sanatosi pina la 85-90 de ani . S-a terminat totul in anii 60- cu colectivizarea, le-au luat tot, totul a devenit un bun comun. Constitutia tarii ar trebui modificata total, sau fara ea, Ce avem acum , e o bataie de joc. De ce nu ne-am bucura 22 de milioane de romani, de imunitate, daca conform constitutiei sintem egali. De ce un idiot are gorila , sau paznic zi si noapte platit din banii nostri, iar noua ne e frica sa iesim seara dupa ora 21.00 afara , din cauza borfasilor? Din start aceasta constitutie este partinica. Se pare ca totul intra in putrefactie. Daca reusim sa salvam si sa revigoram satul romanesc, avem sanse sigure sa ne regasim drumul si menirea in aceasta lume. Cer iertare anticipat ptr plictiseala.

 16. Exemplu de prim ministru cu „cojones” tari.

  sursa: http://blog.smartfm.ro/un-prim-ministru-cu-verticalitate/

  In vreme ce pe noi ne omoara politically-correctness-ul, altii au curaj sa-si spuna parerea si chiar sa o sustina. Dar daca vrem sa vedem verticalitate, din pacate, trebuie sa mergem la antipozi. Iata mesajul adresat in 2007 de fostul Prim Ministru Australian, John Howard, catre imigranti. (Sa ma ierte anglofonii, dar mi-am permis sa pun si traducerea, ca sa fie mai usor tuturor.)
  ***
  Citat: „Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told to get out of Australia, as the government targeted radicals in a bid to headoff potential terror attacks”.

  Musulmanilor care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca Australia, in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.

  ***
  Citat:“IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual ortheir culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced asurge in patriotism by the majority of Australians”

  IMIGRANTII, NU AUSTRALIENII, TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.

  ***
  Citat:”This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom”.

  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.

  ***
  Citat: „We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society, learn the language!”.

  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, rusa sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, invatati limba!
  Citat:
  „Most Australians believe in God. This is not some Christian-right wing political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.”

  Majoritatea australienilor crede in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta potrivit sa afisam asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.
  ***
  Citat:
  „We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us”.

  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
  ***
  Citat:
  „This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other greatAustralian freedom, “THE RIGHT TO LEAVE”.

  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar daca va veti mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de Crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
  Citat:
  „If you aren’t happy here then LEAVE. We didn’t force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.” (incheiat citatul)”

  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.

  Semnat: Australian Prime Minister, John Howard

  • Prafuri pentru sheeple!
   Cine i-a adus pe acestia, nu cumva chiar acest mancator de flacari si gasca lui?
   Ca doar nu au venit cu vaca sau cu vreo barcuta.
   Pentru sceptici:
   „And it wouldn’t help his image for people to know he’s running the biggest immigration program we’ve ever had.”
   „When Howard was elected in 1996 he cut the planned immigrant intake to 68,000, but by last financial year he’d more than doubled it. His planned intake for next financial year is almost 153,000 – plus 13,000 under the humanitarian program. To that you can add about 24,000 New Zealanders – who don’t need visas and will be arriving to join the 470,000 of their fellow countrypersons who are here.”
   „The reality is that Howard is playing a tricky game. While he has to pretend dislike foreigners for the sake of the working class he has to also boost immigration for the ruling class who care about money and therefore want more workers.”
   De asemenea:
   http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

 17. @treaz
  Multumesc, m-am dus pe site-ul indicat de tine si m-am lamurit. Se pare ca Howard nu le are tari asa cum reiese din discurs. O sa fiu mai atent. Scuze pt. eroare.

 18. Mult iubitul si stimatul MRU de la CC al UTC, cand era minstru de externe avea in birou o poza sexy cu Hannah Rabinsohn (Ana Pauker)

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-06-28/ana-pauker-pe-peretele-lui-ungureanu.html

  Da cand a fost mascarici sef la SIE, ce poza a ales ca sa-i infrumuseteze biroul, cu Emma Goldman sau cu Golda Meir?

  Acuma ca-i premier, sper ca are o poza sexy cu Ghizela Vass.

  • Ghizela, asa cum este, e prea faina pentru el.

   • Asta-i super-ultra-giga-mega Sexy Ghizela Vass:

    Posibil sa ai dreptate, poate ca e prea faina pentru MRU. Cred ca-l respingea pe micul nostru premier, chiar daca acesta zice pe nerasuflate Avinu Malkeinu. Prefera barbati mai curajosi, nu d’astia care se cufuresc imediat la primul apropo cu soarta lui Aldo Moro

    • Iertare, brrrr.., era sa-mi iasA STOMACUL PE GURA! Ma gandeam la Andreea Vass, cu totul altceva, cel putin dpv. fizic.

 19. Ce ma intereseaza in acest moment este ce freaca MRU in politica romaneasca, zilele astea. Cat mai are de gand sa faca sluj si el si presedintele in faţa papusarilor?
  Are dreptul natia romana sa stie de ce s-a obosit van rumpuy sa vina pana la Bucuresti si avem dreptul sa intrebam daca Romania si MRU va participa maine la Summitul de la Varsovia dintre tarile Europei centrale si estice si China?
  La Adunarea asta care le da fiori tupeistilor vestici, Primul Ministru Wen Jiabao va propune crearea unui fond de 1 miliard de euro pentru dezvoltarea afacerilor in regiune.
  Vor fi prezenti 16 prim ministrii europeni insotiti de 450 de oameni de afaceri si 300 de investitori chinezi.
  Toata presa aiureaza despre rochia lui Teo Trandafir si gainariile derbedeilor politici de la Galati sau Giurgiu, ne scoţand nicio vorba despre acest evenimet. Unde sunt marii analisti din presa? Ce fac Tia Serbanescu, Stanescu, Vasilescu, Nestorescu? Nu s-au saturat sa scrie cronica mondena pentru politicieni? Pentru ca asta fac, polueaza mintea romanilor cu stiri despre incuscrirea si divorturile politice dintre ţoapelor din partide, primarii si ministere.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: