De ce (re)ieșim în stradă?


Acum 22 de ani coboram din autobuzul nr. 7 pentru a mă alătura amicilor care ieșiseră puțin abțiguiți de la astăzi defuncta cafenea studențească pentru a sfida regimul despotic comunist. Compania de militari apărută între timp în intersecție s-a grupat la ordinele unui căpitan criminal astăzi un pensionar șchiop și plin de amărăciune (s-a împușcat singur în picior), când răpăială din senin a AKM-urilor mi-a spulberat rapid dorința de a mă alătura grupului.  M-am pitit în tufișurile care obișnuiau să împrejmuiască Piața Unirii și mi-am văzut frații protestatari pe jos.  Un civil  bine făcut în haină de piele neagră, supraveghea situația…

Am știut pe loc că aș fi putut fi laolaltă cu ei.  Mă salvase întârzierea tipic comunistă a autobuzului, de fapt mâna Lui Dumnezeu…
 
 Acum aven o cruce și niște monumente moderniste în numărul celor omorâți, la locul crimei…Doar atât, căci libertate și propășirea României nu s-a câștigat prin moartea celor mai curajoși dintre noi.
 
 De data asta însă, avem șansa să răsturnăm masa peste capetele blestemaților care cu bună știință au executat un plan de distrugere a României dinafară comandat. Oportuniștii nu au lipsit, dar nici planul.
 
 Planul, planul, repet pentru că trebuie reținut: totul s-a desfășurat după un plan bine stabilit de către niște otrepe dușmănoase României, prin reprezentanții și lacheii lor locali. Vorba unui francez faimos:
 
 „orice discuție despre masonerie devine inutilă înafara înțelegerii faptului că aceasta este instrumentul prin care oculta iudaică își duce la îndeplinire planul de dominație a lumii”
 
 Ei acum, de ce re-ieșim în stradă? Cu anti-monarhismul nu sunt de acord, dar hei, nu am realizat eu clipul:


4 răspunsuri

 1. Slabe sperante de rezolvat ceva, in strada iese o mana de oameni iar la votare alearga cu milioanele. Dintr-un anumit punct de vedere romanii isi merita soarta. Mi-aduc aminte ca la vizita papei in 99 era o multime de oameni cat vedeai cu ochii iesiti in intampinarea acelui hulitor de Dumnezeu strigandu-i „vivat papa” dovedind prin aceasta ca poporul roman a luat examenul necunoasterii credintei ortodoxe,tot asa si acum, oamenii sunt nepasatori si mai ales ignoranti iar cei carora le pasa cu adevarat sunt o minoritate. Vedeti bisericile unde slujesc purtatorii de sort! Sunt pline.Oamenii singuri isi asteapta pieirea nu numai in Romania ci peste tot.

 2. In 89 am trecut muntii si am mers la Bucuresti langa TVR .Era prin 23 Decembrie daca nu ma insel.Am avut impresia ,sentimentul ca e o cacealma si repede acasa.

 3. nikolai, nu cred ca avem dreptul sa ii invinuim pe romani pentru ca l-au intampinat pe Papa ca pe un prieten al ortodoxiei. Foarte multi nici nu intelegeau care este deosebirea intre catolicism si credinţa noastra.Ei stiau ca Papa Ioan Paul erau un pic roman (dupa mama), ca condamnase comunismul si ca isi ceruse iertare pentru intaia oara in istorie pentru cruciada purtata de catolici impotriva ortodocsilor.
  Le era suficient. Multi nu aveau habar de ecumenismul, de Baconski si de absconsele strategii patriarhale elaborate in Elvetia.
  In legatura cu „PLANUL”zilele acestea am citit un text asupra caruia merita sa meditam.
  „Raul genereaza intotdeauna germenii propriei sale distrugeri.
  Oricat de grandioase, bine pregatite si infailibile, planurile malefice, prin natura intrinseca ce decurge din pacat, se vor intoarce impotriva celor ce le-au construit si chiar atunci cand par a se desfasura impecabil, vor esua la capatul drumului. Stanca injustitiei raului sa va sfarama si va dispare in neant, fara a lasa urme.”

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: