Ponta în nemernicia sa: „vreau autonomie pentru Transilvania”!


Într-o mișcare desprinsă parcă dintr-un film cu proști, Victor Ponta, șeful opoziției care speră să acapareze puterea în stat la următoarele alegeri, a afirmat că vrea descentralizare și autonomie pentru Transilvania.

„Mai multa autonomie pentru Transilvania este in favoarea Transilvaniei si a Romaniei. Oamenii de aici au un spirit mai european si nu exista nicio rivalitate intre Transilvania si restul tarii”, a afirmat liderul social democrat, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri, in Cluj-Napoca.

sursa Ziare.com

Nu e numai urât iuda, ci și un nemernic și un tâmpit de prima mână tânărul nostru aspirant la mărire! O afirmație ca asta chiar dacă a fost făcută din prostie, nu se iartă, căci înseamnă că nici Preș. USL nu îi pasă de soarta țării, ba’ mai rău, se zbate pentru a o dezmembra !

Măi flegmă, nu e România ta!

Au mizat greșit crezând că măgulești vre-un Clujean cu texte născocite în laboratoarele psy-ops ale serviciilor secrete ungare, căci din câți cunosc eu aici, nici un maghiar nu își dorește vre-o autonomie năucitoare și nebunească, înafara celor câteva sute de capete fierbinți adunate de prin toată țara și aduse anual la Cluj pentru a manifesta în fața statuii Regelui pe jumătate Român Matei Corvin, gloată care cu sprijin dinafară încearcă să ațâțe focul sub ciorba scârboasă a iredentismului.

Maghiarii obișnuiți au și ei copii de crescut, gospodării de întreținut și vecini cu care să își dea zilnic bună ziua și să bea o cafea și nu au nici un chef să intre în lațul nebunilor orbiți de ură, de genul gheiului aluia’ care l-a spânzurat pe Avram Iancu în efigie la Miercurea Ciuc.

Înapoi la trădătorul nostru: și-a dat arama pe față ca o jigodie anti-Română ce este, demonstrând că formațiunea politică pe care o conduce nu are cu nimic mai multă legitimitate decât mafia portocalie ce pozează în partid, furnizând practic toate dovezile în sprijinul faptului că România nu își mai permite să fie „reprezentată” de leprele care s-au tot rotit la putere precum vulturii pe deasupra trupului ce trage să moară.

Reprimarea politik-corekta a lui Dan Șova ne-a arătat ceea ce știam, că Ponta nu are coloană vertebrală. Chemarea sa la dezmembrarea țării însă, demonstrează că insul e un vierme care dând de gustul puterii caută să își facă loc sub pielea nespălată a oricărei gazde temporare, cu prețul sacrificării națiunii care l-a tolerat pe nemernic.

În scenaruil cel mai pozitiv, românii dezgustați de ambele oferte se vor reorienta masiv către opțiunea alternativă, partidele naționaliste care până acum au obținut un record abisimal, în primul rând din propria lor vină. Un PRM fără Vadim Tudor ar fi avut reale șanse. Acum se poate însă, dar nu dacă rămânem fragmentati.

Cred că se impune creerea unei alianțe naționaliste care să reunească toate partiduletele înființate la scara blocului, o alianță care va elimina confuzia electoratului, astfel încât să fie clar pentru toată lumea:

NU roșu, NU portocaliu, DA tricolor!

Lista Națională promite, dar ce ne facem cu PP-DD, partidul întocmit cu atâta grijă și atenție profesionistă, încât are sprijin masiv și chiar mentori înafară, bașca televiziunea, principalul lor atu? Cu așa ceva nu te poți bate în luptă deschisă, dar oare ar fi ei deschiși ideii de alianță? Merită explorat conceptul și încă rapid de tot.

Pentru România aceasta ar putea fi foarte bine, ultima șansă. Păzească Dumnezeu să o ratăm!

49 răspunsuri

 1. Prosti suntem noi pentru ca il credem prost.
  E mai degraba in misiune. Asta nu deschide gura decat cu aprobare.
  Asa se spunea si se faceau bancuri cu prostia si balbaiala lui Ceausescu.
  Prost si ala dar in „prostia” lui demola sate si Biserici.
  „Oponentul” lui, Basescu, ne spunea mai daunazi in parlament ca trebuie, de urgenta, sa renuntam la Romania si sa ne „integram in „Marea Uniune”, de data asta „Europeana”.
  Ca, ne spunea dansul, e mare concurenta mondiala si ci sa ne facem!
  Numai Hristos ne mai poate scapa dar trebuie sa si meritam sa ne numim crestini.

 2. Ponta este de mult „omul lor”. Câteva repere:
  – Este cel ce l-a vizitat ultimul, şi cu câteva minute înainte de ora decesului, pe sinucisul procuror Panait, cel trimis la Oradea spre a nu găsi nimic în cazul micii mafii locale, cu Blaga, şeful Universităţii Oradea, etc.
  – Specialistul in Economie Ponta este unul din cei pe care premiatul Nobel J. Stiglitz a găsit cu cale să-i instruiască acum cîtiva ani in Grecia (ca recompensă pentru ce?)
  – Tot Ponta este cel ce a susţinut discursul greţos de la inscăunarea lui MRU
  – Şi tot Ponta este cel ce a făcut recent o vizită neoficială in SUA spre a-şi lua instrucţiunile.
  Să mai adaug şi că Unversitatea Româno-Americană îl plăteşte ca profesor, fără ca el sa treacă pe acolo?…

  • Vizita recenta in SUA este se pare inspirata lui viemele Ponta!
   Sigur i s-au făcut promisiuni dacă i-si face temele după cum dicteaza
   Itzik din SUA!

 3. Nu stiu de ce va mirati. Toate blogurile ortodoxe ati dus o campanie prosteasca de negare a latinitatii neamului romanesc („noi suntem numai daci”) in ideea de a nega contributiile Scolii Ardelene si a greco-catolicismului la pastrarea identitatii romane. Negarea latinitatii inseamna negarea continuitatii pe pamantul stramosesc si asa ati dat singuri apa la moara celor care vor sa imparta Romania in sfere de influenta. Culegeti ce ati semanat.

  Pe harta cu Romania Mare lipseste Bucovina de nord (cu Cernauti).

  • Stimata doamna, în ceea ce priveşte contribuţia greco catolică la identitatea romăna, ai la comentariile de la postarea de ieri un documentar care trebuie urmărit cu atentie aproape o ora. Iar prostiile debitate de un cretinopat cu faţă de sindrom Down nu au legătură cu realitatea originii românilor, indiferent de încercările propagandei papistaşe de a-şi găsi noi contribuabili.

   • „in ideea de a nega contributiile Scolii Ardelene si a greco-catolicismului la pastrarea identitatii romane”

    Contributia „Scolii” Ardelene a fost explicata de I. L. Caragiale:

    Bine ca au venit vandutii papistasi (vanduti pentru a avea voie sa poarte „straie nemtesti” si taxe mai mici, printre alte chestiuni negociate).
    Deci romanii pana la aparitia acestor papistasi jalnici, nu stiau cine erau?
    Nae Ionescu a explicat si el diferenta intre un „bun roman” si un Roman.
    Poate se va descoperi ca acesti „buni romani” au inventat si apa calda impreuna cu mersul pe jos.

    Mai pe larg:

    „Ex-greco-catolicii şi „latinitatea“ poporului român
    Catolicii orientali se mai laudă că greco-catolicii au fost primii care au relevat originea latină a poporului român, primii care au studiat la Roma, primii care au militat pentru introducerea limbii române ca limbă liturgică etc., etc. Totul este falsificat sau denaturat.

    Conştiinţa latinităţii şi a continuităţii pe aceste teritorii a poporului român exista în mintea şi în istoria românilor înainte de înfiinţarea cultului greco-catolic. Stolnicul Constantin Cantacuzino studiase în Italia, iar Dimitrie Cantemir şi-a scris în limba latină cele mai importante opere – precum Descriptio Moldaviae, sugerată de către Academia din Berlin -, pe când iezuiţii cancelariei din Viena abia se străduiau să conceapă aşa-zisul „Manifest pentru unire“, care, cum se ştie, este un fals grosier.

    «Propensiunea Blajului spre limba şi cultura latină are atât motive proxime, cât şi implicaţii istorice. Între acestea din urmă, conştiinţa romanităţii neamului („de la Râm ne tragem“) şi a latinităţii limbii era un bun dobândit în Evul Mediu şi acreditat temeinic de marii cronicari. Mai apoi, exemplul strălucitului precedent de creaţie în limba latină pe care Dimitrie Cantemir l-a oferit la scară europeană nu putea rămâne străin şi indiferent primei generaţii de români cu studii superioare la Roma», relevă loan Chindriş (71).

    Problema limbii române ca limbă de cult atestă, printre altele, deplina impostură în care se află ex-greco-catolicii. Astfel, toată lumea ştie ca Biserica romano-catolică foloseşte limba latină pentru serviciul religios. Dar, impunerea limbii naţionale în liturghie este revendicată de lutheranism, de protestantism, în genere, de Reformă. Or, e curios că, mizând pe ignoranţa celor mai mulţi – inclusiv parlamentari, precum distinsul senator avocat Neculai Cerveni – în materie de cultură şi istorie religioasă (în special la etapa greco-catolică), îşi revendică şi catolicii orientali acest merit, deşi ei ştiu foarte bine că greco-catolicii Şcolii Ardelene au impus limba română tocmai pentru a apăra „legea străbună“, tradiţiile ortodoxe ale poporului, adică au făcut un demers net anticatolic.”

    http://revista-ecoul.com/ecoul-zilei/vasile-i-zarnescu-%E2%80%9Eimpostura-catolicilor-orientali%E2%80%9C-iii/

    • @ Adormitul
     Desteapta-te, romane, din somnul cel de moarte
     In care te-adancira barbarii de bulgari.

     In Romania inceputul poporului roman (neolatin) s-a facut prin stabilirea veteranilor legiunilor romane carora li s-a dat pamant acolo.(A.D.Xenopol:Histoire des roumains de la Dacie Trajane jusqu’a l’union des principautes en 1859; Paris 1896). Multi dintre soldatii romani erau deja crestini in sec.II cand a fost cucerita Dacia, dupa cum atesta bincunoscutul incident al legiunii Fulminatrix din 174 (Claudius Appolinaris in Eusebius, Istoria Bisericii V5 si Tertullian, Apologia), si ei au introdus crestinismul de origine LATINA (catolica) in Dacia, in special in Transilvania.
     Numeroasele cuvinte de origine latina din vocabularul teologic roman sunt marturie a orientarii originale inspre Roma a bisericii romanesti.(J.Zeillier: Les origines chretiennes dans les provinces danubiennes de l’Europe romaine; Paris 1918)

     Nu zicem kyrie sau gospodi, zicem Doamne (Domine).
     DOAMNE – DUMNEZEUL – NOSTRU
     DOMINE – DOMINUS DEUS – NOSTER

     • Ai gresit un pic: ei ziceau ca noi, nu noi ca ei!

      • @c

       Tu trebuia sa ne povestesti din “The Jews of Roumania from the Earliest Times to the Present Day” a lui Elias Schwartzfeld. Asa convingeai pe goyim ca neamul tau are drepturi pe meleagurile Daciei inca din vremea lui Decebal.

     • Romanii au stat in Dacia cam 170 de ani.
      Garnizoane in orasele mai insemnate, ceva colonisti proveniti din pensionarii armatei romane.
      Roma a ocupar numai o mica parte din Dacia.
      Concluzia: propaganda aceasta ca si orice propaganda a papistasilor este falsa.

      SFINTII PARINTI DESPRE CATOLICISM

      Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):
      „… Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilr care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participatila adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii” [Epistola a II-a catre Ciprioti]

      Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
      „Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza… Noi avem o poruca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre [Preofetii despre urgiile ce vor veni]”

      Sfantul Paisie de la Neamt (+1794):
      „Nu a prapadit oare Dumnezeu Sodoma si Gomora pentru sodomism? Atunci cum pe ramleni ii va cruta pentru erezie? Nu va fi aceasta! Si s-au dezlipit de la Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica a rasaritului, intemeiata pe piatra de capatai Hristos si pe marturisirea ortodoxa a Sfintilor Prooroci si Apostoli, si s-au zidit pe staulul cel ramlenesc, intemeiat pe nisipul minselaciunii , a carui prabusire va fi mare, chiar pana in tararul iadului […] Drept aceea, daca esti inca in stare de a scapa, ia-o la fuga, fugind de blestemata Unie ca si Lot de Sodoma, nu-ti fie mila nici de avere, nici de neamuri, daca vor dori inca sa te asculte, ci izbaveste-te scapandu-ti sufletul de la pierzanie. Caci nimic nu-ti este mai de trebuinta decat sufletul tau, iar pentru el Hristos a murit. Si fugind, nu cauta inapoi cu inima pentru grabnica pierdere a averilor, ca sa nu fii cuprins de focul papistasilor, mai cumplit decat al gheenei, caci mai bine-i pentrutine caa intr-un cuptor sa arzi decat sa defaimezi Duhul Sfant, precum hulesc ramlenii. […] Iesi si fugi de Unie cat poti de repede, ca sa nu ti se intample tie moaretea in Unie si vei fi numarat cu ereticii, iar nu cu crestinii”. [Cuvinte si scrisori duhovnicesti, Chisinau, 1998]

      Sfantul Ignatie Briancianinov (+1867):
      „In chip hulitor, papismul atribuie unui om insusiri dumnezeiesti si ii da aceastuia o inchinare cuvenita si potrivita numai lui Dumnezeu”.

      Sfantul Teofan Zavoratul (+1894):
      „La prima vedere, noi avem cu romano-catolicii multe asemanari. La o cercetare amanuntita este evident oricui cat de departe sunt de adevar. Propagandisti vicleni, incearca sa ne sminteasca cu imaginea de ansamblu, ascunzandu-ne deosebirile.”

      Sfantul Ioan din Kronstad (+1908):
      „Ca urmare a abaterilor de la adevarul evanghelic, papii si catolicismul au devenit obiectul unei incinse dispute cu privire la adevar; si catolicii aparandu-si nedreptatea, se manie pe ortodocsi, ii urasc, ii ocarasc cu tot felul de cuvinte nedrepte si hulitoare si defaima insasi credinta noastra, credinta cea adevarata. Dar sa se lepede papii de parerile lor mincinoase, vatamatoare si pierzatoare si sa ajunga la conglasuire cu ortodocsii pentru a se reface dreptatea si pacea? De unde! Se socotesc in drept sa apere minciuna, sa trambiteze sus si tare minciuna, spre pierzarea lor si a catolicilor. Catolici, veniti-va in fire, treziti-va! V-au dus in ratacire! Intorceti-va la adevar![..] Iar papii s-au inchipuit pe sine capi ai Bisericii si temelia ei, si chiar loctiitori ai lui Hristos, lucru care este prostesc si cu totul nepotrivit. Si de aici toata ingamfarea dupa bunul plac a intregii Biserici universale. Ei bine, au si comis papii, in ‘biserica’ lor papista […] felurite dogme mincinoase, care duc la falsuri atat in credinta cat si in viata. Aceasta este o biserica pe de-a-ntregul eretica. Iar invatatura dogmatica a catolicilor – vai, cate erezii, inovatii, abateri de la adevar! O pierzator sistem papist!”

     • @c
      Papistasule nu stiai ca pina la 1054(marea schisma) nu a existat decit o singura biserica:biserica ortodoxa?Dupa acea data au aparut toate rautatile din Crestinism(inchizitie,vanzarea de indulgente,etc) deci cum putea fi Ardealul „catolic” la anii care scrii tu?Invata cine au fost „iezuitii” si ce crime au facut in lume si apoi gandeste!

      • Neanderthalule,
       O singura biserica ortodoxa a existat doar in capul vostru. In realitate, nici macar bisericile ortodoxe nu sunt unite intre ele.
       In ce priveste rautatile, pot sa-ti fac si eu o lista cu cele ortodoxe, dar ma indoiesc ca mi-o publica Eufrosin.
       Marea deosebire intre Bis Catolica si Bis Ortodoxa este ca Bis Catolica si-a cerut scuze pentru toate rautatile facute, cum trebuie sa faca orice crestin adevarat, iar Bis Ortodoxa nici macar nu si le recunoaste.

      • și-a cerut scuze degeaba dacă n-a îndreptat cele două probleme care stau în calea împăcării reale, filioque și primatul papei …

       în schimb la partea cu unitatea credinței subscriu … nu sunt prea mulți cei care să citească măcar wikipedia și să priceapă faptul că au fost și alte schisme ale bisericii nu doar cea din anul 1054 dintre catolici și ortodocși …

       există biserici creștine copte|etiopiene … biserici siriace … resturi ariene și de evrei creștini chiar și prin india sau china! astea sau separat mult mai devreme de trupul bisericii și recunosc o parte chiar mai mică de concilii decât cele recunoscute de ortodocși și catolici! și între toate aceste facțiuni se dau lupte grele din când în când în jurul sfântului mormânt de la ierusalim!

       cei 1000 de ani de istorie a imperiului bizantin au fost plini de lupte și dispute religioase care nu sau terminat așa simplu cum ne lasă să credem ortodocșii! nu sa inventat încă pupat piața independenței

       problema ariană a cam dus la pierderea egiptului și africii
       iconoclasmul a dus la pierderea anatoliei și avansul zdrobitor al islamului care era … ați ghicit … iconoclast!

       șamd!

  • @ szeppty cu fusta alias “c”

   Lasa gargara, nu ai tu treaba cu catolicismul.

   Cica Marean http://www.b1.ro/stiri/politica/vanghelie-marturise-te-e-evreu-vrea-blog-i-face-medita-ii-de-engleza-5695.html
   coreligionarul tau recita Sh’ma Yisrael din almanahe!

  • Hodoronc, tronc!
   Si Eminescu este de vina ca a invatat sanscrita de la profesorul Weber, ca sa nu mai vorbim de Vasile Parvan care , lipsit de inspiratie, a editat revista „Dacia”.
   Daca mai punem la socoteala si faptul ca domnul general inginer Spiroiu, consatean de-al meu, sustine teoria anterioritatii civilizatiei geto-dacice fata de cea romana, ati identificat cauzele posibilei dezmembrari a Romaniei!
   Schema este conceputa si aprobata de cel putin un sfert de secol.
   Veti vedea ce surprize urmeaza daca ies socialistii la noi si in Franta.
   Stanga europeana a propus crearea regiunii autonome rrome in Oltenia. Ponta, daca-l ajuta sarsaila sa castige alegerile, vinde tot. Si MRU vinde tot. Asta este, cand ti-ai vandut sufletul, nicio negociere nu mai este posibila.
   Pana la alegeri imi ingadui sa fac o propunere copilareasca. Ridicati steagul Romaniei si icoana Mantuitorului in curti, la ferestre, in balcoane.In acest mod vor intelege politicienii ca romanii au ramas crestini si isi iubesc tara.In strada nu mai avem ce cauta.

   • Buna idee! Ca sa stie Mossadul sa-si directioneze actiunea! Unul cate unul, asa vor pescui pe fraieri!

    • Interesant punct de vedere. Nu domnia ta ne-ai atras atentia asupra documentarului despre civilizatia dacilor?
     Sa intelegem deci ca romanii care apar in film sunt niste fraieri si s-au expus inconstient unor posibile represiuni din partea mossadului.
     Iti imaginezi cumva ca scriind pe bloguri, sub pseudonim, suntem invulnerabili?
     Daca pana si ideea de a ne afisa atat de pasnic, iubirea de tara, sperie, inseamna ca nu mai este nimic de facut si ne meritam soarta.
     Ne-ai intristat profund (ma refer la mine si la fraierii din „gradina” mea).

     • Una-i una, alta-i alta! Cineva m-a invatat odata ca, atunci cand ai o problema cu un munte, nu-l impingi cu umarul, pentru ca singurul efect vizibil este durerea din umar. Daca rontai incet, incet, de la baza, cade singur, sub propria greutate…Pana una, alta, doar eu si inca unul din coforumistii de pe aici am fost disponibili la o intalnire, si am si reusit sa ne cunoastem. Vorbeam mai deunazi de o masa critica ce trebuie atinsa…A ne lasa vanati inainte de a se atinge aceasta masa critica, nu inseamna decat sa compromitem orice sansa. Am oferit – nu eu, ci un intreg grup de initiativa – o alternativa care nu poate fi suspectata de ipocrizie, Lista Nationala. Propuneti candidati, asumati-va sprijinul acestora, asa vom sti daca merita sa mergem mai departe!

    • Nu e nevoie de MOSSAD. Se ocupa SRI-ul de asta. Doar nu va imaginati ca SRI a vegheat la siguranta nationala a Poporului Roman? PE SUB NASUL SI CU STIINTA OFITERILOR SRI, a putut dispare intrega economie, pamantul, imobilele si firmnele valoroase au fost preluate de catre dusmani, firmele autohtone au fost impiedicate sa se dezvolte si cele ce totusi au depsit obstacolele au fost distruse, bunastarea si sanatatea populatiei au fost erodate pana sub nivelul de supravietuire, mediul este contam,inat continuu siu cate si mai cate distrugeri, toate cum am spus: PE SUB NASUL SI CU STIINTA OFITERILOR SRI. Astfel incat vedem ca orice ar spune unii altii, inactiunea SRI indica faptul ca acesta de fapt opereaza ca sucursala locala MOSSAD. Ai totusi dreptate daca ma gandesc: tot de MOSSAD e vorba.

     Unii SRI-isti m-ar contrazice spunand ca sefii lor blocheaza actiunea. Dar eu ii contra-contrazic si spun: aveti mijloace sa aflati care sefi tradeaza juramantul depus, sa strangeti date incriminatoare importiva lor, sa aflati care procurori sunt corecti si ar promova o actiune impotriva tradatorilor ; cand sefi ai procurorilor corecti blocheaza cercetarile, sa obtineti probe si sa ii includeti si pe ei in dosar la abuz in serviciu, complicitate si favorizarea infractorilor, cand dosarul ajunge in instanta, sa stati cu aparatele pe judecatori sa obtineti probe importiva celor care comit abuz in serviciu si favorizeaza infractorii astfel incat sa ingraditi posibilitatile ca tradatorii sa poata scapa. Aveti mijloacele tehnice, aveti priceperea, legea e de partea voastra, ce va lipseste? O sa spuneti ca nu stim ce vorbim.

     Dar atunci cum a ajus inalta tradare si marea infractioanlitate sa conduca Statul Roman, sa preia averea tarii si sa distruga Poporul Roman? Demonstrati ca nu se poate. Pana atunci, unii vom considera ca se poate si aven nadejdea ca unii din SRI se vor mobiliza. As vrea sa vedem ca atunci cand va veti incasa pensiile uriase, constiinta voastra sa fie linistitia ca le meritati.

    • Nu cred ca e cazul. Afisarea pe fata a simbolurilor noastre este insa un lucru bun, de care nu trebuie sa ne ferim.

     Cand ne este frica sa mai falfaim steagul, atunci vrajmasul chiar a castigat.

  • Bucovina de nord e la locul ei pe harta Romaniei Mari!

 4. Cimpanzeii astia nu trebuie bagati in seama, ci luati la bataie cu ouale lui nastase. Si ceva interesant preluat de pe blackjack blog http//:ontext.info/47601 . Cred ca merita citit.

  • Nu circulă linkul tău. Ai o soluţie?

  • Jumatate din lista sunt mortri, unii de un secol. E o lista facuta in gluma, pentru necunoscatori.

   Atentie: dumanii se distreaza in timp ce ne confuzeaza. Dusmanii nu sunt chiar asa de grozavi, in nimic altceva decat ca asasineaza cu lejeritate, in fapt sunt niste simplii infractori de mare anvergura care au infectat statele, inclusiv al nostru, si le-au paralizat ca sa nu ii casapeasca.

 5. Din moment ce „micul Titulescu” danseaza Hava Nagila pe muzica compusa si interpretata de „holocaustologi”(tocmai l-a mazilit pe senatorul Dan Sova pe motiv de holocash), de ce sa danseze si ceadas? Ce, ungurii nu stiu sa cante?

 6. Acesta e adevaratul imn al Ungariei mari:

  • Pare compus în faza a treia a beţiei…Nimerită postare!

  • @TLC
   Cred ca se potriveste ptr. ungurii de pretutindeni condusi de „marele” MIKLOS PATRUBANY(4 bani..atit o fi primit bunicul lui iobag ca sa-si vanda sufletul si sa devina oagar?)

 7. @Eufrosin; Mos Darie;adrian romanu contra-revolutionarul; treaz

  Nu va lasati provocati de pocnitoarea „C”alias „szeppty”, aceasta fiinta nu are treaba cu catolicismul, incearca sa semene discordia intre ortodocsi si catolici. Pe blogurile ortodocsilor adopta un discurs asa zis catolic, in schimb pe blogurile sectantilor adopta discurs neoprotestant, implicit anticatolic (poate ca pe alte bloguri pretinde ca-i din tagma brahmanistilor). Nu cunoste suficient de bine motivele religioase si istorice pentru care ortodocsii si catolicii sunt separati. In orice caz, nici un catolic sanatos mental nu putea sa emita un astfel de comentariu prostesc:

  http://pucheadorel.wordpress.com/2011/05/19/lupta-impotriva-introducerii-icoanelor-in-biserica-2/#comment-2393
  „Ba chiar la vopsea si la lemn va inchinati, atata timp cat credeti ca O ANUMITA icoana e facatoare de minuni si ca transfera puteri magice unei carpe sau batiste cu care e stearsa. In momentul in care ii atribuiti puteri magice unei icoane, devine un simplu ritual superstitios pagan si inceteaza de a fi reprezentarea divinului”

  Sub nici o forma catolicii nu-s iconomahi, in schimb pocnitoarea „C”alias „szeppty” este, dovada aici:

  http://mihailandrei.wordpress.com/2010/08/29/uniatia-incercarea-catolicilor-de-ai-deznationaliza-pe-romani/comment-page-6/#comment-14680
  „Catolicii nu mozolesc icoane toata ziua, ca ortodocsii”

  Daca pocnitoarea taiata imprejur era catolica, sub nici o forma nu indraznea sa se lege de icoane. In principiu, ortodocsii si catolicii au aceeasi parere despre icoane. Trebuia sa stie bine ca adorarea (latreia), adica inchinarea in sens propriu, e rezervata exclusiv Sfintei Treimi, iar icoana e cinstita in mod relativ, adica prin referire la evenimentele si persoanele reprezentate. In fine, nu detaliez chestiunile religioase, motivele sunt evidente. Motivul pentru care „lady C” din neamul Iscarioteanului a renuntat la pseudonimul „szeppty” e dat de faptul ca a primit niste suturi virtuale in spinare. Fiinta asta ticalosita a mai fost prinsa odata cum ataca pe Sf. Mina:

  http://www.romanialibera.ro/index.php?section=galerie&screen=index&id=205610&page=1&order=1&redactie=0
  „in mod normal statul roman daca tot se vrea european ar trebui sa interzica sarlataniile astea iar politia sanitara sa amendeze pe popii care pun oamenii sa pupe niste gunoaie in putrefactie care put
  MUNCA bai fratilor nu mai pierdeti vremea pe la cozi la oase (…)”

  De unde sa stie pocnitoarea „C” ca Sf. Mina e onorat si de catolici? 🙂 De unde sa stie ca ortodocsii il serbeaza in ziua de 11 noiembrie iar catolicii in ziua de 24 noiembrie? In concluzie, va rog sa nu lasati aceasta fiinta cu zulufi sa va fixeze agenda. Pentru a polemiza cu catolicii, nu-i nevoie de interventia sinagogii.

  p.s

  Martisor catolic pentru pseudo-catolica „C”:
  http://www.catholicvoice.co.uk/pinay/
  Rezumatul in romana, aici:

  Si un martisor kosher de la mine, tot pentru „C”: http://www.youtube.com/watch?v=UgV5fMbc2ZE

  • Asta-mi aduce aminte de clasificarea credinciosilor din Romania in baft-isti si protestanti…

  • @ TLC
   Eu as zice ca provocatorul esti tu. Ai suportat tot ce ti-am zis pe blog pana cand m-am atins de rusi, la care de fiecare data ai sarit in sus. Tot asa sar in sus si semitii cand te atingi de ei. N-ai observat ca pe mine ma doare exact in cot, orice zici despre ei ?

  • S-au „oparit” astia rau de tot urmare referintei tale la Maurice Pinay si cartea sa magistrala.

   “Frumoasa” reactie. Semnifictiva. E rau pentru ei oricum: nu fac nimic e rau, reactioneaza e rau, asa ca incearca sa compromita mesagerul ca sa compromita mesajul, ceea ce in cazul cunoscatorilor este si mai rau pentru ei. Internetul le pune capac. Au proliferat 100 de generatii in secret si acum s-a terminat cu secretul. Dusmanii lor nu suntem noi ci computerele, mobilele cu camera foto si video etc. Le e tot mai greu sa se ascunda, sa ia alte identitati, pana cand posibilitaile si capacitatile de ocultare vor fi depasite de tehnologie si de proliferarea cunostiintelor. Atunci vor trebui sa raspunda in fata lumii pentru ce au facut de 2000 de ani. Daca ar fi intelepti, s-ar pregati de pe acum mai bine caci smecherii ca divizarea evreilor intre zeci de categorii si alte tehnici d’astea nu mai tin.

 8. @ TLC
  Ia un Algocalmin, poate-ti trece.
  Ti-am mai zis sa nu incerci sa ma clasifici, ca sustin ce imi place si combat ce imi place. De ce trebuie sa ma vari neaparat intr-o inchisoare mintala ? Nu m-am declarat niciodata de vreo credinta anume si am explorat mai multe, in special legatura dintre teorie si practica, adica cum aplica oamenii in viata preceptele lor morale, care toate sunt foarte frumoase pe hartie, spre deosebire de realitate.
  Nu mai tot freca chestia aia cu septy, ca Eufrosin stie ca nu sunt septy. „Discurs asa zis catolic”…Am si discurs „anti-catolic”, chiar pe blogul asta, si chiar cu tine am discutat despre masonii de la Vatican 2.
  Se vede ca nu stii nimic despre catolici. Si ei intre ei au factiuni care nu se suporta unele pe altele. Exista traditionalisti (si aia sunt de mai multe feluri: unii s-au desprins inca din sec.XIX, dupa ce papa s-a declarat infailibil, ca n-au fost de acord cu asta; unii urmeaza o linie de transmitere a puterii eclesiale dupa un conciliu al episcopilor care s-a tinut in Olanda in sec XIX, altii s-au desprins in anii ’60 din cauza Vat 2, cum ar fi SSPX condus de arhiepiscopul Lefebvre[a murit intre timp, acum e ep.Fellay]; unii sunt sedevacantisti, adica nu-l recunosc pe actualul papa si pe altii dinaintea lui; altii il recunosc s.a.m.d.) si exista moderni, care si ei sunt impartiti (unii sunt Novus Ordo, unii sunt neo-cathecumenali, unii sunt ultra-protestantizati, unii sunt new-age-izati), si exista unii care sunt o combinatie de traditionalisti si moderni (un ex. http://rorate-caeli.blogspot.com), ca sa nu mai vorbesc de uniati, care sunt fiecare cu bisericuta lui nationala.
  Ceea ce-i uneste insa pe toti sunt invataturile lui Hristos despre mila si iubirea de aproape, spre deosebire de ortodocsi, pe care ii uneste ura fata de toti cei care nu sunt ca ei si lipsa de mila. E destul sa te uiti la cum se petrec lucrurile in fiecare tara ca sa-ti dai seama cum au fost aplicate preceptele credintei.

  Discordie intre catolici si ortodocsi ? Foarte interesanta intorsatura. In primul meu comentariu despre asta pe blogul tau am zis sa-i mai lasati in pace pe greco-catolici ca au patimit destul pentru pacatele stramosilor lor. Dupa care au urmat imediat provocari veninoase din partea ortodocsilor fanatici, la care nici eu nu m-am lasat mai prejos. Chiar si pe blogul asta am zis ca si pe greco-catolici ii doare cand ortodocsii se duc pe blogurile lor (cum ai facut si tu) ca sa-i insulte. Discordia o seamana ortodocsii, cu binecuvantarea bisericii lor, nu exista blog ortodox care sa nu-i injure pe catolici si pe greco-catolici.

  Nici o grija, ca stiu deosebirea intre a venera icoanele si a le idolatriza paganeste, cum a degenerat acest obicei in ortodoxie si comentariul meu care te-a deranjat exact asta spune. O sa-ti dau si o exemplificare: unul din locurile cele mai superstitioase din lume este Lavra Pecerska din Kiev, unde „credinciosii” se duc sa indeplineasca un ritual de a atinge cele peste o suta de sicrie cu sfinti si a rosti o formula de genul „sfantule cutare, te rog roaga-te la Dumnezeu pentru mine, etc”. Ei, intr-o buna zi, un ortodox, dupa ce a iesit din cripta, a intalnit un cunoscut si au inceput sa vorbeasca. Din una in alta, cunoscutul i-a spus ca el nu crede ca ceea ce omul a cerut in rugaciunile lui este bine si ar trebui sa le schimbe. Ortodoxul s-a dus inapoi in cripta si a repetat ritualul, la toti cei peste o suta de sfinti, convins ca numai asa il va asculta Dumnezeu. Adica o simpla rugaciune, poate in biserica, n-ar fi fost de ajuns, dar isi imagina ca Dumnezeu e OBLIGAT sa-l asculte daca indeplineste ritualul. Exact asa s-a ajuns si cu icoanele CARE FAC MINUNI, ca despre asta era comentariul meu la Dorel cand am zis O ANUMITA icoana. Si asta e parerea mea, indiferent ca va place sau nu, bazat pe ce excese de comportament am vazut in bisericile ortodoxe de peste tot.
  Catolicii nu acorda atata importanta icoanelor ca si ortodocsii, nici macar cei traditionalisti (poate ceva uniati de pe la tara care au fost influentati de ortodoxie) si considera ca atingerea icoanelor sau sfintelor moaste nu-ti garanteaza indeplinirea dorintei, DECAT DACA DUMNEZEU VREA.

 9. c. e o unguroaica dornica de a vedea Ardealul pamant unguresc.))))Noi ii uram vise placute,si ii putem arata cand va fi Ardealul pamant unguresc .

 10. Lavra Pecerska din Kiev, unde “credinciosii” se duc sa indeplineasca un ritual de a atinge cele peste o suta de sicrie cu sfinti si a rosti o formula de genul “sfantule cutare, te rog roaga-te la Dumnezeu pentru mine, etc”. Ei, intr-o buna zi, un ortodox, dupa ce a iesit din cripta, a intalnit un cunoscut si au inceput sa vorbeasca. Din una in alta, cunoscutul i-a spus ca el nu crede ca ceea ce omul a cerut in rugaciunile lui este bine si ar trebui sa le schimbe. Ortodoxul s-a dus inapoi in cripta si a repetat ritualul, la toti cei peste o suta de sfinti, convins ca numai asa il va asculta Dumnezeu. Adica o simpla rugaciune, poate in biserica, n-ar fi fost de ajuns, dar isi imagina ca Dumnezeu e OBLIGAT sa-l asculte daca indeplineste ritualul.

  )))))Si noi trebuie sa te credem pe tine?Pentru cultura ta de fetita de la tara ,plina de sine si pusa pe cearta,afla ca si catolicii cinstesc sfintele moaste.Si au aceiasi formula de rugaciune ca si ortodosii in ceea ce priveste cinstirea sfintelor moaste si a icoanelor etc, si catolicii saruta sfintele moaste ,icoanele si spun aceiasi rugaciune de exemplu:Sf Mina roaga-te lui Dumnezeu pt noi.
  Tu de fapt vii cu niste afirmatii puerile pe care nu le poti sustine.Ba ca nu stiu care ,,sfanta,, baba sa inchinat la soare,ba ca nu stiu care,,sfant,, mos crede in horoscop si alte poante sectare .Acestea sunt basme de adormit copii ,cearta si nimicuri,
  Noi stim ca avem adevarul de 2000 de ani si chiar daca unele maimute impaiate vandute satanei caute sa dezbine noi nu plecam urechea.
  Deja a fost luata prea mult in seama acesta maimuta ungureasca si jidoveasca c. care nu face decat sa poarte MONOLOG si sa ARUNCE CU NOROI in neamul romanesc.Odata ce un ,,om,,nu e in stare sa poarte un dialog, sa-si dezvalui identitatea .Isau pus sute de intrebari nu a raspuns la niciuna .Sunt de parere ca un om care nu e in stare sa poarte un dialog si sa-si dezvaluie identitatea e un las .Si trecuta pe ignor.
  Cum isi permite o biata musca evreiasca sau sectara sa-si dea cu parerea peste invatatura Sfintilor Apostoli peste Sfintii Parinti ?
  Stau si ma intreb numele c de la ce vine (iertata sa-mi fie expresia)
  …..(editat – Eufrosin)

  • Ce nu pricepeti este ca aceasta este o profesiune relativ noua. Studenti mai saraci, gospodine, pensionari, sunt platiti sa urmareasca bloguri serioase si sa produca zarva mai ales in problemele legate de credinta si neam. Nu sunt numai pe limba romana ci oriunde aceste subiecte sunt discutate.
   Nu-i gasesti insa unde se comenteaza despre sport, artisti, retete de gatit.

  • Sa nu ne imaginam ca inteventia lui c. (si-atat) este intamplatoare si inocenta.
   Zilele trecute, Dan C. Mihailescu ii explica lui Patapievici cum s-a dus la Muntele Athos unde nu a fost chip sa se inchine si sa sarute icoanele. Asta pentru ca nu crede nici in icoane, nici in moaşte.
   Viclenia devoratorului de carti, histrionului DCM, consta in a prezenta excursia montana drept o calatorie in cautarea spiritualitatii ortodoxe.
   Capac a pus insa Parintele Iustin Marchis.
   Staretul de la Stavropoleos nu a rezistat tentatiei de a-si ridica osanale in Postul Pastelui in emisiunea masonului patapievici si a afirmat fara echivoc atasamentul fata de ecumenism.

  • c. vine de la cAsAndrA. O sa dormi mai bine acum ca stii ?
   Pseudonimul tau caragialesc, ca si insultele personale cu care ai gasit cu cale sa apari in discutie pentru prima data, iti dezvaluie foarte bine caracterul, daca nu si identitatea.
   Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant cu Lavra Pecerska, du-te sa vezi personal.
   Vrei sa spui ca ortodocsii nu sunt in stare sa poarte un dialog: imediat ce indrazneste cineva sa exprime o parere personala care e in contradictie cu linia de partid ortodoxo-comunista, imediat ies furcile si topoarele.

   • Ma intrebam ce-o fi cu tine de nu mai apari..bine-ai revenit!

    • Mersi, Frossy, esti un scump, desi esti ortodox. Am ramas subit fara internet in toiul discutiei si din motive de dificultati tehnice mi-a trebuit ceva timp pana am facut iar rost de el.

 11. Pontasul este tradator.Merita un glonte in ceafa dupa modelul sovietic, foarte indragit de catre Iliescu .

 12. Nu e singurul , dar se pare ca ,daca nu mai avem armata , nu mai avem nici gloante.

 13. DA! Nu sunt PSD-ista, Doamne fereste, dar ce zice Ponta zice bine. Si eu vreau autonomie pentru Transilvania si granita la Turnu Rosu daca s-ar putea. In tot ce a declarat la Cluj, sunt total de acord cu el. Aveti o problema cu asta? Si-asa pe ardeleni nu-i placeti. Va plac numai pentru ca trimit bani la centru ca apoi sa se intoarca in Moldova. Nu intamplator pe primele patru locuri dintre orasele care primesc bani de la centru, sunt patru orase din Moldova. Ideea este ca banii care se fac in Transilvania sa ramana in Transilvania. Ramaneti voi de voi cu capitala la Bucuresti.
  Daca Ponta face chestia asta, jur ca votez PSD.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: