România, țară de lux pentru români?


Aflăm cu surprinderea generată de peste două decenii de jaf și batjocură, că încă mai există în lume țări ai căror cetățeni plătesc sume mici pentru combustibil și energie, căci crima crimelor, guvernele lor sponsorizează prețurile!

Dacă eu produc zarzavaturi în propria grădină, de ce ar trebui să plătesc mai mult pentru acestea decât m-a costat pentru a le produce?

 

Astfel arată topul țărilor cu cele mai bune prețuri la pompă:

10. Algeria – 0,32 dolari /1,04 lei/l
9. Oman – 0,32 dolari / 1,04 lei/l
8. Egipt – 0,30 dolari / 0,97 lei/L
7. Qatar – 0,24 dolari / 0,78 lei/L
6. Kuwait – 0,22 dolari / 0,71 lei/L
5. Bahrain – 0,21 dolari / 0,68 lei/L
4. Turkmenistan – 0,19 dolari / 0,62 lei/L
3. Libia – 0,14 dolari / 0,45 lei/L
2. Arabia Saudita – 0,13 dolari / 0,42 lei/L
1. Venezuela – 0,05 dolari / 0,16 lei/L

E drept, informația publicată ieri de media, e veche și trebuie corectată:

In Venezuela deja pretul este de peste $ 0.30/galon, dar tot este cel mai mic din lume!! Imi aduc aminte ca un prieten venezuelean imi spunea ca in 2010 s-a marit pretul la benzina de la 0.24 la 0.27/galon si au fost nemultumiri si revolte populare. La noi in afara de pungi cu maruntisi, nu s-a intamplat nimic. Romanul tace si se lasa calcat in picioare!

Și totuși..

Observați vă rog că toate acele țări sunt producătoare de petrol și gaze naturale și orice părere ați avea despre regimurile lor politice, acelea nu pot fi mai rele decât haita de bandiți și trădători cu care s-a pricopsit România prin rotație de 22 de ani.

Diferența e că în vreme ce acele guverne obțin redevențe de 50% din partea companiilor vestice care le exploatează resursele, penalii „noștri” își umflă conturile elvețiene, în vreme ce statul român încasează mizilicuri. La fel vor face și cu metalele prețioase și semi-prețioase ale Apusenilor noștri, dacă le permitem.

Doar un guvern naționalist mai poate salva ce este de salvat din România și asigura că vom mai exista ca țară peste 10 ani, căci ăștia de acum ne termină cu rapiditate:

înfiorătorul Pact fiscal european (MES), a fost semnat astăzi, iar UE a desemnat anul 2012 că „an al solidarității între generații”, datorită îmbătrânirii populației europene. Ați pomenit un titlu mai plin de propagandă neo-kominternista ca ăsta?

Între timp, 1,500 de pensionari dintr-un singur județ (Vaslui), sunt executați silit datorită neplății impozitelor, facturilor la energie și a ratelor bancare.

Haideți să zicem, statul își vrea partea chiar și de la muritorii de foame, căci acesta le asigură pensia de batjocură și „serviciile” de sănătate pe care omul oricum și le-a câștigat într-o viață de muncă, dar cum rămâne cu privații, bănci și furnizori de energie, care pot da omul afară din propri-ai casă – ce fel de legislație permite una ca asta, ce fel de guvern a compus și aprobat această abominație, ce fel de oameni se lasă batjocoriți în halul ăsta?

Ce mama mă-sii de stat reprezentativ mai e unul care nu dă doi bani pe viețile cetățenilor români, în timp ce ne dezbină și ațâța după criterii de categorie socială, etnie, vârstă?

Ce suntem noi oameni buni, mămăligi sau urmași ai Dacilor?

Iată cineva a spus-o acum 80 de ani, iar TLC a avut bunăvoința să ne reamintească de acest sfânt al neamului nostru, aici pe blog. Dacă cuvintele și faptele sale au fost atât de urâte de către dușmanii României încât să îl asasineze, e clar că a avut dreptate și tot atât de clar că modelul pe care l-a oferit e unul demn de urmat, chiar și așa de către niște nevolnici care se mulțumesc cu fărâmiturile căzute de la masa argaților care se cred stăpâni:

“Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. Cine să se mai ocupe de nevoile ei? Politicienii aceştia cu familiile şi cu agenţii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-şi întreţine clientela politică, bani pentru voturi, bani pentru cumpărarea de conştiinţe omeneşti. Rând pe rând, cetele lor se vor năpusti şi vor spolia ţara. Aceasta va însemna, în ultimă analiză, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secătui bugetele statului, ale prefecturilor, primăriilor. Se vor înfige ca nişte căpuşi în consiliile de administraţie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fără nici o muncă, din sudoarea şi din sângele muncitorului istovit (…) Vor da naştere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea. Corupţia se va întinde în viaţa publică a ţării ca o plagă, de la cel mai umil slujbaş şi până la miniştri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea să-i cumpere pe aceşti monştri şi prin ei ţara întreagă. De aceea, când ţara stoarsă nu va mai putea să le dea bani, vor ceda consorţiilor de bancheri străini, rând pe rând, bogăţiile pământului şi cu ele şi independenţa noastră naţională. O adevărată pletoră de oameni de afaceri se va întinde ca o pânză peste toată România, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga ţării”

sursa Ziare.com

26 răspunsuri

 1. As avea o observatie. Guvernele arabe nu subventioneaza pretul benzinei, ci pur si simplu atat ii costa pe ei extractia si procesarea. De aici si pana la minciunile doamnei Vass – o fi ruda cu Ghizela? – ca taxele sunt de numai 50%…e cale lunga! Doar daca 0,8 reprezinta jumate din 5,8, dupa o matematica ce se invata la ASE…caci acel 0,8 este pretul la pompa, adica include transportul si cheltuielile de desfacere en detail. Vreau adica sa spun ca si procesarea este supraevaluata, caci, din ce imi amintesc din rapoartele facute publice de Patriciu, pretul incasat de procesator pentru benzina nu depaseste 0.28-0.3 Eurocenti/l. Dar cine sa faca o calculatie de costuri la Consiliul Concurentei?
  …Si o intamplare semnificativa: Intr-o deplasare in Kuwait, un reprezentant al firmei locale a venit sa ma ia la sediul sau, cu un soi de tractor, din ala de oboseai numai daca-i dadeai ocol…Printre altele, l-am intrebat cat costa benzina (tocmai oprise la benzinarie sa alimenteze). Spre stupoarea mea, a trebui sa faca un efort serios de memorie ca sa imi dea o cifra aproximativa. Evident, am continuat si l-am intrebat daca el nu se uita la pretul afiosat pe pompa. Raspunsul a fost, pentru mine, naucitor:” Nu ma uit. fac plinul, care costa cativa dolari, si gata! iar pretul l-am calculat impartind costul unui plin la capacitatea rezervorului!”

  • Ai dreptate, nu subventioneaza, desi nu e nimic gresit cu o politica protectionista.

   Conform http://energy.eu/, in Romania raportul dintre incasarile producatorilor si taxele platite catre stat e urmatorul:

   FOB Margin Excise duties VAT Retail price
   Benzina € 0.570 € 0.127 € 0.360 € 0.254 € 1.310
   Motorina € 0.570 € 0.203 € 0.316 € 0.261 € 1.350

   Se afiseaza prost aici, cel mai bine e sa accesati saitul.

   • Nu am incredere in aceste rapoarte. Rafinorii seriosi au si divizii „Exploration and Production” proprii, deci costul real al petrolului nu este cel de bursa, ci rezulta din costurile interne ale firmei, la care nu are nimeni din cei din exterior acces. Pentru calcul, cateva date:
    Inchirierea unei platforme de foraj marine costa cam 100000 USD/zi, iar raportul energetic pentru extractia petrolului este de 1/30 , adica se consuma 1 baril de petrol ca sa extragi 30. Nu am cifre in legatura cu costurile salariale si de transport, si nici cu cantitatile ce pot fi extrase zilnic, dar poate ne poate ajuta cineva dintre coforumisti.
    In orice caz, cred ca cifra emisa de Patriciu e cea corecta, si este coerenta cu preturile la pompa din Middle East.

  • Andreea Vass este nepoata prin mama a kominternistei Ghizela Vass. Deasemenea Bogdan Olteanu este nepotul lui Ghizela Vass prin mama. Toti evrei si surprinzatoare coincidenta, au puzderie de diplome si functii inalte in Satatul Roman, prima in guvern si Olteanu dupa ce a fost presedintele prlamentului Romaniei de 3 ani e viceguvernator BNR, adica in advartul guvern al Romaniei. Mai nou, acest fals Olteanu pormoveaza masiv arbitrajulin loc de judecata pentru ca se pot obtine hotarari mult mai usor coruptibile.

   Astea sunt 2 exemple din sute care arata ca parghiile de conducere ale Guvernului si ale sistemului economic din Romania sunt in mana binevoitroare a unor „adevarati” prieteni ai Poporului Roman.

   • Am uitat sa scriu ca fiind evrei, de altfel asa cum se jura peste tot toti evreii, si Andrea si Bogdan au jurat lialitate si devotament pentru porsperitatea Poporulu Roman. Asa ca toti evreii, au venit aici in ultimii 150 de ani, care mai pasnic, care mai putin pasnic ca bunica acestora, pe tancurile rusesti, si ne-au adus numai prosperitate si fericire.

    Ca veni vorba, am si eu doua intrebari:

    1)cum ar fi fost viata Romanilor daca nu puneau ochi pe tara noastra, nu declansau razboil secret importiva Natiei Romane luandu-si nume romanesti ca sa ne ia prin suprindere, se infiltreze si sa ne acapareze conducerea statului, daca nu ne deturnau viata de la cursul nostru normal, daca nu ne distrugeau creatia spirituala, culturala si materiala a Natiei Romane, daca nu ne oprimau ca sa ne goneasca din tara sau sa ne extermine pe cei care ne indarjim sa ramanem?

    2) cum sa facem sa ne lasa dracului (Doamne iarta-ma dar trebuie sa fac referinta la seful lor) in pace, sa plece de unde au venit, sa oprim razboiul lor secret impotriva Natiei Romane, sa ne reluam cursul normal al vietii?

    • Mazel-tov! Unde-s trei puterea creste, adica e mai mai multa putere daca langa Andreea & Bogdan vine si Monica
     http://biografii.famouswhy.ro/monica_iacob-ridzi/

     • Sunt peste tot, numai la munca nu. Nu ii condamn ca vor si ei pamantul Natiei Romane. Si noi romanii il vrem.

      Dar noi nu asasinam pe nimeni sa il avem. E dreptul nostru istoric. Ei insa ne asasineaza de 200 de ani toti conducatorii, ne omoara nationalistii, ne extermina populatia, ne preiau controlul institutiilor statului si le pervertesc ca sa ne dea afara de pe pamantul noastru si sa se aseze ei pe el.

      Credeti ca mall-urile alea, blocurile de apartamente ce stau goale sunt pentru romani? Nimic mai gresit. Sunt pentru cei care ii vor inlocui pe romani dupa ce acestia dispar. Numai un dezinformat poate concepe ca evreii au cumparat terenuri si au facut diverse constructii pentru Romani sau pentru bani din care ei pot avea orice cantitate caci au monopol sa ii tipareasca si pot emite orice cantitate vor. Au in plan rapida golire a Romaniei de Romani. Au in plan ca generatia curenta sa fie ultima care va mai avea ceva in proprietate personala. Urmatoarele dintre cei carora le vor permite sa supravietuiasca, vor fi dependenti exclusiv de bunavointa invadatorilor. Planuri foarte hotarat puse in aplicare. Dar nu toate planurile reusesc. Vom mai vedea.

 2. Una din ideile de baza pentru a distruge un Neam:
  Produci ce nu consumi, consumi ce nu produci, ai totdeauna nevoie de un „intermediar”.

  Aplicatie practica;
  Romania produce mancare, care e mancata de romani. In consecinta trebuie ca romanii sa nu mai poata produce mancare pentru ca sa o importe. In schimb Romania produce aluminiu care nu poate fi folosit si trebuie exportat, etc.

 3. Nu as dori sa scriu aceste randuri si totusi sufletul meu nu ma lasa …
  Dorinta de supunere a Romaniei de catre evrei este mai veche din nefericire.Este clar ca din 1989 si pana azi evreii bogati doresc sa subjuge Romania si mai precis sa puna mana pe bogatiile ei ,pe pamantul ei si romanii sa munceasca pe salarii de nimic.In mare cam acesta este adevarul.Stiti de ce le reuseste ? Este foarte simplu !Chiar daca politic si ei sunt despartiti in partide cand doresc sa reuseasca intr-un tel ca cel de mai sus sunt UNITI.Nu-si tradeaza tara.Nu se vand prea usor.Romanii pot fi usor dezbinati si cumparati.Unii isi tradeaza tara pentru un pumn de euro sau chiar pe nimic.Partidele sunt usor conruptibile.Este GRAV.Rusii si evreii,grecii si austriecii sug Romania de seva energetica ,de potenta unei posibile reinvigorari economice.In IZRAEL toti sunt obligati sa invete carte ,in Romania avem 1 milion de analfabeti iar viitorul nu suna bine.In IZRAEL muncesti pentru stat adica pentru ceilalti concetateni dar cand vei iesi la pensie nu ti se da o pensie de batjocora.Dar studiati cu atentie ce se intampla in Ungaria !Adica este de ras !O tara fara agricultura,ne vinde margarina de buna calitate si Palinka ! In Ungaria o tara care pana in 1989 era mult in urma Romaniei ,acum isi permite sa dea locuitorilor sai o pensie mai mare ca in Romania ? Este clar ! Haosul si furtul,conruptia politicienilor si distrugerea voita a Romaniei orchestrata de cercuri politice din exterior,neputinta si prostia guvernantilor dar si slabiciunea maselor populare ,toate duc la o mare nenorocire in Romania.Mai stie cineva in Romania ce este adevaratul patriotism ?nu cel de prada !

  • Victore draga, simplul fapt ca ne intalnim pe acest forum este o dovada ca samanta patriotilor e inca vie! Si, am vesti: chiar incearca sa se coaguleze. Mai multe detalii gasesti pe listanationala.ro si ioncoja.ro.

  • Ca urmare a calitatilor noastre, inteligenta, perseverenta, bun simt, orientare pozitiva pentru viata, oameni, si tu Victor deasemenea, ca altii pe site-uri, unii ceva mai de mult, si multi, multi altii de sute de ani, continuam sa redescoperim lucruri evidente si prezente continuu de sute de ani, unii mai mucaliti ar zice, redescoperim apa calda si mersul pe jos.

   Au fost scrise carti de sinteza de unde aflam tot ce trebuie despre cum sunt organizate si dezorganizate societatile umane, nu mai trebuie sa mai analizam. Cine, cum, de ce, cu ce scop sunt intrebari la care se stiu raspunsurile. Acum o suta de ani, profesorul dr. N. C. Paulescu, descoperitorul insulinei, a scris o carte de sinteza in care aflati aproape tot ceea ce este de stiut despre mentalitatea si mecanismele sursa a problemelor noastre: “Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul, Francmasoneria”, care trebuie completata cu Douglas Reed – Controversa Sionului, ambele usor de gasit pe net in limba romana. Mai competati si din publicistica lui Eminescu si din manualele de intelepciune (altfel nu le-as pot defini) ale lui Corneliu Z. Coderanu, si asta ar fi un minim din tot ce trebuie stiut, si nu mai trebuie stradnie pentru a descoperi unde suntem si pentru care motiv.

   Deasemenea stim cam toti si ce trebuie facut. Orice om de bun simt cu vocatie nationalista ajuns in orice functie in stat va lua decizii mai bune, mai in folosul Natiei Romane decat oricine din grupul celor care se rotesc in functiile in stat de 22 de ani.

   Mai trebuie stabilit cine si cu cine, pentru asta a se vedea initiativa LISTA NATIONALA.

   Urmeaza sa actionam. Exista nuclee de actiune sporadica. Urmeaza coagularea, coordonarea, sincronizarea.

   In ce priveste celebra “unitate” a Poporului Evreu, in capitolul “Talmudul” din cartea dr-ului Paulescu veti afla cum se realizeaza: prin amenintarea cu moartea pentru orice evreu daca incalca ordinele rabinilor! Judecarea se face de tribunale ad-hoc constituite de oricare trei evrei oriunde in lume, executia este dusa la indeplinire de oricare evreu urmare careia va fi considerat un erou al Poporului Evreu. Teroare mai crunta nu se poate imagina. E un mare ghinion sa te nasti evreu. Te nasti condamnat fie sa oprimi, sa inseli, sa ucizi membrii altor popoare daca nu, sa fi omorat de corasiali. Talmudul nu e o carte religioasa, este regulament de ordine interioara al Poporului Evreu. A se constata ca ASASINAREA NU ESTE CA URMARE A NERESPECTARII LEGILOR INTERNE CI A ORDINELOR RABINILOR care sunt date indiferent de legi, adica teroare subiectiva. De acolo stiau ce ne-au facut la toti in timpul prigoanei comuniste. Este un exemplu de procedeu care nu se poate aplica pentru a asigura unitatea la popoare civilizate.

 4. Informatii extraordinare de ultima ora : free energy is here !!!

  http://humansarefree.com/2012/03/free-energy-is-here-now-project-nsearch.html#more

  • Am citit si nu am inteles. Parca ceva lipseste. Ori chiar lipseste, ori nu am gasit eu. Daca cineva a inteles, sa ne explice.

   • E vorba de unul din proiectele lui Nicola(e) Tesl(e)a, legat de electromagnetismul Pamantului, obtinerea de energie electrica, transportarea si distribuirea ei tuturor, gratis. Normal, asta nu convenea celor din neamul lui Morgan, asa ca totul a fost impiedicat, mai tarziu aruncat in derizoriu, la fel si autorul sau, batjocorit pana in ziua de azi. Ca roman de la Sud de Dunare, noi nu il aparam suficient, dar ce zic, noi nici nu prea stim cine a fost acest urias al Stiintei…

 5. La primul semnal de nesupunere, ticalosii ne vara „democratia” in toate pozitiile. Singura solutie pe care o vad eu ,este sa procedam precum evreii.
  Ne infiltram in toate pozitiile , lichidam la propriu orice element ( nu imi place tonul provocator si nu sunt de acord cu cele sustinute – Eufrosin ) ce ne sta impotriva. Poate nu e onorabil dar nici sa fii sclav nu e onorabil.

  • Demo(no)cratia asta sa si-o bage undeva! Am vazut unde duce!

  • Cat mai e salariul lunar? Dolari, euro, lei?

  • Sa fie asta o provocare menita de a fi citata mai apoi pentru discreditarea Lumii dupa Eufrosin? Aici nu sustinem metode violente sub nici o forma. Chiar daca poate parea uneori ca „amenint”, o fac numai cu legea, in nici un alt chip. Sper ca a fost doar o scapare din frustrare in ce priveste starea actuiala.

   • Nu incit in nici un fel,gandesc doar ca trebuie actionat asa cum o fac cei cu mult tupeu, printre care si evreii ,nimic mai mult sau mai putin.
    Am dat exemplu evreii pentru ca sunt cei mai vizibili, ei si americanii, in aceeasi gasca intra britanicii,francezii,rusii etc. Sa numar razboaiele pentru democratie si revolutiile spontane din ultimii 25 de ani? E extrem de frustrant cand unii ce au ucis si jefuit sute de ani ma numesc pe mine hot , cand sunt obligat prin lege sa recunosc un holocaust in timp ce atrocitatile impotriva romanilor sunt trecute la

    p.s. Sunt opinii personale si le expun aici pentru ca Eufrosin e corect politic :))

    • Sunt orice, dar nu corekt-politik”, multumesc! Cu toate astea, daca cunosti peisajul actual, nu te pui singur pe vre-o lista.

 6. Invatati de la evrei …
  S-a fiti destepti ca ei
  Ginditi mult cum s-a traiti …
  NU stati goiymi -paraziti!…
  Fara orizont ori tzel
  Sfirshind rau ..cu toti la fel
  JD-USA

 7. Onorabile Dan Ji
  Sau ce naţie oi fi,
  Trăncăneşti ca un vulpoi,
  Dar paraziţi sunteţi voi.
  Fie timpul cât de greu
  Noi am rezistat mereu,
  Căci suntem naţie sfântă
  Direct din Ram coborâtă
  Şi vom păstra cu credinţă
  Pân’ la dreapta biruinţă
  „Gura de Rai” moştenită
  De Dumnezeu hărăzită.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: