Bogățiile noastre, comoara altora?


La întâlnirea de vârf a celor care fac tot ce pot pentru a ne menține în starea de dependentă față de țări străine în ciuda rezervelor solide de petrol și gaze ale României,  D-na Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom. a declarat ca gazele descoperite de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze.

Uh, degeaba are de toate sărmana țară bogată, câtă vreme lupii o păzesc și ciobanii dorm… reacția românilor a fost unanimă și imediată, fapt ce indică cunoașterea problemei – ști-vom noi însă și soluția? Să o reiterez aici:

Numai instalarea unui guvern naționalist care va reprezenta cu adevărat interesele României în locul celor ale tuturor veneticilor pe la noi, poate începe să salveze ce mai e de salvat. Sună simplu, dar e ceva mai complicat de realizat, nu însă și imposibil. Tot e vremea postului mare, ce rost are să o petrecem mâncând și bând ca și cum ar fi zile ca oricare altele? Putem posti nu numai pentru noi înșine, ci de ce nu, chiar pentru România!

Haideți să le arătăm celor din UE că degeaba au scumpit ouăle cu 50% prin măsurile lor aberante, căci măcar pentru încă 40 și ceva de zile, românii nu au trebuință pentru ele.  Dacă suntem serioși, nici Dumnezeu nu ne va lăsa dezamăgiți!

Vai de tine biet popor roman! Austria nu a intrat in criza ca a avut resursele unor fraieri care le-a dat pe degeaba. Tara asta e incredibil de bogata dar in loc sa traim bine ca in alte tarii care a stiut sa-si exploatexe resursele in beneficiul cetatenilor noi traim ca in Africa. Ne-am lasat copii sclavi si datori vanduti am fi putut lasa somnul si alunga acesti politicieni corupti tradatori de tara si neam.Au taiat programul cornul si laptele pentru un leu si 17 bani un copil sarac supravietuia toata ziua cu acel corn iar astia au case de milioane si masini de sute de mii de euro! Dormi romane dormi!!

Gazele „descoperite” acum, au fost identificate inca inaite de 89. Astia stiau din hartile vindute in anii 90, unde sint resurse de petrol si gaze, atit in mare cit si pe uscat.  Nenorocirea este ca le vor exploata strainii si le vor vinde la preturi mari. Tara de tradatori si hoti! Vom ajunge mai rau ca Bangladesh!

Cert este ca descoperirea de noi bogatii sub solul romanesc duce implicit la saracirea populatiei.

La cat sunt de golani astia de la OMV nu m-as mira sa ne vanda cu acelasi pret ca rusii (poate mai mare) ca…deh, ei au investit!!! P.S. sunt angajat al Petrom si din pacate stiu ce le poate pielea…

Tehnica de negociere

In 2014 expira contractele de concesiune ptr. perimetrele date in exploatare OMV-ului odata cu privatizarea PETROM.
Tanti Gheorghe ne flutura pe la nas „marile zacaminte” ca poate se pacaleste guvernul sa le prelungeasca contractele de concesiune tot cu redevente penal de mici.
Dupa ce se vor vedea cu sacii in caruta vom vedea cum se desumfla „marile zacaminte” din Marea Neagra.

Rezerve?

„”Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani”, a afirmat Gheorghe la semimarul organizat de Ziarul Financiar.

Se stie sau nu se stie, propabil sunt ceva rezerve dar din punct de vedere economic neexploatabile, dar in nici un caz un rezervor masiv cu rezerve uriase, sunt lentile de nisip ce se afla in argile, au mai fost gasite asemenea rezerve si nu au fost exploatate. Cu siguranta e o cacialma tip OMV.

Vor avea ei grija sa-si recupereze repede miliardele investite pe spinarea noastra.Ce folos daca vom deveni independenti de importurile de gaze daca omul de rand va plati acelasi pret,daca nu mai mare?!!

Summitul baietilor destepti din energie care ne fura zi de zi la pompa si la preturile la gaze si incalzire…toti ar trebui arestati!

Păi „băieţii deştepţi” sunt chiar ăia care extrag gazele. Extrag gazele noastre şi ni le vând tot nouă la preţuri „liberalizate”.

Din pacate, din toate aceste gaze, din toate aceste resurse naturale ale Romaniei, austriecii si americanii iau 96% iar romanii se aleg cu redeventa de 4%, atat !!!
Oare nu putem invata nimic de la state precum Norvegia, Dubai, Qatar, Emirate, Arabia Saudita ?

Vreau să văd soarta trădătorilor de popor. A celor care au dinamitat dezvoltarea economică, o moștenire existentă la un moment dat, deja făcută, …și au vândut pe nimic bogățiile poporului român. Vreau să le văd soarta, lor și ailor lor. Și vreau să văd soarta jefuitorilor de popoare. Escrocilor care pretind că pentru popoarele lor o fac. Vreau să văd soarta austriecilor, nemților, francezilor, grecilor și câți or mai fi jefuit poporul român. Și vreau să-i văd arătând spre statele lor, care vor spune cum că în numele lor au furat, spre a le pune pe masă și-n pensii. Vreau să văd soarta șantajiștilor, rușilor, americanilor …și cine mai știe a cărora… Măcar am dreptul să cer. Și cred că le-o voi vedea.

Incredibil, nu credeam ca o sa-l apreciez vreodata pe Ceausescu, dar imi dau seama ce Mare Roman a fost, spre deosebire de acesti impostori si pigmei ai politicii romanesti de azi.

Nu ştiu de ce am o senzaţie aşa, că unele din personajele implicate, uneori, primesc nişte acţiuni pe la companiile respective. Ce părere aveţi, de unde o fi inspirat sistemul de privatizare din România ? Care o fi procentul minm de acţiuni (cota de piaţă ?) de la care investitorul ar trebui să declare deţinerea acestora ?
Deci, Sterling a fost înlocuită de Exxon, după ce s-a spus că atribuirea contractului către Sterlig a avut şi ea un rol în câştigarea procesului privind platoul continental. Având în vedere că actuala Constituţie a României restricţionează la articolul 136 exploatarea şi înstrăinarea acestor resurse, consideraţi că aceasta are un caracter communist şi ar trebui schimbată ?

V-ati prins cui au vandut tara tradatorii care au fost la putere de 22 de ani???
Vom importa la preturi fabuloase propriile bogatii naturale!
vom ajunge sclavii lor. deja muncim sa platim ratele la bancile detinute tot de ei!

Poporul roman a iesit in strada in 89. O clica de tradatori l-au judecat si impuscat pe Ceasusescu pt subminrea economiei nationale.Cei de astazi au subminat economia nationala fara deosebire de nationalitate s-au partide politice. Toti au furat ca in codru. Este timpul sa plateasca pt tot raul facut Romaniei.

Basescu bate campii de un an de zile despre crearea Statelor Unite ale Europei asta fiind cedarea suveranitatii. Cat vom mai rabda? FMI ne conduce ,corporatiile internationale ne-au luat tot inclusiv pamanturile iar conducatarii tarii hahaie pe la Tv si se prostitueaza fara nerusinare.

Cei 3 crai Ponta,Antonescu si Constantin fug la straini implorand sa ne sanctioneze pt ”derapajele” democratiei.Vax! Noi vrem România pt români nu pt corupti si jidani,hoti si masoni!

Resursele vor fi exportate prin conductele de interconetare iar statul roman se va alege cu praful de pe toba. De ce Romgaz cat inca mai este de stat nu participa la dezvoltarea de perimetre?
Urmeaza aurul si argintul, uraniul,carbunele, sarea, cuprul, apele minerale si au terminat orice resursa naturala de privatizat pe sume derizori ..De ce romanii nu pot lua exemplul Norvegiei,Venezuelei,Arabiei Saudite si al alotr tari cu resurse si sa ceara 50-60% la suta din profit, redevente, taxe si impozite la bugetul de stat si angajamente din partea acestor companii?

Trebuie să ne unim și să-i dăm jos pe acești nemernici și trădători de țară și să le fie aplicate cele mai cumplite pedepse.
Nici un conducător de țară nu are voie să-și oropsească poporul.

sursa comentarii ZF, Adevarul, Gandul, Money.ro

21 răspunsuri

 1. multi romani se complac….

 2. Treaba e mai complicata aici si se rezolva, in prima instanta, cu destituirea agentului AVO de pe postul de Director la Agentia Resurselor Minerale – se aude, prapaditilor de la SRI? – apoi cu semnarea de contracte in care statul roman sa beneficieze in mod real de aceste zacaminte.
  Mai mult, daca vom continua sa inghitim povestile nemuritoare ale UE cu egalizarea preturilor la materii prime si energie degeaba mai avem aceste resurse. Orice tara este libera sa isi foloseasca aceste resurse dupa cum considera de cuviinta, si nu trebuie sa acceptam preturi impuse numai pentru a nu elimina din competitie diverse ramuri industriale energofage din Vest. Daca vor sa supravietuiasca, sa subcontracteze in Romania! Pentru ca, oricum, de preturile umflate (sau de costurile mici de extractie – cum vreti) vor beneficia tot firmele ce fac exploatarea, si isi vor umfla artificial costurile, transferand profitul in tarile de bastina!

 3. He he he,dragii Moșului !!!!!
  Trebușoara aiasta cu schimbarea domnilor nu-i lucru de șagă !
  Nu-l poate face orice târgoveț, prin datu* din guriță !
  Astă lucrare cere unire din partea oștirii, de toate culorile uniformei.Mai cere și alăturarea Gărzii domnești(macar prin capii ei) și a unei părți a boierimii mici și mijlocii.Abia apoi vine mulțimea înfometaților și prigoniților să dea buzna pe ulițe, la *scandal*…
  Iaca ieșiți bunăoară pe ulițe și răcniți-de unul singur sau cițiva- pănă vă țin bojocii că vreți un alt Domn;vă bagă-n samă cineva?!
  Poate doar arnăuții Domniei, să vă pună în obezi…
  Nici un domn n-a fost alungat fără cirdașie între aceste părți, mai sus amintite,fie de demult sau mai de la Ceaușescu cetire.
  Ori dacă garda n-are curaj(sunt tot cei pui ai Securității) sau interes (au tot ce le-a oprit Ceașcă să aibă);dacă oștirea cu căpitanii ei au fost alungați și risipiți de ceaușii Porții de la briuxel, dacă mica boierime n-are stindard intr-un Tudor încă nearătat, Mai-Rău-decît-Fanariotul aflat acum pe tronul Țărei poate rîde mănzește.Nu pentru mult timp însă…..
  Va da Domnul și vremea răscoalei și pe cel ce va ține stindardul pentru Dumnezeu,Neam și Țară….. !!!!!!
  Pănă noi avem pe spate crucea pruncilor uciși în păntecele mamelor, mai avem de urcat Golgota neamului !

 4. Ghici cine a scris asta:

  „Lumea politicienilor trăieşte în lux şi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustătoare, pe spinarea unei ţări din ce în ce mai demoralizată. Cine să se mai ocupe de nevoile ei? Politicienii aceştia cu familiile şi cu agenţii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-şi întreţine clientela politică, bani pentru voturi, bani pentru cumpărarea de conştiinţe omeneşti. Rând pe rând, cetele lor se vor năpusti şi vor spolia ţara. Aceasta va însemna, în ultimă analiză, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secătui bugetele statului, ale prefecturilor, primăriilor. Se vor înfige ca nişte căpuşi în consiliile de administraţie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fără nici o muncă, din sudoarea şi din sângele muncitorului istovit (…) Vor da naştere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea. Corupţia se va întinde în viaţa publică a ţării ca o plagă, de la cel mai umil slujbaş şi până la miniştri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea să-i cumpere pe aceşti monştri şi prin ei ţara întreagă. De aceea, când ţara stoarsă nu va mai putea să le dea bani, vor ceda consorţiilor de bancheri străini, rând pe rând, bogăţiile pământului şi cu ele şi independenţa noastră naţională. O adevărată pletoră de oameni de afaceri se va întinde ca o pânză peste toată România, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga ţării”

  • „Corneliu Zelea Codreanu – Pentru Legionari” STIA CE SPUNE!

   Motiv pentru care cei identificati, respectiv : politicienii, bancherii straini si pletora de oameni de afaceri au pus „mana de la mana” si l-au asasinat.

   Destinul nostru pare legat exclusiv de capacitatea Poporului Roman de a impiedica asasinarea conducatorilor care ii vor binele. Din nou, se va aplica cat de curand iarasi.

   • Fie citind si NUMAI acest citat, ar trebui sa ne mai miram ca intreaga istorie a Miscarii Legionare este voit ignorata si trecuta sub tacere?

   • Corneliu Zelinski, mama nascuta Brauner.

    • UIta-te la fapte si la sacrificiul lui pentru neam.

     • E corect ce spui, in plus de asta nu exista nici un motiv serios de indoiala in ceea ce priveste onestitatea Capitanului. Cauta depozitia doamnei avocat Lisette Gheorghiu, te vei lamuri. Se pare ca lady „C” e mai bine informata decat Maresalul Averescu care se declara impotriva dizolvarii Garzii. Aceeasi lady lasa impresia ca stie mai multe decat generalul Coroma (comandantul garzii palatului regal) care a sfidat pe Carol II depunand marturie in favoarea Capitanului.

     • E de presupus ca unii sunt nemultumiti si din cauza asta:

      „Să iertaţi pe cei ce v-au lovit din porniri personale. Pe cei ce v-au chinuit pentru credinţa voastră în neamul românesc, nu-i veţi ierta. Să nu confundaţi dreptul şi datoria creştină de a ierta pe cei ce v-au făcut vouă rău, cu dreptul şi datoria neamului de a pedepsi pe cei ce l-au trădat şi pe cei ce şi-au asumat răspunderea de a i se împotrivi. Să nu uitaţi că săbiile pe care le-aţi încins sunt ale neamului. În numele lui le purtaţi. În numele lui, deci, veţi pedepsi cu ele: neiertători şi necruţători”

 5. „Individul în cadrul şi în slujba neamului său.
  Neamul în cadrul şi în slujba lui Dumnezeu şi a legilor Dumnezeirii.
  Cine va înţelege aceste lucruri va învinge, chiar de va fi şi singur.
  Cine nu va înţelege, va cădea învins.”

  „Dacă mistica creştină cu finalul ei, extazul, este contactul omului cu
  Dumnezeu, printr-un „salt din natura umană în natura divină”
  (Crainic), mistica naţională nu este altceva decât contactul omului
  sau al mulţimilor cu sufletul neamului lor, printr-u salt pe care
  acestea îl fac, din lumea preocupărilor personale, în lumea eternă a
  neamului. Nu cu mintea, căci aceasta o face orice istorie, ci trăind,
  cu sufletul lor.”

  (Corneliu Zelea Codreanu – „Pentru Legionari”)

  Cine are ochi de vazut sa vada! Cine are suflet si credinta macar cat un bob de mustar sa actioneze!.

  • Si ce ar fi de facut?
   Care crezi tu, român-verde, că ar fi calea pe care ar trebui– fiecare si toti –Românii să apuce, pentru a schimba în bine tot răul; de acum şi de altă dată?????
   Că toţi suntem buni la a îndemna pe alţii să facă…..

 6. @mamaleone
  Iata ce ar trebui sa facem: “LA ORA ACTUALA, NU AVEM ALTA CALE DECAT RABDAREA SI RUGACIUNEA “ (parintele Iustin Parvu).
  Nu stiu cati dintre credinciosii practicanti stiu ca puterea rugaciunii colective este IMENSA. Tu, mamaleone, inchipuie-ti ce ar fi daca vreo cateva zeci de mii de credinciosi s-ar ruga bunului Dumnezeu, toti odata, la o anumita ora, (sa zicem, timp de 10 min, nu mai mult, ) zi de zi, timp de mai multe saptamani, pentru Romania? Crezi ca Dumnezeu ar ramane de neclintit la rugaciunile noastre? Dar ce ar fi daca sute de mii de romani credinciosi s-ar ruga in acelasi timp pentru Romania? Sau ce ar fi daca sute de mii de romani ar posti pentru neamul romanesc? Crezi ca degeaba Sfintii Parinti si mai recent marii duhovnici ai neamului romanesc (unii contemporani) ne indeamna se ne rugam bunului Dumnezeu pentru orice trebuinta?
  Si spune-mi, inversunatule, presupunand ca nu esti ateu, te-ai rugat vreodata pentru tara ta, Romania?

  • Poate incepe in seara asta, la ora 10 (22.00)

  • Da’ de unde ai mai scos-o cu inversunarea?
   Da, m-am rugat si pentru tara mea si inca o mai fac.
   Nu, nu sunt ateu.
   Mi-a placut solutia ta si daca s-ar uni mai multi, cred ca ar fi singura valabila.
   Numai Dumnezeu ne salveaza (de noi insine, in primul rand) ca indivizi si Tara.
   Ma tem sa nu fi depasit Romanii acea limita a scarbei lui Dumnezeu fata de un neam pacatos–din care fac parte si eu–amintita in Biblie, cand se relateaza despre pedepse colective, aplicate la nivelul marilor comunitati-orase sau popoare.
   Adica ma tem sa nu mai avem sanse de mantuire ca neam !

 7. @mamaleone
  Daca e asa, imi cer scuze ca ti-am spus astfel si ma bucur ca sunt oameni ca tine. La fel ca tine cred ca e singura solutie valabila.
  Imi amintesc adeseori de o afirmatie pe care am intalnit-o mai de mult:”secolul al 21-lea va fi religios…sau nu va fi de loc” (Andre Malraux).
  Poate ca inca nu am atins acea limita a “scarbei” lui Dumnezeu de care amintesti… Poate ca aceste incercari care vin si nu se mai termina sunt pt. ca Dumnezeu asteapta de la noi ca popor nu doar o viata lipsita de fapte rele ci una cu ravna catre credinta, iubire, de actiune crestina. De exemplu sa nu mai stam ore in sir inerti in fata televizorului sau la bodega, ci sa ne rugam mai des la El, prin ochii celui care crede si actioneaza, nu ai omului neputincios si larvar. Isus a spus sa nu fim calduti, ci foarte fierbinti. Ca imparatia lui Dumnezeu se ia cu navala…Poate ca asteapta ca sa facem macar un pas catre El. Se spune ca daca faci un pas catre Dumnezeu, El va face zece pasi catre tine.
  Poate ca ar trebui sa fim un intreg popor care face un pas catre Dumnezeu, nu doar ici –colo cate un om face un pas anemic catre El. Si e posibil sa fim un astfel de popor! Capitanul a demonstrat-o. Chiar daca dusmanii l-au sugrumat si apoi au rasturnat peste capul lui tone de minciuni…
  Si acel mic pas incepe cu oameni care se roaga pentru Tara fara a mai astepta ca cel de alaturi sa o faca primul. Si poate ca cei care ne citesc si cred, se vor alatura noua. Si poate ca intr-o zi vom fi foarte, foarte multi.
  Dar pana cand facem acel pas colectiv catre El…avem parte de UE, de NATO, de FMI, de saracie, de lepadaturi ce ne coduc, de Gold Corporation, de Chevron, de alte belele, etc…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: