Tratatul semi-secret MES: noul dictator UEropean


Un nou tratat european despre care aproape nimeni n-a auzit vorbindu-se, bate amenintator cu barosul in usile noastre ! Intr-adevar, este vorba despre un tratat care  priveste toate tarile din zona euro. Si nu e intimplator ca in majoritatea tarilor respective nu circula nici o informatie despre acest tratat: este extrem de periculos pentru cetateni! Nu sinteti indriduiti sa aflati nimic despre el inainte ca lucrurile sa fie definitive!

Acest tratat stabileste o noua administratie europeana, numita Mecanismul European de Stabilitate (MES). Nu-l confundati cu precedentele, fondurile de ajutor european MESF si FSFE, despre care auzim des in jurnalele televizate!!! FSFE numara 440 miliarde euro in momentul de fata. Asta inseamna 1.320 euro pe cap de cetatean din zona euro.

MES le va inlocui pe cele doua si va avea autoritatea de a goli Rezervele de Stat cind vrea si oricit de des vrea – MES va fi nelimitat!

Cosiliul MES va fi alcatuit din 17 ministri de Finante care ii vor deveni Guvernatori. Deciziile le vor apartine. Parlamentele nationale nu vor avea nici un cuvint de spus nici la adresa MES, nici la adresa guvernatorilor, care vor beneficia de o imunitate extrema (ca de altfel toti cei care vor lucra acolo).

Pina in prezent, Bruxelles n-a facut public decit un singur exemplar al tratatului. In engleza! (96,5% din populatia zonei euro vorbeste alte limbi!)

TREATY ESTABLISHING THE EUROPEAN STABILITYMECHANISM (ESM)

http://consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf

A fost semnat la 11 iulie 2011. Este curios ca nici un ziar francez sau international nu i-a consacrat nici macar un titlu. Tratatul va deveni definitiv dupa ce va fi ratificat de catre parlamentele nationale. De obicei, asemenea ratificari sint o simpla formalitate. E foarte putin probabil ca parlamentarii au priceput ca textul inseamna sfirsitul puterii supreme a parlamentului, aceea de a hotari bugetul. Si cind Rezervele vor fi goale, vom fi si noi siliti sa stringem cureaua din ce in ce mai mult ca sa salvam euro si bancile.

Bruxelles vrea ca Parlamentele din zona euro sa-si dea acordul inainte de 31 decembrie 2011.

Daca actionam repede, putem alerta opinia publica si incerca sa impiedicam ratificarea.

Articol de Rudo Ruijter

Acesta este viitorul Europei? Aceasta este noua UE? O europa fara democratie suverana? Vreti asa ceva?

(sar peste apelul la petitie)

Sprintul bruxelez

Pe 17 decembrie 2010, Consiliul European a hotarit ca nu este nevoie de un mecanism de stabilitate permanent care sa preia sarcinile Mecanismului European de Stabilitate financiara (MESF) si pe ale Facilitatii de Stabilitate Financiara Europeana (FSFE). Acestea sint cunoscute sub numele lor englezesc European Financial Stabilisation Mechanism (EFSM) si European Financial Stability Facility (EFSF). Sint doua organizatii care s-au impus rapid, respectiv in mai si iunie 2010 pentru a furniza imprumuturi tarilor cu prea multe datorii. Totusi, acestor 2 organisme le lipseste o baza legala.

Observati ca deja cele doua organizatii erau concepute explicit pentru interventii financiare, insa amendamentul din Tratatul Functionarii UE, pentru impunerea MES, permite de asemenea stabilirea altor organizatii pe terenuri total diferite. Acest amendament este dat pe 25 martie 2011. Pentru evitarea unor noi referendumuri in Europa, ei se folosesc de art. 48.6 din Tratatul UE care-i permite Consiliului European sa hotarasca modificari ale articolelor tratatului, cu conditia ca acestea sa nu duca la extinderea competentelor UE. (Aceste hotariri trebuie totusi sa fie ratificate de Parlamentele nationale, insa in general, e o simpla formalitate).

 

Amendamentul consta intr-o adaugire aparent nevinovata la un paragraf al articolului 136. Pe scurt, adaugirea stipuleaza ca “tarile din UE care folosesc moneda euro sunt autorizate sa stabileasca un mecanism de stabilitate pentru mentinerea stabilitatii zonei euro in ansamblul ei”. Aici nu mai este vorba explicit despre stabilitatea financiara. In aceeasi masura, represiunea revoltelor, supravegherea cetatenilor treziti la realitate sau lupta impotriva oricarui element destabilizator din zona euro, via acest amendament, va putea fi deferita acestor noi organizatii sub drapel european.

Cu alte cuvinte, acest amendament constituie cu siguranta o extindere a competentelor UE. Este deci opusul articolului 48.6 din Tratatul UE. Si cu toate acestea, nici un ministru, nici un parlament national n-a tresarit macar, in timp ce la Bruxelles continuau intr-o veselie sa puna la cale tratatul MES.

La 20 iunie 2011, Parlamentele nationale permiteau ca sarcinile tratatului MES sa fie indeplinite de catre UE si BCE.

La 11 iulie 2011, tratatul era semnat. Desi semnarea fusese anuntata mai tirziu in aceeasi zi, la deschiderea unei conferinte de presa la care asistau zeci de ziaristi, a doua zi n-a existat nici un titlu despre semnarea acestui nou tratat european. Nici in Franta, nici in ziarele din strainatate. Poate pentru ca Juncker facuse anuntul in franceza, inainte sa continue conferinta de presa in engleza?

In acest moment tratatul asteapta sa fie ratificat de catre Parlamentele nationale. Ratificarea este asteptata intre azi si 31 dec. 2011.

Tratatul nici n-a intrat bine in vigoare, ca deja se pune problema cresterii capitalui de la 700 miliarde (= 2.100 euro pe cetatea din zona euro) la 1500 sau 2000 miliarde, adica de doua pina la trei ori pe-atita.

Conform tratatului, acesta trebuia sa intre in vigoare in iunie 2013. Acum vor sa-l introduca in 2012.

Logic, vor cere Parlamentelor sa se grabeasca sa-l ratifice. In Germania, subiectul este in dezbatere zilele astea. Se pare ca trebuie sa se grabeasca: din ce in ce mai multi germani se trezesc!

Daca vrem sa ne folosim de ultimul fir de par de care mai atirna democratia si sa impiedicam aceasta dictatura, trebuie sa-i trezim in viteza pe cit mai multi cetateni si sa trimitem cit mai multe mail-uri si scrisori de protest posibile parlamentarilor, politicienilor si partidelor politice. Sa stai si sa astepti sa vezi daca altii reusesc poate fi catastrofal in starea de lucruri actuala.

Daca aveti contacte in strainatate, trimiteti-le si lor informatiile. In majoritatea tarilor euro nu se stie nimic sau mai nimic despre acest subiect.

De indata ce un dicator se instaleaza pe tron, nu-l mai poti da jos in urmatorii 30 de ani. Nu le putem face una ca asta copiilor nostri, nu-i asa?

Poze pentru posteritate

Serie de fotografii cu persoane pe care le vom intreba intr-o zi de ce au pus capat democratiilor suverane din Europa…

Linck-uri pentru o serie de 30 de fotografii :

http://consilium.europa.eu/council/photographic-library.aspx ?command=PIC&pic=1&bid=170&lang=en&rubrique=3736&dateEvent=11/07/2011&id=&picid=60bec2d5-00c7-43eb-8822-7970df493f13

Cu multumiri din inima lui Gabi pentru semnalare si Dacianei pentru traducerea prompta!  Eufrosin

21 răspunsuri

 1. ce mesaje la parlamentari retarzi…. sa-si goleasca ei creierele de rahat cu asemenea legi sataniste….

 2. Materialul include si un video in limba germana. Poate fi vizionat aici: http://www.youtube.com/watch ?v=rFTbIGahzhU
  In filmulet sint ridicate citeva intrebari esentiale care arata cit de periculos este tratatul MES si se detaliaza unele puncte din materialul de mai sus

  „1. Articolul 8 din MES afirma un capital de 700 miliarde euro. Intrebarea este: de unde aceasta suma? Cine a calculat-o si pe ce baza?
  2. Art. 9, paragraful 3: Membrii MES promit sa onoreze orice cerere de capital in termen de mai putin de 7 zile, irevocabil si neconditinat (!!!) Comentariu: daca MES iti cere sa te grabesti, trebuie sa executi. Termenul obisnuit pentru viramente este de 7 zile, dar se poate si in patru. Dar! Ce inseamna IREVOCABIL si NECONDITIONAT? Daca un parlament nu va mai dori sa plateasca inseamna ca de fapt nu va mai avea de ales?
  3. Art. 10, paragragul 1: Consiliul poate hotari sa schimbe cifra capitalului si sa adaptaze art. 8 in consecinta. Intrebare: Adica cele 700 miliarde nu sint decit inceputul? MES poate cere mai mult, cind vrea si fara limite? Si noi trebuie sa platim, conform art. 9, irevocabil si neconditionat??
  4. Art. 27, paragraful 2: MES are competenta de a deschide proceduri juridice, insa MES, proprietatile sale, mijloacele sale financiare si activele sale se bucura de imunitate juridica.
  Intrebare: MES ii poate acuza pe altii in timp ce el insusi nu poate fi acuzat de nimeni.
  Paragraful 4: Proprietatea, mijloacele financiare si activele MES sint protejate impotriva anchetelor, rechizitionarilor sau a oricarei forme de expropriere de catre guverne, administratii sau tribunale.
  Intrebare: Protejat impotriva interventiei tribunalelor? Am mai vazut asta nu de mult… Dar guvernele noastre, administratiile noastre, legile noastre democratice sa nu aiba nici o putere si nici un drept in fata MES? Foarte puternic mes-ul asta!
  5. Art. 30, paragraful 1: Guvernatorii, directorii, adjunctii si membrii personalului au imunitate juridica pentru actiunile lor, la fel si actele si documentele lor oficiale.
  Intrebare: Cel care lucreaza acolo este imun? Nici o responsabilitate? In fata nimanui? Iar documentele imune, n-ai dreptul sa le distrugi sau nici macar dreptul de a le cite? O noua autoritate careia trebuie sa-i platim sume nelimitate in curs de 7 zile cind vrea ea, o autoritate care poate acuza, dar care nu poate fi acuzata, toti angajatii ei se bucura de imunitate, nu i se aplica nici o lege, nici un guvern nu i se poate opune… Rezervele de Stat din Europa incap pe o singura mina care nici macar nu a fost aleasa?? Aceasta-i viitorul Europei? Asta-i noua UE? O Europa fara democratie suverana? Asta vreti?”

  Am si eu o intrebare: nu cumva exact asta este tratatul pe care basescu se inghesuie sa-l semneze, desi NU facem parte (inca!) din zona euro? (sper sa se intirzie cit mai mult cu asta). Nu ne ajung birurile grele care ne apasa deja??

  Un post binecuvintat tuturor!

  • Multumesc pentru clarificarile extrem de importante! Dovedeste cat de criminal-dictatoriala e noua uniune sovietica. Nu stiu despre Basescu, dar am senzatia ca va semna orice i se pune sub nas cata vreme e de la mai marii lui.

  • Iata o noua metoda de golire de fonduri a tarilor pentru a lasa populatia fara modalitatile de schimb de produse si servicii IN SCOPUL REALIZARII UNEI SELECTII ARTIFICIALE A OAMENILOR. De parca e greu sa ne prindem. tare prosti ne mai cred.

   Observati va rog ca pe calea tiraniei impuse:

   1) PRIN bancile nationale care emit dar si retrag lichiditatea de pe piata dupa planul dusmnilor tarii,

   2) PRIN mecanismele instalate deasupra bancilor nationale si tarilor ca MES,

   3) PRIN monopolul secret asupra resurselor esentiuale (combustibili, gaze) gandute la preturi enorme fata de costuri,

   4) PRIN finantarea pierderilor de catre bancile nationale prin bancile comerciale doar acelor firme care indeplinesc programul de eradicare a opozitiei economice,

   tiranii internationalisti urmaresc un plan precis: NU PROFITUL (cum in mod inselator suntem continuu indemnati sa credem) CI ASPIRAREA LICHIDITATII DE LA POPULATIE DIRECT SAU PRIN FORTA COERCITIVA A STATULUI astfel incat economiile tarilor sa intzepeneasca, societatea sa se inceteze sa mai functioneze cu consecinta ca vor supravietui doar cei pe care tiranii vor decide sa ii foloseasca si desigur, vor fi alesi exclusiv cei care sunt docili si nu le fac nici o problema pentru ca nu ii intereseaza si nu inteleg nimic. O AUTENTICA SELECTIE ARTIFICIALA A OAMENILOR.

  • Pai, daca-i asa, dictatura mai a dracului (Doamne, iarta-ma!) decat asta nu exista!
   Credeati ca Noua Ordine nu se bazeaza si pe norme constitutionale? Gresit!
   Si, daca-i asa, decat intr-o astfel de Europa, mai bine lipsa!

   • Noi de fapt nu suntem europeni. Noi suntem ortodocsi.

    • Ai adus un subiect interesant: Noi si ceilalti SUNTEM EUROPENI.

     Intrebarea este: SUNT CONDUCATORII U.E. EUROPENI? Desigur ca nu sunt. Dupa mine nici nu sunt umani, in sensul ca sunt sub-umani, umbla cu asunzisuri, minciuni si violenta pentru niste scopuri asunse contrare Europenilor.

     Eu ma simt coleg cu marile natiuni germana franceza, italiana, spaniola etc. toti aflandu-ne sub o agresiune fara precedent a unor straini primitivi.

     • Est-europeni dar numai dpv geografic. Cand te uiti insa la halul de decadenta in care au ajuns natiunile vest si mai nou si cele central-europene, parca nu mai vrei sa ai ceva de-a face cu ei.
      Cu mult mai acasa m-as simti in Serbia, Grecia sau Rusia ortodocsa, decat m-am simtit in Anglia, Italia etc. Din ultimele trebuie sa plec in max. doua sapt., caci nu imi prieste.

      • Vorba postului Radio Erevan: „Noi nu numai pentru aceasta iubim Europa!”

       Sf. Nicolae Velimirovici:
       Noul turn al Babilónului, aceasta este Europa.
       Europa zilelor noastre nu mai este nici papistă, nici lutherană. Este în afară de acestea şi dincolo de acestea. Este cu totul pământească, fără vreo dorinţă de a urca la cer – nici cu paşaportul infailibilului Papă, nici pe scara inteligenţei protestante. Ea se leapădă de călătoria din această lume. Doreşte să rămână aici. Doreşte ca mormântul să-i fie acolo unde i-a fost leagănul. pp.78-79

       O, fraţii mei, oare nu vedeţi toate acestea? Oare n’aţi simţit întunericul şi fărădelegile Europei anticreştine pe spinarea voastră? Vreţi cu Europa sau cu Hristos? Cu moartea sau cu viaţa? Întrebaţi-vă. Luminaţi-vă. Ho­tărâţi-vă. Moartea sau viaţa. Acestea două le-a pus Moisì oarecând înain­tea poporului său. Şi noi le punem în faţa voastră. Să ştiţi: Europa este moarte, Hristos este viaţă. Alegeţi viaţa, ca să fiţi vii în veac. Amin.

       http://www.danionvasile.ro/blog/2007/11/16/sfantul-nicolae-velimirovici-despre-europa/

       Parintele Iustin Popovici – un bun cunoscator al problematicii si al sistemului de gandire occidental

       ”Omul european a transformat Europa intr-o fabrica de idoli? Aproape toate produsele civilizatiei au devenit idoli. De aceea, epoca in care traim este mai intai de toate o epoca a idolatriei. Nici un alt continent nu este atat de invadat de idoli, asa cum este Europa contemporana. Nicaieri omul nu este mai rob fata de lucruri si nicaieri nu munceste atat de mult pentru ele ca in Europa. In realitate, este vorba despre o idolatrie in cea mai grava forma, pentru ca inchinarea se face catre pamant. Spuneti-mi, nu se inchina omul pamantului atunci cand isi iubeste in mod egoist trupul facut din tarana si insista asupra ideii ca este trup si numai trup? Nu se inchina el pamantului atunci cand proclama ideologia luptei de clasa, a natiunii si a umanitatii?

       Asadar, Europa nu sufera de ateism, ci de politeism. Nu ne putem plange de lipsa dumnezeilor, ci de inflatia acestora. Pentru ca L-a pierdut pe adevaratul Dumnezeu, omul a vrut sa-si potoleasca setea de Dumnezeire prin crearea de idoli. Si-a creat idoli din stiinta si din teoriile ei, din tehnica, din descoperiri, din religie si din reprezentantii ei, din politica si din partidele ei, din moda si din manechinii ei…”

       http://www.crestinortodox.ro/parinti/parintele-iustin-popovici-98954.html

      • Privete la scara istorica: sunt sub mare influenta dar efemera. Desigur, cateva zeci de ani e mult pentru viata unui om, noi de exemplu. Dar foarte putin pentru o natie. Si ei sunt natii maiestre supus unui procedeu de pervertire dar fara efect. vezi si articolul dl.ui Coja si comentariile.http://www.ioncoja.ro/lista-nationala/circulara-nr-5/

    • Romanii sunt o natiune europeana, din orice punct de vedere s-ar pune problema. Despre religia crestin-ortodoxa insa, se poate spune ca nu este europeana, pentru ca originea ei este in Orientul Mijlociu si creatorul ei a fost ne-european.

     • Cum se intampla de fiecare data, va agita dracii acum ca a inceput Sf. Post!
      Iisus Hristos este Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat, parte din Sfanta Treime si nu un „ne-european”.

      Apropo de „ne-european”, cu asta chiar ca ai adus ceva nou, mi-ai adus aminte de o intamplare din Patericon, invataturile Sf. Parinti din Pustiul Egiptului:

      Era o poveste cu un calugar care in Sf. Post a fost prins ca manca oua. Si pt. ca nu avea cum sa le fiarba, a luat o cheie mare de fier de la chilie a, pus oul pe ea si il fierbea la lumanare.
      Staretul l-a intrebat de ce a facut asta la care el a raspuns ca necuratul l-a invatat.
      Dupa care se aude o voce groasa: „Nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva!”

      Boteaza-te si o sa te linistesti!

      • Spun ca Isus Cristos a fost ne-european pentru ca mama lui a fost evreica, iar tatal lui, desi este oficial necunoscut, a fost cel mai probabil tot evreu.
       Am fost supus ritualului botezului cand aveam cateva luni, asa cum se intampla cu mai toti copiii din Romania. Se pare ca n-a ajutat la nimic pentru a ma „linisti”.

      • Pe cat de greu iti vine sa crezi, Tatal Domnului nostru Hristos nu este din aceasta lume. Iisus a fost conform crezului de la Niceea, „nascut, iar nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal, prin Carele toate s-au facut”.

       Mai inainte de a se pogora Duhul Sfant peste fecioara Maria, Iisus Hristos exista dintru inceputuri. A fost apoi trimis pe pamant, prin fecioara Maria pentru a salva lumea de iad.

       Vezi, nu e greu, numai sa crezi!

 3. Se pare ca este vorba despre acelasi tratat, numit mai nou Tratatul fiscal! Alarma a functionat, s-a obtinut o mica aminare fata de termenul repezit spre care sprinta bruxelles.

 4. Pe principiul „Iubeşte-ţi prietenii şi cunoaşte-ţi duşmanii”, public aici linkul către o foarte interesantă listă de pomanagii cu ştaif:
  http://www.badpolitics.ro/clubul-de-la-roma/

  A se citi tot articolul, unde apar şi ceva puişori ai clubului. Fără alte comentarii

 5. „trebuie totusi sa fie ratificate de Parlamentele nationale, insa in general, e o simpla formalitate”

  nu e o formalitate dar nu e nici obstacol de netrecut … sa exersat deja soluția la o astfel de problemă în cazul danezilor

  au votat o dată nu tratatului vizavi de introducerea €
  sa negociat iar tratatul, după câteva luni au votat iar împotrivă
  sa negociat încă o dată, după alte luni sa mai votat o dată
  etc … etc …

  până au priceput că vor fi obligați să voteze până vor vota CUM TREBUIE …

  după ce au votat cum trebuie, adică pentru, sa terminat cu sportul voturilor

  aș fi curios, dacă ar mai vota o dată în 2012 cum vor vota? dar evident, nimeni nu se grăbește să mai pună de un vot, e game over, sa votat, e voința poporului!

  păi și noi am votat în 2009 să îl mai alegem o dată președinte pe marinel! acum nu îl mai vrem și data viitoare nu îl mai votăm!

  de ce nu se aplică același tratament democratic și vizavi de zona euro!? din timp în timp cetățenii ar trebui întrebați dacă mai vor în zona EU și moneda €! așa ar fi democratic!

  în ceea ce privește tratatul acesta nu face altceva decât să creeze mai multe straturi intermediare între cei aleși în mod direct de popor și cei care decid efectiv astfel încât puterea să fie doar aparent în mâinile poporului

  degeaba eu, ca cetățean, îl aleg pe dorel să mă reprezinte dacă dorel îl alege pe costel, costel pe marinel și cel care are puterea de decizie e de fapt marinelul! PE MARINEL NU L-AM ALES EU!

  îl pot da jos pe dorel, la următoarele alegeri îi dau mandatul meu la tanti tanța, tot degeaba dacă aceasta îl alege tot pe costel și costel tot pe marinel!

  nu mai bine în aleg eu direct pe marinel? NUUUU! nu, că sunt bou și n-am competențe! nu pot alege în cunoștință de cauză!

  sau și mai și, de ce să deleg decizia unui mincinos patologic ca marinelul? DE CE SĂ NU DECID EU DIRECT!? PRIN VOT DIRECT!

  iar executivul să aibe o singură obligație, să execute ce am decis eu! majoritatea! prin vot direct!

  cât despre BNR lucrurile sunt și mai clare, sunt instituție independentă, n-au nevoie de tratat ca să execute slugarnic poruncile EU!

  când sa umflat orezul în unguri și au vrut să mazilească BNR-ul ungar reacția UE a fost rapidă și necruțătoare! infringement! FMI a început imediat să latre, forintului să i se înmoaie genunchii …

  pun pariu pe ce vreți că prima cedare strategică a nefericitului de orban va fi exact în acest punct, va restabili rapid independența BNR-ului din ungaria … n-are loc de întors, variante ocolitoare, pentru că o fi BNR-ul independent de guvern dar asta doar pentru că are un stăpân mai mare!

  am explicat doar de atâtea ori!

  • Pana una-alta, Orban nu a cedat, si asta dureaza deja de cateva luni, ceea ce ne obliga sa tragem niste concluzii:
   – Ca este bine sustinut de stapanii sistemului, sau de unii din ei – a se citi Soros
   – ca sistemul paraie din toate incheieturile, altfel nu si-ar permite sustinatorul(ii) lui sa miste in front. De altfel, in afara de latrat la el, nu am auzit sa sufere alte consecinte. Cainii latra, ursul…merge!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: