De ce nu ACTA?


Cei care doresc implementarea ACTA nu cauta solutii la unele probleme sociale ci au cu totul alte scopuri!
Omul e lasat in continuare sa fie dominat de patimi, sa poata injura pe internet, sa minta si sa fure.

ACTA in schimb ofera un instrument periculos de constrangere pentru cei care sunt vocile importante ale societatii.
Multi dintre noi citesc bloguri. Pe bloguri gasesc informatii nefiltrate despre adevarata fata a lucrurilor. Un guvern democratic nu poate interzice libera informatie, dar daca autorul blogului nu are licenta la Windows atunci sistemul are un cui impotriva acelui om. O amenda usturatoare il va face sa isi reconsidere pozitia de blogger antisistem pentru ca o plateste din buzunarul lui si cititorii nu o sa fie solidari intr-o asemenea masura.

De aceea prin ACTA sistemul are acum parghiile necesare de a putea interveni in anumite cazuri.
Sunt destule bloguri romanesti care ofera informatii interesante si despre care presa regulata nici nu poate concepe sa scrie. Cine nu a intrat pe blogurile Eufrosin, Bataiosu, saccsiv, riscograma, codexalimentarius, pustniculdigital si multe altele?

Acesti bloggeri desi ei nu sunt mereu de acord in toate privintele, sunt totusi foarte importanti pentru romani prin ceea ce scriu si prin munca lor de a colecta aceste informatii. Ei pot deveni obiectul anchetelor, nu pentru ceea ce scriu (desi pentru asta ii poate hartui sistemul) dar pentru ca nu au o licenta Windows, Office, Photoshop sau ceva de genul.

Dar nu numai acestia sunt pusi in bataia pustii. Poate dvs. aveti o pensie ciuntita de guvern. Si dati statul in judecata. Stiti ca multe dintre aceste procese dau batai mari de cap sistemului, mai ales cand sunt dovedite fraudele. Si atunci dvs. actionati pe calea justitiei, dar sistemul ranjeste si va vine la usa ca nu aveti licenta Windows. Nici sa nu va ganditi ca Microsoft nu cunoaste ce calculator are licenta buna sau nu, atata timp cat computerul dvs. este conectat la internet. ( nu faceti asta, ci treceti degrab’ pe Linux!Eufrosin )
Poate daca il folositi offline scapati de monitorizare.

E adevarat ca nu vor da amenzi in masa, dar toti care faceti o reclamatie, aveti un blog, scrieti raspunsuri usturatoare la adresa autoritatilor, etc, sunteti luati la ochi si pasibili de amenda.Si daca statul da 100 de amenzi pe luna (la nivel de tara e foarte mic acest numar) atunci face niste bani buni la sfarsitul anului, caci amenzile pentru licentele software sunt foarte foarte mari, de ordinul zecilor de milioane pana la sute de milioane de lei vechi. Faceti o medie de 5.000RON per amenda. 100 de amenzi inseamna 50.000RON x 12 luni… se cam strang niste bani nu-i asa?

 

Romania_Anti_ACTA

Alte victime ACTA?

Persoanele fizice nu sunt singurele tinte. Firmele sunt tinte clare in acest demers. Ei cunosc situatia financiara a fiecarei firma, si firmele care au licente frauduloase dar care au o cifra de afaceri mare sigur sunt bune de plata.
Si in cazul firmelor amenzile pot fi usor de 30.000RON.

 

NU SUBESTIMATI ACEST PERICOL !!

Cum putem sa evitam aceste probleme?

Simplu, cumparand sistemul de operare Windows sau instaland un sistem de operare gratuit cum e Linux.
Exista multe versiuni de Linux:
Ubuntu;
LinuxMint;
Fedora;
etc.

Alegerea va apartine. Insa daca optati pentru un sistem Linux pe langa faptul ca scapati de plata licentei, il puteti instala si folosi in limba romana. Ba mai mult, exista comunitati si forumuri care va pot ajuta.
Aceste sisteme de operare ofera toate facilitatile care le regasiti in Windows si daca vreti sa rulati programe care in mod normal ruleaza doar sub Windows (cum ar fi Photoshop) atunci puteti instala un mediu gratuit cum e WINE care va ofera posibilitatea de a rula acel program. Insa nu va plateste si licenta de Photoshop.
E adevarat ca aveti nevoie de o perioada de timp de acomodare, dar si cand schimbi telefonul mobil dureaza ceva pana te acomodezi cu alt aparat. Si cand schimbi masina de spalat, la fel. Si la autoturism la fel e. Insa faceti acest lucru pentru binele dvs. Sau daca nu, atunci platiti licentele folosite.

Probabil ca daca nu aveti nimic de-a face cu statul atunci nu aveti de ce va teme. Dar daca in viitor veti avea probleme, sa stiti ca statul nu uita ce ati folosit in trecut. E ca si cum furi azi si statul vede dar inchide ochii. Insa in viitor daca il deranjezi cu vreun proces ceva, atunci isi aduce aminte ca ai furat in trecut.
Prin ACTA faptele devin clare si ca orice alte infractiuni din codul penal au o perioada de prescriere. Pana nu se prescriu, dvs. aveti coada o anumita fapta. Ei va arata logurile de la ISP-uri si puteti sa aruncati pe geam calculatoarele, tot nu scapati, ca ei vad ca v-ati conectat la mess, la mail, pe facebook sau pe unde mai aveti conturi.

Sursa http://acta2012.wordpress.com/

94 răspunsuri

 1. Multumesc pentru postarea articolului.
  Romania nu are nevoie de Microsoft. Romania are nevoie de un organism national cu programatori autohtoni care sa aiba grija de o distributie Linux pentru romani. Un sistem de operare gratuit sprijinit de statul roman care sa poata fi folosit peste tot, in administratii, scoli, spitale, primarii. Peste tot.

  Am vazut ca pe acest blog s-a discutat despre Linux.
  Rog toti bloggerii sa scrie din cand in cand cate un articol despre Linux. Nu avem nevoie de softurile elitelor si nici sa sustinem financiar politicile lor criminale.

 2. hmmm … ACTA are mai mult treabă cu muzica și filmele și mai puțin cu sistemele de operare … băieții de la microșhit nu sunt proști, no să vezi prea curând cum sparg ușa românului care folosește win xp warez …

  cum targetul e muzica și filmele nu contează dacă ai linux sau microșhit instalat! ești la fel de vinovat din punctul lor de vedere, tot ilegal descarci de pe rapidshare sau bittorrent!

  și oricum nu scăpăm de viitoarele clone ACTA, nu cât timp avem politicienii coruptibili de acum … dovada? cum sa ofilit sopa & pipa cum a apărut ACTA ca măgarul din ceață! … pun pariu pe ce vreți că sunt încă vre-o 10 sau 20 de legi de același tip pe linia de asamblare, în diverse stadii de execuție și digestie, pe diverse piețe globale, o parte pentru zona EU, unele introduse prin zona nafta, pe la wto șamd …

  cât despre microșhit e în mod intenționat lăsat să fie copiat și clonat, pe unele piețe cum e china chiar și ms office!

  eu risc un pariu, nu va dura mult timp și va fi practic gratis ceva de genul dai un leu pentru os și banii ies în altă parte … se va muta masiv pentru corporații în ceața informatică a cloud-computing-ului, un exemplu de suită office online destul de bună e zoho.com

  și astfel dispare noțiunea de vânzare a softului, vinzi servicii pe net

  ACTA a vrut să mute obligația dovedirii și controlului încălcării drepturilor intelectuale de la companiile interesate către furnizorii de internet, isp-uri și web-hosting, ca să reducă cheltuielile de judecată care devin prohibitive în cazul justiției clasice când vrei să dai în judecată sute de mii de infractori

  • Open Office este foarte bun pentru orice este acoperit si de MSOffice, si e free. In plus, versiunile mai vechi de MS Office nu deschid .docx -uri si .xlsx-uri, in timp ce Open Office o face.

  • Foarte corect şi adevarat ce spui aici … indiferent ce SO foloseşti, tot vei fi „agăţat” dacă folosesti torenti, file-sharing sau FTP … problema e foarte gravă: providerul va monitoriza toate conexiunile, indiferent dacă citeşti un ziar online, postezi pe un blog sau descarci ceva – mai ales dacă descarci ceva ! Până în iunie mai e puţin. Sunt însă unele ţări care încă nu au semnat ACTA, spre exemplu Germania a oprit procesul de aderare la ACTA după ce ministrul Justiţiei şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la aceasta şi la fel au procedat Polonia şi Cehia.

 3. Mai pune niste bloguri antisistem in lista! Te rog!

  • Io ti-as propune sa le citesti pe alea existente si sa mai treci pe aici cand ne poti arata ca ai inteles ceva. Iar daca ai vreo tema de a intocmi astfel de liste de bloguri, pune mana si munceste, nu mai cersi!

   • Nu mai fi asa cotoros, cu riscograma de care nu stiam, am mai adaugat un Bookmark nou. Pe celelalte le citesc frecvent dar inca unul daua nu ar strica.

  • Il doare pe el la basca de tratate. Pe de o parte, ca sef al SIE a invatat foarte bine sa ocoleasca tratatele. Iar pe de alta parte, gandeste-te si tu: cat chin pe un satanist sa vada in fiecare zi icoane!
   Si, nu in ultimul rand: nu trebuie sa arate omul ca face reforma? Asta e reforma la care il duce capul. Sau, ma rog, chestia aia de-i protejeaza gatul de ploaie si prin care-i bate vantul intre urechi.

  • Am vazut inregistrarea. Nu a negat direct. La intrebarea „Deci nu aveti nimic impotriva icoanelor?”, ipochimenul a raspuns „sa fim seriosi!”. Ceea ce m-ar conduce la concluzia ca A3 are dreptate!

   • Toata problema are probabil legatura cu „uniformizarea” activitatii bugetarilor pe care o doreste Ungureanu. Poate ati auzit si de chestia cu modificarea programului de lucru.
    Pana la urma, icoanele nici nu prea au ce cauta in institutiile de stat, pentru ca Romania este stat laic.

    • Si Italia, Bulgaria, Polonia, Austria si Finlanda sunt tzäri care AU REGIMURI laice si totodatä simboluri de credintzä în institutzii.

     Pânä una-alta, România e tzara unui popor crestin, predominant ortodox, iar icoanele sunt elemente ale Sf. Traditii, în special ale celei orientale, care NU au fäcut nicicând nici un räu nimänui.

     Atacurile la adresa ortodoxiei (si catolicismului) venite din partea militantilor ateismului sunt atacuri împotriva fundamentului crestin al Europei, iar ezitärile de a le da un räspuns viguros (incl. cu pumni & palme în botul spurcatului care îsi pune labele pe o icoanä încercând sä o dea jos dela locul ei) sunt cedäri inadmisibile, care riscä sä ne ducä într-un înapoi (într-o cädere) din care, slavä Domnului, am scäpat (cu bine) acum 22 de ani.

     • Religia majoritara si traditia bisericii nu au nici o legatura cu afisarea unor insemne religioase, in acest caz icoane ortodoxe, in institutiile publice.
      Romania ca stat laic este neutru fata de toate cultele religioase recunoscute, asa ca religia crestin ortodoxa este complet egala din acest punct de vedere cu cea musulmana sau cu un cult neo-protestant. De aceea cred ca icoanele, in principiu, nu prea au ce cauta in ministere sau scoli de stat.

      • Alea sunt birourile unde angajatii isi desfasoara activitatea, si nu spatii publice. Icoanele nu sunt puse pe holul palatului Victoria – desi, daca e sa ma intrebi pe mine, nu vad unde ar fi problema – ci in birourile angajatilor. Deci argumentatia ta nu se sustine, fiindca e bazata pe o ipoteza incorecta.

      • Corect, in birourile angajatilor la stat pot sa-si puna ce vor. Pe holul Palatului Victoria poate nu sunt icoane, dar ele exista in holurile unor alte institutii (consilii judetene, spitale, primarii, etc) sau in salile de clasa ale scolilor de stat. Din aceste locuri eu cred ca ar trebui scoase, nu din birouri.

      • Dar ce ai domnule cu icoanele?

      • A mai fost o discutie asemänätoare, acum vreo câtiva ani, când un ins din Buzäu a folosit argumente asemänätoare celor invocate de d-ta: resultatul a fost (pentru el si gasca din spatele lui) surprinzätor:

       PRIMII care s-au dezis de initiativa lui au fost reprezentantii … musulmanilor, cärora le-au urmat rapid cei ai cultelor crestine neo-protestante. Baptistii si adventistii spus atunci cä ei NU au nocio problemä cu icoanele, pe care le considerä tablouri pe teme crestine, pe când musulmanii au spus cä majoritatea crestinä se poate manifesta în stat dupä cum doreste.

       Singurii sustinätori rämasi au fost asociatiile ateiste si grupusculele comunistoide.

     • „…. iar icoanele sunt elemente ale Sf. Traditii, în special ale celei orientale, care NU au fäcut nicicând nici un räu nimänui.”

      Desigur, icoanele nu au facut nici un rau, dar habotnicii, indoctrinatii, si toti cei carora RELIGIA le-a dat apa la moara sa-si desfasoare instinctele psihopate
      au facut incalculabil de mult rau in aceasta lume in ultimii 1900-2000 de ani.
      Dupa cum bine se vede si din citatul urmator:

      „…Atacurile la adresa ortodoxiei (si catolicismului) venite din partea militantilor ateismului sunt atacuri împotriva fundamentului crestin al Europei, iar ezitärile de a le da un räspuns viguros (incl. cu pumni & palme în botul spurcatului care îsi pune labele pe o icoanä încercând sä o dea jos dela locul ei) sunt cedäri inadmisibile….”

      Desigur, domnule, pumni si palme in bot; si de ce nu, securea, spanzuratoarea, roata. Etc. Ca doar nu am iesit de mult din Evul Mediu, si ne mai numim civilizati! …religiosi! Rusine!

      • Deocamdată văd că dumneata eşti cel ce dă „pumni şi palme în bot”. Curat civilizaţie! Da-i atee…

      • Voi ăştia care aţi inventat şi ne-aţi adus comunismul omorând milioane de creştini în temniţele comuniste, în numele cărei civilizaţii aţi facut-o? Ar trebui să vă ascundeţi sute de ani de acum încolo şobolanilor. Ruşine.

      • Nu stiu ce întelegi d-ta prin „fundamentalism”. Ai putea sa te explici. În masura în care Credinta îl determinä în datele sale fundamentale, cred cä orice credincios e … fundamentalist (valabil si pentru cei care cred cu putere în zeul Nimic = atei).

       „RELIGIA le-a dat apa la moara sa-si desfasoare instinctele psihopate
       au facut incalculabil de mult rau in aceasta lume in ultimii 1900-2000 de ani” e o afirmatzie care mä duce brusc cu gândul la lege, la institutia spitaliceascä, la caritate, la Bach J. S., la Michelangelo B., la Mozart W. A. si la Franco. Prin antitezä mä duce cu gândul la comunism, la satanism, la diversele expresii politico-filosofice ale ateismului (religios) precum socialismele de tot soiul si la decrepitudinea regimurilor democratiei institutionalizate contemporane.

       În pasajul prin care mä citezi nu fac nimic altceva decât sä chem la RIPOSTÄ = la räspuns viguros de pe pozitii conservatoare împotriva violentzei atentatorului la normalitate si la LIBERTATEA altuia. D-ta ce crezi, politzia are dreptul sä-l ia de urechi pe derbedeul care sparge un felinar?

       Saltul dela pumni & palme la secure si la spânzurätoare e unul CALITATIV (întrucât implicä ireversibilul) si constituie astfel, din partea d-tale, un regretabil abuz de logicä inductivä.

       Nu stiu ce probleme ai cu Evul Mediu, mie el fiindu-mi simpatic.

       În fine, având în vedere cele ante-enuntate, resping cu hotärâre apelul la rusine, ca fiind complet lipsit de obiect.

      • Thalex:
       Sigur ca „in masura în care Credinta îl determinä în datele sale fundamentale, cred cä orice credincios e … fundamentalist”, insa fundamentalistii crestini in general doresc impunerea dogmelor religioase ca legi in societatile in care traiesc, deci doresc ca ele sa fie respectate si de cei care nu sunt credinciosi. Asta e problema, nu credinta personala a fiecarui om.
       Cand vorbim de rezultatele religiei, daca ii amintesti pe Michelangelo sau Mozart ca exemple pozitive (un individ ca Franco ce cauta langa ei?), cinstit ar fi sa fie mentionate si aspectele mai putin placute: razboaiele religioase intre diversele secte crestine, persecutarea ne-crestinilor sau ereticilor, Cruciadele, Inchizitia, stagnarea stiintifica, sustinerea unor regimuri politice absolutiste, practicarea sclaviei, sustinerea unui regim profund nedrept precum feudalismul, etc.
       De curiozitate, ce anume vezi tu „simpatic” la Evul Mediu? Nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap ca aceasta perioada istorica ar putea fi caracterizata prin acest cuvant.

      • Fără pumni şi palme în bot vă rog, că aşa nu ajungem nicăieri … poate doar la vorbele acelor sfinţi părinţi care profeţeau ceva despre un oarece macel în anul care a trecut, şi care, iată, prin voia Domnului nu s-a întâmplat, dar se pare că pluteşte încă în aer … dintr-o societate civilizată o să ajungem o turmă de maimutze înfuriate, pe care nici neica Darwin n-o să le poată înţelege …
       În altă ordine de idei şi trecând la lucruri serioase – cum ne stă bine – icoanele, ca elemente ale Sf. Tradiţii, atunci când sunt desprinse de semnificaţia lor, de reprezentarea fiinţei care a existat în mod real, pot căpăta reflexii idolatre. Pentru ca pană la urmă, umanul este uman, iar Divinul rământ tot Divin, iar divinizarea umanului în faţa Divinului, sub orice formă ar fi aceasta, este un mare păcat. Iată de ce, fără a fi împotriva icoanelor, trebuie să ne învăţăm să trecem dincolo de existenţa lor ca obiecte fizice şi să încercăm să percepem semnificaţia lor abstractă, însă fără a diviniza niciodată umanul din acestea.
       În final, tot aţi reuşit să deviaţi discuţia, de la ACTA la discuţii interminabile şi fără rost, pentru că, din câte văd, nici unii, nici alţii nu veţi ceda niciun centimetru. Şi pentru că, nu-i aşa, vorba lungă sărăcia omului, mă rezum la atât, pentru ca să nu vă nevoiesc a vă uza nefericitul shoricel sărind peste o poliloghie care oricum nu va pune capăt conflictului ideatic şi nici nu va convinge părţile la reconciliere şi reevaluarea propriilor concepte şi credinţe. Important însă e să fim mai întâi oameni, mai înainte de a fi sfinţi.

      • @nelu: echilibrat, intelept si frumos comentariu. Ma bucur sa te vad pe aici.

      • @Cristian:

       Fundamentalistii crestini in general doresc CONSERVAREA sistemelor legislative în parametrii lor (în coordonatele a ceea ce d-ta si eu percepem ca fiind civilizatie), prin oprirea experimentalismului legislativ printre ale cărui victime ne numărăm, d-ta si cu mine. Dogmele religioase sunt (încă) prezente (implicit) în legislatia organică.

       Ce caută Franco aici? Păi lui F. Franco îi datorăm, cu voia d-tale, oprirea bolschewizării Europei de Vest (inclusiv împiedicarea asasinării a cel putin ½ milioane de oameni doar în primă instanţă).

       Razboaiele „religioase“ au fost răsboaie (ordinare) în care politicul a recurs la recuzita oferită de dis-cordia / polemica religioasă.

       Compararea cantitativă SI calitativă a samavolniciilor la care crestinii s-au supus uneori unii pe altii, ori i-au supus pe păgâni, cu persecutiile la care au fost supusi crestinii de către diversi păgâni dă resultate cu totul shocante, în defavoarea clară a păgânilor, diferentele fiind de ordinul … ordinelor de mărime.

       Persecutiile (discutabile) de care s-a făcut responsabile Tribunalele Inchizitiei au fost implantate cu sistemă în mentalul colectiv, desi ele nici NU se compară în nicio măsură cu persecutiile împotriva crestinilor. Un exemplu: temuta Inchizitie spaniolă a condamnat la moarte ca. 5.000 de oameni în ca. 500 de ani de activitate (în medie ca. 10 executii / an). Stalin J.V. a avut ZILE în care a semnat liste de condamnări la moarte mai numeroase. Revolutia Franceză a ucis (în numele Declaratiei Drepturilor Omului) de ca. 2.000 de ori mai multi oameni / an. Revolutia Americană (răsboiul zis de independenţă) cam tot asa. Marea Britanie în WW2 cam tot lafel pentru sabotaj. De alte regimuri comuniste (din Spania până în Cambogia) să numai vorbesc. Stiai că d-ta si cu mine datorăm inovaţia juridică a avocatului din oficiu (prin care ne putem, la nevoie, apăra de … stat) Inchiziţiei? Până atunci NU existase vreodată asa ceva!

       Cruciadele au fost campanii militare de recuperare a unor teritorii ocupate de niste invadatori apăruti din neant si care NU aveau niciun drept să le ocupe: eu nici măcar nu înteleg zarva din jurul Cruciadelor. Acolo s-au consumat niste episoade de eroism (= de dăruire) de-a dreptul cutremurătoare.

       Stagnarea stiintifica? Ce e aia? Poti vorbi eventual de o încetinire în contextul efortului politico-militar de re-compunetre a Imperiului Roman (inclusiv prin civilizarea si integrarea unor imense populaţii barbare = ne-legiuite, precum saxonii, slavii ori ungurii) de „stagnare“ nici nu poate fi vorba …

       Regimuri politice absolutiste (din Europa Epocii Moderne) sunt, din întâmplare, regimurile care au produs cea mai mică rată a execuţiilor si cea mai înaltă incidenţă a dreptului din întreaga istorie a omenirii: de ce crime îl poti acuza pe Sf. Brâncoveanu C.? Dar pe Josef al II-lea? Dar pe Frederic cel Mare? Dar pe Ludovic al XVI-lea? Uimitor, nu?

       Practicarea sclaviei a fost condamnată de Biserică si tolerată DOAR în cazurile în care în robie s-au aflat grupuri etnice aflate în mod evident în afara capacităţii de a supravieţui în mediu concurenţial (în libertate SI legiuire) precum negrii, ţiganii & al..

       Feudalismul NU este un sistem politic ne-drept, ci unul deosebit de drept: de exemplu, în 1938 Arabia Saudită beneficia de o rată a criminalităţii / delicvenţei (a ne-dreptăţii) considerabil mai mică decât … Danemarca (fruntasa de atunci a Europei).

       Pentru o mai bună asezare a ideilor îti recomand cu căldură impresionanta pledoarie a lui Nikolai Berdiaev din 1927 intitulată chiar asa: „(pentru) Un nou Ev Mediu“ la adresa:
       http://cartielectronice.blogspot.com/2009/09/citeste-cartea-un-nou-ev-mediu-de.html

      • @Cristian:
       Am si eu 5 întrebări:
       1) Ai citit „Scrisoarea a III-a“?
       2) De unde vine sentimentul de FRUMOS pe care-l trăiesti atunci când vizitezi centrul (mediaval al) unui oras vechi? Nu tocmai din frumuseţea sufletului celor care l-au proiectat / realizat? Prin antiteză: ce sentiment îti provoacă partea „modernă“ (legată de modă) a oraselor? Din ce soi de pseudo-suflet emană eticul si ex-eticul (esteticul) „moderne“?
       3) Cum îti închipui că ar functiona o populatie de contemporani (de primitivi, de techno-barbari) dacă ar fi mutată brusc într-un univers reglementat subtil (cutumiar) de tip medieval? Cam cât timp iar trebui să … dispară (spre uimirea generală a epocii)?
       4) Dece sunt povestile (miturile) frumoase, iar desenele animate contemporane urâte?
       5) Dece e apelativul „domn“ (= stăpân peste unuversul său) un cuvânt frumos, în timp ce „tovarăs“ (membru egal al societăţii egalilor) e unul respingător?

      • @nelu:
       Nu reusesc sä te urmäresc:

       Cum adicä „sä fim oameni, înainte de a fi sfintzi”? Oare sfântul nu reprezintä însäsi natura umanä (eliberatä de poveri)? Ce poate fi mai omenesc (mai putin de-naturat) decât … sfântul?

      • Thalex:

       Ca raspuns la intrebarile tale:
       1.Da, am citit Scrisoarea a III-a. Ce importanta are?
       2.Mie un oras medieval tipic nu-mi pare „frumos”; estetic, mi se pare chiar urat fata de unul modern. Recunosc insa ca orasele medievale/cetatile, mi se par foarte interesante de vizitat. Nu rezonez cu ceea ce spui tu despre asezarile medievale, cred ca e doar parerea ta personala.
       3.Dimpotriva, eu cred ca o populatie de oameni ai anului 2012, ajunsi din intamplare in anul 1000, sa zicem, ar avea imense avantaje fata de „localnici” prin cunostintele pe care le au deja.
       Daca te referi la o populatie din anul 1000 care sa aiba mentalitati moderne, speculatia imi pare absurda, fiindca stilul nostru de viata si mentalitatea moderna sunt strict rezultatele contextului in care traim. Nici un popor/trib nu putea ajunge la „rezultatele” noastre din acest punct de vedere in anul 1000 (an luat de mine ca reper pur conventional).
       Banuiesc ca tu vrei sa-mi spui ca oamenii de azi sunt mult mai putin „apti pentru supravietuire” si ca regulile moderne de convietuire sunt de asemenea inadecvate. Nu sunt de acord cu aceasta idee, fiecare societate este adaptata epocii si este rezultatul la care s-a ajuns intr-un anumit moment, din diverse motive.
       4.Pentru unii oameni e asa cum spui, pentru altii este invers. E o simpla problema de preferinte personale.
       5.Datorita contextului istoric in care aceste forme au fost folosite.

       Multumesc pentru cartea recomandata.

    • Iar vine Sf. Post al Pastilor iar va agita dracii mai tare ca de obicei!
     Va sta in gat Sf. Ortodoxie.
     Macar azi ar fi trebuit sa mergeti la Sf. Liturghie ca se citeste despre Judecata de Apoi.
     Important pentru voi astia care de 2000 de ani va luptati contra lui Hristos si a ortodocsilor, chipurile Lui.
     Pe scurt, astia cu „statul laic” sau alte pozne acoperite, daca nu va pocaiti, veti ajunge in Iad impreuna cu dracii care va mana.

 4. Uite ce zic cei de la OSCE: http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/it/osce-ingrijorat-din-cauza-acta-74716.html
  Nu sunt chiar toti ingramaditi pe lumea asta. Si asta ma face sa cred ca sistemul scartaie din toate incheieturile, atata timp cat oamenii de la varf incep sa nu mai raspunda la comenzi.

  • Bingo ! There are more ways to skin a cat si asta e unul dintre ele. Poate mai multi dintre politicienii vanzatori de tara ar creste o coloana vertebrala daca ar sti ca toti vor fi inlocuiti de straini pregatiti din timp, fiindca Puterea considera ca e riscant sa ai orice urma de nationalism la conducere.

   Un alt mijloc este reciprocitatea: si politicienii si slugile lor au o viata personala pe care o vor privata, dar niste baieti talentati la computere le-au expus-o.

   http://www.facepunch.com/threads/1163887

   • „Tare” asta cu „bingo …. poate ….. daca …. ” adica ceva foarte exact dupa care sa ne luam in viata. Merci!

    AAAALO madam c., pentru asta m-ar fi tinut pe coji de nuca o ora la gradinita, dar eram prea destept sa deschid gura!

    Noi ne jucam cu buldozere si tu vii cu Barbie si te zmiorcai ca poate si daca si desigur, bingo! Acolo de unde scri la umbra kibutz, mai trage una pe nas si mai lasa-ne. Daca poti, adica.

    • Chiar nu inteleg agresivitatea dumitale, absolut gratuita si nicidecum in duh ortodox, ca sa nu mai aduc vorba despre mandria care razbate din felul de abordare a unor persoane pe care le consideri sub nivelul intelectual si de pregatire al dumitale! Adica exact opusul a ceea ce cred eu ca ar dori cei mai multi cititori ai acestui blog sa citeasca la comentarii.Domnul Dumnezeu cu noi, cu toti!

     • Mersi, dar nu mi se pare ca baiatul cu buldozerele exprima cine stie ce superioritate intelectuala in raspunsul lui.
      Ideea cu buldozerele e totusi potrivita, exprima dorinta de distrugere a barbatilor. Femeile in general creeaza.

      • Draga C, exista si femei bulodozeriste.
       http://www.agefotostock.com/en/Stock-Images/Royalty-Free/SSD-1574R-37250
       Dar mie imi plac tanchistele, cred ca-s mai de nadejde.
       Russian Tank
       Si tu pari de nadejde, amintesti de tanchista Aleksandra Samusenko, o frumoasa eroina care a participat la batalia de la Kursk.

      • Dar de Ionica Amotostivuitoritei ce zici? Fata de nadjde, nu? Nu am un link da’ iti poti imagina cu usurinta.

      • Ma uit la poza cu tanchistele si visez ca as fi putut trai cu vocatia de incarcator de tun, dar pe acelasi tanc.

      • @ TLC

       Mai ia o gura de paie, maica.

      • @c. sa iti spun un secret, da’ numai intre noi doi: TLC NU ESTE UN BOU.

       Imi dau seama ca trebuie sa fie foarte greu pentru tine sa vezi diferenta. Sunt alaturi de tine in acest cumplit demers. Vreau sincer sa te ajut. Iata chiar acum, pe loc, sa iti explic de la inceput: Boii nu scriu pe internet. Ce ai intrebat? De ce nu scriu nesimtitii? Pai cum sa iti explic, ei au alte treburi, la camp, la munca. Scuze, am uitat ca nu ai notiuni in ce priveste munca.

       Atunci, sa o iau mai binisor: un bou nu te va baga in seama, never, ever (niciodata, vre-o data in engleza). Sincer imi doresc ca macar asta sa pricepi.

       Te rog sa imi transmiti si alte aspecte asupra carora ai certitudini pentru ulterioara procesare. Ai inteles? Zi si tu: Sigur ca da! Asa ca sa nu te faci de KKO ca te vede lumea.

       Cum!? Ce s-a intamplat? Ti-a ramas unghia in ureche? Nu te mai zgarci fata, cumpara si tu un adeziv mai bengos.

       Hai pa!

      • @ adrian tunarul fata-cu-reactiunea
       Imi inchipui ca ati invatat sa dati si tunuri la Scoala de Se Cu.

      • @ C

       Sigur ca da, paiul e bun sa bem vodka orange. Dar io Василий Григорьевич Зайцев afirm cu tarie ca a bea vodka cu paiul e un obicei decadent. Tre’ sa bem in stil stahanovist, nu cu paiul asa cum fac imperialistii si burghejii.

      • @adrian romanu contra-revolutionarul

       Asta e Aleksandra Samusenko, tovarasa de nadejde:
       http://statehistory.ru/738/Neizvestnaya-Aleksandra-Samusenko–zhenshchina-tankist/

       Surse confidentiale imperialiste m-au informat ca aceasta e „C”:

       Cine stie, daca incepe razboiul in Balcani, poate nimerim pe acelasi tanc cu dom’soara C. Sper sa ne invite la o vodka, asa ca sa stabilim ce avem de facut in caz de mobilizare.

      • @ TLC
       Vasilica, ia cu bere maica. Luneca mai usor.
       Si nu te mai stradui sa ma testezi, ca ti se intind creierii prea tare.

      • @c. ba’ pardon, despre tun am invatat la seral, in particular, am luat si am dat multe lectii personalizate pentru ca imi place scoala, desigur. De la absolvirea scolii vietii, folosesc tunul doar pentru tanchiste cu cucu de otel ca sa iasa scantei. E rau?

      • Si cu ACTA ce facem? O rezolvam si pe asta tot asa?

      • @ adrian snagoveanu (sau sibianu ?)
       Pai da, ce-i drept asa ai incercat sa rezolvi si ACTA. Toata tevatura asta ai pornit-o de la primul meu comentariu (la obiect) la acest articol, in care atrageam atentia asupra unui comentariu deosebit al lui Mos Darie si dadeam si eu un link despre o metoda eficienta de stopat ACTA. In Canada cu asta au oprit o lege asemanatoare.
       Si normal ca se curistii au sarit din pantofi si au inceput corul denigrarii.

      • @c. privind link-ul dat de tine: comentariul de pe forumul indicat arata ca exista o propunere (Bill C-30) care sa oblige ca providerul sa predea politiei datele de identificare ale abonatilor FARA MANDAT JUDECATORESC!!!! Ministrul care a facut propunerea este Vic Toews care tocmai e in curs de divort de Lorraine Kathleen Fehr. Un anonim a publicat detalii despre divort , sa fie transparenta asa cum Toews pretinde ca trebuie sa fie pe internet. Parlamentarul Justin Trudeau a sarit ca ars si a cerut ca anonimul sa fie indentificat. Presa oficiala tace.

       Nici vorba sa indice ca in Canada s-a blocat aprobarea unei legi asemnatoare asa cum afirmi, dimpotriva, subtil ne indeamna sa intelegem ca este necesara pentru represiune impotriva celor care ataca intimitatea publicului printr-o SURPRINZATOARE COINCIDENTA: tocmai ministrul care a propus legea a dat si un exemplu in sustinerea necesitatii ei desigur cu ajutorul uni colegd e guvernare.

       Mai jos in comentarii pe forum, oamenii se arata nedumeriti de ce asimetria: autoritatile sa poata sti orice despre populatie si populatia nimic despre autoritati. Iar raspunsul ascuns de catre comentatorul citat de tine consta intr-un sir de “SURPRINZATOARE COINCIDENTE”: in cazul particular, se ascunde faptul ca Vic Toews, fosta sotie Lorraine Kathleen Fehr si Justin Trudeu sunt toti evrei iar autoritatile in Canada sunt conduse tiranic de cahalul evreiesc. Plin ochi de SURPRINZATOARE COINCIDENTE.

       Asta vroiai sa ne arati? Sa ne alertezi despre lupta evreilor de a bloca informatia despre ei in timp ce prin instrumentele statului ne spioneaza si ne urmaresc pe toti pentru interese contrare noua, in numele apararii intereselor noastre? Si despre scenetele pe care le joaca pentru a ne convinge ca ne vor numai binele?

       Multumim. Si cu ACTA ce facem? Tot eu sunt de vina?

      • @ adrian counterinteligentul
       N-o mai intoarce ca la Ploiesti. „lupta everilor de a bloca informatia despre ei”. Nu, e lupta oamenilor de rand de a bloca o lege fascista si au reusit. Deocamdata.
       E vina mea ca am pus un link scurt, am vrut sa evit titluri nesfarsite, dar se pare ca nu am incotro.

       http://www.theglobeandmail.com/news/politics/facing-a-backlash-ottawa-moves-to-retool-cybercrime-bill/article2339856/

    • He he, incep sa se ingrijoreze unii.
     Ce sa-i faci, asa e-n viata, tradatorii sunt priviti cu suspiciune de la cel mai mic la cel mai mare, fiindca daca au tradat o data, mai pot s-o faca in continuare, sau poate sunt chiar agenti dubli.
     Oare cine reusea sa ajunga in vest inainte de ’89 ? Hmmm…

     • Stim toti cine ajungea in vest inainte de ’89: personalul institutiilor de stat trimisi cu diverse misiuni precum si cei cu vocatia de realizare profesionala, artistica etc. disperati dar si indrazneti si puternici. Diferenta intre cele doua categorii este evidenta, observabila facil de orice inteligenta de la medie in sus din simplul comportment si actiune in timp real si realizari in viata.

      E foarte bine ca ai adus subiectul in vedere. Concluzia este: fie nu vezi si atunci vai de capul tau, fie vezi dar si altii pot sa vada si te vad ce faci tu cu ce vezi.

      Incidental, eu lasasem ceea ce era considerat a fi „garantii solide” din punctul lor de vedere ca mai voi intoarce: sotia tanara, fetita, un apartament partial platit si un serviciu bunicel in constructii si tot mi-a luat 2 ani sa primesc permisiurea de a face o calatorie in scop turistic din care evident nu m-am mai intros. Sotia si fetita au primit viza de plecare abia dupa 3 ani si numai pentru ca un barosan vroia apartamentul din care partea mea ca fugar fusese confiscata de stat gratis. Daca ai fi familiara cu criteriile aplicabile atunci, ai avea o sansa sa intelegi.

      • „indrazneti si puternici”, dar sotia tinerica a ramas in tara la cheremul se curistilor ? Vai, vai, si cand te gandesti ce faceau acei bravi se curisti in beciurile institutiei lor cu femeile (ca sa fim drepti si cu barbatii, fiindca gusturile nu se discuta).

      • Da’ cum sti tu ce faceau „se curistii” cu femeile in beciuri? Interesant. Ai date pe care nu le are multa lume. Nu cumva …. ?

       Dupa 3 ani de despartire a venit in mare forma. Daca e rezultatul activitaii „se-curistilor” cum scri tu, au facut o treaba buna. Mai degarba cred ca a fost rezultatul neglijarii. Singurul lucru cert e ca la 9 luni si ceva dupa reintregira familiei, a nascut al doilea copil. Suspect nu?

      • Sa-ti traiasca.
       Toata lumea are datele alea. Numai se curistii isi imagineaza ca oamenii au uitat.

      • Adica cum ‘sa-ti traiasca?” Ai vre-un plan contrar?

      • @ conu leonida contra-revolutionarul

       Adica sa-ti traiasca copilul de care ai pomenit, ca asa zic romanii cand cineva vorbeste despre nasterea unui copil.

      • OK, OK! Multumesc daca asta e tot.

      • @Aditzu’ românu’
       O scurtä clarificare: „sä-ti träiascä” e o urare aproape stereotipä în spatiul cultural românesc, fiind presentä în colinde, uräri, precum si în limbajul curent.

       Acuma, bänuiala cä în spatele ei ar sta „un plan contrar” (un soi de conjuratzie a colindätorilor români-asasini), e, ce e drept, imaginabilä, dar deopotrivä discutabilä (discutabilä cu precädere în mediul de specialitate si în special cu ocazia elaborärii rapoartelor comisionale privind evolutia parametrilor de stare a pacientului).

       Subiectul fiind însä deosebit de sensibil, mä gräbesc sä precizez cä, în ceea ce mä priveste, reprosurile din comentariile mele anterioare pe tema datului poalelor peste cap ti-se adresau în exclusivitate d-tale.

 5. He, he! baietii de-au semnat ca primarii maculatura asta o iau in freza conform normelor in vigoare:
  http://www.gandul.info/news/lovitura-pentru-acta-data-de-curtea-de-justitie-a-ue-administratorul-de-retea-nu-poate-fi-constrans-sa-si-supravegheze-utilizatorii-9240489.
  Adica au fost suficient de dobitoci sa semneze un act normativ inaplicabil. Nu imi imaginez ca vor renunta asa usor, dar ma simt bine sa stiu ca exista opozitie pana la acele nivele…

 6. scuze ; dar si asta e grava. http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/106591-Ministrul-Agriculturii-Daca-UE-va-permite-culturile-de-organisme-modificate-genetic-Romania-va-adopta-o-pozitie-similara.html
  E din ce in ce mai clar ca ceea ce spun unii e chiar adevarat. Incotr-o oare ne e scaparea. Cu astia cancerul si sclavia ne paste. (documentarul cu monsanto cred ca l-ati vazut)

 7. off topic, dar important: http://www.gandul.info/magazin/un-microcip-implantat-in-corp-folosit-in-tratamentul-contra-osteoporozei-9244072

  Pai, daca cipul asta poate elibera medicamente, poate elibera orice fel de substante, poate si o cianurica, ceva…

  Vedeti ca nu conteaza ce este de fapt, conteaza ambalajul in care e prezentat!

  • Auzi draga, la cianuri NU TE BAGA! Sunt altii experti.

   Au fost cianurizati cu milioanele si dupa procesare cale de 3 ani, au iesit la numaratoare mai multi. Mult mai multi! Iar daca te iei dupa Yad Vashem, Doamne fereste!, la anul 2000 mai erau 1 milion de supravietuitori, ceea ce inseamna ca cu 60 de ani inainte erau in total 27 de milioane, de 2 ori mai multi decat organizatia lor mondiala numarase. Careva a gresit la socoteala dar nu conteaza, caci ei spun noua numai adevarul si noi ii credem nemasurat.

   Si cel mai „tare” este ca la centrul de procesare Oshvitz sau cum se scrie cu consoane cu nemiluita, dragii de ei invie cu duiumul chiar dupa 50 de ani. Mai exact, 3 milioane. Acu’ 2000 de ani inviasera, cu chiu cu vai, doar vre-o 2 de-ai lor (Doamne Iarta-ma, nu vorbesc serios). Acum vre-o 3 milioane. Nu ma crezi? Te inteleg. pe mine sa nu ma crezi dar pe ei trebuie sa ii crezi: Inainte de 1990 aveau o placa care arata ca au fost externalizati de pe planeta 4 milioane dar la 1991 s-a schimbat cu 1,1 milioane. UN MIRACOL care numai lor li se putea intampla: au inviat in 50 de ani cate 60 de mii pe an, adica 200 pe zi. Mare e puterea lui YAHWE.

   Asa ca la cianuri NU TE BAGA, esti amator.

 8. Iata un articol interesant pe wall-street.ro, pe care-l redau, cu scuzele de rigoare lui Eufrosin, pentru folosire abuziva a spatiului blogului:

  „Ce se intampla cu viata ta digitala dupa ce mori [VIDEO]
  Alex Goaga, 17 Feb 2012 , 16:14
  Ce se intampla cu viata ta digitala dupa ce mori [VIDEO]

  Imagineaza-ti ca unul dintre cunoscutii tai are un portbagaj plin cu personalitatea lui de pe Internet. Toate like-urile lui, fotografii, imagini, conversatii, emotii si secrete. Si, dintr-o data, prietenul tau decedeaza. La putin timp, la usa iti vin reprezentanti Google cu dreptul legal de a lua, folosi si recrea ceea ce vor ei din portbagajul prietenului tau. Pare gresit, nu?
  pub Ap 3 camere + loc parcare = 101.161€ (TVA inclus) in sectorul 1, langa Padurea Baneasa.

  Acest lucru a inceput deja sa se intample. Principalul vinovat este Facebook. Stii ca ai incarcat acolo ani intregi de date ce tin de personalitatea si viata ta astfel incat chiar de ai muri, un strain ar putea sa isi faca o idee destul de clara despre cine erai si ce faceai.

  Multi oameni isi pun atat de multe lucruri pe retelele social media incat devin aproape dependenti de ele, devin jurnale personale. Fiecare status poate atrage “like”-uri, o fotografie comentarii. Din fericire, datele pe care le pui pe aceste retele sociale sunt anonime – sau asa spun companiile. Ce il poate opri pe un angajat Facebook, de exemplu, sa se uite la ceea ce faci tu “din spatele scenei”?

  In prezent, 70% din internautii din intreaga lume folosesc retele sociale si acest numar este in crestere. Unicul lucru pe care il au in comun toti cei peste 1,1 mld. de oameni care sunt in prezent pe Internet este faptul ca vor muri. De fapt, in medie, trei utilizatori Facebook mor in fiecare minut, in 2011 au decedat 1,78 milioane de utilizatori ai celei mai mari retele sociale din lume.

  Stii ce se intampla cu viata ta digitala dupa ce mori? Gmail poate trimite urmasilor tai/rudelor tale toate e-mail-urile si contactele, la cerere. Aceleasi lucru este valabil si in cazul Hotmail. De asemenea, Twitter poate da rudelor copii ale tuturor mesajelor tale.

  Cu totii stim ca atat Facebook cat si Google se folosesc de nevoia noastra de a impartasi lucruri (uneori personale) pe Internet pentru a face profit si cu toate acestea tot vizitam des retelele sociale. Dar este corect sa te folosesti de ceea ce a scris un om cand inca era in viata? Nu. Si poti face ceva impotriva acestui lucru? Raspunsul este DA.

  Citeste mai multe despre acest subiect si ce poti alege pentru fiecare retea sociala in parte pe Lifeinsurancefinder.com si vizualizeaza clipul de mai jos.
  http://www.youtube.com/watch?v=tH2Pk5fTzWs&feature=player_embedded

 9. Frossy, mi s-a pierdut un raspuns interesant pe care l-am dat lui adrian romanu fata-cu-reactiunea. L-ai gasit cumva ? Ca, desi am o memorie buna, mi-e greu sa reproduc toate cuvintele pe care mi le inspira domnia sa la prima citire.

 10. Sa spunem ca partea cu filmele si muzica nu ar fi o problema. Romanul se adapteaza repede. Probabil intr-un timp scurt ar aparea retele de cartier care nu o sa aiba nici o legatura cu internetul, retele doar pentru sharing. Sa spunem ca nu asta ar fi problema, cel putin pe mine m-ar deranja mai putin. Eu am in calculator un singur soft cu licenta. Am o micuta firma de transport, nu am angajati si nici o cifra de afaceri spectaculoasa, mai bine castigam cand lucram la patron. Nu sunt mandru ca am filme, muzica si programe fara licenta dar de saracie am fara licenta, nu de bogat ce sunt. Sa imi fac un calculator cu softuri cu licenta (ma refer la programe basic) cred ca m-ar duce undeva la 2000 euro numai licentele. Nu am atatia bani. Eu muncesc 4 luni pentru banii astia, nemaipunand la socoteaza ca in cativa ani sunt depasite pentru ca de fapt asta se urmareste. Am auzit ceva referitor la acta, nu stiu cat de adevarat este: se pot face perchezitii informatice la vami si granite. Eu calatoresc mult in europa. In romania nu ma stresez prea tare pentru ca e un haos total, multi politisti probabil nici nu stiu ca-i ala windows. Problema este la granite. Dupa cum ati vazut majoritatea, cei cu tir-urile au cate un laptop pe bordul camionului. Am vorbit cu multi tir-isti, majoritatea au acele notebook-uri pentru filme pentru ca stai mult plecati, stai prin parcari (nu pentru ca vrei ci pentru ca ai diagrame, sunt multe restrictii pe autostrazile din europa si nu strica sa vezi si cate un film, va spun sincer, simti ca turbezi cand stai in masina 3 – 4 zile pentru ca nu gasesti marfa sa incarci. Multi vorbesc si cu familiile acasa, hai sa fim seriosi, cati au licenta pentru windows. Mai este si partea a doua. Eu am o colectie de cd-uri si dvd-uri, cu licenta. Insa nu pot sa ma car dupa mine cu 200 dvd-uri de filme si inca 100 de muzica (fiind cd audio si film in format dvd ocupa foarte mult spatiu, inseamna un film per dvd si max 15 – 20 melodii pe un cd). Eu avand licenta la ele le pot viziona insa nu am voie sa le copiez in calculator pentru ca asa e legea, nu pot face melodiile in format mp3 si sa le copiez pe stick sa le ascult, trebuie sa transport geamantanul cu cd-uri si dvd-uri.
  Mai este si partea a doua, foarte multi romani nu stiu sa foloseasca cu pc, parintii mei nu stiu si parinti multor prieteni de-ai mei nu stiu sau stiu la modul ca daca ii apare fereastra mai mica decat stia el se blocheaza, nu stie ce sa mai faca. Daca am fi obligati sa luam licente la toate programele am deveni si mai idioti decat suntem (ma refer la modul general) pentru ca multi nu ne-am permite. O simpla licenta de windows nu e suficienta pentru ca windows fara alte programe nu stie aproape nimic si fiecare program costa, nemai vorbind de corel, photoshop, 3dstudiomax (ma refer la cei care-l folosesc acasa din pura pasiune, nu cei care fac bani din ele si si-ar permite o licenta de 1000 – 2000 euro).
  Credeti ca microsoft nu stie cine are licenta si cine nu? Stie dar grosul iese de la firme pentru ca majoritatea au licente, nu eu care stau pe mess acasa sau ma uit la filme. Linux este destul de complicat si nu reusesc sa-i fac placa wireless sa mearga, ma chinui de o saptamana si nu reusesc.
  Mai este si partea de principii: americanii au cauzat in mare parte aceasta criza, niste bani s-au dus undeva, nu s-au evaporat. Atata timp cat ei nu au platit pentru ce au facut (eu sincer cred ca nu a fost o intamplare) de ce sa le respectam legile? Vrei sa faci ceva antipirateriei? Faci altceva, nu faci ce zice stapanul (in speta americanii). Sunt scarbit de tot ceea ce vad in materie de calculatoare. A citit cineva acele reguli pe care le accepti cand instalezi windows? Acolo scrie ca microsoft poate avea oricand (cand esti conectat la net) acces total la informatiile din pc-ul tau dar vor ramane confidentiale (nu ma incanta prea mult confidentialitatea lor). Ei fac asta pentru ca se poate, nu vrei windows mai ai doar varianta linux-ului si e mai greu sa treci si dureaza pana te adaptezi.
  Mai e inca o parte: eu daca vad un film online si acel site nu are licente pentru vizualizari online eu primesc amenda si imi taie netul. Obliga-l pe cel care da filmul sa scrie ca e fara licente de vizualizari online si o fac pe riscul meu. Eu de unde sa stiu?
  Am auzit ca totul ar fi o mascarada sa le inchida gura la cei cu wikileaks (nu cred ca am scris corect), cei care au publicat documente secrete. Acum ii pot pune la punct.
  Daca intra in vigoare acta in forma in care am auzit eu (perchezitii informatice la vami si chestii d-astea) eu imi voi sterge toate conturile de pe facebook, hi5, youtube si pe ce mai am eu. Pastrez doar ce imi trebuie neaparat, probabil 2 – 3. Asta nu ca nu ar mai putea americanii dar ca forma de protest.

 11. Intr-unul din articolele la care o sa dau link scrie ca membrii in parlament conservatori (ai partidului care guverneaza) au rupt randurile cu propriul lor partid care vrea sa introduca o lege atat de draconica si s-au unit cu opozitia ca sa protesteze.
  Apropiat de ce zicea Mos Darie in comentariul lui.

  http://fullcomment.nationalpost.com/2012/02/13/jesse-kline-lawful-access-bill-set-to-become-the-new-gun-registry/

  • Stormfront e cunoscut de multi ani ca e falsa dizidenta iar nu ma mai uit la ce fac derbedeii astia de vre-o 4 ani;

   Harper zice ca va face schimbari la Bill C30, nu va abandona nicidecum;

   Ce rasa etnica e Harper? O surprinzatoare coincidenta, drace!

   • Nu chiar toti conducatorii sunt din rasa ta preferata, si nici asta nu e, dar din cate stiu eu e unul care crede in Vechiul Testament, imaginandu-si ca e la fel cu Noul Testament, si astia sunt cei mai confuzi.
    Da, sigur ca nu va renunta, dar cel putin canadienii au primit un ghiont cu legea asta (si tupeul cu care a fost anuntata), mai ales cei care nu erau la curent cu toate noutatile, si acum vor fi mai alerti.

    • Noroc cu tine sa ma ferestri de pacat ca era cat pe aci sa ma dau cu toata lume buna de pe internet care zice ca nea Harper este evreu. Dar daca tu zici ca nu e, nu e si basta. Ma bazez pe o femeie ca stie sa deosebeasca organu. Al statului ma refer, desigur.

     In ce priveste expresia folosita de tine: “ … rasa ta preferata …” te informez daca imi permiti, aceasta este rasa preferata a lui YAHWE. Dar sa iti spun drept, sunt putin suparat pe baiatul asta YAHWE. Le-a zis la evrei sa ne omoare sa ne distruga, sa ne minta, sa ne insele, sa ne fure, a zis ca suntem animale, a ordonat “ TOB SHEBE GOYIM HAROG!” DAR NU A DAT NICI O EXPLICATIE SI NU A MOTIVAT DE LOC ACEST ORDIN.

     Ce rau i-am facut noi lu’ baiatul asta YAHWE de vrea el sa fim distrusi? Cu ce l-am deranjat asa de tare? E ILOGIC! El chipurile ne-a facut si apoi a zis ca nu suntem buni de nimic si trebuie a fim distrusi de altii facuti tot de el. Pai daca el e asa tare, ne distrugea el, nu dadea treaba pe mana unor alte facaturi ale lui.

     Nu de alta, dar astia se dovedesc cam nepriceputi. De 2500 de ani tot distrug la noi dar nu ne extermina odata. Fac viata mizerabila pentru noi si pentru ei dar nici nu reusesc cea ce YAHWE le-a ordonat, dar nici nu se lasa si sa ne fie prieteni. Dusmanie continua la ordinul unui disparut. Straniu. Cam ca perseverenta prostului care tot face acelasi lucru dar astepta rezultate diferite.

     Baiatul asta YAHWE insa, nu se baga sa taie chestia din radacina. A dat un ordin care nu se poate executa si a disparut ca magarul in ceatza si i-a lasat pe evrei sa molfaie la o idee de nerealizat. Genocid dupa genocid si tot nu obtin rezultatul dispozitiilor YAHWIENE. Io zic ca YAHWE a facut mishto de evrei si i-a ales chipurile ca sa le umfle tartita (orgoliul adica) sai sa ii pacaleasca sa fie de acord sa se apuce de o treaba imposibila dar care sa intarate pe toata lume importiva lor.

     Evreii, fraieri si lacomi, s-au bagat si dai si dai la goiymi, otravesc si macelaresc constiincios. Intre timp, YAHWE se kk pe el de ras vazand zvarcolirea tuturor si asteapta ca omenirea exasperata sa ii trimta pe toti la el odata, YAHWE adica, sa le zica: eu va-am ales si v-am zis ce sa faceti ca sa veniti cu totii odata la mine, nu pe rand ca goii prostanaci.

     Aici despre Harper niste linkuri care dezmint orice prezumtie ca ar fi evreu:

     http://www.jewlicious.com/2011/05/stephen-harper-moral-voice-of-the-west/
     http://www.winnipegjewishreview.com/article_detail.cfm?id=994&sec=3


     • Din partea mea poa’ sa fie ce vrea, I don’t give a rat’s ass one way or another.
      Interesant ca stii depre religia Toporului Ales, desi dupa cum ai declarat singur: „in cele religioase am zis de mult ca nu ma pricep” (8 noiembrie 2011, Demonul din bazilica).

 12. Nu e chiar asa de greu:

  http://rt.com/news/acta-bulgaria-protesters-ratification-353/

  Dreptul legal de a protesta contra unei legi nedrepte.

 13. @ Adrian & C,:
  Qui s’aime se taquine!

 14. ok deci s-a respins acta ce bine…..

 15. Situatie fara precedent: o studenta a facultatii de Stiinte Politice din Franta, aflata in stagiu la NY, a fost exmatriculata din universitate pentru ca a purtat pe Facebook discutii cu caracter antisemit . TheInglouriousBasterds sunt specializati in detectarea delictelor de opinie, prin captura de ecran.
  http://etudiant.lefigaro.fr/les-news/actu/detail/article/sciences-po-exclut-une-etudiante-pour-des-propos-antisemites-18625/
  Am un prieten care imi trimite de la Tel Aviv bancuri cu evrei.
  L’or capta si pe dragul meu Exshovichy?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: