Atenție MAE: cum e lucrată România în occident!


Să nu uităm că europenii sunt manipulați prin minciună, iar opiniile formate confuz, servesc intereselor economico-strategice transformate în legi greu de contestat.

Mai limpede spus, în ziarul Libération din 23 ianuarie,  jurnaliștii de stânga acoperă favorabil și admirativ manifestația de la Budapesta , la care s-a scandat până la răgușire că Hungaria nu acceptă să devină ” colonie ” a CE. Revendicările trezesc admirația cititorilor francezi care se solidarizează și cu dorința de recuperare a Transilvaniei.

   Din toata gloata de manifestanți, jurnalista Florance La Bruyère alege sa reproduca opiniile “tinerei blonde”  (aparent esențial ca informație) Krisztyna Németh,  „sosită cu toată familia din Transilvania, un teritoriu furat Hungariei prin Tratatul de la Trianon, în 1920, astăzi aflat în Romania”. Tânăra afirmă că :”Orban este singurul politician care unește națiunea. Chiar după atât de mult timp, Trianonul este o suferință pentru noi”.

Simultan, presa de dreapta, prin Le Figaro, susține insultele adresate românilor, proferate de către reprezentanții comunității evreiești.
Și hungurii și evreii revendică istoria noastră, bunuri de patrimoniu,
munți și ape iar diplomații români și oficialii de la Bruxelles, tac confortabil și profitabil. Profitabil pentru ei înșiși.

Actualele proteste din România au fost concepute pentru a da impresia unei societăți haotice și par mai aproapiate de stilul contestatar african.
În 1989 deznădăjduiții erau în stradă, acum în aceiași stare de lucruri, stau cu brațele încrucișate, în fotoliu. Se gândesc poate la tânăra Crăiniceanu și la Andrei Frumușeanu, care au murit în momente asemănătoare cu cele de acum, pentru că Roman, Băsescu, Măgureanu, Voiculescu, Vadim, Pleșu, Seleujean și TOȚI ceilalți să își poată face vacanțele în Caraibe și trimite copiii la studii, în America…

Occidentalii sesizează o diferență “de ținută “intre protestele românilor si cele din Polonia sau Hungaria. Diferența există si ne deservește, mai cu seamă cand “agenturili” ne lucreaza vià “celelate comunități “ce se vor, înlocuitoare.

Cu multumirile datorate lui Clement pentru raport!

18 răspunsuri

 1. mie mi se pare ciudată situația ungariei!

  mărturisesc, eu l-am susținut sincer pe orban la început, când s-a repezit la beregata caracatiței băncilor … era corectă atitudinea lui, extrem de dură și plină de furie, cum ia luat la șuturi chiar dacă motivele lui sunt naționalist-revanșarde, împotriva româniei …

  dar în timp lucrurile devin ciudate! eu nu pricep un lucru, cum naiba poți să lupți contra caracatiței, să îți păstrezi independența când tu în același timp lupți să îți menții un deficit bugetar cât mai mare, urlând ca din gură de șarpe că nu, nu accepți să reduci deficitul pentru că dacă îl reduci sacrificiile impuse populatiei sunt prea mari!?

  ha!? ce mama măsii!? ce logică retardată e asta!? ceva pute urât în toată povestea!

  să îmi explice și mie vre-un secui, dacă citeste vre-unul blog-ul ăsta, cum poți fii cu adevărat stat independent când tu crești deficitul și devii tot mai îngoldat în datorii, tot mai mult dependent de caracatiță!!!

  pe de o parte te prefaci că reduci deficitul și costurile de finanțare punând băncile să preia o parte din pierderi, ceea ce e 100% corect, preluând controlul asupra BNR-ului ungar, gest de salutat dar cu rezerve pentru că BNR-ul are alt rol nu cel de a finanța direct guvernul!, la fel cu pensiile private și asigurările

  dar tot nu reduci deficitul! te cerți ca un idiot cu FMI ca să faci împrumuturi și mai mari de la ei! adică datorie și mai mare, și mai mulți bani de plătit!!!

  ceva nu se leagă … ceva e putred în danemarca!

  măcar marinelul beat a nimeri-o! nu știu dacă nu cumva din greșeală, din neatenție, sau doar propagandistic, fără legătură cu realitatea dar a spus o chestie care pe mine m-a lăsat mască

  în 2012 deficit 2,un pic
  în 2013 deficit 1,un pic
  și în 2014 ținta de deficit e 0%!!!!

  ha!? boul de boc!? idiotul de băsescu!? să fie ei capabili de o astfel de performanță!?!?!?

  pai dacă ar reuși cei 25% reduceri salariale ar merita efortul! aș accepta și tăieri de pensii dacă se poate aduce pe deficit 0% bugetul de stat!

  într-o astfel de criză cel mai important lucru e să ieși din sistemul de dependențe cât mai repede! deficit 0% ca să nu mai depinzi de caracatiță!

  că, la fel ca orban în ungaria, degeaba faci sacrificii și scuipi patriotic obrazul FMI și UE dacă tu ai deficit bugetar și vrei-nuvrei trebuie să te duci cu mâna întinsă că ceri bani, săru’ mâna îmi dați sau nu îmi dați …

  nu cumva e invers!? nu cumva în ungaria se petrece același fenomen ca în germania nazistă!? declarativ mare patriot, declarații belicoase, de rezbel cu inamicii pe din dos afaceri cu aceștia, și cu SUA și cu URSS, finanțare dar pentru înarmare și datoria tot mai mare iar când e timpul să o plătești ideea salvatoare, nu o mai plătim declarăm război creditorilor!

  una din ideile geniale ale lui hitler a fost tocmai asta, mai bine intrăm în război cu franța și mare britanie decât să plătim datoriile către ei!

  în cazul ungariei declarații patrotarde de independență, pe din dos exact invers, iar la sfârșit, când datoria va deveni insuportabilă în ciuda eforturilor de a o reduce cine va plăti oalele sparte!?

  nu cumva vor da vina pe românia? nu cumva vor încerca să deturneze nemulțumirile populației, a ungurilor, provocând românia printr-o forțare a problemei regiunii secuiești, a autonomiei cu orice preț inclusiv prin tulburări sociale și manifestații pașnice ca cele din siria!?

  mie mi se pare că se accelerează și forțează tensiunile pe tema asta! e tot mai evident că ungurii vor încerca să forțeze lucrurile într-un viitor nu vrea îndepărtat, într-un orizont de maxim 5 ani de acum încolo!

  totul suprapus peste criza zonei euro care e și ea dată ca sigură tot în maxim 5 ani … tare mi-e teamă că în acel moment europa va forța o soluție incorectă, împotriva româniei, cu scuza, gura! vrem liniște acolo! avem probleme grave! vă ia mama dracu’ dacă nu vă liniștiți!

  mai țineți minte de ce germania nazistă a ținut partea ungariei la diktatul de la viena? pentru ca vroia liniște în zonă ca să poată pregăti ofensiva împotriva urss-ului!

  dacă ăsta e patriotismul ungariei și a lui orban, mă piș pe el! pentru că NU va scăpa de datorii, nici de tentaculele caracatiței, ocultei, care își va bate joc de ei la fel ca în WWII! înseamnă că e un dobitoc, orbit de ură, incapabil să priceapă cine îi sunt adevărații dușmani!

  dacă nu cumva e vândut caracatiței și faza cu patriotismul și dragostea de țară e doar de fațadă, ca să îi manipuleze mai ușor!

  marinelul beat pare mai patriot dacă se gândește sincer că soluția corectă pentru binele țării în condițiile actuale, al crizei mondiale, e deficit bugetar 0% chiar cu costuri sociale!

  • ..la unguri e un circ ieftin si sforile sunt trase tot de Gyury $oro$!Motivul:destabilizarea UE(bosorogul circumcis) mereu spuen ca UE e pe moarte si euroiu va cadea ,iar slugile lui(veneticii din Campia „Paranoica”) nu fac decit o furtuna intr-un pahar cu apa!NIMIC NU SE INTIMPLA PE SCENA POLITICA FARA VOIA PAPU$ARILOR!

  • O, Base, inefabilule! Imn de slava inaltam tie-ti!…Ne lasi, mai baiete, cu manipularile? Ori esti de-a dreptul tampit – ceea ce nu e de presupus, avand in vedere simpla ta prezenta pe aici, ori esti un simplu propagandist platit, ceea ce face ca, a te califica drept magar, sa jigneasca magarul!
   Hai sa facem o analiza a ceea ce se intampla pe planeta asta pe care avem ghinionul sa o locuim impreuna:
   – US unfunded liabilities: 117 mii de miliarde USD…and raising steadily, adica baietii sunt in faliment nedeclarat
   – Plati scadente anul acesta in EURO: Italia 270 miliarde (de rambursat), Grecia 100 miliarde, Romania 70 miliarde, Portugalia, Irlanda, etc
   – Razboi cu Iran si Siria in pregatire
   – Fratii musulmani pe cale sa radicalizeze conducerea politica a Egiptului
   – Economiile BRIC continuand sa creasca…
   Chiar crezi ca pe aia de stapanesc castelul ii mai intereseaza ce se intampla intr-o colonie al carei nume nici nu-l stiu prea bine, cand tsunami e pe cale sa ia tot nisipul pe care-l au drept fundatie?

   • Degeaba radicalizeaza fesuletii Egiptul, ca este lucrat pe plan financiar de cine stim.
    //blog.atimes.net/?p=2013
    Bineinteles ca nu generalimea a sterpelit malaiul, cum sustine autorul articolului, ci coreligionarii lui. E cam acelasi fel de presiune financiara pe care au exercitat-o contra turcaletilor. Iar Fratia duce tratative cu Licuriciul, fiecare crezandu-se in stare sa-l pacaleasca pe celalalt. Pe deasupra, Egiptul nu are nici un fel de resurse.

    „Criza” este mai mult in ziare (propaganda) si reducerea nivelului de trai al populatiei prin taierea serviciilor necesare, micsorarea pensiilor, etc. ca s-o simta cei de jos.
    Canada a platit zeci de miliarde recent Europenilor ca sa-i ajute si alte zeci de miliarde Ame ricanilor in 2008. Pe langa faptul ca ei tiparesc bani in prostie si foarte interesant nu se intampla nici o inflatie de gen Weimar.

    Parerea mea e ca Papusarii incearca sa stranga latul in jurul nostru cu sperieturi economice si vor lasa chiar si cateva proteste pe ici pe colo prin partile esentiale, ca sa aiba motiv sa aplice tratatul de la Lisabona si sa instaureze dic tatura complet.
    Ei stiu ca este un risc in asta, dar le creste adrenalina in trupurile ametite de traiul bun, si mai ales ei stiu ca prostimea nu se va ridica nicaieri in mod semnificativ, fiindca toti liderii sunt sau tampiti sau vanduti sau amandoua.

    Lucrurile cele mai importante de urmarit sunt intr-adevar BRICS-urile, care deja au trade intre ele in propriile lor monede si nu numai ele, ci si Japonia, I ranul si inca vreo cateva.
    Pestele de la cap se impute, dar se curata de la coada.

   • ..mosule ,nu fac propaganda nimanui si nu vad de ce ma jignesti!Se pare ca esti vreun frustrat care acum cind ai ajuns la fundul sacului ai inceput sa vezi ca lumea nu-i asa cum ti-o prezinta „pro$t-tv’ si alte posturi „independente”.Se pare ca istoria ai invatat-o la St.Gheorghiu si chestia cu statistica si cu cit e de platit e tot superficiala! SUA A RIDICAT SI RIDICA MEREU PLAFONUL DATORIILOR! TOTUL E UN JOC MURDAR FACUT DE PAPU$ARI SI TOATE TARILE VOR AJUNGE IN PRAGUL FALIMENTULUI! Vezi interviul lui D.RoKKefeler desper noua de$ordine..”ntleKtoalule”

   • moșule, îți place nu îți place, în vremuri căcîcioase ca acestea cel mai înțelept lucru e să ieși din sistem, adică datorii 0% către păpușari, indiferent de costuri! cum vroia și ceașcă dar nu a mai apucat să se bucure de efortul făcut, de rezultatul a 10 ani de plătit datoriile către FMI și sacrificiile sociale atașate acelei minuni …

    nu că am mari speranțe că bășhina de marinel a priceput ce a scos pe gură, posibil să fi fost discursul scris de unul din servicii și a scăpat public minunea, fără modificări și coafuri bășhiște … că, după minune, nu sa mai întâmplat nimic în direcția aia, ba dimpotrivă! nu sunt șanse ca deficitul bugetului public să fie mai mic în 2012 decât în 2011 în condițiile în care deja pdl-ul în criză de idei și stimulente electorale umblă la pușculiță chiar din prima lună a lui 2012!

    deci, nu când ode nimănui, doar am făcut o constatare … evident reprezentantul caracatiței, patriotul ițărescu, nici nu vrea să audă de astfel de fantezii, pentru el perspectiva unui deficit bugetar 0% e o idee năstrușnică, imposibil de îndeplinit, pentru că, A ZIS-O PUBLIC CU SUBIECT ȘI PREDICAT, DEFICIT 0% ÎNSEAMNĂ O PRESIUNE PREA MARE PE PIAȚA IMOBILIARĂ … deficit 0% înseamnă în primul rând o frână puternică a a pieței imobiliare pe lângă restul sacrificiilor si asta e ceva ce el nu recomandă … deci, nu e nici un secret cine ne ține dependenți de oculta caracatiței FED prin tentaculele extrem de eficiente ale deficitului bugetar!

 2. Acum cateva saptamani am dat un link la ziarul canadian Globe&Mail in care o asa-zisa romanca facea ac. gen de comentarii ca si blonduta. Se pregateste opinia publica pt impartirea unor state in statulete. Divide et impera.
  Interesant ca in West nicaieri nu se intampla asa ceva. Bascii au fost emasculati recent, irlandezii de Nord mai demult. Quebec era cat pe ce sa se chiar desparta de Canada in ’95, dar s-au facut manipulari serioase ca sa-l pastreze.

  In legatura cu Hungaria cred ca o sa vedem cel mai inalt grad de ipocrizie si mers pe sarma la toate nivelele, fiindca e destul de greu sa le apere revizionismul pe de o parte si sa le atace nationalismul pe de alta.
  Dar pt aschpagartzi totul e posibil.
  Ma intreb pe unde o sa scoata camasa portocalie Base.

  • cum nu se întâmplă!? belgia e în moarte clinică, separarea după scenariul cehoslovac se apropie cu pași repezi, franța are probleme cu corsica, italia cu nordiștii, spania cu catalonia șamd … când mălaiul va și mai puțin cearta va deveni și mai mare, cine și cum îl împarte!

   iar superputerea UE are tot interesul să împartă statele naționale în stătulețe cât mai mici, regiuni federative cu parlamente! cu cât e mai mică regiunea cu atât e mai sigur că nu poate supraviețui singură, că nu va visa la secesiune, la ieșirea din UE!

   același model ca la secesiunea cehoslovaciei și, dacă nu au priceput cu frumosul și vorba bună, violentă a iugoslaviei după aceea a serbiei …

   serbia dacă își închipuie că a reușit să împiedice secesiunea voivodinei scăpând de miloșevici se înșeală! cât timp nu recunoaște kosovo ca stat independent, opțiunea presiunilor indirecte via separarea voivodinei e una credibilă și oricând posibilă!

   în cazul nostru e deja publică intenția de a separa secuimea de restul româniei! nu cred că e român care să mai aibe iluzii ce vor ungurii și udmr-ul!

   o primă etapă necesară unui astfel de scenariu e deja îndeplinită, bifată! după peste 10 ani de învățământ bilingv și cu predare exclusiv în limba maternă încep să apară puii otrăviți ai unei astfel de politici antinaționale, generații de unguri în secuime care nu știu boabă românește, care chiar dacă știu și înțeleg limba română prim mediul sectar și separatist în care au crescut urăsc cu sinceritate românia și tot ceea ce reprezintă națiunea română! nu vor să vorbească românește nici să îi pici cu ceară și când aud imnul scuipă cu ură și greață! echipa de hochei a româniei e un simptom clasic al urii sectare cultivată cu grijă în mediul otrăvit al învățământului primar de limbă maghiară …

   după secuime nu peste mult timp se va pune problema separării transilvaniei de miticii de bucurești tot din cauza împărțirii mălaiului! autostrada transilvania e cel mai bun exemplu de ce ar trebui ardealul să se separe, să își gospodărească singur cașcavalul … noroc cu boc, a reușit să umple de ridicol și rușine pe ardeleni, ne-a cam șifonat superioritatea închipuită de români mai verzi ca restul turmei …

   • Nu cred ca se va intampla in ac fel ca la noi sau la sarbi. Hungurii din Rom sunt incurajati sa fie iredentisti doar ca sa slabeasca Romania, exact cum au facut si cu Yugoslavia. E posibil sa faca si cu Grecia la fel, macedonenii tot cer o bucata din ea si turcaletii la fel.
    DAR , in West nu cred ca li se va permite sa se desparta pe criterii nationale. Asta ar insemna sa fie intarite natiunile-state, or UE (si cei care sunt in spatele ei) vor sa stearga pana si ideea de suveranitate nationala din mintea oamenilor si de pe fata pamantului.

    Nu cred ca o sa vedem curand Franta impartita in natiunile care o compun: bascii (euskara), bretonii (gaelic), occitanii (in sud), savoiarzii (care si-au vandut suveranitatea in sec 19 pt o iluzie de putere), etc. Napoleon a fost un mare adunator de popoare. Unii zic ca toti sunt francezi, dar vorbesc dialecte diferite. In realitate sunt limbi diferite, fiindca sunt natiuni diferite.
    Belgia franceza are o bucata din Luxemburg.
    Bascii sunt si in Franta si in Spania.
    Silezia a fost un joc de scaune muzicale intre Polonia si Germania.

    Daca vreodata vor fi impartiti pt mai usoara guvernare, vor fi impartiti pe criterii absolut fara nici o legatura cu nationalitatea.
    Cartea nationalitatii se va juca numai cu tarile pe care vor sa le distruga, cum au facut (sau incercat) si cu sarbii, I rakienii, Li bienii, etc.
    Intentia este sa se creeze o Uniune Sovietica Mondiala pe care dupa aia o vor imparti in regiuni nesemnificative.

    Suportul pt drepturile hungurilor este praf in ochi. Au fost atacati zilnic in toata presa westica, sanctionati de ue, forintul atacat, etc.
    Dar li se sustin toate golaniile din Rom din ac. motiv pt care au sustinut si asa-zisele revolutii din sec 19: ca sa destrame oranduirile politice de la ordinea zilei (imperiile atunci, natiunile-state acum).

 3. eu cred si ca si mine multi altii ca ungurii nu vor maghiarii din romania ca ii doare cotul de ei ci doar aurul din apuseni si nu cred ca ei il vor ci altii ca ala conteaza. e pur si simplu divide et impera ungurii si romanii se cearta pe ardeal si noi smecherii le luam aurul la toti si ii stapanim. ungurii cred ca sunt sustinuti, romanii se revolta si o iau peste nas si pana la urma baietii de pe caii cei mari iau potul si noi restul (a se intelege base si alti politicieni) mai ciugulim cate ceva. aurul din apuseni le-a stat pe creier multora ca daca stiau romanii cum sa-l exploateze doar pentru ei impreuna cu inteligenta care exista in tara SUA devenea vasalul romaniei. acum noi credem ca america depinde de noi sa-si faca baza pentru scut dar de fapt ei ne cuceresc cu binisorul fara sa ne dam seama.

  • Se prea poate sa fi pe firul coresct! Oricum, puterea e a celor care domina lumea dpv militar. Aurul ne-ar servi numai pentru un viitor mai sigur, ceea ce este suficient dupa parerea mea.

  • cei din secuime vor să se separe de românia nu să se alipească ungariei! ungaria nu trebuie decât să sară cu banul, secuii se consideră mai unguri decât ceilalți unguri!

   asta le susură perfid încă din școală viitorilor secui năpârcile udmr! deaia vezi reacții avatice, de ură greu stăpânită când un astfel de ungur aude chiar și un cuvânt românesc!

   pentru ei simplul fapt că ai venit în secuime implică ca minim standard de politețe să li te adresezi în limba lor nu în limba ta … ai venit la ei acasă, nu ești în țara ta!

   îi depistezi ușor după cum le ies cu greutate vorbele din gură când îți vorbesc în românește prefăcându-se că nu înțeleg, că nu vorbesc bine românește … vor să îți dea de înțeles că le-ar fi mult mai ușor dacă le-ai vorbi în limba lor, că e nepoliticos să le vorbești în limba ta … dar e doar prefăcătorie amestecată cu ură oarbă, în realitate înțeleg foarte bine ce spui și mulți știu și să vorbească aproape perfect româna, nu trebuie decât să îi urmărești pe ascuns când merg prin restul româniei … nu au probleme de comunicare în restul româniei, doar în secuime le ies greu vorbele din gură …

   • asta s-a intamplat mereu cu maghiarii din romania, mereu au auzit romanii la sovata furmuseslul nem tudom romano. acum este vorba despre dezbinarea romaniei si asta chiar din centrul ei. daca brasovul, sibiul, muresul si harghita se separa de restul romaniei romanii nu mai au pe unde comunica intre ei caci centrul tarii este al secuilor. sasii si secuii au venit demult in tarile romanesti dar niciodata nu au avut veleitati din acestea ci chiar au ajutat domnitorii romani. de la pactul ribentrop molotov nu am mai avut parte de o rupere a romaniei in feleul acesta. daca tinutul secuiesc capata autonomie va incepe lupta pentru celelate judete incat romania va ajunge din nou ca in 1941

 4. In Cape Cod, SUA, pe un post de radio foarte popular, se facea o reclama sufocanta despre ce frumusete este in tara hunilor,Hungary, ce popor civilizat sunt ei, ce legume sanatoase rasar din pamantul panoniei, etc…. si frecvent rulau cantece in bozgoreste. Ma gandeam inca de atunci, ca astia pregatesc terenul pentru ceva, fortau o simpatie fata de honvezi.

 5. Ungaria incet incet se topeste in neant acolo unde ii este locul pt ca din neant a aparut scoasa de Tratatul de la Trianon in 1920.Ungurii migratori nu au fost niciodata multumiti ca au (inca) un stat chiar daca este un stat inventat putred artificial si cu o istorie mincinoasa.Sint sortiti pieirii si asa trebuie sa fie.Sa speram ca si Franta se va prabusi!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: