Sticluța cu parfum și viitorul României


Așteptând să îmi vină rândul la casierița îmbrăcată din cap până în picioare în albastru de Lidl, un bărbat de 50 și ceva de ani, apare de afară și se oprește direct la ea, recunoscând-o:

-„Mi-am uitat aici un parfum marca „xyz”, nu l-ați găsit cumva?”

-„Nu, dar veniți cu bonul și se rezolvă”, a fost răspunsul plin de solicitudine al casieriței.

Ce a urmat, m-a dat gata. Exact atitudinea asta tâmpită, de supunere și resemnare în fața unor situații care nu merită nici supunere, nici resemnare, e responsabilă pentru batjocura, jaful și tirania cu care o clasă politică alogenă, scârboasă și nereprezentativă, ne tratează de peste 22 de ani încoace:

-„Păi dacă nu l-ați găsit, degeaba am eu bonul…”

Mi-a venit să îi trag vre-o două scatoalce ca să se trezească. Ce facem cu poporul ăsta Doamne ? Ne mai miră supunerea prostească în fața unui funcționar nepăsător, sau plecăciunile acordate mai marilor zilei, începând cu netrebnicii din primării și consilii județene și sfârșind cu cei care parazitează România de la București?

Nu sunt vre-un revoltat de meserie, dar dacă ce au făcut ăștia cu țara nu ne provoacă să ne răzvrătim, atunci merităm să ne pierdem nu sticluța cu parfum, ci chiar pământul strămoșesc!

Noroc că neamul dă semne că e pe calea bună, nemaiacceptand jalnica stare prezentă a lucrurilor și sperăm, nici false reforme puse la cale de către lupii deghizați în tehnocrați, alde Itzăresku & Co. Ce vrem noi e cu totul altceva!
Acum ori niciodată să ne punem în minte și brațe deviza:

O Românie nouă – vremea ei a venit!

45 răspunsuri

 1. Puterea obtinuta prin inselaciune este slaba, greu de tinut si dureaza putin. Poporul este doar confuzat dar alert si capabil. Noi, exemplarele mai agere, am tot asteptat ca o forma de normalitate sa fie adusa pe calea organizata institutional dar am constatat ca totul este o excrocherie imensa, desi fragila, ca tot ce fac infractorii.

  Avem toate motivele sa atacam in forta sa aducem normalitatea si firescul, oricum acestea ar fi numite.

  Eufrosin, un mail te rog.

 2. eufrosin, on 3 decembrie, 2009 at 22:19 said:

  „Nu a avut timp Basescu sa distruga Romania – va avea insa ceva timp ca sa inceapa sa o re-contruiasca, dupa dezastrul pe care l-a lasat in urma ciuma PSD-FSN si cum naiba se va mai fi numit ea intre timp. Nu sunt pedelicii salvarea Romaniei, dar acum, in momentul asta, Basescu este clar cel mai bun pentru tara.” remember..cine stie meserie

  • E numai vina mea ca m-am lasat prostit la vremea aceea – a trecut demult.

   • un invatat a spus „Intelepciune este sa sti cand sa iti schimbi gandul”

    • Invatati fratilor gramatica limbii romane!
     Incepeti cu numarul de i-uri.
     Copil, copii, copiii…
     Eu stiu, tu stii, el stie, etc.
     Nimic personal, citatul este bun, depinde insa de aplicatie.
     De exemplu, unde nu prea merge, este in Sf. Ortodoxie.

   • Romanii au avut intodeauna de ales intre un rau mai mic si un rau mai mare, insa niciodata n-au putut alege binele, nu pentru ca nu ar fi avut discernamant, ci pentru ca binele acela, pur si simplu, nu exista… incet, incet, ne-am trezit cu totii la crunta realitate si am inteles, unii mai repede, altii mai incet, care este cauza tuturor relelor din tara asta. Putem sa-i acuzam pe straini, pe masoni, pe unguri, pe americani, pe rusi … dar niciunul dintre acestia nu ar avea putere asupra noastra daca cei care ne conduc nu ne-ar fi tradat interesele, loviti fiind prin propriile lor vicii, pofte, lacomie, slabiciuni, lipsa tariei de caracter si moralitate indoielnica. Atat timp cat la conducere vor fi oameni viciati care se agata de putere cu disperare, nu va fi bine.

 3. Sunt isteţi românii. Le lipseşte, însă, violenţa, întocmai cum le lipseşte tuturor neamurilor epuizate. Suntem un neam sfîrşit, derutat, steril, a cărui unică glorie e sleirea corzilor vocale implorînd milă. De aceea oricine a voit, ne-a stăpînit. Uşor, fără cîini de pază.
  Graba cu care măicuţele acelea flecăreţe s-au delimitat de şubredele manifesări de virilitate din punctul 0 (ZERO, bine ales) al României, mă încredinţează de o iminentă pierire. Agonia are şi ea termenele ei. Cînd nu mai înfricoşezi pe nimeni, cînd singurul tău zvîcnet e pamfletul şi autoironia, cînd nu ceri decît schimbarea temnicerului, meriţi o ieşire din istorie pe măsură: tristă, anonimă, fără sînge. Singurul sînge pe care am reuşit să-l vărsăm, nu e cel al duşmanilor noştri, ci al milioanelor de prunci nenăscuţi, bărbaţii care trebuiau să fulgere cu mintea şi cu braţul. Am păstrat doar bastarzii şi secăturile; unii au şters-o la mai bine, ceilalţi au rămas să spurce şi să pîrjolească ceea ce a mai rămas. Noapte bună cetăţeni români, noapte bună!

  • Nu am vazut faza cu maicutele – e inregistrata pe undeva ?

   • e un eufemism (n-am folosit ghilimelele intenţionat, încercînd să sugerez minima distanţă, în ceea ce priveşte atitudinea, între actanţii protestelor şi pioasele feţe monahale, cred eu, nelipsindu-le pînă la identificare decît uniforma )

  • rufin liban ai scris : ”Sunt isteţi românii. Le lipseşte, însă, violenţa, întocmai cum le lipseşte tuturor neamurilor epuizate.” Se pare ca inca nu luati in considerare un aspect esential al miscarii societatii umane: miscarea de la primitivism la umanism, de la violenta la armonie civica, de la militarism sau violenta organziata ca metoda violenta de rezolvare a conflictelor catre la civism ca armonizare neviolenta si atenuare a conflictelor fara forta fizica. E normal sa va scape, acesat miscare face parte dintre acele notiuni bine ascunse de dusmani. Un studiu minim totusi aduce in lumina faptul ca p[roblemel pt fi solutionate prin metode de la cele violente la pasnice/civilizate.

   IN CONCLUZIE, RENUNTAERA LA SOLUTII NEVIOLENTE este un semn de SUPERIORITATE, DE AVANS EXISTENTIAL. Romanii ca si alte natii evoluate, au renuntat in masa de asa de multi ani la solutii violente pentru problemele lor incat li s-a sters din memoria colectiva aceasta posibilitate. De mult timp nu mai folosesc mijloace violente pentru rezolvarea conflictelor.

   Pentru confirmare, priviti poparele primitive care nu cunosc alte metode, intre ele, cel mai inapoiat popor de pe planeta, evreii, si-au constituit chiar si o ideologie structurata pentru justificare violentei: bazat pe Vechiul Testament au compus atrocele Talmud; isi mutileaza babelusii, cultiva ura fata de neevrei, duc de 2500 de ani un razboi generalizat impotriva tuturor popoarelor, isi intemeiaza relatiile cu ceilalti pe sperjur, inselaciune, asasinat, genocid si colac peste pupaza, mai cred ca e posibil sa cotropesti pamantul altuia, sa ii iei averea, sa omori toti locuitorii si sa te instalezi pe teritoriul poporului alungat, fapte ce nu se mai prctica de sute de ani de alte popoare si pe care poporul Roman nu le-a facut ce cel putin 7000 (sapte mii de ani). Astia sunt oameni violenti in extrem. Ce e laudabil? Primitivismul lor se mainfesta cel mai pregnant in faptul ca nu invata din istorie nimic. Planul lor de dominare al lumii nu a reusit de 2500 de ani, ne chinuie si se chinuie dar o tin tot pe aceeasi cale de esec, ca ORICE PRIMITIV CARE FACE ACELASI LUCRU ASTEPTAND REZULTATE DIFERITE.

 4. Seminificatia sloganului „PDL si USL aceeasi mizerie” a fost pervertita. S-a ales praful, usor, usor, cu temeinicie diabolica, au fost eliminati (inclusiv monarhistii atat de vocali in primele zile) cei ce blamau intreaga sleahta a politicienilor. Tot ce a ramas se rezuma la alegeri anticipate, jos guvernul si Basescu, atata tot! Doar atat doresc fratii romani? Eu nu cred asta! Nu cred ca inimosii din Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi si din toata tara, vor sa aiba loc faimoasa rotatie de
  cadre a la PCR. Nu cred ca romanii onesti vor sa schimbe pe Basescu si Boc cu Ponta si Crin. Valahule, nu cred ca vrei ca in locul lui EBA sa vina Radu Mazare „bonapartistul guevarist” de Playboy:

  http://www.replicaonline.ro/radu-mazare-in-playboy-nu-mi-place-sa-platesc-ci-sa-cuceresc-39190/imagini/

  Refuz sa cred ca viermii si ciumpalacii vor sa-l schimbe pe Berceanu cu Voiculescu. Mi-e sila cand ma gandesc ca in locul lui V. Blaga vine V.Hrebenciuc. Mi-e scarba cand il vad pe Diaconescu si masonul Sorin Ovidiu Balan cum se umfla in pene. Canibalii musca furibund din trupul sleit al Romaniei. Televiziunile controlate de Voiculescu si Elan Schwartzenberg sustin insistent ca romanii doresc anticipate si jos guvernul. Nimic de PUNCTUL 8 DE LA TIMISOARA! Nu zic nimic despre faptul ca Romania a fost si este parazitata de urmasii ticalosilor care au barbarizat Romania din ’45 incoace.
  Unde sunt sindicatele? Unde e greva generala? Rusine liderilor de sindicate! Unde ati fost cand cimpalacii si viermii veritabili erau in strada? Nu cumva exersati dansul pinguinului in aplauzele lui Iliescu si Basescu? Liderii de sindicate au facut de ras toate curvele de pe centura. Cu ce ajuta faptul ca vine USL la putere?
  Cine boicoteaza bancile? Cine se opune scumpirii energiei electrice pe spinarea natiunii in timp ce firmele capuse, pardon „brokerii” din energie isi umfla buzunarele cu milioane de euro-dolari?

  http://www.jurnalul.ro/economia/scumpire-energie-electrica-597236.htm

  http://www.masuramedia.ro/news/12900.html

  http://www.vreaudreptate.ro/articole-arhiva-mafiei/954-baietii-destepti-din-energie-il-finanteaza-pe-arpad-paszkany.html

  Unde e dreptatea pentru romanul spoliat de biruri? Aratati-mi un „ales al neamului” care e interesat de altceva in afara de afaceri si privilegii personale, salariu gras si superba secretara gata sa-l revigoreze cu o frunte in buric.
  Viermii, ultrasii, golanii si ciumpalacii si-au facut datoria, acum pot sa plece. Daca vulgul nu pricepe treaba asta, o sa primeasca explicatii detaliate de la jandarmi. Iar presa o sa zica „uite niste drogati pusi pe scandal”.

  E vremea strigoilor, e vremea hienelor si a sacalilor.

  • O-ho, ce bine spus – e demn de prima pagina!

  • Eu nu am zis sa votezi pe Mazare sau pe cei din PSD sau PNL…am explicat foarte corect..eu simpatizez liberalismul..nu m-am ascuns si nici nu am scris sa moara capra vecinului(USL + PD-L aceeasi mizerie)…cine s-a uitat azi la tv a vazut destul de clar..politicienii sa-si dea demisia impreuna cu presedintele si sa se faca alegeri anticipate…e simplu…TLC poti sa candidezi sau sa votezi cu cine vrei tu..nu are rost sa ne balacarim la infinit…daca Ludovic Orban va m-ai candida si nu va fi votat de popor e problema lui…daca poporul va alege din nou PD-L e problema lui…daca poporul va alege pe Dan Diaconescu…e problema lui…daca poporul va alege pe UDMR e problema lui…de ce sa bagam intrigi la nesfarsit si discutii de luni de zile..de ce sa nu trecem la fapte…nu eu sunt vinovat ca indivizi ca Udrea(imi permit o parere personala) a fost votata sa reprezinte poporul..si apoi sa „sparga” miliarde de euro pe nimicuri…au fost locuri unde in 2008 s-au inceput lucrari, de primar PNL,fiind in 2009 blocate de guvernul Boc pentru ca nu era primarul PD-L..exista situatii unde primarul era ori PNL,PSD..a fost schimbat prin votul poporului..a venit un primar PD-L si totul s-a schimbat..au inceput proiectele…

  • Aici vine rezersul medaliei…tu ce stii sa faci?…cine te-a oprit sa nu ai acum o firma pe care sa o cresti..cine te opreste sa nu aplici unui loc de munca bine platit…exista si acum locuri de munca bine platite…chiar si in Romania…poti astepta ca cineva sa-ti dea de gratis si peste 100 de ani…romanii care in evolutia lor s-au lovit de lacomia sau coruptia alesilor au plecat in afara…cine te opreste sa nu ai ferma ta sau gradina proprie?…cine te opreste sa ? faci ceva.

   • @chm0d
    Nu e vorba de mine, e vorba de toti, e vorba de Romania care ar trebui sa fie nationalista si independenta, nu o feuda a strainatatii.

    Daca erai atent, observai ca am invocat punctul 8 de la Timisoara.
    In opinia mea e o chestiune vitala pentru redobandirea demnitatii nationale. Trebuie taiat raul de la radacina.

    Am cerut ceva gratis? M-am limitat doar la „politica stomacului”?
    Nu se poate sa nu remarcam faptul ca multi intreprinzatori (daca nu cumva majoritatea) trebuie sa cotizeze la partide. In toata Romania domneste mafia politicienilor, pana si interlopii au culoare politica (vezi Bercea Mondialul).

   • Ce stie sa faca? Nici sa-si stearga praful prin casa credca. Asta e revolutia putorilor. La munca si apoi la intins mana!

    • La munca, la munca, dar pentru cine ?

     • Pai pentru cine te plateste, normal, sau pe cont propriu. Acuma stiu ca nimeni nu e multumit de salariul sau, oricat ar fi el, adica aproape nimeni, eu unul sunt multumit, desi nu imi permit sa pun bani deoparte. Crede-ma ca am multi colegi care trag firma in piept, dar la pretentii is primii, si is cei mai „tari in clanta”.

      • Eu as prefera ca profiturile sa nu fie instrainate. Uzina ARO de exemplu, trebuia sa ramana a statului roman, nu sa fie vanduta si distrusa. Nu imi convine ca De Longhi sa inlocuiasca Nokia la Cluj, in ceea ce nu e decat tot a batjocura adusa noua.

      • Oare de ce o fi plecat Nokia de la Cluj? Oare nu din cauza celor care s-au invatat sa fure, sa traga chiulul, sa treaca 8 ore?
       Si eu lucrez la o multinationala si am fost si in delegatie in vest la firma mama, e o diferenta foarte mare de mentalitate, in organizare, in seriozitate, in toate cele.
       Cred ca intai trebuie sa ne evaluam pe noi, sa fim oameni integri, sa ne implicam in munca pe care o facem, si apoi sa ne gandim ca de ce nu avem salarii ca cei din vest.

      • „Oare de ce o fi plecat Nokia de la Cluj? Oare nu din cauza celor care s-au invatat sa fure, sa traga chiulul, sa treaca 8 ore?”

       De fapt Nokia a plecat din cauza ca si-au calculat profitul ca fiind mult mai mare in China (eu cred ca vor lua adevarata teapa de acolo) si pentru ca netrebnicii guvernanti locali au incheiat cu ei un acord defectuos.

       Si ia’ spune, cum e ca sclav pe plantatie, fericit, sanatos si relativ prosper?

      • Eu nu ma simt ca un sclav pe plantatie. Duc o viata normala, fara lux si fara lipsuri, ar trebui sa ma simt „sclav pe plantatie”? Doamne fereste de mai rau si Doamne fereste sa ajung de exemplu la un spital unde angajatii s-ar crede sclavi pe plantatie, cam cum se intampla la noi.

      • Nu cred eu ca Nokia nu si-au calculat dinainte profiturile. Cred ca nu au luat in calcul managementul defectuos si neprofesionalismul tipic „democratiei romanesti”.

      • @Dodo

       „Oare de ce o fi plecat Nokia de la Cluj? Oare nu din cauza celor care s-au invatat sa fure, sa traga chiulul, sa treaca 8 ore?”

       Astea sunt fitze corporatiste, gandire de argat pus sa pazeasca bostanaria. Daca tu ai dreptate, inseamna ca Nokia a plecat din Germania din cauza ca lucratorii se harjoneau 8 ore in loc sa munceasca. Ai naibi nemti sunt germanii, niste chiulangii care vor sa traiasca pe spinarea corporatiilor.
       Bre, sefu’ ti-a zis la teambuilding ca faci parte dintr-o mare familie, ca esti important etc? 🙂

       p.s

       Intereseaza-te daca nu cumva si Raluca Stroescu stia ca si tine ca face parte dintr-o familie maaare si fericita.
       http://www.pretaporter.ro/Moartea_managerului_Raluca_Stroescu_provoaca_dezbateri_aprinse_106.html

      • Hi, hi, excelent! E greu de conceput prin ce rahaturi ii puneau pe colegii mei sa treaca la „teambuilding” in State, inclusiw sedinte de brainwashing numite „diveristy training”. Eu am spus in gura mare ca „de-abia astept sa ajung in sedinta, sa vedeti acolo ce-i fac idioatei aleia’ de propagandista” astfel incat turnatorul de serviciu sa auda. Nici macar nu m-au pus pe lista si din 2,500 de angajati cati eram acolo, cred ca am fost singurul scutit de „binefacere”. S-au temut si bine au facut, caci chiar as fi facut un misto insuportabil, complet cu date si cu fapte!

      • Asa, si care ar fi solutia propusa de voi? Sa ne facem ca muncim, cam ca si caserita de la LIDL? Vad ca ti-ar placea sa fie o profesinista, nu? Dar cand e vorba sa fim noi profesionisti nu, suntem „sclavi”. Oare cati ti-ar fi dat si tie „scaltoace”, dintre colegi sau clienti, te-ai intrebat vreodata? E usor sa vedem paiul din ochii altora, mai greu e sa vedem barna din ochii nostrii.

       @TLC, bre, cazul prezentat de tine este unul extrem, si rar, nu in fiecare zi moare cineva de epuizare, este o exceptie. Si nu, nu mi-a facut nimeni briefing la servici, asa am fost educat, sa imi fac meseria oriunde as lucra, sa fiu cinstit si respectuos, desi poate unii considera ca in ziua de azi nu mai e la moda…

       Nu poate fi comparat motivul plecarii Nokia din Germania cu cel a plecarii din Romania.

      • E pacat sa tragi ca boul la jupan strain – ce-i atat de greu de inteles?

      • Nu te obliga nimeni sa stai daca asa consideri. Te poti apuca sa faci ceva pe cont propriu. N-are rost sa te chinui asa. Ori daca stai, trebuie sa respecti regulile. Parerea mea.

      • Pe biata casierita de ce nu o intelegi, ca si ea lucra la jupan strain. Trebuia sa ii zici: „bravo, asa sa procedezi cu oamenii in varsta, ca sa dea afurisitii astia corporatisti faliment”, nu ti se pare ca te contrazici?

      • Mi se pare ca mai ai de invatat cum functioneaza comertul de succes.

  • EXCELENT!!!! Trebuie pus la vedere.

 5. Pe mine ma deranjeaza ca unii indivizi sunt platiti de PD-L sau au parinti in partidele de la putere sau sunt angajati in diferite functii publice si ies pe blog-uri cu tot felul de marlanii..cum sa sa vezi astia sunt rai…aia fura…ideea: sa moara capra vecinului…in primul rand trebuie sa te intereseze ce faci tu personal nu ce fac altii..nici macar sa pui vina pe altii pentru esecul tau….cand citesti tot felul de diversiuni iti provoaca sila..te gandesti cum sa scrie cineva de bine pe unu care face rau…campania puterii se vede atat pe internet…unde au cumparat tot ce misca cat si la televizor…de ce pe bani publici sunt mintit ca in piata sunt 300 de protestatari cand defapt ei sunt 1500? de ce sa fie angajati tot felul de neica nimeni care executa ordine?…de ce apar tot felul de „analisti” care spun ca e alba si in realitate e neagra…de ce este atacata opozitia pentru esecul puterii…toti au vrut pe Basescu in deplinatatea puterilor..l-au avut…a vazut lumea ce poate sa faca…de ce nu ne aducem aminte ca inainte nu era asa rau ca acum…o sa zica multi pai criza..criza dar afara statul ofera facilitati…multi zic Grecia…pai in Grecia se bat la modul serios pentru a 13 si a 14 pensie..al 13 si al 14 salar…unde mai vorbim ca pensia minima in Grecia e 645 de euro…preturile sunt la acelasi nivel ca in Romania..dar romanii prefera sa plece in Grecia..sau in Spania la munca…in Spania somajul este 21%…si cu toate astea romanii pleaca in Spania…de ce pleaca doctorii si asistentele din Romania…nu s-a uitat nimeni cat castiga o asistenta afara?…oricine poate vedea ca are 1500 de euro…cat castiga un doctor? de la 3000 de euro…si atunci? unde e criza…pesionarii uita ca in 2007 guvernul mult blamat a dublat pensiile…cat e o pensie acum? in jur de 700 de lei …daca nu le dubla pensiile cat aveau? 300 de lei..si am zis demulte ori ca mai bine nu le dubla sa se invete minte..oamenii uita cum profesorii faceau curte lui Boc sa le dea 50% …Boc le-a promis…profesorii l-au votat in masa…iar acum se plang ca au 2% din PIB..sa ne aducem aminte ca aveau 5%…PIB-ul a crescut din cauza fondurilor europene…dar incasarile au scazut…si cu un PIB mai mare Basescu nu a reusit sa faca nimic…unde e salarul mediu de 900 de euro? promis de Videanu?…sa trecem la criza..e normal ca e criza dar criza a afectat domeniul constructiilor…si acum oamenii consuma..cat era litrul de benzina in 2008? 3 lei…cat e acum? 6 lei pretul petrolului nu a crescut de 2 ori…cine e de vina? pai vina vine din acciza care a fost dublata in doi ani…cu taxa auto…am injurat in 2007 pe toti cu taxa lor auto si acum injur la fel…exista lucruri gresite dar se pot remedia…noi nu facem nimic decat sa discutam fara sa facem nimic concret..am vazut in alte tari somerii din constructii sunt impinsi spre domeniul energiei regenerabile…de ce la noi nu se poate..vad tari foarte mici sau cu teren arid care au investit in agricultura si vor sa-si mareasca productia…vad in Japonia unde se construiesc blocuri..unul singur are capacitatea de 20000 de oameni..si multe multe…noi stam si discutam ce a mancat Basescu…pe ce partea a baut Ponta din sticla…unde si-a facut Antonescu sarbatorile….care sunt discutii de propaganda comunista….la fel..se uita oamenii la un meci de fotbal si dupa meci se discuta 3 saptamani…ce a zis Becali…ce a zis Borcea..ce a zis Copos….doar vorbe fapte nimic…mai exista inca un tip de oameni care asteapta sa vina un lider sau altul ca sa le dea ceva…nu le va da nimeni nimic…se renunta la ideile fundamentale pentru a discuta populisme…daca vine X la putere ii aresteaza pe toti…lucruri care nu se pot intampla…oamenii vor sa auda tot aceleasi lucruri de la liderii politici…sa vina sa-i aresteze..sa le confiste averile..ultimul exemplu este tot Basescu care a promis ca va trage in teapa pe toti coruptii din PSD…si in 2009 s-a aliat cu PSD-ul la conducere…

 6. Ce parfum era ?
  Mie imi plac alea vintage, care acum nu se mai gasesc.

  • Nu mai tin minte. Si mie imi place unul, dar nu se mai face demult. Mai am o jumatate de flacon, cumparat din State, in anii ’90.

 7. @Dodo

  Nokia a plecat din Germania si Romania din motive simple, ceva de genul in China sunt oportunitati mai misto decat in UE, cheltuie mai putin cu forta de munca, vinde mai ieftin produsele, cota de piata mai mare si profit pe masura. Chinezii functioneaza cu 3 boabe de orez, germanii vor cascaval, mai nou si romanii! Chinezul baga ore suplimentare fara mari pretentii, germanii si romanii fitzosi fiind, reprezinta o problema in plus. Nokia are treaba cu recuperarea terenului dupa ce Samsung s-a imbarligat cu finantistii de la Nomura, in plus de asta simte rasuflarea lui Apple in ceafa, asa ca trebuie sa „eficientizeze costurile”. Hai in China ca soarele e mai stralucitor acolo.

  http://www.zf.ro/business-international/ce-se-ascunde-in-spatele-profiturilor-apple-sau-microsoft-muncitorii-unei-fabrici-din-china-ameninta-cu-sinuciderea-in-masa-din-cauza-conditiilor-de-munca-9141800/

  http://www.jurnalul.ro/economia/sclavia-moderna-muncitorii-de-la-gucci-torturati-prin-munca-un-schimb-dura-14-ore-593758.htm

  Nu ti-a placut povestea cu Raluca Stroescu? Foarte bine, delecteaza-te cu asta:

  http://www.realitatea.net/tanara-aflata-in-coma-despre-care-familia-spune-ca-muncea-pana-la-epuizare-a-murit_704491.html

  Intrebarea e, cate cazuri asemanatoare au fost musmalizate?

  • Nemtii vor cascaval pentru ca sunt eficienti, romanii vor cascaval pentru ca au auzit ei ca nemtii iau cascaval, si ce, „ei is mai prosti?”.
   Asadar romanii sunt la mijloc, intre nemti si chinezi. Nemtii sunt eficienti si vor cascaval, romanii daca ar putea sa fure, sa nu munceasca, dar sa ia cascaval ca neamtu, iar chinezii saracii, nu au alta solutie.
   P.S. Tie iti plac hainele „de firma”? Asta ca sa lamurim treaba si sa nu cadem in ipocrizie.

   • @Dodo
    Dupa tine romanii vor sa se capatuiasca doar prin furt (motiv pt care a plecat Nokia). Lasa vraja, romanii pot sa fie si eficienti, acuma nu pune in carca natiei ticalosiile din administratia publica sau cele din managementul companiilor. Chestiunea eficientei, in cea mai mare parte tine de managenent, prea putin de forta de munca. Nemtii sunt eficienti? Uite ca chinezii sunt si mai eficienti ca ei, Nokia a demonstrat treaba asta. Faptul ca romanii au alt orizont mental decat cel al chinezilor, cinste lor. Da, vor cascaval, e dreptul lor, tara are resurse.
    Hainele de firma nu ma incanta in mod deosebit, in orice caz, problema e cum sunt fabricate. Oricat de mult mi-ar placea
    brandul X nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu sclavia.
    Abia astept ca si firma ta sa plece in China sau India, atunci o sa realizezi ca in familia corporatista mare si fericita tu esti Oliver Twist in rolul fetitei cu chibrituri 🙂

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: