De Crăciun


      A sosit din nou vremea Crăciunului.. întotdeauna minunată, chiar fără zăpadă, căci lumina și bucuria vin din interior. Tuturor cititorilor de bună credință ai Lumii după Eufrosin, de Nașterea Domnului le doresc pace în suflet, bucurie și multă sănătate în anul care vine!

 Celorlalți, căci sunt destui, Domnul să vă înțelepțeasca să nu vă puneți cu El, căci vă veți rupe  neîndoielnic spinările!

 Crăciun Fericit Române!

sursa foto: Crestin Ortodox

57 răspunsuri

 1. Craciun fericit, Eufrosin! Spor in bine si frumos, pace in ganduri si folositoare inspiratie.
  Dumnezeu sa fie alaturi de tine si de cei ce iti sunt apropiati.

  • Sa nu uitam ca in timpul comunismului satanic, Mos Craciun era Mos Gerila.

   Acum e cam la fel. Nu mai este sarbatoarea Nasterii Domnului ci orice altceva.

   Hristos S-a Nascut!

 2. Sarbatori fericite! La multi ani! Sanatate, liniste sufleteasca si bucuriile Craciunului alaturi de cei dragi, sa nu aiba sfirsit! La fel tuturor cititorilor si mai ales celor care se infierbinta ceva mai mult , le doresc de asemenea si rabdare si mai multa intelepciune, ca acestea sunt cu prisosinta la Domnul nostru. La multi ani ! tuturor , ,Sarbatori fericite!

 3. Craciun Fericit Eufrosin, tie si familiei tale, si nu in ultimul rand, cititorilor acestui blog!
  Numai bucurii si sanatate cat cuprinde va doresc!
  luminita

 4. Craciun fericit, Eufrosin, tie si familiei tale!
  Craciun fericit si colegilor nostri de forum!

 5. Craciun Fericit!
  Fie ca Sfanta Sarbatoare sa ne calauzeasca Intru Dumnezeu!

 6. Multumesc,Craciun fericit si cu bucurii iti doresc tie si familiei.
  Craciun fericit tuturor.

 7. Crăciun Fericit, Eufrosin, ţie şi familiei tale.
  De asemenea tuturor românilor care citesc acest forum.
  Pentru rugăciunile tuturor Sfinţilor Români, Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, milueşte-ne pe noi poporul român.

 8. Craciun fericit, Eufrosin si toti colegii de forum si familiilor, dar si tuturor Romanilor si a membrilor speciei Umane in totalitate.

  Sa ajungem sa gasim caile ca placerea de a face rau sa dispara din Umanitate.

  Numai si numai si numai de bine la toti.

 9. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si viata lunga la parintii tai.
  Sarutmana pentru timpul pe care tu il cheltui pe blogul asta cu articolele tale.

  Craciun fericit tuturor cititorilor!

 10. Craciunul sa-ti fie plin de bucurii si cei dragi sa-ti fie alaturi!

 11. IISUS SE NASTE! PRIMITI-L IN LUMINA!

  Pr. Marcel Radut, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta nr.1 Craiova

  http://vallahianova.blogspot.com

  „Iar daca S-a nascut Iisus in Betleemul Iudeii, in zilele lui Irod regele, iata magii de la Rasarit au venit in Ierusalim, intreband: Unde este regele Iudeilor, Cel ce S-a nascut? Caci am vazut la Rasarit steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui. Si auzind, regele Irod s-a tulburat si tot Ierusalimul impreuna cu el. Si adunand pe toti arhiereii si carturarii poporului, cauta sa afle de la ei: Unde este sa Se nasca Hristos? Iar ei i-au zis: In Betleemul Iudeii, ca asa este scris de proorocul: „Si tu, Betleeme, pamantul lui Iuda, nu esti nicidecum cel mai mic intre capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi Conducatorul care va paste pe poporul Meu Israel”. Atunci Irod chemand in ascuns pe magi, a aflat de la ei lamurit in ce vreme s-a aratat steaua. Si trimitandu-i la Betleem, le-a zis: Mergeti si cercetati cu de-amanuntul despre Prunc si, daca Il veti afla, vestiti-mi si mie, ca, venind si eu, sa ma inchin Lui. Iar ei, ascultand pe rege, au plecat si iata, steaua pe care o vazusera in Rasarit mergea inaintea lor, pana ce a venit si a stat deasupra, unde era Pruncul. Si vazand ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. Si intrand in casa, au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Lui, si cazand la pamant, s-au inchinat Lui; si deschizand vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tamaie si smirna. Iar luand instiintare in vis sa nu se mai intoarca la Irod, pe alta cale s-au dus in tara lor.” Evanghelia dupa Matei 2, 1-12

  Sa marturisesti despre Hristos in fata neamului tau care s-a ratacit este deopotriva o porunca sfanta si o mare incercare dureroasa. Bucuria Nasterii lui Dumnezeu in trup de prunc, minunea de nedescris care simplu si smerit are loc in staulul din Betleem, unirea fara amestec si fara despartire a lui Dumnezeu cu omul in Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu adevarat si Om adevarat, toate aceste raze de lumina patrund spre sufletul poporului roman al anului Nasterii 2011. Un popor al sangelui nevinovat varsat prin dulceata pacatului si rautatea uciderii de prunci. 22.178.906 de avorturi au fost inregistrate intre 1958 si 2008, femeile romance, alaturi de barbatii lor au asasinat inca o Romanie. Un popor cu sufletul cuprins de intuneric…

  La ceasul Nasterii lui Hristos, an de an, fiecare crestin, fiecare familie de crestini si fiecare neam crestin aduce daruri inchinandu-se Pruncului dumnezeiesc.

  Magii de la Rasarit I-au daruit lui Hristos Aur – simbolul Regilor. Aurul pe care noi, romanii, il aducem in fata lui Hristos, este aurul mandriei noastre intunecate. Goana dupa bani a otravit sufletele noastre. Liderii nostri politici sunt rataciti in orgia jafului, iar liderii spirituali sunt incercati de ispita trufiei ridicarii de ziduri impodobite trufas cu nestemate stralucitoare, dar golite de duh. Regele intunericului, stapanul acestei lumi, satana isi cere plata de la sufletele ratacite care L-au tradat pe Hristos, Imparatul nostru cel dumnezeiesc.

  Magii de la Rasarit I-au daruit lui Hristos Tamaie – simbolul Spritualitatii. Tamaia romanilor este urat mirositoare. Superstitiile, practicile necrestine, traficul cu cele sfinte au impanzit Biserica. Crestinismul curat, smerit si senin, aducator de pace si impacare cu Dumnezeu si cu oamenii, crestinismul nostru se destrama sub loviturile negustorilor de Hristos. Tamaia noastra se risipeste in negura apostaziilor.

  Magii de la Rasarit I-au daruit lui Hristos Smirna – simbolul Sacrificiului. Smirna romanilor, popor ce cu mandrie tampa se declara pe la recensaminte a fi crestin, este a iubirii de sine, a egoismului, a rautatii indreptate impotriva semenilor si chiar a propriei familii. In 2011, in Romania au ramas gravide aproximativ 8.500 de mame minore, locul I in Uniunea Europeana. Fete ratacite, carora familia, scoala, biserica nu le-au daruit intelegerea si urmarea poruncilor lui Dumnezeu. Tot in Romania exista 40.000 de copii abandonati, iar peste 300.000 de copii au ramas acasa in grija bunicilor, pentru ca parintii lor au emigrat la munca, spre vestul Europei. Aproximativ 350.000 de copii nu merg la scoala, desi au varsta intre 3-17 ani, prin satele sarace si mahalalele oraselor abandonul scolar hraneste ignoranta, analfabetismul si obscurantismul.

  La ceasul Nasterii lui Hristos ne obisnuisem cu predici despre bucurie, ne obisnuisem asa de mult incat, predicatori si ascultatori, am inceput sa devenim farisei si ipocriti. Nasterea lui Hristos este bucurie pentru cei care cu adevarat ii urmeaza lui Hristos, prin rugaciune, post, spovedanie, fapte bune si mai ales, cand exista vrednicia, prin Sfanta Impartasanie, gustarea cea sfanta din Trupul si Sangele Mantuitorului. Omul ratacit se bucura doar de sarbatoarea pagana a carnii de porc, caci Lumina el nu a vazut-o, nu a inteles-o, nu a primit-o!

  Vine vremea platii si rasplatii. Glasul pruncilor ucisi inainte de vreme striga la scaunul lui Dumnezeu dupa dreptate. Dreptatea se implineste, caci romanii anului Nasterii 2011 sunt cu doua milioane mai putini decat romanii anului 2002. Dreptatea Ta este dreptate in veac si cuvantul Tau este Adevarul! (Psalmul 118, 142)

  Fratii nostri, uitati de jertfa cea pagana, risipiti intunericul, urmati poruncilor lui Hristos. Lacrima de bucurie sfanta sa fie insotita de lacrimile caintei, caci altfel, neamul nostru se va stinge. “Cercetati-va pe voi insiva daca sunteti in credinta; incercati-va pe voi insiva. Sau nu va cunoasteti voi singuri bine ca Hristos Iisus este intru voi? Afara numai daca nu sunteti netrebnici.” (II Corinteni 13, 5) Hristos se naste! Primiti-L in Lumina!
  Vreti sa fiti informati?
  Buletinul informativ AFR apare in fiecare marti si este dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare joi si este dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptamanal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atat la nivel national, cat si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptamanal AFR. Cum? Inregistrandu-va numele si adresa de e-mail pe prima pagina a sitului nostru http://www.alianta-familiilor.ro.

  Faceti-ne cunoscuti!
  Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor dvs. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

  Anunturi
  Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori, va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

  Alianta Familiilor din Romania. O asociatie pentru familii adevarate si puternice.
  http://www.alianta-familiilor.ro

 12. Craciun fericit, frati ortodocsi. Profitati de lumina, caci se anunta vremuri innegurate. Dumnezeu cu mila, amin!

 13. Nasterea Domnului în pace cu bucurie,
  Kyrie Kyrie Eleison!

 14. Colindele maicilor de la Sf. Manastire Diaconesti, poate ultimul bastion al adevaratului crestinism romanesc:
  http://www.parohiaibiza.es/web/Colinde/colinde-pentru-cei-din-inchosori.html

 15. Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos sa va aduca multe bucurii si sanatate tie si familiei tale! Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va lumineze! P-S.Am incercat sa iti trimit pe mail un filmulet,dar nu am reusit nici pana la ora asta…Imi pare tare rau…Doamne ajuta!

 16. http://www.youtube.com/watch?v=DG6Nx5_OY5w&feature=email Oricum,ai aici un altul,pe care l-am primit de la un frate! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 17. Sa fii binecuvantat si luminat sa ne poti deschide si noua ochii! Si sa ai parte de sanatate si viata lunga alaturi de familia ta! Craciun fericit si linistit!

 18. mi se pare ca imaginea de mai sus are legatura cu http://apologeticum.wordpress.com/2011/12/26/reprezentarea-papistasa-a-sfintei-familii-nu-are-nimic-in-comun-cu-nasterea-domnului/

  citez din articol:
  „Imaginea cu “Sfanta Familie” este o reprezentare straina iconografiei Bisericii Ortodoxe. Desi recent au aparut si unele reprezentari in stilul bizantin al acestei imagini eronate, aceasta nu se regaseste in nici una dintre vechile traditii bisericesti rasaritene. Spre deosebire de reprezentarea catolica, icoana ortodoxa a Nasterii Domnului nu infatiseaza o “familie”, ci taina tainelor, ea intrupand o intreaga teologie patristica”

  „Notiunea clasica de “familie” desemneaza doi parinti si unul sau mai multi copii nascuti in mod firesc. Insa, atata timp cat Maica Domnului a nascut intr-un chip mai presus de fire, prin lucrarea Duhului Sfant, iar Pruncul Iisus este Fiul lui Dumnezeu, nascut “la plinirea vremii” din mama, fara de tata, a-i vedea pe acestia si pe Iosif drept “familie” este o adevarata blasfemie.”

 19. Vai, vai, Frossy, nici de Craciun nu lasi sabia jos ? What happened to „peace and goodwill to all men”?
  Nu ti-au placut colindele alea amarite probabil fiindca erau „papistase” si v-ar fi clatinat ortodoxia ?

  Nu-i nimic, poate astea iti plac mai mult. Simbolismul e chiar perfect la prima.
  editat pt. indecenta – Eufrosin

 20. off topic:
  http://www.veteranstoday.com/2011/12/23/breaking-patriot-missiles-seized-sold-to-china-by-israel/
  Grecii antici ziceau ca, atunci cand zeii vor sa piarda un om, mai intai ii iau mintile!

  • Am rasfoit articolele si am ajuns repede la concluzia ca site-ul este cu certitudine falsa dizidenta DAR fiind nevoiti sa spuna mult adevar ca ne atraga sa ne vare otrava, sa ne folosim de acest |impediment| – cum zice Eric Hufschmid: fi peste destept: mananca momeala dar nu inghiti acul!

   Acu’ sa vedem ce e adevarat si ce nu. Incercarea evreilor mi se pare autentica.

 21. Craciun fericit Eufrosin!

 22. Sarbatori fericite.
  M-am trezit cam tarziu 😦

 23. Pace si bunavoie intre ortodocsi.
  And lots of Christmas cheer.
  Pare-se ca se repeta in fiecare an de Craciun, dupa cum spuneau mai demult si bravii Razboinici intru cuvant.
  cbc.ca/news/world/story/2011/12/28/church-brawl-bethlehem.html

  • Multe au schimbat in bine p[rin metoda asta. Criminalii ne asasineaza, ne iau tot si ne sugruma economic iar ii insulta cantand! Eficace!

 24. De Craciun, baietii au trecut la represalii! iata ce raspuns primesc l incercarea de accesare a blogului lui Ion Coja:
  „Bandwidth Limit Exceeded
  The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later. ”
  Io m-as bucura sa fie de vina numarul de accesari, da am rezerve… Tineti un ochi pe aceasta situatie, baieti!

 25. Eufrosin, iti doresc din toata inima ca tu si toti cei dragi ai tai sa aveti parte anul acesta de un Craciun minunat care sarbatoreste evenimentul de o maretie fara seaman al Nasterii Lui Iisus Hristos !
  Sa aveti sanatate in trup, minte luminata si pace in suflet !
  Iar anul care vine sa-ti aduca in dar tot ce anul acesta, in graba lui sturlubatica, a uitat sa-ti daruiasca !
  Craciun fericit si „La multi ani !”

  • Citez:
   * * * * *
   Opinia aparține expertului în:

   – managementul strategic,
   – globalizare şi
   – strategii de comunicare socială

   Viorel Ciubotaru și a fost expusă în cadrul unui interviu pentru NOI.md.
   * * * * *

   Conchid:
   e, cred, vorba de noul candidat la functia de Mare-Manager al lavrei rusesti depe Athos (aia cu pista de aterizare pentru elicoptere pe acoperis), nu?

   Cu respect,
   T.

 26. Frossy, esti la cabana si n-ai avut timp sa scrii un articol de Craciun sau ai vrut sa ne revedem vechiile comentarii ?

 27. Ia uite ce-i roade pe derbedeii astia de „un grup de preoti”!

  Sper ca acum e CLAR ca ziua ca nebunia stilista e piatra unghiulara a schismei-nationale româno-române.

  Si si cä la baza ei sta Noua Credinta în „minunile” din Palestina legate (legate de unii) de Sf. Învierea Domnului, „minuni” care NU au fost sanctionate (canonizate) de NICIUNUL dintre cel 7 Mari Sinoade Ecumenice, nu?

 28. Conform autorilor acestei (idioate, circulare si auto-suficiente) argumentari („duhovnicesti”, potrivit careia Timpul Liturgic e complet separat de „miscarea astrelor”), americanii ar trebui sa sarbätoreascä Noaptea Învierii pe la ora 17-18 din ziua precedenta, iar rusii din Vladivostok pe la orele 8 din dimineata Pastilor, nu-i asa ca asa e?

  Iar „specialistul în comunicare-socialä” ne învata cä, dacä Sf. Pärinti au semnat cu penitza pe pergament (hârtia nu intrase încä în uz în Asia Micä) si noi trebuie sä facem lafel, cä dacä nu, nu e „valabil” / „kosher”, nu?

  De mirare cä se gäseste câte cineva sä punä botul la tembelismele astea – si mai ales la Noua Moda a Sezonului în materie de „marketing al informatiei”, cea cu „calendarul bancar”, care, iatä, face adevärate furiri printre emuli / rätäciti / shoimi ai partiilor (lor).

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: