România te iubesc, sau lovitura de grație?


Aproape că ne obișnuisem cu bombardamentul propagandistic evident concertat îndreptat împotriva a tot ce-i românesc – ne amintim cu siguranță titlurile ce ne băteau cu regularitate peste obraz: „România, țara lui papuc”,  „Românii cei mai deznădăjduiți din Europa”, „Servicii excelent plătite vă așteaptă în Anglia”, „Mort în fața spitalului” etc. ad nauseum. Barajul ăsta anti-românesc dezlănțuit pe toate publicațiile electronice și tipărite, precum și în televiziune/radio, prea era atent gândit, bine coordonat și executat, pentru a nu fi unul deliberat – dușmanii României trag la foc continuu și au muniție de toate calibrele, pentru românii de toate calibrele.

De câteva săptămâni însă, se observă o schimbare dramatică de macaz: dintr-o dată toată lumea iubește România și românii. Gândul a demarat o serie de articole care prezintă străini mai mândri de România decât de țările lor de baștină, proteveul lui Lauder iubește România mai abitir decât legionarii, pe toate portalurile majore sunt fluturate steagurile și sunate trâmbițele, brusc mass-media a devenit parcă bastionul unui românism tare ca fierul și iute ca oțelul. Dacă n-am ști mai bine, mai, mai am crede că patronii acesteia s-au schimbat cu alții români! Ori poate că năpârcile cuprinse de remușcări, au hotărât de comun acord să devină buni patrioți! O fi ceva în apa lor de băut?!

Până și frunzulița impudică de la Pleșcoi ne spune că vizita ei la Londra a fost „un potpuriu de trăiri şi sentimente legate de mândria de a fi român”, ba’ mai mult „aşa că-i îndemn pe toţi românii, mai ales că se apropie Ziua Naţională, să încerce să fie mai optimişti şi să creadă în viitorul acestei ţări”.

E clar de-acum că bestiile nu s-au căit și nici nu i-ar fi apucat măcar un puseu sincer de dragoste de țară, ci că doar s-a schimbat tactica: după ce au distrus tot ce-au atins, au luat și ei pulsul țării prin sondaje telefonice (m-au sunat și pe mine și nu m-am sfiit să le spun ce cred!) și parcurgând comentariile cititorilor, precum și blogurile, căci nu degeaba avem câte un securist oficial la fiecare mie de cetățeni! Au mirosit pericolul și și-au dat seama că dacă se întâmplă să iasă lumea în stradă, nici o manevră securistă nu va mai reuși să ne impună „opoziția” USL, că  mișcarea Noua Republică a fost demascată ca fiind acelas PDL amoral reîmpachetat și că există riscul serios de a se trezi cu un șut în dosul lor gras, cu destinația Dâmbovița din partea unui popor înfuriat la paroxism

Așa că băieții au făcut o manevră preemptiva de pacificare a unui popor jefuit, batjocorit și lovit în continuare în tot ce are el mai scump, credința și cultura sa, în vreme ce este mângâiat pe cap precum grădinițarului căruia i promite o acadea dacă cooperează. Concomitent sunt zornăite lanțurile și niște PDL-iști corupți iau calea zidurilor răcoroase pe la noi la Cluj, dar precum Vântu a scăpat după câteva zile, nu avem nici un temei să sperăm nici că aceștia își vor primi pedeapsa cuvenită, nici că alți rechini mai mari și mai corupți decât ei, vor avea aceeas soartă.

E pur și simplu circ făcut pentru a le permite actualilor bandiți deghizați în guvernanți, să își continue programul de distrugere a României prin regionalizare, jaful bogățiilor ei naturale și alte trădări flagrante. Dacă primarul Apostu pretindea și primea 4000 euro pentru un biet ștand de vânzare al pepenilor oltenești, ăștia dau străinilor trilioane pentru a primi zeci de milioane în șpăgi de care sigur nu vom auzi, după cum nici dosarul Flota nu a fost vre-odată soluționat în mod echitabil.

Datoria țării către FMI crește, sănătatea e în paragină, natalitatea la pământ, românii continuă să plece pentru a nu muri de foame, iar bestiile ne cer să fim încrezători în viitor – eu spun să fim încrezători, dar nu cu ei în frunte!

Dacă întreg eșichierul politic nu este epurat până la fundul haznalei, încrederea noastră ar fi mai naivă decât a copilului atras în dubița cu geamuri întunecate de către străinii hâzi și pedofili care îi arată jucăria momeală. În consecință să nu ne lăsăm prostiți tocmai acum, când ăstora li s-a făcut frică de noi, ci să ne ținem mințile ascuțite, brațele puternice, privirile agere, căci lovitura finală este pe cale de a ne fi aplicată. Români, treziți-vă, stați trezi apoi treziți-i și pe ceilalți! !

 Dumnezeu să păzească România!

51 răspunsuri

 1. Foarte interesanta observatie! E de studiat putin mai adanc.

 2. dar noi pe cine votam?

 3. tot legat de… Cine le ordonă jurnaliştilor să scrie împotriva Bisericii Ortodoxe Române http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/11/george-radulescu-inchinatorii-la-moaste.html superarticol dar noul trend este sa nici nu mai admita comentatori ortodocsi, pe mine m-au banat pe voxpublica desi am scris decent si la subiect…

 4. si acu de pe vox, comentarii care nu apar si au fost mult mai multe, iertare de lungime dar sesizez ca poate vin ceva idei:
  incepand de la comentariul 100 de la articolul http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/fara-de-dumnezeu-si-atit-de-liber-69897.html#comment-666888 unde mi-au fost sterse toate comentariile decente proortodoxe si lasate majoritar cele atee

  Iata cateva din ele:

  101
  Mai de ce cenzurati ce nu va comvine?
  IP test

  102
  Pentru ca bateti cimpii. Pentru ca aveti un limbaj agresiv. Pentru ca practicati atacul la persoana. Pentru ca nu argumentati, ci improscati. Pentru ca pot.
  Mirel Palada

  103
  Lumea „neconstruita de nimeni” … nu stiu cine abereaza, luati va rog doua trei animale, plante care va plac, impresioneaza si afirmati cu tarie ca acestea sunt rodul unei evolutii cu totul intamplatoare si impersonale, in urma unei explozii „intamplatoare”… puteti?… nu stiu care din noi bate campii. Puneti comentariile la loc sa vedem unde am un limbaj agresiv, unde atac la persoana, unde improsc fara argumente, intrebati daca doriti argumente in loc sa folositi arma celui puternic dar prost… pentru ca puteti!
  celalalt

  104
  Da, si tu batzi cimpii. Nu vreau sa intru in capcana discutiei despre intelligent design. Go preach elsewhere. Aici e deja plin de propavaduitori. 😦
  Mirel Palada

  105
  De ce la Sfanta Liturghie (pentru cei care nu stiu e o Taina Ortodoxa, o Sfanta Slujba) sunt oameni(rari din fericire) care pierd controlul in favoarea unei alte entitati care ii face sa tremure, sa spuna tot felul de lucruri sau chiar sa se zbata haotic? Cunosc indeaproape un asemenea caz in care ca urmare a pacatelor inaintasilor (vrajitorie) dar si ale persoanei in cauza sufera de o asmenea „afectiune”. Ea se numeste demonizare ceea ce inseamna ca trupul persoanei respective este parazitat de un demon care este deranjat si isi pierde din putere ca urmare a participarii la Sfintele Taine. Nu este aceasta o dovada cat se poate de clara a existentei necuratului dar si a puterii sfintitoare a Ortodoxiei? Este oare bine sa ignoram Adevarul si sa tragem si pe altii dupa noi…. sau exista o agenda?
  Intrebatorul

  106
  @Intrebatorul
  Mda.. si ala Pavel de era apostol pica pe jos si avea viziuni, si Moise o vazut ceva foc si o purtat chiar o conversatie cu el… Din nefericire nu era pe atunci cine sa ii bage la azilu de nebuni, ca suferau de epilepsie grava (primu) si schizofrenie halucinanta (al doilea). Ca si epilepticii aia de prin biserica….
  clar

  107
  Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu (Marcu 10, 14)

  1. În ceasul acela, s-au apropiat ucenicii de Iisus şi I-au zis: Cine, oare, este mai mare în împărăţia cerurilor?
  2. Şi chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor,
  3. Şi a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor.
  4. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor.
  5. Şi cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte.
  6. Iar cine va sminti pe unul dintr-aceştia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară şi să fie afundat în adâncul mării.
  7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.
  8. Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.
  9. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului.
  10. Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  11. Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască pe cel pierdut.

  Sunteți convins de „binele” ce i-l făuriți ficei dvs.? Daca da de ce tineti neaparat sa îi „ajutați” și pe alții?
  Din Biblie

  108
  @clar
  Daca esti doctor hai sa vezi de ce fel de „epilepsie” vorbim poate reusesti sa il tratezi pe om, iti spun unde il poti gasi … si apropos epilepsia este in marea majoritate a cazurilor o forma de demonizare dar societatea illuminist-consumista-comunista uitand de Dumnezeu nu mai vede lumea in intregul ei ci doar atata cat ii satisface comoditatea si ignoranta. Daca e epileptic de ce doar in timpul Sfintelor Taine se manifesta?
  Intrebatorul

  108
  „Iar noi, prea-morți și indiferenți și reci, ne vom umfla încet-încet în coșciug, albaștri și vineți și palizi ca ceara și hidoși și plini de miesme fetide, și ne va durea la bască și de găină, și de popă, și de duhoarea care iese din noi, pentru că pur și simplu nu vom mai fi. Ca în cîntecele lui Brel.” – Exista oameni mai presus de fire, sfintii care nu „se imput” ci dincontra au buna mireasma ca urmare a actiunii Duhului Sfant, daca veti cerceta despre acesti sfinti si capabilitatile lor poate va veti schimba parerea expusa in articol…

  „Pînă atunci, însă, mai e mult pînă departe. Vom muri, dar nu mîine și nici cînd vor caii, cîinii ori popii. Vom muri cind vom muri. Mare atenție să nu murim pe dinăuntru înainte de vreme, înainte să ni se oprească inima.” – Moartea pe dinlauntru se instaleaza atunci cand omul nu se mai vede proiectat in vesnicie prin apartenenta lui de Dumnezeu, astfel multi dintre noi suntem morti spiritual chiar dacã ne merge numele cã traim, e fix invers decat sugerati dumneavoastra distinse domn Mirel Palada. Cercetati putin si domeniul Ortodox, veti gasi suficiente resurse care confirma cele spuse de mine.
  oarecine

  Iertati ca am reprodus unele comentarii care frizeaza blasfemia dar sa intelegeti faptul ca lupta se da pe sufletele noastre, pentru credinta noastra, sunt aceiasi indivizi dar cu alta blana ca si in comunism iar cenzura este la fel de uzitata… pe site-uri numite publice, … „vox publica”. Miza este crearea unei mase critice de antiortodocsi (sau macar caldicei) care sa decida impotriva ortodocsilor… dar odata cu intrarea in UE „cu drepturi depline” aceasta nu ar mai fi o problema … pentru ei. Sa nu fie! Sa nu ne fie frica, „frica e de la diavol” – Pr. Arsenie Boca.

 5. Ai remarcat bine schimbarea de opinie. Astia au indulcit tonul ca vine razboiul. Daca toti urasc Romania nu poti sa aduni prostii sub steagul national. Si cine le mai apara proprietatile?

 6. Sa ne rugam pentru acesti indraciti sa se caiasca si sa ia Sf. Botez, pana nu dau coltzu’!

  Pana atunci, sa invatam de la Sfantul Alexandru:

  „Incepand, Preasfintitul Patriarh Alexandru a zis catre filosof: „In numele Domnului meu Iisus Hristos, iti poruncesc sa taci!” Si indata i s-a legat limba filosofului si a ramas mut, neputand zice nimic.”

  De asemenea:
  „Ziua de Duminica a fost randuita ca sa intre Arie in biserica spre impartasire. Sfantul Alexandru se lepada a-l primi pe el, ca pe un incepator de eresuri. Fiind simbata spre Duminica, in acea noapte arhiereul lui Dumnezeu, Alexandru s-a aruncat la rugaciune inaintea sfantului prestol si cu lacrimi se ruga lui Dumnezeu ca indata sa-i ia sufletul din trup, ca sa nu vada ziua aceea, in care Arie avea sa se apropie si sa ia impartasirea cu Sfintele Taine. Dar Dumnezeu, milostivindu-se spre Biserica Sa, a hotarat sa piarda pe Arie de pe pamantul celor vii.
  Sfantul rugandu-se astfel lui Dumnezeu, dupa ce s-a facut ziua, s-a apropiat ceasul sfintei slujbe. El a vazut pe Arie ca venea din palatul imparatesc la biserica cu multa mandrie, inconjurat de boierii imparatesti, care erau de eresul lui si de o multime de oameni inarmati. Apropiindu-se de locul ce se numea „Targul lui Constantin”, unde era un stalp de marmura, care avea pe sine coroana imparateasca, a cazut frica asupra lui de constiinta ce-l mustra pe el si de frica i-a venit nevoia cea trupeasca; deci, isi cauta loc ascuns. Din intamplare a aflat o privata a poporului, in care, intrand el, a fost lovit cu o durere cumplita la cele dinauntru si a crapat in doua ca si Iuda, iar matele lui au iesit prin sezut. Astfel a pierit cu ticalosie, lepadandu-si sufletul cu amar!
  Vazand cei ce-l asteptau afara ca nu mai iese, au intrat la el si l-au gasit mort in privata, zacand in sange. Atunci indata s-a instiintat toata cetatea de cumplita moarte neasteptata a ereticului Arie.

  http://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sf-ierarhi-alexandru-ioan-pavel-nou-patriarhii-constantinopolului-sf-ierarh-varlaam-mitropolitul-moldovei-35804.html

  • Si totusi, cei ce se revendicä dela Arie (arieni & semi-arieni) au supravietuit färä afectiuni intestinale majore: chiar si noi, în BO, avem un Sfânt Martir eretic semi-arian (pe Sf. Sava Goth-ul), ale cärui Sf. Moaste au fost pescuite din Buzäu si duse în Asia Micä la cererea de Sf. Vasile cel Mare (mare erudit si FILOSOF care cu sigurantä nu ignora confesiunea cantorului Sava). Ba îl cinstim chiar si pe Sf. Constantin, desi si respectivul a primit Sf. Botez tot dela un semi-arian (PS Eusebiu de Nicomedia = autorul principal al Crezului dela Niceea), nu?

   Eu sunt ferm convins cä Ortodoxia nu are absolut NICIO nevoie de confirmäri de genul episodului mortii tragice (înspäimântätoare! – Dumenzeu sä-l ierte pe räposat) a diaconului Arie … Noi crestinii NU asteptäm dreptate cäzutä din Ceruri pe pämânt si ne iubim nu numai oponentul pe tärâm dogmatic, dar chiar si pe vräsmas. Imaginea unui om fäcut dupä chipul Lui Dumnezeu murind în chinuri groasnice cu abdomenul revärsat NU constituie pentru noi nicicum vreun prilej de … emulatie. În plus, noi ne sfiim si ne ferim ca de nefârtat sä punem (chiar si numai insinuând) drama asta (oribilä) pe seama Justitiei Divine, nu? Cäci Dumnezeul nostru NU e unul dintre aceia care obisnuiesc sä verse matze pe sträzi.

   Am mai avut, de atunci încoace ostiri întregi de alti feluriti eretici, chiar mai rätäciti decât alde Arie & Co (mä gândesc la pärintele Bogumil (dela care ne-a rämas în româneste chiar si sintagma curentä „bunul Dumnezeu”, ori la marile curente „vizionare” si „mesianice” ruse începând din secolul al XVI încoace – vezi „Cäläuza Crestinä – Sectologie de P.I. David / Episcopia Argesului 1994) si totusi episodul nu s-a repetat, deci NU putem nici mäcar identifica vreo „mosträ comportamentalä” de-a Lui Dumnezeu în sensul ästa …

   Nu?

   • Un hotarat NU la ce ne povestesti.
    Cred ca te inseli singur ca Dumnezeu nu pedepseste si deci ca putem face/scrie orice. despre Sf. Ortodoxie.
    Despre Arie s-a scris ce s-a intamplat cu el ca aceia care au urechi de auzit…
    Sau despre Anania si Safira din Faptele Apostolilor.
    Tare va deranjeaza Sf. Constantin. De fapt a fost botezat de Sf. Silvestru in Roma.
    Nice try though!

    • Dece crezi că Sf. Constantin mă deranjază? Eu as spune mai degrabă că mă … contrariază si fascinează în acelas timp: fără el, probabil că nici nu am fi avut o Biserică (am fi rămas, probabil, în suma caleidoscopică de erezii care a fost crestinismul după moartea Apostolilor). Fără el (fără mâna de fiar cu care i-a luat de bărbi pe episcopii vremii, silindu-i să se pună de acord) zarva ar fi continuat, poate, până la desintegrare … Cred că Biserica îi datorează ENORM lui Constantin (care, la rândul lui, datorează, sperăm noi, Bisericii, propria lui … mântuire). Pun chiar si faptul că până si protestanti (ereticii) zilelor noastre sunt, în larga lor majoritate, niceeni (deci nu din cale-afară de eretici) tot în categoria meritelor (postume) ale acestui mare om & împărat …

     Da, da, stiu că Sf. Atanasie cel Mare (nevoit, la ordinul Sf. Constantin cel Mare să-si facă iute-iute bocceaua si să o streargă în procedură de urgentă sub ameninatrea cu moartea din Alexandria) s-ar putea să obiecteze. Treaba lui, el să fie sănătos, el cu ale lui, noi cu ale noastre: noi doi tot cu Sf. Constantin tinem, nu?

     Mult mai rău mă tem însă de alde Sf. Ioan Gură de Aur, care pare să rămână surd la toate argumentele noastre pro-Constantin (vezi Omilia a XVI-a, bate trei cruci si zii si-un Tatăl Nostru); cu ăsta sigur că NU o s-o scoatem lafel de usor la capăt, nu? Pe ăsta NIMENI nu a izbutit în viata lui să-l scoată din păreri. Ăsta a tăiat în carne vie până si în Liturghia Sf. Vaile cel Mare, acuzând-ul … (dar asta e o cu totul altă poveste).

     Se pare, iată că’ cam asta e soarta noastră, dela căderea în păcat încoace: anume, să rămânem condamnati perpetuu la îndoială privind cele lumesti, încercând în schimb din răs-puteri să ne luptăm împotriva ei ( a îndoielii) atunci când lăudăm pe Domnul si când avem fericirea de a ne împărtăsi din Sf. 7 Taine pe care ni-Le-a lăsat …

     În ceea ce-l priveste pe Arie (care la data mortii era în etate de vreo 85 de ani buni) Sf. Sozomen (un ins care detine, spre deosebire de mine si de dumneata, o bisericutză închinată lui în Cipru) avansează ideea năstrusnică potrivit căreia respectivul ar fi fost pur si simplu … otrăvit. Dumneata ce crezi? Eu nu prea stiu ce să zic, asa că încă stau si astept resultatul expertizei medico-legale …

     Uite că treaba se complică: eu unul încep să nu mai înteleg nimic. Dumneata?

     Sti ce-as propune? Hai să lăsăm baltă Proloagele (cu povestioarele lor răsuflate si simplificate în maniera benzilor desenate destinate elevilor din ciclul elementar si clientelor de scoală ajutătoare) si să ne apucă a citi Vietile Sfintilor (recomand editia în 12 volume patronată de Episcopia Romanului în anii’90). Întreprinderea asta ne-ar oferi avantajul că, la terminarea lecturii, am înceta brusc să mai debităm tâmpenii si platitudini jenante si ridicule, am renunta la mormăitul sfătos-bosumflat în barbă si chiar am putea începe (dă Doamne!) să mai si pricepem câte ceva din minunata si răscolitoarea bogătie de nuante cuprinsă în Sf. Traditie a Bisericii noastre (popa Gheorghiu Constantin Virgil a mai tot încercat de altfel, acum vreo 45 de ani, să te îndemne să faci EXACT acelas lucru, dar, se pare, până acum fără prea mare folos în ceea ce te priveste).

     Cu răbdare,
     T.

 7. Am spus-o de n ori: Cei ce mai conduc inca Romania sunt indragostiti nu de frumusetile ei, ci de buzunarele noastre. Din acest motiv fac totul pentru a mai prinde un mandat…Pana atunci, insa, au grija sa mai faca ceva pensionari sa „iasa din sistem” (macabru eufemism, destinat sa le ascunda criminala nepasare fata de parintii si bunicii nostri). Cum? poate ati vazut bomba detonata aseara de Dana Grecu, in legatura cu medicamentul Avandia, produs de Glaxo Smithkline, destinat diabeticilor, si care produce infarct. Ei bine, iubitii nostri conducatori nu numai ca nu au verificat retragerea intregului stoc de medicamente de pe piata, ci mentin pe lista de medicamente compensate acest medicament, in timp ce alte medicamente pentru acelasi diagnostic dispar de pe aceasta lista. Avand in vedere ca exista cam un milion de diabetici in Romania, ceea ce s-a intamplat se cheama genocid (si nu e tentativa, pentru ca actul material al existentei pe piata a produsului dupa ce Comisia Europeana a impus retragerea sa, s-a produs). Explicatiile purtatoarei de cuvant a Comisiei Nationale a Medicamentului au fost absolut halucinante, ea incercand sa se ascunda dupa notiunea de suspendare a autorizatiei de comercializare, care – zice dumneaei – e diferita de cea de anulare. Toate bune, dar nu ne-a explicat cine si-a asumat riscul ca fie si un singur roman sa moara din aceasta cauza.
  In aceeasi nota, Duta – de la CNAS – spune ca nu el face listele de medicamente compensate…dar le deconteaza! Nici aceasta explicatie nu sta in picioare, intrucat CNAS are, prin contract, dreptul de a verifica inclusiv stocurile de reactivi ale laboratoarelor de analize medicale, si o si face, trimitand niste economisti tembeli – dar asta e o alta discutie. Adica verifici stocul de reactivi al unui laborator, care reactivi nu intra niciodata in contact direct cu pacientul, dar nu verifici calitatea medicamentelor (sau, mai corect zis, a otravurilor) pe care le decontezi?
  Cer, de aceea, demisia si arestarea imediata:
  – A Ministrului Sanatatii, tuturor responsabililor si membrilor Comisiei Medicamentului, tuturor responsabililor CNAS, pentru infractiunea de genocid.
  – Tuturor responsabililor Asociatiilor patronale a farmacistilor, pentru neglijenta cu consecinte deosebit de grave in serviciu – ei avand obligatia profesionala de a cunoaste medicamentele distribuite, de a distribui numai medicamente legal comercializate si de a avertiza pacientul in legatura cu riscurile prezentate de medicamentele vandute.
  – A procurorului general al Romaniei, pentru ca nu s-a autosesizat inca in legatura ci infractiunea de genocid, facandu-se vinovat astfel de favorizarea infractorului.
  – A prim ministrului Boc, pentru ca raspunde solidar cu ministrii sai
  – A presedintelui Basescu, pentru ca nu a anuntat convocarea de urgenta a Comitetului Suprem de Aparare, pentru a clarifica situatia, aratand astfel ca fie o cunostea si a acceptat-o, fie nu este interesat de pedepsirea infractiunii de genocid si a tuturor faptuitorilor ei.

  Si mai intreb: Cine a luat spaga?

  Astept raspunsul la aceasta intrebare, pentru ca lipsa acestui raspuns inseamna asociere la comiterea infractiunii. Intrebarea este, insa, cine sa o faca? Iar problema este ca, atunci cand nu ai de pierdut decat viata, mai bine o pierzi luptand decat stand ca mielul la taiere, adica, pentru intelesul lui Urechila, cand institutiile statului nu-ti protejeaza viata, nu-ti ramane decat sa te protejezi singur!

 8. @ Mos Darie: La intrebarea: Cine a luat spaga?

  Raspuns: toti cei a caror arestare o cereti!

  Cine sa aresteze? Infractoriii au eliminat din conducerea sistemului pe toti care ar putea aresta pe infractorii mari care ataca continuu Natia Romana. DAR IN SISTEME AFLA MULTI, MAJORITATEA, OAMENI CORECTI SI CARE SUNT DISPUSI SA APLICE LEGEA.

  INRACTORII SE TOT STRADUIESC SA NE CONVINGA CA EI SUNT ATOTPUTERNICI, DAR O FA DE FRICA SA NU NE PRINDEM CA DE FAPT NU SUNT PERICULOSI DE LOC. De exemplu, supermediatizarea fenomenului Vantu, evident in posturile de TV detinute de infractori, si mentinerea lui in libertate este unul dintre mijloacele propagandistice care au ca scop sa ne convinga ca super-mafiotii sunt intangibili. Iar ca rezultat, noi sa fim timorati si sa nu ne luam de ei.

  Cum reparam acest mare rau facut Statului Roman, prin care au fost inlaturati din functiile de conducere in stat toti cei care ne-ar fi putut proteja de infractorii mari ai statului? PROPUN SA IDENTIFICAM OM CU OM SI SA NE SPRIJIM UNII PE ALTII, ASA CUM FAC VICTIMELE UNEI FURTUNI CARE IES DIN DIFICULTATE IMPREUNA.

  • „Si mai intreb: Cine a luat spaga?”
   Sa nu fim naivi. Spaga e ceva secundar, daca iese, iese.
   Ideia este imbolnavirea populatiei.
   Nici sa-i cureti ci doar sa aiba boli cronice. Adica buni de munca dar sa nu aiba energia sa caraie. Munca + TV.

 9. hai ca au gasit astia problema:

  http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/ue-decide-apa-nu-previne-dezhidratarea-1134563

  si atunci cum se poate preveni deshidratarea, cu un credit, cu un impozit, cu o amenda, cu un pret maim mare la combustibili, electricitate, basic commodities?

 10. Hi, hi! vezi ca nu stii? Cu whisky!

  Astia mai au putin si schimba in Parlamentul European Legea lui Arhimede…Ptiu, ca le dau idei!

  • Da’ chiar ca nu stiu nimic.

   Astia ori sunt oligofreni ori sunt ticalosi. E clar ca sunt mutanti, dar nu sunt neintelitgenti deci sunt ticalosi.

   Dupa cum vad eu, inoculeaza idei indiferent cat de aberante, pentru a sad si dezvolta picatura cu picatura, un set de referinta in mintea neavizatilor, care sa ii indeparteze de mediul natural cu consecinta degradarii biologice si psihice.

 11. Nu cred ca trebuie sa ne facem probleme privind soarta tarii. Se afla in maini” competente”. Ati auzit de Fundatia „Lider just”?
  Daca nu, trebuie sa stiti ca este un soi de pepiniera a valorilor care vor calari caii cei mari ai politicii, justitiei, educatiei romanesti. Fundatia este tutelata de o alta Fundatie, anume Konrad Adenauer.
  Aveti deja frisoane emotionale la amintirea rolului imeeens jucat de personaj in crearea NATO, in consolidarea zidului politic dintre RFG si RDG, in strangere relatiilor dintre RFG si Israel? Ei, puteti tremura de bucurie in continuare, caci Lider Just este puternic sustinut de ambasada SUA.
  Dar despre Fundatia Leadership ati auzit?
  Putem deduce fara efort faţa de cine isi vor arata fidelitatea tinerii liber -schimbisti si progresisti.

 12. Pilotii orbi, articol publicat de Mircea Eliade, in ziarul Vremea, 1937

  Imoralitatea clasei conducatoare romanesti, care detine “puterea” politica, de la 1918 incoace, nu este cea mai grava crima a ei. Ca s-a furat ca in codru, ca s-a distrus burghezia nationala, in folosul elementelor alogene, ca s-a napastuit taranimea, ca s-a introdus politicianismul in administratie si invatamant, ca s-au desnationalizat profesiunile libere – toate aceste crime impotriva sigurantei statului si toate aceste atentate contra fiintei neamului nostru ar putea – dupa marea victorie finala – sa fie iertate. Memoria generatiilor viitoare va pastra, cum se cuvine, eforturile si eroismul anilor cumpliti 1916- 1918 – lasand sa se astearna uitarea asupra intunecatei epoci care a urmat unirii tuturor romanilor.

  Dar cred ca este o crima care nu va putea fi niciodata uitata: acesti aproape douazeci de ani care s-au scurs de la unire. Ani pe care nu numai ca i-am pierdut (si cand vom mai avea inaintea noastra o epoca sigura de pace atat de indelungata?!) – dar i-am folosit cu statornica voluptate, la surparea lenta a statului romanesc modern. Clasa noastra conducatoare, care a avut franele destinului romanesc de la intregire incoace, s-a facut vinovata de cea mai grava tradare care poate infiera o elita politica in fata contemporanilor si in fata istoriei: pierderea instinctului statal, totala incapacitate politica. Nu e vorba de o simpla gainarie politicianista, de un milion sau o suta de milioane furate, de coruptie, bacsisuri, demagogie si santaje. Este ceva infinit mai grav, care poate primejdui insasi existenta istorica a neamului romanesc: oamenii care ne-au condus si ne conduc nu mai vad.

  Intr-una dintre cele mai tragice, mai furtunoase si mai primejdioase epoci pe care le-a cunoscut mult incercata Europa – luntrea statului nostru este condusa de niste piloti orbi. Acum, cand se pregateste marea lupta dupa care se va sti cine merita sa supravietuiasca si cine isi merita soarta de rob – elita noastra conducatoare isi continua micile sau marile afaceri, micile sau marile batalii electorale, micile sau marile reforme moarte.

  Nici nu mai gasesti cuvinte de revolta. Critica, insulta, amenintarea – toate acestea sunt zadarnice. Oamenii acestia sunt invalizi: nu mai vad, nu mai aud, nu mai simt. Instinctul de capetenie al elitelor politice, instinctul statal, s-a stins.

  Istoria cunoaste unele exemple tragice de state infloritoare si puternice, care au pierit in mai putin de o suta de ani, fara ca nimeni sa inteleaga de ce. Oamenii erau tot atat de cumsecade, soldatii tot atat de viteji, femeile tot atat de roditoare, holdele tot atat de bogate. Nu s-a intamplat nici un cataclism intre timp. Si deodata, statele acestea pier, dispar din istorie. In cateva sute de ani dupa aceea, cetatenii fostelor state glorioase isi pierd limba, credintele, obiceiurile – si sunt inghititi de popoare vecine.

  Luntrea condusa de pilotii orbi se lovise de stanca finala. Nimeni n-a inteles ce se intampla, dregatorii faceau politica, negutatorii isi vedeau de afaceri, tinerii de dragoste si taranii de ogorul lor. Numai istoria stia ca nu va mai duce multa vreme povara acestui starv in descompunere, neamul acesta care are toate insusirile in afara de cea capitala: instinctul statal.

  Crima elitelor conducatoare romanesti consta in pierderea acestui instinct si in infioratoarea lor inconstienta, in incapatanarea cu care isi apara “puterea”. Au fost elite romanesti care s-au sacrificat de buna voie, si-au semnat cu mana lor actul de deces, numai pentru a nu se impotrivi istoriei, numai pentru a nu se pune in calea destinului acestui neam. Clasa conducatorilor nostri politici, departe de a dovedi aceasta resemnare, intr-un ceas atat de tragic pentru istoria lumii – face tot ce-i sta in putinta ca sa-si prelungeasca puterea. Ei nu gandesc la altceva decat la milioanele pe care le mai pot agonisi, la ambitiile pe care si le mai pot satisface, la orgiile pe care le mai pot repeta. Si nu in aceste cateva miliarde risipite si cateva mii de constiinte ucise sta marea lor crima, ci in faptul ca macar acum, cand inca mai este timp, nu inteleg sa se resemneze. […]

  Stiu foarte bine ca evreii vor tipa ca sunt antisemit, iar democratii ca sunt huligan sau fascist. Stiu foarte bine ca unii imi vor spune ca “administratia” e proasta – iar altii imi vor aminti tratatele de pace, clauzele minoritatilor. Ca si cand aceleasi tratate l-au putut impiedica pe Kemal Pasa sa rezolve problema minoritatilor, macelarind 100.000 de greci in Anatolia . Ca si cand iugoslavii si bulgarii s-au gandit la tratate, cand au inchis scolile si bisericile romanesti, deznationalizand cate zece sate pe an. Ca si cand ungurii nu si-au permis sa persecute fatis, cu inchisoarea, chiar satele germane, ca sa nu mai vorbesc de celelalte. Ca si cand cehii au sovait sa paralizeze, pana la sugrumare, minoritatea germana!
  Cred ca suntem singura tara din lume care respecta tratatele minoritatilor, incurajand orice cucerire de-a lor, preamarindu-le cultura si ajutandu-le sa-si creeze un stat in stat. Si asta nu numai din bunatate sau prostie. Ci pur si simplu pentru ca patura conducatoare nu mai stie ce inseamna un stat, nu mai vede.

  Pe mine nu ma supara cand aud evreii tipand: “antisemitism”, “Fascism”, “hitlerism”! Oamenii acestia, care sunt oameni vii si clarvazatori, isi apara primatul economic si politic, pe care l-au dobandit cu atata truda, risipind atata inteligenta si atatea miliarde. Ar fi absurd sa te astepti ca evreii sa se resemneze de a fi o minoritate, cu anumite drepturi si cu foarte multe obligatii – dupa ce au gustat din mierea puterii si au cucerit atatea posturi de comanda. Evreii lupta din rasputeri sa-si mentina deocamdata pozitiile lor, in asteptarea unei viitoare ofensive – si, in ceea ce ma priveste, eu le inteleg lupta si le admir vitalitatea, tenacitatea, geniul.

  Tristetea si spaima mea isi au, insa, izvorul in alta parte. Pilotii orbi! Clasa aceasta conducatoare, mai mult sau mai putin romaneasca, politicianizata pana in maduva oaselor – care asteapta pur si simplu sa treaca ziua, sa vina noaptea, sa auda un cantec nou, sa joace un joc nou, sa rezolve alte hartii, sa faca alte legi. Acelasi si acelasi lucru, ca si cand am trai intr-o societate pe actiuni, ca si cand am avea inaintea noastra o suta de ani de pace, ca si cand vecinii nostri ne-ar fi frati, iar restul Europei unchi si nasi. Iar daca le spui ca pe Bucegi nu mai auzi romaneste, ca in Maramures, Bucovina si Basarabia se vorbeste idis, ca pier satele romanesti, ca se schimba fata oraselor – ei te socotesc in slujba nemtilor sau te asigura ca au facut legi de protectia muncii nationale.

  Sunt unii, buni “patrioti”, care se bat cu pumnul in piept si-ti amintesc ca romanul in veci nu piere, ca au trecut pe aici neamuri barbare etc. Uitand, saracii ca in Evul Mediu romanii se hraneau cu grau si peste si nu cunosteau nici pelagra, nici sifilisul, nici alcoolismul. Uitand ca blestemul a inceput sa apese neamul nostru, odata cu introducerea secarei (la sfarsitul Evului Mediu), care a luat pretutindeni locul graului. Au venit apoi fanariotii care au introdus porumbul – slabind considerabil rezistenta taranilor. Blestemele s-au tinut apoi lant. Malaiul a adus pelagra, evreii au adus alcoolismul (in Moldova se bea, pana in secolul XVI, bere), austriecii in Ardeal si “cultura” in Principate au adus sifilisul. Pilotii orbi au intervenit si aici, cu imensa lor putere politica si administrativa.

  Toata Muntenia si Moldova de jos se hraneau iarna cu peste sarat; carutele incepeau sa colinde Baraganul, indata ce se culegea porumbul si pestele acela sarat, uscat cum era, alcatuia totusi o hrana substantiala. Pilotii orbi au creat, insa, trustul pestelui. Nu e atat de grav faptul ca la Braila costa 60-100 lei kilogramul de peste (in loc sa coste 5 lei), ca putrezesc vagoane intregi cu peste ca sa nu scada pretul, ca in loc sa se recolteze 80 de vagoane pe zi din lacurile din jurul Brailei se recolteaza numai 5 vagoane si se vinde numai unul (restul putrezeste), grav e ca taranul nu mai mananca, de vreo 10 ani, peste sarat. Si acum, cand populatia de pe malul Dunarii e secerata de malarie, guvernul cheltuieste (vorba vine) zeci de milioane cu medicamente, uitand ca un neam nu se regenereaza cu chinina si aspirina, ci printr-o hrana substantiala.

  Nu mai vorbiti, deci, de cele sapte inimi in pieptul de arama al romanului. Sarmanul roman lupta ca sa-si pastreze macar o inima obosita, care bate tot mai rar si tot mai stins. Adevarul e acesta: neamul romanesc nu mai are rezistenta sa legendara, de acum cateva veacuri. In Moldova si in Basarabia cad, chiar de la cele dintai lupte cu un element etnic bine hranit, care mananca grau, peste, fructe si care bea vin in loc de tuica.
  Noi n-am inteles nici astazi ca romanul nu rezista bauturilor alcoolice, ca francezul sau rusul bunaoara. Ne laudam ca “tinem la bautura”, iar gloria aceasta nu numai ca e ridicula, dar e in acelasi timp falsa. Alcoolismul sterilizeaza legiuni intregi si ne imbecilizeaza cu o rapiditate care ar trebui sa ne dea de gandit.

  …Dar pilotii orbi stau surazatori la carma, ca si cand nimic nu s-ar intampla. Si acesti oameni, conducatori ai unui popor glorios, sunt oameni cumsecade, sunt uneori oameni de buna-credinta si cu bunavointa; numai ca, asa orbi cum sunt, lipsiti de singurul instinct care conteaza in ceasul de fata – instinctul statal – nu vad suvoaiele slave scurgandu-se din sat in sat, cucerind pas cu pas tot mai mult pamant romanesc; nu aud vaietele claselor care se sting, burghezia si meseriile care dispar lasand locul altor neamuri… Nu simt ca s-au schimbat unele lucruri in aceasta tara , care pe alocuri nici nu mai pare romaneasca.
  Uneori, cand sunt bine dispusi, iti spun ca n-are importanta numarul evreilor, caci sunt oameni muncitori si inteligenti si, daca fac avere, averile lor raman tot in tara . Daca asa stau lucrurile, nu vad de ce n-am coloniza tara cu englezi, caci si ei sunt muncitori si inteligenti. Dar un neam in care o clasa conducatoare gandeste astfel, si-ti vorbeste despre calitatile unor oameni straini – nu mai are mult de trait. El, ca neam, nu mai are insa dreptul sa se masoare cu istoria…

  Ca pilotii orbi s-au facut sau nu unelte in mana strainilor – putin intereseaza deocamdata. Singurul lucru care intereseaza este faptul ca nici un om politic roman, de la 1918 incoace, n-a stiut si nu stie ce inseamna un stat. Si asta e destul ca sa incepi sa plangi.

  Iubirea e tot ce dorim, iar in final e tot ce-am avut !

  „Mergeti cu bine, cu sanatate, in vremurile care vor veni!” (urare getica straveche)

  • Cutremurator de actual maestrul Eliade!

  • Imi voi face placerea (trista) de a recomanda comentariul tau ,spre lectura, celor apropiati .
   La categoria „neiubire de ţara” intra si atitudinea zmintita a guvernantilor si jurnalistilor care sunt la curent cu faptul ca de trei saptamani Europa este contaminata cu iod radioactiv si tac.
   Cehia, Slovenia, Germania, Franta au strecurat timid informatia, Romnaia nu ,pentru ca sursa poluarii se afla in Ungaria si in mod logic, noi suntem mai afectati decat ceilalti..
   „Nu se cunosc cauzele”, baiguie expertii criminali.
   Dupa Fuckusima, valorile poluarii aerului se ascund la nivel european.
   Poate a sosit momentul ca si romanii sa semneze petitia CRIIRAD (textul este publicat si in limba romana) privind obligativitatea guvernelor de a face cunoscute zilnic, valorile conaminarii radioactive a aerului. Adresa:petitions@criirad.org
   Pentru orice eventualitate, medicii recomanda trei, pana la 6 pastile de carbocif, zilnic. Si à propos de secara, porumb si alte cereale, daca nepricopsitii de agronomi vanduti le-ar spune oamenilor ca trebuie cultivat masiv inul pentru hrana vitelor si pasarilor, s-ar termina cu o parte din cancerele aparatului digestiv si cu bolile sistemului cardio-vascular. Pana se trezeste constiinta adormita a agronomilor si taranilor romani, putem cumpara seminte de in pe care sa le adaugam in tot ce gatim. Inul se consuma doar preparat.
   @eufrosin
   Am mai incercat sa pun stirea asta la o alta rubrica,dar am impresia ca nu ti-a parvenit. M-am decis sa o reiau dupa ce un oncolog si-a exrimat exasperarea legata de numarul mare de cancere depistate toamna asta.

   • Multumesc Clement, am vazut-o dar nu am posibilitatea sa verific independent valorile radioactivitatii, trebuind sa accept de bun ce se raporteaza in media, adica o crestere nesemnificativa. As prefera sa nu panichez in mod inutil lumea in absenta datelor concrete. Daca se afla pe undeva un alt set de date, atunci se schimba povestea. Interesant ce spui despre in si carbocif. In ce mod contracareaza acestea cancerul, respectiv radiatiile ionizante – contine inul acizi grasi Omega3 ?

    • Un fermier francez a constatat ca vacile care mancau iarba pe izlazul balarios al vecinului, dau un lapte gustos si o carne frageda si hranitoare. A dat carnea la analiza intr-un laborator privat si astfel a aflat ca are un şeptel unic in Europa si ca valoarea biologica a animalelor este exceptionala.
     Politica industriei zootehice a fost dirijata timp de patru decenii ( probabil si cu complicitatea trusturilor farmaceutice) spre scoaterea inului din hrana animalelor.
     Fermierul, cu ajutorul unui grup de medici si biologi, a regandit calitatea paşunilor si a insamanţat şi in prin iarba.
     In aceasta combinaţie, iarba contine 40% omega3. Astfel a fost creat labelul (marca) produselor bio „bleau blanc cœur”. Din pacate, in Franta exista doar trei ferme care furnizeaza carne, produse lactate, pasari si oua ce restabilesc echilibrul lipidic. Elvetienii au preluat rapid ideea.
     Cred ca am mai scris undeva si istoria carnii de capra.
     Capra, este singurul animal care nu se imbolnaveste de cancer. Curios sa aflu de ce in magazine gasim branza si lapte de capra, dar nu si carne, am aflat ca aceasta este livrata in cantitaţi considerabile in Israel, catre comunitatile evreiesti din lumea larga si in principal, in State.
     Paai, nu suntem tampiţi?
     Despre carbunele medicinal am aflat de la doctorul Petre Soare, fost medic urgentist pe Salvare la Bucuresti, actualmente medic in Germania.

   • Clement, ai dreptate, stirea e foarte importanta, am cercetat un pic si am luat masuri – multumesc!

   • De cele mai multe ori,am citit despre semintele de in ca s-ar consuma 2-4 lingurite pe zi,dupa ce le-am lasat cateva ore la inmuiat intr-un pahar cu apa.
    Stiti altceva despre acest super-aliment,cum e catalogat de anumiti nutritionisti? De ce spuneti ca se consuma numai preparat?

 13. Cumva off-topic:
  Europa si valorile ei: anticrestinism si revolutie sexuala
  http://www.familiaortodoxa.ro/2011/11/15/europa-si-valorile-ei/
  Restructurarea societăţii trece prin revoluţia sexuală

  Această mutaţie trebuie să fie însă infiltrată şi impusă în mentalul colectiv prin educaţie. Educaţia e arma privilegiată a oricărei ideologii – implicit, şi a acestei noi ideologii a revoluţionării naturii umane prin sexualitate, în general, şi printr-o sexualitate aberantă, în special. De la Marchizul de Sade şi Revoluţia Franceză, apoi într-un mod mai sistematic de la Freud (în Europa) şi Alfred Kinsey (în S.U.A.) şi, în sfârşit, de la revoluţia sexuală din mai 1968, natura umană a fost redefinită în funcţie de sexualitatea sa aberantă. Omul e organul său sexual şi modul în care se raportează la el – dincolo de plasa de vorbe care ni se întinde prin sloganuri ca „libertate şi toleranţă”, aceasta e viziunea asupra omului pe care U.E. a adoptat-o şi vrea să o impună.

  • Freud nu are nici o vina ca este folosit de propaganda, prin „tragerea la tema” a teoriilor sale. Este ca si cum l-am acuza pe Rutherford ori pe Pierre Curie ca au facut posibila bomba atomica.
   Freud spune, in esenta, ca functionarea creierului uman se bazeaza pe trei nivele motivationale, unul din ele fiind cel pur instinctual. Asta nu inseamna ca face apologia instinctelor ori a comportamentelor salbatice. El numai a observat si sintetizat. Si, chiar daca ar fi trait in zilele noastre, nu ar fi gasit prea multe argumente contrare teoriei lui, un procent prea mare de reprezentanti ai speciei umane (homo …sapiens – hmmmm!) netrecand de acest prim nivel motivational.

   • Se pare ca sunteti un optimist.
    Putina cautare despre Freud ar aduce lamuriri. Pe Google: „freud antichristian”.
    Putem sa-l consideram altfel si pe Marx ca un iubitor al naturii, pe Lenin ca apologet al cunosterii („Invatati, invatati, invatati!”), pe Balcescu istoric, etc.

    • „Ci toate le cercetati si pastrati ceea ce este bun” – este citatul biblic. Cunoasterea nu este rea in sine. Ceea ce fac niste secaturi fara Dumnezeu cu ea este problema. Malraux a anticipat: Secolul XXI va fi religios…sau nu va fi deloc!”

 14. Da Eufrosin, buna observatia ta referitoare la articolele din fituica Gindul,le-am citit si eu aproape pe toate si pur si simplu mi-a venit sa vomit citind motivele infantile acelor gunoaie care ne colonizeaza, si care s-au stabilit aici zic ei din „dragoste” fata de tara noastra.Astia chiar cred ca sintem un neam de idioti?Eu as mai face o remarca referitoare la accidentele rutiere de peste hotare in care sint implicati romani si care intotdeauna se lasa cu morti.Mie mi se par cam ciudate,s-au intimplat la distante de timp prea scurte unele de altele,sa fie vreo coincidenta?Nu prea imi vine sa cred…Sa credem in viitor dar fara straini si tradatori in tara.Romania este pentru romani strainul nu trebuie sa traiasca aici!!!

  • Gasesc ca finalul este provocator si diversionist.
   Pseudonimul pe care l-ati ales ma face sa cred ca apreciati mult „cantatul”.

 15. Lucreaza baietii, lucreaza! Priviti aici: http://stirileprotv.ro/stiri/international/virusul-h5n1-transformat-in-arma-biologica-descoperirea-controversata-care-poate-ameninta-omenirea.html
  Si se mai dau si de gol asupra realei intentii pentru care au fabricat monstruozitatea asta…Dale-ar Dumnezeu dupa sufletul lor!

 16. Eufrosin spune-mi te rog te-am deranjat cu ceva?Daca da as vrea sa stiu cu ce.Multumesc.

  • Ar fi de dorit sa ne folosim de cuvinte cu multa intelepciune. Una este a spune adevarul atunci cand numai tu dai socoteala pentru el si alta sa il compromiti prin exprimare nesabuita.

 17. Eufrosin atunci cind am postat la tine pe blog mi-am expus doar convingerile personale si nu am cautat sa te insult pe tine sau pe altcineva de aici.Daca te-am ofensat arata-mi unde,si care au fost cuvintele care te-au deranjat.Sa fie legat ceea ce am postat referitor la capusa Mihai asa zis ” majestatea sa regala”?

  • Nu e aia – tot ce conteaza de-acum e sa nu fie compromis mesajul acestui blog prin afirmatii care dau apa la moara celor care de-abia asteapta sa il vada dus. Cred ca stii despre ce e vorba, mai multe n-am sa spun, caci te-au atentionat si alti comentatori pana acum.

 18. @timisorean1: exista remediu. S-a mai folosit si a rezolvat boala. Se numeste REFORMA AGRARA. De data asta intr-un complex mai larg de masuri politice si economice, cu consecinte pozitive pe termen mai lung. Istoria nu a trecut degeaba.

 19. Ciudata atiutine,si stii ce ma surprinde?Ma surprinde faptul ca atunci cind am facut alte comentare ca de ex la articolule „Moartea unuia-pieirea altora”
  articolul in care expuneai moartea americanului nu ai avut aceasta atitudine desi „alti comentatori”ma acuzau de rasism.In toate mesajele mele imi exprim parerea a ceea ce cred eu si nu am cautat sa ofensez pe nimeni iar daca altii nu sint de acord cu asta putin imi pasa.Vreau sa iti mai spun ca apreciez efortul tau de a expune adevarul exact asa cum este el,curajul pe care il ai, patriotismul si iubirea de neam si tara pe care le manifesti.Daca vrei poti sa ma blochezi definitiv.Numai bine.Adevarul va triumfa este de neorprit.

 20. Cuvintele sunt de prisos,vă invit la audiție: http://www.youtube.com/watch?v=KDsTTx7LCgk

  • Chiar ca sunt cuvintele de prisos!
   Un grup de poponari indraciti, provocatori tipici, pe fond de muzica satanica. Ca sa arate „vestului” ce mari „nationalisti” sunt romanii, tari periculosi. Daca ii pui sa oracaie in engleza, germana, etc., ar putea fi folositi in tarile respective la aceiasi treaba.
   In plus ne invata dansii ca asta este „nationalismul”, „patriotismul” romanesc.
   Ii cunosti usor. Se poarta ca posedatii, nimic crestin.
   Au pana si la Chisinau un echivalent, O-zone.
   Scuze, nu e nimic personal contra Dv., noi nu suntem inca vaccinati contra noilor metode.

 21. Uite Eufrosine iti voi da un link sa vedem daca iti place ce vei citi acolo:http://www.jurnalul.ro/reportaje/superba-poveste-din-maramures-cum-a-fost-adoptat-africanul-moise-yeboua-de-satenii-din-somcuta-mare-597715.htm. se crede stapin,se exprima prin „Noi maramuresenii”, si este aici doar de 3 ani.Punem pariu ca cioara are sa fie cu o femeie alba romanca si o sa aiba copii metisi alterind prin asta mai mult fibra noastra genetica? Daca consideri ca sint dusmanul tau si alk mesajului acestui blog,gresesti enormSA NE TREZIM ODATA CA AM DORMIT PREA MULT!Multumesc si numai bine!

 22. am fost surprins cind in cadrul comentariilor unei seri culturale dedicata Romaniei la Viena prezentatorul a salutat cu – shalom
  lnceierea festivitatii .Reactia mediei Romanesti am urmarit *o in zilele a fost inexistenta .. ..

 23. cel mai mult iubesc Romania jidanii, Grecii fanarioti, Rusii si mai nou SUA, Anglia, Franta rtc e usor de inteles furtul, ruinarea, distrugerea Romaniei acesta este ratiunea, motivul iubiri lor la fel au facut si cu alte state in numele democratiei

 24. Ei bine, iatä räspunsul (vezi campania sceleratä pornitä ASTÄZI la euro-comandä pe tot cuprinsul euro-landului, incl. de presa „româneascä” împotriva guvernului Orban): pentru a aduce România în tabära „salvatorilor” monedei unice si pentru a putea izola în mod eficient Ungaria. De aia.

  • Mai interesante sunt postarile de pe forumul „Gandul”, care arata clar ca romanii nu mai inghit cartofii cruzi, si nici nu se lasa purtati de valul unui nationalism dus pana la idiotenie. Majoritatea postarilor sunt de apreciere la adresa lui Orban!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: