Cum funcționează finanțele UEropene


Pe scurt: treaba cu Grecia e groasă rău și totul e un cumul de situații. Una dintre ele se referă la ”cumpărarea de acțiuni”. De când de prin anii ’70 Nixon a anulat raportarea cantității de bani la nivelul de aur din tezaur, se tipăresc bani în neștire și fără acoperire.

În finanțele actuale se ”jonglează” și se fac bani cu ratele de schimb inter-bancare, cu posibile modificare a prețului aurului sau cu datoriile, caz și al Greciei. Să presupunem că o societate, chiar de stat, are datorii.Așa cum în consiliile de administrație sunt persoane care în același timp se află în consiliile de administrație ale bancilor, datoria unei societăți poate fi cumpărată de bancă și transformată în acțiuni pe care le vinde pe piața de capital. Nimeni nu spune de unde provin aceste acțiuni, așa numitele ”titluri toxice”. Aceste titluri se tranzacționează și multe din economiile băncilor mai mici sfărșesc în ”neant”.

Când se află câte un fond de pensii privat în calitatea de cumpărător, să vedeți atunci bucurie pentru pensionari!

Și cum spuneam în alt comentariu că ministrul de finanțe al Grecie e prieten de club cu Sutherland de la Goldman Sachs International și cu Jean Claude Trichet de la BCE, nimeni nu ”mișcă în front”.
Și o ultimă noutate: China ar fi gata să ”pompeze” peste mia de miliarde pentru a re-lansa €.Grupul chinez HNA este interesat de cumpărarea aeroportului din Atena. Deja China a investit peste 630 de miliarde de € în Europa, controlând 7% din datoria Spaniei, 4% din datoria Italiei, peste 10% din datoria Greciei.

Tot China are acorduri comerciale cu, Germania de 15 miliarde de € și cu Franța de circa 10 miliarde de €.

”Chinezii sunt tari” se poate spune. Peter Keith Levene – membru în consiliul de administrație de la Lloyds, din 2006 este director non-executiv și membru al ”Comitetului Strategic de Dezvoltare” de la CHINA CONSTRUCTION BANK CORPORATION. CHI-KWONG YAM, de la CCBC face parte din consiliul de administrare de la Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite, iar din 2011 este director la UBS AG, respectiv se află în conducerea de la CHINA INVESTMENT CORP.

Multumim Armand!

9 răspunsuri

 1. Este adevarat chinezii sunt foarte tari in toata perioada crizei 2007-2011 au achizitionat tot ce se putea ca materii prime,si bineinteles au investit in obligatiuni de stat in speranta ca vor fi transformate in active ale statului respectiv ,aceasta este cauza pentru care nu ar dorii un faliment al Greciei care ar deveni un prim mare exemplu de cum nu pot fi platite datoriile unui stat.[mai exista Islanda dar in mic]
  Totusi o stire de ultima ora anunta spagerea bulei imobiliare in China vezi materiale de constructii si imobile si carnaval pe burse.
  Sincer desi nu ma indoiesc nu intelegeam cum va aparea Anticristul [asteptat si dorit fiind]dar zilele trecute m-am luminat si am avut bucuria sa vad ca si altii gandesc la fel.Indatorearea statelor si tiparirea de bani fara numar a indus o stare de falsa prosperitate in randul populatiei care a fost condusa catre un consumism desantat care nu are in vedere viitor si temeinicie a lucrurilor facute.Odata disparute conditiile acestei false prosperitati si pusii fiind in fata lipsurilor oamenii se vor revolta,economia bazata pe bilanturi false ale bancilor si chiar si statelor va stagna ,somajul va creste,insecuritatea la fel,aproape ca nu mai este nevoie de conflict armat.
  Asa Anticristul va fi bine primit ca si cand ar fi Mesia salvatorul.Scenariul pare mai apropiat de sfarsit decat speram.
  Doamne ajuta.

  • Asa-i, desi nimic din toate astea nu ar fi posibile fara indepartarea oamenilor de Dumnezeu. Toate planurile lor rele pica cand omul se roaga Lui.

 2. Umbla un zvon, dupa revolutie, cum ca : ” Sfarsitul lumii va fi aproape atunci cand rasa galbena va domina lumea”. Este evident pana la absurd ca rasa galbena domina deja lumea prin produse „MADE IN CHINA”, dar se pare ca si financiar nu sunt departe. Mana ieftina la munca sunt… totusi, care este sursa acestui zvon; ma lamureste cineva?

 3. Lumea deja se revolta (mai mult sau mai putin violent) impotriva sistemului financiar global prin asa-zisele miscari ‘occupy Wall Street sau whatever regiune ar mai fi in cauza. Ce trece oarecum neobservat este faptul k, in cazul Londrei, deja binecunoscutul Julien Assange a aparut in fata catedralei St. Paul si a fost primit ca un fel de Mesia de catre ‘gloata’ de acolo. Tare am impresia k se va intampla ceva in viitor legat de acest nene ale carui initiale parca striga Anti-Jesus.

  The world is blindfolded. Every eye for itself!

 4. Oarecum offtopic:

  Lucrurile cu adevarat importante:
  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/10/16/comemorarea-martirilor-de-la-moisei-14-10-1944-14-10-2011/
  Anul 1940 reprezintă pentru români una dintre cele mai negre file de istorie. După raptul asupra Basarabiei străbune şi odioasa “săptămâna roşie”, în data de 30 august, pierdeam Ardealul prin odiosul Diktat de la Viena, ca numai după circa o săptămână, pe 7 septembrie, să cedăm şi Cadrilaterul, bulgarilor. În Ardeal, în doar 11 zile, criminalii unguri au ucis bestial aproximativ 1.000 de români. Cele mai lovite de soartă au fost localităţile Ip, cu 157 de martiri şi Trăznea, cu 87. Singura vină a acestor oameni a fost că s-au născut români. Acela a fost începutul. Atrocităţile au continuat până când România “a întors armele”, masacrul de la Moisei din 14 octombrie 1944 fiind una din ultimele mari cumplite tragedii româneşti din epoca de ocupaţie ungară în Transilvania, atrocităţi comise împotriva civililor români.

  Dumnezeu sa-i ierte!

 5. Si miscarea ocupati si Assange par croite de aceiasi mana.
  Despre mortii nostri sa-i odihneasca Dumnezeu

 6. Ar mai fi ceva de adăugat,pur și simplu mi-a scăpat din vedere.Au fost destule documentare de Discovery (și pe alte posturi) privitoare la Federal Reserve, cum se tipăresc banii, mijloace,dotări și protecție antißfalsificare.Ce nu se știe, este cât costă tipărirea banilor.Într-un documentar pe un post străin – l-am înregistrat – pentru a tipări o 100 de € o bancă cheltuie cam 2,50€.Dacă este nevoie de o sumă care se termină în ”…liarde”, cel împrumutat trebuie să restituie creditul inițial, dobânda plus costurile de tipărire. Dintr-un foc,la o 100 de € banca abilitată să tipărească bancnote, câștigă, la costurile de mai sus 97,50€.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: