Drept înainte spre un „genocid financiar”


Pe măsură ce aflăm ce se întâmplă cu Grecia, ne dăm seama cât de mult seamănă situația de acolo, cu cea din România – singura diferență majoră este că la noi datoria e semnificativ mai mică, datorită faptului că bogățiile țării au făcut posibil jaful ei fără ca aceasta să se reflecte în împrumuturi paralizatoare, precum în cazul Greciei. Acum cu jaful aflat către sfârșit ( au ajuns la punga cu aur, argint și wolfram a țării) și datoriile asumate în numele copiilor noștri de către trădătorii de la putere, urmează o curbă de creștere logaritmică.

Singură noastră șansă este să radem din temelii actuala clasă politică, înlocuind-o cu mult mai puțini oameni (austeritatea e mai întâi pentru guvern!), dintre cei care nu au mai fost niciodată la putere în ultimii 50 de ani. Dacă nu facem asta, e simplu: suntem ca morți. Să aflăm adevărul despre situația explozivă din sora noastră ortodoxă, Grecia :

22 septembrie 2011
Die Presse
Viena

Salonic, 16 septembrie. Un bărbat încearcă să se imoleze prin foc pentru a protesta împotriva guvernului, a băncilor şi a partidelor politice.

Salonic, 16 septembrie. Un bărbat încearcă să se imoleze pentru a protesta împotriva guvernului, a băncilor şi a partidelor politice.
Sunt grecii refractari la economisire? Un avocat vienez care locuieşte la Atena le-a observat viaţa cotidiană şi a tras concluzia că grecii economisesc până la moarte.
Günter Tews
Diversele dictoane, unele dintre ele foarte prosteşti, folosite şi de politicieni importanţi din toată Europa pentru a-i înfiera pe „grecii leneşi şi refractari la austeritate şi economisire” trebuie contrazise.
De 16 luni, de când mi-am cumpărat o locuinţă în Atena, trăiesc situaţia dramatică la faţa locului. Se spune că programele de austeritate n-au efect pentru că volumul de taxe colectate scade. Voinţa de a economisi a grecilor este pusă sub semnul întrebării. Ce surpriză! Iată câteva fapte:
• Reduceri de salarii şi pensii de până la 30%
• Scăderea salariului minim la 600 de euro
• Scumpiri drastice (Ulei+100%, Benzină+100%, curent, încălzire, gaz, transport public+50%) în ultimele 15 luni.
• O treime din cele 165 000 de companii de servicii s-au închis, o treime nu mai poate plăti salariile angajaţilor. De nşpe mii de ori vezi în Atena semnul galben cu scris roşu „Enoikiazetai”- „De închiriat”.
• În această stare de mizerie, consumul s-a redus dramatic – economia greacă a fost întotdeauna puternic orientată către consum. Familiile în care ambii soţi sunt salariaţi, care înainte câştigau 4 000 de euro ca venit familial total, au acum parte doar de două ori 400 de euro ca ajutor de şomaj, şi acesta plătit cu o întârziere de mai multe luni.

Angajaţii de pe Acropole, 2 ani fără plată

• Angajaţi la stat sau ai unor companii apropiate de stat, precum Olympic Airlines sau spitale, nu mai primesc de luni de zile niciun salariu şi sunt amânaţi pentru octombrie sau pentru „anul viitor”. Recordul l-a stabilit Ministerul Cultelor care n-a dat niciun ban timp de 22 de luni angajaţilor care au lucrat pe Acropole. Atunci când aceştia au ocupat Acropolele într-o manifestaţie (paşnică!), au fost răsplătiţi din plin, dar cu gaze lacrimogene.
• Tranşele de miliarde alocate de UE pentru Grecia se întorc în proporţie de 97% înapoi în UE la bănci pentru amortizarea ratelor şi noilor dobânzi. Astfel problema este transferată pe furiş asupra contribuabililor europeni. Până la crah, băncile mai încasează puternic dobânzi, în dauna contribuabililor. Din acest motiv nu mai există bani pentru reforme structurale.
• Nşpe mii de companii private de TIR-uri şi de taxi au trebuit să plătească mii de euro pentru licenţele lor, au luat credite pentru asta, iar acum se confruntă cu liberalizarea, în care noii operatori plătesc mult mai puţin pentru licenţe, în timp ce antreprenorii mai vechi în doemniu încă stau pe muntele de credite scumpe pe care trebuie să le plătească.

150 de euro pentru a face un denunţ la poliţie

• Sunt inventate noi taxe, de exemplu pentru a face un denunţ la poliţie, trebuie să plăteşti 150 de euro. Victima trebuie să plătească pentru ca denunţul ei să fie acceptat. Pe de altă parte poliţiştii plătesc din propriul buzunar costurile pentru benzina maşinilor de poliţie.
• O nouă taxă pe proprietăţile imobiliare este introdusă pentru locuinţe şi urmează să fie plătită odată cu factura la curent. Cine nu o plăteşte nu mai primeşte nici curent.
• În sistemul public de învăţământ nu mai există manuale de luni de zile pentru că statul datorează editurilor sume uriaşe iar acestea refuză să mai furnizeze cărţile. Acum elevii primesc CD-uri – părinţii trebuie să le cumpere laptop – pentru a putea ţine cursurile. Este însă total neclar cum vor fi acoperite costurile de încălzire pentru şcoli, mai ales pentru cele din nord.
• Activitatea universitară este oprită peste tot de facto până la sfârşitul anului. Mulţi studenţi nu-şi pot susţine lucrările de diplomă sau nu pot să dea examenele.
• Se pregăteşte un val masiv de emigrări. Deja se înfiinţează firme specializate în consilierea pentru emigrare. Tineretul nu-şi mai vede niciun viitor în Grecia. Proporţia tinerilor universitari şomeri este de până la 40% şi şomajul general de până la 30% în rândul tinerilor. Cei care mai au job sunt plătiţi în parte foarte prost numai la negru – fără asigurare socială: 35 de euro pentru un bucătar care lucrează 10 ore pe zi; în plus se cer regulat ore suplimentare, dar acestea nu sunt plătite. Efectul? Investiţia de viitor în educaţie se pierde pentru că aceşti oameni nu vor trimite niciun euro înapoi în Grecia.

Poporul grec nu mai poate

• Concedierile masive de funcţionari publici sunt făcute deliberat antisocial. Sunt puşi pe liber mai ales oameni care mai au doar câteva luni sau ani până la pensionare şi care sunt pensionaţi mai devreme, cu 60% din pensia regulamentară. O întrebare arde: Unde au rămas banii pompaţi în deceniile trecute? În orice caz nu la populaţie în ansamblu. Poporul grec nu este refractar la economisire şi austeritate, ci pur şi simplu nu mai poate. Toate câştigurile ultimelor decenii legate de protecţia salariaţilor au fost pulverizate. Astfel, s-a deschis larg uşa exploatării care reprezintă pentru micile firme deja o condiţie vitală pentru supravieţuire.

În acest context, dacă auzi că troica UE cinează cu politicienii greci, cu 300 de euro de tacâm, se pune întrebarea când va exploda oala necontrolat. Ce se întâmplă în şi cu Grecia ar trebui să fie o avertizare serioasă pentru toată Europa. Un partid care a făcut din austeritatea rezonabilă programul său electoral nu ar fi fost ales niciodată. Ar fi necesar să ne ocupăm de reducerea datoriilor atâta vreme cât mai sunt cât de cât suportabile şi nu sunt legate de genocidul financiar.

20 răspunsuri

 1. As avea ceva observatii de facut. In principiu, trebuie sa precizam clar continutul notiunii de clasa politica, pentru ca, daca ne limitam la parlamentari, consilieri locali si judeteni, guvern, nu am facut nimic. Trebuie intrat cu plugul…dar, ce zic eu, cu scarificatorul, si in asa zisele institutii ale statului, in fapt instrumente ale afacerilor private ale sefilor lor, precum Vama, Ministerul de Finante, Politie, Parchet, Casa National de Asigurari de Sanatate – sifon pentru firmele lui Cocos, si alte altor escroci autointitulati oameni de afaceri, CNADNR – cel mai mare finantator al Casunenilor si altora ca ei, precum si altor institutii mancatoare de buget dar cu impotenta cronica.
  In al doilea rand, nu-mi plac de fel generalizarile, iar stabilirea unor interdictii de a participa la viata cetatii nu se poate face decat prin hotarari judecatoresti. Orice alta solutie este riscanta, din mai multe puncte de vedere.
  Si ultima, dar nu cea mai putin importanta: ce faci cu sistemul imunitar al natiei, care s-a transformat in sistem parazit?

  • „In al doilea rand, nu-mi plac de fel generalizarile, iar stabilirea unor interdictii de a participa la viata cetatii nu se poate face decat prin hotarari judecatoresti.”

   Hmmm…Mos Darie, ai fost cumva la putere ? Hotarari judecatoresti oneste din partea unui juridic corupt – dar cum se poate una ca asta ? Fara reguli clare, nu se poate face nimic bun. Sunt de acord insa cu restul comentariului, ar fi nevoie cunoscatori pe posturi de consilieri neoficiali, chiar daca nu sunt complet rupti de legaturile trecutului.

   • Hai sa spunem ca au fost vreo doua perioade in care am fost apropiat puterii politice, atat inainte cat si dupa 1989. Ar trebui sa-mi fie rusine ca am avut note mari in perioada facultatii? Ori ca am fost suficient de naiv sa nu realizez ca toti postdecembristii sunt din aceeasi mamica? Am iesit din partid in momentul in care mi s-a propus o coterie la conducerea unei organizatii judetene, pe care am refuzat-o, pentru ca ar fi insemnat indepartarea unor oameni pe care ii apreciam.

 2. Privitor la Grecia,intradevar ce sufera poporul este impresionant,dar sa nu uitam ca buna parte a datoriei existente provine din cumpararea de tancuri si submarine de la Germania care nu face altceva decat sa traga de timp pentru a salva bancile care au imprumutat Grecia.
  Cat simt de apropiat poporul grec nu pot uita ce au suferit machedonii din Salonic si imprejurimi[grecizare fortata]zona care se numea Marea Vlachie.Deasemena nu pot uita comportamentul lor in Sfantul Munte fata de romani si am in vedere,Schit nu manastire[Prodromul]acoperirea frescelor din Marea Lavra ale ctitorilor romani cu portrete de greci,furtul volumul istoriei Sfantului Munte aflat in manuscris la Prodromu si nepublicat inca care privea Marea Lavra [sunt 20 de volume]de catre doi calugari greci care ai si fugit dupa fapta.
  Deasemenea nu trebuie uitata istoria falimentelor Greciei care incepe din anul 400 inainte de Hristos si numara in ultimii 200 ani mai mult de trei.
  Este totusi limpede ca este o pozitei foarte delicata si UE o trateaaza cu superficialitate care poate genera in conflict armat poate chiar mondial.
  Privitor la Romania ,cam acelea sunt masurile ce trebuiesc luate dar fara sa fiu cinic ma indoiesc ca se pot strange la un loc atatia romani cat sunt necesari pentru impunerea legilor benefice poporului roman.Am in vedere evident si conducerea dar si subsolul sistemului.desi vorba romaneasca spune ca „Stapanul isi invata sluga hoata si barbatul nevasta curva”Curatenia trebuie sa porneasca din interiorul fiecaruia dintre noi in fiecare existand un mic basescu proportional diferit in functie de educatie primita si slefuita personal.Doar o minune dumnezeiasca ar putea realiza acesta,fara sa insemne ca nu trebuie sa incercam.Doamne ajuta.

  • Cunosc si reversul monedei, simpatizez totusi cu ei acum pentru cele suferite si le doresc din inima sa scape de monstrul care-i calareste.

 3. Citeam pe http://www.agentia.org că doi ”nași” de la Bilderberg sunt la Banca Națională a României, în vizită.Privitor la Grecia,ministrul lor de finanțe, George Papaconstantinou e membru Bilderberg, deci e ”părtaș la rele” și cu Peter D. Sutherland – președintele de la Goldman Sachs International și cu Jaen Claude Trichet de la BCE.

  • Actiunile trebuiesc coordonate, nu-i asa? Ce este, intr-adevar, de remarcat, este ca nici macar nu se mai feresc. Dimpotriva…

 4. ..”teme-te de greci chiar si atunci cind iti aduc daruri” spune un proverb.Am cunoscut greci multi(in diaspora)la viata mea iar parerea mea este urmatoarea: GRECII SUNT UN POPOR FOARTE MANDRU,AROGANT CU ALTII,MUNCITOR,STRANGATOR SI BUN LA AFACERI.Nu-i bine sa-ti faci de lucru cu ei(sa ai incredere in greci) deoarece vor cauta sa profite de pe urma ta.
  ps:curios e faptul ca nu-s prea TRAITORI ORTODOCSI ! Ortodoxia=elenism ,la ei si multi sunt atei declarati !

 5. Off topic:
  Haideti sa ne mai si distram un pic, e sambata doar!

  Aceste personaje, descinse parca din Caragiale, se trag din romani ortodocsi.
  Parca sunt mai suportabili paganii romani de pe acest forum si de aiurea decat acesti pocaiti jalnici care nu se pot exprima nici macar in propria lor limba materna!
  Este de fapt trist.

  About Marius David
  Soțul Nataliei, tatăl lui Neriah și Naum Lucas
  http://mariuscruceru.ro/author/mariusdavidcruceru/
  Ora de predicăciune:
  Slujba de Duminica dimineaţa în bisericile baptiste se desfăşoară cam aşa în mod tradiţional:
  1. O oră de rugăciune cu întreaga biserică. În jur de 50 de minute.
  2. O oră de studiu biblic, pe grupe sau cu întreaga biserică. Cam 45 de minute.
  3. Cîteva zeci de minute de “program” (ceea ce ar trebui să fie închinare personală sau comunitară prin cîntări comune, cîntece religioase, poeme, poezii etc.) Cam 30 de minute.
  4. Predica duminicală. Depinde vîrsta predicatorului. Dacă are 20 de ani, ar trebui să nu-şi depăşească vîrsta transformată în minute. Dacă se apropie de 60 de ani, atunci ar putea să predice şi o oră, dacă are ce spune.
  Problema cea mai supărătoare apare la ora de rugăciune.
  Din această pricină unele biserici au şi desfiinţat-o. Ora de rugăciune a devenit ori un fel de tabără de antrenament pentru tinerii candidaţi la amvon, un fel de clasa I de homiletică, ceea ce este complet greşit, ori un fel de tomberon pentru cei care nu mai pot fi “folosiţi” la Studiu şi predică, dar sînt “programaţi” acolo pentru că şi aşa s-au obişnuit cu amvonul. Să nu existe frustrări şi frustraţi. Pastori pensionari, foşti şi actuali “comiteţi” etc.
  În biserica noastră ne-am luptat ca Duminica dimineaţa să ne rugăm toţi sau aproape toţi (în jur de 200 de persoane). În ultimii ani chiar am reuşit. După îndelungi insistenţe nu se mai întîmplă ce văd acum atît de supărător în alte biserici.Ora de rugăciune devine ora de “predicăciune” în care timp nimereşte vreun rîvnitor căruia îi place să se asculte, vorbeşte cîte 50 de minute şi lasă biserica să se roage maxim 10 minute. Te urci pe pereţi de plictiseală. Normal. Epuizezi lecturile biblice din ziua respectivă şi apar noi ispite.
  Dacă şi la Studiu Biblic cel care conduce ora respectivă, oră care ar trebui să fie “Şcoală Duminicală”, face la fel. Vorbeşte fără şir, dar cu puţine idei, atunci eşti gata nervos, iritat şi cu picioarele pe block-starturi ca să ieşi alergînd din biserică. Sărmanii pastori, care trebuie să ţină deja a treia predică, sînt condamnaţi. Nu mai au nicio şansă. Sînt deja programaţi pentru a deveni călcători de nervi pentru cei care au urechile bătute de cei care au stors timpul în cele două ore anterioare.
  Ce-ar trebui să se întîmple la ora de rugăciune?
  Depinde de cine conduce acest timp. Acest om sau această echipă ar trebui să fie oameni care ştiu cu adevărat ce înseamnă mijlocirea în rugăciune, validaţi în familiile lor ca preoţi şi mărturisiţi ca rugători.
  Aceştia ar trebui să adune pricinile de rugăciune din Biserică şi, după ce ar conduce comunitatea în Laudă, Adorare, ar aşeza în faţa rugătorilor pricini concrete de Mijlocire, Cerere, începînd de la proporţii planetare pînă la parohial.
  Nimeni nu se plictiseşte cînd sînt nume şi locuri, motive concrete de adus înaintea Tronului Măririi lui Dumnezeu, dar şi cel mai evlavios se poate mînia atunci cînd aşteptările îţi sînt înşelate, venind să te închini cu Trupul, ameţit de lozinci fiind de cel mîndru.

 6. ..am cunoscut sectarii la CGO .E vorba de penticostalii veniti in cea mai mare parte din Banat(Arad-Micalaca) si mici grupuri din alte zone.Caracteristica comuna:fariseism,prostie si ignoranta!Sa nu mai spun de rautatea fara de ortodocsi si catolici ,mai ales..etc
  ps:un fel de mafie „for Geeza$$”

 7. Astia se mai numesc si tremurici.
 8. Treaba cu Grecia e groasă rău și totul e un cumul de situații.Una dintre ele se referă la ”cumpărarea de acțiuni”.De când de prin 197 și ceva Nixon a anulat raportarea cantității de bani la nivelul de aur din tezaur,se tipăresc bani în neștire și fără acoperire.În finanțele actuale se ”jonglează” și se fac bani cu ratele de schimb inter-bancare,cu posibile modificare a prețului aurului sau cu datoriile, caz și al Greciei.Să presupunem că o societate, chiar de stat, are datorii.Așa cum în consiliile de administrație sunt persoane care în același timp se află în consiliile de administrație ale bancilor,datoria unei societăți poate fi cumpărată de bancă și transformată în acțiuni pe care le vinde pe piața de capital.Nimeni nu spune de unde provin aceste acțiuni, așa numitele ”titluri toxice”.Aceste titluri se tranzacționează și multe din economiile băncilor mai mici sfărșesc în ”neant”.Câd se află câte un fond de pensii privat în calitatea de cumpărător, să vedeți atunci bucurie pentru pensionari.Și cum spuneam în alt comentariu că ministrul de finanțe al Grecie e prieten de club cu Sutherland de la Goldman Sachs International și cu Jean Claude Trichet de la BCE, nimeni nu ”mișcă în front”.
  Și o ultimă noutate.China ar fi gata să ”pompeze” peste mia de miliarde pentru a re-lansa €.Grupul chinez HNA este interesat de cumpărarea aeroportului din Atena.Deja China a investit peste 630 de miliarde de € în Europa, controlând 7% din datoria Spaniei, 4% din datoria Italiei, peste 10% din datoria Greciei.Tot China are acorduri comerciale cu, Germania de 15 miliarde de € și cu Franța de circa 10 miliarde de €.”Chinezii sunt tari” se poate spune. Peter Keith Levene – membru în consiliul de administrație de la Lloyds, din 2006 este director non-executiv și membru al ”Comitetului Strategic de Dezvoltare” de la CHINA CONSTRUCTION BANK CORPORATION. CHI-KWONG YAM, de la CCBC face parte din consiliul de administrare de la Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite, iar din 2011 este director la UBS AG, respectiv se află în conducerea de la CHINA INVESTMENT CORP.Și încă un detaliu, căutați și vedeți ce se spune despre Keswick.

  • China a facut ceea ce orice gospodar ar face: a pus ouale in cosuri diferite, stiind foarte bine ca, la cantitatea de hartii verzi cu portretul lui Franklin de care dispune, emitentii acestor hartii vor ajunge destul de repede sa scada aceste valori.
   Cat despre investitiile lor in Europa…nu incearca decat sa-si finanteze productia lor, care are toate sansele de dea inapoi, atata timp cat pietele de export dispar.

   • O populatie atee, materialista, tembela in marea ei majoritate.
    China este noul monstru, pregatit si inarmat ca sa distruga neamurile lumii.
    Precum Rusia bolsevica.
    Restul „explicatiilor” sunt gogosi de adormit copiii.

 9. Sa nu-i mai plangem chiar asa de tare pe greci:
  „(…) Pe data de 5 octombrie a apărut o informație într-un ziar suedez în care se arăta că deși a rămas fără bani de salarii și pensii, Grecia a cumpărat 400 de tancuri M1A1 Abrams de la americani. Conform informațiilor de pe SvD, costul celor 400 de tancuri se ridica la câteva zeci de milioane de dolari (…)”
  Cu alte cuvinte, grecii se pregatesc de razboi, ca niste adevarati crestini (!). Si nu se inarmeaza cu AK-47, ci cu tancuri Abrams de la americani, nave de razboi de la francezi si submarine de la nemti. Interesant!
  Amanunte pe:
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/secretele-din-spatele-crizei-cu-banii-de-la-nemti-grecia-isi-cumpara-nave-de-razboi-154804.html
  Si alte tari lovite de criza au cumparat armament:
  http://www.gandul.info/international/submarine-germane-vandute-cu-ajutorul-mitei-6734817

  • Te grabesti ca fata mare la…
   „Cu alte cuvinte, grecii se pregatesc de razboi, ca niste adevarati crestini (!). ”

   Grecia este inconjurata de dusmani seculari care asteapta sa o sfasie.
   Turcia si nu numai.

   Imi aduci aminte de Ceausescu cu bascalia ta infantila legata de crestini. Din marturisirile apropiatilor, acela nu putea suporta prezenta Crucii.
   Mergand intr-o vizita in America de Sud, securistii care pregateau terenul au cerut ca sa se scoata Crucifixul din camera de hotel. Desi Crucifixul a fost ascuns intr-un dulap, Ceausescu l-a simtit si a facut galagie.
   Te-as sfatui sa te potolesti ca sa n-o patesti ca orice alt pagan militant, chiar si infantil fiind.

  • Grecia este inconjurata de dusmani iar grecii vor plati curand tributul, vremea aceea este aproape. Tancurile nu le vor folosi prea mult, nici navele de lupta. O sa vedeti cu ochii vostri ca asa va fi. Dumnezeu ii va judeca intai pe cei care sunt ai lui.
   Treaz, stii ce spunea parintele Arsenie Boca despre Ceausescu?
   Spunea odată cineva:
   – Părinte, Ceauşescu strică bisericile.
   – Nu el, mă, ci păcatele omenirii – i-a răspuns Părintele.
   Sa stii ca Dumnezeu da popoarelor conducatorii care ii merita. Avea dreptate Parintele.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: