Ești cetățean al imperiului? Ucide în voie, te vom scoate!


Amanda Knox, o studentă americană condamnată în 2007 împreună cu prietenul ei italian la 25, respectiv 26 de ani de închisoare, a fost achitată și eliberată astăzi, în urma unui al II-lea proces care a avut loc în orașul italian Capanne unde studia. Crima pentru care ea fusese condamnată în primul proces? Și-a omorât colega de cameră deoarece aceasta refuzase să participe într-un „joc sexual” avându-i ca protagoniști pe cei doi acuzați, plus un amic de-al lor negru:

Meredith Kercher, o studentă din Leeds în vârstă de 21 de ani, a fost găsită pe jumătate dezbrăcată şi într-o baltă de sânge, fiind înjunghiată cu 43 de lovituri de cuţit. Autopsia a arătat că aceasta fusese şi violată.

Potrivit verdictului dat în primă instanţă, Amanda Knox şi Raffaele Sollecito i-au dat lui Meredith lovitura finală în timp ce Rudy Guede , un ivorian condamnat la 16 ani de închisoare într-un proces separat, îi ţinea braţele pentru că refuza să participe la un joc sexual. Toţi erau sub influenţa drogurilor şi alcoolului.

Ca o dovadă suplimentară a vinovăției celor trei, este și faptul că Amanda Knox încercase să plaseze vina pt. crimă pe proprietarul unui bar, care însă a fost rapid achitat de către justiția italiană. Acum rămâne pe rol procesul împotriva ei pentru defăimarea acelui om.

Părinții fetei ucise sunt uluiți în fața nedreptății făcute:

Exprimându-se în cursul zilei în faţa presei, familia sa a apreciat că victima a „fost uitată” şi că frenezia din jurul procesului a fost în favoarea studentei americane. În cursul serii, familia victimei a declarat că nu înţelege cum au putut judecătorii să inverseze sentinţa din primă instanţă.

sursa Mediafax
Adevărat. În sprijinul acuzatei, a fost trimis și fostul agent FBI, Steve Moore, care împreună cu soția lui, îi hărțuiau pe holuri pe magistrații italieni, creând o atmosferă greu de suportat pentru oricine ar fi îndrăznit să acționeze independent de presiunea imensă formată împotrivă-le. Nu mai spun de circul mass-media…

Acum ce e și mai blatant, cireașa de pe tort:

Condamnată în primă instanţă, în 2009, la 26 de ani de închisoare, Amanda Knox ar urma să se întoarcă rapid în Statele Unite, unde achitarea sa a fost salutată de Departamentul de Stat, care a adus un omagiu „examinării atente” a acestui caz de către justiţia italiană.

Dacă Departamentul de Stat (echivalentul Ministerului de Externe al unei țări) imperial a omagiat achitarea tinerei americance, înseamnă că poziția sa echivalentă ar fi fost una de blam acordat Italiei, în cazul menținerii vinovăției, lucru pe care l-a și făcut cunoscut dealtfel pe căi neoficiale, precum trimiterea reputatului fost agent al FBI pentru a instiga atmosfera aceea care făcea extrem de dificil orice alt verdict.

Concluzia e clară: dacă ucigașul este un agent oficial al guvernului SUA (agent secret-1, pușcaș marin-2, pilot militar-3; vedeți cele trei adrese pentru cazuri concrete!), va fi retras în toiul nopții din țară, iar dacă nu, se va creea o atmosferă în care satisfacerea justiției devine imposibilă.

Departe de a constitui o dovadă de tărie a unui sistem politico-economic, practica vădește un dispreț total față de restul lumii, dar nici lumea nu e nesimțită. Disprețul se întoarce înapoi însutit, iar primul pas înspre pierzania unei entități, este lipsa de respect a lumii față de respectiva entitate.

Mult mai câștigată ar fi SUA dacă ar ști să își re-câștige respectul omenirii, dar mă tem că vremurile acelea au trecut. Cu un guvern aflat sub talpa mafiei bancare alogene, biata nu mai are nici o șansă de a redeveni o țară admirată și la locul ei precum a fost odată, ci trebuie să se comporte ca un imperiu brutal și arogant al cărui braț înarmat apără interesele de dominație mondială ale sus-numitei mafii.

Draga mea a II-a țară, păcat, păcat că nu poți deveni din nou ce-ai fost odat’!

 

64 răspunsuri

 1. se pare ca si cetatenii americani s-au saturat de toate excrocheriile si crizele provocate de lacomia unei paturi alogene si au iesit la protest.
  Nu are de-a face cu cazul din Italia, dar cu faptul ca multi americani vad si stiu si s-au saturat de ce se intimpla!
  De urmarit si Ron Paul care vrea sa desfiinteze Federal reserve printre altele si sa reinstaureze principiile de baza ale constitutiei americane.

 2. Poate pe unii îi va surprinde ceea ce urmează.

  Justiţia a procedat corect eliberând tânăra criminală. Chiar achitată, tot criminală va fi, pentru simplul fapt că a luat viaţa altui om. Noi nu avem dreptul să negăm singura garanţie a respectării vieţii civilizate.

  Problema însă rămâne. Nesoluţionată şi aparent nesoluţionabilă, chiar dacă toţi înţelepţii lumii vor gândi în acelaşi registru: eliminând cauza, eliminaţi efectele. În acest caz, drogurile.

  Este simplu şi logic să interzici crima organizată – droguri, crime, trafic de persoane …..ca acte criminale îndreptate împotriva omului şi să le pedepseşti cu excuderea socială într-o zonă complet izolată. Africa, Siberia, Tibet, ….acolo unde nu au decât să se ucidă între ei.

  Cam tot la fel cum a procedat „Perfidul Albion” care şi-a expatriat dejecţiile sociale în Australia sau ….actualele SUA. Să nu uităm că nimic nu e nou sub soare iar când vrem să aflăm mai multe, le găsim la Mama Natură dar şi în biblioteci, cercetând istoria.

  Este mult mai simplu decât să strici un glonţ sau să pierzi vremea cu eşafodul. Îi iei „drepturile de cetăţean”, îi recunoşti dreptul la viaţă şi îl separi de fiinţele umane care înţeleg legile sociale.

  Criminalii (inclusiv trădătorii şi asasinii economici) trebuie pedepsiţi pe limba lor, fără ca umanitatea să îşi asume prezumţia de eroare judiciară.

  O mâţă care a simţit gustul sângelui nu are cale de întoarcere. Aşa şi omul, iar statisticile sunt de partea mea.

  Pe un alt plan, bunicul avea o vorbă care s-a dovedit valabilă întotdeauna. „Frica păzeşte pepenii”

  • Corect pana la un punct : acela al prezervarii vietii celor ce nu le-a pasat de ale altora.
   Acolo, firesc este sa fie platiti cu aceeas moneda, deci sa fie eliminati din societate, asta include si sistemul penal, care isi are rolul lui.

   Poetul Hyman Barshay a spus:

   ” Pedeapsa cu moartea e o avertizare, precum a farului ce îşi trimite razele peste mare. Auzim despre naufragii, dar niciodată despre vapoarele ghidate în siguranţă în calea lor. Nu avem dovezi asupra numărului vapoarelor astfel salvate, dar nici nu ne repezim să dărâmăm farul. “

   • Eufrosine draga,am urmarit cazul cu mare atentie si NU CRED pentru nimic in lume ca Amanda Knox a ucis-o pe colega ei de camera Meredith Kercher si nu numai,dar am rasuflat usurata cand am auzit ca,in sfarsit,dupa 4 lungi ani de puscarie a fost eliberata…Iti dai seama ce semnifica pentru o tanara de numai 23 de ani,aceasta „condamnare”care de fapt a fost o „executie” a presei din tara respectiva ?!? Cat despre Mediafax,am o incredere in ceea ce debiteaza ‘mnealor…de n-am…cuvinte…Doamne ajuta!

    • Gabi, stii cum e, adevarul iese pana la urma la iveala. Eu am locuit printre astia si ii cunosc prea bine. Fireste, nu imi bazez judecata pe asta, ci pe ce am vazut si inteles pana acum despre acest caz. Vom trai, vom vedea…

     Doamne ajuta!

 3. Hmmmmm! Va suna cunoscuta metoda? Ce ziceti de NUP-ul aplicat dosarului de furt de voturi pe fata al Robertei Anastase? Dar de inchiderea rapida pentru „sinucidere” a dosarului mortii procurorului Cristian Panait? Si exemplele pot continua, da’ nu-i loc suficient pe serverul ce gazduieste acest blog…

 4. Corect,sa nu iei ce nu poti da adica viata,indiferent ce a facut dar trebuie sa existe rol educativ si pedeapsa retragerii cetateniei,urmata de exil unde o vedea cu ochii fara a se mai putea reintoarce vreodata respectivul si familia sa in tara,ar merge si la noi si ar trebuii tuturor politicienilor si inaltilor functionari publici de dupa 1989.Eu i-asi lasa sa isi ia si ce au furat numai sa nu mai spurce aerul si locul
  Cat priveste modul de actiune al americanilor,sunt in faza pe fata si fara perdea,fapt remarcat de protestatarii din Wall Street care s-au extins si in restul tarii.
  Aceiasi politica dar evident la alta scara se practica si la noi[vezi Noua Republica,asumarea raspunderii pentru neintrarea in Schengen,de trogloditul chel si sasiu fara alta consecinta de ce pentru ca pot. si nu ii intereseaza ce credem noi.
  In final nu prea exista similitudini cu servilismul procurorilor autohtoni,intrucat alte interese sunt in joc chiar daca aparent nici ei nu dau doi bani pe idea de dreptate si justitie,si sunt principalii,alaturi Curtea de Conturi care au acoperit jafuf din tara.
  Pacat ,dar Doamne ajuta.

  • Pedeapsa cu moartea nu e de la mine, nici de la poetul Hyman Barshay, ci e prescrisa in Sfanta Scriptura de numeroase ori. Noi, ca crestini ortodocsi, suntem obligati sa acceptam intregul cuvant al Scripturii, chiar daca nu corespunde politikului-corekt, vezi definitia lui oferita tot azi, de catre cititorul Dem. Dealtfel ai dreptate in celelalte.

 5. http://antirecensamant2011.wordpress.com/
  http://antirecensamant2011.wordpress.com/cum-sa-ne-opunem-recensamantului-din-octombrie-2011/

  Dati mai departe pe mess, pe email la toti cunoscutii va rog, ca sa se stie ca nu suntem vite.
  Daca aveti opinii sau pareri le astept si le voi adauga.

  Doamne ajuta!

 6. e prescrisa, in vechiul testament poate…de la Hristos noi avem Legea Noua, care e mai buna decat cea veche…si Hristos nu ar condamna pe nimeni la moarte…

  Doamne ajuta!

  • Vechiul Testament e parte din Sfanta Scriptura, iar Noul Testament vine in completarea lui. Legea cea noua nu desfiinteaza Decalogul ci il adaugeste, nu-i asa ?

   Domnul Hristos cand va veni ca judecator, ii va trimite pe multi la pierzanie, ceea ce e chiar mai rau decat moartea.

   Doamne ajuta!

 7. cand o sa apara noul noului testament,de unde o sa faca parte?

 8. Aş întreba altfel:
  CINE ÎL VA SCRIE?

  Cu atâţi profeţi mincinoşi nu ai în cine să te încrezi, cineva trebuie să apuce cârma spiritualităţii omeneşti iar acel cineva cred că va fi mai degrabă „ceva” …….adică NEVOIA de supravieţuire.

  • Ai pus punctul pe ” i ” : ” iar acel cineva ” va fi chiar un cineva si va incerca sa copieze pe Cineva si se va numi anti … ghici ciuperca ce-i .

   • Când am comentat ,în urmă cu câteva zile, legat de cititorul Dem şi mi s-a răspuns într-un mod agresiv şi jignitor, m-am gândit că poate lipsa mea de smerenie merita un răspuns care să mă lase fără grai , ca să realizez că nu e locul meu să judec opiniile oamenilor pe bloguri. Spusesem doar că, deşi pare un om educat si a multe stiutor, Dem e departe de spiritul acestui blog. M-am convins acum. Este, pur şi simplu, ceea ce multi ar numi anti-sistem si atât(în cel mai bun caz). E departe de el duhul crestinesc, el doar incearcă să inducă în subconstientul celorlalţi, conştient sau nu( poate fi doar un simplu înşelat)dorinţa de ceva,nelămurit, nenumit până mai ieri, dar pe care el insuşi îl numeste acum,cel care va lua „cârma spiritualităţii omenesti”, vorba lui fane, „anti….ghici ciupercă ce-i”. El nu stie că există deja un cap al spiritualităţii omeneşti,care e acelaşi cu capul Bisericii, cea UNA ,SFÂNTA, SOBORNICEASCĂ ŞI APOSTOLEASCĂ şi Acela este Domnul nostru, IISUS HRISTOS!

    • shshshshshsh ! nu-l apostrofa pe domnul Dem ca se infurie de nu te mai spala nici noua mare rezerva de apa dulce de sub Dobrogea .

     Saru`mana , domnul Dem , noi nu susotim impotriva dvs. , doar vi se pare . In orice caz , nu se mai intampla . Stim ca dvs. detineti toate informatiile corecte despre orice si logica dvs. este singura fara hiba , de aceea ma gandesc sa le propun tuturor vizitatorilor acestui blog , sa va votam , in unanimitate , cum altfel , presedintele acestui blog , ba mai mult , stapanul lui absolut ( da-te la o parte , Eufrosin ! ) . Numele blogului nu-l schimbam ca sa pastram traficul ( de fapt , daca facem un pic de publicitate , un blog cu ideile dvs. ar prinde imediat la publicul foarte larg ) . Ce ziceti , cujetati un pic la acestea ?

     Doamne , iarta-ma !

     • @fane,
      Simpatic mesajul, evident altă pregătire şi stil. Chiar dacă ironic.
      Trebuie să şti că şuşotelile spun mult despre cei în cauză (şuşotitori şi şuşotiţi …. 🙂 ). Nu am asemenea obsesii.

      Aşa cum am apărut, aşa voi dispărea de pe acest forum, fără invitaţii şi regrete. Dacă ai un singur argument împotriva mea, voi găsi un dram de bun simţ pentru a mă depărta.

      Mesajul tău fane, cel alergic la „rusofili”, nu face bine majorităţii. Suntem aici să discutăm subiecte, nu să fluierăm „postacii”.

      În locul acestui mesaj, scriam un altul cu informaţii şi idei care cu siguranţă multora le-ar fi fost folositoare.

      Nu te-ai întrebat de ce oamenii trebuie să ştie ce scrie în cărţi, să converseze, să dezbată,…..şi nu ţinem cultura sub popreală.

      Sper că vei roşii înţelegând aluzia.

      • frate Dem ,
       ti-am mai spus-o si o repet : cultura fara credinta ( cea care reiese din Crezul ortodox ) este ZERO . ( Iti doresc , sincer , sa realizezi acest lucru inainte … de a fi prea tarziu ) . Ma vei intreba de ce ? Pentru ca ORICE , de la idei , la principii , de la sentimente , la traire , de la manifestare , la atitudine , TOTUL , este filtrat prin credinta . Priveste chipul unui schimonah , vezi-i aura fetei lui si vei intelege .

       Nu-ti neg cultura , pregatirea , departe de mine gandul asta . Dar iti lipseste ESENTIALUL . Nesocotesti Piatra din capul unghiului si irosesti clipe pretioase din mantuirea ta . Grabeste-ti intoarcerea . La revenire vei vedea cate regrete vei avea pentru momentele inchinate doar culturii .

       iertare pentru ironia din comment-ul precedent . Nu este deloc crestineste ceea ce am facut .

       Doamne , ajuta-ne !

    • dem e un papagal sovietic tăiat împrejur care încearcă într-un mod perfid (cum altfel), să ne obişnuiască cu toate lăturile ocultei iudeo masonice.

     • Lasa omul sa castige si el o paine la batranete.
      Asta e o meserie noua, de cand s-a inventat Internetul. Sunt angajati pensionari, studenti si altii ca sa abureasca blogurile din toata lumea, sa nu se discute despre ce este esential, jocuri ale mintii, pe romaneste zapaceala.
      in Anglia e la fel, plin de dems, de veghe.
      Mai sunt si altii care nu o fac pe bani ci ii mana dracii, voluntari carevasazica. Dar voluntarii sunt mai delasatori, numai cei platiti (la bucata) sunt omniprezenti.

      • Ma bucur ca nu sunt singurul, care nu accepta comportamentul autoritar al unui musafir, aparut din neant. Ma mira totusi, indiferenta adavaratei autoritati, care ramane rece la afirmatiile contrare cu spiritul acestui spatiu virtual. S-au inmultit filosofiile, dar s-au pierdut creiere!

      • Suveranule, libertatea de exprimare isi are limita ei. Cand strigi „Foc, foc” intr-un cinematograf, s-a terminat cu ea. Haide cu apa ca sa stingi „focul”.

 9. @ cforced,
  Am putea vorbi despre agresivitate şi ofensă dacă aceste lucruri nu ar fi de mii de ani lămurite.
  Ai deptate cforced, nu faci parte dintre simpatiile mele aşa cum nici eu nu sunt agreat de mulţi ca tine.

  În altă ordine de idei, cine eşti dumneata să arunci anatema asupra mea. Nici eu nu ştiu încă cine sau ce sunt, aşa precum majoritatea dintre noi.
  Este însă foarte real faptul că am alergie la ipocriţi şi sfertodocţii care lansează asemenea mesaje.

  Da, acesta sunt şi nu mă simt mai puţin egal decât oricare de pe aici, la fel de adevărat fiind faptul că nefiind bigot, încerc o senzaţie de jenă.

  Nu mă vrei pe aici, nu este nicio problema, declaraţi-vă club privat şi discutaţi între voi.

  Acum, pentru a reliefa pentru cei „mai puţin duşi la biserică” periculozitatea acestor mesaje anatemizante, vă întreb ce veţi face cu ceilalţi credincioşi (patru cincimi din populaţia globului), care nu sunt creştini.

  Nu doresc să divizez oamenii prin filosofii ori religii.
  Voi de ce o faceţi dacă susţineţi că toţi oamenii sunt copiii lui Dumnezeu?
  Habar nu ai câte milioane de nevinovaţi sau câţi copii au fost asasinaţi pe lângă sutele de milioane sacrificaţi în luptele pentru însemnele religioase.

  Cforced, nu gândeşti, eşti orbit de pizmă şi trufie, eşti un om rău. Dacă nu te potoleşti cu intrigile, voi demonstra prin fiecare cuvânt al tău că eşti opusul a ceea ce vrei să arăţi iar mesajele tale sunt aidoma grohăitului în timpul concertului păsărilor primăvara.

  Dacă ai ceva de spus, este ok. Dacă vrei doar să te bagi în seamă mergi acolo unde nivelul intelectual este la nivelul persoanei dumitale, cu şanse mari de armonizare.

  Aici, cânţi fals.

  • ” Nu doresc să divizez oamenii prin filosofii ori religii.” Pentru dumneata, deci, ortodoxia este doar o religie intre alte filozofii si religii si declararea fara echivoc a credintei celei drepte ar diviza oamenii!
   „Habar nu ai câte milioane de nevinovaţi sau câţi copii au fost asasinaţi pe lângă sutele de milioane sacrificaţi în luptele pentru însemnele religioase.”.Daca eu nu am habar despre astfel de lucruri, dumneata de unde le stii? Ai avut acces la carti de istorie private, scrise special pentru un anumit grup de oameni ? Argumentul acesta folosit de atei a fost de atatea ori combatut in toate scrierile legate in vreun fel de dreapta credinta , incat nici nu ma mai obosesc sa explic, sunt sigur ca toti ceilalti cititori ai blogului stiu toate aceste contra argumente.
   „eşti orbit de pizmă şi trufie, eşti un om rău” ???!!! Âââ?
   „vă întreb ce veţi face cu ceilalţi credincioşi (patru cincimi din populaţia globului), care nu sunt creştini.”. Eu, unul,in afara de a ma ruga pentru ei si a mai incerca sa port cate o discutie cu cei pe care ii cunosc personal, altceva nu am de gand sa fac. Stiu ca inainte de Parusie, toti vor fi auzit Evanghelia cea adevarata si vor fi putut sa aleaga pentru ei insisi, caci mantuirea este strict personala. Dumneata stii altceva ? Sau ai de gand sa faci altceva cu acea cincime despre care spui ca sunt crestini(din care mult mai putini sunt drept credinciosi)?Poate fi vorba despre prigoana crestinilor?
   „Dacă nu te potoleşti cu intrigile”….uauuu…..!
   „mesajele tale sunt aidoma grohăitului în timpul concertului păsărilor primăvara.”….si mai uauuu….!

   As putea sa inchei cu : „Quod erat demonstrandum”.
   Cine are urechi de auzit….
   Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, pacatosii si pe toata lumea!
   Iertare pentru intinderea comentariului….

 10. Revenind la chestiune,moartea ca pedeapsa este doar dictonul ochi pentru ochi din Vechiul Testament,aplicat si azi in mod exacerbat de iudei.Plinirea legii vechi prin venirea lui Hristos reafirma scara valorilor conducatoare punand dupa iubirea de Dumnezeu legea iubirii aproapelui ca pe sine.Mai poti ucide,fura,insela pe sine ? Da Dumnezeu exemplul unui Dumnezeu distrugator al creatiei sale pentru greseala ? Singurul exemplu din noul testament care poate fi mentionat este acela al smochinului blestemat care s-a uscat,si nu cred ca este pertinent in ceea ce discutam. Nu fac acesta precizare pentru a avea intrutotul dreptate,singurul care poate avea dreptate este Dumnezeu,fara sa ma simt bigot sau ultraortodox.Este insa necesar sa ne diferentiem de cei care aplica legea talionului tocmai pentru ca suntem crestini din dreapta credinta.
  Nici la iudei nu a fost mereu asa dar cei care vorbesc inca de reala etica idaica,sunt pusi unde-i umbra mai deasa fiind proiectati in prim plan nulitatile servile care se inchina banului.[a se vedea cazul Alexandru Safran Etica iudaica publicata in Romania si promovarea si premierea unor neica nimeni.Durerile noastre sunt legate de politicieni,care ne inseala pe fata in ultima vreme si carora ar trebuii sa le ia cineva jucaria fixarii bugetului,a posibilitatii de a indatora statul,a expune ca vesnici platitori pe contribuabili inclusiv pentru rotunjirea veniturilor multinationalelor [in ultimii sase ani in primavara cand multinationalele isi retrag profiturile euro este la cel mai jos nivel ,la fixarea acizelor pe anul urmator la cel mai ridicat nivel etcPacat sa ne risipim in dispute pe nuante ce nu afecteaza esenta problemelor noastre reale pe care dusmanii nostri in primul rand interni nu se vor sfii sa le accentueze in perioda urmatoare.Doamne ajuta-ne sa fim tari si intelepti.

  • Despre pedeapsa cu moartea:
   E bine sa nu ne lasam ghidati de sentimente ca totdeauna vom gresi.
   In toate oranduirile ortodoxe, la noi sau in Imperiul Bizantin, a existat pedeapsa cu moartea pentru a apara societatea si in scop pedagogic, de a indeparta omul de gandul de a pacatui.

   Iar ca in Noul Testament s-a anulat pedeapsa cu moartea este inexact:
   1. Iar un om, anume Anania, cu Safira, femeia lui, şi-a vândut ţarina.
   2. Şi a dosit din preţ, ştiind şi femeia lui, şi aducând o parte, a pus-o la picioarele apostolilor.
   3. Iar Petru a zis: Anania, de ce a umplut satana inima ta, ca să minţi tu Duhului Sfânt şi să doseşti din preţul ţarinei?
   4. Oare, păstrând-o, nu-ţi rămânea ţie, şi vândută nu era în stăpânirea ta? Pentru ce ai pus în inima ta lucrul acesta? N-ai minţit oamenilor, ci lui Dumnezeu.
   5. Iar Anania, auzind aceste cuvinte, a căzut şi a murit. Şi frică mare i-a cuprins pe toţi care au auzit.
   6. Şi sculându-se cei mai tineri, l-au înfăşurat şi, scoţându-l afară, l-au îngropat.
   7. După un răstimp, ca de trei ceasuri, a intrat şi femeia lui, neştiind ce se întâmplase.
   8. Iar Petru a zis către ea: Spune-mi dacă aţi vândut ţarina cu atât? Iar ea a zis: Da, cu atât.
   9. Iar Petru a zis către ea: De ce v-aţi învoit voi să ispitiţi Duhul Domnului? Iată picioarele celor ce au îngropat pe bărbatul tău sunt la uşă şi te vor scoate afară şi pe tine.
   10. Şi ea a căzut îndată la picioarele lui Petru şi a murit. Şi intrând tinerii, au găsit-o moartă şi, scoţând-o afară, au îngropat-o lângă bărbatul ei.
   11. Şi frică mare a cuprins toată Biserica şi pe toţi care au auzit acestea.

   Cei care sunt impotriva pedepsei cu moartea, in societatile inca sub influenta crestina, sunt aceia care cauta sa o destabilizeze si sunt ingrijorati ca ar putea fi prinsi.
   Insa indata ce iau puterea trec la uciderea a milioane de crestini.
   Un exemplu il avem la bolsevici. Pe vremea Tarului erau contra dupa care au asasinat 60 de milioane numai in Rusia.

 11. : ) tuturor ipocriţilor care vorbesc despre creştinism şi se comportă invers.

  Auzita-ţi voi de iertare, de îndreptare, de explicarea sensurilor mesajelor din scriptură, evanghelie sau altele asemenea……?

  Şi dacă da, atunci de ce vă comportaţi ca nişte nesocotiţi vrednici de a vă răspunde doar în glumă şi cu înţeleaptă înţelegere:
  „Cine zice, ăla e!” 🙂 ?

  Eu vă arăt doar oglinda, ca la maimuţe, dar reacţia este aceiaşi.

  De ce atâta împătimire la nişte maturi care mai au destul până la senilitatea de care nu scapă aproape nimeni?

  Nu o nimeriţi deloc. Faptul că recunosc valorile, indiferent că vin de la ruşi, evrei, arabi sau aiurea, nu vă dă dreptul de a mă arăta cu degetul de parcă aş fi un paria.
  Evident nici mason şi nici evreu nu sunt. Trebuie însă a recunoaşte că dacă ei nu ar fi împotriva Ţării mele, aş fi onorat să le fiu unora, prieten.

  Aveţi grijă le gândurile voastre, sunteţi prea slabi la minte dacă o secundă credeţi că mă voi lăsa provocat. Vă expuneţi în toată goliciunea sufletelor voastre iar miile sau zecile de mii de cititori ai Lumii lui Eufrosin, nu mă condamnă pe mine ci sunt scârbiţi de comportamentul vostru.

  Dar, ca în multe alte situaţii „Hoţul, strigă „hoţiiiiiii!” ”

  Pace sufletelor voastre chinuite.

 12. „Cine dintre voi este fara de pacat, sa arunce primul piatra!” Va spun tuturor direct, ca va invidiez ptr cultura ce o aveti, minuiti atit de bine cuvintele, si totusi de ce vreti dezbinare intre voi, nu e de ajuns cit sintem de calariti si din interior si din exterior? Apoi , eu am trait mult timp fara invatatura crestina, fara Dumnezeu, si totusi , cu ceva ani in urma, ca a fost Duhul Sfint , ca a fost domnul nostru IIsus , cert este ca ochii mi s-au deschis, inima mi s-a inmuiat, ce iubeam inainte , petreceri , cintece tembele si alte prostii , acum nu le mai pot suporta. Nu va temeti ca nu sint sfint, dar m-am schimbat, cu sau fara voia mea! Dumnezeu rasplateste pe toti la fel , si pe cei care lucreaaza di n prima ora , si la fel si pe cel care vine la lucrul sau in al 11 ceas. Eu nu ma consider mintuit , chiar daca sint crestin ortodox , ma rog, incerc sa nu supar pe nimeni, sa fac cit de cit un bine aproapelui , dar asa cum spun sfintii parinti , am nadejdea de mintuire. Dumnezeu miluieste pe cine vrea El , si pedepseste la fel, dupa voia Lui. Ex. cu Anania, pedeapsa cu moartea, nu Petru ia luat viata, Petru l-a dojenit .Sfintii apostoli nu au propovaduit pedeapsa cu moartea , ci dragostea si invatatura primita! Rolul acestor dezbateri este dea gasi solutii, de a ne apropia unii de altii ,de a ne completa , si DE A NE PURTA SARCINILE UNII ALTORA! Asa cum ne-a invatat parintele Arsenie, Dumnezeu sa-l tina in imparatia LUI , poti sa fii, credincios toata viata, si in ultima clipa sa dai pe de laturi, si poti sa fii toata viata un nimic ,si intr-clipa sa primesti mintuirea! ma iertati ptr indrazneala, si ptr rabdarea de a citi aceste rinduri! DOamne, miluieste pe cei ce ma urasc, se sfadesc cu mine si ma ocarasc! Asemenea si pe cei ce ma graiesc de rau, ca nu cumva vreunul din sa piara ptr mine pacatosul , nici in veacul de acum , nici in cel ce va sa vina !Amin!

  • Si totusi, solutia pentru starpirea raului din Romania, ramane pedeapsa capitala. Nimic altceva nu-i sperie pe uratii si spurcatii distrugatori ai tarii noastre iubite.

   • In general, pedeapsa cu moartea nu duce la scaderea nivelului de infractionalitate; ea este specifica tocmati tarilor cu infractionalitate ridicata, asa ca nu s-a dovedit a fi o solutie.

    • Din surse altele decat cele pentru pedeapsa capitala – vezi cifrele te rog:

     http://johansens.us/sane/law/capstate.htm

     • Cifrele sunt practic egale, dar ar fi mult mai mici pentru statele fara pedeapsa cu moartea daca s-ar ignora capitala, unde statistica e enorma.
      Oricum, eu aveam in minte infractionalitatea foarte mica din anumite state europene, unde nu exista pedeapsa cu moartea.
      Cred ca in primul rand avem nevoie de impunerea legii si de o justitie corecta. Fara astea, chiar cu pedeapsa capitala, cei care chiar ar merita-o (politicienii corupti, de exemplu) ar scapa mereu, ca si acum.

 13. @nu: „Decalogul” nu face parte din Vechiul Legamant’? Daca da, atunci avem voie sa ucidem, sa mintim, sa furam, etc. Asa o fi?…

 14. Sunt (vreau sa fiu) crestin (adevarat); ce ma fac insa, ca mai toti prietenii mei sunt atei sau cel putin nu sunt bigoti? Pe ei, Dumnezeu nu iI iubeste? Eu imi aleg prietenii dupa principii morale, nu dupa apartenente religioase. O fi rau?

  • Cunosti desigur vorba: „Spune-mi cu cine te insotesti…” I-o fi iubind si pe ei Domnul, dar ai totusi mare grija!

   Iti mai spun un lucru: daca Dumnezeu i-ar iubi pe toti la fel, asa-i ca nu ar mai putea fi vorba despre pierzania sufletului ?

   „Urat-am adunarea celor ce viclenesc”

   „Stricatu-s-au si urati s-au facut intru faradelegi”

   etc., etc.

   Pierzania vesnica este cel mai rau lucru care ne ameninta in viata aceasta.

  • @ XYZ,
   Mulţumesc pentru frumuseţea mesajului. Îmi plac în mod deosebit opiniile oamenilor spuse din inima şi mintea lor, dincolo de orice ipocrizie sau corupţie ideologică.

   Oamenii se împart în tabere conform ideologiilor, adică al complexelor gnoseologice (cultura) pe care le-au construit prin formaţia socio-profesională. Adică ATEI, BIGOŢI – extreme, oamenii cu credinţă indusă religios şi cei care cred în valorile prin care şi-au format personalitatea.
   Cer scuze celor care vor avea dificultăţi de înţelegere sau celor cu barieră la creier.

   Credinţa mea este necondiţionată de religie sau filosofie, nu de alta dar deşi îmi apăr tradiţia ortodoxă, nu mă satisface modul cum se raportează la individ, la fel ca toate celelalte ideocraţii pune omul în plan secund şi teoria bazată pe elemente „probabile”, pe primul plan.

   Şi eu îmi aleg societatea pe criteriul empatic, nu după valori materiale sau poziţii sociale, după valorile comune şi nu după criteriul impus de religia dominantă. Nu las religia să se interpună.

   Părerea mea este că procedezi corect!

 15. @dem:imi place cum scrii,jonglezi frumos cu , cuvintele.de ce nu-ti faci un blog al tau,poate (mai mult ca sigur) asa ideile tale isi vor atunge scopul.pe aceast blog tu te rezumi doar la a raspunde unor „rautati” specifice habotnicilor.pacat,cred ca poti mai mult.

 16. @ Paraipan,
  Consider că este o intervenţie retorică.

  Dacă nu mi-am făcut un blog sau forum este tocmai datorită că nu doresc influenţarea cuiva. Şi nici imagine sau alte interese.
  Nu ai fost atent, nu sunt membru al forumului, „Lumea lui Eufrosin” şi tocmai aceasta vine să confirme deplina mea independenţă.
  Dar, deja mă repet, am mai abordat această nelămurire.

  Aşa, „imparţial ca românu” de ce nu spui ce te deranjează?
  Ţi-ai terminat grijile şi ai trecut la problemele mele?
  Cred că că suntem „off topic” din respect pentru domnia ta, fiind prima abordare am răspuns, deşi mesajul face parte din categoria acordată intervenienţilor cronofagi.

  Mulţumesc, scriu de plăcere şi din convingere. Am şi jutificat. Păcat că nu ştiţi să citiţi decât litere, mesajele sunt mai importante între oameni şi nu fiţele de personalitate redundantă.

  Haideţi mai bine să descoperim „Lumea lui Eufrosin” formată din români ca noi, şi să lăsăm deoparte trufismele şi atacurile la persoană.
  Habotnicii sunt echivalentul arhaic al idiotului, care vorbeşte şi merge după cum îi cer aceia care îl manipulează.

  Pentru că opusul idiotului (habotnicului , al celui cu capacităţi mentale reduse), este manipulatorul. Acel individ care se ascunde în spatele a ceea ce nu poate dem-onstra încă nimeni.

  Păcat de timpul meu pierdut, sper însă ca unii să înţeleagă ce v-am scris mai sus şi să nu repete asemenea intervenţii „ne-sociale”.

 17. @dem,ce raspuns taios !!!! iti face omul un compliment si tu arunci cu „cacat” invelit frumos in cuvinte pe care multi cititori vor trebui sa le caute in dex.
  respectul tau pentru cititorii acestui blog e spre zero,dovada fiind raspunsurile tale….ma rog,prefer sa ma opresc.Maria ta,te rog,nu te mai obosi sa-mi raspunzi,nu-ti pierde timpul cu un „ne-social”.
  Numai bine.

 18. @ Cristian,
  Sunt de acord că pedeapsa cu moartea sau privarea de libertate nu au determinările necesare asupra indivizilor antisociali.

  Trebuie să fim de acord că oricât de perfecte ar fi legile Naturii, apar erori genetice pe care doar lupta pentru supravieţuire – legi interne fundamentale ce nu au nimic în comun cu religiile şi mistificările ideologice, le înlătură.

  Dacă este să lăsăm doar lui Dumnezeu dreptul de a judeca, este firesc să procedăm cu mare grijă atunci când decidem asupra unui bun pe care i-L recunoaştem, VIAŢA.

  Din moment ce viaţa ne este creată prin voinţa Supremă, noi, conform învăţăturilor lui Iisus, nu avem dreptul de a ucide.

  Avem o singură soluţie, să învăţăm de la Natură până când Sfinţii se vor îndura de noi şi vor veni să ne înveţe ce este dreptatea între oameni (în junglă acest concept este pe deplin lămurit – Puterea este deplin responsabilă chiar dacă Leoaica şterge pe jos cu el, cu Leul neascultător dar rege!)

  Singura condiţionare legitimă şi autentică, incoruptibilă, este „forever”
  FRICA! TEAMA! adică elementul esenţial din spiritul de autoconservare înscris genetic (nu se învaţă decât prin neştiinţă şi suferinţă)

  Aparenţa este una iar realitatea opusul ei. Statisticile vă stau la dispoziţie. Cristian, nu te lăsa ameţit de prostiile debitate de sfertodocţi.

  • „Din moment ce viaţa ne este creată prin voinţa Supremă, noi, conform învăţăturilor lui Iisus, nu avem dreptul de a ucide.”

   Ca societate avem dreptul de a-i inlatura dintre noi pe cei mai rai, pradalnici si ticalosi, iar Domnul nostru Iisus Hristos nu sustine nicaieri altminterea, decat extras din context.

   Orice alta retorica la o parte, nu pot sa nu ma intreb draga Dem, ce-ai face daca ti-ar sta in putere cu unul care ti-ar viola fiica ? I-ai aplica pe loc „medicamentul”, sau i-ai vorbi despre dragostea fata de aproapele ?

   • Ca părinte m-au trecut fiorii la asemenea perspectivă. Fiu, fiică, soţie, nepoţi, pentru orice rudă sau apropiat. Crima este crimă!

    Aş încerca să nu reacţionez instinctual. Noaptea este un sfetnic bun iar suferinţa un magistru. Să-l ferească însă Dumnezeu pe cel care m-ar lovi în suflet, voi respecta tradiţiile şi voi trăi în comntinuare pentru ca dictonul „Dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi” să fie împlinit.

    Nu îl voi viola. Nu l-aş ucide. În schimb viaţa lui nu va mai fi suportabilă iar sinuciderea ar fi prea blândă pentru a compensa ura mea.

    Pe scurt, dacă mi-ar sta în putere l-aş exila în pustietate sub rezerva pierderii vieţii dacă va ieşi din areal. Tot acolo i-aş trimite pe toţi care sunt pericole pentru societate. Am detaliat în altă postare.

    Atunci când un om vrea să treacă dincolo de cutumele creştine, morale şi să devină criminal trebuie să ştie ce îl aşteaptă.

    Implacabil şi definitiv.

    • „Aş încerca să nu reacţionez instinctual. Noaptea este un sfetnic bun iar suferinţa un magistru. Să-l ferească însă Dumnezeu pe cel care m-ar lovi în suflet, voi respecta tradiţiile şi voi trăi în comntinuare pentru ca dictonul “Dinte pentru dinte şi ochi pentru ochi” să fie împlinit.”

     Cum altfel decât pur sănătos instinctual atunci când ai puterea în mână, iar fărădelegea se desfășoară înainte-ți ? Se poate dormi liniștit o noapte înainte de a face pe loc ceea ce-i drept?

     Nu mă refer la legea veche, ci la apărarea a ceea ce e vrednic de a fi apărat, precum o spune însuși Domnul nostru Iisus Hristos în mai multe locuri decât pot eu cita acum.

     Ai termina socoteala cu bastardul care face rău iubitei D-tale fiice, sau „ai mai dormi o noapte” ?

     • Eufrosin, nu cred ca e valida comparatia intre pedeapsa cu moartea, ca sanctiune legala, si reactia emotionala personala in fata unei fapte precum in exemplul tau (violul). Ultima, oricat de justificata moral ar fi, nu o justifica pe prima.
      Unul din motivele fundamentale pentru care trebuie sa existe un sistem de drept este sa previna ca fiecare dintre noi sa-si faca dreptate singur dupa cum il taie capul.

      • Au americanii o vorba: „Ce e un conservator? Un liberal care a fost jefuit”. Sa vezi cum ti s-ar schimba atitudinea daca cineva drag ar pati ceva la mana unui nemernic. Doamne fereste, nu-ti doresc asa ceva, dar e mai bine sa te trezesti diinainte.

      • Eufrosin, sa ma trezesc ca sa inteleg ce? Sigur ca as fi extraordinar de furios intr-un caz ca cel mentionat de tine si foarte probabil mi-ar veni sa-l omor pe respectivul. Dar asta nu conteaza, un sistem juridic, asa cum am mai spus, exista si pentru a nu permite oamenilor sa-si faca singuri dreptate, fiecare in ce mod doreste.
       Cele doua aspecte sunt diferite, nu decurg unul din celalalt, asa cum vrei tu sa lasi sa se inteleaga.

      • De un sistem juridic corect si prevenitor vorbesc si eu. Pentru a avea unul, pedeapsa capitala este absolut necesara. Ti-a mai spus si treaz: si comunistii erau impotriva pedepsei cu moartea, dar numai pana au ajuns la putere. Ce a urmat stim cu totii.

      • Exista foarte multe sisteme juridice corecte care nu includ pedeapsa cu moartea. De fapt, aceasta este caracteristica tarilor cele mai violente, cu infractionalitatea cea mai ridicata sau cu sisteme politice nedemocratice. Nu este deloc obligatorie pentru a avea un sistem juridic corect si care sa functioneze.

     • @Eufrosin,
      Cred că glumeşti.
      Îţi poţi închipui că voi încălca legea statului în numele unor precepte creştine? Nici vorbă. Voi face dreptate în felul meu, respectând legile care de fapt ne apără, modest, dar ne apără.

      O luptă nu se duce orbit de ură. Ai pierdut înainte de a începe. De asemenea, luptele se duc doar atunci când şti că le vei câştiga, altfel nu o începi. Dacă l-ai fi citit pe Sun Tzu, alta ar fi fost întrebarea.
      De altfel, realitatea operează cu valori pozitive, 0 şi 1, ura ca sentiment negativ există numai în plan mental.

      • Care lege a statului iti interzice sa previi un omor sau un viol ? Apoi, mai e o chestiune, de fapt cea mai importanta:

       „Îţi poţi închipui că voi încălca legea statului în numele unor precepte creştine?”

       Legile pamantesti trebuiesc ascultate numai pana cand vin in contradictie cu cele Dumnezeiesti, De-acolo incolo, cine nu le asculta pe cele Biblice, numai crestin nu se poate numi.

 19. Proverbe.
  Proverbele (zicători), sunt expresii concentrate ale experienţei umane.
  Pot fi considerate perle ale culturii româneşti.

  Unuia nerespectuos:
  „Bună ziua căciulă, că stăpânul n-ar gură”
  Despre compatibilitate:
  „S-antâlnit tusea cu junghiul”, „La aşa sac, aşa petic”, ….
  Oportunistul:
  „Bună ziua ţi-am dat, belea mi-am căpătat”

  Cuvintele proverbelor au o sinergie aparte, de aceea trebuie să ne cităm proverbele şi zicătorile aşa cum au fost culese din sate, cu specificul şi cuvintele originale.

  Spre exemplificare comparaţi „Musca la arat” şi „La coche et la muche”(Musca şi caleaşca – fabula, fr.)

 20. Despre „conservatoare”
  După destinaţia lor „conservatoarele” pot fi de numeroase tipuri. Există cele cele muzică, de artă, de peşte :), …şi politice.

  Lăsând gluma deoparte, doctrina conservatoare se impune prin trăsături cel puţin hilare dacă nu penibile, adică anacronice şi…impotriva naturii. Nu că celelalte doctrine ar fi mai breze (mai bune).

  Vor spune detractorii mei că mă pricep şi la politică şi ca să evităm discuţii inutile, recunosc deschis că nu am nicio legătură cu politica, exceptând desigur cunoştinţele generale.

  Politicienii români sunt indivizi care constituie forme fără fond. Adică partide fără doctrine…..carevasăzică, nu există!
  În acest cadru ce pretenţii putem avea de la nişte derbedei reuniţi pe criterii de interes material şi deloc pe criterii de conducere a structurilor sociale.

  Ce fel de asociere politică poate fi aceea dintre o ideologie de stânga (socială) cu una de dreapta (liberală) în situaţia în care doctrinele sunt antagoniste de forma expresiei „piticul înalt” sau „negrul albinos”.

  Atât timp cât politicile nu sunt înfăptuite de oameni inteligenţi, instruiţi şi patrioţi, nu putem vorbi despre o clasă politică ci despre o adunătură de mizerabili incompetenţi şi ipocriţi.

  Politica înseamnă conducerea societăţii pentru bunăstare.

 21. @ Eufrosin,
  Se pare că ai uitat vorbele lui Iisus, „Dă-i Cezarului ce-ai al Cezarului şi Domnului ceea ce este al Domnului”

  Evident trebuie să respect legile creştine şi în egală măsură pe cele laice, în sufletul meu pot să urăsc şi să iubesc oricât dar faptele mele trebuie să fie în spiritul cutumelor societăţii în care trăiesc.

  Altfel, ce deosebire este între mine şi acel criminal? Doar amândoi nu respectăm legile societăţii iar de cele creştine nu ne întreabă nimeni şi nu ne pedepseşte nimeni în această viaţă, poate cel mult un preot, şi acela facultativ.

  Sper că realizezi disproporţia de şanse şi avantajul meu dacă nu încalc legile omeneşti. Aşa proaste cum sunt.

  Dar sunt!

  • In vremuri de trista amintire, era o lege care te ameninta cu puscaria daca erai gasit „acumuland mancare in mod neautorizat”, cum ar fi pentru cresterea unui animal. Ei, recunosc, am fost niste criminali… Aveam in podul casei cateva lazi pline cu porumb si paine uscata pentru porcii pe care daca nu-i taiam de Craciun, faceam foame un an de zile.

   Mai era una impotriva detinerii de aur. Crezi ca ne-a pasat prea mult de ea? Dar d-ta Dem, erai si atunci obedient Cezarului, chiar daca asta insemna suprimarea propriei familii ?

   Ori ascultarea prosteasca este necesara numai in „democratia” asta minunata pe care o rabdam acum? Ce te vei face cand astia iti vor interzice cultivarea semintelor naturale perene, sau cand iti vor impune chimicale carcinogene si absenta unor remedii naturale prin Codex Alimentarius – obedienta pana la autoexterminare?

 22. @Eufrosin,
  Da, ai dreptate. Dar nu eşti fair. Speculezi planurile.
  Iată de ce:

  1.Obiceiul pământului, cel puţin la români, este să hrăneşti întâi animalele şi apoi să te aşezi la masă. Târziu am înţeles de ce…..
  2.Tăranii noştri nu pedepseau animalele care stricau recoltele ci pe aceia care nu aveau grijă de ele
  3.”Nu e păcat ce bagi în gură ci e păcat ce scoţi pe gură”
  4. Respectul autorităţii este una iar specularea cu totul altceva. Era normal să ascunzi mâncare sau să „tezaurizezi” rezerve de hrană. Toţi am procedat aşa, mai puţin nomenclatura.
  Inclusiv armata….punea deoparte pentru nevoile soldaţilor.

  Nu există ascultare prostească ori deşteaptă.
  Există respect pentru lege în măsura în care legea te respectă ca individ şi nu îţi periclitează gena (instinctul de autoconservare nu şobolănismul).

  Pentru Codex Alimentarius ţi-aş reaminti Coşbuc (..O luptă-i viaţa, deci te luptă,…..). Nu suntem cu nimic mai prejos decât strămoşii noştri, oricât au încercat să ne dilueze genele, i-am făcut noi pe ei cu trăsături româneşti („…cum veniră se făcură, toţi o apă şi-un pământ ” – Eminescu).

  Ceea ce trăim noi, nu este democraţie.
  În primul rând că nu avem societate civilă reprezentativă, suntem o societate atomizată unde fiecare spune ce vrea şi nu are nicio responsabilitate.

  Ori, democraţia este societatea cetăţeanului liber pe baza propriei responsabilităţi.

  Comparativ, imaginează o haită flămândă care aleargă bezmetic să supravieţuiască. Aceasta este societatea românească sau cel puţin aşa o văd eu.

  • „pentru Codex Alimentarius ţi-aş reaminti Coşbuc (..O luptă-i viaţa, deci te luptă,”

   Deci in contrast cu mesajele D-tale anterioare, vei incalca legile statului, facand ce e bine si necesar pentru familie si chiar pentru neam. QED.

   E bine pentru psihic sa avem o atitudine transanta si conforma adevarului „ce-i in gusa si in capusa”. Altfel, ne imbolnavim, oricate avansuri ale tehnologiei am avea la dispozitie.

 23. @eufrosin,
  Frumos! Întoarsă ca la Ploieşti. Confirm.

  Scriam ceva mai devreme:
  „Nu există ascultare prostească ori deşteaptă.Există respect pentru lege în măsura în care legea te respectă ca individ şi nu îţi periclitează gena”

  Dacă statul mă tratează ca pe o entitate străină şi acţionează împotriva noastră, a cetăţenilor români, este firesc să acţionez pentru apărarea fiecărei celule a corpului meu şi a conservării valorilor acumulate de strămoşii mei, pe care să le transmit intacte celor ce vor urma.

  Evident, sunt în legitimă apărare iar statul devine caduc, opresor.

  Coşbuc ar dreptate şi îţi mulţumesc pentru posibilitatea de a clarifica firesc una dintre multele întrebări care ne timorează şi ne ţin în espectativă.

  Statul agresor. Este în acest moment statul român împotriva cetăţenilor lui? Eu cred că nu.
  Dar nici departe nu este de a atinge ilegitimitatea.

 24. politia si carabinieri sunt cu adevarat foarte prost pregatiti in elucidarea anchetelor.(vezi cazurile yara gambiaso,sara scazzi,etc).ei stiu doar sa asculte telefoanele(am lucrat intr-o asemenea sala) si sa bea cafea,trece programul ura acasa.sincer au o forma de conducere a anchetelor de nimeni nu e vinovat ca ucigasi nu sunt prinsi.foarte,foarte slabi pregatiti cu toate ca logistic stau foarte bine.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: