Ce înseamnă pe scurt corektul-politik


După ce vom înțelege ce înseamnă de fapt corektul-politik și cine sunt promotorii săi, vom mai spune vre-odată „gay” în loc de poponari, „minorități oprimate” în locul atitudinii cu adevărat corecte „dacă vrei respect, câștigă-l!”, ne vom mai lăsa înduioșați de basmele lacrimogene ale celor care ne-au făcut și continuă să ne facă răul ca fel de-a fi ? Nădăjduiesc că nu. Să ne distrăm puțin:

corectitudinea politica”…..

înseamnă de fapt, conform celei mai apreciate definiţii:

“Corectitudinea politică este o doctrină cultivată de o minoritate delirantă, ilogică și promovată de mass-media oficială, care susţine că este posibil să apuci o bucată de căcat de partea curată”.

Cu multumiri cititorului si aprigului comentator Dem

11 răspunsuri

 1. Toată lumea se îndreaptă vrând nevrând, acolo unde vrea o minoritate, denumită generic „politicieni”.

  Reţeta acestora este simplă. Declară ritos „democraţia” şi „drepturile omului” pentru ca sub aceste cupole să obţină victoria împotriva sistemului imunitar al societăţii respective.

  Se spune că „Cel mai mare întuneric este sub piciorul lămpii” şi chiar este adevărat. Cele mai mari nelegiuiri s-au petrecut la nivelul clasei politicienilor şi al funcţionarilor de Stat.
  De asemeni, conform dictonului, „Pe învingători nu îi judecă nimeni”

  Da, reţineţi bine. EI SUNT ÎNVINGĂTORII!!!!!

  Noi nu suntem nimic. Suntem o masă amorfă de interese, o „populaţie” cum ne numeşte un derbedeu „pretin” cu Nicu ceauşescu, care legitimăm o adunătură de şmecheri ce se „intitulează” politicieni.

  Politicienii, o scursură a Poporului ROMÂN, educată şi vândută intereselor antinaţionale, cu scuzele de rigoare pentru „rătăciţii” care chiar cred că pot lupta „din interiorul sistemului”.

  „Corectitudinea politică” este echivalentă cu alte sintagme gen „negustor cinstit” sau „avocat loial”. De aceea, în urma eforturilor de a înţelege de ce muncim tot mai mult şi avem tot mai puţin, cu perspectiva de a ne pierde chiar ŢARA, am înţeles că problema nu este la ei ci la noi. Şi când zic „noi” mă refer la toţi aceia care simt româneşte, se simt români şi vor ca teritoriile încă populate de români să rămână pe mai departe ale românilor.

  Diferenţa între „noi” şi „ei” o reprezintă libertatea şi posibilitatea de a ne apăra cultura şi viitorul românesc al urmaşilor noştri.

  Am zis ROMÂNESC, nu european.

 2. he, he… deocamdata avem avantajul ca inca mai avem moneda proprie, chiar daca acest avantaj e anulat de prezenta lui Mugurel la BNR…Dar sa mai si fim legati de euroi…

 3. Hahaha! Excelent!
  Eu as impinge si mai departe definitia lui Dem: corectitudinea politica este o ideologie tiranica care (cacofonie voita!) interzice numirea cacatului „cacat”. In aceeasi logica, „libertatea şi posibilitatea de a ne apăra cultura şi viitorul românesc al urmaşilor noştri” ne este sugrumata incet si sigur tocmai prin aceasta ideologie. Sa nu ne lasam!
  Toate cele bune!

  • @Daciana,
   Uneori subtilitatea şi delicateţea limbajului afectează semantica.

   Cer permisiunea de a traduce mesajul pentru a fi accesibil tuturor, encriptarea oricum nu scapă „controlorilor” sau poliţiei virtualului.

   Ţiganului poţi să nu îi spui „ţigan”, el rămâne un antisocial pentru că prin cultura proprie este îndoctrinat cu concepţii îndreptate împotriva societăţii pe care o parazitează. Decizia Academiei române arată câtă aservire şi spirit antiromânesc există la nivelul celei mai înalte structuri ale cunoaşterii şi culturii române. Oare are dreptul AR să se supună influenţelor politice şi tupeismului ţigănesc?

   Da, altfel îşi pierd privilegiile – mici, dar privilegii.

   Evreului nu poţi să îi spui Jidan. Între cele două cuvinte există un hiatus enorm. Cu toate acestea, jidanii vor să se confunde cu evreii, oameni uneori de o calitate excepţională mulţi dintre ei fiind ….români.

   Cum pot eu să afirm despre un amic evreu că este jidan ştiind că nu are nimic deaface cu …..talmudul.

   Aşadar, ca în caragiale, „viţeversa”, ţiganul egal rrom şi evreul diferit de jidan, pentru aceasta existând desigur argumente imediate.

   De ce mistificăm cuvintele şi realitatea, de ce politicul face sluj, de ce ni se schimbă percepţiile prin autoritatea AR, iată forme care vin să confirme toxicitatea clasei politice care trebuie înlocuită cu forme non politice, pentru că matematica ne învaţă că în existenţa materială, un întreg prezintă o singură valoare, concretă şi determinabilă.

   Matematic, politicul este un element euristic ce arată cât de rău poate fi atunci cînd mistifici elementele întregului.
   De această dată, definiţia îmi aparţine

   • A „lega” matematica de euristica reprezinta un demers despre care putini specialisti stiu ca este posibil. In general, oamenii de stiinta prefera sa nu faca acest lucru, nu din motive de incompatibilitate, ci pentru ca sunt atat de specializati intr-unul din domenii incat nu mai stiu mare lucru despre celalalt. Cu toate acestea, demersul este recomandabil, stiut fiind ca mai toate fenomenele pot fi modelate matematic, iar cu instrumentul matematicii se poate ajunge la dezvoltari incredibile ale domeniului deschis de fenomenul modelat. Inca o data il felicit pe Dem pentru curajul si acuratetea demersului sau, demn de lucrari stiintifice de tinuta.
    Chiar daca poate plictisesc, vreau sa va consult daca intelegerea mea este cea corecta: consider ca euristica este o structura de modele matematice, referindu-se la aspecte/fenomene diferite, modele avand fiecare structura si legitatile lor interne, dar legate fiind printr-un algoritm de decizie/alegere intre ele fata de prioritatile finale ale demersului euristic. Ce parere aveti?

    • Mulţumesc Moş Darie,
     Ai dreptate, dacă am şti numai matematică şi muzică, Pământul ar fi un rai. De ce? Simplu!

     De matematică nu ar trece proştii şi imoralii iar de muzică nesimţiţii. Muzica şi matematica presupun armonie ce ar putea face ca un orb să vadă iar un idiot să îşi depăşească condiţia nativă.

     Cred că vă închipuiţi ce armonie ar fi şi ce uşor ar fi ca fiecare să spună ce ştie şi să facă ce poate, fără a-şi pune problema existenţei.

     Atunci am vedea cu mintea şi urechile, ştiind că ochii pot fi înşelaţi.

     Referitor la euristică sunt de acord că nu este locul să vorbim despre ea aici, datorită complexităţii şi specializării excesive pe care o presupune. Adevărat, putem modela orice, cu condiţia ca „modelatorul” dincolo de omul de ştiinţă să aibă şi suficientă doză de empatie.

     Ori, la asemenea nivel, acceptarea leneşilor la creier ar fi echivalent cu prostituţia intelectuală, fenomen extrem de rar la matematicieni.

     Euristica este un domeniu care se foloseşte nu doar în matematică, Teoria Haosului beneficiază din plin iar finanţele (prin burse) fac adevărate minuni prin sporirea sau dispariţia unor sume colosale prin inducerea unor elemente speculative (euristice), evident nu experimentale ci în scopuri imorale.

     • Ca unul ce sunt inginer de ani buni in meserie, iti spun sincer ca arareori am fost nevoit sa recurg la cunostintele de matematice predate in facultate – de fapt, niciodata, daca chiar stau sa imi reamintesc. De regula, tot ce se face prin programa obligatorie in Romania de la Cl. a IX-a in sus, este mai rau decat inutil, ci de-a dreptul daunator. Nu toti copiii sunt predispusi catre prelucrarea numerelor si asta nu ii face deloc idioti, imorali, sau incompetenti. Celor impatimiti de matematica si mari castigatori de olimpiade, observ cu tristete ca le seaca mintea si devin incapabili sa priceapa mersul lucrurilor, inafara unei scheme sistematizate cu care i-a deprins stiinta lor iubita.

      Unora le plac stiintele umaniste fara ca aceasta sa ii faca membri de mai mica valoare a societatii – sustin ca din contra, acestia prin imaginatia lor bogata, ne-ingradita de rigorile numararii numerelor, combinata fireste cu morala crestina, sunt cei care duc intreaga lume inainte.

      Care-i folosul stiintei calcularii traiectoriei unei rachete balistice intercontinentale, cata vreme aceasta va fi folosita pentru a ucide sute de mii de oameni ?

      • @ Eufrosin,
       Ai punctat foarte sugestiv rolul formei fără fond, al educaţiei fără cultură sau al culturii fără educaţie.
       Spunea cineva mai devreme la adresa mea o răutate dar nici măcar pe aceea nu a ştiut să o reproducă în mod corect.
       Locul ei era aici şi pe bună dreptate „Ştiinţa fără conştiinţă este ruină a sufletului”.

       Referitor la copii, aşa este, nu există copil cu toate talentele sau copil fără o anume predispoziţie nativă. Pedagogul – în mod generic, trebuie să descopere calităţile fiecărui vlăstar şi să le încurajeze dacă nu chiar dezvolte, aducând în sufletele virgine ale celor mici acele motivaţii care să le transforme în forturi de credinţă ale adevăratelor valori creştine şi culturale.

       Un suflet de copil este ca o sămânţă din care va ieşi o plantă puternică sau una cu handicap. O valoare socio-umană sau un rebut social (individ antisocial). Altfel spus, nu contează câtă informaţie îi dai ci cum o dai pentru a-i trezi interesul şi nu dezgustul, de cele mai multe ori prin comportamentul educatorului.

       Cunoaşterea este importantă.
       Depinde însă în slujba cui se află ea.

 4. Ce politici fac politicienii români, unde sunt doctrinele şi unde se ascunde viziunea politicienilor ?

  Avem politicieni dar nu avem politică, bălăcărelile dintre ei nu înseamnă confruntare politică ci golănisme.

  Ce este jocul politic. Noi îi plătim şi lor le arde de joacă……

 5. Termenul de „politician” pacatuieste prin pretiozitate…O adunatura de lingai, curve – masculine si feminine, pupincuristi si oportunisti. Nimic de esenta, nimic care sa poata justifica o apropiere doctrinara de ceva…pentru ca nu exista doctrine, altele decat „dati-va voi la o parte, sa furam si noi”. Situatia este acceptata de puterile coloniale, fiindca toti posibilii lideri sunt santajabili, si deci usor de transformat in marionete.
  Ce sa zici de ultima initiativa a Androneascai, care pute a populism de la o posta? Ma intreb ce reactie are prof.Voicu Tache cand vede ce urmasa are…Ca regretatul acad. Radu Voinea se zvarcoleste in mormant…

 6. @ Moş Darie,
  Asistăm tot mai evident la o disoluţie a unor concepte fundamentale, mă refer la capitalism, politicieni, educaţie,…etc.

  Acestea îşi pierd substanţa prin compromiterea legilor care le fundamentează, prin coruperea şi translatarea unor valori reale către alte valori fără suport real. În mod evident, actualele crize pune în evidenţă şi totodată îmi justifică afirmaţiile.

  Referitor la „Abramburica” avem deaface cu un caz patologic al acelor indivizi care au încercat să împrumute din aura mentorilor săi. Aceasta ar trebui să fie sesizată de puţinii oameni inteligenţi care au rămas la psd şi să le fie clar că „tovarăşa” lucrează pentru putere, făcând şi mai lunecoasă panta care devine tot mai abruptă (coborâşul, rampa este urcuşul …. cu dedicaţie 🙂 ).

  De fapt indivizii care „se dau” drept politicieni sunt nişte derbedei care au convins o parte a poporului român că le reprezintă interesele dar în realitate sunt un jeg depus peste toate structurile statului român.
  Ei reprezintă cu totul alte interese decât cele româneşti, în toate cele trei puteri. Dar acesta este alt subiect

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: