Cugetare


Posedarea întregii înțelepciuni lumești fără credință în Dumnezeu, este asemenea etalării robineților din aur solid, într-o cocioabă.

17 răspunsuri

 1. „Fara Dumnezeu, sunt ca pestele fara apa.”

 2. Botez la eretici,
  O “creştina evlavioasă” din România este botezată în cada de baie de către un pastor în chiloţi albi. De remarcat recuzita, între altele: şampon Schauma, săpun lichid, perie WC şi cîţiva creştini pătrunşi!

  Ce ştim noi, ortodocşii… N-avem nicio idee…

 3. „Ştiinţa fără conştiinţă este ruina sufletului”

 4. Stiinta fara respectarea legii lui Dumnezeu este ceea ce fac saducheii si fariseii de mai bine de 3000 ani si cauza care a determinat venirea lui Hristos acum 2000 de ani .De atunci si pana acum nu s-a schimbat nimic,doar hainele vremii esenta este aceiasi.Nerespectarea de care vorbeam mai sus nu ramane nepedepsita.Dumnezeu in neagalata Sa darnicie l-a facut pe om sa fie asemeni Siesi dar i-a lasat ca examen liberul arbitru.Doamne ajuta.

  • Asa-i, nimic nu ramane nerasplatit. Ce potential extraordinar avem in noi, va dati seama?

   Doamne ajuta!

   • Mai sus, Dan vorbea despre „Liberul Arbitru”.
    Este important să înţelegem cum fără intervenţia divină, toate păcatele se plătesc în această viaţă, dacă nu, prin urmaşi, până la a n-şpea spiţă.

    Curios, ciudat, dar asta chiar funcţionează şi mulţi dintre noi dăm vina pe nenoroc sau neşansă.

    Ştiinţific, lucrurile pot avea explicaţii până la un anumit nivel, după aceea, intervine …..presupunerea

    • nu , frate Dem , nu pot fi de acord cu tine ( din nou ) . Iarasi vorbesti despre o judecata aici pe pamant cand , se stie clar si fara echivoc , ca judecata va fi dupa cea de-a doua parusie , precum si marturisim in Crezul Ortodox ( ” Si iarasi va sa vina cu slava , sa judece vii si mortii ” ) . Domnul ne-a daruit libertatea de a alege , intr-adevar , dar tot El intervine din cand in cand incercand sa ne ghideze oarecum spre El . Si pentru asta , ne presara , pe parcursul vietii , evenimente care pot fi si rezultate ale pacatelor noastre , tocmai in speranta ca omul va intelege rostul lor si se va intoarce deplin cu fata spre Dumnezeu . Unii dintre noi sufera , intr-adevar , mari necazuri , asemenea lui Iov , putini dintre acestia , spun ca si Iov : Domnul a dat , Domnul a luat , fie numele Domnului binecuvantat ! Dar cei care o fac , primesc cununi nestricacioase la intalnirea cu Domnul din ceruri . Altii , pacatuiesc nespus de mult aici pe pamant , fara sa li se intample nimic rau dar filmul constiintei lor se va derula la judecata si vor avea parte de chinul vesnic al iadului .

     Daca ar fi adevarat , ca aici pe pamant se platesc toate pacatele , in aceasta viata , inseamna ca am desfiintat iadul , ori necrezand in iad inseamna sa nu crezi nici in existenta diavolului , ceea ce il face pe acesta foarte fericit , si-a atins scopul .

     Este foarte adevarat ca mantuirea o capatam ca urmare a vietii de pe pamant , caci dupa adormirea noastra nu mai incape loc de pocainta . Insa aici , pe pamant , putem sa ne spalam multimea pacatelor prin pocainta sincera , chiar de ar fi sa ne dam seama de asta si in ultimele clipe ale vietii . Asta insa nu inseamna ca suntem absolviti de Judecata cea dreapta a Mielului .

     Doamne , ajuta-ne !

    • ” Ştiinţific, lucrurile pot avea explicaţii până la un anumit nivel, după aceea, intervine …..presupunerea ”

     Hm , nu cumva se numeste CREDINTA , ceea ce fratia ta definesti ca presupunere ? Ar fi bine ca intre cele doua sa nu se puna semnul de egalitate , altfel sfarsim in necunoscutul … presupus .

 5. off topic…si nu tocmai:
  „BBC înlocuieşte termenii „î. Hr.” şi „d. Hr.”, pentru a nu-i ofensa pe non-creştini. Noii termeni folosiţi vor fi „înaintea erei noastre – î.e.n.” şi „era noastră – e.n.”” si cateva comentarii de pe site-ul gandul.info:

  „Ghici ghicitoarea mea , cine are perciuni cu ciupilica si uraste pe Isus si pe crestini ? Si asta de peste 2000 de ani.”

  „Daca asa era atunci cu perioada i. Hr si d. Hr, nu vad de ce e asa de important ca unii se simt ofensati?! Chiar nu inteleg! Si eu ma simt ofensata cand vad oameni injurand, beti ca porcii, oameni care se bat, omoara, fura, excrocheaza etc. Si uite ca nimeni nu face nimic sa nu mai fim ofensati! BA unii scapa si fara sa fie amendati sau inchisi, ca vezi tu, nu suporta detentia sau au cumparat vreun judecator sau X fiul lui Y!!! Pana la urma, cine nu are o legatura interioara cu Dumnezeu si nu intelege scopul nostru pe pamant, a cam trait degeaba! Si aici nu ma refer la pseudo-crestini, ci la cei care au o legatura vie, zilnica cu divinitatea si nu se schimba ca si cameleonul, in functie de interese. Am intalnit oameni atat de morali si altruisti si nimeni nu scrie despre ei, sa fie un exemplu bun pentru generatiile de tineri! Suntem un popor care s-a departat de Dumnezeu si asta ne dezumanizeaza! Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat A DAT….TOTUL! Sa nu fie degeaba pentru unii!”

  „Unii „atei” bat campii, la fel ca si BBC-istii (Daca mai continua asa, in curand vom trece la calendarul musulman!); toata lumea stie ca „era noastra” a fost numerotata dupa Cristos, anul I fiind cel al naterii lui Isus. Asa ca schimbarea terminologiei nu schimba cu nimic esenta problemei. Astia de la BBC o dau degeaba pe dupa corcodus !”

  • Pai cand eram pionier, tovarasa la istorie ne spunea la fel, cu inainte si dupa era noastra.
   Britanicii sunt adusi la zi cam tarziu.

   • @ tovarasu’ treaz: tre’be ne’aparat sa va spun: noi aveam un alt fel de tovarasa: toti baietii o vroiam de nevasta/iubita, stit dvs., ganduri d’alea pacatoase, aveam toti nu mai mult de 7 ani, ea in jur de 22, „ieducatoarea” de la clasa 1A. Sincer, imi pare rau de ce fel de tovarasa ati avut parte. Tre’be ca platiti pacatele generatiilor anterioare pana la saptea spita. In consecinta, va urez „sa traiti tov. treaz” poate va prind din urma niste tavarase babane!

    @ eufrosin: va garantez ca nu e vorba de nici un topor. Doar de niste tavarase. E rau?

    • As vrea totusi sa aflu ce anume v-a casunat in comentariul lui treaz ?

     • @eufrosin: Chiar nu mi-a casunat ceva privitor la comentariul de mai sus. Ma deranjeza serios insa tupeul de a lansa ‘sageti” si a nu le finaliza, a nu explica, ceea ce „Dem” a aratat elegant ca nu se face, sa nu continui sa duci la finalizare cand ai fost prins cu diversiunea dovedeste lipsa de orice dar sigur de onorabilitate (nici azi nu a raspuns la intrebarile vechi de peste o saptamana) ma deranjeaza profund ca vine pe site-ul DUMNEVOASTRA minunat si face diversiuni si vreau el/ea sa stie ca este vazut/a si cineva se opune, il contra-diversioneaza. Cu dispret PROFITA ca nu cenzurati mesajele si arunca provocari toxice care polueaza natura site-ulu DUMNEAVOASTRA. Pretuiesc mult site-ul DUMNEAVOASTRA si ma deranjeaz ca el/ea il polueaza. Nu ma deranjeaza ca face manevre rudimentare, chiar oligofrene care sunt prea usor de devoalat pentru mine si cei care VA simpatizeaza. CONSIDER CA ASTFEL DE INSI/ INSE TREBUIE SA STIE CA SUNT VAZUTI, URMARITI SI EXISTA OPOZITIE. Stiu ca nu va schimba nimic la “treaz” dar va incuraja pe cei timorati de tupeisti sa se confrunte cu ei cand ii intalnesc si beneficul va castiga teren. E drept ca nu v-am cerut permisiunea de a face confruntare pe site-ul DUMENAVOASTRA, dar “m-au luat apele” si nu am mai apucat.

      Constat ca urmariti armonia si voi fi cel mai mare suporter al acestei pozitii, in mintea mea acesta miscare obliga SI la opozitie fata sursele de dizarmonie. Pot gresi si cer ajutor in acest sens.

      Ca respectat initiator si lider al acestui site, daca cereti sa ma abtin de la contra-comentari la “treaz” si alti diversionisti intoxicatori, voi respecta criteriile DUMNEVOASTRA continuand sa contribui cu cat ma duce mintea si sufletul. Vorba DUMNEAVOASTRA pe acest site este LEGE SI MA SUPUN VOLUNTAR. Multumesc.

      • Cam agitat astazi, curat revolutionar!
       Ortodoxia produce la unii reactii bizare.
       Spuneti mai clar care e problema si o sa incerc sa va ajut.

 6. “Oamenii au încetat a mai crede… nu în Dumnezeu sau în zei, ci… în moarte, în moartea veşnică, în iminenţa ei. Astfel, ei nu mai cred în mîntuire. Seriozitatea religiei a constat, înainte de toate, în opţiunea clară între moarte şi mîntuire. Oamenii susţin că înlăturarea fricii este benefică, deşi experienţa majoră a vieţii constă tocmai în înfruntarea morţii. Sfinţii n-au devenit sfinţi datorită fricii, ci pentru că au cunoscut “frica” de Dumnezeu. Înţelegerea de a astăzi a religiei ca o realizare de sine mi se pare destul de ieftină. Este eliminat pe rînd: diavolul, iadul, păcatul – şi nu mai rămîne nimic altceva decît consumul de bunuri. Dar există în lume mai multă frică decît oricînd, chiar religioasă, însă nu este frica de Dumnezeu”.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: