România, pe scut


Unu’ Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE, a negociat chipurile, vreme de un an condiţiile pentru înfiinţarea bazei militare de ocu…, pardon, de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu. Ce a lucrat Dl. Aurescu-Goldstein pentru România ? Să aflăm:

-Baza rămâne în proprietatea şi sub jurisdicţia suverană a României

-România va stabili un spaţiu aerian restricţionat în jurul bazei

-Numărul membrilor forţei SUA în Baza de la Deveselu nu poate depăşi 500 de persoane

-SUA vor utiliza, „în măsura posibilului”, cetăţeni şi firme româneşti pentru contracte la Deveselu

-România nu îşi asumă răspunderea pentru prejudiciile aduse înafara teritoriului său

-România şi SUA îşi împart costurile pentru bază (am aflat cum: totalul de $400 mil., va fi suportat 90% de către România, restul de 10% de către „partenerii” noştri- nb)

-Statele Unite vor avea autoritate exclusivă asupra operaţiunilor

Să o luăm punctual:

1. Cum vine treaba cu „jurisdicţia suverană” a României, câtă vreme SUA are autoritate exclusivă asupra operaţiunilor, cumva ca şi cu închisorile CIA, unde băieţii din DGIA aveau misiunea asigurării perimetrului fără a putea pune piciorul înăuntrul său, în vreme ce agenţii CIA scoteau unghii şi dinţi în linişte şi pace? Ce pată de ruşine a adus abominaţia aceea pe obrazul României!

2. Credeţi că Rusiei îi va păsa că „România nu îşi asumă răspunderea pentru prejudiciile aduse” atunci când rachetele ofensive americane o vor lovi, sau maidegrabă că vor lansa tot ce au asupra oraşelor noastre?
Tare le mai place unora să poarte războaie prin proxy, cu ajutorul trădătorilor şi al fraierilor, fără ca ei să sufere vre-o consecinţă, înafara pierderii unei baze aflate pe teritoriu străin! Adevăraţi maeştri în scosul castanelor din foc cu mână altora…

3. Dacă împărţim frăţeşte costurile pentru bază, nu ar fi firesc să împărţim şi responsabilitatea operaţiunilor sale? Cine ne garantează că SUA nu va înlocui în toiul nopţii rachetele defensive sol-aer, cu unele ofensive sol-sol –se merge pe încredere ?
Malta şi Ialta le spun ceva domnilor din MAE al României?

Mai este încă o muscă în alifia acestui acord:

„Acordul dintre România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu este încheiat pe perioadă nedeterminată, însă poate fi denunţat în orice moment de către oricare dintre părţi, prin notificare scrisă, dar care îşi ca produce efectele în termen de doi ani.”

Deci dacă vrem să încetăm acordul, aceasta nu poate avea loc mai devreme de doi ani de la data notificării. În acest timp, ei vor putea face ce vor, iar lucrul de care trebuie să ne temem este că vor agrava şi de-a dreptul ataca Rusia. Judecând după răspunsul oferit de câtre Rusia, Georgiei, credeţi că ne va fi moale? Oare să fie asta cheia înţelegerii profeţiilor care spun că sudul şi estul României vor fi praf şi fum?

Măi fraţilor, politicienii „noştri” sunt echivalentul unui copil de trei ani cu o cutie de chibrituri în mâini, aflat lângă perdeaua groasă din camera de zi!

Merită citat şi nevrednicul primar al comunei Deveselu, unul care înţelege emanciparea economică a comunităţii, prin prostituţia fetelor din sat:

“Fetele din zonă îi aşteaptă cu braţele deschise pe americani.”,
GHEORGHE BECIU, primar comuna Deveselu

Da dom’ primar, nădăjduiesc ca tocmai fiica d-tale să-ţi facă bucuria unui nepot cu unul dintr’ ăştia:

31 răspunsuri

 1. Si ma rog de cine ne va apara acest scut anti-racheta ? Santem pe picior de razboi cu vreo tara vecina si nu o stim ? Probabil o sa arunce bulgarii in noi co rosii si castraveti ? Cred ca aceasta baza amplasata la noi nu era necesara .

  • @marius: CORECT. Sa ne explice Dl. Presedinte, caci poate, intrucat toate serviciile ii sunt subordonate si raporteaza la „domnia sa”, iar acordul a fost decis in CSAT care e o institutie a noastra, a poporului Roman, ca si serviciile:

   1. CINE SUNT DUSMANII? NUME, ADRESA. Noi nu avem nici cel mai mic indiciu din toate stirile oficiale is alternative ca exista relatii conflictuale de asemenea anvergura cu cineva pe planeta acesata.

   2. MOTIVUL PENTRU CARE DUSMANII DE LA PUNCTUL 1 NE DUSMANESC ASA TARE CA VOR SA NE BOMBARDEZE INTR-ATAT DE RAU CUM NOI NU NE PUTEM APARA? Ce am facut noi sa ii deranjam asa tare? Nici aici nu avem vre-un un indiciu.

   3. CE MASURI A INTREPRINS DL. PRESEDINTE AL ROMANIEI PENTRU A IDENTIFICA SI DETENSIONA STAREA CONFLICTUALA? Sa ne arate agenda de lucru a ultimelor 6 ani in care trebuie sa se vada pe cea mi inalta prioritate : cand si unde a prestat intalniri, discutii, cand si pe ce subiecte a ordonat si a analizat rapoarte, cercetari, ce aliante a organizat pentru convingerea acestui cumplit dusman de a renunta la planurile de a ne ataca si in cazul in care a esuat, si vrem probele care atesta ca a tot incercat si a esuat, ce masuri a intreprins sa il descurajeze pe dusman folosindu-se de aliante cu terte state cu care dusmanul are interese ci cu care ar putea ajunge in conflit daca ne ataca.

   Sau instalarea acestei baze are ca scop creerea unui dusman care acum nu exista, a unei situatii inexistente acum, sau mai cumplit, organizarea unui pretext sa fim atacati sau macar sa fie initiat un razboi cu scop de acoperire pentru genocid, in care si noi sa fim implicati pentru a fi exterminati?

   Daca nu poate arata un dusman in situatia 1, atunci ne aflam in oricare dintre ipotezele din situatia 2, ce se incadreza in fapta de inalta tradare, dar ….. ce noroc poate avea, caci se zice ca va fi scoasa din Codul Penal gratie asumarii codului de guvernul independent condus de politicianul independent Boc.

   Ma intreb ce pozitie ar fi luat Ceausescu (ala de i se zice „dictatorul”, va aduceti aminte? cel executat pentru grave prejudicii aduse economiei nationale) daca i se propunea sa permita rachetre americane la Deveselu? Sau poate pe cele americane le respingea dar pe cele rusesti le accepta?.

   Parerea mea.

   Multumesc pentru atentie.

   • Logic si coerent ceea ce spui, dar in conditiile unui stat suveran, nu a unei colonii…
    In rest, nu pot sa nu vad si umorul nebun de care dai dovada; Basescu, detensionator de stari conflictuale? Hihihihihihi! Hohohohohoho! Hahahahahaha!

    • „Basescu, detensionator de stari conflictuale? ”

     Desigur, cu ajutorul lui Aliodor Manolea (ce nume de tigan!) si numai cata vreme situatia se schimba in favoarea sa.

 2. Un articol excelent !
  Din pacate lumea este buimaca si fara orizont…
  multi habar n-au pe ce lume traiesc, beau bere si asculta manele… si asta e tot ce-i intereseaza.

  • Multumesc! Din pacate totul trece prin burta. Va fi mai rau pentru multi inainte de a fi mai bine, desi tare mi-as dori sa nu fie asa.

   • @Ninu, Eufrosin: CORECT DAR …. desi majoritatea nu prea inteleg ce se intampla la nivel constient, de exemplu asa cum putem intelege noi care scrim pe acest site, asa cum putem conceptulaza, sintetiza si cuprinde succint si cu claritate si mai ales cu capacitatea de a comunica scurt, esential si util, ei, majoritatea, asa cu capul la mici, bere si televizor, inteleg in mod corect lucrurile la nivel intuitiv ca sa nu spun mai abrupt: visceral, si actioneaza de multe ori fara sa inteleaga alegand varianta cea mai buna, daca insa au numai variante rele, aleg varianta cea mai putin rea, in mod corect. Nu contest ca ei nu pot rationa, dar aleg varianta cea mai buna dintre rele. De unde stiu? Din propria cercetare directa.
    Eu intreb continuu oameni pe care nu ii cunosc, pe strada, in piata etc care ii aud ca fac cate un comentariu nemultumit de starea lucrurilor. Intru in vorba curios sa aflu cat stiu si cat pricep de fapt.

    Am constatat, cu uimire recunosc, ca sunt constienti la un nivel enorm atat de sursa cat si de natura problemelor Romaniei. Sunt, desigur, descurajati ca nu pot face nimic si eu intotdeauna ii incurajez cat se poate sa actioneze spre adevar si respingerea oricarei atitudini pesimiste. Concluzia mea este ca desi preocuparile lor sunt simple, rudimentare, si in mare masura se limiteaza la propriile interese imediate si senzoriale, respectiv satisfacerea instantanee a dorintelor, exista o intelepciune si o intuitie care functioneaza in spate, in inconstient am putea spune, si care pare a fi ceva ce sta de veghe pregatita sa directioneze actiunea cand conditiile sunt favorabile. Sper sa nu ma insel, sa ma “imbat” cu apa rece, dar nu e ceva ce citesc in carti sau pe net, e ceva ce descopar in timp real eu insumi, acum, din contact direct cu oameni simpli aici in Bucuresti, nici in centru dar nici la periferie, cumva asa zisi oameni “comuni”, Normali.

    ESTE EXTRAORDINAR DE INCURAJATOR. Este pentru mine o dovada ca avem pentru cine sa cautam solutii, avem tacit un suport si cu atat mai mult cu cat am reusi sa ajugem sa le transmitem ce stim si sa ii informam (acesta este si un motiv pentru care toate caile de comunicare sunt controlate de paraziti infractori si primitivi, pentru a impiedica ca informatia corecta sa ajunga la mintile Romanilor mai ales la nivel intuitiv, inconstient dar esential in luarea deciziilor si directionarea actiunii). Omeni normali par a se orienta in mod corect, a alege cel mai bine dintre cele mai mici rele. Nu au de unde sa aleaga dar aleg bine. Repet: NU AU DE UNDE SA ALEAGA. Eu am ajuns la convingerea ca atunci cand au ales intre Ceausescu si nu se stia inca cine, intre iliescu si Constantinescu, Iliescu si Vadim, intre Basescu si Nastase, intre Basescu si Geoana, au fost constienti ca au ales intre doua rele, UNUL CUNOSCUT PE CARE NU IL MAI VROIAU SI UNUL NECUNSOCUT CARE PREZENTA EVENTUALA POSIBILITATE DE A FI MAI MIC CA CEL CUNSOCUT. O alegere inteleapta. Pentru cei curiosi, stim ce poama e Nastase dar ca sa sti cine e Geoana, el fiind seful sectiunii din Romania a lui Aspen Institute, intrati si cercetati ce fel de organizatie este asta !!!

    PROBLEMA INCA ESTE CUM SA FACEM CA ACEI ROMANI CARE POT CONDUCE TARA SPRE MULT MAI BINE SA NU MAI FIE IMPIEDICATI SA AJUNGA PE LISTE LA ALEGERI?

    CUM SA FACEM CA PRIN MIJLOACELE DE INFORMARE IN PUBLIC SA AJUNGA INFORMATIE ADEVARATA?

    CUM SA FACEM CA SA NU NE MAI ASASINEZE LIDERII CARE FAC CEVA PENTRU ROMANIA?
    Acestea nu sunt porbleme la care omul simplu va putea gasi solutii. Nu ne putem baza pe ei sa organizeze solutii dar ne putem baza pe ei sa judece corect si sa aleaga si sa sustina pe cel cel mai util pentru Romania.
    Trebuie sa gasim raspuns la aceste probleme. Faptul ca shimbam idei, intrebari si raspunsuri aici si pe alte site-uri de calibru, cum e al domnului Profesor Coja, http://www.ioncoja.ro , este esential si poate este chiar punctul de pornire catre solutii concrete.

    Multumesc pentru atentie. Mult.

    • Completez: Romanii au ales nu numai intelept dar au ales CU MARE CURAJ SI BUNA CREDINTA!!! Au luat un risc. Au dat o sansa, un credit, stiind insa ca il dau unui ticalos, dar nu au avut nici o alta posibilitate, INCA.

     AU DOVEDIT CA SUNT DISPUSI SA SPRIJINE PE ORICINE PREZINTA SI CEA MAI MINUSCULA PROBABILITAT DE A FACE MAI BINE ROMANIEI SI LOR INDIRECT.

     Este formidabil de incurajator sa sti ca Romanii au asa o natura ca dau o sansa si unui ticalos. Dar daca ar veni un om de buna credinta sustinut de un grup de mare anvergura intelectuala si buna credinta nativa ca cei care scriu pe aceste site-uri? Un cosmar pentru dusmanii Romaniei.

     @Dem: ai dreptate, nu mai folosesc „acestei tari.” Multumesc.

     Multumesc mult la toti.

    • Adrian, cam 90% dintre persoane cand ajung la putere se schimba, asta este un fapt dovedit, Romania ca sa functioneze are nevoie de o presiune a societatii civile care sa oblige guvernul sa respecte legea. Din pacate in RO legea este facultativa si o respecta doar cei saraci.. bogatii sant mai presus de lege… iar societatea civila isi consuma energia discutand la coada la ghisee si cam atat…
     Eu sant foarte pesimist si zic ca …viitorul NU suna bine 😦

     • Am mai propus in alta parte un sfat al batranilor…O adunare de profesionisti avand in spate cariere si recunoasterea profesionala a breslei lor. Credeti ca astfel de oameni vor arunca peste bord un prestigiu construit prin munca de zeci de ani, numai pentru nu stiu ce avantaje materiale? Recunosc ca ideea e inspirata din traditia dacica…

      • Ideea este logica, si cred ca pusa in practica ar fi foarte buna… Ma tem insa ca ideile bune vor ramane doar idei. Eu inca nu pot intelege cu de nu santem in stare sa avem macar o lege electorala ca lumea care sa nu mai permita frauda… Ca asa doar cu idei bune nu putem face nimic… daca la conducere ajung doar cei cu idei rele.

       Noi votam pe cine vrem noi, si presedinte iase cine vor „ei”… asta e dramatic 😦

      • Fii pe pace draga Mos Darie, urmeaza si acest sfat al batranilor. Se va numi „Sfatul Romaniei”.

      • Gândim la fel şi totuşi diferit, …..dar suntem prea puţini.

       Precum în anecdota cu Gigel care a venit zgâriat acasă şi a motivat că a jucat hora în jurul bradului dar hora era prea mică, doar din el şi Măriuca.

       Atunci când trufia va fi dezavuată, recunoaşterea meritului celuilalt nu va mai constitui o problemă iar valorile profesionale şi sociale vor ajunge unde le este locul.

       Cele mai simple exemple sunt aici, unde un neica nimeni se declară fără pic de jenă ca „umplut de silă” citind opiniile….diferite.

     • Inaintea implinirii faptei, e gandul care a dus la ea. Sa lasam deci gandul cel bun intru Hristos, sa ne calauzeasca!

      • Da, Eufrosin, sună încurajator dar să nu uităm că nimic nu se face de la sine şi mai ales nu se face din buluceala sau zgomotele Turmei.
       Şi cel mai important este că orice construcţie, realizare, operă, faptă fundamentală presupune sacrificii personale şi colective.
       În spatele gloatelor mânate de „gândul del bun” au stat întotdeauna structuri şi bani, foarte mulţi bani.
       Să nu ne amăgim cu vorbe frumoase, oricâtă nevoie avem de ele.

 3. Eufrosin, nu e taman on topic, dar trebuie spus:
  „Comisia Europeana a aratat ca bancile europene au primit deja, din 2008, fonduri de 420 miliarde euro destinate recapitalizarii, si ca sunt in consecinta mult mai solide decat acum trei ani.

  „Recapitalizarea bancilor europene este in derulare, se intampla deja”, a declarat purtatorul de cuvant al CE Olivier Bailly.”
  Sursa: Wall-Street on line
  Adica fiecare locuitor al Europei a platit cate 1000 de EUR pentru capitalizarea bancilor. care banci stiam eu ca au actionari privati!
  Se cheama, simplu, HOTIE!

 4. @Ninu: buna ta credinta si inteligenta trebuie completata cu abilitatea pe care ticalosii fac orice e posibil sa nu o capatam, respectiv (si aici o sa sari ars, caci voi spune ceva contra a ce ne invata ticalosii de o viata) SA ACTIONAM I BAZA FAPTULUI DE VIATA CA NIMENI NU SE SCHIMBA, NICIODATA, INDIFERENT DE CELE PRIN CARE TREC IN VIATA. CUM TE NASTI, ASA TRAIESTI, ASA SFARSESTI. Tu te-ai nascut un om de buna credinta, integru (de la intreg!) si nimic ce ti se poate intampla in viata nu te va schimba astfel incat sa faci acte de ticalosie, crima sau distrugere.

  Motivul pentru care ticalosii, parazitii, infractorii ne antreneaza sa gandim in sensul in care oamenii se schimba este urmatorul: toti oamenii s-au nascut perfecti, INCLUSIV EI, curati, cinstiti, dar … influentele, circumstantele, mediul, societatea, adica … NOI suntem de vina ca din niste persoane perfecte (EI) care dupa declaratii, vor sa faca tot binele din lume noua si Romaniei, nu prea le iese, si cand sunt prinsi ca ne fac tot raul posibil, e vina noastra ca in copilarie au avut necazuri, lipsuri, vezi draga, voi, adica noi, suntem de vina ca din niste fiinte perfecte care si acum au cele mai bune intentii au ajuns niste ticalosi. Cumva, fara nici o explicatie aparenta, ei si famillile lor evolueaza intr-o abundenta materiala indescriptibla. REPET: un mecanism care in mod “misterios” face ca niste fiinte perfecte la nastere sa comita infractiuni si distrugeri si sfarsesc bogati peste orice imaginatie in timp ce noi, condusii ramanem in tot mai adanca saracie. CEVA NU SE LEAGA. ORI SUNTE NOI IDIOTI, ORI O BUCATA DE INFORMATIE NU E ADEVARATA SI SE PUNE CA BATUL IN “ROATELE” LOGICII.

  SI BUCATA DE INFORMATIE CARE NU E ADEVARATA ESTE CA EI …. S-AR FI NASCUT PERFECTII SI ESTE VINA NOASTRA CA AU AJUNS INFRACTORI.

  ADEVARUL ESTE CA EI S-AU NASCUT INFRACTORI, TICALOSI, DEGENERATI DAR INTELIGENTI. Nu e vina lor. NIMENI nu poat face nimic sa schimbe asta. Dar nici nu este permis sa ascundem acest fapt.

  ALT FALS: INTELIGENTA ESTE GARANTIA UNEI CONDUITE BENEFICE SOCIAL, A UNUI CARACTER CORECT, BUN, CIVILIZAT. Noi toti stim ca inteligenta fiind capacitatea de a opera cu informatii, a face asocieri, analize a ajunge la concluzii superioare informatiei din care concluziile sunt asamblate, si tot mai sus in acest mecanism, concluziile la care ajungem sunt blocuri primare pentru concluzii superioare, ce impiedica pe un monstru primitiv sa dispuna de acest instrument? NIMIC. Ce va face cu el? Evident ceva monstruos. Si fac “baietii rai si fetele rele” mnstruozitati tot mai sofisticate de milenii.

  Instinctul lor de supravietuire ii indeamna sa puna mana prin orice metoda pe controlul institutiilor care i-ar marginaliza si pe mijloacele prin care noi am putea afla acest adevar si care, odata ajunsa la cunostiinta victimelor, ar conduce la anihilarea acestui mecanism. Sunt astfel nevoiti sa se infiltreze si preia conducerea in economie, politica, mass media, educatie si supravietuiesc parazitar infectand societatea umana buna si credula si tinand-o in jug, constrngand orice mecansim care i-ar putea detrona, in fapt o conspiratie a ticalosilor pentru mentinerea unei tiranii private prin asasinat individual si in masa.

  Cu ajutorul internetului insa au pierdut controlul asupra informatiilor si prin asta au luat-o pe calea pieirii. Foarte incet dar sigur. Cu fiecare articol ii dam inapoi cate un pic.

  Estimarea mea, intuitiva, nu pot dovedi ci doar afirma si dumnevaostra sa va faceti propria estimare, este ca in jur de 90% din capacitatea umana de creatie si productie de rezultate pozitive pentru societate este sugrumata si impiedicata pentru ca ticalosii sa poata mentine controlul sistemelor statelor. Cat de bine am putea trai toti daca nu ne-ar saraci si strica viata si minti si dezinforma nu nu am fi confuzati si asmuti unuii impotriva altora si nu ni s-ar distruge lucrurile facute de catre ACESTI PRIMITIVII DEGENERATI INTELIGENTI? Ei nu apartin numai unei anumite rase, evrei, tigani etc ci apar natural in toate neamurile si se aduna in conspiratiile, care desigur nu exista, pentru pentru a supravietui.

  Si in final, daca ne uitam realist ca multi se nasc cu defecte majore, se nasc ticalosi, infractori, admiterea acestui fapt de viata are ca consecinta imediata sa vom vrea sa stim despre acest aspect INAINTE de a mandata orice persoana sa decida asupra vietii noastre. Am veghea. Am intreba de la bun inceput: avem dovezi ca nu e degenerat, infractor, ticlos? Avem dovezi ca a facut bine pentru comuniatile prin care a locuit? La locurile unde a muncit si a trait? Am inlatura din timp ticalosii si infractorii care nu ar mai avea nici o sansa sa acceda la funtii in stat, pe liste de alegeri etc. Am fi sensibili la acest aspect si nu ar mai putea trece de cenzura acestui criteriu aplicat de public.

  Apropos, cine se opune controlului informatic al societatii? Sunt doua ipoteze: 1) oamenii de buna credinta care se feresc de ticalosii de la conducerea statelor care ar putea utiliza informatia impotriva oamenilor de buna credinta sau 2) ticalosii pentru a ascunde adevarul despre ei fata de oamenii de buna crdinta? Raspuns: “ghici ciuperca ce-i?” Ticalosii au acaparat controlul mijloacelor tehnice in soceitate asa ca nu au nici o problema sa afle totul despre noi, vrem nu vrem, noi nu putem face nimic sa ii impiedicam, opozitia noastra nu are nici un efect. Deci …. Cine se opune de fapt controlului public al datelor despre persoane? Evident, conducatorii ticalosi pentru ca noi sa nu stim ce au facut si ce fac ei. Nu colectarea informatiei este o problema ci CALITATEA OAMENILOR CARE O FOLOSESC, care va decide scopul in care informati va fi folosita, si ne intoarcem la mecanismul de acces al ticalosilor paraziti infractori la functiile din stat.

  Eu propun ca intrega informatie despre orice persoana care are o functie publica, de la Presedinte pana la cea mai mica functie de Paznic sa fie disponibila public pana la cel mai indepartat moment posibil in trecut si toate persoanele sa fie monitorizate video si audio continuu si datele disponibile pe internet in timp real, sa stim ce fac cu banii si viata noastra acasa la birou, oriunde se afla. Ei traiesc pe spinarea noastra si pretind ca lucreaza pentru noi, IAR CA SEFI SI BENEFICIARI AI SERVICIILOR LOR, NOI TREBUIE SA FIM SIGURI DE CA LUCREAZA IN INTERESUL NOSTRU SI NU ASCUND NIMIC DE NOI, trebuie deci sa vedem sa sa auzim ce fac in fiecare secunda in care noi ii sustinem si ei decid in chestiuni de care depinde viata noastra. Nu e permis ca sa le dam case, palate, masini, avioane, yachturi, calatorii, sa ne ia banii si viata si sa nu stim ce fac ei cu munca noastra si timpul lor. Nici o persoana care are banii si decizia asupra societatii sa nu poata ascunde nimic. De exemplu, am fi putut afla in timp real si cu cine a luptat Basescu si a esuat sa rezolve agresiunea asupra Romaniei, a carei solutei mai este doar amplasarea rachetelor americane pe teritoriul nsotru. Sau nicodata asa o ticalosie nu s-ar fi putut intampla in ipoteza implementarii propunerii mele.

  Multumesc mult pentru atentie.

  • Doar faptele contează. Faptele sunt rodul convingerilor şi al efortului personal. Convingerile sunt generate de credinţa personală şi nicicum ideologie, fie ea creştină.

   Trăim o realitate, oare nu avem nimic să ne reproşăm privind comunicarea cu semenii noştri sau cu cât contribuim la bunul mers al societăţii?

   Eu cred că totul pleacă de la fiecare şi se manifestă asupra fiecăruia, după gândurile şi faptele noastre.
   Restul, sunt doar consecinţele dirijate de către cei care ne influenţează prin manipulare şi propagandă.

 5. Acordul prevede că americanii vor suporta integral cheltuielile de transport, construcţie, întreţinere şi operare a elementelor sistemului, precum şi pentru utilităţi sau telecomunicaţii, iar românii vor suporta cheltuielile pentru facilităţile pe care le folosesc şi taxele locale pentru terenuri şi clădiri.

  90%!!!???

  • Zau asa-i!

   „Costurile pentru amenajarea facilităţii de la Deveselu sunt de aproximativ 400 de milioane de dolari, a precizat, vineri, secretarul de stat Bogdan Aurescu, menţionând că în jur de 40 de milioane de dolari, reprezentând costuri anuale, vor fi suportate exclusiv de SUA”

   http://www.mediafax.ro/politic/amenajarea-facilitatii-militare-de-la-deveselu-va-costa-400-de-milioane-de-dolari-8791290/

   Vezi ce targ bun a „negociat” Aurica asta pentru noi?

   • @eufrosin: vad citat de pe mediafax si cineva a intrebat cu cateva saptamani inainte, cand eu nu am avut timp sa scriu, cine este acest „mediafax”: Este o agentie de stiri, adica filtreaza stiri, a lui Adrian Sarbu cel cu MEDIA PRO, PROTV, PROTV si alte PRO…, conglomerat de organizatii care au ca obiect de activitate real manipularea opiniei publice cu stiri false, promovare de valori distructive ambalate in distractie etc., grup de firme detinute si controlate de Ronald Lauder http://www.erichufschmid.net/TFC/Bollyn-mossad-911.html
    http://www.erichufschmid.net/TFC/Bollyn-Olmert-23Dec2006.html
    http://www.erichufschmid.net/Neanderthals/More-Neanderthals-3.html

    ,despre care suntem aiuriti sa stim doar ca e fiul lui Estee Lauder cea cu parfumurile, dar ni se ascunde ca in functia de sef al departamentului de privatizare al Port Authority of New York, a aranjat ca turnurile gemene World Trade Center sa treca in concesiune pe 99 de ani in iunie 2001 in controlul lui Larry Silverstein pentru a se face ultimele pregatiri spre a fi demolate 3 luni mai tarziu cu explozivi de cea mai inalta tehnologie, declansati si coordonati de la centrul de comanda de la etajul 21 al World Trade Center nr. 7 detinut de Larry Silverstein, demolat si el 7 ore mai tarziu, unde printre alte maruntisuri se aflau arhive sensibile ale CIA si FBI, si multe alte date interesante care daca nu le sti sau nu te intereseaza, mai bine iei niste mici si bere si dai pe posturile lui Lauder si Sarbu supranumit pe drept “VOMA” (stiti, ala cu “acum da-le VOMA” vorbind de noi/voi care va uitati la posturile lor si cea ce au pregatit ei pentru “distractia” voastra), altfel spus, ei va dau voma lor intelectuala si noi/voi o ingurgitati cu efectul previzibil de intoxicare si nedumerire.

    Valul se ridica de pe crimele lor. IREVOCABIL.

    O minte care a luat cunostiinta cu adevarul, nu mai poate reveni la gandirea ce a avut-o inainte.

    Multumesc pentru atentie.

 6. Eminescu spunea „nu credeam sa’nvat a muri vreodata”, facandu-l pe N. Stanescu sa spuna ca este cel mai frumos vers din poezia romaneasca. Nu vad in acesta nici macar un cuvant pretentios, nici un neologism sau cine stie ce constructie complexa. Este limba romana in forma ei pura.

  As putea sa scriu in continuare pe aceasta tema dar ma opresc aici si incerc sa trag si o concluzie: omule, romanule, ai destule cuvinte dintre care sa alegi pentru a-ti exprima ideile. Nu cauta ceva spectaculos doar pentru a bucura ochiul sau urechea. Nimeni nu simte nevoia sa fie tratat de sus si de mult ori se poate intoarce impotriva ta. Daca nu ai ce sa spui mai bine taci. Daca ai totusi ceva de afirmat mai intai incearca sa o spui simplu pentru ca romanul a iubit mereu muzicalitatea si vorbele destepte spuse bine.

  In incheiere un fragment sugestiv primit pe mail de la un prieten al unui prieten al unui prieten………..

  Simptomatic, idiosincrazia dilematica isi reverbereaza atenuant ecourile absconse protoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismului incandescent de sorginte medievala, capsuland filonul crepuscular sincretic si aluziv metempsihotic al transmigratiei alchimice inspre circumvolutiunile interioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supape paleontologice inspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista, intr-o veritabila recrudescenta de esenta in ultima intanta- ludica, torturant-metafizica a senzorialitatii iluzorii, dar atat de vibrant hedonistic reprezentate, inteleasa ca o negare lipsita de rigurozitatea demersului stiitific, posesoare a unei natui mai curand intuitiva si instinctuala a acelor cauze primare, antepostulate de ganditorii clasicismului elen in perioada de maxima inflorire a democratiei antice, urmata -asa cum stim inca din traditia empirismului occidental care se sustrage inferentelor mediate- de deconstructia treptata a modelelor eluctabil utopice de inflexiune sociala reflexiva, contextual orientate inspre sevele pulsatorii ale neoclasicismului modern, ale carui ramificatii pot fi, totusi, percepute indubitabil mai curand a priori ca fiind personificari oximoronice volitiv-diminutivale ale starilor extatice, autosuficiente degajate prin intermediul apropierii omului de incantatiile onomatopeice ale naturii, impletite intr-un conglomerat de relativism amorf cu rol partial catalizator dar fiind si un filtru prin catharsisul emanat de intreaga arborescenta desemnata conventional ca „fiinta universala”, in care se regasesc avanposturile ultime ale increatului semimaterializat, asta daca privim holistic hermeneutica afirmatiei mele, bineinteles, in nici un caz din perspectiva marginitoare a fracturismului osmozei neeuclidiene, care diverge ca factor de bruiaj in lumina degradanta a cortexului evanescent acestui univers prafuit de amprenta maculanta a ingradirilor stranietatii darwiniene, dezolantei cioraniene si frustrarii freudiene, pentru a numi doar cateva.

  In caz de asemanare cu fiinte reale este doar o simpla coincidenta, n-o bagati in seama sau… n-o socotiț;

  SURSA: pescuit pe net

  • @suveranul: de acord, dar vrand sa inteleg, va solicit sprijinul sa ne aratati daca va referiti in general sau legat de vre-un pasaj din comentarii, si daca da, la care?

   • @adrian…….rul Eu doar am falfait batistuta alba , dar o „persona non grata” a inteles ca i-am aruncat manusa in fata. „Raspandelul” stie atat de multe despre (“jeg”-urile de la “Ştefan Gheorghiu”), datorita caruia este firesc a se conlcude ca, a petrecut mult timp cu dansii… cu toate ca respectivul a nesocotit o rugaminte de-a mea.

    Credinciosii sunt fratii mei!

    • „………“Raspandelul” stie atat de multe despre (“jeg”-urile de la “Ştefan Gheorghiu”), datorita caruia este firesc a se conlcude ca, a petrecut mult timp cu dansii… ”

     Iată mostra care îmi confirmă dreptul de a fi folosit cuvinte atât de dure împotriva acelora care, infestează prin impostură pătura socială ce se presupune a fi intelectualitatea românească. Hal de logică şi exprimare.

     Am urmat cursurile unei facultăţi şi post-universitarul într-un domeniu în care politrucii vremii cu greu puteau răzbate, dar nu îi pot uita pe idioţii cu putere de decizie care mă puneau la punct amintindu-mi că „nu recunosc rolul conducător al partidului”, adică al lor, înfumuraţi şi proşti. Ei erau reprezentanţii Partidului, ei erau atunci, ca şi astăzi, dumnezeii României, cei care decid în numele românilor. Nişte jeguri!

     Tipul acesta de scârnăvie nu a dispărut, aceşti aparenţi care cred că dacă au fost „cineva” acum mai pot reprezenta altceva decât gunoaie ale istoriei. Scursori sociale care prin comportament agresiv – fie duhovnicesc, fie social, fie economic, mint şi trăiesc o continuă impostură.

     Aceşti indivizi ne slăbesc coeziunea, ca Popor!

     Cât voi mai crede în site-ul lui Eufrosin, voi rămâne. Este un site păstorit de oameni curaţi la suflet pe care îi respect. Aceia care au simţire românească au în mine un prieten, care le oferă un suport moral şi cultural, atât cât am putut acumula.

     Celorlalţi, trufaşilor consumatori de cuvinte goale, am să vă pun oglinda în faţă. Să vă vedeţi şi să vă vadă oricine în hidoşenia voastră sufletească.

     Aveţi grijă cui îi spuneţi „frate”
     dem

  • Cat „bullshit” impachetat in cuvinte mirobolante a putut sa scrie prostul ala’ ! Filozofia fara Hristos chiar duce intai la caraghioslac, apoi la pierzanie.

   • NU-i filosofie! e pretiozitate snoaba si semidocta! Daca-l pui pe nataraul autor al betiei de mai sus sa explice sensul cuvintelor folosite, nu va sti sa traduca in romana mai mult de un sfert…Ce sa mai zicem de sensul intregului, care ii scapa, intreaga compozitie fiind un mod de a se baga singur in seama! Curata schizofrenie! Si extrem de asemanatoare cu discursul unor masoni, mari amatori de forme fara fond!

    • He, he, ai dreptate!

    • Preluarea aiuritoarei expuneri nu este decât un mod inteligent de a răspunde postărilor mele. Eu sunt cel vizat, şi aş fi încântat să cunosc sensurile atâtor neologisme sau cuvinte rare.

     Din păcate, aceasta este realitatea. O cultură aparentă, asemenea măcelarului care înveleşte carnea cu hârtia din cartea de istorie pe care nu a citit-o niciodată.

     Ironia de mai sus, specifică personajului scârbit de ce nu înţelege şi plin de silă faţă de esenţa comunicării, este specifică proletcultistului, celui care a terminat gimnaziul direct din clasa a patra, liceul la seral în 8 ani parcurgându-l doi ani într-un an iar facultatea la Spiru Haret, faimoasa fabrică de atestate pentru idioţi.

     Asemenea personaje care se arată „pline de silă” şi încearcă ironii din „Urzica” anilor 70, copleşit de credinţă religioasă, reprezintă una din cauzele pentru care am ajuns aici.

     Este simbolul „intelectualului” activist din socialism şi al tâmpitului obraznic ce nu înţelege că oamenii trebuie să comunice pentru binele general şi nu pentru a apărea în faţa celorlalţi ca valori.

     Aţi fost, datorită bunei dvs. credinţe, luaţi în batjocură şi aţi servit ca autentic, un articol unde se critica excesul de rafinament literar sau artistic prin care oamenii de cultură încercau să se deosebească de „jeg”-urile de la „Ştefan Gheorghiu”, faimoasă şcoală de partid, unde s-au format majoritatea „tovarăşilor” aflaţi astăzi la putere.

     Aş risca un pariu că individul cu „ironia”, desigur forumistul, este un asemenea absolvent.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: