Derutarea românilor şi un anunţ important


Băsescu către popor la proteve:

Voi cere investitorilor sa bea apa de la Roşia Montană pentru a arăta că nu e toxică

Vorbe populiste aruncate de către nemernicul facilitator al jafului României în favorul tuturor otrepelor aciuate pe la noi, în cârdăşie cu primitivii înfipţi în scaune înalte autohtoni (îndatorat lui Adrian românul, pentru expresie!).

Fireşte nu de cianuri e vorba, ci de aurul, argintul si wolframul aflate de milenii în Munţii nostri Apuseni, bogăţii care trebuie să ramâna ale noastre, ale românilor pentru totdeauna.

Vă dati seama cât de puternic ar fi leul atunci când un BNR neinfestat de iţăreşti îl va baza pe comorile pământului nostru ? Imaginaţi-vă Leul ca valută forte iar România suverană şi independentă, motor al agriculturii şi al industriei europene, apoi să ne dăm mana pentru a obţine asta!

Cât de rapid s-ar putea replăti datoriile externe asumate de către ticăloşii care ne calcă pe gât de 20 de ani încoace..

De vom permite jaful ăsta, într-adevar nu vom fi meritat să moştenim o ţară atât de frumoasă şi de bogată precum România!

Si anunțul promis:

Tabăra Internațională Reclaim the Fields – Pământul este al nostru

Ediţia 2011

Data: 21 – 30 septembrie

Locație: Roşia Montană, Romania

Mâncarea, pământul, seminţele şi cultura locală, tradiţională sunt mult prea importante pentru a fi modificate şi centralizate de sistemul modern, capitalist. Noi ne opunem ideii de profit fără scrupule prin însuşi stilul nostru de viaţă: susţinem şi ducem o viaţă tipic ţăranească, adoptăm metode alternative de trai şi practicăm munca agricolă în cadrul unei comunităţi. De aceea credem că pământul este al nostru şi că este momentul să acţionăm pentru a îl recâştiga!

O Românie nouă, vremea ei a venit!

46 răspunsuri

 1. Multumesc pentru vot draga Delilah!

 2. Posibil vorbeşte pentru alţii, se implică, precum tema cu renegocierea contractului, bate şaua să priceapă “Roşia Montană Gold Corporation” 🙂

  • In pozitia lui ar trebui sa vorbeasca in numele nostru si sa ne reprezinte interesele, ori el numai asta nu face.

   • Se implică personal la un proiect care scârţie din 1997 şi mai trebuie uns, de aceea spun că bate şaua să priceapă … 🙂
    Despre “Reţeta Roşia Montană”, invitaţie la un funny photo retouch.

 3. m-am gandit la o solutie pentru deseurile de la Rosia Montana:
  sa le duca acasa la ei! si sa le si bea daca vor si sa faca baie in ele!

 4. Spun specialistii in economie ca tara noastra ar putea sustine cu hrana 80 milioane de locuitori.Iar noi suntem doar cca 20 de milioane…si suntem la nivel de subzistenta!
  Daca am scapa de tradatorii din esichierul politic ce ne-au jefuit sistematic de la revolutia din ’89 si pana azi,acest popor ar trai ca intr-un rai terestru,fara nici o exagerare.Avem patru anotimpuri,toate formele de relief,sute de rauri,mii de izvoare,iesire la mare,delta,bogatii ale solului si subsolului(aur,uraniu,minereuri feroase,neferoase,gaze,petrol)…si suntem cei mai saraci din Uniunea Europeana…! Marile puteri se hranesc prin tentaculele caracatitelor politicianiste tradatoare,implementate de ele in carnea poporului roman.Cu atatea bogatii in jurul nostru,iar noi romanii murim de foame si saracie!

  • se pare ca mai nimeni nu remarca nivelul deplorabil al degradarii prostirii si vicierii locuitorilor acestor meleaguri, poate ca o consecinta a celor 45 de ani de comunism.oare e asa greu sa intelegem ca marea noastra majoritate suntem inculti , prosti, curvari, betivi etc ??? de aia face oricine orice vrea cu acest neam.sunt prea putini romani cu traire curata, inteligenti, culti si credinciosi.restul sunt o masa de manevra excelenta. pana cand nu se va mari considerabil procentajul celor cu o viata curata, desprinsa de mocirla patimilor si a prostiei, nu putem face prea mare lucru

   • Prin minte vine totul, deci sa lucram la mintea romanului!

   • Aici greşeşti amarnic, beţivi, proşti, curvari, inculţi au şi alte ţări şi încă într-un procent mai ridicat decât al ţării noastre. Românii suntem un popor creştin ortodox, mila, smerenia, bunătatea ne caracterizează, de aceea profită mulţi de noi. Cu toate acestea, smerenia nu înseamnă să ne aplecăm în faţa tăvălugului mediatic ci să răspundem cu dârzenie. Sunt destui oameni deştepţi în ţara, ei doar trebuie să ajungă la putere. Din păcate, mulţi din aceştia sunt eliminaţi sau reduşi la tăcere cu ajutorul mass media. Există multe cazuri de oameni capabili care au fost eliminaţi fizic: Antonie Iorgovan, Adrian Păunescu, George Pruteanu, Mihai Ungheanu şi mulţi alţii.

    • Asta cu mila, smerenia, bunatatea si crestinismul poporului nostru sint cam exagerate. Adica poate a fost valabil odata dar nu stiu daca ai iesit de curind pe strada, sa mergi cu masina, sa stai la o coada, etc. Fundamentalismul asta religios ne-a cam ingenuncheat complet, n-am nimic impotriva credintei dar una e credinta alta e manipularea prin intermediul religiei, au aparut biserici cite una pe zi si eu nu-i vad pe oameni cu nimic mai dezvoltati spiritual. Smerenie nu prea mai vezi cind e in stare vecinul sa-ti crape capul ca ai calcat pe presul lui sau i-ai zgiriat masina, bunatate la fel cind vezi ca are colegul de munca mai mult cu un milion decit tine, etc. Eu cred ca prea multa credinta la un moment dat dauneaza, se poate sa crezi ca nu mai e nevoie ca tu sa faci nimic, dumnezeu te va ajuta s-o scoti la capat, dar daca cumva dumnezeu e si el in concediu, asa vreo 2.000 de ani atunci cum ramine? Si mila se vede din plin, mai ales mila celor de la conducere fata de astia ca noi, mai bine ne-am educa pur si simplu si ne-am increde in primul rind in puterea noastra de a realiza ceva si de a putea lupta, fara sa ne mai facem sperante ca avem parte de vreun ajutor. Hai sa ne ajutam singuri sau intre noi inainte de a astepta un ajutor divin, care s-ar putea sa nici nu mai vina!

     • @ Costipuţă,
      Din respect pentru limba română, refuz scrierea cu sh sau tz în loc de ş sau ţ. Nickname-ul, oricât de aparte ar fi, este sugestiv.

      „Hai sa ne ajutam singuri sau intre noi inainte de a astepta un ajutor divin, care s-ar putea sa nici nu mai vina!”

      Excelent îndemn! Firesc, asumat, cu nimic pesimist, dimpotrivă.
      Mă mir însă că nu ţi-au sărit la beregată ţârcovnicii de serviciu, mari apărători ai nimic-ului din mintea lor.

      Dumnezeu ţine cu cei care au credinţă, iar dta lansând un asemena îndemn, ai demonstrat că ai o idee în care, ……CREZI.
      Varianta întrajutorării este consecinţa opiniei conform căreia încrederea în oameni nu a dispărut, prin urmare ne putem sprijinii unii pe ceilalţi într-o cauză comună.

      Ajutorul divin – fapt demonstrat, vine întotdeuna în urma respectării principiului cauzalităţii. Trebuie mult efort pentru a putea să ajungi prin rugăciuni la Divinitate, la Sfânta Treime, la împlinirea unu vis.
      Condiţia este să crezi, iar fraza pe care ai scris-o în final este a unuia care are toate şansele să fie auzit de DUMNEZEU.
      Felicitări, ai făcut posibil un pas de apropiere între oameni.
      dem

      • Intr-adevar un raspuns al unui om care gindeste si mai in profunzime, multumesc ptr intelegere, iar chestia cu tz in loc de þ, uita ca nici nu stiu care e caracterul respectiv este ptr a ma conforma la regulile netului si nu din alt motiv, limba engleza fiind baza, trebuie sa fac concesii. Cit despre nickname este o discutie lunga dar important e ca este sugestiv si socant, asta e important si ma caracterizeaza. Deci multumesc si bloguire placuta :-)!

     • După cele scrise mai sus, aş zice că tu judeci cu putza nu cu capul, după cum ţi-e şi numele. Scrii niste prostii mai mari ca tine. Dumnezeu ne-a dat minte şi raţiune, pentru a distinge binele de rău. Biserica Ortodoxă ne îndeamnă să muncim, nu să lenevim. Ai auzit de cele 10 porunci? Tu eşti spălat pe creier de mass media, nu ai habar ce înseamnă Harul Duhului Sfânt şi cum se poate el dobândi participând la sfintele Taine.
      „Fără de mine nu veţi putea face nimic” astea sunt cuvintele lui Iisus Hristos.

      • Daca eu judec cu putza dupa cum zici tu si am creierul spala, tu cumva ai creierul plin numai de credinta si ai ajuns la concluzia ca nu mai trebuie sa si gindesti cu el? Agitatori din astia care vad numai aparentele sint cu duiumul, de aia am si ajuns la nivelul asta, ca in loc sa trecem prin filtrul intelegentei si al logicii luam de bun tot ce ni se serveste iar tu aici esti exemplul perfect. Ma bucur ca te faci singur de ris iar mie nu-mi ramine decit sa te arat cu degetul!

   • ” inculti , prosti, curvari, betivi etc.” – te referi la presedintele nostru?

 5. Se pare ca Ceausescu a crescut la sin nu un sarpe , ci o serparie intreaga, si in 89, nu a fost distrus absolut nimic din vechea structura, ci au murit doar oameni nevinovati, ptr a infiinta o armata de asazisi revolutionari, si ptr a puteadiviza poporul , ptr a distruge toata economia ,si a avea motive de a face datorii si de a vinde tara cu tot ce are, bogatii , popor, si chiar si sufletele unora, care se numesc oameni de afaceri sau clasa politica. De ei trebuie sa scapam! Ori modelul Ghandi, ori tot poporul cu luminare aprinsa in mina si in fiecare zi in fata guvernului si a parlamentului , pina cind toti trintorii si capusele , vor fi nevoiti sa plece. Nemailucrind nimeni, se neplatind nimeni nici o taxa timpita inventata de guvern , sa vedem cum isi vor derula ei afacerile.

 6. SIngurul tau dusman, esti tu insuti! Ignoranta si libertatea nu pot coexista.

 7. Deşi citesc acest blog de pe la sfârsitul lui 2009,este prima dată când trimit un comentariu şi îmi pare rău că nu e constructiv,dar ceea ce citesc în ultima vreme sub semnătura domnului Dem, care deşi stie că apare nick name-ul înainte de fiecare comentariu, se mai şi „semnează” la final, îmi dă un sentiment absolut neplăcut şi plec ,de cele mai multe ori, cu inima grea de aici.Nu stiu exact să spun de ce sau care sunt ideile care mă indispun în ceea ce priveste aceste comentarii, dar mi se pare că domnul cu pricina nu e de pe aici.Nu ştiu cum s-a rătăcit, dar e complet in afara spiritului care anima acest blog. Şi, colac peste pupăză, are impresia că emite nişte idei extrem de inteligente şi cu care trebuie că eşti tâmpit dacă nu rezonezi deplin. Domnule Eufrosin, credeti-mă că sunt complet nedumerit de lipsa dvs de reacţie sau de răspuns la aceste comentarii. Să înteleg că sunteti de aceeaşi părere cu domnul cu pricina, în acest amestec de creationismo-evolutionismo-ecumenism care denotă o superficialitate auto suficientă fără precedent printre comentatorii acestui blog?

  • Este stiut ca sunt platiti ca sa supravegheze si sa creieze probleme pe blogurile crestine. Un fel de Iude pe euro.

   • @ treaz,
    „La început a fost cuvântul”….sau poate că nu?

    „creieze” vine de la creierul dumitale sau de la „creiaţia” divină cere te-a adus pe lume?
    dem

    • ERATĂ:
     În loc de
     sau de la “creiaţia” divină cere te-a adus pe lume”,

     a se citi:
     sau de la „creiaţia” di vină că te-a adus pe lume?

     Observaţia cuiva a fost corectă. Îmi cer scuze pentru toate celelalte erori şi greşeli de formă. Doar cele de conţinut sunt discutabile.

    • Draga Dem, „cuvantul” din Scriptura este o traducere, si ca orice traducere, pacatuieste prin alterarea sensului. In scrierile originale, sensul adevarat era de „logos”, discurs, cunoastere, nu neaparat in sensul de „cunoastere stiintifica” pe care-l intelegem noi astazi…

     • @ Moş Darie,
      „Cuvântul” din Scriptură de departe nu a fost cel dintâi, aşa este.
      Citatul reprodus de mine are sensul de materializare a gândului şi voinţei lui Dumnezeu. De fapt este o excepţională metaforă prin care se asigură un reper al începutului creaţiei.

      De altfel, şi te asigur că nu sunt pus pe „demolat”, cuvântul este departe de procesul de cunoaştere ştiinţifică oricât ar sta el la baza unui limbaj, fie el chiar matematic. Acel „IO” în sensul de „eu” sau „reprezentant al divinităţii” ori „zero şi unu” ca subânţeles la „sunt începutul şi sfârşitul”, etc., este un cuvânt, un simbol, chiar o ideogramă cu largi conotaţii de putere. Fiecare cuvânt are forma şi puterea sa de penetrare a conştiinţelor.

      Cuvântul este liantul care dă consistenţă socială, formează clusteri, structuri, formele de putere ce la rândul lor generază progres.
      De aceia, cuvintele trebuie respectate, pentru a li se conserva sinergia.

      Unui cuvânt căruia îi lipsesc litere, pot fi subtituite mental şi nu pierde informaţie însă un cuvânt pocit este precum un adevăr parţial, adică un mesaj denaturat. Am exemplificat.
      Iată motivul pentru care l-am ironizat pe „cucernicul” treaz.
      dem

  • @cforced,
   Sentimentele negative sunt consecinţa armoniei eşuate.
   Altfel spus, succesul unei comunicări stă în urechea care ascultă şi nu în sursă, fiecare auzim ceea ce vrem sau…ce putem înţelege.
   De unitatea în diversitate o fi auzit domnia ta cea preţioasă în toate zilele? dar de dreptul la replică, sau curajul asumării unei opinii sau a dreptului la dialog, ori la libera exprimare…..?
   Specific sau tipic …….celor care după ce cugetă doi ani, se screme şi după ce nu pricepe nimic, cere intervenţia „lu tovarăşa” pe motiv de abuzare mentală de către dem.
   Ce scârbă mi-aţi readus în memorie, de anii de la grădiniţă sau clasele primare unde loazele nomenclaturiştilor „pârau” dacă nu erau primiţi printre copiii normali care ştiau să râdă şi să fie …copii.
   Ai trăit degeaba domnule, mai ia doi ani pauză, când taci eşti …….. sublim!

   Domnul Eufrosin înţelege că nu confund creaţionismul, evoluţionismul şi cu atât mai puţin ecumenismul. Nu ştie doar să citească, poate să înţeleagă, lucru din ce în ce mai rar printre intelectuali.

   🙂 Mă semnez, pentru ca ideile mele să nu se termine …. brusc sau pentru ca aceia ca dta să nu confunde autorul. 😦
   dem

   • E clar ca tu te tragi din maimuta! Si inainte de a face observatii altora, corecteaza textele tale care sunt pline de greseli gramaticale, de ortografie, de exprimare si de logica!
    Esti stupid! Ce dezamagire! Mai mult de atat nu cred ca meriti din partea mea si orice comentariu ulterior va fi ignorat.
    Inchei cu urari de bine si viata lunga!

   • Cu riscul de a cadea in melodrama, asa face omul cind bea si isi aduce aminte de tara asta minunata, de posibilitatile ei reale si de faptul ca oricum romanii n-au nici o sansa aici, trebuie sa admir ideea „Altfel spus, succesul unei comunicări stă în urechea care ascultă şi nu în sursă, fiecare auzim ceea ce vrem sau…ce putem înţelege.”. Nu de alta dar eu nefiind un bun comunicator am tendinta sa cred ca sint de vina ptr ca nu ma intelege lumea. Acum mi-am mai venit in fire, oricum nu poti multumi pe toata lumea, iar sa te faci inteles probabil ca si mai putin :-). Deja ma simt mai bine, fapt ptr care multumesc in mod redundant!

 8. fiecare are parerea lui despre ce se intampla cu el sau in lume…nu avem dreptul sa ne exprimam punctul de vedere?
  fiecare e nemultumit in felul lui,dar nu cerem ajutor nimanui,nu cumva vrei sa ia masuri domnul eufrosin si sa nu mai publice comentariile care nu iti convin?
  nu am cuvinte „frumoase” ca voi,dar vad exact ceea ce se intampla si unde vrea sa ajunga fiecare…
  numai bine…

  • ??? A ricosat ceva in capul tau si eu nici nu mi-am dat seama! Cu scuzele de rigoare, inchei interventia mea si parasesc dezamagit compania.
   Numai bine!

  • @kleftis,
   Înainte să ne naştem, să ne bucurăm de calităţile părinţilor noştri, de iubirea lor şi truda acestora să „devenim cu o treptă mai domni”, primim de la ei o zestre genetică prin care se face „Lucrarea Lui Dumnezeu” sau laic vorbind desăvârşirea spirituală.
   Nimic întâmplător.
   Îţi mulţumesc pentru calitatea nesofisticată a mesajului, plin de frumuseţea spiritului curat, nepervertit, neconvertit, din care se vede uşor, inteligenţa nativă.
   Cuvintele au dincolo de sensul sec al DEX-ului, o sinergie care atinge valori mai mari sau mai mici, în funcţie de semantica folosită, de stilul autorului scrierii sau exprimării.
   Desigur, este greu să comunici cu cineva dar şi mai greu să poţi realiza un transfer de informaţii şi sentimente care să devină un dialog plăcut sau o polemică ….să zicem „constructivă”.

   Sunt aici doar pentru a pune umărul la efortul lui Eufrosin la proiectul său de a aduna spiritele superioare în jurul unui ţel suprem numit România şi am încredere în buna lui credinţă.

   Dar, aşa cum se întâmplă acolo unde nu sunt garduri, în natură, la izvorul cu apă limpede se adapă şi căprioara şi cioara dar şi ….boul.
   Să ne asumăm greşelile şi să lăsam altora grija de ni le corecta atunci când nu o putem face singuri.

   Îndrăzneşte, eu unul citesc idei nu mă interesează greşelile de niciun fel, exceptând pe cele ale unora care se bagă în seamă şi au în loc de suflet …un black hole….nu am găsit altă rimă.:)

   Cel mai eficient mod de îndreptare, nu este critica ci …umorul.
   Nu face rău nimănui, nu doare şi îi separă de deştepţi pe aceia care se comportă prosteşte, cum este cazul celor doi….trişti 🙂
   dem

   • „Dar, aşa cum se întâmplă acolo unde nu sunt garduri, în natură, la izvorul cu apă limpede se adapă şi căprioara şi cioara dar şi ….boul.”

    unde vedeti dumneavoastra raul in a se infrupta orice „vietete” din bunatatile naturii ne-ingradite?
    nu cumva lumea are nevoie si de altfel de „vietati”,sau credeti ca intelectualii pot rezolva totul singuri?

    • Aici simt nevoia sa ma bag si eu nu de alta dar de asta… ptr cei care stiu ca Kafka nu e un fotbalist ceh :-). Din bunatatile naturii se poate infrupta oricine, problema este alta, daca se infrupta un intelectual (adevarat nu gen hir patapievici) acesta se gindeste sa mai lase si altora, sau eventual protejeaza si imbunatateste locul ca sa poata fi folosit si pe viitor. In momentul cind vin boul, cioara, astia ori strica, ori se caca/pisa acolo unde beau ca deh, asa sint boul/cioara… ne referim la aceleasi ciori care asculta manele si boi din guvern? Iar prostimea, ca de fapt despre asta vorbim este necesara, deoarece intotdeauna va fi mai mult de curatat decit de gindit. In schimb prostimea fara intelectuali este doar o masa de manevra, poate doar sa asigure functionarea, dar fara progres. Problema apare atunci cind nu se mai recunoaste sau nu se mai respecta ordinea fireasca a lucrurilor si ajung sa hotarasca boii ce sa faca intelectualii bazindu-se tocmai pe faptul ca intelectualul nu vrea sa se minjeasca, boul o face nativ fara sa-si puna probleme! Eu stiu un singur lucru nimeni pe lumea asta nu e egal cu altul, singura problema este ca trebuie sa existe egalitate de sanse, nu egalitarism, adica boul sa fie egal cu intelectualul. Boul la o adica il tai si-l maninci, intelectualul adevarat produce plusvaloare, te invata sa-ti faca casa, sa te hranesti, sa prosperi, boul il folosesti o data, intelectualul toata viata. Deci in concluzie cine valoreaza mai mult 1000 de boi/ciori sau un intelectual, bineinteles intrebarea este total ipotetica si nu se poate pune in romania unde boii conduc si ciorile asigura coloana sonora ?

     • luati decizii fara sa ganditi prea mult, asa au ajuns oamenii in ziua de azi,prea ocupati sa mai si gandeasca…
      era o aluzi la comentariile anterioare,dar ce rost are sa explic cand tu oricum intelegi?

    • @Kleftis,
     Da, voi ridica „mânuşa”….
     Aţi auzit că toamna vine când cerbul urinează în apă? Dar de dictonul latin (roman) „Cizmarule, nu te ridica mai mult de înălţimea sandalelor pe care le faci!”, dar…..şamd. Vorbe deloc gratuite.

     Lumea are nevoie de libertate pentru exprimare, de unitate în diversitate, de respect social şi ordine ierarhică.
     Intelectualii autentici nu pot pretinde aşa ceva, dimpotrivă, se consideră datori de a contribui la mersul societăţii.

     Cred că trebuie diseminaţi (separaţi) intelectualii faţă de posesorii unor diplome şi atestate. A fi intelectual nu este la îndemâna oricui şi această calitate este cu mult mai importantă decât toate funcţiile şi onorurile la un loc.

     Intelectualul este un bun al naţiunii, un om care se dedică în mod voluntar şi conştient slujirii poporului său, cu toată capacitatea şi fiinţa sa. Calitatea nu este dată de studii sau diplome ci de utilitatea sa în societatea căreia aparţine. Condiţia de bază este de a reprezenta un model şi un reper social, o sursă de cultură sau înţelepciune, un suflet bun şi generator de armonie socială.
     dem

     • „si de faptul ca oricum romanii n-au nici o sansa aici,”

      Te referi la locul unde te afli in mod sigur, caci in Romania exista sanse mult mai bune decat in America in care cozile pt. „joburi” se intind in jurul unui cvartal – n-am poza la indemana, mamaliga ei, cauta in FreePress „Quiken Loan jobs”.

      • Asta cu sansele pe care le ai in romania o spune cineva care traieste in momentul asta in tara aici? Este cumva o persoana care a plecat vreodata din tara? Ptr ca nu stiu daca iti dai seama de un lucru, romanii pina nu pleaca din tara nu reusesc sa faca nimic, ori sint dezgustati, stresati, marginalizati de catre marea masa a mediocritatii si invidiei si atunci nu au cum sa mai si produca ceva sau macar sa-si vada in liniste de viata lor. Iar daca totusi in pofida oricaror sanse ajung cit de cit la o recunoastere, in urma luptei ptr a ajunge aici vor deveni si ei egoisti, prea putin dispusi la concesii, etc. Pe linga asta chiar daca in tara esti cineva, pina nu te lansezi in america, franta, alte tari bogate si care traseaza directia aproape ca nu existi. Ce ar fi fost Brincusi fara sa plece, ce ar fi fost Coanda dar sint prea multi ca sa fie insirati. Chiar daca zici ca in america e greu sa-ti gasesti de munca, macar poti sa muncesti orice (adica si salariul minim iti poate ajunge sa traiesti) pina faci niste cursuri, o specializare, sau pur si simplu astepti sa apara postul visat. Oportunitatile in america sint infinite, e de ajuns sa ai putina imaginatie, cu efortul investit in romania numai ca sa supravietuiesti acolo ai ajunge milionar! N-a zis nimeni ca la ei e viata usoara, dar la noi daca vrei sa fii corect este imposibila, cine zice altfel ori are parinti cu bani, ori rude in guvern, ori pur si simplu îi place sa minta!

      • Da, traiesc in tara cu intreaga familie. Castig suficient incat sa o ducem la fel de bine ca dincolo, chiar mai bine, tinand cont ca am renuntat la iesirile saptamanale la cumparaturi inutile. Nu am pupat in dos pe nimeni si nici nu a fost nevoie sa ofer spaga cuiva pentru a obtine ce ni se cuvenea. America nu m-a lansat, caci as fi fost plin de bani daca ramaneam aici in loc sa-mi pierd timpul dincolo, dar ii sunt recunoscator totusi pentru ca mi-a deschis ochii. Altfel as fi vorbit ca tine, crezand in oportunitatile care demult nu se mai materializeaza. Stii ce-i aia un „soup kitchen” ? Foarte multi dintre cei care castigau exceptional pana acum trei ani dincolo, au aflat la modul cel mai direct.
       Deci da, este cu mult mai bine in Romania.

      • @ costiputza
       Eu l-as da de exemplu pe marturisitorul Dr. Nicolae Constantin Paulescu. Desi ar fi putut avea un viitor stralucit in Franta, s-a reintors in Romania unde a avut rezultate remarcabile nu numai in medicina.

      • Eufrosin, pe undeva ai dreptate in ceea ce spui despre situatia din SUA, dar in principiu, pentru aceeasi munca, in tarile din vest se castiga mai multi bani, uneori mult mai multi, fata de Romania. Doar stii si tu ce bataie de joc sunt acum salarille primite de doctori sau profesori.

      • Chestia e ca in profesiile respective nu mai prea ai acces ca roman emigrat in State, decat cu sacrificii enorme. In final iti dai seama ca pretul platit a fost prea mare.

     • „Lumea are nevoie de … de unitate în diversitate”

      Precum asta cumva?

      Unitate in diversitate

      • @Eufrosin,
       Desigur, glumele sunt binevenite. În acest caz, unitatea reclamelor faţă de diversitatea naţiunilor. Sau invers.

       Efortul unora de a „născoci” pretexte pentru „poporul ales” a generat „soluţiile europene” privind multiculturalismul şi deviza UE – unitatea în diversitate.

       Joc de cuvinte sau licenţă, deviza europeană sugerează calea spre Statele Unite ale Europei, acum când experienţa americană arată ce înseamnă să nu ţii seama de culturile unor popoare şi să încerci un ghiveci ….tradiţional.

       Cu toate acestea, conceptul nu poate fi negat. El xistă dinainte de a fi exprimat. Corpul omenesc, simbioza, aproape toate structurile create sau spontane răspund unor nevoi complexe şi/sau de supravieţuire.
       dem

 9. „Mai jos este un material care TREBUIE SA CIRCULE. E singura forma de protest deocamdata. Sunt informatii despre Rosia Montana si despre valoarea ei fizica, despre valoarea spirituala a zonei si mai ales despre valoarea romanului si a Romaniei, aici si in lume. Am decis sa anexez citeva fotografii facute de subsemnatul in zona acum circa 3 ani. AM VAZUT GALERIILE DACO-ROMANE DE PESTE 2000 DE ANI! EXISTA! NU SUNT O MINCIUNA!
  Acolo se ascunde un tezaur urias ce nu va putea fi masurat nicicind in bani! Am gasit ghidul local recomandat (clandestin, in soapta, la ureche! – dureros!) care stie foarte multe (nu din presa!) si care ne-a dus in adincurile pamintului. Si mai ales ale istoriei. Si cind am iesit la suprafata ne-am dat seama in ce hau fara fund de fapt suntem pe cale sa fim aruncati.
  Cezar Aanicai
  Iasi , mai 2010

  ” …Rosia Montana este cea mai veche localitate din Romania , atestata de la anul 131 dupa Hristos.
  ..De-a lungul istoriei, ispita aurului a atras aici toate neamurile Europei, facand din Rosia un orasel cosmopolit.
  ..Din Rosia s-au ridicat, de-a lungul timpului, multi luptatori ardeleni, cum au fost Simion Balint, George Gritta, luptator in revolutia de la 1848, alaturi de Avram Iancu..
  ..In Rosia, stradutele inguste si pietruite, casele de patrimoniu, construite in stil baroc de arhitecti italieni (Strada siciliana), in urma cu aproape doua sute de ani, te transporta in alt timp..
  …Ultimele 330 de tone de aur si 1680 de argint vor sa fie exploatate, pana la ultima roca de minereu, de compania Gold Corporation, careia i-a fost concesionata exploatarea.

  ..Doar douazeci de mii de dolari pe an plateste statului roman compania Gold Corporation, chiria pentru concesiunea a 520 de kilometri patrati, inima de aur a Apusenilor.
  Concesiunea s-a facut pe 20 de ani, din 1997, deci ar mai fi inca sapte ani de-acum incolo.
  ..Vedem zilnic cum angajatii companiei intra in galerii, sub pretextul ca iau probe si fac masuratori, pana ce vor incepe oficial exploatarea, dar nimeni nu-i controleaza daca iau sau nu iau aur de-acolo…
  ..Uraniul ni l-au exploatat rusii in totalitate, iar acum vom ramane si fara aur, daca romanii nu se trezesc la timp.

  De la Bucuresti sau din alta parte a lumii nu-si dau seama de dimensiunile reale ale tragediei de la Rosia Montana , iar cand vin aici si afla adevarul, sunt izbiti de anormalitatea acestei situatii, de lipsa de reactie a Guvernului si a administratiei locale, fata de aceasta stare de lucruri.
  Toti scriu acolo ca nu-si pot inchipui ca vestigiile istorice, galeriile romane, bisericile si cimitirele istorice, bucati intregi de munte s-ar narui intr-un iaz de cianura.

  Toti ne incurajeaza sa rezistam! Toti vor sa fie de folos cu ceva, un lucru cat de marunt. Solidaritatea aceasta de la om la om face mai mult decat orice gest politic din departare, si acesta indelung asteptat.

  „Rezistati! Rezistati!” ne indeamna toata lumea, dar nu e usor, sa stiti, sa-ti traiesti viata ca in vitrina, observat, filmat si fotografiat tot timpul, pandit din fata casei, spionat obstructionat in orice faci sau ai intentia sa incepi. E o tensiune continua care slabeste numai de vineri dupa amiaza pana luni dimineata, atunci cand „observatorii” Gold-ului se aduna de pe ulite, unde se plimba in costumele lor spilcuite si cu ochelari negri la ochi,
  plini de emfaza (vezi Doamne, au cumparat aproape tot si ei sunt stapanii Rosiei), si pleaca cu masinile lor scumpe in week-end. Abia atunci, noi putem sa lasam garda jos si sa traim, sa ne strigam bucuriile sau sa ne plangem necazurile, pe un ton de normalitate.

  Si cum sa nu ravneasca la aurul Apusenilor, cand in el sunt, in procente mai mari decat oriunde in lume, si metalele rare atat de cautate de industria constructoare de nave spatiale: titan, vanadiu, wolfram, molibden.

  Daca macar un singur om va ramane aici si nu-si va vinde proprietatea, compania nu va putea sa treaca peste el. Cred cu tarie ca nu ne luptam cu morile de vant si ca lupta noastra nu e in zadar.Nu se poate sa scoti o localitate in afara existentei, pentru ca vrea o companie straina sa le ia acest drept in numele lacomiei. Daca litigiul cu Gold ar mai tine o suta de ani, rezistenta Rosiei s-ar stinge, treptat. Probabil, asta urmareste compania. Poate daca romanii si-ar lua un petic de pamant pe dealurile acestea si nu l-ar ceda in ruptul capului, atunci ei nu vor avea sorti de izbanda, in vecii vecilor. Iata, membri ai organizatiei mondiale „Green Peace” si-au cumparat loturi fie si de cativa metri patrati in Rosia Montana, pe care nu le vor vinde companiei cu nici un pret, ba chiar au confectionat tablite pe care scrie: „Aceasta proprietate nu este de vanzare”, pe care le-au impartit rosienilor, ca sa descurajeze orice tentativa a companiei de a-i ispiti sa ii vanda casele. Acum, Gold Corporation (Gabriel Resources si alte companii subsidiare dupa care se ascunde) si-a angajat cea mai mare companie de publicitate din Bucuresti, a regizorului Bogdan Naumovici, ca sa le faca propaganda proiectului minier de la Rosia Montana. Chiar daca mult prea tarziu, reclama a fost oprita,
  in cele din urma, pentru minciunile continute in ea. O lovitura dura pentru companie.

  Avem nevoie de exprimarea solidaritatii cu lupta noastra. Sa vina aici cei care cunosc drama noastra, sa ne sprijine moral, sa aratam Gold-ului ca nu suntem asa putini, ca avem si pe altii de partea noastra. Sa facem si noi actiuni de intimidare, asa cum fac ei, nu doar sa tacem si sa inghitim. Noi suntem vreo 20 de familii, ultimii luptatori impotriva Gold-ului, care nu vom pleca nici in ruptul capului. Oricati bani ne-ar da, cu orice ne-ar tenta, noi nu plecam. Mie sa-mi dea America toata sa fie a mea, si eu nu plec din Rosia Montana .”
  Eugen Cornea, capetenia rezistentei antigoldiste de la Rosia Montana

  am fost astazi la o intalnire cu profesori universitari si alti oameni pregatiti in diferite domenii care-si bat capul cum sa salveze muntii Apuseni de explatare si de distrugere totata. Sincer, nu pot sa stau nepasatoare la ce se intampla si simt ca daca eu nu ma ridic,tu nu te ridici, ala nu se ridica, nu ne ridicam cu totii, tragedia se va intampla si nepasarea de acum ne va costa enorm. Oamenii sunt constienti de amploarea situatiei de faptul ca astia care ne conduc stau sluj in fata banilor,ca au vandut tara pe nimic

  in principiu, s-a recunonsut ca sunt multi Romani care vor bine, dar care nu il pot realiza, pentru ca, urmare a manipularii, au reusit astia sa ne demoralizeze si sa ne dezbine
  fiecare invitat, specialist pe felia lui a vorbit despre efectele, numai negative , ale explaotarii miniere pe care vor sa o inceapa la Rosia Montana
  prof. univ. dr. Ion Brad – membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, biochimist a explicat clar care sunt efectele cianurilor rezultate din exploatare asupra organismelor vii: moarte sigura pentru mediu plante, animale si oameni pe o raza de sute de km (inclusiv in tarile vecine)
  din cauza vaporilor de cianura care se ridica in aer

  prof. dr. Vasile Boroneant, istoric, a povestit despre valoarea siturilor dacice, a galeriilor romane vechi de peste 2000 de ani si despre pierderea identitatii Poporului Roman si a intregului sau certificat de nastere Dacic

  s-a vorbit despre faptul cgea asta este rezarva strategica de aur a Romaniei, de care se stie de mii de ani, pe care dacii au exploatat-o cu masura
  si pe care au lasat-o mostenire urmasilor pt gestionaterea independenta a Poporului Roman si despre faptul ca in Muntii Apuseni pe langa cea mai mare rezerva de aur si argint din europa, aur de o calitate ridicata, mult superioara, ar fi si o rezerva uriasa de wolfram metal mai scump decat aurul si mult mai pretios, greu de gasit, foarte necesar, in industria militara si spatiala si in economie in general

  sunt multe care se invart in jurul regiunii Apuseni pe care vor sa ii distruga e plin de zacaminte, si pe toate vor sa le exploateze, statul roman primeste nimic, adica 1 miliard de dolari in 20 de ani de exploatare, adica 15 % iar explatatorii iau restul de 85 %, si lasa in urma distrugeri istorice, ecologice, umane, NATIONALE , economice inestimabile

  pentru pamantul asta au murit Dacii, au murit marii Domnitori Romani, milioane de Romani de-a lungul secolelor ca sa il apere de asupritori
  si ca sa il dam noi degeaba astazi.

  pasivitatea o sa ne coste scump

  eu cred ca nu putem sta indiferenti fata de mostenirea pe care o avem, care e a noastra.,nu a canadienilor sau a altora. E ca si cum vine unu sa iti ia casa cu tot ce ti-au lasat parintii, pamantul, hainele, amintirile, si tu te uiti la el cum o face si il lasi in pace.

  ce e de facut ? cum putem incepe sa ajutam ?

  cred ca trebuie, in primul rand, ca toata lumea sa afle despre asta sa afle adevarul. oamenii nu stiu ce se intampla. apoi impreuna oamenii trebuie sa spuna NU !!

  pentru asta rebuie sa ne gandim repede, pentru ca nu e timp, la ce anume putem sa facem, cum putem sa contibuim cu resursele pe care le avem,
  si aici ma gandesc sa punem in aplicare totul pentru scopul asta care ne priveste direct. sa punem in miscare pe toata lumea
  pe care o cunoastem, care, la randul ei va angrena mai departe alte roti.
  Doamne ajuta!”

  Despre aceasta ar trebui să comentăm.
  dem

 10. Sa bea apa de la Rosia Montana acest nemernic Basescu si familia lui sa demonstreze primul ca nu este toxica si daca nu crapa il „credem” pe cuvint.

 11. @All,
  Să nu ne pripim.
  „Politichia” nu este pentru oricine. Preşedintele Băsescu, ne place sau nu, este Conducătorul României, ales prin voinţa majorităţii.
  Democraţia pe altă parte, este nefolositoare doar atunci când o mică grupare reuşeşte să atragă voturile majorităţii iar această majoritate îi reprezintă pe ignoranţi şi idioţi.
  Aceasta pentru că „intelectualii”, s-au declarat „scârbiţi” şi nu s-au dus la vot, permiţând astfel legitimarea unor alegeri libere manifestate de cca. 20-40% dintre cei care au fost atraşi pe considerente de interese materiale sau fals.
  Altfel spus, minoritatea a devenit majoritate, ungurii, ţiganii, milogii şi o bună parte dintre pensionarii roşii (delatori, activişti, „oamenii de bine”, în general „pulimea” cum îi defineşte S.Oprescu, ş.a.) au decis cine să devină Preşedinte şi ce gaşcă să ajungă la Palatul Victoria.

  Oricum, este de preferat lui Năstase Hoţu, şi trădătorul care a tranşat cu Bechtel, Combinatul de la Galaţi sau vinzarea pe nimic a Romtelecom şi Petrom. Să nu ne grăbim cu acuzaţiile sau înjurăturile. La politică şi fotbal, se pricepe toată lumea, puţini însă intră în joc.
  Preşedintele Băsescu este un viclean iar pe de altă parte este pe faţă împotriva opoziţiei formată din lichele şi nulităţi.(nu uitaţi, pe probe!), situaţie în care duce o luptă abilă şi tranşantă.

  Vă rog să vă aduceţi aminte de afirmaţia la adresa ex. regelui Mihai şi fermitatea cu care şi-a demonstrat poziţia. Puţini mai cred astăzi că a fost un atac la Mihai şi tot mai mulţi au înţeles că a fost o mişcare prin care să îi pregătească intrarea pe scena politică. Nu sunt monarhist, nu mă satisface Republica.
  Îmi vreau Ţara mea, România, căreia în mod ostentativ i se spune „Această ţară”

  Cei care se exprimă aşa sunt vânduţii şi otrepele organizaţiilor criminale care vor să sfâşie România, sunt cei care prin pretextul meseriei de „forma-tori de opinie şi anal-işti politici” ne intoxică pe toate canalele media, ex. Ciuvică, M. Voicu, Hurezeanu,…etc.

  Aveţi răbdare, nu Băsescu decide soarta GC şi a Roşia Montana.
  dem

 12. Doua remarci, ambele avand legatura cu subiectul:
  1. http://www.napocanews.ro/2009/09/cozmin-gusa-dezvaluie-nucleul-dur-al-pd-l-format-din-penticostali-si-adventisti.html
  2. Chiorul a prezentat ca dovada a „gravelor probleme ecologice” de la Rosia Montana, poze de la…Rosia Poieni! Curata prostie, sau incercare de manipulare de proasta calitate?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: