America, o lecţie pentru noi românii


N-aş fi crezut că America va decade la gradul ăsta de înjosire, deşi întrevedeam bătăi pentru mâncare, benzină etc. Pesemne acelea urmează încă – ce îmi scrie un prieten:

La marele magazin K-Mart au reclame, văzute de mine:
„Dacă poţi dovedi că eşti şomer îţi dăm 20% reducere la hârtie igienică!”
Grija pentru om…

Iar publicaţia Yahoo Finance arată mulţimii într-o evidentă bătaie de joc, cum să îşi rotunjescă ajutorul de şomaj:

1. Fi un „mistery shopper”, adică baţi magazinele pretinzând că eşti client bona fide.

2. Vinde tablouri, statuete etc. pe e-bay.

3. Donează-ţi plasma, nu, nu e vorba de televizor ci de limfă. Pentru asta eşti sfătuit să consumi multe lichide, nu de alta, dar să nu cazi mort.

4. Să cânţi la petreceri şi în baruri (dacă ştii cum, he, he..)

5. Să îţi vinzi hainele vechi

6. Să predai clase la seral.

În condiţiile astea trepăduşii neoconi de extracţie asiatică care au infiltrat şi distrus conservatorismul american au fost nevoiţi să o lase mai moale cu propaganda gen „trăiţi în cea mai măreaţă ţară din lume, sunteţi binecuvântaţi că sunteţi americani”, dar nu pentru multă vreme.

Bazat pe dezastrul lăsat în urmă de administraţia Bush, afundarea Americii sub un Preşedinte socialist care nu înţelege ce se întâmplă (e o cerinţă pt. a deveni Preşedinte!), era absolut previzibilă. În spatele scenei, aceleaşi caractere sinistre urzesc noi crize, atacuri teroriste şi războaie, în vreme ce discrepanţa dintre utra-bogaţi şi săraci începe să semene uluitor cu cea dintr-o republica bananieră.

Se spune pe ici-colo că SUA este totuşi o mare democraţie ai cărei cetăţeni au drepturi inalienabile. Alţii cu mult mai competenţi ca mine au documentat pe larg abuzurile comise de către guvern împotriva cetăţenilor americani şi nu voi relua acum subiectul. Până atunci însă, vă rog să mă credeţi pe cuvânt: mă bucur enorm că am revenit în România, unde cu toate defectele sistemului eşti totuşi mult mai liber decât pe „pământul libertăţii”. Altfel păşeşti prin praful tău, când şi pietrele te cunosc..

Tare i-ar mai fi plăcut răzvrătitului articolul ăsta, sunt sigur că ar fi fost primul care să comenteze dacă se mai afla printre noi – acum el se bucură de lucruri cu mult peste înţelegerea noastră şi nu mai are nevoie de înţelepciunea lumească.

Reclame

18 răspunsuri

 1. …..se vede chiar de la emisiunile lor TV, filmele lor şi dezordiea socială.

  Dacă nu se va schimba ceva, vom avea parte de „fericirea” lor.

  Să sperăm că vor avea parte de o adevărată revoluţie, nu ca spectacolul din 89 de la noi, pe care ni l-au regizat împreună cu noii lor prieteni, ruşii.
  dem

 2. Cand eram mici, era un banc, cam porcos dar se potriveste cu America de astazi.
  Radio Erevan:
  Un ascultator intreaba:
  „Este adevarat zvonul ca in orasul nostru se vor aduce chiloti de dama?”
  Radio Erevan raspunde:
  „Acest zvon este adevarat. Trebuie insa adaugat ca exista doar cantitati limitate si se vor vinde numai tovaraselor care vin cu o adeverinta precum ca prin natura muncii lucreaza pe scara!”

  Citisem ca tovarasul Hrusciov a zis ca „vom ajunge din urma America si o vom depasi!”
  Acum se pare ca e invers.

 3. Intamplator am dat peste asta :
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2033698/The-millions-Americans-living-long-stay-motels.html#ixzz1X7Gz91hv
  Degradarea accelerata a standardului de viata , disparitia clasei de mijloc ,disparitia proprietatii , dependenta totala de sistem si de banci….

  • satanele au placerea speciala de a umili, de a scuipa in fata oamenilor. Nu le va merge, caci in final chiar ei vor fi cei batjocoriti.

   • Au infiintat o droaie de aparate guvernamentale de represiune si supraveghere – sunt vreo 6 mai importante – Nu am fost acolo niciodata ca sa pot intelege cum s-a ajuns asa- mai exista ceva militii antifederale dotate destul de bine cu armament – Totusi masa mare a prostimii mai pune botu la vrajeala guvernului – vor crapa fara sa-si dea seama, lent, la foc mic…..

 4. visul american a ajuns un cosmar ! ar trebui sa invatam si noi ceva din greselile lor.

 5. Articolul e foarte bun. Are o singură lacună (pe care o găsesc și în unele cărți scrise chiar de autori înțelepți, de exemplu John Coleman): demonizează socialismul.

  Americanii au fost zombați timp de 50 ani cu demonizarea socialismului, se făceau arestări la tot pasul pentru că cineva era suspect de a fi socialist (după ce au învins socialismul au trecut la alt dușman – islamismul), dar în esență, socialismul nu-i rău. Nu se leagă că mulatrul ar fi socialist, și că din această cauză crește discrepanța între bogați și săraci. Anume capitalismul crează asemenea discrepanțe.

 6. „dar în esență, socialismul nu-i rău”
  Sper ca glumesti desi subiectul e tragic.
  Numai in „Uniunea Sovietica” au fost asasinati 60 de milioane de oameni in timpul „socialismului”
  Posibil sa ai rude care au fost ucise si le lauzi calaii.
  Sa nu vii cu vrajeala ca aia ca „n-a fost socialism adevarat” cum l-a conceput Marx ca nu tzine.
  Exista documente ca numai in Basarabia 1,5 milioane dintre cei mai buni au fost asasinati. Cei ramasi au fost supusi unui proces de infometare, groaza, cu scopul de a-i indobitoci, „cetateanul sovietic – omul nou”.
  Arhipelagul Gulag de Soljenitsin descrie cate ceva.

  • Capitalism, socialism, doua sisteme de organizare de sorginte sionista, care nu determina in fond decat nivelul de participare a diverselor categorii de indivizi la finantarea activitatilor statului. Dar, daca toate crimele facute in numele revolutiei sociale n-au fost decat o aplicare a solutiilor de scadere a populatiei planetei, iar sistemele sociale si revolutiile n-au servit decat drept pretext?…

  • Eu credeam exact ca tine. Până am început să caut sursele informațiilor.

   Au fost uciși mulți, e drept, dar nu pentru și nu în numele socialismului. Adica daca Breivik sau cum îl cheamă omoară copii, și a scris pe facebook că-i creștin, nu poți spune că creștinismul a omorât acei copii.

   De asta și spuneam să nu confundați.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Socialism – găsește ceva ce nu-ți place în primele aliniate.

   • Nu e in intentia mea sa deschid o polemica pe aceasta tema. Poate, numai o dezbatere…
    Definitia data acolo nu este in nici un caz conforma cu regulile logice ale definitiei, pentru simplul fapt ca diferenta specifica…nu diferentiaza elementul definit. Argumentul: Regie Renault, firma capitalista, este detinuta in proportie de ~50% de catre statul francez. De asemeni, cel mai mare producator de cuptoare de rafinarie din lume este detinut, in proportie de ~40%, de statul francez, prin Institut Francais du Petrole. Exemplele pot continua, cu alte state, vezi situatia Alitalia, OTE, etc, etc. Asta nu transforma insa esenta capitalista a statului francez, italian, etc.
    Pe de alta parte, cooperativele socialiste erau in proprietate… privata, chiar daca gestiunea lor se facea centralizat. In acelasi timp, proprietatea societatilor capitaliste pe actiuni este…in comun!!!
    vezi deci ca diferente esentiale nu exista. Exista numai modalitati si grade diferite de control impotriva gestionarii abuzive…

    • De acord.
     Intr-un socialism sanatos, proprietatea strategică și cea mai profitabilă trebuie să fie în mâinile statului (bănci, petrol, bijuterii, zăcăminte, industrie, etc), iar ceea ce rămâne – în mâinile particularilor (manufactură, unele servicii, etc.). La noi se primește total pe dos – tot ce-i mai profitabil – unui grup restrâns de oameni, iar ce rămâne – statului.

     • Ai pus punctul pe i. Cea mai mare magarie care se i face in acesti ani poporului roman este trecerea monopolurilor in mainile unor concerne straine (gaze, petrol, electricitate). In asa fel, vom participa obligatoriu, cu totii, la profitul acelor concerne…

      • Aveti amandoi dreptate si mai ales aveti minti avansate. Imi permit sa adaug ca sub nume si mecanisme vizibile functioneaza un mecanism atat de simplu incat mintea normala refuza sa il perceapa: intre noi traiesc semeni (asemanatori morfologic) inapoiati, primitivi dar inteligenti. Acestia functioneaza exact ca animalele care doar iau din mediu, nu dau nimic, nu au notiunea de schimb. Viseaza la o viata parazitara, au vazut ca banii sunt esentiali pentru a se face schimburile economice intre toti oamenii, au facut o “conspiratie” a parazitilor care prin asasinat isi mentin dreptul unic de a emite bani si a-i controla prin sistemul bancar, monopol asupra mijloacelor de informare si prin ambele asupra sistemului politic si economic pentru a mentine intreaga populatie a lumii in saracie si dependenta de aceste monopoluri, cum am zis asigurate prin asainat individual si cand e util lor, asasinat in masa. In saracie ramane dependenti de ei si trebuie sa facem acele activitati pe care ei le promoveaza alocand bani in domeniul si acelora care le facialietaza perpetuitatea sistemului parazitar. Pentru a ne tine in saracie trebuie sa ne ia banii inapoi (altfel in scrut timp devenim indepnedenti de monopolul lor), scop pentru care aplica variate metode: impozite si taxe mai mult sau mai putin vizibile, dobanzi, preturi exorbitante pentru produse esentiale (combustibili, apa, alimente principale) mult mai mari decat ar putea fi, pentru care trebuie sa detina porprietatea lor, „crize” economice prin care populatia si intreprinzatorii „bastinasi” sunt decapitalizati, adica saraciti de agoniseala istorica, coruperea justitiei pentru ca bande de infractori sa poata contribui in voie la finalizarea distrugerii ca alt mijloc de saracire a bastinasilor. Nu numai la noi, peste tot in Lume. La “revolutie”, majoritatea am dorit o imbunatatire a ce a fost inainte, cert nu am vrut distrugerea bazei materiale si desnationalizarea controlului asupra averii considerabile ale acestei tari. Multumesc pentru atentie.

 7. Amanunte despre „parintele socialismului”:
  http://www.google.com/search?q=marx+satanist&rls=com.microsoft:en-us:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGHP_en
  Exista pe undeva si traducerea in limba romana.

 8. In alta ordine de idei, iata ce ni se pregateste:
  http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/Lege%20adunari%20publice.pdf.

  Astia vor sa ne trimita sa protestam pe camp….

 9. Animalele ucid pentru a supravieţui, hrană şi apărare. Oamenii, ucid pentru a-şi impune supremaţia, dincolo de nevoile de supravieţuire.
  Să nu uităm că în natură există simbioza şi animale sau insecte trăiesc exclusiv datorită unor animale sau vegetale mai mari ca dimensiune, pe care le parazitează.
  Dintotdeauna, au existat fiinţe care au supravieţuit la adăpostul mailor imperii sau puteri. Dacă imperiile s-au clădit şi s-au prăbuşit, este ca urmare lanţului trophic şi intereselor acestor neamuri minuscule.
  Socialismul şi capitalismul au la bază aparent origini sau cauze naturale, ele ca ideologii nu sunt altceva decât făcăturile diabolice ale minţilor bolnave ale indivizilor formaţi şi determinaţi de către un sistem care există pretutindeni şi nicăieri, paşnic şi criminal, care de fapt conduce lumea de peste 5000 de ani.
  Aceste ideologii – dar şi foarte multe religii, ai inserate idei fundamentale prin care omului i se incumbă supunerea faţă de interesele statului, adică reprezentanţilor sistemului invizibil, culmea minciunii şi neruşinării, pe principii…..DEMOCRATICE.
  Când vom descoperi fiara invizibilă din apropierea noastră (şi din noi), abia atunci avem şanse a lupta împotriva ei.
  Până atunci orbecăim, fiinţele de lumină care ar trebui să ne apere, sunt descoperite, corupte şi cumpărate din primii ani de şcoală.
  dem

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: