Tineretul nostru, terminat cum îl vor unii, sau..?


 Cu scuzele de rigoare pentru absenţă (am fost în vacanţă, urmează un articol şi despre asta), pentru început un fenomen semnalat de către cititoarea Claudia.  Se vede că în ciuda ambalajului uneori vulgar, tineretul nostru nu e complet terminat.

 Tocmai povesteam cu nişte băieţi şi fete din sudul ţării în vreme ce lucram cot la cot micii şi grătarele despre una, alta… Unul de vreo 23-24 de ani, mi-a spus cu patos că s-a săturat să meargă la muncă în străinătate şi că vrea să facă ceva aici în ţară, dar nu oricum. Începuse o facultate şi visul lui era să NU lucreze pentru o multinaţională, ci pentru el însuşi.  Dacă aveam eu la vârsta aceea mintea lui…Să vedem ce alte probleme îi macină pe tinerii români; mediul de propagare este crud, dar important e că mesajul prinde:

12 răspunsuri

 1. Bine ai revenit Eufrosine,
  Cu tot respectul dar genul ăsta de muzică se adresează unei anumite categorii de tineret, de obicei la o bună parte dintre cei crescuţi „între blocuri”, mai exact cei crescuţi între blocurile comuniste, dar nu numai. Genul acesta de oameni degeaba aude adevărul în versurile acestui cântec, vor continua să mănânce fast food, să bea coca cola, să se tatueze şi cei mai grav, să nu mai meargă la Biserică. Totuşi, unii reuşesc să se întoarcă pe calea cea bună şi eu cred că asta se face datorită rugăciunilor celor dragi şi a călugărilor. Bisericile şi mănăstirile sunt tot mai pline la slujbe, asta în ciuda efortului depus de majoritatea revistelor, tv şi a blogurilor de a tâmpi populaţia. De Sfântă Măria Mare la Nicula, cred că au fost cel puţin 50 mii de oameni din care jumătate erau tineri, deci e un semn bun.
  Doamne ajută.

  • Iti multumesc pentru urari frate! Inteleg ce spui dar in acelas timp nu pot sa ii pictez pe toti cu bidineaua lata – si cei crescuti intre blocuri, intre care ma numar, sunt oameni care la un moment dat vor prinde din zbor adevarul, in ciuda unei culturi reduse. E-adevarat, familia face toata diferenta, dar in lipsa ei, ne aflam noi si atunci cand trebuie, chiar si cei prezentati mai sus. In timp, omul va intelege ca tatuajul este o rusine ca „mancarea” fast food e gunoi ( cu exceptia shaormelor gatite cu ingrediente naturale!), ca politicienii si sistemul occidental nu se afla tocmai in slujba lor. Macar sa le vorbim – Doamne ajuta!

 2. Avem intelegatori de limba rusa pe aici? Poate isi va da cineva osteneala de a ne ajuta cu o subtitrare pentru acest material:
  Planeta Ortodoxa.

 3. daca e satul de munca la 23 de ani,crezi ca o sa reuseasca in romania? daca nu a avut continuitate cu invatatul,probabil o sa obtina o diploma si tot la munca (de afara) o sa se intoarca…nimeni nu are nevoie de prosti cu diploma…

 4. Nu ma asteptam la Cedry2k in posturile tale. Nu suntem inca terminati.

 5. 1 Cedry2k
  2 Eminescu
  atat!


 6. Cuvintele vulgare sunt scuzabile!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: