Cine încearcă să submineze ortodoxia românească?


Ultimul non-incident transformat de către mass-media într-un adevărat scandal, demonstrează (de parcă mai era nevoie), că se caută cu orice preţ reducerea românilor la statutul de animale imbecilizate ce îşi dispreţuiesc propria istorie şi deci însăşi fiinţa lor naţională. E ca şi cum ţi s-ar cere să îţi urăşti mama…

Ce s-a întâmplat pe scurt? Pe saitul Hotnews SRI, a apărut ştirea că Părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, i s-a cântat de ziua lui imnul Sfântă Tinereţe Legionară de către un cor de maici, complet cu dovada oferită de filmul ataşat ( merită ascultat Părintele Iustin, începe să vorbească la min. 6:40 )


Ca o măsură practică de eradicare a astfel de atitudini perimate şi de-a dreptul periculoase, suspecţii obişnuiţi şi-au ridicat capul comun din cuib, pentru a sâsâi ameninţător din limba despicată:  Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului – MCA România transmite un protest oficial Patriarhiei Române, atragind atenţia asupra „promovării, în lăcaşurile de spiritualitate ortodoxă, de către membrii Bisericii Ortodoxe Române, a ideologiei extremei drepte”.

Nu ne puteau dezamăgi, nu-i aşa? Implicaţiile sunt mai adânci totuşi decât par, iar cititorul atent va realiza ce s-a întâmplat. În preajma cinstitului Părinte, s-au fofilat unii a căror misiune este de a-l discredita şi odată cu el, implicit ortodoxia românească, care nu poate fii altfel, decât naţionalistă.

O ortodoxie care nu mai e a neamului nostru, este una a vrăjmaşilor lui.

Citiţi cu atenţie şi veţi afla… Ştiţi cine s-a făcut recent cavaler de Malta, adică nimic altceva decât un masonel împuţit ?

Şi tot ca de obicei, comentariile românilor bat de departe lamentările unora care şi-au făcut din suferinţele trecute, un adevărat monopol – să ne delectăm:

am ramas fara cuvinte. macar incetul cu incetul afla lumea in ce tara traieste…. sper…

Da stimatilor, traiti intr-o lume in care mai exista si ROMANI.

Repede ati inceput sa dati cu pietre. Si cu ce a gresit Parintele Parvu, ca e adeptul romanismului, ca s-a opus bolsevicilor in inchisoare pana la sange?

In alta ordine de idei, m-am tot gandit ce s-ar fi intamplat daca nu rusii castigau razboiul, si nu sunt singurul convins ca acum Romania ar fi fost inscrisa pe o alta traiectorie.

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului nu are decat sa oracaie… Comunismul cine l-a instalat la noi, nu Ana Pauker si cu gasca de evrei? Mai are rost sa contabilizam cati evrei a deportat Antonescu si cati romani au omorat dupa aceea evreo-comunistii?

Precizez ca nu simpatizez deloc cu legionarii si nu sunt antisemit, dar nu are omul voie sa asculte mai nou cantece legionare ca sare comitetul pentru combaterea lui peste..

Foarte frumos! Patriotism adevarat! Daca nu ne vom ridica,tuciurii vor controla tara.Se vor zvarcoli stramosii nostri in mormant.Nu va dati seama dar suntem o tara cucerita.Cea mai perversa dominare si subjugare.Statul roman a vandut tot.Acum este un vataf,strangator de biruri pentru cei cu perciuni creti si lungi.Suntem o tara bogata.Am fost granarul europei.Resurse energetige.Petrol,carbuni,aur.Si poporul roman se zbate in saracie.Dupa revolutie nu aveam nici o datorie fata de bancile internationale.(poate si de aceea l-au omorat de Craciun ,la revolutie,ca sa dea un exemplu celorlati conducatori de stat,ca sa nu faca ca el).Acum avem 90 de miliarde de euro datorie.Si cu banii acesti nu s-a facut nimic.Partidele politice sunt niste actori pe o scena controlata.Conducatorii nostri de dupa 89 s-au vandut pe cativa arginti.Cititi cu atentie Doina de Mihai Eminescu(varianta necenzurata).Un sfant al romanilor este Eminescu. Ma doare sufletul vazand cum tara mea dulce e tinuta in bezna si secatuita si batjocorita.Dumnezeu sa ne ierte pacatele si sa ne ajute!

Sa presupunem ca nu-i cintau Sfinta Tinerete Legionara ci Porniti Inainte Tovarasi , sau Sa fii Partidului Ostean sau Internationala . S-ar fi sesizat vreun ONG pentru promovarea in manastiri a valorilor comuniste ? Categoric niciunul . De ce ? Extrema stinga este tolerata si acceptata desi ideologia comunista a facut incomparabil mai mult rau Romaniei si lumii in general . Extrema dreapta este tratata CU ALTA MASURA desi legionarii au fost la putere doar citeva luni , nu 50 de ani . In aceste conditii am exagera oare daca am trata protestul acelor ONG-uri cu o indiferenta politicoasa ?

Oamenii pot canta fix ce vor ei… Atata timp cat nu impusca pe nimeni … pot canta fix ce vor ei. E dreptul lor sa se exprime? Da sau nu? Eu nu ii sustin si nici nu ii aproba insa o sa ma lupt pentru dreptul lor de a canta fix ce isi doresc.

Si ca veni vorba… ce e aia Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitsmului….? Mi se pare ciudat ca exista asa ceva? De ce nu un centru pentru monitorizarea copiilor care mor de foame in lume? Sau un centru pentru monitorizare si combaterea efectelor razboaielor? Sau un centru pentru pace? Ma gandeam si eu asa…:)

Parintele Iustin Parvu este un fost detinut politic anticomunist. Mai precis 17 ani de puscarie crancena la Aiud. Pentru ca altora, inclusiv tie sau mie sa ne fie mai bine!

Si unul dintre serpii de serviciu:
Nu este doar un accident. Il puteti asculta pe ayatollahul Parvu dezvaluind o conspiratie mondiala:
„sunt iudeii de alta data care au ucis 14 mii de prunci…si azi au acelasi plan de criminalitate in viata poporului crestin ortodox.”

cand o sa faci si tu 16 ani de puscarie pentru credinta ta (daca ai vreuna, dar n-as crede..) poti vorbi.. pana atunci, pune mana si citeste.. daca n-ai carti, poti cauta pe google despre perioada interbelica, reeducarea de la Pitesti, inchisorile comuniste, rezistenta din muntii fagarasului, rezistenta din muntii banatului, etc. Apoi vino si povesteste-ne despre legionari.

Garda de Fier, cosmarul comunistilor.

Daca ati stii suficienta istorie ,atunici ati fi stiut si faptul ca sentimentul antievreiesc(nu antisemit-ca semiti sunt si arabii,etiopienii,etc) este destul de vechi in randul populatiei si a intelectualilor romani,dar mai ales in randul preotimii,care-i considera pe evrei ucigasii lui Iisus si iudaismul principala amenintare(a avut grija Sf. Augustin de asta).un om de 92 de ani care a trait cu perceptiile lui asupra lumii luate din alta epoca in care nu sareau atatia in sus de „indignare” nu poate fi judecat ca si-a exprimat o opinie asupra unui subiect, gresita sau nu e dreptul lui…noi sarim sa aruncam repede cu piatra,dar ar trebui sa acceptam ca asta e istoria noastra si cei cu mentalitatea aia dobitoaca americana (nu imi plac americanii!) political correctness trebuie sa inteleaga ca astfel de mentalitate de a gandi si de a te exprima doar in termeni ce sunt considerati „corecti” nu o sa faca din noi decat o alta turma de oi proaste si credule cum au ajuns americanii.

Am urmarit cu atentie mai ales primul videoclip. Mai curand este o rememorare, in niciun caz o incercare de propaganda. De altfel, mai sunt si alte cantece „patriotice” cantate. Mi se pare exagerat tot tam tam-ul. Mai mult, se mai faci si o asociere, pretins inocenta cu pozitia parintelui fata de pasapoartele biometrice, in conditiile in care chiar commisarul european Viviane Reding si-a exprimat ingrijoararea (http://www.jurnalul.ro/jurnalul-national/jurnalul-national/viviane-reding-respectarea-vietii-private-o-prioritate-in-era-digitala-504614.html), doar ca sa lasi sa se inteleaga ca luarile de pozitie contra, vin din partea unor duhovnici smintiti (cum scrie cineva dintre comentatori „ortodoxismul de caverna”), miroase a altceva.

Si apropo de Miscarile de Extrema Dreapta si atinsemitsmul si pogromurile inspirate ele, cum se face ca toata au fost condamnate la Nurnberg, mai putin Miscarea Legionara din Romania si Strasnicii din Bulgaria?
Imi vine greu sa cred ca oamenii aceia care au dat inclusiv pedespse cu moartea criminalilor nazisti, n-au avut in fata lor o singura proba despre „criminalii” legionari. Si inca un fapt, pe care pur si simplu nu-l poti omite: cat or fi gresit oamenii astia, dar au platit cu ani de inchisoare grea si cu regim aparte de detentie, ba, daca cititi paginile jurnalului lui Nicu Steinhardt, s-ar putea sa aveti si surprize, ca sa nu mai vorbesc de cazurile unui Valeiu Gafencu sau Ioan Ianolide.

N-am nevoie sa fiu pro sau anti parintele Justin Parvu, ca sa realizez ca e inca o incercare de discreditare publica a unuia dintre ultimii duhovnici de talent din partea cuiva care s-a strecurat in preajma parintelui ca sa-i faca rau.

RONCEA.RO SURSA REALA A IMAGINILOR: corect ar fi ca hotnews sa prezinte profesionist sursa reala a imaginilor prezentate de agentie…iar link-ul catre filmuletul cu maicile ce ii canta parintelui cantecele legionare este semnalat pe blogul cu mult mai mare audienta http://www.roncea.ro

site-ul neasumat deschis dar creat de fratele lui Victor Roncea dupa cum rezulta foarte clar si de aici: http://www.youtube.com/watch?v=Xdi9xcTvgxI&feature=related

Majoritatea comentariilor de mai sus, cu cateva exceptii, ne arata o intoleranta excesiva pentru aceasta stire, intolerantza izvorata din nestiinta, prostie sau circumcizie. Aflandu-te pe orice alta pozitie din cele mentionate, e greu sa crezi ca iti vine sa comentezi ceva referitor la maicutele de la Manastirea Petru. Un pic de retinere ar fi poate recomandata. In fond ce vreti sa se intample, sa vedeti autoritatile cum aresteaza maicutele si le acuza de aberatii?

Jos romanii, sus evreii ! Inrebari retorice: 1) oare mai au romanii dreptul la a gandi si a simti liber? 2) oare libertatea romanilor inseamna dreptul evreilor de a ne obliga sa-i uram pe legionari? 3) oare oamenii trebuie demonizati pentru ideile lor, sau pentru faptele lor? CONCLUZIE: Cenzura si prigoana evreiasca privitoare la istoria Romaniei este mai dura si mai antinationala decat cea promovata de comunisti.

Foarte frumos! Legionarii au avut un ideal si o orientare. Spre deosebire de oamenii din ziua de azi, care sunt ca animalele.

Luptam pentru Pace! Tovarasi,
Legionarii au fost cei mai mari dusmani ai Partidului Comunist din Romania, ai bolsevismului, ai Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste, ai miscarii comuniste si muncitoresti, ai internationalismului proletar si ai marxism-leninismului. Credeam ca i-am omorit pe toti, dar vedem acum ca au mai ramas citiva. Si mai au si indrazneala sa cinte, sfidind astfel o lume intreaga care a inteles ca viitorul de aur al omenirii e comunismul european sub conducerea inteleapta a tovarasului Barroso si a celorlalti tovarasi marxisti de la UE. Azi cinta, miine vor comite atentate sinucigase. Uitati-va ce fizionomii fioroase au maicutele! Si ce indemnuri la violenta profereaza Justin Parvu! Acesti banditi si teroristi crestino-fascisti trebuie arestati, dezarmati si dati pe mina unui tribunal al poporului care sa aiba in componenta doar evrei, de la judecator pina la grefier si aprod. Vor sti ei cum sa procedeze.

Luptam pentru Pace!

Proletari din toate tarile, uniti-va!

Itzik Pauker-Borila
victima a Holocaustului,
Kibutzul „Drum Nou”, Israel

P.S. Vind bicicleta, astept provincia.


Stau si ma intreb ce e mai grav : ca un preot cu un trecut anticomunist fabulos asculta poate cel mai frumos imn creat vreodata in limba romana, ca muzicalitate sau ce fac exponentii clasei politice care extermina prin politicile lor sociale si economice poprul roman, de 20 de ani . La ziua dansului asculta omul ce are placere, sau trebuia sa asculte guta sau copilul minune ! Atunci era roman ???

Ascultati versurile si ignorati propaganda! Eu stiam ca orice forma de cenzura duce pana la urma la dictatura. Se pot usor identifica atat cenzorii, cat si dizitentii. Si de cand un cantec este automat expresia intentiilor meschine, doar pentru ca odata in istorie a fost simbolul unei miscari. De altfel, sunteti siguri ca stiti adevarul, sa fie el laturile pe care le-ati citit prin manualele de istorie comuniste?

Nu fac nici o propaganda si nu ridic pe nimeni in slavi, doar ca imi repugna iddea de a face parte din masa de manevra a unor manuitori de interese, cu nimic mai presus unii de ceilalti!

Si ascultati ce spune moshu! Cata dreptate are cand vorbeste despre istorie si depre rolul nostru in Europa! Sunt ateu, dar ii dau dreptate lui Iustin Parvu: Romania conteaza; ieri, azi si maine. Si asta doar pentru ca NOI suntem parte din ea si avem stramosi si urmasi aici pe acest pamant blestemat si iubit.
Pentru ca aparent omul sfinţeste locul, chiar printre gunoaie, manele, mici si …

Un cântec istoric ne-aduce aminte
Că frații în veci vor fi frați!
Un cântec de luptă bătrân ca Unirea
Voi compatrioți ascultați:

Treceți batalioane române Carpații
La arme cu frunze și flori,
V-așteaptă izbânda, v-așteaptă și frații
Cu inima la trecători.

Traiasca Romania!

Legionarii au fost singurii romani adevarati, chiar au vrut sa faca ceva pt noi si au si facut. Restul, comunsiti, capitalisti sunt doar interese straine..

Fioarose maicutele care-l serbau pe unul din ultimii romani adevarati ai neamului romanesc. Oare daca-i cantau „Treceti batalioane”, sau „Nimic pe lume nu-i mai sfant” cum era? Marile natiuni au ajuns MARI pentru ca au considerat nationalismul ca ceva sine qua non pentru identitatea neamului lor. „Eu, ca nationalist, am gindit multa vreme ca natiunea e punctul terminus al evolutiei universale. Cind dispar popoarele, intram in Turnul Babilonului” Petre Tutea.

Patria se apara cu arma sau Legea! Daca nu ar fi asa, nici Tepes, nici Stefan cel Mare, nici Mircea cel Batran, Mihai Viteazul sau Corneliu Zelea Codreanu, nu ar fi existat in istorie ca patrioti, ci ca slugi. Astazi patria se apara cu Diplomatia si Armele democratiei, care sunt Legea si aplicarea ei. Dar patriotii sunt blamati de catre tradatorii care NU aplica legea. Ei si cei care-i sustin au toate motivele sa ponegreasca memoria adevaratilor patrioti, care, da, i-au vanat ca pe niste tradatori de neam! Istoria nu se uita!
La Multi Ani Parinte Iustin! Sa ne traiesti vesnic in memoria neamului !

Şi dacă tot s-au scandalizat anti-românii, haideţi să vedem până la capăt despre ce e vorba – vom înţelege de ce îi sperie şi numai amintirea lor:


Sfântă tinereţe legionară,
Cu piept călit de fier si sufletul de crin
Iures ne-nfrânat de primăvară
Cu fruntea ca un iezer carpatin,
Cu braţele suim în soare
Catapetesme pentru veac;
Le zidim din stânci, din foc, din mare
Si dârz le tencuim cu sânge dac…

Garda, Capitanul
Ne preschimbă-n soimi de fier
Tara, Căpitanul
Si Arhanghelul din cer.

Moartea, numai moartea legionară
Ne este cea mai scumpa nuntă dintre nunţi,
Pentru sfânta cruce, pentru ţară
Înfrângem codrii si supunem munti;
Nu-i temniţă să ne-nspaimânte,
Nici chin, nici viforul dusman;
De cădem cu toti, izbiţi în frunte,
Ni-i draga moartea pentru Căpitan!

Refren

Sfânta tinereţe legionară,
Suim biserici, stăm viteji în închisori…
În prigoană orisicât de-amară
Cântăm si ne gândim la Nicadori,
Purtăm în crivat si în soare
Lumini pentru biruitori,
Pentru cei viteji zidim altare
Si-avem doar gloanţe pentru trădători!

55 răspunsuri

 1. Mai e un comentariu care atinge tare bine buboiul.

  • Pentru ca sunt anti-romani, pe scurt. Nu il vazusem, mersi!

   • De pe „Apologeticum”: ” Iata cateva dovezi despre „anti-semitismul” legionar:

    1. Capitanul salveaza de la inec un evreu. „Nu conteaza ca e evreu si va rog sa retineti pentru totdeauna ca nu impotriva evreilor ca atare trebuie sa se indrepte lupta necrutatoare a unui legionar autentic, ci contra celor ce fac rau Romaniei si Bisericii crestine” (Revista „Cuvantul Romanesc”, septembrie 1994, Hamilton-Ontario)
    2. Un tren inzapezit in care se afla si Capitanul este alimentat cu paine si branza pentru evrei, neavand permisiunea religiei lor sa manance slanina. Ordinul era al Capitanului care era in tren. (Filon Verca, revista „Carpatii”, august 1983)
    3. Capitanul ia atitudine impotriva unui ofiter care se purtase „grosolan si necivilizat cu niste evrei”. (Nistor Chioreanu, „Morminte vii”, Ed. Institutului European, 1992, pag.82)
    4. Capitanul invita la Casa Verde pe rabinul David Safran, cu care are o convorbire plina de respect reciproc. (D.Safran, „Karl Marx antisemit”, Ierusalim, 1979)
    5. Capitanul initiaza un pact de neagresiune in alegerile din 1937 intre Partidul Totul Pentru Tara, Partidul Liberal, Partidul National-Taranesc, Partidul Evreiesc si gruparea Argetoianu. (Kurt W. Treptow / Gh. Buzatu, „Procesul lui Corneliu Codreanu”, Iasi, S.C.Dosoftei, 1994)
    6. Dupa o saptamana de la instaurarea Statului National-Legionar, prin decretul nr. 43931, se suspenda decretele regimurilor anterioare (nr. 42352 si 42354) cu privire la interzicerea cultului mozaic. (Flor Strejnicu, „Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, pag.112)
    7. „S-a constatat ca s-au facut guvernului numeroase reclamatii care s-au dovedit ca au fost neadevarate”. („Cartea Neagra”, vol.I., pag.98). Este vorba de retractarea de catre Comunitatea evreiasca a unor acuze la adresa legionarilor.
    8. Cererea de eliberare din lagarul de la Ramnicu-Sarat a evreicelor comuniste a fost facuta de familiile legionarilor ucisi aici cu un an in urma, rezolvata favorabil. „Dorim ca in Romania Legionara sa se acorde intreg respectul cuvenit atat fata de fiinta romaneasca in sine, cat si fata de orisice credinta sincera. Pe pamantul tarii noastre sa nu mai fie suferinta pentru idei, iar cei arestati si izolati de societate sa nu mai fie chinuiti”, se scrie in cererea de eliberare solicitata de familiile legionarilor ucisi, in favoarea evreicelor comuniste din lagar. (Ibidem, pag. 114-116)
    9. Infiintarea in perioada Statului National-Legionar de catre Radu Gyr, a primului teatru din lume (!) in limba idis, teatrul „Baraseum”.
    10. Miscarea Legionara se opune expulzarii si internarii in lagare a evreilor, masura pusa in discutie de catre generalul Antonescu la sugestia Germaniei. (Ibidem, pag. 120-121). Nici generalul Antonescu nu a fost de acord!
    11. Rabinul Alexandru Safran recunoaste la Geneva ca „ministrii legionari care m-au primit, (…) au avut o atitudine respectuoasa. (Ibidem, p.121, reluat in ”Magazin Istoric”, aprilie 1995, pag. 44)
    12. Legionarii romani din Franta ocrotesc si adapostesc pe colegii lor evrei din Romania, pastrandu-le documentele oficiale romanesti, hranindu-i la Biserica ortodoxa romana din Paris si scapandu-i astfel de la deportare. (Horia Sima, „Prizonieri ai puterilor Axei”, Ed. Miscarii Legionare, 1990, pag.94; declaratia doamnei Laetitia Dodu, sora lui Faust Bradescu, martora la aceste fapte).
    13. Nistor Chioreanu, sef al Ardealului in perioada Statului National-Legionar, se plimba la brat cu prieteni evrei avocati, pentru a-i linisti pe coreligionarii acestora. (N.Chioreanu, „Morminte vii”, pag.82)
    14. Preotul Muresan Florea din Cluj, legionar, ascunde copii evrei spre a-i scapa de la deportarea pe care o faceau hortistii. Preotul Muresan a murit apoi in inchisorile comuniste. (Surse oficiale multiple, printre care si declaratia lui Raoul Sorban)
    15. Legionarii iau parte la trecerea peste frontiera vremelnica dintre Ungaria si Romania a unor grupuri de evrei, evidentiindu-se legionara Letitia Papu. (Raoul Sorban, interviu luat de Adrian Paunescu in revista „Totusi iubirea”, ianuarie 1996, pag.11)
    16. „Ion Ianolide si cativa prieteni ai sai i-au venit in ajutor la Targu Ocna pastorului Wurmbrand, foarte rau bolnav si el, cedandu-i din putina lor streptomicina”. (N.Steinhardt, «Primejdia marturisirii», pag.173). Streptomicina apartinea lui Valeriu Gafencu: „In situatii limita, cand omul se agata si de un fir de par ca sa traiasca, el, Valeriu, a gasit resurse de a fi generos, cu sacrificiul vietii sale”. (Marin Naidim, Almanahul „Gazeta de Vest”, 1994). Richard Wurmbrand fusese activist comunist cu studiile in URSS, renuntase la vechile convingeri politice si devenise pastor in cultul Crestin dupa Evanghelie. Deci un evreu, fost activist comunist, apoi pastor al unui cult neoprotestant, est ajutat si salvat de la moarte de „antisemitii”, „xenofobii”, „intolerantii” legionari!…
    17. Legionarul Traian Popescu, atasat comercial al Romaniei la Bratislava, ascunde in imobilele Legatiei patru familii de evrei, scapandu-i de la deportare, familii care au declarat aceasta fapta in fata autoritatilor americane care conduceau lagarul unde ulterior fusese retinut fostul lor ocrotitor. (Flor Strejnicu, „Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, 1996, pag.93)

    In Miscarea Legionara au activat si romani de nationalitate evreiasca: Ana Maria Marin (sotia lui Vasile Marin, cazut in Spania), Catalin Ropala, instructor legionar, autorul cartii „Batalionul de la Sarata”, Vasile Noveanu, medic, comandant legionar, ministru al Statului National-Legionar, alti doi frati ai doctorului Noveanu, compozitorul Paul Constantinescu, care, sub influenta educatiei legionare, scrie Oratoriile in stil bizantin de Craciun si de Pasti, dupa cum ne marturiseste, precum si multi simpatizanti. Printre acestia scriitorul si gazetarul Felix Aderca, despre care Mihail Sebastian scrie in „Jurnal”: „Aderca pe care l-am intalnit aseara la cercul sefard unde am vorbit amandoi despre Baltazar, imi spunea ca deplora moartea lui Codreanu, care a fost un mare om, o aparitie geniala, o forta etica fara seaman si a carui moarte de sfant este o pierdere ireparabila”. (pag. 195)

    Dupa insirarea sumara a unora din faptele de crestina purtare fata de semenul sau evreu, se mai poate vorbi de antisemitismul legionarului? Doar cei de rea credinta o mai pot face!” ASA SA N E AJUTE DUMNEZEU!

 2. Cremene [anonim]
  De curand am fost atat la Manastirea Petru Voda (manastire de barbati) cat si la manastirea de maici (aflata cam la 2 km de prima) unde se afla in prezent Parintele. Am avut sansa de a vorbi cu acest Roman si Preot cu har, de aceea pot afirma ca stiu de ce-l urasc atatia: deoarece Parintele este exemplul viu ca criminalii comunisti nu au reusit sa distruga in totalitate fiinta neamului nostru, Parintele demonstreaza ca putem merge mai departe prin Credinta si Dragoste fata de neamul romanesc, prin Jertfa si Lupta. Din acest motiv este atat de urat Parintele de atatia indivizi care au un singur zeu : Banul.
  Iar voi, cei care sunteti atat de „revoltati” de faptul ca Parintelui i s-a cantat la aniversare un simplu cantec, DE CE nu ati sarit cu aceeasi fervoare tovaraseasca sa condamnati amplasarea unei noi statui a lui Wass Albert in parcul din centrul Orasului Odorheiu Secuiesc? DE CE? Pentru ca comemorarea acestuia nu va deranjeaza,nu-i asa? Voi,care va dati mari aparatori ai evreilor, de ce nu ati cerut asa zisului Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului sa ia atitudine fata de amplasarea bustului lui Wass Albert? De ce nu dati dovada de aceeasi manie proletara in acest caz infinit mai grav prin faptul ca este omagiat un criminal de razboi antisemit? Eu cred ca raspunsul este doar unul : pentru ca putin va pasa voua de evrei si de romani, pentru ca putin va pasa voua de toti nevinovatii (indiferent de etnie si de credinta) ucisi de Waiss Albert sau de comunistii veniti la putere pe senilele tancurilor in Romania sau de aceia dintre legionari care s-au dovedit a fi criminali (aveti cea mai mica idee cati legionari nevinovati au murit in inchisori?)
  Voi, cei care-l atacati pe Parintele, sunteti Omul Nou visat de comunisti : fara Patrie, fara Neam, fara Credinta. Sa traiti bine!

 3. Dumnezeu l-a smerit pe parintele Iustin Parvu in lungii ani de temnita, apoi la ridicat la faima si iubirea de care se bucura acum si nu va reusi nimeni sa strice un dram din ceea ce bunul Dumnezeu a cladit pe umerii acestui brav si credincios soldat al Sau.
  Domnul nostru Iisus Hristos sa ne miluiasca ocrotindu-l pe iubitul nostru duhovnic, spre ridicarea, trezirea si salvarea cat mai multor Romani !!!

 4. jigodiile se tem de liderii adevarati.

 5. Eufrosin,am discutat cu mai multe bloguri si am hotarat ca timp de sapte zile sa postam in fiecare zi,Sfanta Tinerete Legionara…sa vada si ei ca noi nu ne temem…te rugam sa ne ajuti si tu cu initiativa noastra…Doamne Ajuta,camarade

 6. NAPARCA MUSCA LA ORICE MISCARE A ROMANILOR!
  TAIATI CAPUL NAPARCEI!!
  ACUM!

 7. Centrul acela de monitorizare a antisemitismului poate sa faca oricate sesizari vrea, ideea e ca preotul si calugaritele nu cred ca au incalcat vreo lege, pentru ca era vorba, din ce inteleg, de o petrecere privata. Legea interzice doar promovarea publica a ideologiilor si insemnelor extremiste, dar in particular fiecare om face ce vrea.

  • Chiar daca ar fii incalcat vre-o lege, ar fii fost una neavenita, precum au fost si inca mai sunt. Mai tii minte legea care condamna cu puscaria strangerea painii uscate in pod ? Am incalcat-o cu toata familia mea.

   • este o astfel de lege? dacă e adevărat detaliază.

    • Care e exact textul legii nu stiu, dar exista o lege care interzice propaganda facuta ideologiilor extremiste, afisarea publica a insemnelor acestora (adica nu poti umbla cu steag cu svastica pe strada, de exemplu) si cred ca si propaganda facuta in favoarea celor condamnati de „crime impotriva umanitatii”. Aici in cazul nostru intra Antonescu. Bineinteles, legea e foarte probabil mult mai stufoasa, dar cam asta stiu eu. Pedepsele maxime cred ca sunt pana la cativa ani de inchisoare cu executare.
     In cazul preotului de care e vorba (si care inteleg ca e foarte cunoscut in anumite cercuri) nu cred ca se poate aplica legea asta, pentru ca a fost o aniversare privata. Daca insa vand la manastire materiale legionare sau tin predici favorabile legionarilor, ar putea avea probleme (nu stiu exact daca si legionarii sunt mentionati in legea aia).

     • legionarii sunt condamnați doar de cazari.

      nu există lege la noi care să îi condamne. și nici însemnele lor. și nici cântecele sau poeziile lor.

      nici Antonescu nu e condamnat de vreo lege actuală, e tot propaganda cazară care menține acest sentiment.

     • mai văzusem scris undeva că Antonescu a deportat și ucis cazari.

      este cea mai mare minciună.

      Antonescu a salvat de la moarte atâția cazari cât a putut. ăsta ar fi singurul motiv pentru care l-am putea considera vinovat de crime împotriva umanității!!!

  • Atunci legea să înceapă interzicerea însemnelor şi ideologia comunistă.

   • s-a încercat, dar cazarii nu vor să audă nici în ruptul capului de așa ceva, pentru că ar însemna că holocacaustul lor ar fi trecut pe același plan cu adevăratul Holocaust bolșevic.

    ideologia comunistă și tot ce a văzut lumea ca fiind comunism este de fapt bolșevism. nu folosește decât ideile comuniste pentru a face ceea ce a făcut.

 8. Aceste cântece ar trebui sa fie difuzate la televizor şi radio, iar copiii să le înveţe în şcoli şi să fie mândri de ele. Legionarii au fost printre cei mai mari şi mai mulţi eroi care s-au jertfit pentru Dumnezeu, Neam şi Patrie.

  Îndemn la luptă

  Nu dor nici luptele pierdute,
  nici rănile din piept nu dor,
  cum dor acele braţe slute
  care să lupte nu mai vor.

  Cât inima în piept îţi cântă
  ce-nseamnă-n luptă-un braţ răpus ?
  Ce-ţi pasă-n colb de-o spadă frântă
  când te ridici cu-n steag, mai sus ?

  Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
  nici ochii când în lacrimi ţi-s.
  Adevaratele înfrângeri,
  sunt renunţările la vis.

  Poezie de poetul legionar Radu Gyr(Demetrescu)

 9. astia vor sa inchida manastirea Petru-Voda, si fac ca, comunistii o sa caute materiale legionare in manastire si o sa le gaseasca( ca doar le-au pus ei) si apoi da-i cu persecutiile. Doamne fereste!

 10. raspanditi acest video http://dl.transfer.ro/alaturi_de_Capitan-transfer_RO-21feb-fd9315.mpg
  afisati-l pe youtube si pe bloguri.. sa fie la vedere pentru intreaga Romanie!

 11. Pe youtube.com au aparut filmulete cu asa-zise deportari in Transnistriia. In acestea sunt etalate cu larghete oameni morti….Un astfel de filmulet, dar facut cu ocazia deportarii evreilor din Bulgaria, a fost pus in carca romanilor numai pt ca a tranzitat Romania…Romanii , dupa cum se va vedea si in film, ii asteptau cu mancare in Jud Ilfov..

 12. Situatia din lumea musulmana si tot ceea ce se intampla la noi si in lume, ma duce la un singur gand: Un cal apocaliptic isi face prezenta, dar care o fi nu stiu. Legiunea trebuie resuscitata, daca vrem sa facem fata inamicilor credintei si patriei noastre. Pace

 13. Parerea mea este ca lovitura vine din mai multe direcţii.
  Nu doar „comunitatea” in sine lucreaza la destabilizarea nationala si ortodoxa a romanilor, ci si masonii si sectele.
  Intotdeauna m-am indoit de loialitatea fratilor Roncea fata de Ortodoxie si fata de Parintele Iustin. Astazi, se stie ca George Roncea este mason. Abilitatea concertata si bine finantata a „trustului roncea”, fidel lui Basescu si intereselor pe care le reprezinta, este tipica serviciilor secrete iar Parintele Iustin a cazut in capcana intinsa de acestia.
  Ceea ce ma nelinisteste cu adevarat este insa atitudinea Patriarhiei care a tinut sa raspunda atacurilor lui Katz, aruncand pisica in curtea Mitropoliei Moldovei. Urat, foarte urat dar, oarecum previzibil.
  IPS Teofan este strain multor principii ale oficialilor din dealul Patriarhiei iar in Moldova, aversiunea „comunitatii evreiesti ” fata de romani,este foarte…activa.
  In acelasi timp, jocurile de culise ale oficialilor BOR, deconcerteaza multa lume. De pilda, calatoriile de studii ale seminaristilor banateni in Germania, finantate de protestanti, ridica absolut justificat numeroase intrebari, asa cum si prezenta preotului diplomat in managementul turismului, Pomohaci, pe Agro Chanel, deconcerteaza orice crestin ortodox. Pe acest preot l-am vazut intaia oara acum cateva zile pe un canal TV care nu are nimic in comun cu ortodoxia, filmat in posturi studiate alaturi de oi frumos coafate,si copiii zambind la comanda.Preotul, filmat in maniera tipic new age, era nefiresc de convivial cu „echipa de filmare” numindu-l hlizit pe cameraman, „domnul inginer”, intr-o comuniune suspecta care imi amintea de alta categorie socio profesionala, decat cea careia apartine sfintia sa. Este Patriarhia straina de asemenea „iesiri in public” ale acestui preot?
  Mie imi este foarte dificil sa cred ca finii startegi ai politicii IPS Daniel, nu inteleg ce se intampla in ţara şi faptul ca se munceste din greu la destabilizarea corpului ortodoxiei nationale.
  In acelasi timp, consider ca aceste noi agresiuni viclene, impotriva adevaratei ortodoxii romane, se intensifica premeditat in apropierea intrarii in Postul Pastelui, inducand sentimente si judecati severe sau confuze, crestinilor.
  Trebuie sa ramanem lucizi, sa urmam calea Adevarului, fara a ne lasa insa tarati in ura si vrajba.
  Sper sa nu cadem nici noi si nici reprezentantii BOR in plasa vrajmaşului.

 14. @pepikul eu zic sa va mobilizati cu cereri de impozitare a averilor facute din afaceri cu statul … multi cauta sange si haos … ia vezi intelepciune ….

  • @antiignorantu
   Eu nu platesc impozite si taxe, tributuri. Cat despre sange,: „mai bine mor in lupta, decat sa fiu sclav iarasi, pe vechiul nostr’ pamant”, iar despre haos; Panem et circenses(Circ si paine). Intelepciune… n-am eu tupeul sa am o parere, caci ignoranta e la ea acasa!
   Apropo de legiune, eu ma refeream la cea spirituala!

 15. Cred ca si prietenul nostru saccsiv stie cantari din astea legionare 🙂 acuma nu stiu ce sa cred..dupa dezordinea din politica,din viata de zi cu zi…capul clanului la putere vrea sa faca tabere pro si contra in credinta…chiar daca nu stiu multe despre legionari…parca si Becalii s-a inspirat din cantarile lor cu soarele…nustiu ce…stiu ca s-a scris despre legionari ca au omorat oameni…ei uite aici este problema…nu poti baga la cineva legea pe gat cu forta..o sa apara o lege ca nu ai voie sa scuipi pe masini…si vine unu care scuipa masina…ce sa-i facem..pai dupa lege inchis 3 luni..iese afara scuipa dinou..dupa lege inchis 10 luni…iese afara..scuipa dinou..dupa lege pedeapsa capitala…se aplica in multe state din America…sa ne intelegem..oamenii astia care fac astfel de lucruri sunt complet fara niciun discernamat…dar orice fiinta are dreptul la viata cat ii este dat…daca sa zicem se va ridica un partid de acest tip,adica legionar..mai bine zis cu convingeri legionare…atunci va fi de rau…deoarece toti adversarii vor trebui omorati…si crima nu-i caracterizeaza pe romani…noi romanii ne-am batut cu turci..cu migratorii..cu ungurii…dar doar atunci cand cineva a incercat sa ne ocupe si mai ales sa ne distruga credinta…aici apare puterea Lui Dumnezeu…ca vor exista ereti..au mai existat dar se pot gasi alte metode pentru izolarea lor de a duce in eroare…din cate stiu eu credinta face tot posibilul sa nu incerce sa aprinda conflicte…dar cum de ceva ani la aceea manastire au inceput cu tot felul de campanii…anti-chip,anti mai stiu eu ce…nu stiu ce sa cred…nu vreau sa dau io sentinte ce si cum sa creada cineva…dar stiu un lucru: ce e Dumnezeesc nu aprinde,nu provoaca…ci mai degraba rabda…parerea mea personala e ca din cadrul manastirii au fost folositi calugari in scopuri electorale..ne mai aducem aminte…calugari la B1 cu chip-ul…si apoi dupa ce Basescu a castigat asigurarea „credinciosilor” ca presedintele va organiza un referendum..in privinta chip-urilor…dar s-a zis…ulterior presedintele aparand la tv si spunand ca de abia asteapta sa-si plateasca impozitul cu card-ul…ops 🙂 dar ce sa faci…au jucat tare..si inca joaca…si restul nu sunt de capul lor dar ca astia nu s-a mai pomenit…cat despre salvarea sufletului exista o singura sansa…pocaita de pacate…si cum ar zice cineva: dragi romani nimeni nu va scapa…toti va pacalesc…va mint…stim metoda..cel putin cei care gandesc si au frica de Dumnezeu

  • Amice, te înșeli amarnic în ceea ce privește Mișcarea Legionară.

   Sunt foarte credincioși. Aș putea spune că sunt mult mai credincioși decât mulți dintre cei și cele care se bat cu cărămida-n piept pe tot soiul de site-uri și blog-uri.

   Însă nu sunt habotnici. Nu sunt extremiști. Nu sunt fanatici. Nu fă confuzie între adevărata mișcare legionară și lătrăturile unor securiști, ascunși în spatele unei denumiri asemănătoare cu alta din perioada interbelică.

   Dacă ai fi citit ceea ce a scris Gabi M. ai fi înțeles că ar fi mult mai bine pentru țara noastră dacă mișcarea ar ajunge la putere. Spun asta deși nu sunt de acord cu cele declarate și gândite de Căpitan în ceea ce îi privește pe cazari.

   • Eu am impresia ca tu m-ai preluat pe mine 🙂 nu te supara da asa cred…io sunt clientul tau..de multe ori citesc noaptea blog-uri ..ca sa vad si io ce se mai scrie …cum se mai lupta…dar tu tot timpu ai fost prezent cand scriu io…sa-mi fac o parere proasta ca ma urmaresti nu stiu ce sa cred dar poate te hotarasti sa-mi explici si mie cum se face ca intram in acelasi timp pe acest blog …

    • Hai că ești haios. Cum adică eu te-am preluat pe tine??? :))

     Ai impresia că te urmăresc? chm0d, revino-ți tată. Nici la jocuri nu mi-a plăcut să trișez și tu crezi că îmi pierd timpul urmărind pe cineva? :))))

     Eu nu intru pe bloguri. eu doar citesc ceea ce se scrie la anumite însemnări la care sunt abonat. Asta înseamnă că atunci când mata scrii ceva, ajunge la mine într-un interval de maxim 15 minute.

     • Cum se face de erai tot timpu la 3 noaptea…la 2 noaptea 🙂 bine ai gasit o scuza ca esti notificat nu caut io motiv de harjoneala…mi s-a parut suspect ca de fiecare daca cand mai intru si io,imi raspunzi asa rapid…interesant ca restu nu-mi raspund imediat 🙂

      • uite, și acum îți răspund rapid… 😛 😛

       eu mă culc târziu, deci e logic ca la ora la care intri și tu să fiu și eu treaz.

       de ce îți răspund așa de repede? pentru că așa consider că e frumos să faci când vorbește cineva cu tine. cum te-ai simți dacă tu ai întreba pe cineva ceva iar acea persoană ți-ar răspunde peste 3-4 zile???

       unul dintre dictonuri: ceea ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.

       și nu e scuză. primesc notificări de fiecare dată când îmi vine vreun mesaj, pe orice adresă de email ar fi. (când nu dorm)

       no, sper că te-am lămurit cu urmărirea ta de către mine… =)))))))

      • a, și e ultimul interogatoriu la care îți răspund. ești băiat mare, judecă, nu fi paranoic… 😉

   • Am intrat pe blogul tau..stiu blogul lui Eufrosin nu e loc de rafuiala…dar din cate am vazut pe acolo esti din categoria(bloggeri)nimeni nu-i mai bun ca Basescu deci nu avem altu…sau fara rau e si mai rau…fratele meu…iti accept parerea ta persoanala dar un singur lucru…explica-mi cum ti-ai format-o…ce te convinge sa crezi ca poti lupta impotriva”kazarilor” din cate am citit astia sunt evreii din zona Ardealului..sau din Ungaria plecati spre America..poate ma insel…problema mea nu sunt evreii,tiganii,ungurii,rusii sau romanii…problema mea sunt eu…eu nu trebuie sa gresesc,eu nu trebuie sa fac pacate…niciun neam nu-mi poate schimba opinia…nu poate un turc sa ma indemne sa fur si eu sa fur…dar poate te gandesti..si imi dai si mie un raspuns…de unde vine ura asta nelimitata fata de tot ce nu e romanesc?…ai recunoscut si tu ca si in cazul romanilor exista probleme…bine si cum crezi ca le poti rezolva?…scriind pe un blog? 🙂 nu prea cred…blog-ul e un fel de punerea ideilor personale in lumina publica…dar iti asumi…deoarece orice lucru bun poate fi folosit impotriva ta…si cine stie faptul ca sustii ca apartii religiei ortodoxe …intr-un anumit moment poate fi folosit impotriva ortodoxilor…asta vrei?…nod in papura pot si eu sa-ti gasesc si oricine..la fel si tu mine..eu nu vreau sa-mi iei ideile mele de bune..vreau sa gandesti la fiecare stire ce apare sa o analizezi tu singur si sa actionezi cum iti spune tie constiinta…trebuie sa te gandesti ca in urmatorii ani..se poate ca aceste bloguri sa fie aratate ca si preotii care fac propuneri indecente fetelor la spovedanie..adica in aceeasi lumina…sa se zice…vedeti..ortodoxii sunt anti semiti,sunt anti”modernizare” sunt impotriva altor religii…sunt extremisti…

    • Hai să o luăm pe rând:

     – unde ai văzut la mine că am scris, spus, declarat, susținut că Bășexu e cel mai bun??? Dacă l-aș considera cel mai bun, l-aș mai numi Bășexu?

     – părerea mea e normal că e personală. Doar nu poate să fie părerea mea neprsonală…

     – cazarii, și nu kazarii (k se folosește în engleză, nu în română) sunt cei care au preluat de la evrei obiceiurile, limba și portul. Pe cei care i-au prins i-au ucis. Restul nu au mai apucat să plece din Africa. Sunt din Asia Mică, veniți de undeva de prin stepe (lucru stupid, dar cu siguranță nu voi deschide această discuție acum și aici) Asta e ceea ce cred eu referitor la această seminție.

     – unde ai văzut la mine ură față de tot ce nu e românesc??? :)))))
     chm0d, ești sigur că ochii sunt limpezi?
     Eu zic să mai citești încă o dată mâine, când ești mai puțin obosit.

     – scriu pe un blog ceea ce gândesc și cred că se poate face pentru poporul acesta.

     – nu am declarat niciodată de când scriu pe blog că aparțin religiei ortodoxe… am scris chiar și aici de nenumărate ori că nu cred în acel Dumnezeu în care crezi tu, de exemplu.

     – nod în papură ai găsit chiar fără să fie adevărat aproape nimic din ce ai scris. Nu e greu a găsi un nod, e mai greu să demonstrezi că într-adevăr e nod ceea ce crezi că este nod…

     – extremiști au existat, există și vor exista atâta timp cât va exista credință. Nu ai cum să faci să nu existe. Dacă tu ai soluția, poate ar trebui să vorbești cu mai marii religiilor și să rezolvați problema asta.

     – anti-semitismul creștinilor îmi este străin. La fel și celelalte acuze. (cum am spus: în orice pădure există și uscături)

     Părerea mea e că ești puțin cam tulbure. Nu încerc să îți aflu motivele, dar a scrie aiurea despre cineva nu cred că e tocmai creștinește (că tot te lauzi că ești creștin).

     Na, că eu ți-am răspuns și întrebărilor nepuse. Dacă dorești să îmi răspunzi și tu celor puse de mine, bine. Dacă nu, iarăși e bine.

     • Nu am mai gasit articolul despre cazari sama luminez si eu cat de cat..am facut o afirmatie..deoarece am vazut ca multi luptatori se ascund in spatele religiei pentru a apara pe Basescu…si tu o faci…sa fim seriosi…nu are rost sa te ascunzi te-am ghicit din prima…cum il apara?..pai simplu..zic: presedintele marioneta elitelor…etc dar nu uita sa scrie ca psd si pnl au furat tara si din cauza lor merge prost…si omu ce zice..da adevarat are dreptate…presedintele nu poate face nimic din cauza acestor elite..cazari…care il pun sa faca nasoale…si citeste urmatoarea fraza..da adevarat..psd si pnl au furat tata…nastase avea 4 case..stim oferta..am auzit ca stiau unii ca daca mergi in Austria…sute de hectare cat vezi sunt ai lui nastase…..povestea veche..am face noi daca nu erau astia la guvernare sa fure ..si asa pacalesti matale cititorii 🙂 si cred ca esti si recompensat? nu ?…

      • Amice, ai întrecut măsura. Dacă pe tine te plătește cineva să comentezi și să arunci cu noroi aiurea, află că nu toată lumea e la fel.

       Se pare că ori ești greu de cap, ori nu vrei să înțelegi ceea ce citești.

       Din punctul meu de vedere, discuțiile cu tine sunt doar pierdere de timp.

 16. Scria mai sus cineva despre BOR…ma uitam ca prostu inainte si nu intelegeam de unde vine…da pazea..dintr-o stire se aduc acuze preotilor si celor mai mari ai preotilor…acuma io nu stiu daca acesti conducatori ai BOR sunt niste sfinti…poate ca or mai exista printre ei..sau se folosesc de credinta pentru asi face averi…cazuri si cazuri…nu-i treaba mea…Dumnezeu ii vede ..ii judeca..si le da plata…dar ce nu-mi convine mie..zice unu..io nu mai cred in preoti ca fura banii de la Biserica…:) io nu ma mai duc la Biserica deoarece sunt certat cu preotu…sau nu mai merg ca au auzit la tv ca si-au schimbat orientarea…si acum sa facem lumina…in orice perioada a existentei Bisericii..au existat astfel de teme publice…si pe timpuri..preotii detineau averi..in terenuri…paduri si altele…si in alte vremuri..preotii se mai ocupau cu vrajitorii si altele…dar dupa mintea mea nu sta in raspunderea noastra sa-i judecam…dar nici nu este scuza pentru a merge la alta religie sau pentru a refuza sa crezi ce zice preotul…din cate am vazut preotii si aia considerati rai fac slujba si pedica la fel ca aia buni…deci inducerea ideii ca trebuie sa faci o schimbare nu merge….toti preotii te invata sa nu furi sa nu te prinzi de patimi chiar daca sa zicem unii beau,se imbata sau fac alte ispravi…cred ca acestea se intampla pentru a vedea credinta individului…trebuie sa recunoastem ca unii preoti nu dau un exemplu bun coborandu-se din ditamai jeep-anele sau avand afaceri…dar trebuie sa fim foarte atenti…si ei sunt oameni si sunt supusi pacatului…poate mai puternic decat noi…ascultam acum multi ani o predica si asta zicea asa: diavolul a ordonat subalternilor sai sa ispiteasca cat mai multi oameni…si se intoarce prima hoarda de diavoli…si sunt intrebati ce au facut…si au zis:am produs o furtuna asupra unui vapor…si? …au murit toti oamenii..diavolui nu-i place si ordona sa-i trimita la moarte pe subalterni..apoi vin alta hoarda…care nu mai tin minte ce au facut…ceva rau..si pe astia ii trimite la moarte…si ultima hoarda…zic: noi am adus un calugar la pacat…si deavolul este multumit si ii cruta de moarte….ce tin eu minte nu cred ca este exact cu predica respectiva dar e un fel de rezumat..imi cer scuze daca am scris si ceva neadevarat…dar in mare ideea e ca pe diavol nu prea il incanta ispitirea celor multi…care tot spre iad merg ci ispitirea celor putini si credinciosi…poate pentru cineva e invatatura de minte si daca gaseste respectiva predica sa o citeasca… cum trebuie…eu nu mai tin minte cuvant cu cuvant..

 17. murim pentru Hristos

 18. As vrea sa rezolv problema cu politica..eu ma declar direct sustinator al liberalismului..atat ca partid cat si ca idee politica…consider ca singurele perioade in care Romania a progresat si a avut crestere a fost in perioada liberala..dar si in alte perioade dar cea mai evidentiata este cea liberala…este normal ca nu toti liberalii sunt oameni onesti sau cinstiti..s-a furat si in 2007,2008…dar…cum zic aparatorii lui Basescu..mai buni ca astia nu au fost pana acum…sa fim seriosi in 2007 toata lumea avea de munca..ca erau salariile mai mici alta poveste…dar era de lucru…s-a dezvoltat sectorul imobiliar…sectorul vanzarilor de masini…au inceput sa realizeze proiecte de apa,canal,asfaltare de drumuri…cat de cat ceva…iti plateau medicamentele prin spitale…au avut bani de pensii,salarii…bine deci mi-am laudat destul favoritii…cel mai important a fost ca tot timpu liberalii au avut oameni capabili..si asta s-a observat…multi fiind dusi de vraja banilor…si multi au ramas in unele posturi…dar asta e alta treaba…eu nu vreau sa amestecam lucrurile…ori vorbim de politica ori de credinta…dar din cate vad io politica se baga si in credinta si invers…am scris despre preferintele mele politice…nu ma ascund…asa cred io..cine nu e de acord nicio problema…

 19. Tot de politica…am urmarit evolutia lui Basescu prin politica…din cate se stie nenea asta era sef de nava..bine..stim ca toti care erau in posturi de conducere erau legati de securitate..bine…in 1989..revolutie..au venit psd-isti la putere..fiecare are versiunea lui…trecem peste…in 1996..a venit cdr..din care face parte la transporturi si presedintele…mare vrajeala nu a facut..a ramas cunoscut prin taxa Basescu…deci un bir pe romani…cdr-ul a sfarsit din cauza harababurii care era..nemultumirea oamenilor…au inceput privatizarile de societati mamut romanesti..vandute stim cum pe bani de nimica…apoi 2000 vine dinou psd…au inceput sa se linisteasca lucrurile..apoi iar a fost nevoie de o harababura pentru a intra dinou in rol presedintele…care sub umbrela PNL..a ajuns presedinte…dupa un an au inceput harababura iar…presedintele…pune oameni sa incurce ministri exclusiv PNL…..bun in 2007 oamenii presedintelui sunt exclusi…PNL sprijinindu-se pe psd…apoi in 2008 incepe harababura…oamenii nemultumiti…voteaza pdl…care neavand majoritate se aliaza cu psd pana ianinte de alegeri…castiga Basescu un nou mandat…pdl rupe de la psd oameni…cum a incercat si a reusit cu PNL in 2007 cand s-au impartit in doua…si de 3 ani de la locuri de munca gramada..acuma uite unde am ajuns…eu nu mai suport prosteala cu criza…bine criza a fost si in alte tari..dar nu au taiat ca la noi…si daca ne gandim bine la ce salarii sunt afara..ma indoiesc ca ne putem compara…dar…si asa romanii se lasa incontinuare prostiti…am observat ca se folosesc o gramada de oameni..care stau doar pentru propaganda…nu stiu cine sta in spatele presedintelui..dar cu siguranta nu ia decizii de capu lui…cineva din afara trebuie sa fie implicat..aici vorbim de popoare..natiuni…deoarece prea le loveste..presedintele..io cred ca treaba sta in felul urmator…presedintele e creierul din Romania….impins de un stat de afara sau de mai multe state…prin oamenii lui care sunt foarte slab pregatiti urmaresc desfintarea natiei romane…prin toate deciziile sale a dus de rapa tara…pana cand le va merge Dumnezeu stie…dar se folosesc de orice orice..poate ca romanii isi si merita soarta din cauza vietii lor traite in spaga,furt,minciuna…dar criza nu poate fi motiv de regres national…bine e criza dar au intrat in criza anumite domenii..cum ar fi imobiliarele,vanzarea de masini…dar lumea si acuma manaca,produce…la fel ca si afara…unde vedem ca statul se preocupa de totul altceva decat ca la noi de cumetrii cu interlopi tigani sau balacareala la televizor…au prins 15 politisti de frontiera care lua 100 200 de euro spaga…si am rezolvat marea coruptie.. :))))) cand vezi cum presedintele si fratele sau se pupa cu diversi interlopi..te ia groaza..sau cum seful politiei merge in excursie cu un infractor..zicand:nu-l cunosc..chiar nu stiam ca e infractor :))..si multe altele…cine stie unde ne indreptam politic..nu are rost sa mai scriu deoarece multi ma vor considera impotriva lor..poate multi isi castiga existenta din propaganda pro Basescu…cred ca lucrurile se vor aseza la o vreme si atunci vom vedea fiecare cu cine si de ce a luptat…si din cate vedem pana la Judecata de Apoi nu mai este asa mult timp..adica nu pot sti eu cat mai este..dar zic dupa mintea mea..si atunci cei care vor fi rasplatiti cu mantuire vor trai intr-un sistem perfect…

  • Am si eu o nelamurire: de ce ai ‘urmarit evolutia lui Basescu prin politica’?Ai avut un presentiment acum ceva ani in urma sau nu doar pe el l-ai urmarit?
   Daca ai facut conspect dupa,nu se pune.Eu am facut scoala inainte sa se inventeze conspectele.
   ‘..si atunci cei care vor fi rasplatiti cu mantuire vor trai intr-un sistem perfect…’
   Adica tot un fel de sistem politic pe baze pur economice dar perfect?Imi pare rau dar nu exista sisteme perfecte,acestea fiind inventii umane.De aceea ni se si strica televizoarele si masinile,pentru ca sint construite de noi,oamenii.

   • Un sistem perfect va insemna Raiul..dar cine stie cati vom fi primiti acolo…daca esti prieten cu Basescu sigur nu te primeste 🙂

 20. Multe pareri,cica e bine sa dezbatem,dar eu unul cred ca ne inchidem ca intr-un club ales.Cei de afara habar nu au si nici macar nu-i intereseaza pe unii.Ce facem in afara de postari unul catre altul?Realitatea se vede cel mai bine dupa alegeri.Iar la noi se tot repeta mascarada umana si democratica.Doar ambele tabere politice sint manipulate de acelasi papusar.Imi pare rau dar mergem cu valul vrem nu vrem,indiferent de parerile personale.Citeam parca undeva ca nu este nevoie doar sa ne rugam la Dumnezeu pentru una,alta.Mai trebuie sa si facem cite ceva.
  ch0mod imi pare putin ‘politic’ si atit.Mai bine chmod 666 (e pe bune) and goto /dev/null de aici.
  Legi sint corectionale sint de mult in ‘Europa’,vedeti cazul din Austria dezgropat dupa ani si ani.Si la fel si la noi legi copiate.E nerecomandat sa spui ca nu crezi in ‘holocaust’.
  Una pe bune:cica un jandarm (nu din astia de astazi) a gasit cu ocazia unei perchezitii in casa unui ‘suspect’, ce?’O cruce legionara!’

  • chmod 666 nu exista..si go to se foloseste in programare..:) iar te-au trimis nepregatit :)) si cu ce drept ma trimiti tu de aici de pe blog? sau ca a zis Basescu? :)) buna gluma…voi suferiti mai rau decat el…

   • @chm0d, nu fi total prostanac. Instructiunea GOTO nu se mai foloseste de hat hat, e jump-statement si e deprecated, mai pe romaneste. Asta daca nu cumva tu inca bagi Pascal sau Sinclair Basic…

 21. Am uitat,nu imi aduc aminte sa fi pomenit nimeni.Cine a filmat acolo(nu conteaza de ce)?Sau cineva,cinefil infocat,a facut doar o copie?

 22. Cum scrii ceva impotriva lor cum apar altii..oare pana cand? :)) bine o sa lupt si eu incontinuare cu mai mare dorinta…si sa fiu in ton cu amenintarile..#include int main(); { int presedinte; int *basescu; basescu=&presedinte; printf(„rm -Rf presedinte/basescu.sh”); return 0; }

  • Scuze,nu dau lectii aici,dar chiar poti schimba permisiunile in 666.
   Apoi dispute pro si contra basescu,ilici,tapu si altii parca e bine sa le facem in alta parte,nu de alta dar aici am citit mereu lucruri interesante.
   Si /dev/null e valabil pentru toti cred,indiferent cit de ‘alesi’ ne credem.
   Si scuze celorlalti pentru deviere de la discutii.

   • Schimba-mi si mie permisiunile in 666…:)
    deci nu-ti plac disputele contra Basescu 🙂 m-ai convins…deci /dev/null adica valoarea 0 este valabila pentru toti…eu iti multumesc in numele meu…si da cei care cred in Dumnezeu vor fi cei „alesi” spre deosebire de cei care cred in Basescu 🙂 si scuze celorlalti pentru norul de fum…care sa devieze discutia de la ce e important…”Basescu” la discutii idioate…

 23. Este foarte simplu…cand discutam politic ne intrebam de ce ne e rau material?..pai de ce oare?..oameni la guvernare fara capacitate…sunt si eu curios ce tara sau ce organizatie sta in spatele presedintelui…ceva nu-mi place…si atunci cand discutam despre credinta…trebuie sa o facem cu sufletul curat…nu sa ne bagam in seama cu „vorbe” inventate…cica stau evreii,rusii,ungurii,tiganii cu toporul la radacinile credintei romanesti si de aceea nu poate face presedintele nimic ca altfel ar face el ..da nu-i lasat…de ce nu vorbim ce presupune spatiul Schenghen….care sunt adevaratele motive..si care va fi explicatia motivarii adevarii Romaniei la acest spatiu…

 24. @razvratit ma plateste cineva si pe mine dar nu presedintele…daca vrei sa vii de partea mea sa te plateasca si pe tine…poate o sa castigi mai mult decat iti dau astia sa-i aperi..ce zici? ..da sunt greu de cap,nu vreau sa inteleg ce vrei tu sa cred io…dar inteleg ca ai trecut la insulte si asta e rau 🙂

 25. Pe principiul „fiecare de ce-l doare”, am realizat ca sarbatoarea Aflarii Capului Sfantului Ioan Botezatorul a trecut şi puţine bloguri au dat importanţa insemnataţii ei.
  Legat de Moaştele Profetului Sfant imi pare nefiresc faptul ca Mana Acestuia se afla intr-un muzeu!!! turc, iar Capul, furat de catre calugarii catolici in timpul cruciadei aIVa impotriva ortodocşilor, a ramas la Amiens.
  Oare in tratativele ecumenice nu intra si restituirea uneia dintre aceste Sfinte Moaşte, Bisericii Ortodoxe?
  A propos, sinagogile din Constantinopol au fost distruse de catre cruciaţi nu de catre byzantini.

 26. […] septembrie 2012 Scrie un comentariu Posted on 20 februarie, 2011 by eufrosin Ultimul non-incident transformat de către mass-media într-un adevărat scandal, demonstrează […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: