Cine dracului se joacă cu noi?


România pare să fie scena unui joc iar poporul român, masa de manevră pentru jucătorii ascunşi, care se distrează, experimentând pe noi tot ceea ce le trece prin cap. Observ cu disperare lipsa de reacţie a acestui popor faţă de metodele absurde de austeritate impuse de marii jucători. Nivelul de trai este în cădere continuă iar frustrările cresc de la o zi la alta; în viaţa noastră totul clocoteşte de nemulţumire iar această furie fierbe zadarnic într-un cazan închis ermetic. Viitorul a eşuat în nostalgiile trecutului iar prezentul aleargă bezmetic, fără direcţie, într-o lume vidată în ceaţă, frig şi mizerie. România este membră NATO şi UE iar cele două organisme internaţionale tolerează ilegalităţile guvernanţilor români precum tăierea salariilor, a pensiilor, concedierile nesăbuite, creşterea numărului de sinucigaşi, fenomen similar genocidului silenţios. Această prăbuşire a României în interior se realizează cu complicitatea celor două organisme. De ce?

Totul se prăbuşeşte iar deprimarea se întinde ca o armă bacteriologică de distrugere în masă. Disponibilizări, salarii diminuate, preţuri tot mai ridicate, codul muncii încălcat sistematic de bunul-plac al zecilor de mii de dictatori microcipaţi cu gustul puterii aparente. Li se oferă statutul de micro-zei. Şi fiecare mic zeu trăieşte cu un real dispreţ pentru zeii inferiori, subalterni, dar şi cuprins de spaima faţă de stăpânii-zei aflaţi deasupra. Nu foarte departe căci au şi ei stăpânii lor. Fiecare stăpân cu sclavii lui şi cu tartorul deasupra.

Poporul român este guvernat prost în mod deliberat. Se ştie. Şi nu se întâmplă nimic. Poporul român este jefuit sistematic de zeci de ani. Se ştie şi nu se întâmplă nimic. Viaţa noastră este distrusă cu tenacitate, fragment cu fragment: slujbele au devenit volatile, poţi fi dat afară chiar şi în timpul concediului de odihnă sau de maternitate; obligativitatea muncii peste program fără să fii plătit pentru efortul tău ne întoarce la epoca Ceauşescu, pentru ca toate regimurile post-revoluţionare sunt de fapt comuniste; cum deschizi gura pentru drepturile tale, eşti executat. În acest joc fronda nu este acceptată. Sunt doar drepturile jucătorilor. Muritorii sunt numai muritori.

Nostalgia după comunism este o aberaţie. Nostalgicii au regimul comunist intact la putere, din 1990 până azi. Ion Iliescu a fost secretar al CC al UTM şi preşedinte de organizaţie a asciaţiilor studenţeşti din RPR încă din anii ’50 final, Emil Constantinescu a fost secretar PCR pe Universitate iar Băsescu, şef la Anvers al Societăţii Navale Române în timpul lui Nicolae Ceauşescu. Era cumva trimis neverificat de Securitate şi partid?

Cine dracului se joacă cu noi? În cel fel de joc mizerabil ne-au aruncat liderii politici? Această întrebare nu este adresată unora ca emil boc, traian băsescu, elena udrea, antonescu sau ponta. Oricum au creierii spălaţi şi sunt servitorii mărunţi ai marilor jucători. Şi ceea ce este mai grav, toţi aceştia se află în afara jocului, deşi ei se pretind jucători de succes. În realitate nu sunt decât nişte home-leşi ai istoriei. În interiorul jocului suntem doar noi, victimele, care mai şi plătesc taxe şi impozite pentru această eutanasiere din istorie! Şi deasupra noastră sunt cei pe care nu-i ştim. Dar care, având complicitatea clasei politice, trădătoare şi perversă, s-au făcut stăpâni peste destinele noastre.

Am sentimentul ca până şi clima este manipulată. Jucătorii au puterea să modifice şi peisajul. Să trăim „cât mai bine” şi „confortabil” în moartea noastră lentă şi mizerabilă. Codurile galbene şi portocalii sunt numai pentru dezastre, pentru răul absolut, de la inundaţii la epidemii. Arme psihotronice există. Pot fi create din nimic ploi diluviene, cutremure, călduri toride. Puterile NATO şi UE deţin astfel de arme.

Experimentul numit „România” pare să fie unul de nişă. Este cel mai dur joc. Cel mai dur regim comunist din Europa a fost aici, urmat de cea mai sălbatică realitate capitalistă din vecinătatea lumii civilizate. Comuniştii din fruntea statului de azi au creat o butaforie: dacă ieri vitrinele erau goale, dar buzunarele pline, astăzi plinul s-a mutat în vitrine şi golul în buzunare.

Care sunt regulile jocului? Sunt necunoscute până şi politicienilor, care se dau cunoscători ai puterii. De fapt nu au nici un dram de putere. Cu toţii sunt nişte păpuşi virtuale care pot exploda oricând, spre deliciul jucătorilor. De fapt există o singură regulă: supravieţuieşte cine poate. Acest joc, în care a fost aruncat poporul român, prin indolenţa clasei politice, este o adevărată lecţie darwinistă de viaţă: rezistă cel mai puternic, cel mai grobian, cel mai crud şi fără scrupule. Astfel de hibrizi sunt printre noi şi ne vânează spre salvarea lor de moment. Iar noi ne facem că nu vedem nimic, nu avem reacţii de apărare, stăm asemenea unor fiinţe legumicole şi în deplină deprimare sufletească, aşteptăm să fim vânaţi.

(articol publicat în Cotidianul, duminică 5 decembrie 2010)

Reclame

56 răspunsuri

 1. Suntem tara sub ocupatie. La revolutie am fost ocupati de Israel fara sa ne dam seama. Asta este solutia : sa dam jos jugul evreiesc.

  • ABSOLUT CORECT!
   DAR CUM SA SCAPAM DE EI?

  • Jugul jidanesc a început de pe vremea lui Mihail Eminescu. Marele nostru jurnalist si poet a fost asasinat la ordinele Aliantei Israelite Universale.
   Aceste plosnite jidovesti care sug sângele Poporului Român în cârdasie cu cei din Guvern si din Dealul Patriarhiei, ne-au încalecat, iar cei care trebuie sa ne protejeze n-o fac…………..

 2. Citind articolul, imi pare ca cineva, nu spui cine, ne indeasa o coroana de spini pe cap ranindu-ne, lasand sangele sa curga si provocand fluvii de compatimiri. Saracii romanii astia, prin ce trec!
  Pai nu suntem noi cei care votam, nu suntem noi cei care lucram ca functionari publici si ne comportam in halul stiu, nu noi suntem microzeii din politie, spitale, judecatorii, institutii de invatamant etc.?!
  Nu noi suntem printre cei mai bogati afaceristi din lume si cei mai exibitionisti?!
  Nu noi am inventat „lasa ba’ ca merge-asa”?!
  Avem ceea ce meritam si o sa ne ducem crucea asta mult timp de-acu’, atat timp cat copiii de gradinita se invita la bere sau la sex, depinde de gen(stiu caz concret), adica si viitorul arata la fel.
  La mai mare dragi romani!

 3. CA SA INTELEGETI MAI BINE CE SE INTIMPLA IN LUME SI IMPLICIT LA NOI:
  http://hijackinghumanity.com/site/

 4. am ajuns asa din cauza atitudinii care se vede atit de clar din comentarii…sint de vina evreii…ba nu comunistii, ba nu, ue
  v-a dat vreodata prin cap sa cresteti si sa deveniti niste luptatori adevarati>>??sa nu mai dati vina pe altii si sa va asumati responsabilitatea de a creea realitatea pe care o doriti??o tara frumoasa si libera cu oameni onesti, onorabili, muncitori si eroici?
  nu, e mai usor sa dam vina pe altii si sa stam in cutiile noastre

  • Indiferent care este cauza problemelor noastre, asta nu exclude lupta si razvratirea, neinchinarea la oricare ar fi sursa raului si nedreptatii!
   CONCLUZIA ESTE CA NU LUPTAM CI DOAR NE PLANGEM! TREBUIE LOVIT IN INIMA SI TAIAT CAPUL NAPARCEI! SI NU TEORETIC!

   • Naparca este protejata de un aparat de opresiune organizat piramidal – cred ca acest aparat este inca multumit de remuneratii si privilegii si tocmai se doteaza la inceputul lunii martie cu „cadouri” pentru noi….. In 20 de ani n-am vazut un politician „belit” ,poate doar fraieru’ de Constantinescu cand a luat cerneala in ochi………

    • Aceea e doar partea vazuta a lucrurilor – naparca e protejata nu atat de aparatul politienesc, cat de catre bandele de infractori civili antrenati si echipati de catre serviciile secrete. Acolo-i buba cea mare.

  • @ karmapolice

   Nu stii ce spui…………….vorbesti ca sa te afli în treaba………………

 5. mie imi pare a fi scenariul, teribil de perfectionat in sute si mii de ani, prin care se incearca eliminarea din istorie a poporului cu cea mai intensa si curata viata crestina.asta e telul, restul sunt doar mijloace…

 6. Poporul roman este supus unor experiente nefericire cu ajutorul mogulilor .

 7. rezistă cel mai puternic, cel mai grobian, cel mai crud şi fără scrupule.

  DE ACEEA SINTEM DOMINATI SI CONDUSI DE TZIGANI! RUSINEEE!

 8. Miscarea antiglobalizare vine cu o initiativa laudabila si promitatoare. Mai ramane sa ne mobilizam cat mai multi. Citeste si da mai departe! Doamne ajuta!

  http://groups.yahoo.com/group/editur…u/message/4096

  „Abia lansasem “Apelul pentru un Mars al Milioanelor” in Washington, in 6 martie 2011, ca am si inceput sa primesc mailuri in care eram intrebat de ce am limitat initiativa la America si daca nu as lua in considerare sa o extind si in restul lumii.

  Sunt intru totul de acord cu aceaste cereri.

  Asadar, ma bucur din toata inima sa fac un apel catre intreaga lume, ca sa se alature “Marsului Mondial al Milioanelor”, care va avea loc pe 6 martie 2011, la ora locala 12, in toate orasele mari, capitalele de judet si de tara ale lumii.

  Obiectivul “Marsului Mondial al Milioanelor” este de a exprima, intr-o atitudine de pace si iubire, cererea noastra catre toate guvernele lumii ,de a pune capat oprimarii, exploatarii si persecutiei oamenilor. In mod special, ne dorim sa inceteze:

  1. Regimurile politice despotice si dictatoriale din orice colt al lumii

  2. Distributia inegala a bogatiei pe planeta

  3. Razboaiele si genocidele

  4. Crima organizata

  5. Traficul de fiinte umane, sclavia sexuala, exploatarea copiilor prin munca si orice alte forme de exploatare organizata.

  6. Fragilizarea drepturilor civile, invadarea intimitatii, cenzura si orice alte forme de control social al oamenilor de pe planeta.

  Denuntam faptul ca elitele, clasele sociale dominante, grupurile investite cu influenta si clanurile, care au luat proportii peste tot in lume, controleaza intreaga populatie si ii blocheaza accesul la bogatiile planetei. Declaram ca toate circumstantele in care oamenii sunt dezavantajati, pentru profitul unui grup restrâns de elite, trebuie sa ia sfarsit acum si ca noul principiu de guvernare mondiala trebuie sa fie bunastarea întregii omeniri.

  Ne declaram din nou sustinerea pentru principiile Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, cat si pentru acordurile si conventiile care au luat nastere pe baza ei.

  Sustinem ca toti oamenii sunt frati si surori, indifferent de religie, rasa, nationalitate, limba sau alte diferente.

  Sustinem dreptul fiecaruia la pace, libertate si egalitate de sanse.

  Ne dorim o lume fara saracie, foamete, lipsa de educatie, lipsa de locuinte si boala.

  Speram sa dam nastere unei lumi care sa fie buna pentru toti, nu doar pentru cativa. Nu vom inceta sa ne regrupam si sa ne exprimam ,pana cand orice urma de dictatura, crima si coruptie din lume va disparea.

  In numele unei lumi care tânjeste sa respire libera,

  Steve Beckow
  Vancouver, Canada”

  Ce ziceti? Va surade ideea sa participati fiecare in orasul lui?

  • @ adrian

   Am râs de m-am prapadit când am citit cele de mai sus…………mai râd si acum………..ha,ha, ha, ha……..dle..opreste-ma sa mai râd ca-mi crapa inima………….
   Cum poti sa vii cu asemenea chestii? Te stiam om serios!
   Stapânii acestei lumi ne cred imbecili!???
   Dracul sa-i pieptene pe toti care ne-au adus în sapa de lemn!!!

   Adrian, iarta-mi indiscretia, câti ani ai?

  • @adrian

   „Amicul” Steve Beckow , perciunat si cu palarie (apatrid si în acelasi timp cetatean al lumii), face apologia Noului Guvern Mondial, este sustinator al principiilor Declaratiei Universale a Drepturilor Omului ( facatura jidoveasca care dateaza din perioada Revolutiei Franceze ), acest Impostor Steve doreste multe……….vezi mai sus……….doreste………. pâna îl nimereste un glont în cap……………

   Fratilor si surorilor în Hristos sa nu iesiti în strada!
   Este absolut inutil!
   Rugati-va neîncetat: „Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu milueste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa!

   • Moș Ioane, lupta nu este inutilă. a sta ca o legumă și a te ruga doar pentru sufletul propriu și a te durea nici în cot de cei/cele din jur este un lucru inutil.

    • Ma da nu te vindeci! Uite http://fanu.wordpress.com/2011/02/15/tot-pe-mail-si-tot-de-la-prieteni-dragi-titlul-sugestiv-salvati-romania/ sa vezi cine a fost si in spatele precedentei „revolutii”. Prin rugaciune iti cureti sufletul tau.

     „Dobândeşte pacea şi mii de oameni din jurul tău se vor mântui.”(Sfântul Serafim de Sarov)

     ATAT DE MULT POATE FACE PACEA UNUI OM… MANTUIREA A MII DE SEMENI… IAR PACEA VINE PRIN RUGACIUNE SI VIETUIRE ORTODOXA.

     • Mă, dar cine ți-a spus ție că nu știu ce a fost cu lovitura de stat din 1989???

      Mă, dacă tot îți place să vorbești așa, îți recomand să citești ce scriu în pagina mea și apoi să îți dai cu părerea despre una sau alta.

    • LUPTA CEA MAI BUNA SI CEA MAI LA INDEMANA ESTE IGNORANTA , EI NE IGNORA NOI SA II IGNORAM, E SI CRESTINESTE (STATUL ROMAN ACUM A DEVENIT ANTICRESTIN DECI NU MAI TREBUIE SA NE SUPUNEM LUI) SI E SI LEGAL (PRESEDINTIA A ZIS CA NU E RESPONSABILA PENTRU TOTI CETATENII DECI PENTRU NICI UNUL)…

    • BINEINTELES INSOTITA DE VIETUIRE ORTODOXA, DIN CAUZA PACATELOR NOASTRE TRAIM ASTFEL DE VREMI, DIN CAUZA SLABIRII CREDINTEI!

     • Doar o intrebare pentru tine, Ciprian.
      Spui ca lucrurile merg prost acum „din cauza pacatelor noastre, din cauza slabirii credintei”.
      Cum explici atunci ca, desi nivelul general de credinta si respectare a regulilor religioase era mult mai mare in trecut, viata a fost in acele vremuri mult mai grea si mai nedreapta decat azi? Gandeste-te doar cum traia marea majoritate a populatiei din Romania in urma cu 100-150 de ani. Practic, in mizerie si saracie crunta, suferind periodic de foame, fara practic nici o utilitate moderna (pentru timpul lor), fara asistenta medicala, etc. Si totusi ei, fiind mai credinciosi decat noi cei de azi, ar fi trebuit s-o duca bine, daca e sa ne luam dupa tine.

      • Nu comfortul ci lipsa iubirii este marea noastra problema. Cu dragostea, iubirea – comfortul nu mai este asa important ba mai mult vezi viata la adevarata ei valoare. Atunci era jertfa, sacrificiu, SOLIDARITATE, copii multi (pentru ca o familie se mantuieste prin multi copii – de la 3 in sus, vezi Ridicarea Casatoriei la Inaltimea de Taina). De fapt omul astea le cauta dar nestiind cum incearca prin comfort ceea ce nu e asa benefic pentru el… nu conteaza nivelul de comfort atat cat nu l-ai gasit pe Dumnezeu.

       Si ca sa-ti raspund la intrebare necuratul ii munceste pe cei care cred drept. Cei care sunt deja ai lui, cei cazuti din Dreapta Credinta, nu mai are de ce sa le dea batai de cap asa ca au comfort in lumea aceasta fiind lipiti de ea si lipsa comfortului in lumea cealalta pentru ca acolo nu mai exista materie cu care sa isi satisfaca „comfortul”. Dar nu comfortul e problema ci cum esti atasat sufleteste fata de el… daca esti sau nu… Sa nu uitam ca intai de toate pe Dumnezeu trebuie sa Il iubim si drept sa il marturisim.

      • Ciprian: și cei care nu cred dar tot sunt munciți și lipsiți de coNfortul lumii acesteia??? Cu ăia cum mai stă treaba?

      • Poate au fost botezati ortodocsi sau poate au vreo bunica care se roaga inca pentru ei pentru a se intelepti, sau poate ingerul pazitor inca mai trage de ei stiu si eu… nestiute sunt caile Domnului. Sa caute un Duhovnic, chiar daca nu crezi si intreaba-l pe el, ar fi cel mai in masura sa iti raspunda, dar sa fie unul bun, pe masura razvratirii lor.

      • ok.
       inteligent răspunsul. mi-a plăcut.

       numai bine.

      • Cum a spus si razvratit, nu explici de loc cum sta treaba cu sutele de milioane, poate chiar miliardele de oameni care nu au nici o treaba cu crestinismul ortodox (asadar nici o bunica care sa se roage pentru ei) si totusi abia au cu ce sa traiasca.
       Si pe urma, ce te faci cu cei care sunt si credinciosi, si nici nu au nici un necaz. Pe ei nu-i „munceste diavolul”, ca sa te citez?
       Ai o viziune total nerealista despre trecut, dupa mine. Chestia cu iubirea/casatoria e total incorecta; casatoriile se faceau aranjat si fara nici un sentiment intre soti. E adevarat, erau multi copii, dar multi nu apucau sa creasca din cauza conditiilor oribile in care traiau si a inapoierii medicinei. Jertfa, sacrificiul, solidaritatea de care vorbesti au fost mereu exceptii, niciodata regula, iar daca te gandesti bine in trecut omenirea era mult mai violenta si cruda decat azi.
       Cred ca trebuie sa te decizi cine anume ii asupreste pe oameni: dumnezeu sau diavolul, pentru ca ce spui tu e contradictoriu si reiese sa fiecare din ei e preocupat de persecutarea celor care nu-l asculta.

      • Cristian, medicina nu este evoluată nici azi.

       da, sunt mai multe „leacuri“ pentru multe boli, dar să nu uităm medicina tradițională care vindecă boala, nu simptomele, precum face medicina alopată.

       apoi, să nu uităm avantajele medicinii moderne: virusurile noi, ucigătoare, și vaccinurile cică-contra lor. identic cu organismele modificate genetic care au nevoie de ajutor pentru a crește mari și frumoase.

       să nu uităm că medicina actuală bâjbâie la greu și face tot soiul de asociații (pentru a mai pompa un „medicament“ în oameni).

       dacă oamenii ar fi respectat noțiunea de om, probabil că da, medicina ar fi fost foarte evoluată astăzi. probabil că am fi trăit într-o lume lipsită de boli.

       dar această lume nu este una lucrativă, productivă și normală pentru cei care se consideră Dumnezei.

      • „Neamurile au un destin ascuns în Dumnezeu” ! Când îşi urmează destinul, au apărarea lui Dumnezeu. Când şi-l trădează, să se gătească de pedeapsă !
       Faptul că din partea Sa, Dumnezeu a făcut totul pentru om, pâna şi jertfa Sa pe Cruce, dovedeşte că omul are un preţ imens, necrezut de mare.
       Omul are dimensiunile intenţiei divine: centrul şi sinteza creaţiunii Sale: lumea văzută îmbinată cu lumea nevazută. Iată de ce suntem datori a vieţui potrivit acestei intenţii divine; adică să traim deodată, şi ca persoane văzute, şi ca persoane nevăzute, căci omul are valoarea arătată de jertfa de pe Cruce.
       Când omul trăieşte în adevărata lui valoare, e subiect de istorie, pe când, dacă renunţă la dimensiunile sale divine, ajunge obiect de istorie, în rând cu oricare dintre obiecte, nu mai poartă un nume, ci poartă un număr.
       Deci, ce poate să însemneze coborârea omului la simplă valoare economică, decât o degradare a lui în rândul vitelor, care se vor sălbatici întreolaltă şi-şi vor împinge conducătorii până la marginile nebuniei ?
       Asta înseamnă treaba unuia, care ar încovoia crinii în gunoi, preţuind mai mult gunoiul decât mirosul crinului.
       Pentru o alunecare a omului de la nume la număr, au să dea seama toţi înzestraţii lui Dumnezeu, cei cu daruri, cu răspunderi, cu măriri, cu puteri şi cu tot felul de haruri.” – Pr. Arsenie Boca

      • Scuze, Ciprian, dar nu mi se pare ca raspunzi la ce te-am intrebat.
       Citatele pe care le-ai dat sunt complet subiective si nu au, dupa parerea mea, nici o legatura cu ce am spus eu. Dupa mine, nu faci decat sa ocolesti subiectul.

       Razvratit, dintr-un punct de vedere restrans, ceea ce spui despre medicina poate fi acceptat, dar diferenta de calitate si eficienta dintre medicina de azi si cea din trecut este astronomica.
       Medicina traditionala aduce unele beneficii si ajuta in cazul unor boli, dar trebuie sa recunosti ca in trecut calitatea sanatatii oamenilor si speranta lor de viata erau radical mai reduse. Se murea de tot felul de boli care azi sunt banale, mortalitatea infantila era imensa, se produceau periodic epidemii, etc. Progresul a fost adus de stiinta moderna, nu de cine stie ce leacuri traditionale.

      • @Cristian
       Subiectul este muult prea larg pentru a pricepe de la mine amaratul. Poti citi Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca, vei gasi acolo multe dintre raspunsurile legate de neamuri, confort si altele care pana nu demult ma preocupau si pe mine. De ajutor este si site-ul razbointrucuvant.ro . Este suficienta informatie care te va dumiri, asa cum m-a dumirit si pe mine putin credinciosul.

      • Cristian, probabil tu te referi la vaccinurile care ar fi eradicat anumite boli din trecut. Multe dintre ele au legătură foarte mare cu igiena, (care e net superioară celei de acum sute de ani), cu alimentația (nu cred că mai trebuie să spunem că foarte multe dintre bolile actuale sunt produse de alimentație și că alte boli, produse de alți factori, precum SIDA, pot fi vindecate printr-o alimentație corespunzătoare) și cu modul de trai actual al oamenilor.

       Dintr-un punct de vedere foarte restrâns poate fi considerat că medicina actuală a făcut ceva bine oamenilor. Dar doar atât.

       Da, e adevărat că astăzi se știu mult mai multe despre corpul uman, dar, scuză-mă, nu este meritul medicinei. Această așa-zisă știință a preluat toate lucrurile descoperite în condiții de care chiar și barbarii s-ar îngrozi.

       Singurele lucruri pe care le-a descoperit medicina este cum să otrăvești cu succes oamenii. Și cum să îi mutilezi mai bine.

       Tu probabil că te referi în special la operațiile clasice: la membre, la unele organe, etc. Da, acolo se fac unele lucruri bune. Dar în momentul în care te trezești că ți se taie un organ bun din motive atât de variate încât nu aș avea timp o zi întreagă doar pentru a le enumera, nu poți spune că ai vreun beneficiu de la medicina modernă. Atâta timp cât cei care o profesează nu pot face distincția între un organ sănătos și unul bolnav, nu ai nicio medicină, ci doar un fel de abator uman pe ghicite.

      • Razvratit, dupa parerea mea exagerezi rau in privinta efectelor negative ale medicinei de azi.
       In orice privinta, fie ca vorbim de diverse boli, de accidente, preventie, etc, medicina de azi este infinit superioara. Ca sa dau un exemplu simplu, stiu despre cazul unui membru al familiei mele care a murit prin 1920 la varsta de 6 ani de o boala banala a copilariei, care astazi nu mai sperie pe nimeni. In trecut, de exemplu, puteai sa mori daca aveai accidente care azi nu mai prezinta nici un pericol.
       Tu te referi la erorile pe care le fac uneori doctorii. Sigur ca ele exista, e inevitabil, deoarece si doctorii sunt oameni si deci pot gresi, iar stiinta e si ea in continua evolutie si deci ceva ce azi nu se poate rezolva poate peste 10-15 ani va deveni o operatie de rutina.
       Tu realmente ai prefera sa fii tratat cu leacuri traditionale de un nespecialist decat sa mergi la un spital, la un doctor? Daca, Doamne fereste, ai copii si ei ar fi bolnavi, nu ia-i duce la medic si nu le-ai da medicamentele recomandate? Sincer, ma indoiesc.
       Sigur ca e greu de facut o comparatie exacta intre situatia din trecut si cea de azi, pentru ca diferentele sunt foarte mari si generale, deci starea omului era afectata de foarte multi factori. Dar de aici si pana la a nega evolutia medicinei e drum lung.
       Eu inteleg ca tu privesti problema dintr-un punct de vedere „politic”, ca sa spun asa, dar si daca ce sustii tu e adevarat, nu stiinta in sine e de vina, ci poate unele moduri in care este ea folosita.

    • @razvratit

     Draga n-am zis ca lupta este inutila. Am zis ca este absolut inutil sa iesiti în strada.
     Stapânii lumii vor revolte cât mai sângeroase de aceea manipuleaza oamenii ca sa iasa si sa-i omoare, vezi instigarea „canadianului” Steve Beckow, de mai sus.
     Bineînteles ca sunt pentru Lupta cea Buna, dar n-am nici-un chef sa fiu carne de tun iesind în strada………
     Sper ca întelegi exact ce vreau sa spun…………

     Nu stiu daca citesti Blogul lui Saccsiv, ti-l recomand din toata inima, intra pe acest Blog si vei afla lucruri extraordinare!

     Doamne ajuta!

     • Moș Ioane, ceea ce spui e adevărat, în sensul că este foarte posibil ca și la noi să fie precum în Libia.

      Însă, dacă stăm cu mâinile în sân, fiindu-ne frică că vom cădea răpuși de gloanțe, crezi că vom rezolva ceva?

      Eu nu îmi aduc aminte ca în vremile trecute românii să se teamă de moarte. Mă refer doar la cei (și câteva cele) care erau într-adevăr români.

      Blogul lui Saccsiv… De citit îl citesc pentru că e ca o sinteză de știri. Despre părerile lui și ceea ce prezintă el acolo să fim serioși. Eu îl consider un extremist, un habotnic, un fanatic. Iar cei care își fac veacul pe acolo sunt asemenea lui.

      Și Eufrosin e credincios și știe că eu nu sunt, dar nu m-a luat peste picior niciodată, nici chiar atunci când eu am făcut-o. Nu m-a băgat la indezirabili, așa cum recomandatul tău a făcut (și îi mulțumesc pentru asta, pentru că astfel m-a scăpat de multă bătaie de cap). Și mai sunt bloguri creștine pe care am scris unele și altele (mai puțin celălalt „luptător“, badigardul) și nu am avut parte de atitudinea celor doi mici Dumnezei.

  • orice asemenea acțiune (vezi și tâmpenia cu Let’s do it, Romania!…) este clar o verificare a prostirii cetățenilor. se verifică dresajul acestora pentru organizarea „revoluțiilor“ care au loc în lumea arabă.

   dacă naționaliștii (și nu mă refer la Noua Dreaptă securistă) ar veni cu asemenea idee, cu siguranță ar fi o treabă bună pentru poporul român.

 9. Taina coeziunii unui esnation mare din populatie consta in nivelul de infometare la care ne aflam – in cateva luni -poate pana in toamna explodeaza mamaliga- oricum rasa asta romaneasca poate fi sugrumata mult mai tare decat pana acum – multi vor crapa fara sa-si dea seama de ce li se intampla – e groaznic dar asta e nivelul de constientizare! Sunt curios cate procente din generatia tanara intelege de unde i se trage si unde se va ajunge – Cati intra si se informeaza in mod obiectiv pe blogurile ortodoxe si antisistem?

 10. Eufrosin trebuia sa preiei si titlul… pai tocmai necuratul „se joaca” cu noi prin slugoii lui…cine „se joaca” e chiar in titlul-intrebare… iar armele sunt Numele Mantuitorului, Numele Maicii Domnului, Sfanta Cruce, Smerenia, Postul si Spovedania, Rugaciunea… sa le folosim pe acestea cat mai multi si nu vor avea nici o putere asupra noastra!

 11. se limpezesc apele incet …

 12. Cristian, nu că aș prefera, ci nu voi da medicamente copiilor. Nici vaccinuri, nici medicamente. Cel puțin nu cât sunt eu responsabil de ei. Când vor fi pe propriile picioare pot băga în ei ce vor.

  Singurele lucruri pentru care poți duce un copil la medic, din punctul meu de vedere și și atunci cu mare băgare de seamă (cunosc mii de povești în care oamenilor li s-au extirpat organe sau membre perfect sănătoase din cauza unor doctori/doctore care nu știau să citească ceea ce era vizibil), sunt operațiile chirurgicale.

  Cred că știi și tu de nenumăratele cazuri când și după operații banale, care nu mai sperie pe nimeni, au murit oameni. Cu sau fără îngrijire medicală modernă.

  Dacă ai citi jurnalele medicale și „descoperirile“ din zilele noastre, te-ai apuca și tu cu mâna de păr. Poți începe cu ziarele de peste mări și oceane, unde „savanții și savantele“ își demonstrează bâlbâiala.

 13. @mr mann exista metode dar nu vreti sa le folositi din comoditate ….

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: