S-a botezat ieri Medvedev? Între timp, în America…


Ieri, de Boboteaza după stilul vechi, Preşedintele Rusiei aflat în vizită în Iordania, a intrat de trei ori în răul Iordanului, „în amintirea Botezului Domnului Iisus Hristos”, după ce în prealabil, un înalt oficial rus afirmase că Preşedintele va fi doar stropit cu apa Iordanului, raportează agenţiile de presă RIA Novosti şi ITAR-Tass.  Intrarea lui în râul sfânt a fost un eveniment strict privat, prezenţa fotografilor nefiind permisă.

Medvedev_Jordan

Mie unuia asta îmi spune cu totul altceva: Preş. Medvedev zvonit că ar fii evreu, se pare că tocmai s-a botezat ortodox. Cinste lui şi să-i fie înspre mântuire! Nimeni nu intră în apa Iordanului tocmai de Bobotează, doar aşa, „pentru comemorare…”, ci fie creştinii binecredinciosi o fac înspre bucuria lor sufletească, fie alţii aleg momentul tocmai pentru a se boteza în numele Domnului.

Se pare că Preşedintele Rusiei se află pe calea cea bună, iar când un voievod e bun şi ţara îi va urma pe cale…

Între timp în America, proaspătul ales Guvernator al Statului Alabama, a fost nevoit să îşi ceară scuze, după ce în cadrul ceremoniei de instalare, el a afirmat că în vreme ce numai creştinii îi sunt fraţi şi surori, nu va pregeta să îşi depună efortul pentru toţi oamenii, de orice credinţă care locuiesc în statul Alabama.

Robert Bentley, Governor of Alabama

E demn de menţionat faptul că Alabama este unul dintre cele mai conservatoare state ale Americii, însăşi catarama aşa-zisei „Bible belt”, un stat în care încă nu a devenit o ruşine şi o dizgraţie să fii creştin, chiar şi aşa, în felul lor…  Bietul om a fost nevoit să lingă cizmele vrăjmaşilor Lui Hristos în cadrul unei întâlniri cu lideri religioşi ai confesiunilor ofensate de afirmaţia lui – scârboasă mai e politica pe tărâmul celor liberi!

„If anyone from other religions felt disenfranchised by the language, I want to say I am sorry. I am sorry if I offended anyone in any way„”

Pastorul bisericii baptiste din Montgomery, Rev. Jay Wolf, a spus următoarele despre deja atacatul guvernator de o zi:

„El a încercat să comunice ceva fundamental credinţei noastre, că toţi cei care cred în Iisus, sunt rude – nu a vrut să spună că el nu face parte din marea frăţie a umanităţii.”.

Pastorul Wolf a mai afirmat că Bentley, ca doctor, şi-a petrecut întreaga lui viaţă ajutându-i pe alţii. La ce să-i folosească însă sprijinul fraţilor săi creştini, decât ca consolare, când însăşi ăştia s-au ridicat cu toată puterea tatălui lor împotriva lui?

„Liga impotriva discriminării” ( ADL of B’nai Brith ), un grup de influenţă ( de fapt loja masonică de căpătâi a evreilor sionişti demult condamnată de către un tribunal californian pentru spionaj împotriva cetăţenilor americani ),. a sărit ca arsă de cur împotriva bietului doctor care şi-a afirmat credinţa în public:

„El dansează periculos de aproape de violarea I-ului Amendament al Constituţiei americane, care interzice guvernului să promoveze orice religie”.

Minciună sfruntată de la un tată al minciunii, de fapt amendamentul I afirmă simplu următoarele:

„Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the government for a redress of grievances.

Adică Congresul nu va emite nici o lege privind promovarea religiei, nici nu va interzice exercitarea ei liberă. După tipic, rabinul Jonathan Miller al templului Emanu-El din Birmingham, Alabama, numeşte remarcile noului guvernator: ” un pas greşit extrem de dificil la începutul administraţiei sale”. Continuă el:

„Sunt mulţumit cu scuza guvernatorului şi sper că putem să ne unim în următorii 4 ani” .

Mda, unire, unire, numai să fie kosher…

Un alt rabin, Elliot L. Stevens al templului Beth-Or din Montgomery, a numit întâlnirea cu Bentley „un pas pozitiv”.

„Ne-am adunat cu toţii aici la această masă în prima zi a administraţiei sale ca să vorbim despre dialogul inter-religios”.

Mai are cineva dubii despre a cui lucrare este ecumenismul şi care e adevăratul său scop ?

Barcă spre iad

Un singur lucru ar trebui să se desprindă clar din toată tărăşenia:
cei care în vremuri nu demult apuse erau urâţi şi temuţi de toată lumea, au devenit mai onorabili decât cei pe care tot atunci, întreaga lume îi admira. Nici nu e de mirare – în vreme ce primii îşi dau seama de cauzele pierzaniei unui om sau ale unui popor făcând paşi concreţi spre a se îndepărta de ele, cei din urmă parcă fac tot posibilul spre a le îmbrăţişa!

Câtă vreme poţi să valsezi cu un hoit, înainte ca duhoarea să se lipească şi de tine?

32 răspunsuri

 1. Frate Eufrosin , spune-mi unde greesc, ca nu ma supar ! Dupa revolutia din octombrie 1918, Sovietele nu aveau in noua lor oranduire nici un rus sadea. Deci noile servicii ale sovietelor este de presupus ca aveau rusi numai la baza lor, in rest numa’ de-ai „puterii”. Pai spune-mi si mie in ce loc si timp de pe Terra s-a pomenit ca o putere sa paraseasca de buna voie si nesilita de nimeni o tara ca URSS ? Cei de azi sunt cei de ieri. Puterea in acea tara, ca si in Romania , nu se pierde, ce-l mult se cucereste!
  Am stat si m-am gandit..! Chiar acum nu putem sa ne recucerim statul, dar nici nu putem sa nu mai murim pt neam..Ziua cand vom renunta sa mai murim pt neam va fi ziua cand nu vom mai exista ca neam ! Pt ca mai exista speranta ca, daca vom fi ucisi ca mieii, poate Dumnezeu se va milostivi de noi toti , dar mai ales de generatiile ce va sa vina dupa noi. Dar eu ma intreb: ne mai da Dumnezeu om sa faca acest sacrificiu suprem ? Mai meritam ?

  • Hmm, dacă nu putem recuceri statul, pentru ce să murim atunci? Statul este neamul, dacă nu luptăm pentru el, pentru ce să luptăm atunci?

   Și, ba da, s-ar putea, dar ar fi teribil de greu. Infiltrați s-ar găsi cu duiumul și ar fi foarte greu de cernut. Dar de putut se poate.

 2. Ca să răspund întrebării de la sfârșit, chiar dacă pare a fi retorică:

  atâta timp cât ești vrăjit!

  Nu mă uit eu prea mult la teve, dar pe scifi a apărut un serial teribil de hazos, Merlin. Este interesant de urmărit pentru a vedea cam în ce direcție se îndreaptă „prostimea“.
  E, exact în episodul de aseară era vorba despre așa ceva: regele Uther era vrăjit de o troală (da, iertare, nu am găsit rapid un termen echivalent în română), iar acesta o vedea frumoasă și atunci când vraja s-a risipit și toată lumea o vedea așa cum era: mizerabilă, nespălată, ordinară, grotească, etc., și toți abia mai rezistau să nu vomite la masa la care troala mânca bălegar prăjit și alte „delicatese“. Și se pupa cu ea și se dădea și la altele… Deja mi-e prea scârbă să îmi mai aduc aminte… E, până la urmă s-a dez-vrăjit, și a rămas încremenit de ce a văzut.

  Dar este exact răspunsul pe care puțini îl știu sau vor să îl înțeleagă. E foarte greu să vezi ceva așa cum este, dacă mintea și sufletul ți-au fost vrăjite. Iar vrăjile actuale nu mai țin de magie sau altele asemenea. E suficient un gust sau un miros și gata. Ești vrăjit/ă. Și poți dansa cu orice hoit că tot nu vei simți vreo duhoare…

  • Bravo domnule. Ai subliniat metaforic posologia de masa facuta neamului romanesc prin media, pt a ne amesteca cu neamul de troli…, cei care ne demoleaza de zor imaginea in Europa sau aiurea.

   • Mulțumesc Mercurie pentru apreciere.

    Se pare că nu am cum să găsesc un cuvânt românesc pentru troll (da, era greșit cu un singur l) deoarecere acesta definește o creatură supranaturală din folclorul scandinav, uneori ca un/o pitic/ prietenos/oasă, alteori ca un/o uriaș/ă răuvoitor/oare, care trăiește în peșteri, pe dealuri sau sub poduri. E, asta din Merlin trăia în grajduri și hrănea exact cu ceea ce ea numea „delicatese“: adică balegă prăjită…

 3. Zilele trecute am dat peste un citat al unei persoane, care prin locul ocupat în viața de zi cu zi, înțeleg să cred că a știut ce spune.E vorba despre Ferdinand Lundberg, decedat în 1995, care între 1927-1934 a fost redactor financiar-economic la New York Tribune : ” Ca în Uniunea Sovietică și China comunistă (în Statele Unite) puterea e deținută de manipulatori intriganți, foarte solid instalați; cu diferența că în Statele Unite intriga se desfășoară după o ”fațadă” constituțională.În Uniunea Sovietică și China, baionetele apar în cursul epurărilor periodice.Această diferență este suficientă pentru omul ”rațional” care preferă sistemul american cu toate defectele lui: există mereu dreptul de a prefera, fără efuziuni, ciuma în locul holerei” ! Felul cum a spus-o m-a făcut să râd.Ce a spus, mi-a dat de gândit…

 4. Nu le am prea mult cu politica, dar cind aud cuvintul „stat”, eu inteleg doar taxe, biruri , mafie , coruptie etc. , indiferent de locul de pe planeta. De obicei si de regula , statul este intotdeauna sarac , si cel mai prost administrrator al tuturor treburilor. In schimb, tara, si poporul ,eu le simt altfel. O logica simpla de taran ( sunt fiu de taran) imi spune ca, atunci cind omul de rind are tot ce-i trebuie , indeajuns, atunci are si statul. Asa ca , de e sa se sacrifice cineva, trebuie s-o faca ptr tara si popor, nu ptr stat si jigodiile care ne conduc, si se autonumesc „Statul roman”. Iertati-mi judecata !

  • corect; sa nu confundam Statul cu Neamul, cu comunitatea, cu poporul, cu tribul, etc.
   Statul e cel mai mare dusman al libertatii individului.
   Statul se impune prin forta, prin rapt, prin nedreptate.
   Desfiintati Statul, si veti elibera omul, com unitatea, neamul, care acum sunt captive.
   (desigur vorbesc de orice Stat, nu doar de cel numit Republica Romania)

 5. Scuze,poate sint putin deplasat,dar pina sa incep sa citesc ceva,am observat ca ai un zimbaret pe site,g.gif il cheama.Nu era acolo pina acum.Undeva in dreapta,pe gri.

 6. @Stelica: si ma rog, „tara”, nu trebuie sa aibe o armata, care s-oapere de dusmani, nu trebuie ca tinerii sa fie scoliti, in „tara” nu trebuie sa fie ordine si nu haos? Toate astea le asigura STATUL, prin taxele colectate de la poporul aparat, scolit, etc. Altfel, ar fi o adunatura de suflete dezorganizate ori, cel mult, intr-o ordine tribala. Nu fa confuzie intre stat si coruptie; calitatea oamenilor hotaraste regimul, ma rog si evenimentele, in context.

  • Amandoi aveti dreptate, numai ca argumentul este oarecum paralel. Ideea de baza este ca statul nu inseamna acelas lucru cu natiunea, ci este doar institutia speram reprezentativa, care ar trebui sa o apere. Realitatea dupa cum stim, e cu totul alta…

 7. Eu nu am inteles..cu medvedev si restu…credinta se manifesta prin faptele individului…

 8. Statul? Varf de lance al crimei in format genocidal si al desconsiderarii celei mai desantate cu putinta, asta inseamna statul, -fie el si aparent-degeaba-. Pe Russia Today s-a anuntat saptamana asta ca Medvedev a re-recunoscut, (daca pot sa zic asa), Statul Palestina. Povestea recunoasterii Palestinei dateaza din vremea sovieticilor. Aparent, e un joc de imagine: jidanii ameninta Rusia cu un blam international dupa prezentarea concluziilor catastrofei din Smolensk, iar rusii dau impresia unei retalieri, pe fondul aparentei incordari a relatiei Chino-americane, aparent intarite si de surprinzatoarea intrare a unor trupe militare chinezesti in Coreea de Nord, oferind astfel Chinei o buna deschidere la Marea Japoniei. Nu cred o virgula din tot acest balet. Ma ingrijoreaza doar concluziile care ni se impun. Americanii deja au un respect pentru chinezi. Rusia, nu e nici ea uitata. Doamne ajuta!

 9. O veste buna: http://apologeticum.wordpress.com/2011/01/20/poeti-dupa-gratii-manastirea-petru-voda-lanseaza-un-volum-de-poezii-scrise-in-inchisorile-comuniste/ si Medvedev poate fi foarte bine si jidan si ortodox(m-am nascut intr-un cartier evreiesc si stiu ce spun…),iar in rusi nu am incredere „nici cand vin cu daruri… Doamne ajuta!

  • Ai dreptate Gabi. Si eu tot printre evrei am crescut, dar le-am tinut piept pentru ca ii flancau pravaliile grecilor si armenilor (vindeau coloniale).Imi amintesc cum in noaptea de Inviere, jidanii veneau cu noi la Slujba, dar spuneau tot felul de necuviinţe. Ii chema Popescu, Gherghinescu. Dupa’89 si-au „revenit” la conditia de Bercovich, si-au dat copiii la Scoala Lauder si nu mai e limpede cum a ramas cu botezatul.
   Cu rusii e mai complicat caci ei au dat lumii si Adevar si Lumina prin martiri, scriitori, ca sa nu mai vorbim de Rubliov.Au fost primii pe care jidanii au experimentat marele kibutz ateu.

 10. Foarte interesant: http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/01/ce-se-intampla-daca-o-mama-isi.html N-ar fi rau ca toti parintii sa procedeze asa!!! Doamne ajuta!

 11. Dragi romani , am mai gasit ceva sinistru si scarbos despre chemtrails:

  http://d1027732.mydomainwebhost.com/articles/articles/chemtrails_and_morgellons_blue2.html

  dupa descoperirile facute de acesti americani de buna credinta este vorba despre organisme sintetice care de care mai ciudate si neintalnite in nici un catalog specific! Toata atmosfera planetei e incarcata cu asa ceva! – fibre care pot trai pe suportul de sticla, nanotuburi capabile de autoreplicare asemanatoare cu cele care provoaca boala morgellon, bacterii care formeaza o colonie ca un vierme lat, fragmente de virusi cu capacitate de compunere intr-un virus( cum si in ce conditii – e in curs de cerecetare), retele -„panza de paianjen”- asemenea neuronilor. E vorba de capacitatea de asimilare chimica si biologica ,camuflare si autoreplicare a acestor „plagi apocaliptice” – rezultate confirmate si de:
  http://www.carnicom.com/
  Care aveti nervii tari si rabdare studiati si imprastiati informatiile! cei de la institutul Carnicom au ajuns la concluzii socante- tot mai multi americani sufera de o forma de infectie artificiala -o boala asemanatoare cu morgellon – filamente care invadeaza organismul,si ies prin piele,sangele infectat cu corpuri straine necunoscute! Toate speciile si formele de viata de pe planeta sunt distruse on mod deliberat!

 12. Eufrosin comment-ul meu nu e chiar offtopic. E blocat de la tine sau din alta parte……

  • Le pune wordpress automat in spam daca au mai multe adrese de web, e bine ca mi-ai semnalat mesajul, e mai rau decat chiar noua ne vine a crede ce varsa astia peste Romania.

   • Sunt curios cat mai dureaza pana se prinde toata lumea de ce se intampla – tot mai multe concluzii merg in aceeasi directie . Cei responsabili cu accesul acestor avioane in spatiul nostru aerian trebuie sa faca ceva! -nu cred ca sunt atat de imbecili…

   • Dacă sunt mai mult de două adrese de internet în mesaj, Akismet-ul le consideră mesaje nedorite.

    Ai o setare în panoul de control cu care poți permite câte adrese de internet consideri tu că ar fi în regulă.

 13. Maimuta zimbitoare din dreapta sus, e „bastinas ” , sau din tribul google?

 14. apare pe monitor pe fondul gri , in partea dreapta , ceva curios si dubios, eu ii spun maimuta! Nu stiu ce urmareste.

  • Au pus-o niste jigodii acolo ca sa-mi demonstreze ….nu stiu ce. Au mai remarcat-o si altii. E cel mai nesemnificativ lucru pe care-l pot face cretinii, dar s-au pretat la el.

 15. @ Stef: Joi 13 ianuarie 2011, respectiv joi 20 ianuarie 2011, pe postul tv Italia 1, în cadrul unei emisiuni – ”Mistero” – a fost prezentat un documentar (în două părți privitor la ”Sindromul Morgellons, sau ”Morbul Morgellons”).Mă gândeam că e ”vrăjeală”, dar deja sunt două surse diverse.Am căutat pe net, pe motoarele de căutare, detalii.Nimeni nu a văzut, nimeni nu știe nimic.Fum fără foc, nu este.Numai bine.

 16. Lumea stie despre posibilatea infectarii cu agentul patogen responsabil de declansarea complexului de simptome si manifestari grupate sub termenul de boala Murgellon, inca de acum 2-3 decenii cand au rasuflat primele informatii incredibile pentru mintea omului obisnuit de atunci. Azi se stie deja ca unii s-au sinucis din cauza imposibilitatii calmarii simptomelor dar si a dispretului agresiv al gunoiului pe care il numim servicii medicale americane si nu doar. Agentul patogen cica ar fi fost descris de prin Evul Mediu. Nu e imposibil ca astia de acum sa aiba culturi uriase cu asa ceva. FEMA, Departament of Homeland Security, prabusirea dolarului in prapastia istoriei anuntata si parafata de vizita presedintelui Chinei in state, incheierea cu usi trantite a conferintei de la Istanbul pe tema Iranului sunt ultimele amenintari proferate de sistem la adresa noastra.

  • Mai sunt si acele lagare- FEMA camps- imprastiate pe toata suprafata sua -sute de inchisori .unele camuflate cu parapetii de sarma ghimpata orientati in interior – in aceste zone sunt stocate sute de mii de sicrie de plastic. Noul aeroport din Denver-Colorado – aspect straniu ,plan de svastica, cladirile initiale ingropate si transformate intr-un soi de depozit subteran strabatut de o retea de tevi,picturi macabre ,o statuie sinistra a calului demon,multe simboluri oculte.
   Inca ceva – cautati imagini din Astana capitala Kazahstanului …

 17. Daca Ria Novosti spune ca Presedintele s-a scufundat de trei ori in Iordan, apoi chiar asa este. S-a botezat.Exista si o poza cu domnia sa pe malul raului. Sa-i fie cu folos .
  Interesant este ca s-a intalnit si cu presedintele Palestinei, ca asta nu le-a priit evreilor care au improvizat o greva ( ca si cum Presedintele Rusiei avea nevoie de serviciile lor de zbor..) de s-a deplasat ditamai somitatea cu masina pana in Cisjordania. Medvedev a zis ca nu s-a suparat..Sa speram ca nici Putin.
  Pe madame Alliot-Marie au tratat-o palestinienii in Gaza cu huiduieli si pantofi in parbriz.Eu cred ca au fost foarte politicosi, dupa cat de aservita este muierea, CRIFului.
  Om vedea ce va urma sa se mai petreaca in zona, ca-s cam incordati vecinii lui Avigdor Liberman.

 18. Editura Iona vă invită la un CONCURS
  Cei trei câştigători for primi o carte la alegere şi 30% reducere la un al doilea titlu comandat (dacă doresc).

  Pentru a participa vă aşteptăm pe blogul nostru http://edituraiona.blogspot.com

  Editura Iona a luat chip din dorinţa de a face o trecere lină de la cele ale lumii acesteia la năzuinţele duhului. Conceptul editurii se situează la graniţa dintre tărâmul Dreptei Credinţe şi cel al culturii, încercând să cultive în cititori nu numai o desfătare a sufletului, ci şi să înfăţişeze ochiului omenesc bucuria cărţilor frumoase.

  Editura publică cărţi de teologie ortodoxă, dar şi cărţi pentru copii, încercând să îmbine mesajul creştin-ortodox cu ilustraţii minunate, astfel încât copiii să se simtă atraşi să răsfoiască paginile poveştilor noastre.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: