Scandalul care nu a fost să fie : corupţia chestorului Fătuloiu, sau cum să deghizezi 1 milion de euro, ca „cinste”


Astăzi toată mass-media românească a raportat că chestorul de poliţie şi fostul secretar de stat Dan Fătuloiu, a fost interceptat cerând mită de la un om de afaceri pe numele sau Cătălin Chelu.Transcrisul convorbirii sună aşa:

Dan Fătuloiu: Când îmi daţi primii bani?
Ştefan Badea: Păi, acum vorbesc cu ăsta când începem efectiv.”

Dan Fătuloiu: Care e preţul?
Gabriel Constantinescu: Dumneavoastră îl stabiliţi.
Dan Fătuloiu: Păi, eu vreţi să îl stabilesc. Dumneavoastră faceţi o evaluare!
….
Fătuloiu: Păi nu, că eu vreau să îmi dea el(nr. Cătălin Chelu) banii în tranşe.
Ştefan Badea: Exact
Fătuloiu: Să mă întâlnesc cu el!

Fătuloiu: Ai venit fără bani?
Cătălin Chelu: Am nevoie de un om de încredere să vină cu mine.

Mita era de 1 milion de euro, chestia e absolut scandaloasă si tousi, spre uluirea celor care incă gândesc, ni se spun următoarele:

Chestorul Dan Fătuloiu a insistat, de zeci de ori, în discuţiile cu omul de afaceri Cătălin Chelu, să primească mită, dând chiar indicaţii pentru locurile unde urmau să se întâlnească. Pentru că ştia că este înregistrat, fostul secretar de stat poate fi, astfel, acuzat de instigare sau de exces de zel.

„Exces de zel”? Nu am probleme de înţelegere, dar cine mă face să pricep asta are 10 bile roşii din partea mea! Cum se face că ceea ce în mod normal ar trebui să constituie capete de acuzare împotriva acestui personaj evident corupt, devine un pretext pentru exonerarea sa de orişice vinovăţie, încă în întreagă mass-media românească? S-a îmbrăcat corupţia în haine respectabile pretinzând că chestorul Fătuloiu avea de fapt cunoştinţă de faptul că este înregistrat – a pretins el mită ca parte a unei misiuni oficiale de eradicare a corupţiei ? He, he…

Ori sunt toţi ăştia înţeleşi între ei inclusiv cu proprietarii mass-media şi ne iau pe noi de dobitoci?

Dacă în alte ţări al căror model pretindem că îl emulăm ieşeau la iveală asemenea lucruri, ancheta oficială ar fi fost întâi dusă la capăt, de-abia apoi ziarele ar fi raportat judecarea personajului. Nu exista să scape basma curată încă de la inceput, măcar barem fără un scandal de presă! La noi e nu doar invers, ci taman pe dos!

E trâmbiţată nevinovăţia celui care ar trebui să fie acuzat în mod oficial, pentru a faulta o eventuală anchetă dealtfel cât se poate de binevenită! Apoi ne mai mirăm că ni se duce buhul ca „ţară coruptă”, chiar dacă milioane de români nu s-ar preta niciodată la aşa ceva!

E Fătuloiu mason, pedelist sau ambele ?

2 răspunsuri

  1. ma ajutati cu identificarea personajelor din filmul Trailer II http://www.spirit.ro (miroase a ecumenism, la Petru Voda nu se stie de primul film!!!)

  2. Stoparea Genocidului si Revolutia Romanilor Pasnica
    In loc sa mai criticati pe forumuri si sa consumati asa multa energie electrica si de alt tip mai bine va mobilizati si cereti pe toate blogurile si alte mijloace dizolvarea parlamentului si impozitarea averilor de peste 500 000 euro cu 10 % ptr. stoparea Genocidului in Romania ,legile pot fi facute si cu sindicalisti care nu au averi si afaceri cu statul , fiecare dupa puterea si curajul lui , Succes Romani !!!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: