Cu elevi ca el, speranţa n-a murit


Se vede că ceea ce propovăduiesc de-atâta vreme aici pe Lumea după Eufrosin, a devenit gândirea multora, nu neapărat datorită mie, cât faptului că acesta este cursul pe care trebuie să îl urmăm pentru a mai lăsa o ţară copiilor şi copiilor copiilor noştri.

Dacă un singur elev din România gândeşte astfel, e sigur că există mai mulţi ca el care încă nu s-au exprimat, sau despre care n-am aflat. Important e că tineri cărora le pasă de neamul şi ţara lor mai sunt încă, în ciuda celor mai extraordinare eforturi ale duşmanilor externi şi mai ales interni ai României.  Orice pe lume se rezolvă însă, împotriva celor mai îngrozitori vrăjmaşi, atunci când conştiinţa individuală atinge prin putere şi prin numere, masa critică.

Atunci aceasta devine conştiinţă de neam, sau precum o numesc sociologii, „conştiinţă de grup”.  Sper numai ca noi românii să realizâm cât mai degrabă câ dacă vrem pe mai departe să rămânem împreună, e neapărată nevoie să ne dăm mână cu mână – vorba americanâ: „we must stand together if we don’t want to hang individually

„Sunt un simplu elev care termină anul acesta liceul. Nu sunt cel mai silitor şi cel mai citit, nu mă consider un geniu dar îmi dau seama că trebuie făcut ceva în această ţară. Poate aş avea ocazia să mă realizez şi să nu îmi pese de tot ce se întâmplă dar mă doare să văd la poarta mea oameni care mor de foame şi nu ştiu ce să facă pentru puţină căldură. Poate sunt visatora€, adica sigur sunt, dar dacă ne-am aduna toţi ca mine şi toţi care doresc să schimbe ceva am reuşi. Acum,.. oamenii de rând, care trăim doar pt. minimul necesar şi foarte puţin mai mult suntem exact ca ţărănimea din epoca medievală!

Suntem conduşi de boieri care stau la caldurâ, care îşi încarcâ guşile imense, care profită de noi şi care ne distrug! Suntem proşti, (permitem asta) dar suntem mulţi şi dacă ne trezim îi distrugem pe „deştepţii” care au reuşit şi ne îndobitocească datorită încrederii pe care l-am acordat-o. Nu ar fi uşor dar ne-am putea reveni. Părinţii noştrii au pierdut startul, dar noi am pute face ceva.

Am putea să ne adunăm pe un site, să ne dezvoltăm gândirea cu oameni care doresc ceva bun nu doar să trăiască în lux chiar dacă altul moare de nevoie! După ce am fi suficienţi şi am găsi soluţii am putea forma comunităţii, am putea forma organizaţii neoficiale şi să ne gospodărim singuri. Când vom fi suficienţi am putea da jos oamenii care încearca să ne distrugă dar nu până în momentul în care mai avem o şosetă ruptă şi e bună la ceva.
Trebuie să facem ceva şi îs sigur că mulţi ne-am dori să fim toţi bine si mulţi ne-am dori să dăm jos jmechierii care vor doar să fie grozavi şi se gândesc doar la binele lor. E uşor să citesti… îţi e milă… te gândeşti că ai ajuta… şi totusi….eşti prea comod, nu veri să te implici! Exista riscuri.
Oameni buni, în 20 de ani murim de foame dacă continuăm aşa! Trebuie să schimbăm ceva! Trebuie să fim toţi pt binele tuturor. Trebuie să producem, trebuie să plătim dadoriile (enorme), cu siguranţă nu cu bănci, magazine, cazinouri şi case de amanet Vom reuşi! Toţi dorim să facem facultate.. De ce ? Pt. că e mai uşor?

Nu toţi suntem făcuţi pt asta şi am fii genii în alte lucruri, am putea realiza ceva. Am putea renunţa la comoditate 5 ani şi ţara şi-ar reveni, dar doar dacă am fi uniţi şi am da jos tot ce reprezintă nenorociţii…nu ştiu cum… nu sunt profesionist în politică să ştiu cum putem evita altercaţiile cu UE, dar sunt sigur că se poate.
Clar ar trebui să ieşim şi din asta şi din NATO şi din tot ce credem că ne face bine dar în fond ne fură! Mai veniţi cu păreri dar eu zic că ar trebui făcut ceva.(dacă mai avem oameni cărora să le pese)”

Felicitări tinere, haide aici, apoi vorbeşte şi cu alţii ca tine! Încet, încet, bulgăraşul mic rostogolit la vale de bicisniciile istoriei, ca deveni avalanşa cea imposibil de ignorat.

20 răspunsuri

 1. e lăudabil mesajul, dar câţi sunt într-adevăr dispuşi la sacrificii pentru binele celor din jur?

  din ceea ce am văzut în ultimii 2 ani, nu mai mult, pot spune că nu mai mult de 10 oameni. ceea ce e cam puţin pentru cele câteva zeci de mii de jmecheri care huzuresc pe spinarea tuturor…

 2. Nu e nevoie de mai mult decat 2-3% dintr-o populatie, dar hotarati, pentru a aduce schimbarea mult dorita. Ceilalti vor prelua mesajul pe parcurs.

  • probabil că răspunsul îmi era adresat.

   să zicem că 2-3% ar fi suficienţi.

   1. ţi se pare că 10 din 20 de milioane înseamnă măcar 5%?

   2. cei maxim 10 de care spun eu sunt pentru neamul românesc precum floarea singură de pe toată câmpia cu care nu se poate face primăvară.

   degeaba sunt ăştia hotărâţi dacă pe masa mare nici în cur n-o doare. ăştia vor muri ca terorişti, iar trebile vor merge la fel ca până acum, adică la vale.

 3. Buna ziua!
  Vin cu o propunere pentru dumneavoastra. Ati putea detine un nume propriu pentru blog de genul numelemeu.com si cu o grafica personalizata. Daca doriti sa aveti un blog total personalizat pe care sa il detineti 100% si sa aiba propriul nume ales de duneavoastra puteti apela la serviciile oferite de http://i-hostyou.com
  In cazul in care nu va descurcati puteti fi ajutat in parcurgerea tuturor pasilor necesari pentru a avea propriul blog personalizat si a va bucura cat mai curand de aceasta noua schimbare.
  Daca sunteti de acord si vreti sa aflati mai multe detalii astept un mesaj pe adresa de email shaketheinternet@gmail.com
  O zi buna!

 4. Nu-i suficienta o floare ca sa se faca primavara.Suntem in toiul iernii…..deznationale!

 5. Eufrosine draga- studiile statistice arata ca pentru o schimbare sunt necesare cinci procente (5% ) de populatie constienta si hotarata. Noi dormim ca popor si nu gandim. Ne lasam „ganditi”!

  • Vorbind cu lumea mi-am dat seama ca oamenii cunosc cu mult mai multe decat se vede la suprafata. Nemultumirea e uriasa, lipseste numai coagulantul (un partid, o organizatie, o idee, un simbol) si catalizatorul. Asta e si motivul pentru cei care incearca sa miste ceva, sunt supravegheati indeaproape. Exista mai multi delatori si informatori si sunt mai bine organizati acum, decat pe vremea comunismului.

   • din păcate, mulţimea este cea care face împărţeala, în prima fază, astfel că serviciile secrete nu prea au mult de lucru. oamenii se grupează cu alţii de acelaşi calibru, iar aici intră foarte multe date. oamenii au fost învăţaţi să nu se mai asocieze pentru o luptă comună, pentru un crez comun.

    tot din păcate, suntem câţiva care sunt conştienţi de una sau alta şi şi mai puţini care ar fi dispuşi să facă ceva, aşa cum am zis şi mai sus.

    a discuta pe blog-uri, site-uri, etc., nu reprezintă prea mare lucru, deşi poate duce la trezirea multora. însă aceştia se tem în continuare pentru că ştiu că nimeni nu va sări când vor fi abuzaţi, ba, poate, dimpotrivă.

    asta e starea la care „capitalismul“ ne-a adus după o perioadă de 50 de ani de „comunism“.

   • Nu conteaza ce avantaj numeric au sclavii nemulumiti intr-o colonie, lipsa de responsabilitate tine totul in balanta, nimeni nu misca nimic pentru ca asteapta catalizatorul. In citatul ala, in afara de timidul „Poate aş avea ocazia să mă realizez şi să nu îmi pese de tot ce se întâmplă dar…” se vorbeste doar la plurar punandu-se accent doar pe postura de subjugat asa ca nu vad speranta.

 6. Mobilizarea fiecare dupa puterea lui
  http://2blackjack1.wordpress.com/2010/12/20/doar-cinci-tari-vor-organisme-modificate-genetic-printre-ele-si-romania/ din acesti bani obtinuti pe alimente modificate genetic se finanteaza si marile cercetari nucleare ptr. arme de nimicire in masa , romanii in special elevii si tineretul cu posibilitati sa se mobilizeze si sa duca o campanie impotriva acestor aranjamente ce vor duce la un supergenocid .

 7. cel mai simplu lucru ar putea fi boicotarea cumpararii din lagarele mortii alimentare,care sunt asa zisele super,mega,hipermarcheturi.Hangare cu marfuri expir ate aduse din depozite infecte pentru a ne extermina. Cumparati din piete,faceti troc cu marfuri romanesti; Boicotati consumul de gaze prin consum mic. Atentie hidrocentrale,acestea inca sunt ale noastr e,sub nici o forma NU TREBUIE INSRAINATE!!! Daca ave m e.elect. depind de noi pt.cagazele,petrolul,cimentul si altele au tehnologii dependente de curent!?!
  Trebuie aparata RosiaMontana de orice capital strain, mai ales de-al lui soros si altii de teapa lui.Doar NOI
  daco-romanii avem dreptul la aceasta tara!

  • foarte corect şi drept, Gerula, dar nu vezi că băieţii deştepţi dau cetăţenilor curent la preţ mai mult decât dublu firmelor? ca să nu mai spun de „afacerile“ lor…

 8. Sunt unul dintre oamenii carora le pasa.

 9. Frumos si matur pentru un licean. Inseamna ca in casa se vorbeste pe sleau si se analizeaza cam tot ceea ce li se intampla si vad in jurul lor. Dupa ce s`a aruncat in cap,acel electrician de la TVR, in Parlament, un „distins” deputat PNL, a izbucnit in lacrimi vadite de crocodil, facand o afirmatie demna de un mahalagiu: „Traim intr`o tara de cacat! „. Ei bine, traim intr`o tara de cacat datorita deciziilor acestui diletant si al colegilor lui, indiferent de culoarea politica pe care o au !

 10. Spionajul , Romanii si datele biometrice
  http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/senzational-wikileaks-dezvaluie-biometria-element-de-baza-al-spionajului-american-politicienii-romani-sunt-printre-primii-caracterizati-biometric/sumar-articol/3883607/ sa va feriti copiii si nepotii de asa ceva ptr. ca pot fi folositi ca si arme umane in anumite actiuni psihologice in operatiuni mai mari de manipulare in masa !

 11. Întrebarea “Ce facem cu România?” poate să însemne, în sensurile ei ultime şi teribile: “Există, de fapt, România?” sau, mai precis: “Mai merită să existe, de fapt, România?”. Mai are ceva ţara asta de spus lumii? Locuitorii ei, românii, se mai identifică întrucâtva cu ţara lor? Patria lor mai este patria lor, mai merită acest nume? Dacă toţi (majoritatea) dorim să emigrăm înseamnă că ţara asta s-a golit de conţinut sau că trebuie, mai devreme sau mai târziu, să se golească cumva de conţinut? Dacă ne conduc străinii, de pe la diferite instituţii, fonduri mondiale, tribunale şi înalte porţi pentru că ai noştri conducători, din neamul nostru, ne-au trădat, ne-au furat şi ne-au batjocorit, ţara noastră mai merită numele de ţară? Mai are rost să existe ca entitate pe harta lumii? Sau e mai bine să ne declarăm pur şi simplu teritoriu al nimănui, doar-doar i s-o face cuiva, vreunui stăpân cu bani, milă de noi şi ne va adopta cu totul, ca pe orfanii lumii?
  Să ne rămână oare veşnic întrebarea „Ce facem cu România?” Speranţa mea, declarată încă o dată, e că mai există români care să-şi dorească România, şi că acei români se vor aduna, într-un fel sau altul, într-un RĂSPUNS!
  Pentru că văd o preocupare din ce în ce mai intensă în spaţiul internetului pentru strângerea împreună a celor ce se consideră a fi luptători într-o nouă rezistenţă naţională, intenţionez să iau eu taurul de coarne şi să lansez, pentru început, o listă de discuţii care să reprezinte o astfel de platformă a proiectului ROMÂNIA. Vă voi da detalii ulterior şi vă invit pe toţi să strângem rândurile. Doamne’ajută!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: