Poliţia versus cetăţeanul pe pământul libertăţii; Suspectat = condamnat = împuşcat!


Imaginaţi-vă că sunteţi la casa unui prieten la o petrecere şi că la spartul târgului realizând că aţi băut prea mult pentru a condce acasă, rămâneţi acolo pentru a vă reveni printr-un somn bun. Dovadă de comportament responsabil, nu ?  Pentru Douglas Zerby, 35 de ani, din Long Beach California, decizia de a rămâne la prietenul lui pentru se trezi din ameţeală a fost însă una fatală:

bărbatul aşezat pe veranda din spate a apartamentului, se juca cu un stropitor din acelea care se ataşează la capătul furtunului, unul cu mâner, ce seamănă oarecum cu un pistol pentru ochiul neantrenat. Nişte vecini „de treabă” şi-au spus „‘ia să chemăm poliţia să vadă ce-i şi cu ăsta care pare să se simtă prea bine de unul singur”, lucru care dealtfel s-a şi întâmplat.

Cei doi poliţişti care au răspuns apelului, n-au fost preocupaţi cu observarea mai atentă a suspectului, ‘necum de a vorbi cu el, sau măcar să îi strige după cum se cerea „Mâinile sus-stai că trag – Freeze!, sau aşa ceva!”, nah… mai preocupaţi cu îndeplinirea rolului lor de justiţiari şi călăi, rol deprins fie din producţiile Hollywood, fie pe front în Irak sau Afganistan…aveţi idee câţi foşti militari devin poliţişti în SUA – cum se schimbă mentalitatea lor peste noapte dintr-una în care tot cel care nu e cu ei e inamic, într-una de protector al păcii şi al ordinii publice, deci implicit şi al publicului ?


Pe scurt, bietul om a încasat fără nici o avertizare o rafală de 2 lovituri de „shotgun” ( fiecare descărcare conţinând 12-16 bile de plumb mari, absolut mortale ), iar dacă acestea nu erau îndeajuns, încă 6 gloanţe de pistol de calibrul .40 S&W i-au ciuruit torso-ul. Oricum omul ar fi murit de la o singură lovitură de shotgun în piept, dar hei, când inamicul e atât de aproape şi atât de vulnerabil, „why not” ?

Familia lui se agită furioasă, dă declaraţii, face scandal, ameninţă cu tribunalul, dar totul e tardiv de-acum, căci omul e deja rece. Scuza idioată a poliţiştilor a fost că „apărea să fie beat şi a întins braţul înspre noi”, dar unor idioţi care nu şi-au putut păstra libertatea,  le este îndeajuns şi-o astfel de penibilitate. Dealtfel cei doi au fost puşi în vacanţă plătită, procedura standard după ce se lasă cu morţi, până când ancheta internă a poliţiei îi va exonera complet.

Îmi amintesc de familia unor români de-ai noştri, care stând la cină în casa lor, au văzut cu groază geamurile de la camera de zi zburând ţăndări în ceea ce era începutul uneii canonade infernale care le-a făcut praf casa – s-au târât pe burtă până în pivniţă şi din fericire îngerul i-a păzit ne-atinşi cu copii cu tot.

Ce se întâmplase oare, să fii fost românul nostru vre-un mafiot periculos, vre-un scelerat pus pe terorism, sau altceva abominabil ? Nah… Vajnicii poliţişti americani, greşiseră pur şi simplu adresa ! A fost într-adevăr fericit cazul lor, au primit până şi bani cu care să-şi repare casa, în locul cheltuielilor de înmormântare. Alţii care s-au trezit brusc şi iremediabil din vraja „libertăţii pe pământul american”, acea libertate atât de mult-urâtă de către teroriştii arabi cei răi, ştiţi voi, aceia care nu i-au atacat niciodată pe 11 Septembrie.  Pentru a-i găsi pe adevăraţii terorişti, americanii ar face bine să privească în interior!

Vrăjitorii continuă să îşi urzească farmecele lor, având succes în funcţie de cât de ne-informat sau de naiv e omul. Românii noştri dovedesc însă că au un potenţial extraordinar de asimilare a informaţiei şi de abstractizare ulterioară:

discutam nu demult cu un bărbat care nemulţumit de felul în care îşi ratase cariera ( câştiga puţin peste 600 lei/lună, la aproape 50 de ani, având şi studii superioare ), mi-a spus că vrea să plece în America.  Nu am vorbit la subiect mai mult de 5 minute în total, dar la sfârşit omul mi-a mulţumit, înţelegând că este mult mai bine să încerce să îşi schimbe circumstanţele aici, decât să cadă victimă unui sistem absolut nemilos cu toată lumea, din faşă şi până-n mormânt.

sursa Yahoo News

14 răspunsuri

 1. ăştia sunt atât de idioţi încât şi-ar împuşca şi umbra dacă ar ieşi noaptea cu vreo erecţie (dacă ar avea la ce…) şi ar face greşeala să se uite în pământ…

  neam de reduşi mintal; partea proastă-i că foarte mulţi îşi doresc să facă parte din aceeaşi turmă! se pare că preferă să fie mai săraci cu duhul, dar liniştiţi şi fără griji, decât cu mintea la locul ei şi cu toate consecinţele care rezultă de aici.

 2. Off-topic, o alta voce din corul nebuniei mondiale care vrea ordine (dictatura) obtinuta pe calea haosului: in ziarul Ziua de azi am citit despre dezincriminarea incestului. Stiam ca un euro-parlamentar olandez a facut demersuri in acest sens, dar iata ce titreaza Ziua:

  Camera superioară a Parlamentului elvetian a elaborat o lege care dezincriminează sexul consimtit intre membrii familiei, pe motiv ca legile privitoare la incest sunt invechite.

  Au existat doar trei cazuri de incest din 1984 pana in prezent.

  Elveţia, in care a avut loc recent un referendum pentru adoptarea unei legi draconice, conform careia străinii condamnaţi pentru comiterea si celei mai mici infracţiuni vor fi expulzati cu rapiditate, insistă asupra faptului că în familii copiii vor continua să fie protejati de legile care reglementează abuzul şi pedofilia.

  Daniel Vischer, un parlamentar al partidului verde, a declarat ca nu vede nimic in neregula la doi adulţi care consimt sa faca sex, chiar dacă acestia sunt legati [prin grade de rudenie].”Incestul este o chestiune morală dificilă , dar nu una care sa atragă raspunderea prin legea penală”, a spus el.

  http://www.ziuaonline.ro/externe/8229-elvetia-ar-dezincrimina-incestul.html

 3. sa nu cadem de partea aialata a calului si sa credem ca arabii sint ceva ingerasi!

 4. ba da, numai ca au fost coordonati de fratii lor (in semitism) fara sa stie, dar urmaindu-si crezul!

  • Si tie si oricui daca i se spala creierul prin tehnicile mai mult sau mai putin facute publie, a comite o crima, un atentat, sau alta grozavie nu e ceva imposibil, din pacate. Stii cum se zice: theres someone in my head, but it’s NOT me. Sa nu spui ca esti inexpugnabil pt ca nu ai cum sa fii. Criminal nu e ala care apasa telecomanda care ghideaza avioanele in cladiri ci acela care a dat ordinul, si acela nu e arab. Avioanele alea 2 nu au fost conduse de piloti, ci, de un program iar comenzile au venit de la sol. Niciun pilot de linie nu ar fi indraznit sa isi incerce indemanarea atat de dramatic iar scoala de pilotaj pe cesna nu e tot aia cu a deveni un airliner pilot. Inertia avionului de linie e uriasa iar marja de eroare…

 5. Atentat major intr-o moschee din Iran, azi, in timpul unui serviciu religios, soldat cu 23 de morti si doi atentatori arestati. Pista cercetarilor indreapta catre, (ati ghicit!), CIA. Europa da in clocotul a ceva ce par a fi revolte sociale Coreea de Nord se pare ca pregateste cu febrilitate un nou test nuclear, Coreea de Sud va face alte manevre militare incepand de luni pana vineri iar Hezbollah-ul ameninta ca daca va fi incriminat pt moartea lui Hariri va face razboi cu Israelul. Simon Peres anunta ieri ca timpul pentru pacea cu Iranul s-a consumat, in vreme ce Pakistanul si Afganistanul vor fi teatre de razboi si mai sangeros din 2011. Ce vremuri sunt astea, daca nu cele de sfarsit de epoca. Doamne ajuta!

 6. Se cheama intunecarea mintii si vine de la indepartarea de Dumnezeu (ca sa nu spun negarea Lui)… mai sunt si pe la noi unii…

 7. cre’ca 8 din 10 romani vor sa emigreze in ‘state’ daca le spui in fata realitatea,risti un par in cap.
  sa nu ne facem iluzii, suntem doar o mana de treziti, majoritatea dorm somnul cel de moarte.

 8. Da, daca ne referim la aceia care asculta inregistrari ale emisiunilor Europa Libera din anii 1970-1980, poate. Restul s-au trezit si cauta tari mai pasnice in aparenta, cum ar fi Olanda, Norvegia sau ceva prin emisfera australa, chiar si America de Sud.

  • Eu am tot ascultat „Europa Libera” de prin anii cincizeci si ceva,in casa se vorbea in soapta,toata lumea astepta sa vina americanii,dar n-au venit…A venit ’89,am iesit in strada,am crezut,m-am bucurat,am sperat,m-a durut,am suferit,m-am intristat…A venit „mineriada”,m-am mirat,m-a dezgustat,mi s-a facut asa o lehaaamite,m-am enervat,am plecat…M-as intoarce(si n-am…cui !?!)…M-am trezit,AU VENIT AMERICANII!!!,nu-i mai astept,dar mai ales,nu-i mai vreau,acuma stiu si nu-i mai vreau…M-a intrebat cineva daca vreau sa vina,daca vreau sa isi stabileasca bazele pe teritoriul tarii mele?!? Dar cel mai greu este cu tinerii (dar nu chiar toti si nu doar ei!),care nu se gandesc decat la „emo”,masini,mode,bani si daca e posibil,sa cada totul din cer…Si totusi,nu se stie cati stau tacuti in coltul lor asteptand un suflu,o scanteie…

 9. La noi politistul se afla in extrema cealalta – a pierdut lupta cu infractorii…Strada este a lor, confortul lor psiho este la cote alarmante, grupurile mafiote, clanurile tiganesti au ajuns chiar sa se gandeasca la anarhie, la o forma de comunism care sa duca la redistribuirea averilor…Ei nu au blocaje socio ca noi ceilalti…

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: