Educaţia în America: discriminare, lipsă de bani sau distrugere programată ?


Ca să vezi discrepanţele extraordinare între două sisteme, unul în care salarii grase sunt plătite pentru a produce idioţi pe bandă rulantă, al doilea, unde copii valoroşi continuă să absolve liceul, în ciuda salariilor de mizerie şi-acelea tâiate cu cinism, pe care le trudesc profesorii şi învăţătorii lor!

În Statele Unite, doar 12% dintre copiii negri citesc bine în clasa a IV-a, rata fiind de 38% pentru copiii albi. La matematică ratele sunt 12, respectiv 44%, la acelaşi nivel.  Se face poliloghie multă pe seama diferenţei semnificative între rezultatele copiilor albi şi a celor negri, rezultând în obişnuitele recomandări liberale de a arunca mai mulţi bani pe geam „pentru educaţie”. Cine se poate opune unui asemenea ţel nobil ?  Esenţa este însă următoarea: în ciuda faptului că peste $30.000/an/cap de copil sunt cheltuiţi în şcolile publice (ale guvernului) în SUA, practic se produce o masă de semi-analfabeţi care vor fi fericiţi vânzând produse făcute de către cei cu ochii oblici peste mări şi ţări.

Viitoarele elite nu participă în jocul acesta, părinţii lor cheltuind mii, chiar zeci de mii de dolari pe an, pentru a-i educa în şcoli private, de unde tot vor ieşi ciuntiţi sufleteşte, dar măcar capabili de a vorbi corect engleza, cu cunoştinţe temeinice de geografie şi de istorie, bineînţeles falsificată. Politikul-corekt ramâne totuşi prioritatea #1, indiferent de banii cheltuiţi, înafara şcolilor evreieşti Yeshiva, unde se spune lucrurilor pe nume ( de ex. copiii înscrişi acolo, nu au parte de „binefacerile vaccinării obligatorii”).

Cu zeci de ani în urmă, pentru copiii educaţi în şcolile publice americane, se cheltuiau sume de zece ori mai mici, iar rezultatele negrilor de atunci erau echivalente cu cele ale albilor de azi, de unde rezultă că nu banii şi nici discriminarea nu sunt problema,  Fireşte, comunităţile aveau o oarecare libertate în a decide dacă să îi înveţe pe copii minciuni despre dinozauri vechi de milioane de ani şi alte bălării, sau adevărul Creaţiei.

Astăzi doar amintirea în treacăt a faptului că ar exista o „teorie alternativă” evoluţionismului, produce accese de isterie din partea ACLU (American Civil Liberties Union) şi-a altor „binefăcători” de profesie, mai toţi avocaţi, mai toţi de o anumită extracţie, care de regulă reuşesc să umple de ruşine şi să golească de bani nefericitul district şcolar care a îndrăznit să comită erezia!

Între timp, preceptele noii educaţii americane continuă neabătute în SUA şi demult în întregul vest: încălzirea globală, diversitatea, sexul anal sau masturbaţia deghizate ca „educaţie anti-SIDA”, stârnirea curiozităţii asupra drogurilor sub masca educaţiei anti-drog şi în general obişnuita toleranţă faţă de pletora lucrurilor cu adevărat intolerabile…

Pentru aceasta, profesorii sunt plătiţi sume regeşti: În statul Michigan aflat sub un deficit de 1,6 miliarde de dolari (dolari noi, he, he),  un profesor absolvent de facultate cu „masterat”, începe la $40.000/an.  După o decadă de experienţă în îndobitocirea tineretului, răsplata creşte la $82.000/an, ajungând lejer să bată suta de mii, pentru doar 9 luni lucrate şi toate sărbătorile libere (sunt multe sărbători acolo, dar n-au nimic de-a face cu Sfinţii, înafara Paştilor şi a Crăciunului, pe care cei de alte persuasiuni, le pot lua la alegere, oricând pe parcursul anului).

Astfel, doar în judeţele Wayne, Oakland, Macomb şi Livingston, există peste 300 de profesori care câştigă peste $100.000/an, asta într-un stat în care un inginer auto cu experienţă de 20 de ani, de-abia ajunge la $90.000 , după care este pus pe liber, pentru că „câştiga prea mult”.  Suma constituie dublul venitului mediu per familie (nu per angajat!), în statul Michigan.  Uitasem să menţionez că angajaţii statului, au propriul lor plan de pensie, sponsorizat de stat şi mult superior aşa-zisului „social security” care-ţi asigură că vei mânca conserve pentru câini la vârsta senectuţii. Cine a spus că socialismul nu există taman în mijlocul societăţii capitaliste, nu cunoaşte nimic despre începuturile Americii!

Legendele de Thanksgiving cu coloniştii care făceau foame şi indienii care i-au salvat, nu au decât un sâmbure de adevăr, acela fiind foametea. Aceasta era însă rezultatul experimentului socialist pe care întâiul guvernator al coloniştilor îl impusese pe pământurile de lângă stânca Plymouth Rock, căci întreg terenul era lucrat în comun, cu împărţirea egală a mâncării indiferent de hărnicia sau lenea primilor americani. În doar doi ani, numărul lor se înjumătăţise. Văzând rezultatele dezastruoase ale cooperativei socialiste de producţie pe care o înfiinţase, guvernatorului i-a venit ideea să lotizeze pământul, oferind fiecărei familiii posibilitatea să planteze ce doreşte, să păstreze integral rezultatele muncii lor şi mai apoi să facă comerţ cu ele. Destinul lor s-a schimbat radical în bine de atunci, păcat că nu a ţinut prea mult…

În concluzie, o ţară fostă cu adevărat capitalistă a devenit în nici 300 de ani un adevărat rai pentru paraziţi şi scursuri de toate soiurile ( nu aveţi idee câte bilete gratuite pentru mâncare  primesc din partea statului anumite familii de emigranţi, pe lângă asigurarea medicală, şcolarizare etc.) deşi dacă faci socoteala la sfârşit, ceea ce primeşti gratis este exact ceea ce te duce la pierzanie, pe când ţara noastră fostă socialistă, a devenit un paradis capitalisto-securisto-cumetrist, în care cei care încearcă din inimă să ne educe copiii, sunt batjocoriţi în ultimul hal, deopotrivă cu toţi cetăţenii lipsiţi de privilegiul existenţei unui mahăr comunist în familie.

Ce-i de făcut? Nu pretind să am soluţii la toate problemele noastre, dar un început bun ar fi să mai răbdăm o vreme, implorând mila Lui Dumnezeu asupra noastră în particular şi a întregii Românii în general. Abandonul ţării e exact rezultatul pe care mizează netrebnicii care-au adus-o aici şi nu trebuie contemplat sub nici un chip, mai cu seamă când aflăm realitatea din spatele gardului spoit frumos pe dinafară. Puţină răbdare, credinţă şi determinare din partea noastră acum, pot şi vor da rezultate cu mult mai bune decât cele ale primilor colonişti din Massachussets Bay.

Surse: Detroit News, New York Times

21 răspunsuri

 1. AMIN!

 2. Unul din motivele care au dus la o asemenea degradare a invatamantului se stat american este integrarea fortata a negrilor si adaptarea treptata a planului de invatamant la posibilitatile lor. Corectitudinea politica nu poate accepta existenta unor deosebiri native intre albi si negri si deci de zeci de ani se cheltuie bani in prostie pe tot felul de planuri pentru aducerea negrilor la acelasi nivel ,evident fara nici un efect. In final tot ceea ce pot face pentru a ascunde partial diferenta evidenta de inteligenta este permanenta scadere a standardelor, ceea ce a dus la catastrofa de azi.

  • ceea ce se întâmplă şi la noi, doar că protagoniştii sunt alţii…

  • Sistemul se numeste nicklebee (NCLB) si vine de la No Child Left Behind. Teoretic ei spuneau ca stabilind standarde inalte in educatie, se poate inbunatati rezultatele individuale. Prin asta ei au inteles ca toti copii trebuie sa obtina aceleasi calificative si pentru a ajunge la asta au inceput sa scada gradual nivelul de cunostinte pana la un nivel comun. Smecheria este ca nu exista sdandarde federale pentru nivelul educativ, in felul acesta stacheta putand fi coborata oricat de mult este nevoie. Si asa daca turma nu a putut fi desteptata, conform acestui act s-a luat decizia indobitocirii celor mai rasariti.

  • vaaaai cat rasism…
   ca ei stabilesc standarde joase si tampesc populatia prin invatamant in mod programat este una, dar sa zici ca negrii in mod nativ sunt mai prosti, iar albii sunt mai inteligenti este o dovada crasa de ignoranta si rasism..
   or fi aia mai needucati, ca au fost discrimanti si privati de educatie secole la rand, dar sa nu confundam educatia cu inteligenta si spiritualitatea…poate dimpotriva, tot raul spre bine, negrii au scapat de a fi ciuntiti sufleteste de sistemul educational , „civilizatoriu”, si si-au pastrat mai vie viziunea fata de viata, inteligenta nativa…

   • Negri si arabi de treaba si chiar foarte buni oameni am intalnit, dar jidan om, niciodata. Astia au in fibra intima mizeria la cote imposibil de suportat

   • Daca poti, te rog sa ne indici soselele, spitalele, bisericile si formele avansate de guvernare construite sau elaborate de populatia nativa a Africii, inainte de colonizare.

    Ei vezi, nu este vorba de rasism din partea lui Cristian, ci de constatarea realitatii.

    • triburile existente inaintea „civilizarii” fortate de catre rasa alba, si ma refer mai ales in America de Nord (triburile indiene- erau cateva zeci), cat si in Africa, o duceau bine merci, erau fericiti, nu aveau problema mancarii, elementele de baza ale traiului de zi cu zi le era asigurat.
     A trebuit sa venim noi cu civilizatia noastra „infloritoare” (o vedem peste tot in jur cata fericire si bunastare aduce) sa le-o impunem, sa le jefuim bogatiile naturale, sa le furam pamanturile, sursele de hrana, si sa ii punem la munca in fabricile si corporatiile noastre „pentru a-si castiga hrana”. Mda, aasta e civiliztie.
     Aia nu trebuiau sa mearga la munca 8-10 ore pe zi ca sa isi „castige painea”. NU exista notiunea de „angajat”, „patron”, etc.

     • Scuze, dar prin ceea ce scrii despre viata in America si Africa dinainte de venirea europenilor iti dovedesti totala ignoranta despre istoria acestor popoare. Ceea ce spui tu este propaganda pura, fara nici o urma de adevar istoric.

      • Iarta-ma, dar cred ca are dreptate colegul need2trip. La ce bun obiecte si lucrari daca acestea sunt facute impotriva bunului simt, impotriva Lui Dumnezeu. Nu rezista si nu vor mai tine prea multa vreme, oricate ar fi productele din aria 51, MIT sau cum le-o mai fi zicand (Lomonosov?). Omenirea a fost este si va mai ramane in gheara jidanilor, insa, distractia se apropie de un punct de cotitura. Nu se uita ce a facut america-n Vietnam, nici in Korea, nici la sarbi, nici in Indonesia, ca sa nu mai zic (pt ca stii!) ce face AZI, LA ORA ASTA in Afganistan si in Pakistan impotriva unor populatii de localnici bastinasi. Sodomia asta cu racheta cu drona si alte porcarii nu are cum sa mai tina prea mult. Dumnezeu e rabdator cu ticalosii, dar nu pe vecie. Vine o vreme cand Dumnezeu isi va aminti de vaietele celor asasinati si atunci vei vedea ce ramane din mizeria pe care o numim (cu emfaza?), cultura si civilizatie. Mi se face multa sila rostind asta si realizez ca TOT ce nu e spre Dumnezeu, e direct spre cel rau, fara nicio urma de indoiala. Am citit multe inutilitati, refuz a mai crede in adevaruri zise istorice. Nu, nu cred in TV si nici macar in slova LOR.

      • @cristina
       despre viata triburilor indiene din America de Nord, dinaintea colonizarii, din intamplare chiar stiu, am fost pasionat de subiect si am citti mult.
       Pot sa iti povestesc ore in sir.
       Chiar erau oameni liberi, fericiti, comunitati armonioase, neconflictuale, si nu au dus lipsa celor de baza pentru un trai indestulator.
       Daca esti sincer interesat sa cunosti si sa aprofundezi domeniul, iti stau la dispozitie, pe privat, iti pot recomanda surse de a studia despre asta, caci aici spatiul si conjunctura nu imi permite.
       Ce folos ca ai tehnologie, autostrazi, calculatoare, cand majoritatea oamenilor muncesc ca robii si ca sclavii sa isi asigure hrana de zi cu zi? „Nu este hrana pentru toti”; cum asa? Doar suntem evoluati ca societate, nu? Mai evoluati decat triburile alea…
       Nu sunt impotriva autostrazilor, tehnologiei, dar asta nu trebuie sa devina un scop in sine, pentru chestii extra, munceste doar cine vrea mai mult.
       dar pentru elementele de baza? Pentru mancare, locuinta, etc?
       Uita-te in SUA, cu criza asta: sunt cartiere intregi de case goale, evacuate de banci, iar alaturi oamenii stau cu sutele in corturi. Mda, societate evoluata..Un strain care nu intelege „sistemul economic” , ar intreba: oameni buni, pentru ce stati in corturi, cand alaturi sunt sute de case goale? De ce nu le locuiti?
       „Pai e criza, de aia”……societate civilizata, evoluata…

 3. Rabdarea nu a lipsit niciodata romanilor, considerati adesea ca fiind rabdatori pana la apatie, -dupa unii, chiar mai mult. Se zicea in 90 ca mamaliga nu explodeaza? Credinta? Daca ar fi o credinta neconditionata circumstantial, ar fi minunat, dar adesea, dupa ce trecem groapa, cati mai spunem acel Multumesc Doamne caci Tu m-ai ajutat. Determinarea poate fi privita ca o masura a inaltimii si mai ales a sensului credintei, dar nu la toti, pt ca, nu suntem toti la fel nici la chip si nici ca plamada. Ce nu s-a intamplat cand se putea inca fie si doar aparent permite, se va intampla de maine? Cand europa si america erau bogate iar la noi se trageau bastoane pe spatele grevistilor, cand lumea zicea acel haideti cu totii in america… Vestul era privit ca simbol al echitatii si normalitatii (ce mai tzeapa si-au luat si isi vor mai lua multi!)… Iar noi, noi cei legati de pamant ce faceam? Ne uitam la Antena1 la stiri sa vedem daca iau bataie mecanici ai locomotivelor blocate in Gara de Nord pe cand basescu se strecura ca un sobolan catre espero-ul parcat pe Grivita. Ce gunoi ordinar! Dar oare noi… noi, cum si ce suntem? Legalisti platitori de taxe? Ne promitem ca vom avea o Romanie noua? Noi ne-o putem oferi in anul asta? Da, cu o conditie: Dumnezeu si atat. Sincer, nu cred ca vom trai sa vedem acea Romanie, dar, puterea Lui Dumnezeu e peste banuiala mea, cu mult.

 4. Este un fenomen de imbecilizare. Uitati-va la noi in orase . Ce vedeti? O gramada de analfabeti in mijlocul oraselor ! S-au nascut si au crescut la 2 pasi de gradinita, 3 de scoala generala, 4 de liceu si 5 pasi de mai multe facultati.. Cati dintre acestia mai profita de invatamant ? Mai rau, au portite sa-si cumpere diplome !
  Nu, nu pot da vina pe unii sau pe altii..

  • Portitele catre achizitionarea diplomelor au fost create de jidani, prin mana celor care au puterea decizionala. Media a introdus ostentativ imaginea profesoarei care vine saracacios imbracata in fata elevilor ridiculizand ineficienta economica a profesoarei fata de puterea financiara a parintilor unora dintre elevi. S-a nascut astfel nevoia corpului profesoral de a accede la o viata luxoasa, iar cum salariile nu sunt astronomice, s-a deschis poarta catre MITA, CATRE SPAGA. Cum? Simplu! Se supraincarca programa de invatamant, se preda la misto, dupa sistemul: aveti biblioteca si internet, iar studentul isi da seama ca sansele de a aplica in viitoarea meserie cunostintele capatate sau nu, sunt oricum minime, intrucat una invata si alta ii va cere angajatorul sa faca. E o abureala cvasi-generalizata, in care fiecare minte, fura, inseala si deceptioneaza cat poate. Un singur lucru e cel mai interzis: sa afirmi ca aceasta e esenta satanismului, minciuna, deceptionare dar mai ales, uitarea de Dumnezeu, de dragul iluziei materiale, zise si concurentiale.

 5. Istoria o să se repete, mai ales în America(USA)

  • Deocamdata se anunta ca Iranul a dat un atac cibernetic printr-un vierme intrat in retele ale prietenilor nato. Azi Iranul a anuntat testarea rachetelor defensive S-200 de fabricatie indigena iar pakistanul pare a se rasti impotriva nato interzicandu-le(cu ce mijloace?) extinderea atacului cu avioane fara pilot. 10 TIR-uri de carburant incendiate langa Peshawar. Ma intreb, cate or fi ajuns fara a fi fost incendiate, sau, asta e alta poveste. Basescu umilit de sine prin atitudinea de golan cu mainile in buzunare la conferinta nato din Portugalia era singurul cu mainile in buzunare, dar si de colegii de conferinta care il bateau pe umar sau il faceau din gesturi ca e cam tra-la-la la cap. Imi era si mila dar si greata de basescu. Ce gunoi de prezident avem!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: