Cum să acoperi o crimă, aproape perfect:


Vă place „CSI” sau „Jordan”? Nu vă învinuieşte nimeni. Unde altundeva să vezi atâţia legişti dedicaţi meseriei lor, care folosesc ultimul răcnet în materie de tehnologie pentru elucidarea cazurilor ? Haideţi să vedem cum se întâmplă lucrurile în realitate:
Un bărbat este găsit înecat într-un lac. Natural, corpul este supus autopsiei, iar medicul legist declară moartea ca fiind survenită în urma înecului. Familia nu crede versiunea oficială şi cere o autopsie independentă pentru care plăteşte din buzunar. Surpriza urmează când un glonte e găsit în mandibula bărbatului, glonte pe care autopsia oficială a statului Michigan l-a ignorat totalmente.

Legistul şef al judeţului Macomb din statul Michigan, Daniel Spitz , a declarat că va efectua „schimbări procedurale”, după ce un glonte a fost găsit în dantura lui David Widlak CEO al Community Central Bank, aflat plutind în lacul Saint Clair. Prins cu mâţa în sac, dl. Spitz a spus că va începe să facă radiografii cadavrelor, după ce mărturia lui depusă în faţa consiliului judeţean Macomb, s-a schimbat de două ori în două zile. Întâi se plânsese că nu dispune de echipamentul necesar pentru a-şi face treaba, apoi a afirmat că echipamentul este suficient, după ce s-a vădit vădit faptul că aparatura cu raze X face de fapt parte din dotarea cabinetului pe care dl. Spitz îl conduce.

În mod normal un medic legist îşi face treaba conştiincios indiferent care a fost statutul social al decedatului, cu cât mai mult ar fi trebuit să dea atenţie într-un asemena caz de profil, urmărit de media, căci era vorba de un Preşedinte de bancă, nu de un boschetar supradozat.
Părerea mea este că atunci când toate celelalte metode dau greş, iar cadavrul este găsit, nimic nu bate un legist care să joace împreună cu criminalii. Evident că Spitz a încercat să acopere crima, iar din păcate explicaţia şi angajamentul lui, vor fi acceptate de către Consiliul de conducere al judeţului. Eu unul l-aş investiga pe Spitz pentru conexiuni cu crima organizată, dar dacă cetăţenii statului Michigan sunt fericiţi să-l aibă, atunci de ce să mă mai plâng ?

sursa The Detroit News

2 răspunsuri

 1. Realitatea bate scenariul.
  In Africa de Sud s-a incheiat procesul intentat societatii NETCARE care in complicitate cu Spitalul Saint Augustin din Durban a efectuat intre 2001 si 2003, 109 operatii ilegale de transplant de organe, in favoarea israelienilor.
  Organele erau prelevate de la persoane sarace din Romania si Brazilia pentru aproximativ, 6000 de dolari.
  Dosarul a fost instrumentalizat timp de sapte ani si cu acest prilej au fost aduse probe privind 25000 de copii ukraienieni care au fost dusi in Israel si folositi ca „piese de schimb” pentru transplanturi.
  Cinci „eminenti” medici din Africa de Sud au fost implicati in aceste practici si spitalul a admis sa plateasca 8 milioane de rand (1,1 milioane de dolari) amenda.
  Sincer, tinad cont si de celelalte scandaluri pe aceiasi tema, ma intreb, ce pot face cu o asemenea cantitate de „material” uman viu si de ce cu predilectie, copii?
  (alterinfo 12 nov 2010)

 2. Interesant, pilduitor si cu maaare deschidere, materialul prezentat.
  Eu cunosc un barbat care pentru a nu-si pune in dificultate familia si a nu macula prestigiul medicilor legisti, dupa ce a vazut ce nu trebuia sa vada si a auzit ce nu trebuia sa auda, a avut inspiratia de a pune pe hartie TOT. Hartia a incredintat-o mai multor avocati cu instructiuni precise si unor „oficiali” plasati in functii ţepene, internationale.
  Acum, mai mult decat sigur, il doare in şpiţ de judeţ cu Consiliu cu tot.
  Se vede treaba ca David W nu intelesese nimic din cele 30 de episoade din Twin Peaks.Nu pricepuse ca profesionistilor trebuie sa le raspunzi cu profesionalism (asta ca aluzie la personajul stanga-foto).

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: