Medici masoni, cum să îi recunoaştem, de ce să-i evităm:


Taman ca in bancul cu ţiganul şi piranda:

‘-  Fă proastă, ce e sub pat si incepe cu „p” ? …
–  O pereche de papuci, bă boule!
– Ia’ zi , ce e sub pat si incepe cu „h” ?
– ???
– Vezi fă ce proastă esti? „Haialaltă” pereche de papuci…’

şi masoneria are o Mare Lojă Naţională A României despre al cărei „mare maestru” am râs cu lacrimi nu demult, precum mai are şi o „hailaltă” Mare Lojă Naţională din România, care s-a ales astăzi cu un şef nou, în persoana medicului pediatru Radu Bălănescu, director medical al Spitalului de Copii Grigore Alexandescu din Bucureşti.

masonel, doctorel…

Nu e de glumă, ăstora chiar li se schimbă faciesul ! Ei părinţi români, aveţi încredere în grija medicală acordată copiilor Dvs. de către unul care a jurat credinţă lui Lucifer ? Cum este compatibilă calitatea de satanist, cu cea de vindecător ? Cum poate unul ca ăsta slujind pe tatăl minciunii, să trateze dezinteresat copilaşi botezaţi întru Domnul Hristos ?

Nu maidegraba îi va înţepa cu toxicele şi debilitantele amestecuri altfel cunoscute ca vaccinuri şi prescrie pilule care fac mai mult rău decât bine, căci iată cine le fabrică la scară planetară cu profituri de miliarde de dolari toate aceastea: vedeţi aici.

Ar fi cazul să învăţam însemnele masonice, apoi să deschidem ochii la ce găsim în jurul nostru: are dl. doctor un astfel de inel pe deget, sau vre-un asemenea obelisc ciudat pe birou ?

Mai e ceva: oferiţi medicilor una dintre strângerile de mână masonice înainte de a vă lăsa trataţi de ei – dacă vi le întorc înapoi, efectuaţi o întoarcere scurtă de 180°, apoi mărşăluiţi afară din cabinet. Departe de a pierde ceva, vă veţi câştiga sănătatea şi poate chiar viaţa!

Cum să dai mâna ca un poponar!

132 răspunsuri

 1. Păi dacă dau mîna cu el in stil masonic şi îmi răspunde,înseamnă că mă consideră de-al lui,deci nu îmi va mai face rău…

 2. Cum se face ca astia apar numai sau cu precadere la B1….unde apare si al mai mare dintre cei portocalii

  • Pai e simplu!B1 nu vine de la Bucuresti 1 Tv vine de la BASESCU NUMBER 1 !Hitelr reincarneaza-te si scapa-ne de masoni!(radeti de mine, injurati-ma, asta a incercat „nebunul”!)

 3. Nu ne-ai spus prin ce anume acesti medici „masoni” ar diferi de ceilalti medici. Zici ca ei vor prescrie medicamente care fac mai mult rau si ca vor promova vaccinurile. Medicamente si vaccinuri recomanda toti doctorii, pe asta se bazeaza medicina.
  Crezi in mod real ca doctorul pe care-l prezinti aici (Balanescu) nu-si trateaza pacientii, ci din contra, le face rau si le agraveaza bolile?

  • Cred ca am specificat suficient de clar cui se inchina astia. Acu’ nu-i vina mea ca medici ne-masoni, au cazut la randu-le in plasa lor, promovand distrugerea sanatatii pe scara larga prin vaccinuri, chimio, radiatii, pilule sintetice si daunatoare. Cred ca ar tebui sa pornim de la premiza ca cei care se inchina vrajmasului Lui Hristos, nu ne lucreaza nici noua binele.

   • Eu pe undeva iti inteleg atitudinea anti-masonerie, dar cred ca e gresita respingerea medicinei moderne. Chiar luand in considerarea toate aspectele, dezvoltarea stiintei medicale in ultimele decenii a adus o imbunatatre radicala a sanatatii populatiei si a duratei de viata.
    Daca un doctor sau mai multi au o anumita orientare politica, asta nu trebuie sa duca la condamnarea profesiunii lor. Daca am renunta la medicina de azi, la ce ne-am intoarce? Ai prefera sa incepem din nou sa murim de tot felul de boli care azi sunt banale?

    • Medicina alopata de azi e minunata intr-un singur loc: camera de urgenta. Acolo intr-adevar, te poate aduce din nou in stare de functionare. In rest, recordul ei este abisimal: vaccinuri daunatoare pe post de „preventie”, radiatii si chimio cu titlu „curativ”, pilule sintetice cu mai multe efecte secundare decat sunt articole pe blogul meu.

     • Dupa mine, exagerezi mult. Medicina moderna are multe aspecte foarte pozitive si in afara de cele legate strict de urgente. Pana la urma, urgentele sunt doar o mica parte din toate cazurile rezolvate de doctori. Ca toate stintele in permanenta evolutie, si in acest domeniu se pot face greseli, iar metodele sunt regulat schimbate si imbunatatite. Pe urma, pot interveni si greselile umane, dar mi se pare complet gresit sa pornesti de la aceste imperfectiuni si sa respingi practic intreaga medicina.

      • Decat „rezolvat” de d-alde Pfizer, Merck, Sanofi-Pasteur si altii ca ei, prefer sanatos.

     • Stii bine ca eu prin „rezolvat” ma refeream la vindecare, nu la sensul ironic in care o spui tu.
      Oricum, sunt tare curios sa aflu ce propui tu pentru oamenii cu diverse suferinte care nu sunt urgente medicale imediate. De exemplu, daca am febra, sa nu ma tratez cu nimic? Sau cineva cu o boala cronica, precum diabetul sau vreo boala cardio-vasculara, ce sa faca? Sa nu mai urmeze nici un tratament?

      • De la simpla febra care un rol curativ (da, prin febra organismul indica ca sistemul imunitar ucide activ agresorii microscopici, adica leucocitele sunt active – termina febra, prelungeste infectia! ), pana la diabetul cel rau, pana la cancer, toate sunt tratabile in modd natural, fara pilule de sinteza care-i imbogatesc pe altii, in detrimentul nostru. Nu am timpul necesar ca sa expun tot ceea ce stiu, dar am ajuns la concluzia asta in urma a mii de ore de cercetare.

      • Ba da,draguta,”trateaza-te” cu o pereche de sosete inmuiate in otet si stoarse! Impachetezi apoi fiecare picior intr-o punga de plastic si te pui im pat…Pana dimineata nu mai ai NIMIC! Asta,bine-nteles daca nu este vorba de vre-o infectie…Dar remedii naturale exista pentru foarte multe probleme de sanatate!

 4. eu nu cred ca adevaratii conducatori masoni sunt cei care apar la televozor si ii vede toata lumea. nu spun ca nu ar avea si astia rolul lor destul de important, dar nu atat de important pe cat vor sa ne faca pe noi sa credem. cred ca adevaratii lideri masoni nu sunt cei care pozeaza in ziare, ci cu totul altii.

 5. si nici nu cred in polemici legate de masoni si masonerie. astea sunt discutii asa de amorul artei. adevaratii masoni au condus si vor conduce lumea indiferent daca se agita sau nu unii si altii.

 6. Fraţi, venerabili, maestrii se inghesuie care mai de care la poarta Iadului.
  Fratele Tudorel l-a inlocuit pe fratele Viorel si Gheordunescu s-a inteles cu Balanescu sa ce? S-au inteles sa faca, ce?
  Ce altceva decat sa il incalece pe necuratu in trap saltat ca sa apuce avutii mai mari si galoane mai inzorzonate? Nu le ajung doar şorţurile, vor si afacerile cu petrol, cu eoliene,cu case de toleranţa, cu pamantul insusi in care ii ingroapa de vii pe romani.
  Problema cea mare cu mascaricii astia decurge din faptul ca ei traiesc in anul masonic 6010, in timp ce noi traim in anul 2010 de la nasterea Mantuitorului Iisus Hristos.
  Diferenta este ca de la Cer la Pamant. Ei au ales Pamantul.
  Pe mana lui Balanescu nu asi lasa nici un pui de gaina olog, daramite, un pui de om. In tot cazul, nu trebuie sa ne facem griji ca romanii fara Pasaport Masonic ar putea intra sa se trateze in cabinetul vreunui venerabil.Masonii, asemeni nomenclaturistilor comunisti, a securistilor, isi au propriul sistem de asistenta medicala.Balanescu insusi a elaborat”Proiectul de asistenta medicala pentru Marea Loja Nationala Romana”.Ati citit bine, nu „al MLNR” ci „pentru MNLR”;
  Ce parere are ministrul Czeke despre acest Proiect paralel Proiectului sau de desfiintare a asezamintelor spitalicesti aduse in stare de „neperformanţa”? Nu are rost sa ne intrebam.
  Czeke nu e uman ci dintr-un material sintetic, de plastic adica. Insensibil la privirile batranilor muribunzi, a copiilor obezi dar anemici, la acuzele de ocultare a afacerilor cu „material uman reproductiv”, Czeke stie ca pentru cei asemeni lui, usile Asezamintelor de Sanatate dirijate de doctorii care si-au inlocuit halatul cu şorţul, sunt permanent deschise.
  Ce nu stie vremelnicul ministru este ca aceste cabinete se afla intotdeauna, la subsol.

  • Ce altceva vor mai fii facand ei acolo, in cabinetele acelea de la subsol ? hmmm…niscai ritualuri satanice ? Implica cumva pacienti minori ritualurile lor ?

   • Nu trebuie exagerat avand viziuni vampirice locale.
    Gasec insa foarte interesant urmatorul titlu al lucrarii de cercetare expuse de dr.F Vlatarenau, colaboratoare a Presedintelui onorific al Institutului de Antropologie, neurologul Mare Cavaler al ordinului de la Malta, C Balaceanu-Stolnici.
    Titlul suna asa:EVOLUTIA PARAMETRILOR ANTROPOLOGICI LA PACIENTII CU TALASEMIE AFLATI IN EVIDENTA INSTITUTULUI NATIONAL DE HEMATOLOGIE.
    Interesant, nu? Sa intelegem ca „savantii” nostri studiaza pe cobaii umani modificarile genetice (inclusiv rasiale) care se pot produce prin transfuzii dirijate?
    Iata, fff pe scurt ce zice neurologul,gerontolog, profesor Mare Cavaler despre Antropologie, in general:
    „Antropologia este un rezultat al liberalismului”.
    „La noi se fac cercetari genetice comportamentale”
    „Institutul este o mica Academie inchisa in care se dezvolta o cercetare meticuloasa si precisa si un ANUMIT domeniu de speculatii foarte interesante care deschid orizonturi nebanuite!!!”
    Orizonturi nebanuite se pot deschide facand sistematic transfuzii cu sange de la donatori ţigani, turci, evrei, nemţi, ma rog, de rase diferite in scopul studierii crearii unei noi identitati genetice.
    Interesanta este si preocuparea insistenta a antropologilor romani pentru populatia din regiunea Muscelului, presupusa de origine cumana.Boala Wilson este de natura ereditara, observata in cazuri de consanguinitate (cromozomul 13 este responsabil), prezenta doar in aceasta regiune a tarii.
    Prof. dr.Mare Cavaler se declara adept al antropologiei fizice a lui Claude Levy- Strauss.
    In doua vorbe, CLS a fost licentiat in Drept si filozofie, parintele structuralismului, etnolog,nepotul Marelui Rabin de la Versaille, admirator neconditionat al lui Marx, militant socialist, agent de informatii.Tema obsedanta de studiu a etnologului admirat de doctorul nostru,privea legaturile de rudenie, „de sange” la grupurile etnice stravechi.
    CLS a murit la varsta 101 ani.

 7. cati medici de valoare n-or fi plecat afara fiindca n-au vrut sa fie in cardasie cu sodomizatii insortulati?…

 8. Este ciudat meciul dintre organizatiile oculte. Evreii, prin sionism, dau vina pe iezuiti pt toate si pt tot. De asemeni catolicii, prin iezuiti, dau vina pe sionisti. Si mai ciudfat este ca la masa masoneriei cele doua parti se intalnesc si dicteaza, impart, isi zambesc, se submineaza.. ..Pe mine ma intereseaza cine dicteaza masoneriei romane ?

 9. hai sa fim seriosi toti medicii de valoare sunt masoni…
  in orice domeniu nu doar in medicina elita profesionala apartine masoneriei
  asa ca daca vreti sa va duceti la un doctor bun invariabil va duceti la un mason
  asta e culmea ipocriziei sa spuneti ca in caz de forta majora daca viata voastra ar fi in primejdie ati refuza sa va fie salvata viata doar pt ca medicul este mason
  nu ati faci-o
  coborati cu picioarele pe pamant

 10. De ceva timp mă întreb ce e dincolo de gradul maxim – 33 din masonerie.Pentru că ceva este și pute, ”a pucioasă”.Am dat peste o carte, EXTREM DE INTERESANTĂ – ”EPIPHANIUS – Masoneria și sectele secrete”.În ea, destul de consistentă ca pagini, cam 988 de pagini, apar detalii despre toate ”încrengăturile” de ciudați: Cabala, Rosacroce, Masonerie, Martinism,Paladismul,Golden Dawn cu Bram Stocker și al lui ”Dracula” !!!, Socialismul și societatea Fabian, Revoluția Rusă, ONU, Pornografia-Drogurile și Mondialismul, Lucis Trust care are sediul la Nr.1 pe Rue Varembé, iar la etajul 4 este sediul Congresului Mondial Evreiesc, dar și sediul Ocrotirea Copilului – Sediul Internațional și despre celelalte ”prăjeli-vrăjeli” din bucătăria masonică și strânsele legături dintre ele.

 11. Atata timp cat nu-mi fac praf institutia bisericeasca , nu ma alarmez..Ma gandesc ca, in cel mai nefericit caz, noii masoni pot fi precum pasoptistii.

 12. @Clifford : Este o carte prezentată de Henry Coston, în Franța, la o a 3-a ediție și în Italia la a 4-a ediție ( după cele din 1990,1996 și 2002).Eu am această ultimă ediție, în italiană, iar titlul complet este” EPIPHANIUS – MASONERIA ȘI SECTELE SECRETE. – FAȚA OCULTĂ A ISTORIEI.”, a unei edituri italiene de pe la Napoli.E de dorit să o citească cât mai mulți; nu știu dacă este și în țară, dar am de gând să o traduc și să o ”lansez” în pdf. Ținem legătura prin acest site,deocamdată am ceva în lucru dar sper,cât de curând să fie gata.

 13. @ Mercurie : Dar ce te faci, ce ne facem, dacă sunt și preoți în masonerie ???

  • Este ca si cum ai spune ca are doi dumnezei ! Pacatul lor ! Aici face curatenie Dumnezeu.

  • Armand, ii dibuim si nu ne ducem nici in ruptul capului sa ne spovedim si impartasim, la ei.
   Unde vei observa ca de Boboteaza, popa sfinteste sticle de plastic, iar apa din ele nu a vazut nici Sfanta Cruce, nici busuiocul, du-te iute la un preot de ţara care nu are nici macar televizor.
   Trebuie sa existe un preot fara televizor, in Romania.

 14. Armand,
  trebuie sa ai grija cu copyrightul cartii. Mare grija.

  Spor la lucru!

 15. @ Clifford .Voi avea.Cineva cerea, pe vremea securității, mai multă ”inventivitate și imaginație”. La câte ne fac străinii nouă, și în afară și în țară,cu ”știință și mai ales cu neștiință”-a noastră…

 16. o. k. voi porniti de la premisa ca masonii sunt rai…
  atunci explicati-mi si mie cum se face ca de la Dimitrie Cantemir si Horea(care si-a dat viata pt natiune),de la Avram Iancu si Nicolae Balcescu pana laAl.I.Cuza si Kogalniceanu…pana la Vaida-Voevod,Goga si Titulescu toate personalitatile romane au fost masoni…
  eu am mai scris o data acest lucru dar am fost cenzurat…
  si care n-au fost masoni au fost catolici,gen Inocentiu Micu, Ion Ratiu sau iuliu Maniu…
  si atunci ce le reprosati acestor personalitati fara de care noi vorbeam acum…in ardeal in ungureste iar in moldo-vlahia in ruseste?

  • Lasa basmele – esti sau nu mason ?

  • E ca si cum ai spune ca cercul intelectualilor care frecventau casa Barbu Stefanescu Delavrancea are un echivalent in cercul Adrian Paunescu, sau ca Berindei este egalul lui Iorga sau Parvan.
   Ce au in comun, ca valoare patriotica, intelectuala, de ţinuta umana Goga, Kogalniceanu, cu Alifantis, Viorel, Tudorel sau Nela?
   Doctorul care refuza in urma cu 15 ani sa acorde primul ajutor unui vecin ce facuse infarct, intre timp a pupat tot, s-a „incuscrit” cu lobbyuri farmaceutice, si-a tras cu soaţa inseminţatoare in vitro cabinete si clinici private, s-a facut mason.
   Crezi ca tipul asta va scoate naţia din rahat? Eu nu cred si iti recomand sa nu mergi la el in consultatie daca (mai) ai un acident cardio-vascular.
   Domnii aia şcoliti la Stefan Gheorghiu, care si-au ajustat biografiile, il citesc pe Coruţ, il admira pe Dumitru Mazilu si au viziuni strategice iudeo americane, au ceva in comun cu Titulescu?
   Bagi strambe, pentru ca uitandu-te bine pe lista lui Roncea, se vede cu ochiul liber ca masonii astia nu mananca din palma rusilor.
   Ai o conceptie curioasa despre ce inseamna o mare personalitate.
   Eminescu,Slavici, CorneliuCoposu,Densusianu,Paulescu,pediatrul Capraru, AC Cuza, Nae Ionescu, Maresalul Antonescu,Ion Mihalache, Ileana Cotrubaş,Dragomir Hurmezescu au fost mari personalitati care alcatuiesc corpul spiritual de exceptie al romanilor. Numarul celor care au jucat un rol de seama in afirmarea valorilor nationale ne corupte de interesele organizatiilor oculte este cu mult mai mare decat al masonilor romani.
   Cat despre catolicii ardeleni, hai sa vorbim sa nu adormim.

   • Densusianu a fost catolic…Ion Mihalache ducea palaria marelui catolic Iuliu Maniu artizanul unirii Ardealului cu Romania…etc….
    asa ca dormi in continuare…somn usor

    • Ion Mihalache a fost demisionat din guvernul Vaida Voievod in semn de protest fata de mentinerea in functie a prefectului politiei capitalei si a sefului jandarmeriei de catre Carol, dupa scandalul cu camarila jidoveasca de pe langa rege.Bratianu, vaznad gestul de curaj si moralitate al fondatorului Partidului Taranesc, a purces si el la a-si da demisia de onoare.
     Ordinul de razboi, Mihai Viteazul l-a primit dupa participarea sa la luptele de la Marasesti si Oituz. A organizat referendumul de alipire a Basarabiei si a elaborat Legea invatamanului agricol (legea Mihalache). Spre deosebire de alti politicieni romani, Ion Mihalache a sprijinit modernizarea unor comunitati rurale, construind scoli superioare de sanatate, asezaminte spitalicesti, bai publice, asezaminte culturale.
     Arestat in urma complotului de la Tamadau, pus la cale de catre comunisti, Mihalache a fost condamnat pe viata si inchis la Ramnicu Sarat, temnita de exterminare fizica.
     Cat despre Densusianu, aici era vorba despre Personalitati cu importanta pentru Romania care nu au facut parte din masonerie.
     Care este problema ta cu catolicii? Nu iti este clar ca nu ii putem baga pe toti in aceiasi oala?
     E ca la evrei. Unii se trag din Caiafa, altii din Iosif din Arimateea.

     • „Care este problema ta cu catolicii? Nu iti este clar ca nu ii putem baga pe toti in aceiasi oala?”

      lucru valabil și la masoni … unii erau de nivelul lui alexandru ioan cuza alții au distrus țara ca de exemplu carol II

 17. Bun,bun,dar ceafcem cu gloata din spitale,ca nu or fi toti masoni?Va spun din experienta proprie,acum citeva zile la marele spital ‘Foisorul de foc’ au respins un tinar cu infectie avansata la un picior pe motive ca nu au ce-i face si le infecteaza salonul.Voi bateti campii aici cu cativa cirnati care s-au facut masoni,deci ar trebui sa-i stie orice om cu scaun la cap si in continuare ‘majoritatea’ decide!Decide prin nesimtire si prostie la nivel de etalon.Emisiunile de la teveu de care tot pomeniti nu sint pentru mine ci pentru pulimea care cumpara,alege si voteaza.
  Eufrosine,cind eram copil gaseam la bunici in casa si la rude carti de religie, chiar si pentru copii.era in timpul comunismului si oamenii le aveau inca in case.astazi poate la ‘pocaiti’ sa mai gasesti fituici frumos tiparite.Stii cumva pe unde as putea gasi asa ceva?Nu pdf-uri de pe internet, sint atit de impersonale,carti.

  • E corecta atitudinea de a refuza intrarea unui pacient septic intr-un sector aseptic. Nu stiu cine s-ar simti minunat afland ca tocmai a contractat o infectie de la vecinul de suferinta, ca sa nu spun ca sunt spitale in care bolnavii sunt asezati cate doi intr-un pat sau, trei in doua paturi alaturate. Daca medicul nu a oferit in secunda 2 o alternativa, a gresit. Trebuia sa puna mana pe telefon si sa ii rezerve un loc undeva, la o alta clinica, in sectorul septic, si sa-i dea bilet de trimitere.

 18. Multumesc de raspuns,unde ar fi spitalul asta unde sa ne adune pe toti cei infectati?Nu mai inghit teorii de mult,unde sint eu dreptatea se ‘forteaza’.Daca nu ma insel esti medic,parca ne-ai explicat ce si cum in cazul Madalinei Manole. Ti-am dat drepatate atunci in mare parte.parea totul logic, dar acum nu inteleg cum o infectie la un picior poate decima un spital.Baiatul era grav, si pur si simplu l-au respins.Sau poate era ca in problema cu prioritatea dintre abdomenul acut si fractura deschisa?Sau poate ca parintii nu ‘au sarit la cap’?Chiar nu era un loc pentru doua zile pina se dumireau ce si cum?Sau acum computerele care fac analizele sint mai destepte decit bietii doctori care nu inteleg ce si cum?Ca de plimbat pe la congrese,prima intai!Iar ceva bani in buzunar se aduna,oamenii dau de frica sa nu fie tratati prost.Nu vreau sa ma intelegi gresit,sintem toti oameni,dar ce vad eu astazi in Romania,ce ne facem unii altora este de nedescris.Nu ma mai gindesc la mine,si am prieteni care gindesc la fel,ma gindesc ce facem cu copiii nostri?

  • Am fost 8 ani asistent medical in serviciu de ortopedie, mai exact in sectorul septic. De acolo am invatat mult mai mult decat as afla citind un curs. Da, e o nenorocire sa aduci un pacient cu osteomielita pe asternutul unuia cu soldul sau cu genunchiul operat. E un dezastru sa aduci pe cineva cu piocianic (un microb al carui puroi miroase ca ceaiul de tei si are culoare turquoise) intr-un salon de „curati”. Microbii nu stau cuminti inauntrul bolnavului. Exista flora microbiana pana si in aer, nu mai spun pe obiectele venite in contact cu un pacient SZEPTIK. Exista sectoarele septice, in orcie chirurgie, acolo unde miroase, unde bolnavii se stiu condamnati pe viata ca fiind purtatori cronici ai unei tulpinimai rar, ai mai multora. De regula o tulina se selecteaza si domina restul. Nu ai voie ca medic sa dai afara omul fara a-i pune in mana un bilet de trimitere si eventual numarul de telefon al medicului si asistentei sefe de acolo unde vrei sa il trimiti. Nu il trimiti pe bolnav la plimbare spunand ca la magazin: NU AVEM! Noi ne bucuram cum putem dar pamantul merge catre razboi. Cica, PROVIZII PT 6 LUNI… Doamne apara!

  • Una din primele lectii pe care le preda evreul Mozesz Caroll era aceea a circuitelor intraspitalicesti. Nu spun ca se respecta peste tot, dar, avea dreptate cand spunea ca cei curati la curati, iar cei cu infectii merg la rezerva lor, pe alt coridor, cu alta scara, cu filtre, personal, etc. Stiai ca la IOB, personalul dezvolta cancer intr-un procent alarmant?

 19. Si inca ceva, uitati aici si cateii.Si nu va mai faceti atitea probleme,sint toate rezolvate.Deja au impartit si lumea in judete.

  http://www.rotary2241.org/new/district-2241/contact.html

 20. Io pana nu vad masoni nu cred…s-a mai gandit cineva la propunerea mea cu rugaciunea?

  • Domnule, eu cred ca rugaciunea e bine primita chiar si facuta dintr-o pivnita, numai sa fie curata. Inaltimea la care te afli dpv fizic, nu are numic de-a face cu puterea ei. Altfel de acord, cu cat mai multi, cu-atat mai bine.

   • Am impresia ca vorbim impreuna si ne intelegem separat.
    Cred ca domnul care propune rugaciunea comuna gandeste ca este folositor ca macar noi, disperaţii care discutam pe bloguri despre lucruri asupra carora politicienii, Biserica, presa au consemn sa taca,sa rostim aceiasi rugaciune, la o ora anume, fiecare in locul in care se afla.
    Este o idee foarte buna, pentru ca rugaciunea in comun are mare putere.Uitati, eu propun ca la ora 19 ( ora Romaniei), sa lasam orice treaba de o parte, sa cerem iertare Sfintei Treimi pentru toate ratacirile de peste zi, sa spunem Tatal Nostru si Psalmul 68 si sa incheiem, fiecare dupa putinta gandului si inimii sale,cu o rugaciune pentru mantuirea romanilor, a crestinilor si ocrotirea pruncilor.
    Au mai scris crestini, destul de recent in legatura cu aceasta propunere, dar pare ca doar se bifeaza un subiect.
    Ciprian, are marota cu spovedania, dar cand e sa faca ceva concret, asteapta dezlegare de la superior.
    Am certitudinea ca popii se vor opune, prin blogherii aserviti, caci se tem ca isi pierd enoriasii de la vecernie, asa cum se tem de intrebarile si mustrarile celor pe care ar trebui sa ii pastoreasca cu devotament.
    Am zis ora 19, caci este vremea cand se aduna omul de pe drumuri, si-a tras cat de cat sufletul si sare si nenorocitele de Jurnale TV.
    Eu voi proceda cum am zis, fiecare sa faca cum crede de cuviinta.
    Doamne ,ajuta.

    • Pai de cand e un lucru rau sa te afli in biserica la Sf. Vecernie ? Cei care se duc, sa continue, doar sa se roage si pentru tara, pe langa persoana lor, familie etc. Ceilalti s-o faca acasa, dar sa o faca. Nu cred ca Domnul va considera decalajul de o ora intre rugaciunile unora si-ale altora!

     • Lupta dintre cei care cred si se supun cum pot Lui Dumnezeu e tot mai pe fata. In romania niste barbati s-au filmat in ipostaze indecente, blasfemitoare in Biserica. Habar nu au cat de greu ii va pedepsi Dumnezeu.

     • Stiu si eu, eufrosin… Nu facem aici un studiu de caz, dar poate domnul in chestiune locuieste prin pustiurile australiene si are o biserica la 5 ore de mers cu masina, poate nu are cum prinde Trinitasul pentru a asista la Slujba de Vecernie, poate are un elan sincer si vrea sa stie ca in acelasi timp cu el se roaga si alti romani pentru ţara…
      Oricum, ideea sa imi pare mai putin curioasa decat cea de pe sacciv, de a se aduna internautii pentru a se pregati sa tina piept apocalipsei.
      Din ’89, cand se apropie decembrie, imi vin in minte apelurile lui Caramitru, Rosiianu, Bratescu: „veniti romani sa salvam democratia” care acum stim ca insemna” veniti romani sa muriti pentru jidanii si securistii care se pregatesc sa jupoaie definitiv ţara”.
      Iti amintesti cum stateau romanii ingenunchiati in Piata Universitatii, rostind rugaciunea Tatal Nostru?Daca ar fi stiut Parintele Galeriu cui facea jocul… Crestini -golani au fost fotografiati, fisati dupa toate listele pe care le semnasera pe diverse „Apeluri” pentru ca Marian Munteanu sa poata intra profitabil in afaceri si bietul Dragos Paslaru sa isi piarda nadejdea definitiv in oameni si sa ia calea manastirii, lasandu-si balta si copilul si nevasta.
      D’aia zic ca imi pare inocenta propunerea omului care nu a vazut masoni. Dansul fiind o persoana care nu crede decat in ce poate sa vada si sa atinga personal, rugaciunea colectiva l-ar putea ajuta si i-ar putea deschide ochii, mai cu seama ca Psalmul 68 ii este pe inţeles.

 21. Dupa cat de mult s-au inmultit malpraxurile in ultima vreme, nu mai e un secret ca medicii-masoni lucreaza de zor si cu mult spor la micsorarea populatiei globale, incepand sau terminand cu Romania.

 22. Eufrosin, tu esti cam prostut. Cam incultut si cam frustat. Imi imaginez ce s ar fi intamplat daca lumea era condusa de „abuzati” si „intelectuali” asa ca tine! Auzi, ia zi cat ai salariul lunar? Te mai uiti dupa femei frumoase pe strada si apoi te rezolvi acasa? Dar dupa masini scumpe mai casti gura de ti curge scuipatul pe la coltul buzelor? Pune mana si vezi cine si cati si de ce valoare au facut parte din acest ordin. Maimutoiule!

  • Numele cu care te semnezi, spune tot. Nu-ti spun care e venitul meu lunar ca nu e treaba ta, dar iti garantez ca nu conduci ce conduc eu. Pare-se ca tu esti un frustrat si un impotent daca iti imaginezi despre altii ca „isi rezolva” acasa frustrarile lor sexuale. Homalau mic si masonel imputit ce esti – hai sictir!

   • Mai luciferache(ca sa fiu in spiritul lui Eufrosin),ce cauti tu pe site-ul acesta,ca nu e treaba magarului de unde beau oile apa…La care „ordin” te referi,la ordinul satanistilor si imbecililor,din care,desigur faci parte si tu?!? Lasa-ne…ca nu e carne pentru dintii tai,aici… Retro satana!

 23. Lucifer, cred ca esti un subaltern al Marelui Doctor Maestru, asa cum stim cu totii pupatul in fund ajuta la cresterea in functie. Bine i-ai zis-o eufrosin, caci vad ca nu a mai comentat nimic, l-ai lovit unde-l durea! Eufrosin, nu poti sa-l mai intarati putin poate mai pune fricosul un comment? Lucifer, esti ca o gaina fricoasa in fata lui Eufrosin care are curajul sa spuna pe fata totul.

 24. Si totusi…iata ce ne spune Arhim.Gavriil Georgianul: Tot ceea ce e rău în om e doar accidental. Nu disprețuiți pe nimeni, chiar dacă vedeți oameni agitați, indecenți, beți sau înjurând într-un limbaj murdar. Chipul lui Dumnezeu se păstrează chiar și în ei, însă la un nivel poate prea profund, de care ei înșiși nu sunt conștienți. E normal ca vrajmașul să vrea să pângărească acest chip și să-l acopere cu murdării. Nu e deloc ușor să vezi chipul lui Dumnezeu în cei care te ocărăsc și care se manifestă ca niște fiare. Dar cu atât mai mult trebuie compătimiți, fiindcă sufletul lor este desfigurat, poate fără a mai putea fi refăcut vreodată, sfârșind în chinuri veșnice…Cât de greu e acest lucru: să-și iubească cineva vrajmașii!. (Arhim. Gavriil Georgianul) Am gasit-o in dimineata aceasta…Iertare!

 25. Buna ziua,Eufrosine! Ceva interesant aici: 1.) http://wikileaks.org/ si aici: 2.) http://cablegate.wikileaks.org/static/html/faq.html Ce parere ai? Se pare ca au mandat de arestare international pe numele jurnalistului…Prin…europa se vorbeste la tv si prin toate ziarele…Se distrage atentia de la ceva,se intentioneaza ceva,sau este vorba despre unul care a vorbit prea mult?!? Doamne ajuta!

  • Sarut mana Gabi! Ce i se face lui Assange acum este „payback” pentru faptul ca a expus adevarul. Vor sa-l opreasca cu orice pret si tipul e prea notoriu pentru a a-l „da la porci” sau pentru a-l asasina tocmai acum.

 26. –ROMANILOR – daca nu aveti o „societate secreta „…locala inventati-o !
  Altfel ve-ti pluti intr-o incertitudine permanenta ,exemplu :
  1989 -2012 concludent la prezentul shi viitorul vostru !
  Aveti o ierarhie bisericeasca care v-a dus la faliment
  material shi spiritual !
  Nu-mi cereti exemple …nu vreau s-a scriu romane gen
  Dos Pasos …!
  JD-USA

 27. Joaca te!

 28. Nu vreau sa dau curs unei discutii contradictorie dar vad ca admin-ul acestui blog este foarte partinitor … de ce nu asculti ambele parti???

  • Sigur ca sunt partinitor..Lui Hristos! Masonel, nici nu ai idee ce ti-ai „castigat” aderand la secta celor care il pupa pe Lucifer unde nici un om normal nu s-ar gandi macar.

   Purtatorii luminii sunt crestinii, mai ales cei ortodocsi! Voi? Fiii intunericului.

  • Buey masonel, la primirea luminii, sau cum ii ziceti voi, nu va cere si diploma de bacalaureat? Sau o adeverinta ca n-ati ramas corigenti la gramatica, in clasa a 7-a?

 29. Vesnica amintire celui care a salvat de la moarte milioane de vieti! Nicolae Paulescu. Citeste-i cartea zidar slobod! Se cheama Spitalul….

 30. Orice contradictie de opinii si idei este constructiva.Dumnezeu este lumina noastra.El a creat lumea si Pamantul.Este unicul si Marele Creator.
  Nu cred ca cineva dintre noi,nascut crestin (si nu numai) poate avea in minte ca Lucifer este altul decat Satana.
  Masoni sau nu,fiecare dintre noi purtam toata viata si pana la moarte botezul,adica ziua cand am primit,oficial,apartenenta la crestinism.
  Biblia este Cartea Sfanta,cartea unde atat pildele cat si legile reprezinta drumul nostru in viata sau asa ar trebui sa fie.
  Stau si ma intreb acum…acesti masoni daca sunt crestini,cum se pot inchina ei lui Lucifer?Tare curios si in acelasi timp manios as fi si i-as huli din toata fiinta mea daca ar face asta.
  Din ce am „lecturat” pe internet,acesti masoni jura pe biblii.Ce fel de biblii?
  Imi vine doar o fraza in minte,desigur tot din biblie,adevarata biblie:
  „La inceput,a fost Cuvantul si Cuvantul a fost la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul” – Apostolul Ioan
  Orice am spune,orice am face…tot Marele Creator ne va judeca!
  :.

 31. Buna seara, recent am gasit versurile unui colind, uite ca se poate si colind obiectiv , ce mi-a atras atentia:(difuzat pe Tvr 3)
  A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toata lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afuristit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara [= fum] in drum”. Prezentatoarea TVR din Cluj incheie colinda astfel: „Multumim de colinda, multumim de colinda!” ; felicitari prezentatoarei respective si postului 🙂

 32. Si Lucifer (ingerul luminii) e creatia lui Dumnezeu. Cat despre masoni, 99,99% din lucrari sunt scrise de preoti sau antimasoni. Asta nu inseamna ca sunt si eu mason.

 33. Nu stiu de unde iei ca masonii se inchina satanei. Dar o minciuna repeteta insistent si de multe ori tinde sa devina adevar. Adevarul este unul singur, doar minciunile trebuiesc inventate.
  Interesul pentru masonerie mi-a fost starnit de securitatea comunista, care mi-a perchezitionat locuinta si biroul pentru a cauta documente masonice. Apoi la o audiere mi-au aratat o fotografie cu un fost coleg de scoala care a fugit in strainatate, care a devenit mason – ceeace eu nu stiam. Aducandu-mi aminte ca preotul de la care am invatat religie in copilarie ne atragea repetat sa ne ferim de masonerie, ca este ceva foarte rau, am inceput sa citesc tot ce reuseam sa gasesc despre masonerie. M-a mirat ca majoritatea marilor oameni au fost masoni, printre care si Marx, Engels, Lenin erau masoni de gradul 33. Dar si peste 40 de presedinti americani, incepand cu Washington, care cu alti 36 de masoni dintre cei 47 au semnat declaratia de independenta. Si atunci de ce atata ura impotriva lor , atat din partea bisericii cat si a comunismului? Ce fel de societati secrete sunt acestea daca se „stie” atat de mult despre ele? Sunt multe presupuneri, ca ar proveni din cavalerii templieri, din rasacrucieni, iluminati, etc. Cea mai plauzibila mi se pare teoria, conform careia in evul mediu intunecat, cand biserica a interzis stiintele, pentru constructorii de biserici papa a fost nevoit sa le dee constructorilor dispensa, ca acestia aveau nevoie de matamatici, geometrie, studiul materialelor, etc. Acestia au primit denumirea de zidari liberi, adica francmasoni. Acestia castigau foarte mult, si in timpul liber faceau acte de caritate – asezaminte pentru saraci, pentru bolnavi. Pentru a beneficia de dispensa papala, li s-au alaturat multi oameni dornici de a studia stiintele, punandu-le la dispozitie averea lor. Odata cu renasterea, dispensa papala si-a pierdut legitimitatea, si atunci francmasonii si-au declarat pe fata existenta. Daca nu ma insel, in 1717 si-au publicat statutul, ceeace a starnit o mare furie din partea bisericii catolice, pentruca membri puteau fi oricine ce crede intr-un Dumnezeu, oricare ar fi acesta. Ca urmare au tiparit un nou statut in care au precizat ca oricine ce crede intr-un creator. Fapt ce le-a cauzat excomunicarea din partea papei, si prin urmare au devenit societati secrete. In statut se preciza ca sunt obligati sa ajute omenirea, sa adune totul din stiinte in bibliotecile lor, si la intruniri n-au voie sa discute politica sau religie. De la aceste interdictii s-au dispensat lojele de rit francez.
  Nu pretind ca stiu totul despre ei, dar ma deranjeaza exagerarile.

  • Banuiala (ca masonii se inchina satanei) vine din suspiciunea care a planat în Evul Mediu (în perioada luminoasa a spiritualitatii crestine) în general asupra breslelor (asociatiilor organice ale poducatori de bunuri mestesugaresti materiale de atunci) ca acestea sunt predispuse la / practicante de „crestinism”-gnostic.

   Gnosticii (miscare pseudo-crestina care a facut ravagii în Rasarit, atacata devastator si cu argumente solide / imbatabile înca de la finele sec. al II-lea de Sf. Irineu al Lyon-ului) sustineau ca Atotputernicul si Creatorul sunt doua Persoane distincte si diferite d.p.d.v. ierarhic (concept anachronic definit de-abia mai târziu de Pseudo-Dionisios Areopagitul).

   Fascinatia mestesugarilor pentru „creatorul” / „demiurgul” este de altminteri usor de înteles. Este de asemenea oarecum firesc ca oamenii fara nicio aplecare teologica sa fie presispusi la a ajunge în tot soiul de fundaturi si de a ajunge sa creada în tot soiul de nazbâtii …

   De atunci si pâna astazi raporturile noastre (ale ostenitorilor crestini de-bine-voitori) cu massonii sunt ambigui, oscilând între recunostinta pe care o datoram unora precum Cuza, Neagoe (Pseudo-)Basarab, Avram Iancu, Vasile Alecsandri, etc.) si oroarea (legitima) pe care ne-o provoaca altii (al caror nume chiar ca nu l-as pronunta într-o zi de Dumineca).

 34. Aşi aminti aici celebra şcoală de la Bologna ce a funcţionat în sec. X-XI, unde studenţii erau împărţiţi în două grupe. În fiecare zi li se făcea o afirmaţie, pe care o grupă trebuia s-o afirme pe baza bibliei, iar cealaltp s-o infirme pe baza aceleiaşi biblii. Culmea că ambele grupe reuşeau.
  Istoric gnosticii au apărut la primul sinod de la Nicea, unde împăratul Constantin a convocat toţii episcopii imperiului în 325 pentru a crea o religie pe baze creştine benefice imperiului. Acolo s-a hotărât ca biblia să aibe 26 de „cărţi”, iar celelalte scripturi să fie ignorate. Cei ce nu erau de acord, s-au numit gnostici, adică „Ştiutori”. La sinodul din 426 din Efes s-a mai adăugat o carte, Apocalipsa, iar celelalte scripturi au fost declarate apocrife, adică interzise, şi trebuiau nimicite. Dintre cei peste 1200 de participanţi, peste 300 de „gnostici” s-au ridicat şi au părăsit sinodul, asumându-şi riscul de a fi urmăriţi se inchiziţie.
  Dintre cele peste 94 de evanghelii cunoscute, au fost aprobate doar 4, ceeace a stârnit nemulţumirea populaţiei, care era obişnuită cu evanghelia după Petru şi altele.
  Prin 1947, când s-au descoperit scripturile de la Mag Hamadi, aici s-au găsit majoritatea evangheliilor apocrife, despre care Vaticanul a declarat că le are în bibliotecă. Majoritatea au fost publicate, şi dacă le citeşti, îţi faci o altă imagine despre Imanuel Iisus – îl scriu aşa, pentrucă în documentele rămase de la romani era cunoscut drept Imanuel li nu Iisus. Iisus în ebraică este Josuah, iar inscripţia trilingvă de pe cruce „INRI” nu conţine în nici o limbă litera J. Înseamnă Imanuel nasarenus rex Israel. Nasarenus, şi nu nasaretus, căci Nazaretul ca localitate n-a existat până în sec. IV.

  • Uf, iarasi am dat de un destept care nu vede padurea de copaci. Auzi acolo mostra:

   „Istoric gnosticii au apărut la primul sinod de la Nicea, unde împăratul Constantin a convocat toţii episcopii imperiului în 325 pentru a crea o religie pe baze creştine benefice imperiului. …”

   Vorba lui Clint Eastwood: „f .. me”!

   „La sinodul din 426 din Efes s-a mai adăugat o carte, Apocalipsa, iar celelalte scripturi au fost declarate apocrife, adică interzise, şi trebuiau nimicite. Dintre cei peste 1200 de participanţi, peste 300 de “gnostici” s-au ridicat şi au părăsit sinodul, asumându-şi riscul de a fi urmăriţi se inchiziţie.”

   Bre’, inchizitia ca institutie nu exista la anul 425. Aceasta a fost inventata de catre biserica catolica in evul mediu, pentru a afla daca evreii convertiti asa-zisii „maranos”, s-au convertit cu adevarat, sau numai se prefac. In 425, Biserica era una soborniceasca si apostoleasca, adica Ortodoxa. Inveti franturi si le iei drept dogme.

  • Cu regret, dar Împaratul Gaius Flavius Valerius Constantinus nu a „creat” nicio „religie” la Nicea, ci doar i-a pus pe episcopi sä se punä de acord în chstiuni de dogmä si de procedurä.

   Este, de asemenea, inexact cä ar fi hotarât cineva ca „biblia să aibe (sa aibä, n.n.) 26 de „cărţi”” – propun sä te ostenesti sä le mai numeri odata…

   „Istoric gnosticii au apărut la primul sinod de la Nicea” cade din start (cu zgomt, n.m.) de vreme ce gnosticismul e acat în cele douä Epistole ale lui Ioan si si într-una de-a lui Paul, de Sf. Irineu (episcop?) al Lyon-ului cu a sa „Adversus haereses” (originalul grecesc s-a pierdut, n.m.) intitulata de fapt „Despre identificarea si combaterea asa-zisului Gnosis” ce sä mai vorbim, nu-i asa cä asa e?

   Încolo, nu stiu ce „populaţie” „era obişnuită cu evanghelia după Petru şi altele”, dar Canonul Evanghelic exista (în forma lax-consensuala) 100 de ani înainte de Nicea (exceptie faceau, poate, Sirienii, care utilizau o compilatie – de altminteri oarecum reusitä, n.m.) si nici nu am auzit de „nemultumiri”…

   În fine, temerile celor „peste 300 de “gnostici” (care) s-au ridicat şi au părăsit sinodul, asumându-şi riscul de a fi urmăriţi se inchiziţie” par (din perspectiva noasträ) oarecum nejustificate, devreme ce niciunul dintre ei nu a supravietuit pâna la momentul înfiintarii ei, nu?

 35. Credeam că a trecut vremea lui „crede şi nu cerceta”. Uneori dau şi eu de informaţii ce mi se par bizare, dar nu le ignor, ci cercetez mai departe. Bineînţeles că apar uneori informaţii răstămăcite, cum ar fi aceea că gnosticii ar susţine că atotputernicul şi creatorul sunt fiinţe diferite e o confuzie cu certurile din biserică privitoare la Dumnezeu, care s-au definitivat prin conceptul Sfintei Treimi. Nu iau nimic drept dogme, căci dogmele sunt afirmaţii nedemonstrabile impuse de biserică, care interzice să fie contestate. Este adevărat că inchiziţia ca instituţie a fost înfiinţată mai târziu, între anii 1179 şi 1234, ca şi oregnizaţii independente în Europa apuseană şi de sud, „inquisitio haereticae pravitatis” în latină, „adică urmărirea ereticilor rătăcitori”, iar urmărirea evreilor convertiţi a fost doar o preocupare a inchiziţiei spaniole. Dar noţiunea a fost amintită mult mai devreme, astfel şi în documentele sinodului din Efes.
  „In 425, Biserica era una soborniceasca si apostoleasca, adica Ortodoxa” este iar o afirmaţie inventată mai târziu. Interesant că la facultăţile de teologie, istoria religiei începe cu Luther. Ce a fost înainte sunt doar supoziţii. În lume există mai multe sute de religii, ai căror credincioşi se declară toţi „dreptcredincioşi”, adică ortodocşi. Nu este un atac la ortodoxie, ci la dogme!

  • Crezul de la Niceea este o dogma a bisericii noastre ortodoxe. Ce faci, il ataci ? A mai fost un „intelept” pe vremuri, se numea Arie..

 36. Bineînţeles – şi e normal să fie aşa – avem surse bibliografice diferite. Unele documente pot lămuri lucruri, altele să creeze confuzie. Trebuie verificată şi credibilitatea sursei. Doar în epoca modernă câte confuzii au creat unele romane de ficţiune ca „Contele Dracula” sau „Codul lui daVinci”, pe care mulţi le-au considerat lucrări istoriografice bine documentate. Nu atac pe nimeni, dar mi se par mult mai credibile documentele emise la sinodul de la Niceea decît părerile ulterioare ale fietecine preot sau istoric.
  În ceeace îi priveşte pe Alexandri şi alţii, nu pot spune la ce ritualuri s-au supus. Nu neg că masonii au ritualuri, ca orice în viaţă, ca un botez, o nuntă, sau începutul unei partide de fotbal. Dar nici în exagerări nu cred, am citit multe aberaţii şi văzut multe înregistrări cu „camera ascunsă”, a căror veridicitate n-am cum s-o verific.

  • Deci Tibi, haide sa ne recunoastem premizele: esti un Ortodox practicant sau doar un alt agent asortat al marelui G ?

 37. Nici una, nici alta. Am fost botezat (fără acordul meu) ca şi romano-catolic, şi crescut în această credinţă. Deja pe atunci făceam să leşine preotul de religie prin întrebările şi comentariile mele. Noroc că era un om deschis, cu doctorat în teologie şi filozofie, cu o bibliotecă de invidiat. Puteam discuta cu el deschis despre orice. Vorba aia, la peste 7 miliarede de oameni, peste 7 miliarde de religii. De atunci am întâlnit mulţi „învăţaţi” care au răspuns la orişice, din burtă. Mă distrează martorii lui Iehova, nişte fanatici care ştiu biblia pe de rost, şi la care ceea ce nu este în biblie, nici nu există. În biblia lor, lipsesc 3 cărţi, pe care ei le confundă cu altele. Păcat, căci mişcarea lor a început în 1851 ca societate de studiu al bibliilor, şi doar după moartea fondatorului lor Dr. Russel (francmason de grad 33) şi-au schimbat denumirea în martorii lui Iehova. Nu sunt un credincios practicant, după ce am găsit îm Biblie de mai multe ori vorbele lui Iisus: Dumnezeu nu sălăşuieşte în biserici zidite de mâna omului, ci în fiecare dintre voi. Iar psalmul 82.6 spune că Sunteţi Dumnezei cu toţii, fiii creatorului din lumină, iar unul din martori mi-a întors-o pe loc, că asta se referă la Obama şi politica lui. Sau în careva zi în faţa bisericii ortodoxe l-am auzit pe preot înjurând foarte grosolan, şi când l-am admonestat, că Părinte, de ce înjuri?, s-a întors mirat la mine şi m-a întrebat: Ce, l-am amintit eu pe Dumnezeu? Păreri şi păreri. Nimic nu m-a împiedicat să studiez şi alte religii, fără critici sau fără a le respinge. Mai degrabă caut punctele comune dintre ele.

  • Se observa ca fata de crestinism esti gnostic, iar fata de gnostici, simpatizant. Oricum o dai, tot cu masoneria pe frunte iesi.
   Macar esti unul hazos: „am fost botezat fara acordul meu”. Te pomenesti ca dadeai din maini din din picioare, urland din toti bojocii in dezacord atunci cand te-a afundat preotul in cristelnita. Pardon, asta se practica la noi, ortodocsii, pe tine doar te-a stropit, dar se vede ca nu si pe cap.

 38. Nu am obiceiul să fac mişto de cei ce au alte păreri decât ale mele. Oricum, nu eu am deschis tema masoneriei.
  La catolici copilul nu se stropeşte doar, ci i se toarnă pe cap apă sfinţită, timp în care preotul bolboroseşte ceva de genul „În păcat te-ai născut, păcătos vei muri!”, adică propagă un mesaj negativ. Dacă nu era acel păcat, Adam şi Eva s-ar zbengui şi astăzi singuri în paradis. Dar Dumnezeu când i-a izgonit din paradis le-a poruncit: „înmulţiţi-vă şi luaţi sub stăpânire…” Adică păcătuiţi mult şi bine.

  • Tema evident am deschis-o eu, iar tu comentezi pe marginea ei. Deci preotul (chiar si al vostru) doar „bolboroseste” ? La noi ortodocsii, urmasi directi ai Bisericii primare, Preotul spune clar de trei ori in vreme ce te afunda in cristelnita: „Se boteaza robul Lui Dumnezeu Tiberiu, In numele Tatalui, Al Fiului si Al Sfantului Duh, Amin”. Pacat ca nu ai avut sansa, dar pentru asta exista botezul catehumenilor.

   http://ro.orthodoxwiki.org/Botez

   Domnul nu le-a spus lui Adam si Evei sa pacatuiasca „mult si bine” ci sa se inmulteasca si sa stapaneasca pamantul. Daca i-a binecuvantat pentru aceste scopuri, evident ele nu sunt pacate.

 39. Nu fac afirmaţii gratuite. Am fost naş la mai multe familii ortodoxe, şi multe părţi din ritual nu le-am înţeles, deşi am auzul destul de bun.
  În ceeace priveşte „urmaşii direcţi ai Bisericii primare” nu mă bag până nu lămurim ce este Biserica primară. Sunt diferenţe enorme între ceeace am învăţat şi realitatea din documente şi vestigii. Nu sunt necredincios, dar pun la îndoială multe afiramţii, ca de ex. aflând că doar în cele 4 evanghelii în uz s-au făcut pe parcursul timpului peste 1600 de modificări, şi nici aşa nu sunt în concordanţă una cu alta, şi chiar şi denumirile lor au fost date ulterior, iar Marcu şi Matei erau deja demult morţi când s-au scris evangheliile atribuite lor. Deasemenea călătorind prin Egipt, Izrael, Palestina şi alte ţări mi s-au ridicat multe semne de întrebare cu privire la diferitele religii. În Etiopia şi Somalia, în peste 1400 de biserici copte se păstrează Chivotul Sfânt al lui Moise, şi fiecare se jură că a lor e cel original. Ca aspect, toate sunt identice una cu alta. Copţii susţin că ei sunt singurii urmaşi direcţi ai lui Adam şi Eva, ei fiind singurii pe care nu i-a atins potopul. Biblia susţine că după ce Cain l-a ucis pe Abel, a plecat în ţara Cuş, unde şi-a întemeiat familie. Îmi pun întrebarea, cu cine, cu caprele dacă existau numai 3 oameni: Adam, Eva şi Cain. În Somalia se regăseşte şi astăzi ţara Cuş. Când l-am întrebat pe un preot copt de ce atâţia chivoţi şi care ar fi cel original, mi-a răspuns că unde poţi ascunde cal mai bine un copac? Doar în pădure!

 40. Vorbiti in nestiinta de cauza. Nici nu esti admis in masonerie daca nu crezi in Dumnezeu. Iar cartea Legii Sacre Masonice este Biblia. Nu exista nici o conspiratie mondiala de a distruge lumea, adorari demonice, ritualuri cu sacrificii sau alte prostii ce le indrugati pe aici.

  Daca ar citi catusi de putin macar 30% dintre romani, masoneria nici nu si-ar avea rostul. Dar, luand in considerare conditiile actuale ale omenirii, este nevoie de o „grupare” de oameni mai capabili(atat din punct de vedere intelectual cat si financiar) pentru a carmi populatia catre MAI BINE !
  … altfel, ar fi ca niste oi pierdute ce s-ar manca intre ele de ciuda ca una are blana mai frumoasa…

  • Ia’ spune cum a gustat dosul țapului ( pe bune ) atunci când l-ai pupat legat la ochi pe viu? Sau cum ai simțit lama cuțitului în dreptul inimii la jurămantul de inițiere – a fost „cool” ? De ai ajuns cumva la gradul 18, ai scuipat pe Sfânta Cruce ? Judecînd după entuziasmul precipitat, s-ar spune că fie te afli încă in loja albastră ( a începătorilor ), ori chiar că ai comis abominația. Crezi că ai ajuns la „lumină” ?

   Vai de capul tău..

   Te afli în dușmănie cu Însuși Hristos Dumnezeu, măi amărât de masonel. E dulce și promițătoare amăgirea, dar te va duce sigur și repede la pierzanie.

  • Dupa reactia exreeem de leeenta cu care reactionati deducem ca ori cititul este la masonii romani un act grozav de laborios, ori cu cogitarea sunt unele probleme.
   Si fitii atent ca la pseudonim ati mancat un „t”.
   Daca tot ne-ati bagat in seama, explicati-ne si noua de ce nu va atrage bahaismul care functioneaza dupa principiile pe care le admirati, inglobeaza de-a valma toate religiile importante, a abolit toate prejudecatile, pretinde ca vrea sa carmeasca populatia catre MAI BINE (cum atat de poetic v-ati exprimat) este temelia viitoarei religii universale si pe deasupra mai are si sediul la Haifa?
   Ne-a placut propozitiunea cu capabilitatea financiara pe care o apreciati la masoni.
   In tot cazul, sa stiti ca fratii si surorile intru compas tot sub afurisirea Bisericii se afla atat la catolici cat si la ortodocsi.

   • Dacă răspunde, promit că-l public, dar nu îmi țin respirația în așteptarea „luminii sale”. Și slavă Domnului, chiar nu-i nevoie să fi mason pentru a căștiga un salariu mai bun decăt cel al preșului României 🙂

 41. « este nevoie de o “grupare” de oameni mai capabili » păi gruparea asta exista deja! Nu de ieri de azi ci de la început! Nu asta ar fi una din formele de implicare ale bisericii în lume!? Aceea de a « a carmi populatia catre MAI BINE »!?

  Inclusiv partea cu banii și oamenii mai capabili! Biserica ca instituție n-a ocolit niciodată bogăția materială iar preoții sunt considerați păstori adică oameni mai capabili decît ceilalți, inclusiv financiar ( chestie valabilă mai ales în trecut, în epoca medievală cînd biserica era a doua ca putere financiară după regi sau domnitori și peste nobili )

  Și atunci ce rost ar mai avea masoneria? Altul decît acela de a elimina biserica din rolul de a « a carmi populatia catre MAI BINE »!?

  Chiar și faptul că pretind în mod ipocrit că au biblia ca temelie, carte de căpătîi, de care să își bată joc cum vrea mușchiul lor din moment ce au ca scop distrugerea bisericii, ne arată fără alte dovezi suplimentare care e rolul și rostul lor în « a carmi populatia catre MAI BINE »

  Iar masoneria n-a apărut azi ci, oficial, de cîteva sute de ani! Iar neoficial e mult mai veche, că ochiul, piramida, compasul și echerul erau bine mersi și pe vremea lui solomon!

  Piramidele din egipt n-au fost construite de creștini sau evrei ci de masoni!

 42. Balanescu le-a marturisit romanilor seara trecuta ca este crestin ortodox si ca isi face semnul crucii cand intra in Biserica. Am scris cuvantul cruce fara majuscula pentru ca nu imi este limpede daca eminenta sa il considera pe Domnul nostru Iisus Hristos ruda cu marele arhitect.
  Presupun ca multi au vazut emisiunea in care acesta a explicat modul in care masonii isi aservesc tinerii, prin bursele de studii in strainatate oferite de puzderia de loje care au impanzit tara..
  Moderatorul a evitat sa puna intrebari stanjenitoare privind de pilda, ocuparea unor posturi importante in economie, administratie, invatamant si institutiile de cultura de catre maestrii cu grade superioare.
  Daca moderatorul tvr punea aceste intrebari, ne lamuream si noi de ce a fost numit Borza presedintele grupului Polisano si in ce masura pot avea cetatenii romani normali incredere in cadrele medicale, cu famacisti cu tot, subordonate masoneriei.

 43. Vad ca totul se invarte in jurul masoneriei, fiecare interpretand-o duoa dogme proprii. Nu sunt mason, nu-i atac, nici nu-i apar.
  Tare mai sunteti adeptii teoriilor conspirationale!

  • Numai tot ce e rău se învărte în jurul caraghioșilor purtători de șorțulețe. Neutralitatea le convine, iar a fi neutru în privința lor, denotă nu tocmai inteligență. Cu o atitudine, tot ești dator. Get one.

   • Neutralitatea (sincera dresigur) a dansului poate fi descrisa ca si cea a testiculelor:
    „Participa dar nu se baga!”
    Scuzati ca e cam porcoasa definitia insa se potriveste.

    • Da, se potrivește 100%.

     • Habar n-aveam de masoenrie pana intr-o noapte din 1974, cand fiind ofiter de serviciu mi/a picat pe cap securistul uzinei pentru investigatii. Printre altele m-a intrebat daca cunosc cumva masoni. L-am intrebat ce sunt aceia, si mi-a spus ca sunt oameni foarte rai, dusmani ai regimului comunist, bla-bla. Asta mi/a starnit curiozitatea, si am inceput sa ma documentez.
      Sosind raspunsul de mai sus, nu mai comentez, n-are rost sa ma implic in inalte discutii academice zeflemisitoare cu atotstiutori. Imi aduce aminte de cazul Academiei franceze, care prin anii 1890 a decretat ca niciun corp mai greu decat aerul nu se poate ridica de la sol, si nu poate zbura. Aceasta teorie a devenit subiect de examene pana in anul 1940, trebuia sustinuta chiar daca deasupra capetelor lor zburau avioane de zeci de tone.

      • Până și un ceas stricat indică ora exactă, de două ori pe zi. Securistul acela avea parțial dreptate. Tu du-te la băieți, dar sper că ai bani din destul, căci orișicui are bani i se face curte..te poți trezi coleg de lojă chiar cu măcelarul din cartier, devenit prosper om de afaceri. Succes!

 44. Ti-ai dat arama pe fata. Marx, Engels, Lenin, masoni de gradul 33. Vad ca dai mana cu ei.

  • „Arama pe față” .. he, he.. ultimul mason cu care am vorbit, s-a lăsat de loja satanei și s-a dus la duhovnic să se spovedească. L-a câștigat Bunul Dumnezeu.

 45. Cred ca persoana de care vorbesti a fost un renegat sau sectar. Punctul 1 din regulamentul oric[rei loji masonice spune ca „orce persoana propusa spre admitere in loja trebuie s aiba o credinta nestramutata in Dumnezeu”, iar la capitolul sanctiuni se spune ca „orice membru care se dezice de Dumnezeu sau aduce prejudicci de orice natura lojei va fi renegat”
  Mai citeste inainte de a improsca cu noroi..

  • Acel bărbat binecuvântat, nu era sectar, iar „renegat” era numai din loja spurcatului. Auzi-te, cică „credință nestrămutată în dumnezeu”.. ești cu totul fraier aici. dumnezeul lor se scrie cu literă mică, pentru că nu este acelaș cu al nostru. Pe orișicare om normal jurământul masonic de inițiere, l-ar fi cutremurat.

   Matale te ții mîndru că eși cultivat – există trei opțiuni: te-ai cutremurat, nu ești cultivat, ori ești cu totul de acord cu acela ?

   După afișaj, cunoști căte ceva și îți place răului să îi spui bine. Atunci du-te dom’le cu ei și nu mai pierde vremea noastră pe aici. Numai niscai gologani să ai…

   • Am citit şi eu despre diverse jurăminte cutremurătoare în diverse pseudocărţi şi pseudoarticole ce circulă peste tot fără nici o responsabilitate. Măcar de-ar scrie toţi acelaş lucru!.
    Cât despre Dumnezeu cu literă mare sau mică – chiar şi în Bibla ortodoxă se scie ba cu mare, ba cu mică. O fi altul Dumnezeul lor, dar chiar şi în biblie se pomenesc mai mulţi dumnezei, de exemplu în psalmul 81, conform căruia cu toţii suntem dumnezei.
    La cele peste şapte miliarde de suflete pe planeta numită Terra, peste şapte miliarde de credinţe şi lumi, din car una e „Lumea după Eufrosin”

    • Mă rog, cu unii nu are rost să argumentezi, căci tot omul are o părere și o gaură în dos.

    • Daca tot ai pomenit de Psalmi, bine zici aici:
     ” O fi altul Dumnezeul lor, dar chiar şi în biblie se pomenesc mai mulţi dumnezei”

     Asa este, se pomenesc in mod clar:

     „Toti dumnezeii neamurilor sunt draci.”(Psalmi 95, 5).

 46. Să nu uităm că şi dracii sunt creaţia lui dumnezeu. După câte îmi amintesc, biblia e pentru cei ce au ochi să vadă şi urechi s-audă.

 47. Zici: „şi dracii sunt creaţia lui dumnezeu”.
  Asa e insa ei s-au revoltat impotriva lui Dumnezeu si au fost aruncati din Cer si trimisi in iad.
  Iar cei care ii urmeaza in viata, ii urmeaza si in iad. Inclusiv smecherii, glumetii si cei asemenea.

 48. Din nefericire cei ca tine, nestiutori, aroganti si frustrati sunt foarte multi.
  Necunostinta, lipsa de carte atrage prostie, iertata sa-mi fie franchetea.
  „La inceput a fost Cuvantul, Cuvantul era de la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul”, asa incepe orice tinuta oficiala in oricare fin lojele masonice ale Ritului Scotian Antic si Acceptat.
  Probabil dintr-un motiv ai fost respins in dorinta ta de a te alatura celei mai respectabile , vechi si de elita organizatie la nivel mondial.
  Sunt convins ca incepand sa citesti cateceva vei afla mult mai multe lucruri, adevarate de data asta despre masonerie si membri ei.
  Probabil datorita acestei atitudini si gandire ai fost respins sau usile sau inchis inainte chiar de a bate in ele.
  Masoneria are in randurile ei de la scriitori ( Kogalniceanu) pe care i-ai invatat la scoala, pana la conducatori ( Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu), mari preoti, academicieni, doctori de renume mondial, presedinti de state, actori, cantareti, prezentatori tv, inventatori din toate timpurile, militari, judecatori.

  Regret ceea ce ai scris si ma rog ptr iluminarea ta, fie ca Dumnezeu, Alah, Budha, Marele Arhitect al Universului, sa iti deschida calea spre adevarata invatatura.

  Cu tot dragul
  R.’.T.’.16

  • „Prea înțeleptule” Solomon, trebuie să îți destăinuiesc că tocmai datorită informării mele în vremea ante-internet, am respins avansurile unui frate de-al tău refuzând să mă alătur lojei albastre în acelaș rit scoțian. Cunoșteam ritualul inițierii atât de bine. încât amicul m-a crezut mason. Am continuat să-i relatez ce se va întâmpla mai departe, hopurile de la gradele 18 si 32 și ce va fi nevoit să facă pentru a le atinge, iar bietul om s-a speriat.

   Ultima oară când am auzit din partea lui, avea duhovnic ortodox și nu mai frecventa loja. Asta era in State, unde lojile sunt ca ciupercile, dar oricum acolo își iau masoneria în serios.

   Adunătura de bufoni de pe la noi care se cred iluminați pentru simplul fapt ca poartă niște șorțulețe caraghioase și recită jurăminte pe care nici nu le înțeleg, nici măcar nu își dă seama că au fost „invitați”, pentru simplul motiv că apucaseră la ceva bani sau vre-o funcție, lucruri de care loja are nevoie ca de aer.

   E foarte posibil să îl ai ca superior pe măcelarul din cartier, pentru că i-a mers afacerea bine. Pe tine care te exprimi cultivat, sigur te roade chestiunea, dar nu insiști asupra ei pentru că în lojă „sugestiile” primite nu se discută, ci se execută. În fond nimeni nu ar vrea ca sula îndreptată înspre inimă pe pieptul gol al candidatului legat la ochi, să îi intre între coaste, iar capul să îi fie tăiat și aruncat
   într-o apă, preferabil de mare, asa cum s-a legat prin jurământ. Chiar dacă nu se practică mot a mot, frica e adîncâ și mai bine deci să joci după regulile noilor tăi prieteni & frați.

   Un alt Român care a fost cooptat ( era bietul pus pe avansare la serviciu, fiind dealtfel un tip foarte capabil ), nu a sfârșit-o deloc bine: compania pentru care lucra și unde fusese racolat de către colegii masoni, i-a furat o invenție, iar cînd omul a încercat să își ceară drepturile, masoneria nu i-a ajutat cu nimic, ci din contră, frații lui au devenit cei mai feroci prigonitori ai lui. Nu dau mai multe detalii, ci spun doar că omul a regretat îndelung că aderase la masonerie și ca a fost nevoit să se mute într-un alt stat, pentru siguranța familiei.

   În final, faptul că pentru voi masonii Dumnezeu e totuna cu Allah, Buddha & Co., arată căt de departe v-ați rătăcit de pe calea luminii. Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos e unul și nimeni nu va ajunge la Dumnezeu Tatăl decît prin El.

   Pe voi vă numește fii ai întunericului pentru urzeala și comploturile voastre viclene – faptul că sunteți secretomani și că lucrați în ascuns, denotă iarăși corupția voastră, pentru că lucrurile bune se făuresc deschis, pe față, ori voi prezentați o față benevolă pentru consumul publicului, pe cănd în realitate săvârșiți lucrurile întunericului. Iar o casă (fără ferestre) construită pe secrete, întuneric și viclenie, nu va dăinui.

  • In cazul nostru, adica romani crestini ortodocsi, Sf. Biserica ne interzice sa ne inscriem la Dvs.
   Daca o facem, cand murim, nu putem fi ingropati in cimitir, ci doar unde se afla mormintele sinucigasilor.

 49. Din păcate se fac foarte multe falsuri prin omisiune. Nimeni nu pomeneşte că framcmasoneria a fost adoptată de papa Clement II în anul 1047 prin bulă papală, pentru a-i apăra pe constructorii de biserici de excomunicare, mai târziu de inchiziţie, fiind singurii în afara clerului care aveau acces neîngrădit la ştiinţe (teologie, geometrie, astrologie, alchimie, arhitectură sacrală, rezistenţa materialelor, ştiinţe oculte, etc). Totul perfect până în anul 1773, când francmasoneria şi-a publicat primul statut, ceeace a stârnit vii controverse din partea clerului. Iar în 1774, cţnd şi-au modificat statutul, admiţând în rândurile lor şi membrii de alte confesiuni (condiţia de bază fiind credinţa într-un creator suprem), papa Clement XIV i-a excomunicat, cu prevederea expresă de a-i discrimina, idee preluată şi de ortodoxie. Cum vă explicaţi că toate cărţile şi lucrările ulterioare despre francmsonerie sunt scrise de către clerici?

  • Vă mai recomand ca trecând prin Londra să vizitaţi sediul lojei masonice de rit scoţian şi antic ce poate fi vizitat de către oricine în zilele cînd nu se ţin şedinţe. Puteţi vedea expuse statutul, ritualurile pentru orice treaptă, sunt expuse la vedere. Am văzut chiar şi sala de şedinţe, şi aşa-zisa sală obscură. Dar fiecare e liber să gândească cu capul propriu, şi împroşcatul cu noroi şi injuriile îi caracterizează pe unii. Să fie sănătoşi!

   • Ai văzut și d-ta o sală goală și iaca’, organizația obscură și-a revelat secretele sale, care sunt oricum unele de rahat: „ne închinăm lui Lucifer, iar tot restul celor pe care le facem, sunt întru mărirea lui”. Halal secrete. Naiv mai ești..

  • Nea „konig” (rege-germ.),aceasta particula pusa numelui tau indica gradul (prostia la tine) de indoctrinare a lojei din care faci parte si care va promis ca voi veti conduce lumea,gresit aici,pentru ca aia care au format si deci au scos masoneria in public din intunericul secret (de peste 3000 de ani) s-au numit Iluminatii din Bavaria si da s-au infiintat in anul 1774 la 1 Mai (ca deaia ne-au impus masonii rosii -evreii:karl,marx,lenin,roza de luxemburg,etc.-sa-l sarbatorim sub masca proletariatului tovarase-pardon frate) si da biserica i-a excomunicat pentru motivul ca ereau evrei si ca nu aveau nici in clin nici in maneca cu DUMNEZEU, pentru simplul motiv ca ei credeau in alt dumnezeu si anume in Jahbulon (vezi poate ai timp intre doua reprize de facut bani ce e cu asta) sau pentru ca tot ai invocat Biblia ca o aveti acolo ca decor,ia-o si la o sedinta cu fratii, dezbateti pasajul in care Fariseii vin condusi de Iuda in Gradina Ghetsimani si-l iau la intrebari pe Iisus unde acesta le raspunde „voi nu-L slujiti pe TATAL meu ci pre cu totul altul si-i faceti voia”.Explicatia cu cartile e simpla (pentru unul care se sinmte rege e mai complicat) incepand cu papa Borgia care era evreu de origine,Biserica Catolica a fost penetrata de masonerie pe fata,avand in spate sustinerea preotilor iezuiti (sau papii negrii cum mai sunt numiti-asta de acuma e negru,dar se imbraca in alb ca sa prosteasca masele),asa ca sub masca Bisaricii Apusului ai vostri, scot tot felul de ineptii ca sa-i sminteasca pe cei multi si ca sa nu zici ca bat campii uite aici material cine sunt iezuitii:
   http://one-evil.org/content/home.html
   -uite aici cum sub masca bisericii va-ti creeat cel mai mare site a NWO:
   http://one-heaven.org/home.php
   si vezi ca astea nu sunt dezinformari cum sustin superiorii vostri ca sa va fraiereasca si sa nu pune-ti botul ca sa va stricati optica de regi,de conducatori si sa plecati lasandu-i cu ochii in soare si cu buzunarele goale,ca sunt remunerati barosan la numarul de dobitoace spalate pe creer pe care le aduna.
   Osa intrebi ce treaba au iezuitii aici pai ei sunt veriga de legatura intre satanel (lucifer adica marele arhitect universal) si grupul NWO Bilderberg (poate ai auzit de ei,de fapt masoni desavarsiti artizani ai impingerii omenirii de la spate spre mai bine),DOAMNE FERESTE,uite si dovada:
   http://www.bilderberg.org/
   Daca voi credeti ca sunteti liberi va inselati amarnic pentru ca toate obedientele masonice se supun si sunt coordonate de aceeasi organizatie exclusiv evreiasca B’ nai B’ rith ce conduce lumea si pe care voi fraierii pentru o punga cu galbeni tradati toata omenirea lasand-o sa fie distrusa doar ca sa va fie voua un pic mai bine (se repeta tradarea lui JUDA la scara globala acum).

 50. Rectificare in postare de mai sus: in 1774 apare constitutia masonica,iar la 1 mai apar Iluminatii din bavaria organizatie fondata de evreul Adam Weishaupt.

 51. Cu fro doua ceasuri in urma m-a atentionat un amic in legatura cu sigla Hexi Med, intrebandu-ma ce parere am.
  Ii raspund pe aceasta cale ca am decis brusc sa nu mai calc cat oi traii prin cabinetele doctorilor romani din zone urbane si sa recitesc „Abaddon exterminatorul” de Sabato si „Cimitirul din Praga” de Eco.
  http://heximed.ro/specialitati/#oftalmologie

 52. […] Lumea după Eufrosin | Tu Românie – între vaccinuri și masonerie. Cumplita campanie a vacciniștilor recrutați și sponsorizați de către masonerie, încearcă să își strângă tentaculele pentru a sufoca din fașă sănătatea și binele […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: