Conquiztador – un joc nevinovat ?


Jocul online „Conquiztador” acaparează minţile şi timpul liber al multor adolescenţi români, precum şi al adulţilor, putându-se întâlni frecvent oameni trecuţi de 25 de ani, care se întrec în cunoştinţe cu cei cărora jocul le este adresat.  La prima vedere, acesta este un joc nevinovat de cultură generală, dar numai la prima vedere:

Având ocazia să asist la câteva astfel de întreceri, nu am putut să nu remarc faptul că printre întrebările al căror răspuns necesită cultură generală, sunt strecurate trivialităţi care nu au nimic de-a face cu educaţia armonioasă a tinerilor.

„În ce an a scos cutare vedetă albumul xyz?”

„Între ce ani a trăit fondatorul psihanalizei, Sigmund Freud  ? (oroare, ce om normal la cap ar vrea să reţină orice lucru cât de mic despre perversul pe ale cărui teorii demente se bazează psihiatria modernă?)

” Care actriţă joacă rolul „Rachel” din comedia Friends? ( cui şi de ce ar trebui să-i pese cu adevărat de asta? )

” Cine cântă Stairway to Heaven? ( tobogan către iad, maidegrabă! )

Aţi prins ideea, nu? Fireşte, pentru a conferi o aură de respectabilitate jocului, sunt puse şi întrebări pertinente despre valori ale neamului nostru ba’ chiar şi despre sfinţi! ( „În ce an a murit Păr. Arsenie Boca?  – cine e Sfântul protector al României? „). Aceasta produce un haos de nedescris în sufletul şi în mintea copilului nevinovat, care învaţă astfel că este de egală importanţă cunoaşterea credinţei, culturii şi a valorilor româneşti şi universale, cu umplerea nefolositoare a ei cu gunoiul culturii pop occidentale.

Fiecare răspuns corect, sau apropiat de cel corect, căci certitudinea nu este neapărat necesară, aduce automat un cor de „Aleluia”,  lauda care se aduce numai Lui Dumnezeu în sfintele biserici!

Pentru a completa dezastrul creat de aducerea în prim plan a trivialului, cele sfinte şi cele de valoare sunt bagatelizate. Ce să mai înţeleagă un biet copil din mascarada asta? Devine clar că nişte minţi diabolice se află în perpetuă conferinţă pentru a împrăştia şi distruge sufletele copiilor  români, prin aducerea haosului în minţile lor, locul de unde porneşte totul, filtrul care ar trebui să-i apere de rele.

Dacă nu mă credeţi, aruncaţi o privire data viitoare când adolescentul Dvs. concurează. Imaginea de început a jocului, ar trebui să ne dea de gândit: este prim planul divei pop Inna, cu faţa distorsionată aproape demonic. Ea este cea care a afirmat recent, citez din memorie: „nu mă opresc de la nimic atunci când este vorba de promovarea carierei mele”. Într-adevăr Inna, aşa e! Mai ieri ştirea că vampa şi-a scos un sân complet la vedere în timpul unui concert, a făcut deliciul bărbaţilor care se delectează cu astfel de nimicuri.

Daţi deci atenţie mare la viitura toxică care ne ia odraslele la vale, căci ea nu este aşa, din întâmplare: viitorul ţării şi deci şi al copiilor ei, este determinat de către cei care au acces ACUM la minţile lor!

Inna Conquiztador

23 răspunsuri

 1. bine punctat EUFROSIN, imi place . toate cele bune, sa-ti dea Dumnezeu sanatate.

 2. Cred ca includerea de intrebari despre formatii, filme, albume, etc se datoreaza dorintei creatorilor jocului de a atrage cat mai multe si diverse categorii (de varsta, sociale, etc), pentru a avea deci mai multi membri si deci a castga in final mai multi bani. In plus, astfel de intrebari dau o sansa relativ egala si celor fara prea mare cultura generala „clasica”, asta tot din dorinta de atragere a cat mai multi utilizatori, pentru ca altfel cei de genul asta ar pierde constant si si-ar pierde imediat interesul pentru joc. Cam la fel se petrec lucrurile si in televiziune, de exemplu, in scopul de a avea un rating cat mai mare.
  Oricum, cunostintele despre Freud nu cred ca pot fi puse pe acelasi plan cu cele despre seriale semi-imbecile precum Friends. Daca teoria lui nu-ti place, nu inseamna insa ca nu e un personaj cat de cat important. Nici mie nu-mi plac ideile comuniste, dar totusi Stalin sau Lenin nu pot fi eliminati din istorie.

  • La capitolul personaje negative, ai dreptate – trebuie sa cunosti despre ele suficient incat sa ii poti combate pe idiotii care le sustin manifestarile nocive.

   • De ce-l consideri pe Freud atat de negativ? Din ce am inteles, teoria lui e pe deplin acceptata in psihologie si se preda din greu la facultatea de specialitate.

    • 1. Pentru ca am duhovnic. Cine se spovedeste si impartaseste, nu va avea in veci nevoie de „grija” alora.

     2. Nu stiu despre altii, dar mie premiza lui Freud cum ca adolescentii au vise erotice cu parintii lor de sex opus, imi repugna profund. Denota un caracter pervers si oricat de acceptate de „mainstream” sunt teoriile lui, eu zic ca sunt nimic altceva decat psihopupu si inca din cel bolnav de tot.

    • Si ce daca teoria freudiana e deplin acceptata in ceea ce e indeobste cunoscut prin termenul de psihologie? Ca se preda la greu, nu e un argument. Multe rele se fac omenirii, pe scara planetara, dar asta nu implica si catalogarea lor ca fiind bune pentru omenire si placute Lui Dumnezeu. Nepotul lui Freud, Edward Bernays e parintele piarului (public relations), bazandu-se pe „descoperirile” unchiuletului. Iar Anna Freud, promotoarea psihanalizei, discuta despre sexualitate fara ca ea sa fi cunoscut vreun barbat, atat de degenerati erau. Sa ii respectam? Definitiv, nu! Deh, jidani!
     Doamne ajuta!

    • Nu sunt de specialitate, asa ca nu prea am cum aprecia cat de valabila e teoria psihanalizei lui Freud decat prin gradul ei de acceptare de catre lumea stiintifica.
     Dupa parerea mea, e gresit sa se respinga descoperirile stiintifice ale unor persoane din cauza caracterului acelor persoane. Cineva poate fi in acelasi timp un mare om de stiinta si un caracter infect in viata personala.

     • Daca vrei psihologie autentica, citeste pe Sfintii Parinti
      din Filocalie. Lor nu li se face publicitate deloc si nici nu
      o sa li se faca vreodata. In rest, lumea e plina de
      starpituri gen Freud, tinuti la mare cinste de mass-media
      controlata de sionisti.

 3. Vai de cei smintiti, dar mai vai de cei prin care vin smintelile! Macar in al 12-lea ceas , sa se trezeasca , desi nu cred. Le e mai placut satana decit Dumnezeu.

 4. Din același ciclu dar mai elevat puțin la un moment dat am primit un Powerpoint care printre cele 20 de întrebări avea două întrebări despre evoluționism de genul în ce perioadă s-a separat omul de maimuță… deci nu dacă crezi sau nu ci pur și simplu ți se prezena ca un fapt doar să mai alegi anul… e o metodă foarte subtilă de reeducare chiar dacă nu cu bună știință ci cu insporație demonică… aviz amatorilor…

 5. Ai uitat sa spui un lucru esential!! Jocul este despre „cucerirea pe bucati a Romaniei”

  • E-n regula, l-ai spus tu.

  • Ruleta se invarte de mult, in mod practic, jocurile au fost facute: ungurii muncesc la ruperea Transilvaniei, rusii a Modovei, tiganii a Olteniei cu capitala la Strehaia, sarbii vor si ei Banatul, bulgarii Dobrogea si ce se mai poate..

 6. Joaca la calculator a facut victime, a scos la iveala si a acutizat discrepante dintre indivizi, a ucis timpul si sufletul unei largi parti din omenire. Internetul e cireasa de pe tort. Cel mai cutremurator mi s-a parut faptul ca parinti foarte tineri si-au ucis fie cu mainile lor, fie prin neglijenta copiii, din cauza ca au preferat sa stea in fata computerului, nefiind sensibili la scancetele copilasilor. Ce fel de lume mai e si asta? Nimic nu e vesnic si tot ce e lumesc, urat, isi va gasi un sfarsit. Durerea, e ca, sfarsitul relelor intarzie, dar Dumnezeu stie ce face.

 7. amuzant articol.

 8. Calitatea intrebarilor este submediocra, iar jocul este construit special pentru mediocri( daca s-ar juca in direct cu pistolul pe masa, cu siguranta numarul de morti ar depasi victimele de la revolutia din ’89), caci nu imi inchipui un om destept care sa joace mai mult de 2-3 jocuri si sa nu-si dea seama de inutilitatea si ridicolul concursului.
  Daca ar fi sa sintetizez in cateva cuvinte jocul conquiztador romanesc este un amestec de prostie si viclenie, de noroc si indemanare, de ipocrizie si frauda.
  In ceea ce-l priveste pe subsemnat, jocul nu a facut decat sa-mi intareasca si mai mult faptul ca sunt mediocru , singura diferenta dupa 3 ani de joc este ca am devenit vanitos.

 9. Cred că se exagerează,se bate prea multă monedă pe un simplu joc. Suntem oameni, inainte de orice, nu putem sa spunem cutare lucru nu există fiindcă nu ne place. Nimeni nu ne dă dreptul să judecăm. Sunt altele în lumea asta mult mai importante. Dreptul de exprimare însă, rămâne un drept de necontestat, a avea păreri proprii este iarăşi o caracteristică uriaşă ce ne separă de regnul animal. Indiferent, că suntem atei sau nu, că susţinem teoria lui Darwin sau credem în divinitate, un lucru e cert: suntem oameni, avem principii şi păreri proprii. Dar asta nu trebuie nici să ne dea dreptul de a-i judeca pe alţii şi nici să fim judecaţi de alţii doar fiindcă nu coincidem în păreri unii cu alţii. Cred că cel mai important lucru în viaţa pe care o avem, şi care este cel mai nepreţuit dar ce ne-a fost făcut, este să avem respect unii faţă de ceilalţi şi să încercăm să corijăm propriile defecte înainte de a le observa pe ale altora. oricare ar fi acelea.

  • Avem tot dreptul sa judecam lucrurile carora le permitem sa se infiltreze in viata noastra si deasemena tot dreptul sa dicriminam, ceea ce inseamna sa alegem: dupa cum nu punem balega din strada in farfurie numind-o „mancare”, tot asa si cu cele pentru suflet si minte.

 10. E cam „plastică” această comparaţie, eu mă refer la oameni doar, la respectul faţă de oameni şi umanitate. Deci să înţeleg că aici este un blog unde sufletele sunt judecate şi se face discriminare?! Sunt judecaţi cei ca John Lennon şi Martin Luther KIng? Cei ca Sting sau Billy Idol, Aretha Franklin sau Madonna? De ce?
  Unde este „iubirea aproapelui”? Unde este înţelegerea şi compasiunea, neîngrădirea libertăţii de exprimare, dar mai ales încrederea în propriile puteri de discernământ. Mă scuzaţi deci că voi considera explicaţia dumneavoastră ridicol de simplistă şi care nu se ridică peste nivelul celor criticaţi aici. Cu stimă şi consideraţie!
  Un om simplu!

  • Pe cei numiti de Dvs. numai un prost nu-i judeca macar in masura in care sa hotarasca daca aceia sunt exemple bune de urmat pentru ei insisi sau pentru copiii lor. Acesta este un blog unde lucrurilor li se spune pe nume, indiferent de cerintele politikului-corekt.

   Doamne ajuta!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: