Vrem să trăim liberi, teferi şi nevătămaţi? Să ne cunoaştem trecutul!


În urma revelaţiilor făcute ca urmare a desecretizarii unor părţi ale arhivelor KGB referitoare la degeneraţii criminali care au adus comunismul întâi în Rusia, apoi în lumea întreagă, cititorul „Arbore” mi-a trimis un comentariu care merită pus pe prima pagină. Veţi fi oripilaţi de cele ce veţi afla, dar lucrurile trebuiesc cunoscute aşa cum au fost ele.  Pe când evreii fac o treabă minunată publicizând suferinţele înaintaşilor lor,  noi ne procopsim taman cu Volodea Tismăneanu pe post de justititar anti-comunist? Ăsta nu expune, nici nu condamnă, ci acoperă pentru ei oameni buni!

Iată ce-ar continua să facă cu noi creştinii, dacă ar mai putea. Să nu cădem cumva în capcana gândirii cum că comunismul ar fi murit, căci e doar transformat şi în loc să vină de la Moscova, are coordonate mai ..vestice azi. Metodele s-au adaptat datorită incredibilelor salturi ştiinţifico-tehnologice, dar războiul rămâne şi e chiar mai insidios datorită ascunderii sale sub masca democraţiei.  Mijloacele moderne prin care suntem exterminaţi şi debilizati nu mai sunt foametea, ci otrăvirea alimentelor, apei şi-a aerului, pe când tortura se practică igienic, de la distanţă, fără a mai mirosi sângele celor torturaţi. Locul glonţului a fost luat de injecţiile letale numite vaccinuri, iar interzicerii credinţei, i s-a suprapus dementa propagandă homosexuală.  Să aflăm cum a fost atunci – vom înţelege şi mai bine ce se întâmplă acum:

“…….Istoricul de război Dmitri Volgokonov a găsit în arhivele KGB-ului un decret groaznic pe care l-a publicat în cartea sa. În acest decret Lenin cerea ca toţi ţăranii opozanţi ai bolşevicilor să fie spânzuraţi. Tiranul preciza:” Cel puţin o sută dintre ei, astfel încât să-i vadă toţi!”…..

….Listele cu cei împuşcaţi sau executaţi din alte motive erau publicate în săptămânalul Cekăi.
În felul aceste se poat edovedi ca 1,7 milioane de
oameni au fost executaţi în perioada 1918-1919. Un râu de sânge străbătea Rusia. În acord cu rapoartele oficiale sovietice din mai 1922, au fost executaţi 1 695 904 oameni din ianuarie 1921 până în aprilie 1922.
Printre victime erau episcopi, profesori, doctori, ofiţeri, poliţişti, jandarmi, avocaţi, funcţionari civili, jurnalişti, scriitori, artişti, infirmiere, muncitori şi ţărani…Crima lor era „gîndire antisocială”….
….Lenin era bine informat despre toate aceste crime grave. Toate documentele erau aduse pe biroul său. Lenin răspundea:” Puneţi mai multă forţă în teroare…împuşcaţi fiecare a zecea persoană, trimiteţi toţi suspecţii în lagăre de concentrare!”
Ideea “lagărelor de concentrare” nu a fost invenţia lui Hitler, după cum cred mulţi acum.
În realitate primul lagăr de concentrare a fost construit în 1838 în Statele Unite pentru indieni. Această metodă de izolare a oamenilor a atras deasemeni alţi diriguitori cruzi. În 1898 lagăre de concentrare au fost construite în Cuba, în care spaniolii închideau elementele opozante.
În 1901 englezii au folosit aceeaşi formă de încarcerare colectivă în timpul războiului bur, unde numele de “lagăr de concentrare” era deasemeni folosit. 26 000 de buri femei şi copii au fost înfometaţi până la moarte în lagărele britanice; 20 000 dintre ei aveau virste sub 16 ani. …
……Lenin deasemeni pretindea că fabrica era singura şcolă a muncitorilor. Ei nu aveau nevoie de altă educaţie. El sublinia că orcine ştia numai aritmetica simplă putea merge la fabrică….
….Lenin şi complicii săi nu au arestat pe nimeni. Ei executau pe cei mai activi diin societate, pe gânditorii liberi. Lenin a dat ordin să fie ucişi cât mai mulţi studenţi posibil din diverse oraşe. Cekiştii arestau pe orice tânăr care purta o şapcă de şcolar. Ei erau lichidaţi pentru că Lenin credea că intelectualii ruşi în devenire ar fi un pericol pentru regimul sovietic…..
….Autorul Vladimir Solukin dezvăluie că cekiştii erau interesaţi în special de băieţii chipeşi şi fetele frumoase. Aceştia erau primii destinaţi să fie ucişi. Se credea că erau mai mulţi intelectuali în rândurile persoanelor atrăgătoare. Tinerii atrăgători erau astfel ucişi ca periculoşi pentru societate. Nici o crimă la fel de teribilă ca aceasta nu s-a relatat până acum în istoria lumii…..
……În documentarul său “Rusia pe care am pierdut-o”, regizorul Stanislav Govorukin ne relatează cum preoţimea din Kherson a fost crucificată. Arhiepiscopul Andronikov din Perm a fost torturat: ochii i-au fost scoşi, urechile şi nasul tăiate. În Harkov preotul Dmitri a fost dezbrăcat. Atunci cînd a încercat să-şi facă semnul crucii un cekist i-a tăiat mâna dreaptă.
Câteva surse relatează cum cekiştii din Harkov plasau victimele în rând şi le băteau mâinile în cuie pe o masă, le tăiau încheieturle mâinilor cu un cuţit, le vărsau apă clcotită peste măini şi le jupuiau pielea. Aceasta era numită “ scoaterea mănuşii”. În alte locuri capul victimelor era aşezat pe o nicovală şi strivit încet cu un ciocan acţionat cu aburi. Cei ce urmau să fie supuşi la aceeaşi pedeapsă în ziua următoare erau forţaţi să privească. Ochii demnitarilor bisericii erau scoşi, limbile lor erau tăiate şi erau arşi de vii. Erau cekişti care obişnuiau să taie stomacul victimelor lor după care le scoteau un capăt din intestinul subţire şi îl fixau în cuie de un stâlp de telegraf şi cu un bici forţau pe nefericita victimă să alerge în jurul stâlpului până când întreg intestinul era desfăcut şi victima murea. Episcopul de Voronej a fost fiert de viu într-o oală mare după care călugării, ameninţaţi la cap cu revolverele, erau forţaţi să bea supa…..”
(IURI LINA-”Under the sign of the scorpion”)

Un film excepţional trimis de către un alt cititor, referitor la începuturile comunismului şi nu numai:

37 răspunsuri

 1. trebuie subliniat ca cekistii erau kazari ! adica jidani!
  rusii erau considerati prea moi pentru Ceka!

  • în româneşte, se numesc cazari.

   khazar este termen englezesc, iar kazar nimic mai mult decât un termen romglez…

   • Fii si tu mai intelegator fata de cei care am trait inafara tarii multa vreme, fac aceleasi greseli zi dupa zi, iar cand le scriu corect prietenilor din America, se uita ei chioras la mine! Romgleza e aici „to stay” !

    • eu îl „certam“ pe domnul Mann… nu văd ce e rău în a învăţa pe cineva să „vorbeşte corect româneşte“… (pune tu italic în locul ghilimelelor; wordpress-ul nu îţi oferă acest avantaj).

   • Cand englezii translitereaza cu „kh”, indica un sunet ca un „h” dur (alt exemplu numele Mihail rusesc, ei redandu-l „Mikhail”).
    Asta ma face sa opinez ca ar trebui sa scriem si sa spunem: hazari.

    (cu scuze)

    • de ce scuze? fiecare este liber să îşi exprime părerile atâta timp cât nu deranjează pe propritar…

     faptul că englezii scriu cu kh nu indică pronunţia adevărată. cel puţin nu pentu români. la noi, tribul respectiv este cunoscut drept „cazari“.

     aici nu este vorba decât despre un alt caz de romgleză…

     am întrebat un lingivst englez despre pronunţia kh-ului în engleză pentru a afla o părere de la cineva pe îl care consider (pentu că îl cunosc) specialist în această treabă şi pentru că nu sunt, momentan, până aflu răspunsul, de acord cu ceea ce ai spus tu.

    • Hi, hi, buna observatia!

    • bun. iată ceea ce spune domnul englez, lingvist de meserie… (spre marea bucurie a unora care se bucură precum cei mici când alţii sunt atacaţi…)

     dau răspunsul exact cum l-am primit: „ca un c aspirat, un c gutural“

     deci, se poate înţelege clar că nu se referă, nici în engleză, la hazari.

     şi acum aştept celelalte atenţionari de deraiere… (noroc că mi-am luat şine noi…)

 2. desi propaganda capitalista ne toarna in cap zi de zi ca in URSS si fostele state din lagarul sovietic, ori in Coreea de Nord sau Cuba, a fost comunism sau socialism, nu e bine ca si noi mai departe sa zapacim lumea folosind cuvintele, termenii in sens gresit: nu a fost nici socialism , nici comunism in tarile astea, ci doar regimuri autoritare, dictaturi, sau sisteme politice mono-partidice.
  Interesul elitelor capitalist-corporatist-bancare actuale e de a arunca permanent in dreptul socialismului toate relele acestor dictaturi, care nu au avut mai deloc de a face cu socialismul sau comunismul, ci doar declarativ.
  Sensul real a ceea ce inseamna socialism sau comunism il gasim in dictionare, si reprezinta probabil teama cea mai mare a celor ce conduc sistemul actual bazat pe sclavie, in care puterea a 1% din populatie controleaza peste 90% din avutia totala, sistem care se bazeaza pe sclavia majoritatii covarsitoare a populatiei, pe furt si rapt.
  Nu sunt neaprat sustinatorul comunismului, caci nu am aprofundat la nivel teoretic ce presupune si cum s-ar putea implementa, dar e bine sa nu facem confuzie de termeni. Si doi la mana, consider ca o alocare mai echitabila a resurselor si a retribuirii muncii in societate este absolut necesara, fata de ce intalnim la ora actuala. Ceea ce vedem in prezent este pur si simpu sclavie. Caci nu ai libertatea sa spui NU. Asa functioneaza sistemul actual.

 3. From Wiki
  Socialism is an economic and political theory based on public or common ownership and cooperative management of the means of production and allocation of resources.[1][2][3]

  In a socialist economic system, production is carried out by a public association of producers to directly produce use-values (instead of exchange-values), through coordinated planning of investment decisions, distribution of surplus, and the use of the means of production. Socialism is a set of social and economic arrangements based on a post-monetary system of calculation, such as labour time, energy units or calculation-in-kind.[4]

  Socialists advocate a method of compensation based on individual merit or the amount of labour one contributes to society.[5] They generally share the view that capitalism unfairly concentrates power and wealth among a small segment of society that controls capital and derives its wealth through a system of exploitation.

  Pure communism” in the Marxian sense refers to a classless, stateless society, one where decisions on what to produce and what policies to pursue are made in the best interests of the collective society with the interests of every member of society given equal weight in the practical decision-making process in both the political and economic spheres of life.

 4. si uite asa am deraiat de la subiect!
  ne legam de forma in loc de continut!

  sa revenim la khazari, cazari,hazari sau cum vreti voi sa-i numiti!
  acesti criminali care continua cu crimele lor!

 5. eufrosine,

  mai da si tu o nota de subsol cu sursele.

 6. pe de o parte ii injurati pe cazari pe de alta parte ii adorati pe bizantini…marturisesc ca gasesc foarte curioasa aceasta pozitie care nu are nici o logica
  Imperiul cazar a fost aliatul natural al bizantinilor vreo 300 de ani pana sa fie distrus de rusi(oare de-aia nu ii iubiti?)
  asa o picatura de istorie cazaro-bizantina…
  inginerii bizantini inaltau la cererea hanului cazar in anul 833 faimoasa cetate Sarkel de pe Don care apara si stapanirea bizantina la Chersones organizata de imparatul Theophil(829-842) intr-o themaimperiala…
  asa-i ce frumoasa e istoria?

  • mă, szeppty, cum dracu să îi iubeşti pe unii care vin şi te fură, te acuză de vrute şi nevrute, te transformă în sclav? cum să îi iubeşti pe cei care sunt slugile lor şi fac ceea ce lise dictează de către aceştia (adică, mult iubitul tău occident). cum dracu’ să-i iubeşti pe cei care îşi bat joc de străbunii tăi care au murit ca tu să trăieşti astăzi liber şi să îţi poţi spune părerile fără să fi aruncat în temniţă şi torturat???

   tu vrei să îi iubim?????????

   • nu …
    eu vreau sa ii iubesti pe romani…
    in lumea asta nu exista simpatii intre popoare…
    exista doar interese…
    cand Franta lui Napoleon al III ne-a sprijinit atat de mult sa ne formam tara in 1859 nu a facut-o pt ca ne iubea…ci pt ca avea interesul sa blocheze expansiunea rusiei in balcani…
    tocmai asta incerc eu sa va zic…
    sa discerneti propaganda straina intereselor romanesti de interesele propriu-zise ale natiunii romane
    daca trebuie sa ne facem frate cu dracu ca sa ne recuperam Basarabia ne facem frate cu el
    si daca aia care ne omoara fratii din Basarabia zic ca-s zei si sfinti ne luptam si cu zeii

    • eu nu am trăit pe vremea lui Napoleon ca să fiu aproape de el să vin să îţi spun acum dacă ne-a ajutat sau nu. nici de vreun document (cât de cât real care să certifice ceea ce spui tu nu am auzit).

     aşa că, aşa cum reiese şi din ceea ce spui tu, noi trebuie să ne facem cu noi şi să ne vedem interesul. să le dăm peste bot tuturor atunci când vor să ne înrobească şi să nu ne aliem cu nimeni, pentru că, pe termen lung, orice alianţă duce la anumite compromisuri. neamul ăsta a făcut prea multe compromisuri de-a lungul ultimilor 2.000 de ani încât nu mai e nevoie de altele.

     numai bine.

     • ca sa intelegi contextul europen in care s-a format Romania in 1859,ca sa intelegi interesele marilor puteri vis-a-vis de lupta titanica a romanilor cu imperiile vecine care ii sufocau iti recomand o carte f.f.bine scrisa
      12 invazii rusesti in romania-Nicolae Arnautu-e scrisa concis,foarte clar,e exact ceea ce-ti trebuie,o gasesti doar pe la anticari sau pe la camarazi
      iar ca sa pricepi cum gandeste rusul… din interiorul lor…
      rusia si bazinul dunarean-Leon Casso,o gasesti in librarii
      vrei documente?vrei motivatiile din culisele politicii europene din sec XIX?citeste cartile astea doua…
      si ai sa intelegi foarte bine si politica din sec.XXI
      practic istoria se repeta

     • szeppty, mulţumesc pentru recomandări. dacă voi apuca să pun mâna pe ele, le voi citi.

 7. szeppty, multumesc si eu! asta era ideea: sa ne impartasim sursele de informatie!

 8. Rusii au bagat vodka , americanii hrana cu porcarii , europenii la fel , Israel agenti si diversiune … deci sa dispara incet baietasii astia din RO … sau sa devina sfinti … fara acte biometrice daca vor sa ramana in RO !

 9. Szeppty, dezinformeaza.
  Cazarii nu au fost distrusi de rusi. Acest neam tatarasc ( turanic) a ocupat mai toata Rusia meridionala, a adoptat judaismul in secolul VIII si a fiintat statal pana in 1016, cand a disparut de pe scena istoriei, imprastiindu-se.
  Din nefericire, imprastierea i-a adus pana in tinuturile din sudul tarii noastre. Localitati precum Jidova, langa Campulung, Peatra (plasa Olt, dupa cum o numeste Saineanu), Radomir ( plasa Ocolu, fostul judet Romanati), pastreza urme arheologice si in oralitatea folclorica ( omul Rosu, imparatul Ros, uriasii, fortele raului adica), despre aceasta etnie.
  Surse: Raphael Patay, Koestler,Larry Wollf, Lazar Seineanu,Milorad Pavici.
  Din pacate, Arbore nu aiureaza.
  „Jidovii ratacitori” nu si-au incetat bantuirea. Am ajuns in momentul dramatic in care veti vedea cum se vor prezenta si „doveziile stiintifice” la care lucreaza geneticienii si antropologii de la Institutul Reiner, prin care se va justifica instalarea acestora pe teritoriul Romaniei.
  Poate ar trebui discutat in viitor despre „cercetarea antropologica” in forta care se face, fara consimtamantul populatiei, in diverse sate din Arges.
  „Foaie verde de dudau, o sa fie si mai rau”, cum optimist gandeste romanul.

 10. ca tot vorbim de surse… uite exista in librarii ISTORIA IMPERIULUI BIZANTIN autor Stelian Brezeanu
  e o carte scrisa la rece fara ura si fara partinire despre imperiul care a fost candva
  aici puteti gasi despre relatiile grecilor cu cazarii sau rusii toate detaliile care va intereseaza dintr-o perspectiva pur istorica

  • Szeppty, sincer sa fiu nu prea am observat pe aici o asa-zisa „adorare” a bizantinilor, asa cum spui. In principal tu aduci vorba despre ei. Oricum, cartea pe care ai recomandat-o e buna, o am si eu, iar o alta istorie a imperiului, mai detaliata, e cea scrisa de Warren Treadgold.
   In general ceea ce spui tu despre influenta nefasta a Rusiei e corect, si e valabil pentru toate popoarele care au avut nesansa sa fie vecini cu ei. Diferenta insa fata de trecut e ca nici occidentul nu mai ofera un model pozitiv, ci e de fapt o civilizatie in plina descompunere, care se preda singura in fata unor invadatori mult inferiori (musulmani, africani, etc). Tarile occidentale doar par ca inca sunt puternice, dar de fapt peste cateva zeci de ani natiunile din vestul Europei practic nu vor mai exista.

   • dacă ţie ţi se par musulmanii inferiori, e clar cam cât de evoluat eşti tu. ca să nu mai spun despre cât de creştin eşti tu…

    • a-i pune în aceeaşi oală pe ţigani şi pe musulmani este o dovadă clară de necunoaştere a geografiei, istoriei şi a anatomiei. (începe să se distrugă bruma de „educaţie“ pe care ţi-o pusesei cu atâta grijă în jurul tău)

    • Si tie cum iti par musulmanii? Stiu ca e tentant sa-i consideri aliati atunci cand urasti occidentul si SUA, dar asta nu schimba faptul ca suntem incompatibili cu ei, din toate punctele de vedere. Ei au dovedit ca nu sunt in stare sa dezvolte sau macar sa mentina o civilizatie ridicata. Spune sincer, unde ai prefera sa traiesti, in Cairo, Damasc, etc sau in Berlin, Paris, Stockholm?

   • europa cunoaste acum un proces de degradare exact asa cum a cunoscut si imperiul roman
    nu e nimic nou sub soare din nou valurile de migratori inferiori bat la tarmul europei
    sta in puterea romanilor daca sa aleaga europa care inca exista si acum se produce fermentul pt o europa noua care va dura probabil la fel ca imperiul lui Otto cel Mare sau sa aleaga sa stea sub patrafirul vreunei puteri asiatice care s-o condamne din nou pt urmatorii 1000 de ani la disparitia de pe harta lumii
    practic Romania s-a format in 1859 sub auspiciile Europei in detrimentul Rusiei si Turciei
    tot sub auspiciile Europei Romania a devenit mai mare dupa 1918 dar nu intreaga
    visul unei Romanii Mari care sa cuprinda toata romanitatea orientala pana la linia jirecek si recuperarea teritoriilor locuite de latinofoni pana la Nipru asa cum apare pe vechile harti nemtesti nu are cum sa se indeplineasca decat in consonanta cu o europa indiferent cat de decadenta…poate chiar asta ar fi si avantajul nostru…decadenta ei…
    o integrare a romanilor in lumea slavo-bizantina a avut ca efect anihilarea lor nationala in trecut si acelasi lucru deja incepe sa se petreaca si in prezent
    a se vedea cazul Republica Moldova unde lucrurile sunt developate…nationalistii proromani sprijiniti de U.E. si americani pe de o parte…fostul securist Pasat cu rusii si biserica ortodoxa pe de alta parte incercand sa rusifice basarabia
    si la noi e la fel dar data fiind pregatirea culturala a noastra mult peste cea a basarabenilor lucrurile capata niste culori de suprafata

    • eşti patetic cu pupincurismul deşănţat de care dai dovadă fără încetare oriunde ţi se dă voie…

     • du-te si cumpara-ti de la musulmani cu 10 vaci si 50 de capre o nevasta…vezi ca vei trata doar cu ma-sa ca asa cere traditia…iar daca vei avea norocul sa fie si curva si n-o vei putea prinde in flagrant,va trebui sa-i platesti despagubire dac-o lasi vreo 7-8 mii de dolari…
      curat civilizatie…pardon vroiam sa zic jeg…
      salam alecu

 11. Unii militari si Sistemul Canceros
  http://mhblogonline.blogspot.com/2010/11/scrisoarea-disperarii-unui-fost-ofiter.html si cate inca nu se povestesc despre cate indura unii din armata care nu iau spagi si erau sa moara de multe ori din cauza sistemului SUPERCORUPT si mai ales din cauza parlamentarilor care au dat legi progenocid timp de 20 de ani .

 12. […] al evreilor rătăcitori pentru ţinuturile româneşti, îndeosebi pentru Moldova şi Maramureş, unde vin să se aciueze într-un număr tot mai mare. Iar când spunem Moldova, în termeni mai expliciţi avem în vedere şi Basarabia, cu Bucovina […]

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: