Cugetare


Casa ne arde, haznaua refulează, ăla micu s-a suit pe un stâlp şi a rămas atârnat de firele electrice, nevasta a rămas blocată cu căruţa în mijlocul râului, berbecul s-a aruncat în fântână cu cele două oi cu tot, dar noi suntem veseli că a murit capra vecinilor…….

sursa: e-mail

9 răspunsuri

  1. Deci, ce spuneam ?… în România nu există degenerare, nu există rrumînism, nici rrumîni, a căror conştiinţă e corcită de amestecul cu alogeni… e bine aşa… cât despre vocabula „rrumîn”, pentru a-i răspunde proprietarului acestei pagini de internet, e tot un cuvânt inventat artificial ca şi cuvântul „român”, la rândul său o struţocămilă din începutul sec. XIX pentru a arăta cât de lat(r)ini suntem… că m-am săturat să tot tolerez, trebuie să şi inventez pentru a arăta succint direcţia de mers inertă, actuală, a acestui popor… cât despre pocirea numelui artificial de „român” (tocmai pt. că nu am avut un nume clar i s-a spus ţării de după 1859, Principatele Unite, nu România), există şi variante, gen „aromân”, „istroromân”, „meglenoromân”, la fel, compuşi artificiali, creaţi pentru a desemna vorbitori de dialecte şi subdialecte ale limbii aşa-zis daco-romanice din actuala Românie, compuşi astfel încât să indice sintetic faptul că acele populaţii vlahe trăiau în anumite regiuni din afara Dacoromaniei şi vorbeau idioame diferite în formă de limba-standard, considerându-se că i se subordonează. De aceea, „rrumîn” e o vocabulă ce indică devierea culturală a majorităţii românilor, căci educaţia aparţine minorităţii. Conştiinţa asta deviată şi nenorocită indicată în cugetarea de mai sus, conştiinţă profund anticreştină, dacă ne bucurăm de necazul altuia şi nu avem grijă de aproapele nostru, asta în care ne pocim limba şi adoptăm cântece alogene, aşa-zise „manele” (care, de fapt, nici pe departe nu sunt manele, ci au furat până şi termenul, lalolaltă cu melodiile – cântece balcanice, peste care au pus cuvinte ce reflectă îngustimea unor preocupări, banu, merţanu, gagica, duşmanu, care, desigur, moare de invidie, deci binele, tânguitorul melodiei, învinge răul, duşmanu, etc), după care, iresponsabil, dăm vina pe altul, care, doar face ce ştie şi care nu ne poate obliga să-i preluăm cultura, uitându-ne-o pe a noastră, ci doar ne-o propune ca la piaţă, asemenea preocupări vreau să le stingem prin atitutinea noastră şi să redevenim români, fie şi redenumiţi astfel de o vocabulă artificială, din care, pe temeiul proverbului omul sfinţeşte locul, să o ridicăm cu faptele noastre din fecalele în care au aruncat-o şi o aruncă acum cetăţenii noştri prin afară şi prin ţară… Mulţumesc pentru atenţie.

  2. Pestele de la cap se-mpute. Imediat dupa ce tov.ilici iliescu a pus mina pe haturi, a „daruit libertate” tuturor, sa urle , sa scrie ce vor , unde vor, ziare sreviste, posturi de radio si tv ca ciupercile dupa ploaie. Apoi ai nostri dulai dimboviteni, foarte hamesiti, au luat tot ce a fost mai prost si incilcit in materie de democratie ,din superbul vest si din vestul salbatic, si l-au clocit la noi. Apoi , tot timpul ii ” freaca” grija , de ce fac altii, vecini , parteneri etc. dar nu sa ia ceva bun, ci cum sa fure si sa insele mai mult, si cum sa decimeze poporul. JUDECATA TARANEASCA OABLA E FOARTE SIMPLA, CU CIT TE PREOCUPA MAI PUTIN PROBLEMELE ALTORA, CU ATIT TE INGRIJESTI MAI BINE DE PROBLEMELE TALE. Dar de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Solutia, totul demolat( parlament, guvern, justitie, constitutie, servicii secrete, presedintie )Totul nationalizat, iesirea din nato si ue, pus de un inceput nou. Chiar si numele tarii ar trebui regindit, si cred ca multi ar fi de acord cu numele vechi de DACIA.

  3. Poporul acesta, asa cum cum il vedem astazi, e ca o mancare care are de toate mai putin sare. Unde este „sarea” si daca este totusi pe aici pe undeva de ce si cum si-a pierdut gustul ei de „sare”? Despre asta este vorba. Putinul care conteaza, putinul care face diferenta.

  4. Măi copii,faceţi voi prostiile alea pe bune,cu ieşirea din nato,ue,etc. şi mai ales aia cu naţionalizarea şi în două săptămîni repetăm istoria din Iraq.Nu credeţi?
    Hai că glumesc,oricum nu are cine să o facă.
    Şi dacă o fi să fie totuşi,fără televiziune,mai pe blat.Şi vin şi eu.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: