Şoferi din România, uniţi-vă! Guvernul vrea să ştie unde vă aflaţi.


Ca nişte slugi lipsite de orice demnitate ale marelui licurici, guvernanţii de la Bucureşti se grăbesc să adopte măsuri draconice de urmărire şi înregimentare a populaţiei în lagărul electronic făcut posibil de tehnologia RFID în conjuncţie cu camere de luat vederi şi baze de date centralizate, din scutec şi până în automobil, de parcă am fi cu toţii nişte potenţiali răufăcători !

De astăzi, rovinieta electronică este o realitate. Iată cum funcţionează ea, citez agenţia Mediafax:

Pentru a achiziţiona rovinieta, conducătorul auto îi comunică operatorului, pe propria răspundere, numărul maşinii, tipul vehiculului şi perioada de valabilitate a rovinietei.

Operatorul introduce în calculator numărul autovehiculului, iar sistemul generează, automat, toate datele de identificare, precum şi categoria vehiculului, dar şi numele proprietarului. După achitarea tarifului, cumpărătorul primeşte un bon de casă sau factură, dacă solicită, în locul vechiului autocolant care se lipea pe parbriz.

Plata este înregistrată automat în baza de date centrală CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice, Rutiere şi Informatică) şi este păstrată pe toată perioada de valabilitate pentru care a fost achitat tariful de utilizare.

Controlul rovinietei se face fie automat, prin intermediul punctelor fixe, unde sunt instalate sisteme de camere video, fie în trafic, de către echipe de controlori.

Camerele video înregistrează numărul de înmatriculare al vehiculelor, care apoi sunt verificate în baza CESTRIN, iar în cazul în care numărul nu este găsit, se interoghează baza de date a Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor pentru identificarea contravenientului.

Toate operaţiunile au loc online, în doar câteva secunde. Odată identificat posesorul autoturismului filmat circulând fără rovinietă, i se va întocmi proces verbal şi trimite amenda, prin poştă, la domiciliu.

CNADNR a selectat la începutul anului consorţiul Novensys Corporation/UTI Systems pentru a livra sistemul, valoarea contractului fiind de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

Lumea mai că ar accepta pierderea libertăţii prin urmărirea 24/7 a automobilelor pe şoselele patriei, dacă am avea drumuri ca în Germania, dar cum ai noştri sunt buni la asuprit şi slabi la facut adevărata treabă a guvernării, jenantele noastre şosele nu justifică perceperea unei taxe pentru a-ţi face maşina praf pe ele.

Concret, ce propun: iniţierea unui mic grup informal de studiu al legii şi acţionarea în instanţă a Ministerului Transporturilor şi a CNADNR pe temeiul care oferă cele mai bune şanse de câştig, în scopul eliminării taxei de drum, precum şi a desfinţării bazei de date centralizate CESTRIN. Poate de taxă nu scăpam, dar barem de urmărirea electronică dacă am putea şi tot ar fi o mare victorie.

Dacă există un avocat între cititorii mei îl rog să mă contacteze. Poate cunoaşteţi Dvs. unul interesat în păstrarea puţinelor libertăţi care ne-au mai rămas, vorbiţi cu el, iar dacă omul e dispus să ajute, lăsaţi un comentariu aici cu o adresă validă de e-mail. Chiar şi numai 3-4 oameni ar putea studia diferite secţiuni din lege pentru a găsi vulnerabilităţile necesare. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine!
Când acestea vor fi găsite, se poate iniţia procesul. Am văzut în America o mână de oameni, dând peste cap formidabila putere a guvernului american, numai prin determinare şi evident prin faptul că aveau dreptate. Da, a fost nevoie şi de un judecător cu coloană vertebrală pentru asta, dar trag nădejde că îi avem şi noi pe-ai noştri.

Răul învinge atunci când oamenii buni, nu fac nimic.

23 răspunsuri

 1. CESTRIN e anagrama cuvantului CRESTIN.
  O simpla coincidenta vor spune…

 2. Revin pentru ca devine interesant …
  CESTRIN cica e abrevirea provenita de la CENTRUL DE STUDII TEHNICE RUTIERE SI INFORMATICA.
  De ce n-au putut sa folosesca doar intialele adica CSTRI si a trebuit sa mai introduca inca doua litere ca sa se ajunga la o combinatie care este anagrama cuvantului CRESTIN?

 3. satanisti si traficanti de copii … asa fac ei legile …

 4. nu stiu daca se mai poate face ceva dar se vede cu ochiul liber lantul ce se strange si nici macar alternativa de a spune sau de a face ceva este departe de toti.
  Eufrosine sunt multi ce se uita pe blogul tau eu stiu de la televizor de el si ai o colectie serioasa de informatii de cea mai buna calitate si ar fii mare pacat sa le pierzi sau sa tii le stearga baietii ca pot s-o faca.
  Daca ar fi umani cei ce fak asta as mai intelege dar din pacate nu sunt deloc sii ii pe bune.
  Ultimul serial aparut v-2009 spune adevarul si nu ii sf e cat se poate de adevarat

 5. Imi cer iertare pentru off-topic. Londra anunta cu mare zornaiala atentate in Europa iar americanii sunt sfatuiti sa caste ochii la bombe daca vor sa isi faca vacanta pe batranul continent. Daca vreti sa mai si zambiti, fie si amar, vedeti si documentarul britanic The Yes Men Fix the World care are si titraj in romana. O gasca de criminali satanici sionisti masoni reptilieni si alte spite degenerate conduce intreg Pamantul. Ei joaca rolul Puterii si tot ei pe cel al Opozitiei. Un circ grotesc si scarbos. S-a trecut deja la confiscarea armelor de la populatie in SUA. Taberele de exterminare Federal Emergency Management Agency (FEMA) sunt cu zecile in SUA si tot cu zecile de milioane cei fara un acoperis deasupra capului, sau, pe cale de a nu mai avea domiciliu. State of emergency, nu-i asa? Statul fascist vrea sa pupati mana antihristului care va vrea obedienti in oastea lui. Cum ziceam: se va veni la usa, avand intr-o mana crucea si in alta felia de paine si vom fi pusi sa alegem numai pe una. Ce fericit e tata care nu a apucat a vedea aievea toate cate vedem noi azi. Doamne iarta-ma!

 6. Românii scoşi la vânzare. Introducerea abuzivă a actelor electronice

  În orice stat din lume – cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plin război informaţional mondial – suma informaţiilor de orice gen a unui stat este considerat patrimoniu naţional al cărui înstrăinare este pedepsită prin lege, sub acuzaţia de înaltă trădare. Scopul legii este şi trebuie să rămână ocrotirea cetăţenilor unui stat şi nicidecum periclitarea sau violarea identităţii şi a informaţiei lor personale. Legiferarea unei trădări invalidează legea respectivă, cetăţenii având nu dreptul, ci obligaţia de a nu respecta o lege împotriva drepturilor omului şi împotriva conştiinţei naţionale şi individuale. Cetăţenii României nu sunt mărfuri de vânzare. În calitate de fiinţe vii şi raţionale refuzăm să ne numim pe noi înşine cifre.
  Acest act de înstrăinare (vindere) a României, prin patrimoniul ei de date referitoare la persoane, credinţă, cultură, pământ, avere, şi mai ales legea obligativităţii acestui tip de identitate a persoanelor ei, este din toate punctele de vedere un act de trădare naţională.
  Actele biometrice cu microcip ne afectează: suveranitatea statului (oferind informaţii secrete oricăror puteri străine şi contrare valorilor naţionale), libertatea (de orice fel, fiind permanent urmăriţi nu se ştie de cine şi în ce scop), demnitatea (prin identificarea pe bază de număr, ca pe marfă, iar nu de nume, ca pe fiinţă), siguranţa personală şi socială (informaţiile putând fi citite, modificate sau şterse de către oricine), sănătatea (conform cercetărilor medicale referitoare la folosirea de orice fel a microcipului, şi din practica milenară de malpraxis a informaţiilor biometrice), cultura (care, devenind o emanaţie a unor oameni ce nu se consideră oameni ci abstracţiuni exclusiv identificabile prin procesul strict de relaţionare cu sistemul virtual iar nu cu sistemul Real, aşadar nemaifiind zămislire a cosmologiei, devine teren de speculaţie aridă sau simplă stenografiere a vremelniciei şi a nonsensului), viaţa socială (care s-ar modifica negativ sub toate aspectele, fiind înlocuite relaţionările vii prin intermedieri computerizate care, anulând interacţiunea organică şi proferând-o pe cea a imaginaţiei virtuale, falsifică orice substanţă a interacţiunii), spiritualitatea (prin anularea tuturor valorilor absolute în care poporul român crede de milenii: [……]
  Un Ştefan cel Mare sau un Vodă Brâncoveanu n-ar fi primit vreodată acte cu vreun alt simbol afară de Sfânta Cruce, şi nici să fie numerotaţi ca pe vite, şi aceia în mod sigur au fost buni români, buni creştini (sfinţi) şi buni conducători iubitori de Dumnezeu, de neam şi de ţară, pururi scrişi în cerurile sfinte şi în inimile tuturor românilor. Cei ce cinstesc numele primit la Botez, a fi român, a fi liber, a fi înţelept, să folosească în continuare acte standard ca şi până acum, fără date biometrice şi fără microcip. Astfel se respectă atât libertatea celor ce nu vor aceste acte, cât şi cea a celor ce le vor, probabil din neînţelegere a pericolelor pe care acestea le comportă, cât şi, în sfârşit, a celor ce doresc să fie etichetaţi şi urmăriţi ca animalele, fiecare alegere liberă având consecinţele ei. […….]
  Articolul intreg la:
  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/10/04/romanii-scosi-la-vanzare-introducerea-abuziva-a-actelor-electronice/

 7. Nenea Puscasu, stai matale linistit, ca baza de date cu populatia a fost de mult exportata si tinuta la zi dincolo de astea granite cu mult inainte sa se puna problema macar a actelor electronice.

  Asa ca avantul matale e cam expirat ca sa nu zic desantat atunci cand faci afirmatii de genul: „informaţiile putând fi citite, modificate sau şterse de către oricine, sănătatea (conform cercetărilor medicale referitoare la folosirea de orice fel a microcipului”.

  Te rog sa anunti cand ai informatii concrete cum isi poate sterge cineva cazierul, te asigur ca ai sa fii un om bogat.

  Iar chesta cu ‘cipul’ si chestiunea medicala se referea la implanturi, nu cipul din acte dar ma rog, orice prostie e buna pentru a crea nitica isterie, nu?

  Iar un act de identitate nu e nici un simbol, e o utilitate si atata tot, asa cume casa, masina si alte bunuri pamantesti si trecatoare, aflate la cheremul vremurilor asa ca legatura cu Sfantul Botez pe care o faci matale e pur si simplu elucubranta si trista, ca si manipularea valorilor patriotice in directia intereselor (semi)obscure al unei minoritati care nu o data si-a dovedit perversitatea.

  In ceea ce priveste ” viaţa socială (care s-ar modifica negativ sub toate aspectele, fiind înlocuite relaţionările vii prin intermedieri computerizate care, anulând interacţiunea organică şi proferând-o pe cea a imaginaţiei virtuale, falsifică orice substanţă a interacţiunii)” ai putea fi un exemplu viu al caii drepte pe care o promovezi pur si simplu renuntand la Internet iar cei care iti dau dreptate fara doar si poate vor face asemenea, scazand gradul de poluare al blogosferei.

  Acum, legat de continutul articolului, toata chestunea nu are nici o legatura cu vreo tehnologie RFID ci doar cu camerele de supraveghere a traficului care de ce sa nu recunoastem, ar putea fi utile pana la un punct.

  Iar chestiunea nu este daca se cuvine sau nu a prinde pe cei cu rovigneta neplatita, ci daca se merita platita in situatia in care banii astia parca doar in drumuri nu mai ajung, dar asta iarasi e o chestiune despre care putem vorbi si cam atat ca de schimbat ceva e clar ca nu poate nimeni sa schimbe cel putin din cei care ar vrea sa schimb ceva, iar cei care ar putea – nu o fac.

  Aici situatia este ca si dincolo, cu actele si ‘indosarierea electronica’,
  Camerel existau, isi faceau treaba, se poate afla oricand unde si cand ati fost, aflam si ne inritam doar in momentul care treaba arde la buzunar..

  • Indiferent cate justificari bune incercam sa le dam (pt. pacea si siguranta populatiei), camerele de luat vederi in zonele publice sunt un lucru rau. Ele nu au prevenit niciodata vre-un accident sau atac, doar le-au inregistrat. Si totusi articolul are de-a face cu tehnologia RFID, existenta in rovigneta electronica. Practic te iau ca din oala.

 8. Ba da, o preventie exista, acolo unde se stie ca sunt se circula cu mai multa prudenta.
  Deja sunt marcate pe hartile GPS si in zona lor soferii reduc viteza.

  Desi daca se va implementa sistemul de calcul a vitezei medii intre doua camere, aia da faza nasoala, asta cu rovignetele va fi o glumita.

  Acum nu stiu in ce masura filmarile respective sunt/pot fi folosite ca dovezi la tribunal, Eu cred ca pot si sunt folosite, din moment ce pot si sunt folosite pentru a da amenzi.

  Sper totusi sa nu ajungem ca in Anglia cu camere stradale la tot pasul desi imi chinui enorm de mult imaginatia si nu reusesc sa-mi dau seama de ce as fi deranjat daca cineva ar sti de exemplu unde am fost in oricare zi a saptamanii.
  Pentru cei care isi gasesc refugiul in locuri dubioase imi inchipui ca ar fi o problema altfel..

  In ceea ce priveste tehnica de care vorbeam mai sus, n-ai inteles cum functioneaza, nu e nevoie de absolut nici un RFID.

  Cand treci cu masina prin dreptul camerei, iti pozeaza numarul, il trece printr-o procesare OCR si il cauta in baza de date cu rovignete.
  Daca pe numarul tau nu este inregistrata nici o rovigneta, te asteapta amenda acasa.
  Simplu, eficient si nitel inspaimantator la o adica.

  Ah, si desigur procesarea OCR mai da si erori, aici este baiul, ma intreb cati vor fi pusi pe drumuri sa conteste amenzi ca cica ar fi fost pe undeva unde de fapt n-au fost.

  • Nu il folosesc azi poate, dar va urma in curand pe ecrane… Daca ai stii ce tehnologie e folosita deja in automobilele Euro V te-ai inspaimanta suficient incat sa nu-ti cumperi niciodata unul. Practic iti pot opri motorul cand vor ei, de la distanta, basca sa te incuie in masina.
   Solutia nu sunt camerele de luat vederi, ci educatia si civilizarea oamenilor. Altfel, sunt convins ca nimeni nu ar mai face prostii daca ar avea fiecare cate un politist sub paturile lor.

 9. Nu are nici o legatura cu Euro5, e un standard de poluare nu ce computer de bord. ( stiu asta dar sub masca sa, s-au ascuns toate mizeriile astea – Eufrosin )

  Sigur ca la unele cu modele f. sofisticate de calculator de bord, orice e posibil. ( toate masinile Euro V pot fi dezactivate de la distanta – Eufrosin )

  La unele modele sunt inclusiv ‘cutii negre’ care in caz de accident te pot para urat, de la viteza, pozitie, directie, manevre pana la ce faceai in masina.

  Educatie? Ce fel? Cu panouri reflectorizante puse la marginea drumurilor ‘va rog circulati prudent’ eventual unele cu matze imprastiate pe carosabil si anunturi moralizatoare ‘viteza ucide’? ( educatie morala din scoala. In 10 ani calitatea tineretului poate fi alta – Eufrosin )

  De acord cu educatia si civilizarea oamenilor dar asta pana la un punct care din pacate se cam termina chiar multisor inainte de cei 18 ani, insa cred ca stii f. bine ca sunt au fost si vor fi intotdeuna o masa de nesimtiti si iresponsabili cvasi-needucabili care chiar si ca o minoritate (desi la ora actuala greu de spus ca sunt chiar o minoritate) au facut/vor face viata grea celorlalti si cu care singurele masuri efective sunt cele coercitive. ( deci nu-i nici o scofala daca marlanii incetinesc in dreptul camerelor, desi de multe ori nu se oboseesc sa o faca, iar daca sa spunem ca asta merge, atunci ce facem – instalam camere de luat vederi peste tot? Eu zic mai bine ar fi ca cei care incalca legea periclitand viata altora, sa fie pedepsiti exemplar atunci cand sunt prinsi. – Eufrosiin )

 10. Cine a vazut candva, prin anii 1978-1980 filmul Principiul Dominoului a retinut ideea de baza, aceea ca sistemul satanic de urmarire inregistrare supraveghere si de interventie, nu se bazeaza NICIODATA pe o singura sursa/canal de informatii. Intotdeauna actiunea trebuie dublata de cel putin inca alti doi efectori sau receptori care actioneaza fara sa se cunoasca intre ei, fara sa stie stanga ce face dreapta. Asadar, sistemul OCR, o fi fiind el mai bine pus la punct, dar nu e si nu va fi singurul. RFIDul nu e chiar un basm. Am vrea toti sa mai avem masini fara calculator de bord, dar, am certitudinea ca acestea nu se mai fac nici macar pe comanda speciala. Ma insel?

 11. Nene Marian, inteleg ca paranoia RFID -ului e la moda, dar in cazul asta chiar nu e cazul.

  Lucrurile sunt mult mai simple, exact cum zice si titlul articolului.

  Daca s-a fi dat o stire prin care se zicea de ex.: „Datorita cerintelor de securitate impuse de NATO/UE vom investi 10 mil $ fara TVA intr-un sistem de monitorizare in timp real a tuturor masinilor care circula in Romania” toate asociatiile civice le-ar fi sarit in cap.

  Dar asa, au venit cu un pretext inainte: romanii nu platesc rovigneta, trebuie sa facem o ‘mica’ investitie ca sa-i obligam sa o plateasca.

  Legea trebuie sa fie aplicata, nu? Si uite asa toti se ganesc ca pe langa RCA -ul de 4-500 RON/an vor trebui sa mai scoata inca 120-150 pentru rovigneta ca de politist mai scapi, dar de ochiul electronic nu.

  Nimeni nu pare ingrijorat ca BigBrother se instaleaza pe sosele in scopuri care in mod sigur vor depasi cu mult chestiunea rovighetei, scopuri pe langa care rovigneta va deveni insignifianta.

  Pasul doi vor fi „radarurile” bazate pe acelasi sistem, esti vazut de doua camere la 2 momente diferite de timp, se face calculul vitezei medii si se compara cu viteza legala cumulata pe acel traseu.
  Ai depasit-o, amenda acasa, chit ca prin dreptul camerelor ai trecu cu 50km/h.

  Binenteles, pe langa aceste interesante aplicatii sociale va fi in spate si o baza de date, cu ce masina pe unde cand a trecut, asa sa fie, ca nu se stie cand ai nevoie.

  Ati vazut vreo lege care sa specifie cat timp au voie sa retina date astea? Nu, si nici nu o sa vedeti.

  • Progresul tehnologic a generat mereu reactii adverse sau psihopatice. Usurinta cu care se comunica, in directa legatura cu asta – impactul mediei, au generat un efect de zgomot, de bruiaj. Se emit multe pareri, iar receptorul = cititorul, ascultatorul sau privitorul, va selecta informatia receptionata. In cazul auditiei selective procesul se desfasoara in mod reflex, fara angrenarea gandirii. Partea proasta din aceasta poveste este ca in procesele de mai sus se recurge la gandirea individului care, la randul ei, poate fi marcata de stimuli emotionali, inregistrari deformate etc. Nu este de mirare ca reflectarea aceleiasi stiri in mintile unei populatii este extrem de diversa (aceasta diversitate dovedind cele aratate mai sus). In duelul unor discutii pro sau contra unui sens dat unei informatii se pot afla novici cat si profesionisti ai manipularii opiniei publice, dezinteresati si indivizi foarte interesati de un anume aspect. In ceea ce Alin denumeste „paranoia” am convingerea ca boala asta este inretinuta constient si interesat – care poate fi interesul? – libertatea de a comite infractiuni. Sunt un om cu vederi liberale, bolnav de independenta si nu inteleg cu ce ma poate afecta faptul ca un numar restrans de oameni detin date asupra deplasarii mele in spatiu si timp. Este ca la doctor! A extinde discutia la ce se poate face cu aceste date este echivalent cu a compara regimul nostru de viata cu cel al detinutilor din lagarele naziste. Revenind la text, reactia paranoica este sa pastram Romania fara legi aplicabile = statutul de tara necivilizata, sa nu modificam nimic, ne este bine asa. Cred ca automatizarea aceasta a identificarii celui care nu respecta legea are un mare beneficiu – aplicarea impartiala a legii. Am si eu ceva sambure de vitezoman in mine si fac eforturi sa raman in limite. Abia astept ca cei care trec fluierand pe langa mine sa fie constransi de lege… Simplu fapt ca nu e asa imi produce frustrari.
   Daca avem dubii ca aplicarea unui sistem poate fi deturnata, avem mijloace prin care sa poata fi controlat procesul respectiv, adica in loc sa ne punem dea curmezisul progresului sa folosim progresul pentru o functionare corecta.

   • De ce nu le explicati putin despre paranoia celor care in super-tehnologizata America au ajuns sa nu isi poata gasi servicii datorita informatiilo lor medicale „detinute de un nr. de oameni restransi” precum afirmati Dvs., sau celor care se afla sub urmarire, hartuire si tortura continua, 24/7, datorita opiniilor lor politice (pro-liberatate, pro-drepturi individuale), exprimate in mod democratic ?

    Mentalitatea „daca nu am nimic de ascuns, sa faca ce vor ei” este extrem de paguboasa pentru intreaga societate, nu numai pentru nefericitul care va ajunge in mod sigur sa isi regrete prea tarziu din pacate, adormirea.

 12. Din pacate, avocatii ar trebui sa intervina in toate domeniile vietii din Romania. Plecand de la votul din Parlament care nu mai este nici secret si nici …personal, pana la legea 15/1990 care a dus la distrugerea economiei nationale, lege care este NECONSTITUTIONALA! Trebuia ca si ei avocatii, sa devina capitalistii. Dominati de goana dupa bani, excursii, etc., etc. Dar totul va avea un sfarsit!!! Este o lege a Universului. Cu deosebita stima, vasile-s.

 13. cand fiecare mamica , femeie vrea sa fie soferita se inmultesc masinile si atunci se inmultesc dobitocii si atunci se inmultesc cipurile ….

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: