Mai poate fi salvată România? Un prim pas:


Nici nu am început bine să ne revenim de pe urma loviturii cu barda aplicată în capul ţării la cererea FMI, căci iată, guvernul se pregăteşte să mai „absoarbă” un împrumut, de parcă traiul pe datorie ar fi cheia prosperităţii. Preş. Băsescu s-a întâlnit la Cotroceni cu Jeffrey Franks ne-arătând decât respect la superlativ faţă de personajul pe care-ar trebui să-l dăm afară cu un chiot de bucurie şi un picior în dos, sau poate momindu-l către aeroport cu niscai lături călduţe. Ar guiţa de fericire!


„Propunerea mea către dumneavoastră este că, cu ocazia vizitei din octombrie, să ne uităm la viitorul acord între România şi FMI, să vedem dacă soluţia corectă este extinderea actualului acord sau de a avea un acord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu care dumneavoastră”.

Ce contrast faţă de „ţigancă împuţită” şi alte expresii de sub puntea navei împărţite bieţilor români ce nu posedă falsul ştaif impus de apartenenţa la un organism străin. De parcă poţi ruja un porc până devine om..

Dar nu asta contează acum. Mă uluieşte inconştienţa (să fie oare doar atât?) unui Preşedinte care vrea să scoată ţara din probleme prin afundarea şi mai adânc în mocirla datoriilor către străini puşi pe căpătuire şi control. Mă uluieşte faptul că nimeni din guvern nu are curajul să îi spună că nu asta e calea pentru salvarea ţării, ci doar o soluţie pe termen scurt, una al cărei rezultat final va fi înstrăinarea la preţuri de nimic a ultimelor bunuri ale ţării, distrugerea statului român şi-aşa aproape impotent faţă de marii rechinii şi înlocuirea sa cu un guvern privat din umbră, compus din şefi de bănci multinaţionale şi de minionii lor din UE.

Ultimele companii de stat vizate de „investitori strategici” cu sau fără cetăţenie romană, sunt următoarele:

1) Fondul Proprietatea; 2) Hidroelectrica; 3) Romgaz; 4) Nuclearelectrica;
5) Complexul Energetic Turceni; 6) Transgaz; 7) Electrocentrale Bucureşti; 8 ) Aeroportul Henri Coandă; 9) Electrica Muntenia Nord; 10) Electrocentrale Craiova; 11) Complexul Energetic Rovinari; 12) Transelectrica; 13) Electrica Transilvania Sud; 14) Electrica Transilvania Nord; 15) Lignit Oltenia.

Ne dăm seama ce jaf colosal are loc sub chiar ochii noştri, în vreme ce guvernul ne afumă cu poveşti despre „bani pentru plata salariilor şi-a pensiilor” şi despre „restructurarea care să permită absorbţia fondurilor europene”? Odată ce vor vinde infrastructura ţării, ne vom afla complet la cheremul unor străini instalati ca si stăpani peste noi, sclavi în propria ţară ajunşi astfel într-un timp record de 20 de ani. Pariez că reţelele de apă vor fi următoarele… Am ajuns la rangul şi recordul de republică bananieră, în inima Europei!

Perioada de după 1989 trebuie într-adevăr privită ca ceva cu totul aparte în istoria României, căci asemenea blestemăţii nu au mai avut loc niciodată înainte! Batjocură şi jaf pe faţă, făcute cu un cinism care ar putea îngheţa până şi lacul Baikal, toate posibile din cauza adormirii noastre!
Nu e de mirare că li s-a spus verde în faţă românilor de peste hotare să rămână acolo unde se aflăvă daţi seama că ei s-ar întoarce cu altfel de atitudine şi aşteptări în schimbul taxelor plătite statului!

Nu sunt doriţi înapoi nu pentru că ar sosi cu mâna întinsă la cerşit, precum a spus în stilu-i caracteristic Preş. Băsescu, ci pentru că ei sunt singurii care reprezintă un pericol real la adresa clicii de nulităţi care distruge ţara asta! Precum eu mă revolt în faţa samavolniciilor ăstora, tot astfel ar face şi cele câteva milioane de potenţiali repatriaţi – în scurtă vreme ne-am organiza politic şi am începe să-i înlăturăm de la putere unul-câte-unul, pe trepăduşii neo-kominternisti (mersi Mercurie!) care fac praf totul în calea lor.

Nu-i de mirare că înafara actelor pur declarative, guvernul a făcut tot ce-a putut pentru a-i descuraja pe români să se întoarcă în ţară! Întrebaţi-mă câte piedici ni s-au pus şi ni se mai pun încă, am material destul pentru o carte, dar cu toate astea consider că a fost cea mai bună decizie pe care am făcut-o vre-odata. Prefer să fiu cap de lance, chiar dacă revolta mea nu se concretizează decât în menţinerea acestui blog, decât să oftez dinafară, dând cei mai buni ani ai vieţii mele unei companii străine lipsită de orice conştiinţă şi banii din taxe pentru a sprijini războaie ilegale prin ţări care nu au reprezentat nici un pericol real faţă de restul lumii.

Pacea pe care am dobândit-o rupându-mă de un sistem imbecilizant şi criminal, nu poate fi descrisă în cuvinte! Când mai adaugi la asta şi faptul că numai aici poţi oferi copiilor copilăria pe care ai trăit-o la rându-ţi, chiar nu se mai compară viaţa sacrificată dinafară, cu ceea ce ar trebui şi poate să fie normalitatea traiului în propria ţară. De-ar înţelege măcar 1 milion de emigranţi români asta, alta ar fi faţa ţării în câţiva ani scurţi!

O Românie nouă – timpul ei a venit!

111 răspunsuri

 1. sper ca stiti ce viitor vor avea si copiii ofiterilor care sprijina parlamentarii ce NU sant de acord cu impozitarea averilor mai mari de 500 000 euro cu inca minim 10 % indiferent de PARTID !!!

 2. antiignorantu

  la articolul http://www.gandul.info//news/o-noua-catedrala-ortodoxa-la-blaj-7119732

  ataci opiniile pur Ortodoxe ale unui concetatean, ti se pare normal chiar daca unii din cler au alte cai nu inseamna sa atacam credinta deoarece un popor fara credinta e mai putin popor…. te rog sa incerci sa aduci poporul la Ortodoxie altfel orice efort de treyire fara credinta e sortit esecului si e pacat deoarece vad ca lucreyi cu abnegatie….

  9 jan la 6.09.2010 11:01 despre de ce construim biserici?
  raspunde

  Draga Ionele !
  Este trist ca gandesti astfel!
  Cand Iisus Hristos i s-a adresat Sfantului Petru zicand-i:”Tu esti Petru alesul meu, pe aceasta piatra imi voi zidi biserica ,pe care nici portile iadului nu o vor darma” s-a gandit la indivizi asemenea cu tine.Nu vad de ce te deranjaza faptul ca in Romania se construiesc biserici.Ar trebui sa te deranjeze discotecile,birturile ,restaurantele , casele de toleranta,cazinourile si alte localuri in care oamenii uita de Dumnezeu si se dedau unor acte si fapte pe care le vedem zilnic in TV -urile noastre si de care ne ingrozim.Sa fii sigur ca cei ce le faptuiesc ,gandesc exact ca si tine. Nici unul nu vrea biserici, cler, sau sa auda de Dumnezeu.Fara o morala crestina Romania nu are viitor.

  10 antiignorantu la 6.09.2010 12:06
  raspunde

  jane mergi si te trateaza … esti pe alta lume ….

  • ortodoxia nu se face cu multe biserici ci cu multa credinta … in acele biserici se discuta afaceri de milioane euro … satane si satane … avem destule biserici nu exista destula credinta … cine ma contrazice sa se gandeasca de 10 ori … atentie la preotii vanduti … si meschinariile lor … ne crapa romanii pe toate strazile si in spitale …

   • Bisericile sunt inaltate pentru a avea poporul unde sa se inchine. Asta-i un lucru bun, indiferent de oarecari preoti ce nu fac cinste tagmei lor.

    • intai dai de mancare la om dupa care se poate inchina … agricultura este la pamant … MULTI preoti au interes sa fie lumea flamanda si multe cadavre de dus la cimitir … stiu ce spun …

     • Omul nu are de mancare si e batjocorit pentru ca a uitat sa se mai inchine.

     • 6 septembrie, 19:09. constantin iuliana

      „Daca ramaneti in cuvantul Meu sunteti in ADEVAR ucenicii Mei , veti cunoaste ADEVARUL si ADEVARUL va va face LIBERI ” . de-asta preotimea nu vrea sa-L cunoasteti pe Mantuitor , de-asta nu va permite sa cititi biblia , daca ati face-o ati vedea ca multe dintre practicile lor nu sunt in concordanta cu Cuvantul lui Dumnezeu . ei inventeaza diferite piedici , altfel nu le-ati mai saruta mainile , poalele , nu s-ar mai inchina nimeni in fata lor si-n fata oricui , n-ar mai sta in capul mesii . in apocalipsa Ioan vrea sa se plece in fata unui inger si acesta il opreste spunandui ca si el este slujitorul lui Dumnezeu si nu se cade asta . biserica nu se defineste printr-o cladire ci prin oamenii care cred in Isus . apostolii nu primeau decat ce le era necesar sa traiasca , nu aveau salarii din bugete de stat . ortodoxii tin vechiul testament la fel ca evreii necrestini , acolo este descris cum arata un templu , unde statea chivotul , ce trebuie sa faca familia desmnata sa se ocupe de templu . Isus s-a nascut , a murit si a inviat pentru ca toti cei care cred in El sa aiba viata vesnica : Eu sunt Calea , Adevarul si Viata , nimeni nu vine la Tatal decat PRIN MINE . nu spune NIMIC de sf. paraschiva , sf stefan cel mare sau altcineva . pe nestiinta multora se bazeaza sa faca ceea ce vor . sa fi crestin nu inseamna sa fi un prost , un incuiat , un om plin de sine care nu stie ce-i mila , darnicia si dragostea . nimeni nu-i poate opri sa-si construiasca templul , or sa-l faca , sa vedem mantuirea neamului asta inseamna ? sansa noastra este ca Dumnezeu nu se uita la fata noastra , nici la banii nostrii , se uita in inima si daca acolo este Isusu suntem salvati . – sursa http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-e-nevoie-de-catedrala-neamului-pentru-ca-nu-mai-e-loc-in-vechiul-altar-905170.html la comentarii .

     • antiignorantu

      legat ce spui de prostie dar si de lipsa curajului foarte bine le zice http://apologeticum.wordpress.com/2010/09/04/n-steinhardt-un-crestin-ortodox-nu-poate-zice-n-am-stiut-sunt-lucruri-pe-care-le-poate-afla-oricine/

      dar in acelasi timp Sfintii sunt mijlocitorii oamenilor in fata Lui Dumnezeu, nu te mai lega de asta, sfintii s-au jertfit pe altarul credintei pentru a ne fi noua mai bine, vezi miile de minuni facute care nu pot fi contestate, poate ti-ar face bine studiul vietii catorva sfinti care au minuni si inainte si dupa moarte altfel din antiignorant te transformi in ignorant al unei realitati cu mii de marturii. Si eu am fost ignorant iar acum imi pare rau… sper sa nu fie prea tarziu. Bisericile sunt necesare pentru mantuirea noastra, mai ales Sfintele Taine asa ca nici aici nu ai nimerit-o. Sfanta Liturghie mai tine lumea, e contactul nostru cel mai la indemana cu Dumnezeu, bineinteles daca binevoim a frecventa Sfintele Slujbe, a ne spovedi sincer si a urma dupa putiintaa cele 7 Taine ale Ortodoxiei. E adevarat ca o Catedrala a mantuirii neamului nu ne mantuieste automat dar trebuie sa intelegi ca initiatorul nu are neaparat bune intentii tocmai de aceea a fost ales acolo de fratii sai masoni, sa sminteasca si sa intoarca poporul impotriva clerului si adevaarului iar o victima se pare ca poti fi chiar tu dupa comentariile pe care le propagi. Dumnezeu sa ne lumineze!

     • Ciprian stiu cu ce masura sa actionez cand este vorba de religie , preoti si biserici – nu ma poate suci nici papa de la R nici seful masoneriei de oriunde ar fi el !

     • Un singur Sfant a Lui Dumneyeu poate mai mult decat ereticul Papa de la Roma… trebuie doar sa vrei sa stii despre ei (sfintii)

     • erata

      Un singur Sfant a Lui Dumnezeu poate mai mult decat ereticul Papa de la Roma, masonerie etc… trebuie doar sa vrei sa stii despre ei (sfintii)

     • stiu despre sfinti stai linistit .

     • Sfintii s-au format in cadrul Bisericii slujindu-i Lui Iisus Hristos …

     • Cand eşti flămînd te poţi inchina mai bine, nu degeaba postesc călugării, dar tu antiignorantule eşti un sectar care nu cunoaşte aceste lucruri. Preoţii ortodocşi nu opresc pe nimeni să citească Biblia, ei chiar ne indeamnă să o facem, să citim Biblia, Filocalia, Evanghelia, Patericul şi toate celelalte cărţi sfinte.

     • Haiduc iti faci pacate cand spui de mine cu sectar … mai vorbim cred dupa 24 septembrie ai grija la diversionisti ca vad usor iti sar neuronii aiurea cateodata ….

     • Haiduc si tine tu pe nebunii din spitale flamanzi ca aia nu au voie sa posteasca ….. asta nu o stii ??? vai de turma care se duce dupa iluziile mafiei din BOR

 3. Naţionalism patetic. Ubi bene, ibi Patria.

  • Imi cer iertare dar nu inteleg intelepciuea dvs. la ce se refera

  • Şi aici te-ai referit la şobolanii tai alogeni.

   • @ Haiduc

    Eu sunt Român.

    • Eşti tu român aşa cum sunt eu chinez. Faptul că vorbeşti limba română nu inseamnă că automat eşti şi român.

    • „rumân absolut” erai coane Gerogica, iar astia ling fundurile tuturor cozilor de topor…

    • <>

     Extras de pe blogul lui dom’ doctor. Ca sa nu mai fie dubii.

     • După ce am muncit la Plug şi Coasă ca un Rob, pentru Iluminarea Neamului Românesc, am izbutit să mă învrednicesc de o frumoasă călătorie în Turcia, patria strămoşilor mei. Vorba Maestrului Ionel Tudorache, “Du-te neică să te duci / Pân’ te-oi vedea Rob la Turci / Rob la Turci pe Marea Neagră / Să tragi neică la catargă…”

      Nu mică mi-a fost însă mirarea, revenind în Patrie, să aflu că un Distins Gheneral Sovietic a fost “înecat” pe Malul Mediteranei în Turcia. Eu unul nu am văzut nimic, e drept că am fost înconjurat de sovietici în timpul scurtei mele şederi la Mediterana, mai toată lumea mi se adresa cu Zdrastvuite, ruskii Narod, probabil şi datorită fizionomiei mele tipic slave şi căutăturii crâncene de FSB-ist… e adevărat că şi Germanii mi se adresau în Germană cu un Morgen sec dimineaţa… De Români, Gott sei Dank, nu am avut parte, au fost câţiva dar i-am evitat elegant, erau prea ţărani pentru gustul meu… jucători de table pe marginea piscinei, oameni de grup şi gaşcă.

      Extras de pe blogul lui dom’ doctor. Ca sa nu mai fie dubii.

  • ignorantule,in Biblie scrie ca Dumnezeu este minunat intru sfintii sai,fii bun si nu mai indrazni sa vb rau despre cuvioasa Paraschiva si ceilalti sfinti pe care ar trebui sa ii respectam cu totii numai vazand cum au trait si cum au murit ,ce carti au lasat in urma(vezi proloagele,filocalia etc).putina smerenie nu strica nimanui…

 4. georgica esti doctor veterinar? am un caz de afta

 5. Romania mai poate fi salvata doar de Dumnezeu ! Imi pare rau sa enunt neputinta noastra in acest fel..SUS, IN CAPUL NOSTRU, S-AU CATARAT NISTE BAIETI HOTARATI SA LICHIDEZE ROMANIA ! PE ASTIA DOAR DUMNEZEU II MAI DA JOS !

 6. se cere Viziune nu abureli PSD PC si PNL !!!
  – Ponta cand o sa ai curaj sa ceri impozitarea averilor cu minim 10% ? alta solutie nu este acum cu aceste institutii … te comporti ca o femeie isterica fara solutii credibile …nu mai repet cum lucreaza si prin cine D. si ce reprezinta !
  http://www.realitatea.net/voiculescu-regimul-basescu-boc-isi-prelungeste-agonia-imprumutandu-se-in-orice-conditii_741271.html voiculescu mai bine studiati situatia impozitarii averilor …
  http://www.realitatea.net/dragnea-sunt-clanuri-mafiote-protejate-politic-de-pdl-in-schimbul-finantarii-partidului_741274.html Dragnea clanurile apar datorita neimpozitarii unor averi …
  http://www.realitatea.net/vosganian-il-compara-pe-basescu-cu-hitler-inainte-de-capitularea-germaniei_741215.html Vosganian nu au vazut romanii solutii credibile cu impozitari de averi ….

  • Nu cred ca impozitarea averilor cu 10% este o solutie mai ales pt ca ar lovi in primul rind in clasa de mijloc! Oricum marile averi sunt ale unor corporatii cu actionari secrti care nu vor fi impozitatti iar cheie succesului /iesirii din criza este o legislatie corecta pt IMM ( clasa de mijloc) nu genul ala de impozitare. Dar poti sa dormi linistit pt ca in curind vom avea genul ala de impozitare, mai precis un nou fel de forfetar.

   • masura temporara pana se descopera marile averi ilicite ….

    • Si daca nu se descopera? Si daca conjuctura internationala cu permite impozitarea marilor afaceri/averi? Si daca acestea ( ma refer la bani) nu sint in Romania? Tot clasa mijlocie plateste cum a platit si in „40 -50”

     • trebuie sa ai credinta … unii se trezesc si se unesc … in ciuda diversiunilor din partide …

     • Sunt sigur ca aveti dreptate – masura este una populista si tot clasa de mijloc ceva mai prospera decat bugetarii, va plati. Dupa standardele ei si casa mea parinteasca ar fi taxabila, desi nu suntem imbogatiti peste noapte din afaceri necurate, ci pur si simplu traim din rezultatul muncii noastre.

      Solutia e alta si nu are nimic de-a face cu masurile otv-iste propuse.

     • nu trebuie sa se lege de casele mostenite … ci de averile alea facute in ultimii 20 de ani suspect sau in afaceri cu statul … sunt tot felul de averi …

 7. Eufrosin, chiar daca se jefuiesc companiile energetice enumerate de tine mai sus mai exista o alternativa: descentralizarea productie energetice prin folosirea individuala a generatoarelor de free energy (= zero point energy= energy from vacuum). Desi tehnologia este fabricata si testata doar in laboratoarele si atelierele unor inventatori si ingineri nu cred ca ar strica daca si romanii s-ar pune pe treaba. Apoi, daca s-ar trece la folosirea pe scara larga a lor cred ca ai vedea intr-adevar „O Românie nouă” (cel putin dpdv economic) asa cum zici in final! Daca tot ai un blog citit de destui oameni care vor sa faca ceva pt tara poate n-ar strica daca ai face putina „propaganda” pt aceste tehnologii.

  • Ai dreptate, dar mi-ar prinde bine si un prototip care sa functioneze, sau macar schema unuia.

   • Salut! Recomand ca punct de plecare site-ul http://jnaudin.free.fr/
    Desi nu este structurat cum ar trebui daca frunzaresti putin gasesti scheme pt astfe de dispozitive.

    Aici exista reproduceri experimentale ale diferitelor dispozitive despre care se pretinde ca sunt cu COP > 1. La unele se da si analiza castigului de energie. Personal nu pot sa zic care functioneaza si care nu pt ca nu le-am testat.

    Mai exista o carte cuprinzatoare pe http://www.free-energy-info.co.uk/ ce se poate download in format PDF: „Practical Guide to Free-Energy Devices”

    Din pacate nu toate schemele de pe net functioneaza. Unele sunt pur si simplu dezinformari, altele sunt incomplete iar la cele care sunt si corecte si complete iti trebuie putina experienta practica ca sa faci ceva functional.

    Partea frumoasa este ca si la noi in tara exista inventatori care si-au adus contributii in domeniu, desi mai putini la numar. Se pare ca orice incercare de brevetare a unui astfel de dispozitiv la OSIM duce la etichetarea dispozitivului ca „perpetuum mobile” si implicit respingerea lui. Din presa am vazut ca sunt si la noi unii indivizi care au reusit sa descompuna apa eficient (nu prin hidroliza ordinara) si s-o foloseasca la ardere. E si o poveste lunga aici vizavi de „legile fizicii”…

    Ar fi o idee sa sapam putin pe net, mai ales pe forumuri, sa gasim persoane de la noi care au reusit sa faca cate ceva si sa luam legatura.

   • Te salut, Eufrosin. Am vazut pe you tube o schema relativ complicata de masina electrica producatoare de energie, fara a consuma vreo energie taxabila. Nefiind de meserie, cred ca e vba de utilizarea energiei campului magnetic si gravitational. Sper ca nu spun prostii prea mari. Pretul? 5000$ care debiteaza o putere de 1-1,8KW daca nu ma inseala memoria. E folosita in paralel cu energia de la retea, pt usurarea efortului de consum din reteaua care are cum stim, contor. Nu e simplu de facut in casa asa ceva, dar nici imposibil. Admirabil efortul tau de a reveni in tara. Ma tem sa te intreb si de ce. Cum stii, dupa mine, zarurile sunt aruncate de multa vreme se merge dupa program, rau e pt toate tarile, inclusiv pt Romania, din pacate… Ce ne mai poate salva, nu e lupta corp la corp si smerenia in fata lui Dumnezeu, buna credinta si foamea de a cunoaste de a intelege si de a practica invatatura Crestin-Ortodoxa. Trebuie sa imi schimb permisul si am deja vagi retineri. Soferul de autobuz, are si el tot permis cu cip. Doamne ajuta!

    • Salutari Marian! Am vazut si eu generatorul acela de curent, e formidabil, dar in mod clar nu e ceva ce faci in garaj acasa. Cu unul ai putea acoperi lejer nevoile unei famili. Treaba rea e ca se invarte tot timpul, deci va fi uzura, intretinere, piese de schimb. Se poate ca singura piesa necesara sa fie rulmentul central. Am plecat din State pentru ca vroiam o copilarie normala pentru copii, nu de altceva. In plus, vedeam clar ce vine peste America. La nici doua luni dupa ce am vandut, nu se mai vindea absolut nimic. Cu permisul n-ai ce face, schimba-l si gata. Apoi ecraneaza-l daca vrei. Doamne ajuta!

     • Care-i generatorul. Un link sau nume? 😀
      PS: Si generatoarele din hidrocentrale se invart… depinde cum le proiectezi sa tina la uzura incat sa renteze.

      • E postat un film undeva pe blog, la eticheta „tehnologie” as crede, ca si comentariu. O echipa de germani l-au realizat, nu mai retin numele lui. Mai caut..

  • Daca vreti energie din nimic (eu sunt sceptic, dar ma rog…) nu va fi o problema pentru stat (stat=? nu am reusit sa gasesc noua definitie si in mod cert nu mai este ceea ce ar fi trebuit sa fie) sa puna o taxa pe „nimic”. Oricum a depasit demult orice granita a ratiunii si bunului simt prin toate actiunile si „masurile” sale, fie „pentru bunastarea poporului”…. fie „pentru siguranta cetateanului”…. fie, pur si simplu pentru ca „sa traiti bine”…

   • @agerstress
    Statul functioneaza in virtutea principiului „N-ai sapca!” din bancul cu lupul si iepurasul. 🙂
    Trecand la lucruri mai serioase, acea energie nu este din „nimic” ci din campul gravitational al planetei, campul magnetic al unor magneti sau chiar din Eter! Fizica main-stream a fost destul de mult rescrisa pt a ascunde existenta acestui camp fundamental maselor. In schimb se doreste ca acesta sa ramana cunoscut si exploatat doar de catre „elite”, in timp ce restul sa plateasca pt orice inseamna energie.
    Personal, am experimentat cu diverse tehnologii cat sa imi confirm existenta acestui camp (si sa vad ca legile fizicii mainstream nu pot explica anumite rezultate experimentale – ca sa nu zic ca se bat cap in cap) asa ca n-am lansat discutia in necunostinta de cauza.

    • Sunt de acord cu logica energiei (electrice in special) obtinute prin conversie din alte forme de energie sau prin captare din „eter” (sa zicem din mediu, in general) sau prin diferite interactiuni fizice sau chimice si de ce nu, energia produsa prin metode traditionale dar cu eficienta crescuta. Si pe mine ma pasioneaza subiectul acesta inca de pe vremea cand ne opreau comunistii curentul… 🙂
     In schimb, conceptul de „perpetum mobile” functional cade inca de la nivel matematic.

     • Exista acest lucru, e vorba de energia preluata din vid, inventie a lui Nicolae Tesla – a fost preluata de catre Rockefeller si o tine la seif pentru ca altfel lumea nu ar putea fi inrobita dar probabil ca ar intelege mai multe care ar fi impotriva actualei oligarhii mondiale, ar avea timp sa se gandeasca si la suflet in loc sa lucreze ca disperatii pentru intretinere si papa care nu tine de foame, dar ingrasa….

     • “Perpetum mobile” este un concept valabil pt sisteme inchise (care nu prea exista in natura ci doar in mintile teoreticienilor). Acele dispozitive ce produc energie libera sunt sisteme deschise. Cum spuneam mai sus energia este luata fie din campul gravitational al planetei, fie dintr-un camp magnetic, fie din Eter. Si ca sa nuantez: aceste dispoztive produc mai mult energie decat introducem noi, utilizatorii in ele, nu natura. Asadar nu se incalca nici un principiu II al termodinamicii.

      Important e sa vedem interactiunile dispozitvului in ansamblu cu intreg Universul chiar, nu doar limitat la ce se vede cu ochii in jurul sau. Altfel devenim blocati si nu mai inventam nimic in acest sens. Sper ca am schitat ideea de baza.

     • Vidul material nu este obligatoriu si vid energetic cu atat mai mult cu cat traim intr-un sistem deschis si la nivelul intregului cosmos exista interactiuni in plan energetic sau fizic-material chiar daca noi nu le percepem in mod direct sau nu le putem (inca) pune in evidenta prin alte mijloace. Poate ca inventia lui Tesla prezinta interes ca detector al unei anumite forme de energie necunoscuta in prezent majoritatii oamenilor.

      Dealtfel, era si pe la muzeul tehnicii din Bucuresti o inventie a unui roman (momentan imi scapa numele 😦 ….), o „pila electrica” ce pare ca „nu se consuma”. Imtrebare de baraj: credeti ca se mai afla pe teritoriul Romaniei?

     • @ agerstress

      Pila Karpen

 8. Îsi folosesc limba numai ca sa însele.Au veninul serpilor pe buze!
  Gura le e plina de blesteme si amaraciune.Calea le e presarata de nenorociri.
  În ochii lor nu vezi frica de Dumnezeu.
  Au acaparat mintea si inima conducatorilor nostri.
  I-au corupt pe cei bogati, iar pe noi|ne-au orbit, ca sa nu vedem adevarul.
  Spiritul nostru uman este corupt.De ce veneram lacomia?
  Fiindca, ascunsi privirilor noastre,hranindu-se de pe urma noastra,
  catarati pe spinarea noastra,|de la nastere pâna la moarte,
  ei sunt proprietarii nostri. Ne controleaza! Suntem ai lor! Treziti-va! Sunt peste tot!

 9. Ii previn pe cei din armata si serviciile secrete Basiste ca atunci cand Basescu o sa fuga in SUA unde are vilutza pregatita, n-o sa-i ia si pe ei. Atunci sa va mai vad naparci tradatoare si lipsite de patriotism, cum o sa infruntati mania poporului infometat. Cascati bine ochiul si nu o sa cadeti de fraieri lui Basescu, tradati jigodai chiara care isi bate joc de toti si veti fi respectati de popor. Acum sau niciodata!

  • nu fuge nicaieri stai calm , si ar fi bine sa meditezi la cine mai este pe spinarea ta … sunt minim 4 partide mari care sunt ca viermii pe cadavrul Romaniei care oricum va renaste ….

 10. Din cate vad toti ne pricepem la politica…lumea nu se conduce prin legi stricte..ar fi nevoie ca fiecare sa aiba in constiinta BINELE ABSOLUT…exemplu: tot se vorbeste de 666…toata lumea a vazut unde apare..daca de maine ne-am limita la a cumpara din magazinele mari produse taguite….multe ar da faliment …cine merge la piata sa cumpere un fruct obtinut la noi in tara? nu prea multa lume…ne plangem ca nu avem salarii…cine te obliga sa ai telefon,tv,pc…nimeni…deci daca gandim un pic o sa vedem ca noi suntem cei care aducem acest „jug” cum l-ati numit voi…daca romanii nu ar folosi cardurile…pentru folosirea lor se percepe un comision…e si comoditate…dar costa..ganditiva doi oameni X si Y fac o afacere..X vinde un produs Y cumpara…X locuieste in Iasi,Y in Bucuresti…Y prefera sa cumpere benzina,motorina pentru a plati…desi cu cardul ar fi mai usor…de ce? pentru ca prin intermediul cardului..comoditatea costa..de exemplu la 10000 valoarea produsului 2 la suta reprezinta 200 …cat despre mancare: exista destula..avem campiii,munti cu paduri..pamantul agricol a fost abandonat…iesi din oras si vezi hectare intregi de serparie…de ce? pentru ca am acceptat comoditatea…..ideea de asociere nu era rea doar ca a fost aplicata gresit…io cred ca noi suntem vina…avem posibilitatea sa alegem dar tot timpu preferam comoditatea…acum nu toti sa fim agricultori dar s-a neglijat mult acest imens sector de activitate..mai ales ca noi avem posibilitatea sa facem agricultura bio…avem rauri…daca vrem faceam milioane de baraje si obtineam energia electrica foarte ieftina…avem de toate dar le dam la o parte si acceptam comoditatea….cine crede ca se poate ascunde se inseala…tot internetu e monitorizat…fiecare om este monitorizat…astia vad unde intri..programul tau zilnic…ce te intereseaza..cu cine vorbesti..despre ce vorbesti..nu vreau sa zic ca cineva are intentie rea…nu judecam dar daca ne pricepem la toate si tot timpu cautam vinovati nu vom iesi niciodata din asazisa „robie”.

 11. Daca Romania mai poate fi salvata?…nu se stie pana acum nu am suferit noi romanii…am vazut la tv inundatiile din Pakistan..acolo e zona arida si apa era peste case…ceva batator la ochii…in China fug muntii peste orasele lor super puse la punct..desi exista paduri..muntii s-au dus la vale..ceva batator la ochii iar…in Australia a fost un cutremur a distrus orase…toata bogatia materiala s-a dus..nu se mai pot folosi de ea..in America(SUA) vine cateo tornada..de matura tot..exemple: GreenVille…oras distrus complect parca ar fi fost bombardat…New Orleans..la fel si acum zace apa..vase de 300 de tone mutate sute de metri…si exemplele pot continua…deci principiul este urmator(din punctul meu de vedere) noi romanii am fost ocrotiti..cat despre material acesta trece doar ne folosim de el….sa ne multumim cu putin..daca suntem bogati sufleteste este foarte bine 🙂

 12. Poate cineva va crede ca sunt impotriva folosiri tehnicii in viata noastra…NU sunt pro …dar doar acolo unde ne este necesar….sa nu pierdem vremea…sa nu ajungem robii ei…exemplu: nu ies in parc ca ma uit la telenovela 🙂 daca citim o sa vedem ca uni oameni de stiinta au fost cu frica de Dumnezeu…deci Dumnezeu nu este impotriva cunoasterii si a noutatii..dar cu folos…daca cumperi un produs electronic doar pentru ca e la moda sau pentru lauda nu ai facut nimic bun pentru tine…exemplu: vad la tv apare o persoana foarte cunoscuta,mediatizata…noi ii zicem vedeta….toti cu telefoanele sa-l filmeze …si asa se invata unu de la altu si ne departam de realitate..am vazut ieri un video in care vorbea un musulman…un fel de predica..nu cunosc religia lor nu am nimic cu ei dar zicea ca la crestini scrie despre semnul fiarei,666,carduri,armata globala…deci si alte religii studiaza Biblia si sunt deacord cu ce e scris in ea..nu m-as mira sa vedem noi crestini care citind descopera Adevarul…in concluzie ternica moderna nu e rea dar trebuie folosita cu folos…poate multi chiar si alte religii prin intermediul tehnicii vor ajunge sa le fie de folos.

 13. Am uitat de inundatiile din Moldova…da am vazut le-au distrus la multi casele dar am vazut ca si Bisericile s-au implicat si au strans fonduri,fonduri au mai strans si televiziunile..organizatiile…si unele case se reconstruiesc….deci e de bine…nu vreau sa judec tot la tv am vazut un reportaj din Moldova..poate ca s-a scos in evidenta dar peste tot unde mergi auzi ca si moldovenii bea alcool..nu zic ca aceasta este cauza..NUUU…uneori Dumnezeu ne mai pedepseste…sau ne incerca…totusi si consumul de alcool e o problema mare in acea parte de tara…de la betie se intampla multe lucruri neplacute…nu cred ca trebuie sa le mentionez io 🙂 sau poate…de exemplu: se mai incurca parintele cu odrasla(sexual vorbind) lucruri care nu sunt placute de Dumnezeu…dar sa speram ca odata isi vor da seama si se vor intoarce…cat exista viata niciodata nu e tarziu…

 14. Al 3-lea razboi mondial in desfasurare – Sistemul te invata cum sa te Sinucizi ! Sistemul Organizeaza Suicidul !
  BOR , CSM si Parlament se afla sub HIPNOZA Satanica – citez – De ce e nevoie de Catedrala Neamului? Pentru că nu mai e loc în vechiul altar – acum intreb – dar pe pamant mai aveti loc ?
  – Organizarea Emigrarii si Depopularii – UE si Afganistan pregateste terenul ptr. MACEL – In Romania Scapa cine poate !!! CU Ghearele Satanei SE Vaneaza in Romania cu Mare Pasiune !!! Faceti o harta a Mortalitatii si Suicidului in RO daca aveti CURAJ pe ultimii 20 de ani !!! Obiectivele TRIADEI Rusia , SUA , Israel au fost indeplinite peste 50 % !!! Cel mai urat vor CRAPA consumatorii inraiti de zahar rafinat , paine alba si CHIMICALE prin accidente , razboi si calamitati ETC. !!!

 15. În Biblia Ebraică stă scris că acela care ia cu împrumut este Robul celui care dă cu împrumut. Dacă eram eu în Fruntea Ţării, nu acceptam împrumuturile înrobitoare faţă de Puterile Străine. Împrumuturile externe sunt măsura incompetenţei guvernanţilor, cu durere în suflet o spun. Pe fond, Eufrosin are dreptate, doar că se înşeală atunci când proclamă virtuţile Neamului Românesc. Fiecare Ţară are Conducătorii pe care îi merită. Nu suntem Israel sau Germania, sau măcar Franţa, ca să luăm o naţiune latină, cam ca noi…

  • Nu suntem Israel sau Germania, sau măcar Franţa, ca să luăm o naţiune latină, cam ca noi…

   Imi cer iertare dar nu inteleg intelepciuea dvs. la ce se refera…

  • Stii ce, Dobrogeo, noi, romanii, am avut suficienti conducatori de care sa fim mandri. Acum nu mai avem, pentru ca actualii sunt mostenitorii blestematilor de bolsevici veniti de aiurea sa ne paraziteze. Daca tot esti doctor, stii ca de paraziti nu scapi foarte usor.

   • Sper ca nu te-am atins intr-un punct sensibil. Tocmai am observat „deviza” blogului tau: ex oriente lux. Esti mason, mon cher? Si-l ai si pe taica Ilici la blogroll? Creepy…

  • Mai Dr. Iţick, nu mă interesează ce scrie in Biblia voastră, noi o avem pe cea Ortodoxă. Când Dumnezeu va rândui lucrurile vom avea şi in ţara noastră conducători destoinici care să ne reprezinte ţara şi poporul român.

 16. Ca sa se coaguleze ceva este nevoie de bani. Daca il ai pe Dumnezeu de partea ta este nevoie de mult mai putini bani..Eu nu vad la orizont nici o partida nationala cu bani care sa finanteze lupta..Nu- vad de fel ! Suntem doar noi pe net.
  Eu cred ca putem lupta numai cu acatiste: facem pomelnic de potentati si le dam la cat mai multe monastiri. (Sfatul Parintelui Ionaichie de la Sihastria )

  • Cum vine asta?

  • Eu zic că trebuie să ne rugăm la bunul Dumnezeu să ne trimită un conducător destoinic.

   • E ca si cum te-ai ruga pentru Iosif cel mort sa i se dea o haina noua si nu pentru invierea sa.
    Mai bine ne rugam Lui Dumnezeu sa readuca la viata acest popor roman destoinic si atunci i se va gasi si conducatorul si vor fugi si pradatorii.
    Este adevarat ca si cea mai celebra orchestra, fara un dirijor bun canta prost dar daca intreaga orchestra se afla in moarte clinica (cel putin) nu mai canta deloc oricat de bun ar fi dirijorul.

    Cum se explica jaful din Romania (in legatura cu articolul)? Tot in cuvintele de mai sus se afla explicatia „acolo unde va fi hoitul, acolo vor fi vulturii” (in contextul biblic original avea alta semnificatie dar expresia este perfect valabila si aici).

  • Ai dreptate…singura noastra solutie pentru ce se intampla este indreptarea spre cele sfinte…post,rugaciune,spovedanie,fapte 🙂 si sunt sigur ca Dumnezeu nu lasa pe ai Lui de izbeliste….lupta nu trebuie finantata..uita-te la tv mai iau astia un umprumut trecem peste 100 de miliarde datorie ..:) cand ii vom plati?..niciodata

 17. @ Antiignorantu’ – picatura din ocean.
  @ Ciprian – Irigatiile nu se fac cu rugaciuni,inundatiile nu se previn cu rugaciuni.Inteligenta vine de la DUMNEZEU.DE NOI DEPINDE SA O PUNEM IN VALOARE LA MODUL JUST,LA MOMENTUL OPORTUN.
  Ma gindeam sa nu scriu nimic,nici pro nici contra,mai ales ca am ceva „antecedente „.Dar nu pot.
  1.Daca Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea lui,in alti termeni,daca un profesor vede ca un elev isi da interesul sa puna in aplicare cunostiintele primite,sa cunoasca,sa stie,sa relationeze si sa nu devina un „kamikaze” in mediul in care sta,ATUNCI cum poate pedepsi acel profesor-DUMNEZEU pe acel elev?????
  2.Biserica-in general- recunoaste 21 de concilii,catolicii pe toate 21,ortodoxii si protestantii pe primele 7,biserica Assira doar primele 2,iar bisericile non-trinitare nici un conciliu.
  a.325 e.n – Conciliul de la Nicea,condamna arianismul,apare consubstantialitatea Fiului cu Tatal si apare prima formulare a Crezului !
  b.381 e.n – primul conciliu de la Constantinopoli,cu Procesiunea Spiritului Sfint al Tatalui si a 2-a formulare a crezului;
  c.431 e.n – conciliul din Efes condamna nestoranismul,Hristos e o unica entitate-in care latura umana si divina sunt inseparabile;Maria apare ca DEIPARA – sa Mama a lui Dumnezeu;
  d.451 e.n – conciliul din Calcedonia – condamna monofizismul,se reglementeaza natura umana si divina a lui Hristos;
  e.451 e.n – al 2-lea conciliu de la Constantinopoli;
  f.680-681 e.n – se condamna monotelismul;Hristos are 2 vointe,umana si divina;
  g.787 e.n – al 2-lea conciliu din Nicea-condamna iconoclastia,se reintroduce cultul imaginilor;
  h.869-870 e.n – al 4-lea conciliu de la Constantinopoli;
  i.1123 e.n – primul conciliu lateraneze ( Laterano Ciprian,mai pune burta pe carte ),deja are loc dupa Marea Schisma. SI ATUNCI MA INTREB EU,IN „NEMERNICIA” MEA,CUM POATE OMUL in ” nimicnicia ” lui sa REGLEMENTEZE „AFACERILE DIVINE”,SA INTRODUCA REGULI SI CANOANE,SA EMITA JUDECATI SI PEDEPSE PENTRU „ERETICI” ( @ Ciprian – in greceste eresia inseamna „ALEGERE” ).Faptul ca ne „tachinam”pe acest blog in loc sa vedem problemele reale,solutii cred ca ADUCE O OFENSA NATURII DIVINE DIN FIECARE.

  • Deci esti un om al actiunii ! Admirabil ! Da-ne si noua niste directii de actiune, poate exista ceva ce noi n-am gandit.

  • Tot ce am scris e conform cu invataturile Sfintilor Parinti si nu exista decat o singura Biserica (cea Ortodoxa) restul sunt erezii. Legat de ploi mai citeste vietile sfintilor si vezi cum acestia prin Harul Lui Dumnezeu aduceau ploaia sau o opreau, nu mai departe, contemporan cu noi, Parintele Arsenie Boca. Absolut TOT ce se intampla acum e lasat de la Dumnezeu datorita pacatelor noastre, citeste cartea Cararea Imparatiei unde scrie tot la capitolul Cele 7 Surle, scrie despre disolutia neamului, despre muncitul ca robi pentru straini, despre cataclisme, despre nenorociri, razboaiei, TOTUL CU CITATE DIN BIBLIE. Imi cer iertare daca te-am necajit dar Adevarul nu poate fi combatut prin minciuna.

 18. @ Mercurie – dupa intrebare asa raspuns :e suficient sa vezi „indicatoarele”.JUDECA DOAR NU ESTI CONSERVA !
  @Ciprian – Voi cauta despre Arsenie Boca.Ce stiu e din Formula „As”.Omului simplu din popor te adresezi cu un limbaj simplu,pe masura,fara prea multe inflorituri.Interesant,Hristos e si la catolici,si la calvinisti,si la adventisti,si la protestanti si e cam aiurea o biserica,o credinta sa-si asume „intiietatea”.Cu „eresia” stii cum sta treaba.Cit despre biblie, prefer ” Fata babei si fata mosneagului ” de Creanga.Inveti mai multe si nu e de „import”.Nu m-ai „necajit” dar ce spui tu nu e ADEVAR – IL STIE NUMAI DUMNEZEU.”Minciunile „de care pomenesti sunt din inceputuri,din negura istoriei si daca o religie se construieste pe controverse si fals,atunci „adio s-un praz verde”.Se poate verifica.NUMAI SA VREI.Ce spui tu e un punct de vedere si ,din fericire !!! nu e acelasi cu al meu. P.S. – Dar nu te-ai gindit oare ca cele ce se intimpla acum sunt pentru a „confirma” biblia si de a deveni toti „specialisti ” in escatologie,in loc sa avem altceva mai bun de facut????

 19. Armand, o ultima incercare
  1. Biserica Ortodoxa e singura care are descendenta din Sfintii Apostoli, cei 12 lasati de catre Domnul Nostru Iisus Hristos tocmai in acest scop
  2. Nici una din celelalte erezii nu a facut Sfinti (nu alchimistii papistasi)
  3. Biserica e ceva arzator care cuprinde Sufletul, Inima si mintea si le impreuna la Rugaciune, linisteste sufletul prin cele 7 Taine iar ce ne trebuie noua acum este Spovedanie si Pocainta pentru pacate care sunt Taine Ortodoxe

  „Pacea pe pamant e conditionata de marirea care se da sau se refuza lui Dumnezeu. De asemenea si pacea sufletului atarna de aceeasi conditie. Autonomia ratiunii, autonomia societatii omenesti nu se poate constitui ca atare decat cu pretul pierderii pacii< – ceea ce e de fapt o infrangere sau, mai sincer, o marturisire a neajunsului, a tragediei inerente a constructiilor fara Dumnezeu."

  "Cel mai greu pacat, vesnic fara iertare este starea omului impotriva adevarului." – Pr. Arsenie Boca

  • Ti-a iesit „un porumbel din gura”.
   Autonomia fata de Dumnezeu este separare fata de Dumnezeu, prin urmare este o forma de lepadare, mai discreta si poate nu la fel de grava ca altele desi consecintele pot fi grave, dar tot lepadare este. Si pentru cei ce cred ca vorbim din rodul mintii noastre, iata ce spune Mantuitorul la Ioan 15.5; 15.6; 15.7:
   „5. Eu sunt viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cel ce rămâne întru Mine şi Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteţi face nimic.
   6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădiţa şi se usucă; şi le adună şi le aruncă în foc şi ard.
   7. Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă… ”
   (sursa virtuala: http://www.bibliaortodoxa.ro/ dar va recomand cu tarie sa comparati diferite versiuni mai vechi si mai noi de preferat tiparite – veti observa unele deosebiri de nuanta mai ales la versiunile cu tenta ecumenista)

   • Ce porumbel a iesit (intrebare)
    Ce e intre ghilimele sunt spusele Parintelui Arsenie Boca si mi se par foarte corecte…

    • 🙂 N-am observat ghilimelele. „Porumbelul” cu sens pozitiv, era ideea cu autonomia. Cele citate de tine din cuvintele parintelui Arsenie Boca sunt foarte adevarate si se regasesc intr-o forma mai simpla si in acelasi timp ca o confirmare, in citatul din Evanghelie pe care l-am postat.

 20. primii pasi catre vindecare constau in identificarea exacta a bolii si a cauzelor. apoi tratamentul.

  suntem bolnavi rau de tot, eufrosine. cred ca inca nu am descoperit complet tot ce avem, si nici de ce.

  ” nimic nu-i mai puternic pe lume, decat o idee a carei vreme a sosit!”

  timpul nostru al romanilor, va veni atunci cand cei mai multi dintre noi ajung la disperare. dupa cum merg lucrurile, timpul asta se apropie.
  istoria noastra asta spune. rascoala de la 1907 si revolutia din 1989. extrem de asemanatoare. oameni disperati . vom repeta figura asta. ca asa-i romanul! rabda pana explodeaza. am inceput si am sfasit un secol cu cate o rascoala. e timpul de alta, a inceput de ceva vreme alt secol.

  umorul meu negru , nu se vrea a fi o bagatelizare a lucrurilor f bune scrise de tine in acest material. imi place si indemnul de la sfarsit.

 21. Fratilor!

  De ce va irositi energiile in discutii sterile, cand se pot face atat de multe lucruri constructive? Noi stam si vorbim pe blog-uri iar ‘ei’ isi vad de treaba lor. Sarim unii la altii can nu suntem de acord sau ne ambalam unii pe altii cand ne dam dreptate si infieram sistemul. Suntem ca niste caini (e doar o comparatie; nu vreau sa ofensez pe nimeni) care maraie si latra unii la altii, pe cand hotii intra in casa noastra ne fura si ne mai trag si cateva bete pe spinare.
  E adevarat ca trebuie sa existe comunicare si dezbateri insa acestea trebuie sa se materializeze cumva si aici nu vorbesc de lucruri pe care sa le faca fiecare acasa la el (sa-si ‘prajeasca’ carnetul de sofer spre exemplu) ci in actiuni cu anvergura.
  Acum sta lumea si il toaca pe Basescu cu privire la noul imprumut FMI. E adevarat: o sa bage Romania in mocirla si o sa forteze executivul sa puna ‘biruri’ si mai grele pe bietii iobagi. Dar care sunt alternativele? Pot ei gasi alte optiuni? Putem noi gasi alte optiuni? Toti suntem constienti ca asemenea imprumuturi nu fac decat sa ne aduca in pozitia in care NOM (Noua Ordine Mondiala) ne doreste si anume ca si carne de tun in sclavia moderna. Vom fi o populatie care vom munci incruntati sa putem sa ne platim darile si sa ne acoperim (cu greu) necesitatile zilnice. Iar singura noastra alinare va fi credinta in Dumnezeu si in Biserica noastra stramoseasca. Imi este greu sa cred ca aceasta este Incercarea ce ne-o da Dumnezeu noua romanilor pentru a ne trezi si a ne intoarce la credinta. Pare mai degraba incercarea NOM-ului de a ne distruge. Iar cata vreme tinerii (dar si cei mai in varsta) se lasa robiti de ‘binefacerile’ oferite (zeci de programe TV, bunuri de larg consum, credite) nu vom face decat sa sa le facem jocurile. Stateam si ma gandeam ca atata vreme cat individul are un confort relativ, orice schimbare va fi aproape imposibila daca nu exista un ideal mai puternic decat motivatia materiala. „Puterea lului e in haita, puterea haitei e in lup”: degeaba sunt mii de oameni care au sentimente relativ convergente daca nu sunt in haita. Trebuie creata o platforma care sa fie promovata prin toate mijloacele. Atunci cand vor fi 10 milioane de oameni care inteleg ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si care vor sustine idea de autodeterminare a poporului nostru atunci putem spune ca suntem pe drumul cel bun. Sunt multi sceptici care vor spune ca este imposibil dar macar trebuie incercat. Chiar si atunci nu se asteapta nimeni ca vor iesi toti in strada la un semnal, dar cel putin vor sustine un set de idei necesare schimbarii.
  Imi pare rau ca nu sunt o persoana mai structurata si sunt lipsit de experienta. Poate as fi venit cu propuneri concrete care sa starneasca curiozitatea si dorinta de a pune umarul la schimbare. Nu sunt decat o victima a sistemului caci m-am trezit prea tarziu, dupa ce am devenit ‘negrisor’ pe plantatia NOM-ului.
  Eufrosine… tu esti un formator de opinie si cred ca ai capacitatea de atrage atentia. Cred ca sunt mii care-ti citesc blog-ul. Hai sa-l facem cel mai citit blog din Romania. Indeamna-i pe cei care citesc aici sa-l faca cunoscut tuturor cunoscutilor (eu personal il pomenesc de fiecare data cand discut cu prietenii mei). Incet, incet ideile promovate aici vor avea un impact din ce in ce mai mare. Si sa speram ca atunci cand va veni timpul macar o parte din cititori isi vor sustine prin fapte credinta.

  Doamne ajuta.

  • con.exiunile – vi.gilenta – determinarea ….

  • Iti multumesc pentru promovare – atentia am atras-o deja, in mai multe feluri, he, he, dar ai dreptate, lumea mea e vizitata de oameni in locuri importante, chiar daca nu cu ganduri bune uneori.

   Am sa ma gandesc nitel la o platforma, nu neaparat una de partid politic, ci una pentru scoaterea din amortire a celor multi.

   Doamne ajuta!

  • cea mai simpla platforma – primariile sa dea locuri de munca la someri , terenurile arabile necultivate ale celor cu AVERI taxate foarte SCUMP , utilaje sa asigure toti oamenii cu averi din zona , exemplu 10 % din averile lor sa fie transformate in investitii ptr. agricultura sau altceva …. daca nu le convine sa plece la polul nord , Romania deja este SuperSfartecata !!!

  • Masca, deja exista cred mai mult de 10 milioane de oameni in tara asta care vad ca lucrurile nu merg cum trebuie. Cred ca tocmai cei care sunt multumiti sunt doar o mica minoritate.

  • Tuturor celor ce au scris aici, celor ce cred ca e momentul trezirii, le adresez provocarea de a ne aduna cumva impreuna, pornind de la blogurile astea ale noastre, si de a incerca sa gasim solutii. Am putea crea o lista, pe care sa ne inscriem, sa vedem cati suntem si cati putem fi. Am putea crea o lista cu posibile solutii, cu obiective si cu actiuni. Eu cred ca se poate face mult mai mult. Exista o stare de asteptare generala, sta doar in puterea nostra ca din aceasta stare sa se nasca ceva bun. Nu pentru noi, personal, caci atunci nu ne-am deosebi cu nimic de ceilalti care ne-au condus si ne mai conduc. Ceva bun pentru tara, insa!

   Schimbarea ţării trebuie să înceapă cu schimbarea noastră interioară! Cu a trece de la stări placide, la fapte! Cu a ne impune disciplină, dragoste, credinţă şi hotărâre!

   Cred, ca şi Eufrosin, că e timpul unei Românii noi!
   Hai să încercăm împreună!

   • Subscriu… tehnic si statistic vorbind ar trebui sa aflam numarul trezitilor daca a ajuns o masa critica…asta s-ar afla printr-o colaborare a principalelor blog-uri si insumarea nr vizitatorilor (lucru dificil deoarece sunt comflicte de interese). Dupa aceea de sistematizat informatia existenta pe ele (tot prin colaborare) si de raspandit spre trezirea si a altora spre Dreapta Credinta (Ortodoxia) caci de la departarea de Dumnezeu ne vin toate (a se citi cele 7 Surle din cartea Cararea Imparatiei a Parintelui Arsenie Boca – se vede la milimetru ceea ce se intampla acum cu cele scrise acolo cu citate din Biblie) Inainte de toate nadejdea la Dumnezeu caci El va hotara daca meritam o soarta mai buna sau nu, daca s-au pocait (taina Ortodoxa) suficienti dintre noi sau nu mai ales ca avem generalizate niste pacate strigatoare la cer cum e avortul (si metodele de contraceptie care sunt abortive). Mai apoi militat contra legilor impotriva firii pro gay si prostitutie care vor atrage mania Lui Dumnezeu mai aspru asupra noastra.

    De aici trebuie inceput, intrebarea e se poate colabora sau fiecare va dori sa se impuna si va iesi un talmes balmes?!? Lasam mandria si ne sacrificam pentru binele colectiv caci logic e ca daca tarii ii va fi bine si noua fiecare in parte ne va fi bine…

    Doamne Ajuta!

    • Lasam mandria, caci ma gandesc ca de jertfa are nevoie tara acum, si nu de orgolii. Jertfa in sensul de smerenie, buna-cuviinta, daruire pentru o cauza nobila si munca. Chiar voluntariat.

     • vezi triada saccsiv(plus Apologeticum)-RIC-PD unde au aderat si Eufrosin oarecum plus Bataiosu. Cand as vedea pace intre ei, bazata pe dragoste, fara orgolii, atunci se poate sa discutam de ceea ce spui tu. Pana atunci nu ne deosebim cu nimic de parlamentarii nostri care ne dau paine si circ. Sau ar trebui construit de la zero o baza de cititori ceea ce necesita timp… dar oare se vrea colaborare sau e si asta o diversiune?!?

 22. Numai aici poti oferi copilor copilaria pe careai avuto? Stai umpic tu vrei sai opresti pe oameni sa plece sau ii incurajezi sa plece? Ca numi clar.

 23. probleme cu situl ?

 24. cine mai vrea sa ma contreze sa fie bine documentat … sa citeasca carti de medicina si cu sfinti intai despre post etc. si unii sa mai iasa din letargia fixului ….

 25. O idee ar fi sa incepem de jos , nu cu platforme politice, partide, …, doar ceva idei fundamentale. Sa ne unim in grupuri si dupa ce vedem ce iese facem urmatorul pas..

 26. in aceste momente circula masini pe strada cu muzica data la tare si tineri cu hotdog in cap toata ziua … trageti semnale de alarma pe forumuri in loc sa va tot argumentati … schimbati pe cei de la baza dupa puterile voastre in bine si veti vedea mari minuni in societate …

 27. Din ciclul „Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune si in traista”, romanii au de luat bani dar nu ii iau.

  Solutia? Presiune asupra autoritatilor pentru recuperarea datoriei Germaniei catre Romania.

  – „In BNR, lucrurile se precipita. Surse apropiate intregii afaceri mi-au povestit despre o discutie la celmai inalt nivel prin care s-a decis sa nu se dea unda verde actiunii de recuperare a banilor pentru a nu dauna relatiilor diplomatice dintre Romania si Germania.” ( DP chiar stie ce vorbeste ) http://hymerion.ro/2010/08/26/noutati-legate-de-creanta-bnr-asupra-germaniei.html

  http://hymerion.ro/2010/08/27/raspunsul-d-lui-bogdan-dragoi-finante-pe-tema-bnr-germania-datorii.html

  http://www.urbaniulian.ro/2010/08/30/dovezi-exista-munti-de-dovezi-ale-datoriei-germaniei-catre-romania-cum-de-nu-le-mai-gaseste-bnr/

  Si cand spun presiune ma refer la razmerita de-a dreptul.

  Un amic spune ca, in teorie, oficialii mentionati mai sus ar putea fi actionati in instanta de catre cetateni, cu o plangere penala in rem, cel putin pentru subminarea ecomomiei nationale. Practic ar fi necesara constituirea unui grup similar celor care dau in judecata bancile.

  Asta implica raspandirea informatiei pana stie si sugarul ca Romania are de recuperat MINIM 18 miliarde de euro si, de la Isarescu in jos, de la Guvern si presedinte .. nu se considera necesar ca acesti bani sa fie recuperati.

 28. am avut timp si rabdare sa citesc toate comentariile. nu stiu citi dintre dvs. ati trait fara DUMNEZEU! eu am trait destul , una e sa stii ca exista Dumnezeu, si alta e sa stii si sa cunosti invatatura LUI. va admir ptr cunostintele voastre , si ma simt f. mic fata de voi. am citit si eu cite ceva despre suflet, si Sfinta Scriptura , si mi-au ramas intiparite destule , si pe care incerc sa mi le impun ca drum al acestei vieti. ” Porunca noua ,dau voua, sa va iubiti unul pe altul, asa cum Eu v-am iubit pe voi, prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei”. apoi inca ceva , pe cel pe care Dumnezeu il iubeste, il si cearta! asa cred ca este si cu poporul nostru. ca o idee ptr trezirea maselor adormite, ar fi posibil in sate si orasele, chiar si in orasele mari, preotii care sunt preoti, profesorii, poate chiar si jandarmii si politistii impreuna cu primarii care sunt de incredere, sa inceapa aceasta teribila munca cu poporul, sa le vorbeasca pe intelesul si limba lor, nu ca pe malul dimbovitei. iertati-mi indrazneala, si Doamne ajuta!

 29. Pt..stelica..Ce multa dreptate aveti,inainte de tirania televizorului oamenii aveau timp sa discute,sa se sfatuiasca,se mai adunau unul la altul si se ajutau pe rand,azi culegem porumbul la tine,maine via la mine! Ei se cunosteau bine si nu se puteau mintii unii pe altii pt. ca se stiau de mici si in sat se stia ce facuse fiecare cu multe generatii in urma.Era si functiona ca un tribunal fara sentinte memoria colectiva a satului.Multi care au plecat din sat au fost cei care nu suportau aceasta radiografie expusa in vazul tuturor.Altii care au plecat au fost cei insetati de invatatura,cei care simteau chemarea studiului si au iasit oameni de valoare ca stiau sa munceasca pe branci si mai mosteneau si genele unor stramosi cu IQ inalt.Mai aduceau cu ei credinta aceea adevarata care creste odata cu carnea si sangele omului.O are in el pana la moarte si misca muntii cu ea,il ajuta ingerii si sfintii,scapa din razboaie,din foc are ceva maret de implinit si o jertfa de dat!Sunt multi astfel de oameni care poarta in ei Lumina si ea razbate chiar din cele mai umile zdrente,o simti si te mantuie si pe tine ,omul obisnuit care te intrebi: Doamne pana cand…!Aceasta este solutia cu adevarat,sa se adune oamenii curati unul langa altul,sa se ajute,sa se sprijine,azi pe tine,maine pe el si tot asa.Cea mai mare forta din lumea asta si din toate lumile este IUBIREA..Aceasta este cheia si Domnul Iisus ne-a aratat Calea,dar o uitam uneori.Foarte putini oameni ii rezista,nimic nu este mai minunat decat sa iubesti,sa daruiesti,sa ajuti si sa asculti necazurile altora care poate nu au cui sa le marturiseasca.Sa ne facem putin timp pt.cei din jur,sunt asa de multi oameni carora nu le deschide nimeni usa zile intregi!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: