Amintiri din comunism – de cine-am dat după ce am scăpat de foştii ?


Am detectat mai ieri o chestie subtilă conţinută în trasnscrisul întâlnirii de la Washington DC, între Nicolae Ceauşescu şi Gerald Ford. Fireşte, s-au găsit unii să ridice vocea: ” de unde ştiu eu că ar fi fost mai bine fără ei”, dar nu asta contează cu adevărat. A comentat şi Clement, care ne re-împrospătează memoria tuturor, referitor la ce a însemnat comunismul instaurat de lăcustele alogene, pentru noi românii: o bestialitate, o deviere de la cele bune, o aberaţie împotriva omenirii….

Nu intenţionasem nici de departe să iau apărarea comuniştilor, ci doar am remarcat unele acte de demnitate, înfăptuite în ciuda presiunilor puse pe noi, de chiar cei fără a căror perfidă urzeală, am fi trăit în pace şi prosperitate, într-o Europă ne-infestată de jogodiile bolşevice aflate la putere oficial în lagărul de est şi ne-oficial, în restul Europei creştine. N-a fost sa fie, mai mare păcatul… In fine, haideţi sa ne aducem aminte ai cui urmasi continuă să ne facă viaţa imposibil-de -grea, în propria noastră ţară:

Cine traia bine si in stil occidental in Romania?
Traiau opulent, inghiftuit adica, patriotii de la Gospodaria de Partid, de la Dunarea, de la Trustul Carpati, din “servicii”, turnatorii din institutele de cultura care insoteau patriotic intelectualii cu dosare bune pe unde nici cu gandul nu ajungeai.

Patriotii importanti primeau alimentele direct in viloaiele ai caror proprietari traiau cu chirie aiurea, si gunoaiele le erau ridicate tot de catre securitate, pentru ca poporul sa nu dea cu nasul de mirosurile de fripturi si delicatese si sa se prinda ca Partidul are matele mai pretioase decat plebea.

Cine “noi am avut cele mai tari contracte”? Noi, adica voi.
Dunarea s-a spart si s-a faramitat in sute de societati private de comert exterior si ACEIASI profita.

In ’88 au fost oameni care au murit pentru ca stiau ce urma sa se intample, unde si la cine trebuia sa plece banii munciti de aia de cersesc o suta de lei acum. Mari economisti au murit de inima la 40 de ani si li s-a refuzat autopsierea, s-au impiedicat de o cale ferata exact cand trecea trenul, s-au molipsit de un cancer fulgerator si au exersat sarituri de la mare inaltime, fara parasuta.

Istoria noastra s-a scris cu mainile patate de sange din ’46 incoace.
Unul din primii primari comunisti care a realizat ca utopismul sau a facut loc unor criminali in istoria tarii, a avut inspiratia sa tina un Jurnal si a fost gasit mort in fata blocului. La cateva luni, fiul sau, ofiter MAI, care avusese acces la Jurnal, a avut un accident regretabil si fatal.
Epoca de Aur a insemnat crearea unei mentalitati colectiviste in toate planurile. Se traia intr-un CAP satesc, industrial si cultural din care se putea fura pe baza de carnet de partid. In aceasta epoca copiii lui Ceausescu isi atarnau pe pereti, via madame Borila, tablouri de Goya si evident ca se simteau occidentali.

Tot occidentali se simteau si cei ce pradau patrimoniul ca gainarii, la inventar.
Draga eufrosin ,despre comunitatea aia al carui nume nu il pronunti, zice Thilo Sarrazin, guvernatorul Bundesbankului, ca are anumite trasaturi genetice proprii. Despre evrei este vorba, nu? Si à propos de supararea pe care a generat-o, chiar nu vad de ce? Nu este vorba de rasism ci de stiinta in care sunt super tari evreii, genetica.

O Românie nouă – timpul ei a venit!

51 răspunsuri

 1. Eufrosine, tată, combaţi bine şi îmi place că nu cenzurezi ca Marian. Te-am băgat în BlogRoll. O duminică plăcută, că Shabbat Shalom nu mai pot să-ţi urez e deja noapte.

 2. Cartoiul lui Thilo este epuizat deja. Culmea este ca tipul spune ceea ce toti sociologii stiu si afirma – comunitatea islamica nu este dispusa sa adopte modelul de viata german pentru ca temperamental si filosofic, functioneaza dupa ritmul oriental, ceea ce este logic si era de asteptat.
  Statul german si-a asumat acest lucru, acceptand sula in coaste pusa de americanii care le-au amintit aliantele militaro-economice, istorice. Nemtilor li s-a inoculat un sentiment de culpabilitate distructiv dupa ’45 si sunt incapabili sa isi reevalueze istoria, sa desparta graul de neghina. Li s-au tocit coardele vocale de cati ani repeta lectia impusa despre holocaust, dar nu urla cat ii tine gura nimic in legatura cu faptul ca timp de 5 ani si-au inchis in lagare proprii cetateni pur germani. Documentele care probeaza realitati istorice germane, diferite de cele impuse oficial, incomodeaza, creaza scandal dar…informeaza.
  Sa nu ne imaginam ca tot poporul teuton este indignat de scrierile lui Sarrazin, dovada epuizarea cartii.
  Nemtii isi pun intrebari legitime legate de fondurile din care se ridica moschei pe teritoriul lor? E legitim? E!
  Tampenia vine din faptul ca nimeni nu face scandal OFICIAL, stiindu-se ca in Turcia, Legea nu permite construirea si functionarea Bisericilor Crestine!
  Cat despre evrei, Thilo, in calitatea sa de expert finatist, afirma ca acestia au mari abilitati contabile, proprii etniei lor. Pai asta este o constatare demonstarabila statistic. Este rau sa fii bun contabil?
  Daca s-a recunoscut mondial ca africanii au o particularitate plantara care le permite sa fie cei mai iuti alergatori, nu este normal sa se afirme admirativ, ca evreii sunt mai motati genetic in materie de cifre si nu numai? De la Nabucodonosor incoace, ei tin „pungile” imparatiilor, si nu degeaba….
  Chestiunea este ca realmente, daca nemtii nu spun politicos, Halt!, emigratiei arabe, nu s-au ars doar ei, ne ardem toti.

  • Nemtii trebuie sa puna piciorul in prag odata. Culpabilizarea tine pana la un punct, apoi ajunge la masa critica. Am cunoscut destui germani care dupa o bere-doua, si-au dat drumul. Atitudinea asta trebuie asumata lucid. E cazul ca un popor atat de puternic si plin de resurse ca cel german, sa spuna „Halt, es ist genug!”

  • Negutatorule,
   comentariul dumneavoastra nu are legatura cu subiectul articolului, insa citeva lamuriri sint necesare.
   Comunitatea islamica nu este dispusa sa accepte nici un model occidental, necum unul crestin sau iudaic.
   Sentimentul culpabilitatii este inoculat nu numai Germaniei, ci tuturor fostelor imperii colonialiste, in primul rind Angliei si Frantei (acolo este urgie). Aceste tari, la care trebuie adaugate SUA si Elvetia, isi pun si ele intrebari cu privire la fondurile din care se vor ridica moschei si minarete pe teritoriul lor. Fonduri publice, evident! Elvetia a facut referendum si a spus NU. In USA se preconizeaza ridicarea unei moschei linga zona 0, zona fostelor turnuri, pe linga niste cluburi deocheate.
   Desigur, nimeni nu face scandal OFICIAL, pentru ca risca inchisoarea. In Franta exista HALDE si LICRA (ultima cu reprezentanta si in Romania) si alte organizatii de acest fel. La acestea se adauga educatia in spiritul tolerantei, in numele valorilor laicitatii si drepturilor omului.
   Ca sa inchei, subiectul emigratiei musulmane este ecranul de fum menit sa abata atentia populatiei europene si din USA de la problema reala: suprimarea libertatilor individuale. Islamul este un bun instrument….

   La subiect:
   Eufrosin, am scapat de dracu’ si am dat peste tat’su. Nu am motive sa laud vechiul regim. Ai mei s-au spetit o viata, macar au apucat o pensie.
   Si inainte de „inainte” se putea face carte, cine era capabil, nu raminea la tarina. Nu trebuia dosar si origine sanatoasa, ca in primii ani de comunism.
   Toate cele bune!

   • Da, faceai scoala pe vremea regelui daca aveai bani de taxe, de carti, atlas, etc. Nu pot uita dialogul de forma: „Tov-ule, dar de ce tre’ sa faca fiica ta Medicina, pt ca d-ta esti un muncitor si asta e o meserie pt fii de boieri”. Se mergea pe premiza stramba ca nu e cazul sa faca toti prea multa scoala. Comunismul-socialismul au deschis accesul la educatie celor din paturile nevoiase si foarte bine au facut. Cum ar fi aratat gubernia X din Rusia daca nu ar fi venit asa-zisa ciuma bolsevica? Dar China, ar mai fi ajuns ceea ce stim ca este azi? Ne place sau nu, acceptam evidentele. Nu e o rusine ca azi orice strungar, indiferent de categorie, format in anii „groaznicului” Ceausescu e in stare sa arate pe harta lumii unde e Franta si va mai sti si ca Luceafarul e scris de Eminescu. Intreaba-l pe Bill din Arizona, daca a auzit de Napoleon si s-ar putea sa afli ca e un brandy care se gaseste pe piata. Azi nu mai sunt obligatorii cele 12 clase elementare in tara noastra, ceea ce ar trebui sa ne spuna ceva. Am fost prost urand pe Ceausescu si crezand ca fara el ne va fi bine.

 3. – foarte multi parlamentari Tremura in fata Serviciilor secrete straine – sant niste MARIONETE !!!

 4. Da, asa este, Valentin a dosit valorile de arta ale Familiei in State pe filiera Borila (ditamai sefa la Muzeul de Arta RSR) – declaratie publica a avocatului acestuia, . Din aceste „amanunte” trag diversi concluzia ca Nicu este foarte destins financiar pe o coasta insorita.
  Cat despre cum a fost pradat Pelesul pe vremea renovarii facute de arhitectul Voiculescu…, ce sa mai spunem. N-a fost participant la lucrari care sa nu dosesca ce apuca din Complex.
  De acelasi sport s-au ocupat si Dan Stefanii de la Consiliul Culturii, mobilandu-si apartamentele cu lucrari de arta unice, cand intrau la inventar ( vezi colectia Avachian).
  Parte din vilele de pe valea Prahovei sunt construite din ce au furat arhitectii lui Ceausescu. Nu se multumeau cu casele din Cotroceni in care se instalau sau din care plecau cu lambriurile si vitraliile, dadeau iama si prin ograzile oamenilor pe la Poiana Tapului si se instalau. Arhitectul Burcea a creat o intreaga anecdotica legata de apucaturile lui apucatoare.
  Piatra Neamt reprezinta dosarul cel mai greu, secretizat practic, in materie de constructii de lux din vremea asa zis, comunista.
  Acestia toti la care ma refer, grobieni cu „femei de menaj si nu numai” au trait cum nu se traia in occident…
  Omul de rand se bucura pentru ca putea cumpara conserve de ananas la Unic si Nina Ricci, la Coada Calului. Se mergea la nudism la Vama Veche, se discuta cu emfaza despre Piaget iluzionandu-se ca este liber si mai…profund decat parizianul saturat cultural. Daca la aceasta occidentalizare se refera persoana care a generat discutia, cred ca se afla in zona iluziorului nostalgic. Cutiile cu ananas si sticlele de Nina Ricci au fost iute scoase de pe rafturi pentru „nimenii” din Berceni dar au ramas sa completeze stilul de viata privilegiat al sferto-doctilor care vegheau la binele nostru. Binele asta insemna bonurile pentru alimente pe care nici cainii nu le mancau, lumina si caldura cu portia, frica perpetua de turnatori si militie, minciuna institutionalizata la toate nivelele…
  Un cosmar s-a schimbat cu alt cosmar, dar monstrii care ne tulbura viata sunt aceiasi, prin urmasii lor.

 5. Ohoo ce surpriza?Vechiul meu amicul virtual, tov Mihnea Georgica ateriza si acilea , ce mai faci bre? Dar tov Iliescu tot bine? Ma bucur sa te reântlânesc coane Georgica, mai sti de mine, sti, cum sa nu sti..

 6. Comunismul, sau, mai corect spus in cazul Romaniei, socialismul, a fost un model social aplicat pe viu, fara anestezie, romanilor. Doctrina era de forma, „Plebea la putere”. As fi ipocrit sa spun ca un atare sistem a facut doar rau. Oameni care au devenit buni profesionisti mai tarziu s-au nascut si au copilarit in zona plebei, la mahala, fara acces la cine stie ce cultura si informatie. Ambitia i-a manat pe unii, nu pe toti catre meserii complet inaccesibile castei din care proveneau, daca nu ar fi existat acel socialism. Va imaginati pe fata unui muncitor lacatus, provenind ditr-o familie nevoiasa, avand o mama grav bolnava si tintuita la pat zeci de ani, ajungand medic in conditiile in care nu avea vreo mosie si nici actiuni pe la Malaxa sau pe la Guban? Asta nu a reusit decat socialismul, caruia, trebuie sa ii fim pana la urma recunoscatori, intrucat, a facut infinita mai mult bine decat rau. Privesc acum cu groaza la fac satanele astea scapate de sub orice control si ma induiosez amintindu-mi de cat de frumos era pe timpul comunistilor reali sau doar de fatada. Deh, Romania tara mica, popor balcanic, avand deprinderi de mica sluga orientala, lipsit de orice viziune, preocupat doar de a mai aprinde inca odata gratarul in ghena de gunoi a blocului sau, daca are masina, sa mearga la padure unde sa arunce gunoaie, sa asculte manele, sa se uite la forme tinere si sa isi spuna ca traieste si ca viata e minunata. Ma iertati, daca puteti, va rog.

 7. Domne, un aspect este evident, comunismul ca si nazismul au la baza aceiasi mâna perfida ce se gaseste in west , ba chiar in USA care a colaborat foarte bine cu sovietici, sistem care le-a cazut numa bine amricanilor. Vorbesc de perfida politica dusa de USA, americani sunt un popor demn de respect, sunt oameni de isprava ce vor fi facuti scalvi , odata distrusa USA , global vom fi târâti in dictatura bestiei ce va intrece stalinismul in atrocitati.

  Ceausescu a fost un bou pe care aceasta mâna perfida la folosit ca pe o cârpa. Daca Ceausescu era destept, român isteti, oltean cum le palce oltenilor crede, cica ovrei cu olteni nu prea se pun, atunci facea nu doar o politica de maestru ci si dezvolta Ro, scoatea din nebunia bolsevismului, unde boul voria sa ne adânceasca si mai rau in comunism, a ne aduce la stadiu de alienare precum cel al N-Coreei, .

 8. Regret imens ca Ceausescu a fost asasinat la ordinul elitei mondiale satanice, cea care, fara sa ne intrebe pe vreunul, in cadrul faimoasei intrevederei Reagan-Gorbaciov, undeva pe vapor in zona Malta, a decis demolarea partidelor comuniste. Ce a urmat, stim toti si nu are rost sa ne umplem sufletul de amar. Daca azi Bucurestiul are o minimala retea de transport subteran, lui Ceausescu trebuie sa multumim. La fel si pt amenajarea complexa a raului Dambovita si multe, foarte multe altele. Jigodiile din 1990 si pana azi, ce au facut si cum ar merita pedepsite, la fel, stim. Vorba lui CTP, Romania e ca o prostiuata low-cost pe care numai cine NU vrea nu o scuipa. A se vedea fie si numai doua aspecte: dialogul Moscova-Bucuresti si afluxul de pakistanezi si alti cunty-eyed people (asiatici) care lucreaza de zor la construirea drumurilor.

  • Sa crezi ca Reagan si Gorbaciov au luat singuri decizii de genul destramarii comunismului inseamna sa ai minte de copil. Cei doi erau doar marionete la mana ocultei satanice care conduce lumea. Oricum Ceausescu a fost mai bun pentru Romania decat toti cei 3 presedinti luati la un loc de dupa ’89 pe care i-am avut.

 9. http://stirileprotv.ro/video/femeile-conduc-economia-lumii-invart-20-000-de-miliarde-de-dolari/60443657 Acum sper ca va dati seama cum se joaca unele femei cu Economia Mondiala – demult am tras semnale de alarma cu dresajul si hipnoza Femeilor Dresor pe primul blog si pe alte forumuri – in Romania se vede influenta NEFASTA in politica a femeilor ce nu se mai satura de manipulat Barbatii si resursele Tarii , Genocidul si Terorismul de toate tipurile Infloresc – asa ca va urez sado – masochism placut cu Femeile Dresoare !

 10. Omule, pana una alta, primul era un papagal, actor sub-mediocru, ratat venit cu sloganuri de tipul sa se ia Statul din carca omului de rand(!), iar al doilea a fost primul pe care l-au lasat in viata. 3 predecesori au murit suspect de repede unul dupa altul: Brejnev, Andropov, Cernenko, si a bagat soparla cu transparenta si cu fatza UMANA a comunismului, cu conditia ca sa desfiinteze flota de TU 144 care dadeau ceva racori pe sira puterii albe, fiind de peste 2x mai tari decat Concorde. Bonusul a fost Cernobil si proiectarea masinii Lada Samara de catre Porsche cei care concepeau de la ceas de aragaz, pana la motoare de curse, Le Mans. Samara s-a dovedit o masina de temut pt Paris-Dakar. Intamplator sau deloc, Lada era mai scumpa decat marci occidentale consacrate, dar si mai buna. Nu imi povesti de masonerie. Am unul in familie, prin alianta…

 11. Cum putem verifica informaţia expusă mai sus? Nu de alta, dar atâtea mituri mai circulă despre ceauşescu: că avea un ceas prin care chema helicopterul, că femeisa purta brăţări dacice (istoricii noi, occidentali români spun că dacii nu făceau brăţări de aur, ci că erau nişte pitecantropi în patru labe pe care i-au civilizat romanii).

  > Unul din primii primari comunisti care a realizat ca utopismul sau a facut loc unor criminali in istoria tarii, a avut inspiratia sa tina un Jurnal si a fost gasit mort in fata blocului. La cateva luni, fiul sau, ofiter MAI, care avusese acces la Jurnal, a avut un accident regretabil si fatal.

  Acest prim primar comunist avea şi nume ori nu merită menţionat?

  > In aceasta epoca copiii lui Ceausescu isi atarnau pe pereti, via madame Borila, tablouri de Goya si evident ca se simteau occidentali.
  Nu asta te face să te simţi occidental, şi în genere, de ce ar trebui să tindem „să ne simţim occidentali”?

  > In ’88 au fost oameni care au murit pentru ca stiau ce urma sa se intample, unde si la cine trebuia sa plece banii munciti de aia de cersesc o suta de lei acum.
  Banii trebuiau să ajungă la organizaţiile care perceptau datoria externă a României. Ceauşescu a murit exact când România ajunsese la datorie externă zero.

  > Mari economisti au murit de inima la 40 de ani si li s-a refuzat autopsierea, s-au impiedicat de o cale ferata exact cand trecea trenul, s-au molipsit de un cancer fulgerator si au exersat sarituri de la mare inaltime, fara parasuta.
  Spune-mi doi mari economişti, unul care s-a molipsit de cancer fulgerător şi altul care a exersat sărituri fără paraşută. Apropo, marii economişti de acum trăiesc bine mersi, vezi marele economist Isărescu (da, el are şi nume).

  > Tot occidentali se simteau si cei ce pradau patrimoniul ca gainarii, la inventar.
  Cine? Au vreun nume?

 12. Sergiu, eu cred ca fotografia nu te reprezinta. Inocenta figurii nu corespunde „inocentei” intrebarilor.
  Despre aplecarea spre artele plastice poti gasi detalii pe internet intr-un interviu luat lui Radu Antal, interviu pus in rama de multi „prieteni” ai avocatului. Ma bucur ca nu ai nedumeriri legate de doamna Borila, fapt ce ma face sa cred ca ai o oarece sensibilitate fata de lumea careia apartinea.
  Cauta numele Primarului sectorului 3 Albastru.
  Culmea este ca generatia Dej a lasat marturii care stau prin arhive in afara tarii. Nemtii au adunat si ce ascund romanii. Asa, de dragul istoriei si pentru ca le place ordinea.
  Pe tine de fapt, te intereseaza economistii, da’ ai luat-o pe ocolite…Ei, numele lor nu ti-l voi spune, pentru ca au copii care au crescut fara tata si cand aud de Romania inghit cate un Xanax.
  Despre patrimoniu „face vorbire”( te-ai prins?) cocosila. Citeste atent si calm. Domnul la care se refera, are in spate un general de la Sibiu, ruda grea, asa incat….
  Cartile au fost inchise, jocurile facute, asteptam Judecata cea dreapta din care vom face parte toti. Martori, victime si acuzati vom da socoteala pentru ce s-a ales de Tara fata de care suntem datori. La Judecata aceasta minciuna nu va avea drept de exprimare.

 13. Eu sunt pentru analiza stiintifica a lucrurilor. Pentru asta e nevoie de fapte, surse, etc.
  Pretentiile mele au fost la adresa felului cum a fost prezentata informatia. Si eu nu am numit pe nimeni cocosila, sau altfel.

 14. eufrosin, explica-i lui sergiu ca amicul cocosila a facut un comentariu mai sus si „stiintific” ne-a spus cine si-a bagat bratul pana la umar in inventaraierea unor mari colectii de arta.
  Ne-am relaxat, da?

 15. Bag seama ca voi sunteti mânji, prea tineri si, prea, prea otraviti de parinti, profesori daca nu si bunici vostri..

  La absolut totii care il ling pe Ceuasescu si comunisti in fund, le doresc avea parte de cea ce am avut noi!

  Si veti avea, va asigur!

 16. Mi-as da ani din viata sa mai fie cum era in 89 sau in 88, in 87, ca sa nu mai zic de cum era in anii 60-70. As minti sa spun ca la comunisti am auzit de careva care sa se fi aruncat pe geam din cauza somajului, sau ca a decedat din inanitie, sau, pt ca nu a avut bani sa isi procure gentamicina, pe care azi, orice spital te invita sa ti-o iei pe banii tai, intrucat farmacia spitalului e saraca, iar daca nu ai bani, cu atat mai bine; un mort in plus e pe placul blestematei elite satanice care inca stapaneste planeta asta.

  • comunistii corupti au facut genocid in RO dupa 89 ….

  • marian, nu spune vorbe mari.
   Sa povesteasca doctorita Dana Broscauceanu cum mureau de frig bebelusii la maternitatea din Ploiesti…
   Ai auzit ca mureau batrani pe langa ziduri asteptand „masina cu carne”, pentru un kilogram de grasime de 19 lei?
   A fost foarte rau si a fost un rau care a generat raul de acum.
   Este sanatos faptul ca se discuta aceste lucruri deschis, pe bloguri.
   Trebuie sa incercam sa evacuam din boala care ni s-a inoculat direct si indirect, altfel le facem pe plac tortionarilor astia atemporali si ne luam campii la propriu sau la figurat.
   Nostalgicii ceusisti vorbesc despre „realizarili” epocii, Canalul, metroul,blocurile, nenorocita aia de autostrada dar nu spun cu ce sacrificii s-au facut. Sa publice Armata si Internele numarul mortilor de pe santierul Casei Poporului si sa vedem ce va mai spune idioata aia de Anca Petrescu care da interviuri canalelor tv straine, impaunandu-se.

   • Nu, nu am auzit ca mureau batranii pe langa ziduri asteptand masina de paine. Am cunoscut o doamna, Ileana Nicolaide, fiica de sef de stat major, Ordin Mihai Viteazu, etc. Stia vreo 9 limbi si fusese inrolata, ai ghicit, in Securitate, pe post de spion-translator. A avut tupeul de a demisiona ramanand ea si cu mama ei intr-o pensie de urmas de cateva sute de lei. Statea In Cotroceni, pe Ana Davila, gard in gard cu Palatul Cotroceni, dar pot sa iti spun ca, desi nu traiau in belsug, nu de foame au murit. Mama mea s-a operat la Dr. Zaharia Corneliu intr-o zi de iarna cand pe la vreo 10 dimineata s-a oprit curentul pe masa de operatie iar in sala s-au facut vreo 10-12C. A fost foarte greu, neplacut, umilitor, dar TOVARSAUL stia ce facea si foarte bine facea. Le-a dat peste rat jigodiilor jidovote satanice, blestemata sa le fioe samanta in veci. Stiu, nu e de iertat ce zic, dar nu imi pasa de sensibilitati. Il rog pe Dumnezeu, sa ma ierte si pe mine.

   • Ce hazna pestilentiala ar fi fost Bucurestiul fara REALIZARILE de civilitate impuse cu forta de socialism! Mai stie careva ce jeg era Calea Mosilor pe portiunea dintre intersectia cu Eminescu si cea a Pietei Obor? Ce rigole imputite, ce cashi darapanate pline de tigani care varsau lighene cu zoaie direct pe caldaram? Nu mai spun ca nu era loc decat sa treaca tramvaiul si o Dacie pe langa, asa, la marele risc. Ce usor e sa scuipam ceea ce altul a cladit si, HAR DOMNULUI, inca dainuie. Ce tara eminamente agrara si stupida ar fi ramas Romania cea facuta pe sistem regalist. Cautati poze cu Bucurestiul de alta data, din anii 50 sa zic si eu sau din 60 si va veti inspaimanta. Seamana cu una din capitalele Centr-Africane in care marile bulevarde sun pavate cu pamant batatorit, iar stalpii sunt de lemn si strada face sleauri. Daca exista o bruma de educatie in nenorocitul asta de popor, in mare parte, se datoreaza sistemului socialist, cel care a permis educarea MASELOR LARGI. Azi? Parazitii, aurolacul, pornaraia de pe net, BDSM si alte abrevieri subtile, astea sunt fondul lexical pt multi. Distractia? O orgie strasnica, bautura pana se pierd mintile, stirile de la ora 5 si ce praf a mai aparut prin lumea buna si cat costa. Asta e viitorul? Rade Ceausescu de noi si are de ce, desi, ma tem ca plange.

 17. Trebuie cumva impartita aceasta istorie: una pana la venirea lui Ceausescu, cea din timpul sau si , in fine, ceea ce traim de 20 de ani..
  Prima parte a fost facuta de catre kominternisti, majoritatea veniti din est; a doua parte facuta de Ceausescu, cu o revigorarea firava a nationalismului, dar totul piperat cu o dictatura personala rudimentara…; si ultimii 20 de ani, dominati de neokominternisti..Adica in 89 au pus iarasi mana pe noi…si Dumnezeu stie cand o sa mai scapam !

 18. Aveti vre-un scenariu de eliberare ? Aveti vreo speranta rationala ? Spuneti-mi si mie !

  • incearca sa ramai sanatos si cu incredere … acum se da prin sita ….

  • mercur draga romania traioeste acum durerile transformarii din larva in fluture
   fi optimist
   romania e in cea mai fasta perioada din istorie
   ue isi doreste granita pe nistru deci in maxim 2 ani moldova va intra in ue si se va uni cu noi
   si ulterioe dezintegrarii ucrainei un stat pe care nu-l doreste nimeni teritoriile romanesti de sub jug slav vor reintra in componenta romaniei
   fi mandru ca esti ROMAN si nu-ti mai greciza numele

 19. Din ciclul „Stalin !? si poporul rus,…,ne-au adus !”
  Motto: „Oare cine i-a trimis ???” dati o raita pe aici: http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/marii-dictatori-ai-omenirii-au-origine-evreiasca-6073.html Bine spunea taica Eminescu, „joace unul si pe patru,totusi tu ghici-ve-i chipul”.

 20. Am prins si vremuri bune si vremuri rele dar in niciun caz mai rele decat cele in care traim acum. Ce sens are sa discutam cum a fost ? Dam vine pe aceia care ne`au tinut din scurt 40 ani ??? Uitati`va la ultimii 20 ani, care inseamna o generatie. Parerea mea, cu riscul de a fi considerat filo-comunist sau ma rog, cum vreti voi sa ma catalogati, este ca in vremurile CAP`iste a fost mai bine decat acum. Atunci tot scoteai ceva dar acum nu`ti mai cumpara nimeni ceea ce produci ci esti obligat sa cumperi din afara tarii toate produsele asa-zise, atentie,ecologice ( un alt termen a carei etimologie este schimbata ). Ca si tine, stimate Eufrosin si ca si multi altii care iti citesc blogul, sunt umblat prin lume. Alte tari pastreaza si acum Gospadariile de Stat. Daca este s`o luam economic, noi am distrus ceea ce puteam sa schimbam, schimbare care ar fi putut fi un „upgrade” ( caci de resurse nu duceam lipsa ) , un salt urias in competitie cu alte tari de talie romaneasca ( categoric ca nu ne puteam compara cu Rusia, Anglia sau Germania ), am fi fost macar deasupra liniei de plutire dand lectii acelor tari care azi, ne calca pe cap. Ar fi mai multe de scris dar este tarziu si nu mai am timp de scris.

  P.S. : Inainte banul avea valoare caci aveam productie dar nu gaseai mare lucru in magazine. Acum ai de toate in magazine dar nu ai bani iar daca`i ai, nu au valoare.

  • Gospodariile ar putea fi particulare, dar incurajate de stat – nimic nu e mai bine administrat decat treaba facuta in propriul interes. Se pot da lectii majore altora, chiar si celor mai bogati decat noi, dar nu avem conducatorii potriviti. Cred insa ca timpul lor a venit.

   Numai bine!

   • CAP`urile, draga Eufrosin, au fost instalate pe vremea regimului comunist, doar in satele sarace, astfel ridicandu`se ajutorul dat populatiei prin „intrajutorare”. Cum atunci nu se putea „privatiza” nimeni, este de la sine inteles de ce azi, dupa cum bine spui, ar trebui sa fie private aceste gospodarii. Timpul sobolanilor si al tradatorilor nu a sosit din pacate.Si stii de ce? Deoarece noi, poporul roman, asteptam sa „pice din cer” marul lui Newton, adica acea schimbare la care tot visam, dar nu ne dam seama sau nu vrem sa sa stim ca de fapt, NOI SUNTEM SCHIMBAREA …..

 21. Pentru mine evidenta are urmatorul aspect: ni se vrea in primul rand moartea, iar daca totusi am supravietuit si am pacalit moartea, ni se cere imperativ inrolarea pe fata sub talpa satanismului iudaic. Gospodarii de stat si particulare? Ce romantic sunau toate acestea in mileniul trecut. Azi, e ca si cum am uita pe ce planeta traim, o dulce iluzie si atat. Cum ramane cu impozitarea imperios ceruta de betivul, golan, obsedat sexual din fruntea tarii? In hoarde ne vom organiza pentru a incerca fie si in mod amatorist, supravietuirea. Imi scapa SI motivul unei atari supravietuiri. Doamne ajuta!

 22. „betivul, golan, obsedat sexual din fruntea tarii?” …. sa imi dau seama ca pe ceilalti ii iubesti ca au fost mai buni, nici tu curvari, nici tu betivi, doar niste presedinti „alesi democratic”; poate is toti in aceeasi oala …. Hai sa luam atitudine …

 23. A iubi un politician, e dincolo de mine. A lua atitudine=? Alege pe cine vrei, iese cine trebuie. Fiecare inainte de a fi „ales”, e chemat la Washington. Ai observat?

 24. sint socialist de orientare si am o afacere pe care vreau sa o dezvolt in Romania in acest an dar numai pe un proiect economic avind la baza elemente socialiste . este vorba de o afacere importanta la nivel national . Mi-ati putea sugera recomanda un partid o asociatie persoane influiente cu vederi socialiste cu care a-si putea colabora . . multumesc bb.

  • Din cate cunosc, burghezii fac afaceri, iar socialistii ii taxeaza! Nu e un pic ciudat ca un socialist sa „cada in patima” castigului onest ?

 25. cistigul rezonabil care poate fi refolosit in ajutorul semanilor nu poate fi cotat ca si patima viciu

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: