Demnitatea lui Ceauşescu faţă de americani: „Nu mulţumesc. Nu mă interesează.”


Transcrisul întâlnirii dintre Nicolae Ceauşescu şi preşedintele Statelor Unite Gerald Ford de la Washington din 11 iunie 1975, la care a participat şi Henry A. Kissinger, în calitatea sa de Secretar de Stat, revelează o adevărată bombă; La un moment dat, Kissinger îi face lui Ceauşescu următoarea propunere:

K.: Când va termina, preşedintele va convinge Congresul să adopte un amendament care să permită libera imigraţie în România.

C.: Nu mulţumesc. Nu mă interesează.

Aţi prins ideea? Era vorba de un amendament care să permită libera emigrare a cetăţenilor americani, în România. Care americani get-beget şi normali la cap credeţi că erau interesaţi de emigrarea într-o ţară socialistă aflată în spatele cortinei de fier ? Evident, nici unul!
Fireşte, era vorba doar de deţinători ai cetăţeniei americane de o anumită etnie, lucru pe care Ceauşescu l-a sesizat prompt, refuzându-l spre cinstea lui categoric şi la fel de prompt.

Nu am crezut vre-odată că va veni şi ziua în care să apreciez unele lucruri făcute de fostul Preşedinte al României, eu care săream într-un picior de bucurie la auzul veştii că a căzut, dar iată… Pe cât de mult admir demnitatea gestului său, pe-atât de mare îmi e scârba faţă de guvernanţii ulteriori, care s-au călcat pe picioare unii pe alţii, pentru a deschide larg porţile României unor venetici ce n-au nici în clin, nici în mâneca cu noi.

Prin Constituţia din 2003, Ion Iliescu a dat dreptul străinilor să cumpere pământurile noastre dupa ce mai înainte, Emil Constatinescu începuse în secret, masiva campanie de încetăţenire (colonizare) în urma căreia peste o jumătate de milion de străini de neam au devenit şi ei „români” cu acte-n regulă.

Cum se va termina asta altfel decât rău pentru România nu ştiu, decât dacă Bunul Dumnezeu se milostiveşte de noi şi ne scapă… Să Îl rugăm! Şi până atunci să îi trezim şi pe alţii, să aleagă numai naţionalişti de-acum înainte.
O Românie nouă – timpul ei a venit!

40 răspunsuri

 1. nu s-au călcat în picioare. asta ar fi însemnat o luptă. ei doar s-au rotit la conducere, lucru pe care îl vor face până când va exploda mămăliga aia. (dacă mai explodează…)

 2. Încheierea articolului este excelentă! S-o facem, camarazi!

 3. Pai uite una mai tare .Cand Dej era la putere Hrusciov daca nu ma insel era atunci,la fel ca vecinul nostru ungur ,i se nazarise ca poate veni asa tam nesam in romania .Pe nespusa masa.Cand a aterizat pe Otopeni si a coborat din avion sau elicopter 2o de soldat i-au pus ak-ul la bostan.A fost suit in avion si trimis de unde a venit.Povestit de col in rezerva Dogaru.Dej a mai rusit scoaterea trupelor sovietice de pe teritotiul romanesc.Imbatandu-l pe Hrusciov si punandu-l sa firmeze actul.Odata cu trecerea timpului intelegem trecutul.Pai chiar tu ai pu pe blogul tau scrisoarea MARESALULUI ANTONESCU catre CI Bratianu.De unde ne dam seama ce clasa politica de nimic era in aceea perioada.LEIT ASTEIA.Si acum inteleg de ce Rgele Carol(cred ca el) desfintase partidele.

 4. În 2003 nu Emil Constantinescu nu era președinte. Sper că nu este o eroare intenționată!?

  • Ai dreptate, scuze pentru eroare… Imi amintesc ca am fost chemati sa votam asupra noii constitutii a tarii in 2003, pe cand traiam inca in SUA si ce oroare, sa vad afise sponsorizate de catre guvernul Romaniei, indemnandu-ne sa votam noua constitutie, la sectia de votare !
   E ca si cum candidatul si-ar face propaganda pe banii contribuabililor, chiar la sectia de votare, chiar in ziua votului!

   Ce vroiam sa spun e ca procesul de incetatenire al veneticilor a inceput in vremea lui Constatinescu – Iliescu l-a dus pus si simplu mai departe, consfintind si dreptul lor de a detine pamant in Romania. Acum e prapad.

 5. sa inteleg ca trebuie prinsi si nostalgicii?
  pe astia nu_i prindeti cu ortodoxia si atunci le deschideti ochii ce antiamerican era nea nicu?
  ca sa ajungeti la masa critica?
  ca in decembrie 89?

 6. Ce nationalisti? ND, PRM, ori mai nou PP, sa nu-mi spuneti ca si bataiosu ala poate fi luat in serios… ca atunci optez pentru saccsiv ptr simplu fapt ca este anonim, adica mai bine sa nu-l cunosc, nu exista nici omul nici problema, vorba acelei besti cu chip de om, un om o problema… vai ..Doamne iarta , ce tâmpenie zisa-si!

  Cu cine sa finalizezi un proiect ? Credeam ca acel bataios ar putea fi o varianta, si ar fi fost daca se afla altcineva pe locul ce-l ocupa si bataiosul. A existat o miscare in Ro terminata din fasa, este vorba de URR, din pacate taranisti mei i-a bulit dar si staful Urrerist era format din fii si fice de bolsevici, la baza exista un potential urias, exista soluti, entuziasm, nu degeaba i-a sutinut Rebenciuc.

  Cu nationalism pe calendar nou, adica bolsevizat, cu ortodoxism de trei parale si el cumplit de bolsevizat nu facem nimic. Bun exemplu este spatiu virtual românesc cu precadere crestin ortodox de care sunt interesat in calitate de crestin practicant atât cât imi este in putere.

  • Ca si crestin practicant ati fost entuziasmat de URR ? Pai doar numele membrilor lor de baza spunea tot! Erau anti-crestini pana in maduva oaselor.

 7. http://www.exploziv-news.ro/

  E extraordinara fata asta. Adaugo cap de lista la la lista ta de blogeri. E mai „barbata” decat 99,999% decat barbatii romani:

  http://www.exploziv-news.ro/

  Dumnezeu sa o ajute

 8. Regimul comunist al erei Ceausescu, era un regim pro-occidental. Nu uitati ca, in timpul lu` Ceausescu ne`au vizitat toti reprezentantii tarilor occidentale iar familia Ceausescu a fost invitata la randul ei in tarile respective. Cat despre Dej, probabil o fi scos rusii din tara dar ne`a tradat pe alta parte lasand ungurii sa`si faca acea Regiune Autonoma Maghiara care efectiv ne calcase spiritul, fiind infiintata in inima Romaniei, in locul unde s`a petrecut o alta mare grozavie, maghiarizarea romanilor chiar la ei acasa. Se pare ca nenea Dej a uitat de masacrele din anii `40 si nu numai . Ceausescu a fost un patriot si a murit ca si un caine. Nu degeaba toti anii `70 pana in anii `85 au fost numiti Epoca De Aur; Ceausescu a vrut sa ridice standardele de viata ale Romaniei din anii `30 cand moneda nationala era mai tare decat pound`ul britanic si mai tare decat dolarul american. Nu si`a aplecat capu` in fata nimanui fiind patriot….nici macar in fata americanilor. Acum va intrebati cum am trait noi, romanii, bine in anii `70 ? Pai noi am avut cele mai tari contracte de schimb mercantil din lume cu tari din Sud-Estul asiatic si cu multe tari africane producatoare de diamante. Noi le dadeam mancare si arme iar ei ne dadeau diamante. Diamantele erau schimbate in Belgia sau Olanda pe bani sau alte produse grele necesare noua, romanilor.De aici si valoarea leului fata de valute. Cum am inceput s`o ducem rau si sa`l faca pe Ceausescu sa plateasca pentru nesupunerea sa? In `85 tradeaza si fuge Pacepa si odata cu fuga sa cade tot sistemul de spionaj economic si industrial romanesc. Apoi intervin americanii….
  Nu cred ca sunt oameni trecuti de 50 ani care viziteaza acest blog si pot sa`mi confirme spusele.
  Oricum „problema” ar trebui dezbatuta caci se poate vedea in anumite pasaje ale discutiei dintre Ceausescu si Kissinger, ca se vorbeste pe doua intelesuri. 🙂

  • Din cate imi amintesc, a inceput sa fie rau inca de la finele anilor ’70, nu stiu daca cutremurul din ’77 a avut ceva de a face cu asta, sau a fost Ceausescu dezinformat sistematic, caci nu ducea lipsa de iude in jurul lui. Cred ca si cultul personalitatii a fost special exacerbat pentru a provoca o reactie de respingere a lui in mijlocul romanilor. Mai sunt multe exemple de sabotaj deliberat al tarii, prin acte aparent explicabile ca si „prostie” comunista, dar care erau bine gandite de fapt.

   In anii ’80 a fost rau de tot mai apoi. Plecau ai mei de la serviciu pentru a sta cate 2-3 ore la cozi, ca sa mai prinda ceva… Imi amintesc cozile de 2 zile si doua nopti pe Dealul Feleacului, la pompa de benzina. Ii duceam tatalui meu sandviciuri si cafea fierbinte de acasa. Ceva de groaza…
   Acum este benzina cata vrei, dar te simti efectiv jefuit de cate ori pornesti pompa.

  • Cineee traia bine si in stil occidental in Romania?
   Domnule, dumneata esti instelat cat o galaxie!
   Traiau opulent, inghiftuit adica, patriotii de la Gospodaria de Partid, de la Dunarea, de la Trustul Carpati, din „servicii”, turnatorii din institutele de cultura care insoteau patriotic intelectualii cu dosare bune pe unde nici cu gandul nu ajungeai.
   Patriotii importanti primeau alimentele direct in viloaiele ai caror proprietari traiau cu chirie aiurea, si gunoaiele le erau ridicate tot de catre securitate, pentru ca poporul sa nu dea cu nasul de mirosurile de fripturi si delicatese si sa se prinda ca Partidul are matele mai pretioase decat plebea.
   Cine „noi am avut cele mai tari contracte”? Noi, adica voi.
   Dunarea s-a spart si s-a faramitat in sute de societati private de comert exterior si ACEIASI profita.
   In ’88 au fost oameni care au murit pentru ca stiau ce urma sa se intample, unde si la cine trebuia sa plece banii munciti de aia de cersesc o suta de lei acum. Mari economisti au murit de inima la 40 de ani si li s-a refuzat autopsierea, s-au impiedicat de o cale ferata exact cand trecea trenul, s-au molipsit de un cancer fulgerator si au exersat sarituri de la mare inaltime, fara parasuta.
   Istoria noastra s-a scris cu mainile patate de sange din ’46 incoace.
   Unul din primii primari comunisti care a realizat ca utopismul sau a facut loc unor criminali in istoria tarii, a avut inspiratia sa tina un Jurnal si a fost gasit mort in fata blocului. La cateva luni, fiul sau, ofiter MAI, care avusese acces la Jurnal, a avut un accident regretabil si fatal.
   Epoca de Aur a insemnat crearea unei mentalitati colectiviste in toate planurile. Se traia intr-un CAP satesc, industrial si cultural din care se putea fura pe baza de carnet de partid. In aceasta epoca copiii lui Ceausescu isi atarnau pe pereti, via madame Borila, tablouri de Goya si evident ca se simteau occidentali.
   Tot occidentali se simteau si cei ce pradau patrimoniul ca gainarii, la inventar.
   Draga eufrosin ,despre comunitatea aia al carui nume nu il pronunti, zice Thilo Sarrazin, guvernatorul Bundesbankului, ca are anumite trasaturi genetice proprii. Despre evrei este vorba, nu? Si à propos de supararea pe care a generat-o, chiar nu vad de ce? Nu este vorba de rasism ci de stiinta in care sunt super tari evreii, genetica.

   • stimabile, aici nu era vorba de cine trăia opulent, ci de oamenii normali, care, înainte de ’80 trăiau destul de bine. (chiar nu am să pierd timpul cu alte explicaţii în această privinţă)

    cât despre cine şi unde locuia… păi, bănuiesc, că după mintea ta acum e bine, că toţi rahaţii au devenit stăpâni pe sute de case şi năucesc pe bieţii români cu chirii de Londra la salarii de Tongo. sau cu preţurile de vârf din Ioropa socialistă dar cu salarii de filipinezi.

    probabil că tu o duci bine, iar pe timpul lui Ceauşescu ai dus-o rău. probabil că nu ai prins vremea dinainte de ’80. sau, iarăşi probabil, nu îţi plăcea munca şi de aia abia îţi târâiai zilele de azi pe mâine, iar acu vii şi urli că au vremuri nasoale…

    suficient! ai cunoştinţe destule, dar realitatea te omoară!

 9. Da…nu zic nu. A fost asa ceva dar nu zi de zi, nu an de an . Pe langa faptul ca Ceausescu a fost dezinformat, cei care au ajuns la putere cred ca au vazut ca nu au nici in as nici in maneca cu „condusul poporului” si de aici au inceput efectiv sa vanda tara. Si da, inca odata iti dau dreptate, acum ai de toate dar nu`ti permiti sa cumperi ! Parintii mei au lucrat amandoi ca si vanzatori la un aprozar. Au castigat un salar modest si mie mi`a fost bine. A fost rau incepand cu jumatatea anilor `90 cand lumea parca stia sa faca diferenta intre un nou-venit si un tradator, Iliescu !!!

  • măi băieţi şi fete. nu mai scrieţi „ca şi“…
   sunteţi neduşi la şcoală şi vă e frică să nu faceţi cacofonii???

   se scrie „ca …“:, „ca vânzător“, „ca prostie comunistă“, etc.

 10. Nu, nu am cazut pe spate de URR ci am vazut in ei (politic), o varianta optima in directia primeniri clasei politice. Am mentionat faptul ca eu am fost si ramas taranist (fara partid), care raspundea cerintelor mele, reprezenta interesele, eu vorbesc de adevaratul PNTcd la care am avut si eu o mica contribuite, atunci brava noastra BOR a dat la cap bolseviceste.. azi culege roadele. Actualul PNTCD este o facatura ordinara de care fuge si dracu, adica nici masoni nu-l mai curteaza decât de cretin partid a ajuns sa fie.

  Personal nu agreez amesteca politicul cu religia, un partid crestin este o aberatie care incalca grosolan principiile crestin-apostolice, insa un partid care are la baza morala crestina DA, si, intr-un cadru democratic nu demncratizat cum asistam global a-se petrece, din pacate. Prin urmare existenta liberalismului, a unei varinate URR (portocalizate), corespunde si societati românesti cât mai ales este vitala pentru a nu se cadea in extreme fie stânga fie dreapta.

  Pe blogul dvs comentez deoarece nu promovati extremsimul religios pe care il detest, din pacate internetul abunda de astfel de aventurieri zis crestini care produc mult rau biserici dar si mai mutl rau il produce institutia insusi. Pentru uni nu as fi crestin .. ma lasa rece ce cred uni si alti, nu dau raportul nimanui la acest capitol, duhovnicul este alta poveste pe care nu-o discut public.

  Sunt conservator! Dar nu voi da la cap nimanui care imi contesta valorile in care sunt ancorat, nu-l apar eu pe Hristos si nici Biserica Sa, ci insusi Hristos ne apara si întareste pe totii. Nu am de gând a ma crede mesia natiuni, a lumi, nu am ce salva, fiecare se salveaza pe sine in Hristos (crestini), indiferent de orânduirea socio-politica.

  Asadar, eu cred ca ar fi bine sa nu mai amestecam politicul cu religia, nici a ne mai crede salvatori natiei ptr ca NU suntem capabili nici macar sa ne adunam, unim intr-un proiect construi o buda nenorocita pe marignea soseli, ba ce sa o mai construim sa o intretinem, pastram curatenia.. cea ce spune multe. .. ca de_aia isi bat joc totii de noi.

  In privinta discutiei lui ceasca… hai sa fim seriosi,,, trebuie vazuta intreaga discutie, contextul iar tov ceasca era un scalv ajuns prin frauda pe tronul regelui, nimic mai mult, nu merita nici un cuvânt de respect, nu avem ce recunostinta avea fata de acest pui de antihrist, aceasta bestie cu a s-a consoarta si neam.

  Daca vorbim de terenuri si alte interese economice… problema este mult mai delicata… daca tovarasi din BOR nu ne dadea la cap dupa 89… puteam fi si noi in situatia Poloniei, politic , ajungeam dezvolta prin noi insine daca aplicam acele programe … numa ca români nu si-au vândut tara ci dat-o pe gratis, ca ei crestini erau bre…. iar azi se vaicaresc ca le-a smanglit tara bolsevici…

 11. P.S:

  decât un bataiosul cu a sa gasca si tele-viziunii mai bine ptr tara un portughej (URR).. fereasca Dumnezeu sa ajunga la putere un bataios.. se pare ca DD (otevistul) are toate sansele… atunci sa vezi ce dezastru va veni … refuz a ma gândi ce va rezulta din guvernarea PP-DD…

 12. P.S.2

  Nu, nu sunt un dusman al biserici nici al ortodoxiei ci eu pun in evidenta institutia BOR condusa de bolsevici care ne-a lasat de izblesite, tradat, vândut pe un blid de linte, inclusiv in zilele noastre când avea puterea, libertatea a fi cu Poporul Român, interesele sale pe termen lung. Cine nu cunoaste istoria recenta la lovitura de gratie data via BOR dp 89 il rog sa se aptina a ma lovi cu bâta minereasca pe spinare… Spun acest lucru, raspicat , ptr a se auzi unde trebuie!

  • Fiti linistit, nu va acuz nici de departe de asa ceva. Poate ne spuneti mai multe, concret despre aceasta lovitura de gratie. Nu stiu prea multe, caci eram plecat din tara.

 13. @ eufrosin
  Diplomaţia este strâns legat de reciprocitate.

  Dacă preşedintele Americii ar fi semnat un asemenea act, şi România ar fi trebuit să dea un act echivalent… Români care să plece în Statele Unite, chiar şi atunci, când în România lucrurile păreau că se vor schimba în bine (de unde fusese foarte rău până în anii ’70), sunt convins că se găseau.

  • S-ar fi gasit romani care sa vrea sa plece, dar nu pentru ei era actul; reciprocitatea era deja satisfacuta prin permiterea emigrarii evreilor care doreau sa plece in Israel.

 14. Ceauşescu a fost naţionalist, este clar. Dar şi foarte limitat. Evreii aduc plus-valoare în Ţară. Nu aveţi dreptate.

  • Cu atatia dintre ei aflati la conducerea tarii de 20 de ani incoace, ma duce mintea ca ar trebui sa fie macar putin mai bine in Romania.

  • Doctore, te referi cumva la evreii care au obtinut diplome de medici si avocati fara scoala? Dupa ’47 gemeau policlinicile de dentisti evrei care nu deosebeau un molar de un premolar si multumim frumos, dar puteam sa ne lipsim de plus-valoarea adusa de Artur Strulovici care a gerat masluirea voturilor la Iasi. Tot plus-valoare a adus tarii si fiul sau ilegitim fraudand Casa de Asigurari de Sanatate in ’99, in calitate de Presedinte.
   Si pentru a ramane in zona profesiei pe care o declarati ( daca nu cumva sunteti doctor in imbunatatiri funciare), va doresc cu prilejul apropiatei sarbatori de Ros Hasana ca in viitorul an 5771 sa faceti domniile voastre profit doar din comertul cu ovule ale femeilor falasa (etiopiene) la domniile voastre acasa, adica in kibuturi. Sau nu sunt profitabile ovulele evreicelor negrese?

   • iată o altă metodă de înjosire a bărbatului: băncile de spermă şi cele de ovule. la ovule iei bani fără să faci nimic, la cele de spermă dai din mână ca să dai materie primă pentru toate proastele dar ieşi cu mâna-n buzunar…

    • eufrosin, à propos de ce zice razvratit. „gradina icoanei blog” face referire la un film inimaginabil, de un curaj extraordinar legat de traficul cu embrioni pus la cale de un evreu homosexual.E pe you tube.
     Sa vezi acolo Banca israeliana cu zeci de mii de embrioni…
     Cred ca am ajuns la limita dementei umane.

  • Pleaca mai de aici cu plus valoarea ta. La ce valori te referi, la faptul ca au lichidat fizic si moral aproape un popor intreg si aici ma refer doar la Romania, ca au reusit sa promoveze toate nonvalorile in functie de conducere. Rasa asta e cea mai nesimtita rasa care exista pe pamant, inca nu am auzit nici un evreu sa-si ceara scuze poporului roman pentru suferinta care au adus-o prin comunismul instalat de ei.

  • Aduc plus-tradare nu plus-valoare :-).
   Unde e valoarea aceea cu nume date si fapte?

 15. Ştiaţi că Ceauş provine din Limba Turcă şi înseamnă „om de serviciu la Sinagogă”?

  Citiţi aici:

  http://mihneazgeorgescu.wordpress.com/2010/09/04/suleyman-demirel/

 16. eu zic ca Ceausescu era mai bun ca astia din ultimii 20 de ani si mult mai bun decat cei care vor conduce tara in continuare

 17. acum, la mai bine de 20 de ani de la lovilutie, nu îi pot reprosa decat un singur lucru lui ceasca

  faptul ca plata datoriei sa facut fără cap, cu sacrificii prea mari pentru populație … dacă nu era efortul urias al plătii datoriei externe, prea repede și fără a mai investi destul în industrie și agricultură, multă lume ar fi stat acasă și pe drep cuvânt la tulbureala din 1989 s-ar fi întrebat da’ stai putin, eu dacă ies ce câștig?

  libertatea de gandire? de exprimare? libertatea cuvântului? ce e aia? adică ce, până acum nu înjuram cum vroia mușchiul meu? nu scuipam pe strada fără să fiu amendat? ce e aia libertate de gandire? mulți ar avut dificultăți să definească termenul, la fel ca si acum … so, 0% șanse să iese lumea în stradă pentru nimic ….

  libera circulație a persoanelor? ce!? ia întreabăi pe colorați cum e cu dreptul ăsta la 20 de ani de tulbureală … ar râde și curcile de idee … da, libertate de circulație pentru câini nu pentru căței … asta era și înainte de ’89

  lumea a ieșit în strada de foame … de frig … de lipsa curentului electric din case … lucruri elementare … de-aia l-au dat jos pe ceașcă …

  astea se puteau rezolva la fel ca în china … dai drumul adevăratei economii, aia a micilor întreprinzători, a țăranilor, îi lași în pace să muncească cum vor ei, unde vor ei și la vârf rămâne un singur partid, care nu împarte cu nimeni puterea …

  câți știu că în comunista china, micii întreprinzători, ce e sub 10000 $ afacere pe an, sau o sumă de genul ăsta, NU PLĂTEȘTE NICI UN FEL DE IMPOZIT?

  ce e la nivelul PFA-ului la noi nu e obligat să țină contabilitate, nu plătește nici un fel de taxe niciunde … trăiește doar din munca lui și dacă își face undeva asigurare de ceva, pe utilaje, o face în mediul privat, la asiguratori privați! adică e pe cont propriu în adevăratul sens al cuvântului …

  când începi să crești deabia atunci te ia partidul la întrebări, salutare tovarășe, văd că o duci bine, nu ar fi bine să începi să și dai ceva înapoi țării? ceva taxe? impozite? poate vrei și un post în aparatul administrativ pe undeva, unde poți lua decizii utile domeniului tău de activitate?

  și uite așa democrația comunistă chineză șterge în fiecare minut pe jos cu rahatul pretins democratic din românica … de-aia în 2010 au avut tot 8% creștere economică, pentru ei criza parca nici nu a existat!

  comparați mediul economic LIBERAL din china comunista vizavi de micii întreprinzători, de ăia mulți care dacă nu se descurcă singuri din munca lor devin o povară pentru orice stat și bătaia de joc numită impozit forfetar din românia unde statul mafiot nu știe cum să mai bage mâna în buzunarul celor care încă mai muncesc și fac bani în economia reală …

  impozitul forfetar e un fel de a impune un nivel minim de cifra de afaceri/profit oricărui mic întreprinzător … zice statul înțelept, la X cifră de afaceri trebuie să ai musai 5% profit … îl iau preventiv, anticipat, după aia vezi cum faci, te descurci tu ….

  de ce ceaușeșcu nu a înțeles că sacrificiile sunt prea mari când a decis să plătească toată datoria externă? în ritm accelerat? de ce nu s-a decis că se plătește, nu se mai fac datorii noi, dar se continuă investițiile în industrie și agricultură și datoriile se plătesc la un nivel suportabil pentru populație?

  eu bănuiesc că aici stă mare parte din dezlegarea enigmei comportamentului sau din 1989 … dacă tovarășii îl mințeau că nivelul sacrificiilor e suportabil? dacă îl mințeau că investițiile continuă în ritmul prevăzut de planurile cincinale?

  la nivelul producției știm că îl abureau că raportau minciuni … dacă îl mințeau la nivelul producției de grâu de exemplu atunci înseamnă că din start calculul X dau la export pentru plada datoriei și Y rămâne la intern pentru consum nu mai era valabil!

  adică politrucii, din nivelele inferioare, conștient și intenționat timp de 10 ani de zile, 1980-1989, au forțat un nivel prea mare al plății datoriei externe NUMAI CA SA ÎNFOMETEZE POPULATIASI SA O ADUCA IN PRAGUL EXPLOZIEI SOCIALE …

  pare fantezie, dar după 20 de ani cine sunt profitorii tulburelilor din ’89! exact politrucii din eșaloanele 2 și trei ale partidului …

  ăștia în 2-3 ore, în dimineața zilei de 23 decembrie L-AU TRĂDAT ÎN MASĂ! TOȚI!

  dimineața era destul de ferm pe poziție, la conducerea tării, încât a considerat că poate face un miting popular … peste numai câteva ore deja fugea de pe cc cu elicopterul!

  DE CE!? PENTRU CĂ L-AU TRĂDAT TOVARĂȘII!!!! aceeași care de 10 ani de zile îi subminau pe ascuns puterea forțând plata datoriei externe la nivele insuportabile și în același timp raportând producții record în toate domeniile economice!

  a știut? sau chiar nu știa, credea sincer că plata datoriei externe e suportabilă pentru că producția e conform planului?

  oricum asta ia distrus orice urmă de simpatie, susținere, în rândul populației obișnuite aia apolitică care de 20 de ani iese tot mai puțin la vot … aia care face ceva pe politică, vrea doar să fie lăsată în pace, face pipi pe doctrine și partide, care știe să își poarte singură de grijă prin propria muncă …

  aceasta categorie socială, majoritară, a fost forțată să îl dea jos … anii negri 1980-1989, foamea, lipsa de căldură, lipsa de libertate economică, a micului meseriaș, a țăranului, de a fi lăsat în pace să își vadă singur de viața lui, de pusul ciorbei zilnice în blid, asta a dus la sfârșitul lui ceaușeșcu ….

  însă cât din lipsuri i se datorează dictatorului și cât politrucilor care îl săpau harnic pe la spate din toate direcțiile? dictatura omniprezentă percepută atunci acum, după ce au ieșit la lumină șobolanii partidului din eșaloanele 2 și trei nu mai pare la fel …

  nu se lăuda becali nu milioanele de dolărei făcuți din trafic de berbecuți încă dinainte de ’89!?

  la fel băselu’ marinelu’! cum mai făcea el sutele de mii de dolari din micul trafic de „zgârci”!

  păi ăștia erau executanții ordinelor partidului! ei trebuiau să se asigure că se plătește și datoria rămâne destul și pentru consum intern!

  în schimb ei ce făceau? ce fac și acum! îi doare undeva de noi, ei au grijă numai de bisnisurile lor! să li se rotunjească lor conturile în bancă restul să se descurce, nu-i doare pe ei capul de ei! LA FEL CA INAINTE DE 1989!!!!!!

  nu degeaba americanii erau siguri că vor câștiga războiul rece și exact în perioada aia au crescut presiunea pe dușmanii de clasă … ei știau mai bine ca noi cine le erau dușmanii … ceva normal, din moment ce traficul de zgârci se făcea cu ei! nu cu marțienii!!!! banii lor, dolarii, mărcile germane, ajungeau în buzunarele tovarășilor nu rublele rusești!

  ce să mai, pentru mine e deja problemă rezolvată … 22-23 decembrie 1989, felul cum tovarășii au schimbat frontul în masă, în proporție de 99.99% spune multe despre cine și cum a pus umărul la mizeria noastră înainte de ’89 … nici la ordin parcă n-ar fi făcut o piruietă așa rapidă …

  aceeași care ne-au adus în mizerie după ’89 … și ne afundă în rahat tot mai mult în fiecare zi … în frunte cu marinelul vesel care nu-i așa nea mai fraierit/ciuruit o dată ….

  • totedati, felicitări. este exact cum ai prezentat aici.

   în decembrie ’89 s-a făcut aceeaşi manevră ca în 23 august 1944. şi de către aceeaşi lingători, aceeaşi oameni lipsiţi de coloană vertebrală.

   iată ce declară rahatul şaşiu: http://www.mediafax.ro/politic/basescu-eu-trec-prin-criza-ca-si-furtunile-cand-eram-pe-mare-cu-fruntea-sus-si-nu-cu-capul-plecat-7108589

   să-l văd eu plătind taxe şi impozite ca majoritatea populaţiei (aia din clasa de jos) şi că mai trece prin criză cu capul sus…

  • @totedati,
   Fain comentariu. O adevarata revelatie. Intr-adevar asa este numai ca eroarea datelor economice pornea mult mai de jos insa nu fara cunostinta politrucilor despre care vorbesti. Se pare ca doar Ceausescu nu stia adevarul sau cel putin nu-l stia cu certitudine. Romanii, cu totii, declarau rezultate false in domeniile lor de activitate „pentru ca asa se cerea” de catre „intrecerea socialista” dar niciodata nu au fost constienti de efectele pe care le genereaza la nivel macro aceste declaratii false.

   „libertatea de gandire? de exprimare? libertatea cuvântului? ce e aia? adică ce, până acum nu înjuram cum vroia mușchiul meu? nu scuipam pe strada fără să fiu amendat? ce e aia libertate de gandire? mulți ar avut dificultăți să definească termenul, la fel ca si acum … so, 0% șanse să iese lumea în stradă pentru nimic ….”
   🙂 Mi-a placut asta. Acum romanii (la nivel de majoritate) au libertatea de gandire si prin urmare considera ca n-are rost sa mai si gandeasca… doar nu degeaba strigau de le crapau plamanii „noi muncim, nu gandim!”

 18. corecție:
  „ăștia în 2-3 ore, în dimineața zilei de 23 decembrie L-AU TRĂDAT ÎN MASĂ! TOȚI!” e 22 decembrie nu 23 … dar, sper, sa înțeles chiar și așa ….

  @razvratit

  taxe şi impozite mult mai mari PE PROPRIETĂTI … PE CAPITAL … de furat după ’89 ne-au furat capitalul, mijloacele de producție, uzinele și fabricile patriei …

  din punctul meu de vedere ieșirea româniei din criză, a la varianta cojocaru, e o revoluție în sistemul de taxe și impozite actual … taxe zero pe venituri și profit … taxe de 100 de ori mai mari pe capital, proprietăți … o funcție exponențială, puțin pentru cei amărâți care normal, nu au mai nimic, taxe tot mai mari la cei care au furat și adunat proprietăți și fabrici tot mai multe … resurse naturale ….

  jmecherii, puturoși genetic, oricât de multe proprietăți ar avea nu sunt în stare să le pună la treabă … becali e un miliardar de carton pentru că are enșpe mii de terenuri CARE NU PRODUC NICI UN VENIT …

  banii îi ascunzi ușor prin conturi străine .. hotelurile și antenele mustăților lui felix motanul sunt tot în buricul bucureștiului … nu ai cum să nu le nimerești când te duci să incasezi impozitul …

  nu ai bani să plătești? nici o problemă … în contul datoriei pui gaj hotelul … antena … la aceeași valoare subevaluată cu care le-ai furat … că de .. e criză!

  ;-D

  și uite cât de simplu dacă statul ar fi un stat haiduc și puternic ar renaționaliza LEGAL tot ce s-a furat până acum …. sau, dacă au bani să plătească, se duc într-un fond prin care să se compenseze paguba produsă fiecărui român de furtul capitalului de după revoluție … utopicii 10000 dolari pe ani pe cap de bizon pentru nuștiu câți ani de acum înainte … un fel de rentă viageră, procent de acțiuni la toate fabricile și uzinele patriei furate de iliescu, basescu & comp ….

  VARIANTA COJOCARU MERITA MĂCAR CITITĂ … nu sunt chiar povești de adormit copii mici acolo …

  dar acest stat și această clasă politică nu vor face veci nici o mișcare în direcția asta … e o imposibilitate ontologică … pentru a se putea întâmpla așa ceva statul ar trebui trecut prin focul și sângele unei noi revoluții … da, sânge …. cu gloanțe .. și morți ….

  la chestia cu tovarășii care l-au lucrat ÎN MASĂ pe la spate … comparați numai cu ce se întâmplă de ceva ani în iran … rețeta aplicată e aceeași, până la identitate 100% …

  sancțiuni economice … ciudățenii gen stat petrolier cu probleme de aprovizionare exact în zona în care are cele mai multe resurse și potențial, la ei petrol -> benzină, gaze, motorină, curent electric … la noi … AGRICULTURA … pe timpul lui ceașcă făceam foamea într-o țară cu potențial agricol de top …. asta duce așa cum e normal la revoltă și luptă contra regimului chiar și a celor mai indiferenți apolitici …

  dacă nu s-ar întâmpla acum în iran, nu mi se aprindea beculețul că dacă nu cumva și la noi a fost la fel …. prea se aseamănă situațiile …

  • nu doar în Iran. s-a întâmplat oriunde au avut nevoie de piaţă de desfacere pentru toate căcaturile lor. şi acolo unde au fost şi mai sunt resurse de furat. şi acolo unde prostimea e bucuroasă să muncească pentru un codru de pâine tare ca piatra şi un blid de zoaie de spălător.

   crezi că degeaba ţin ei Africa în mizeria în care se află? sau lumea arabă? sau asiaticii, mai puţin tot ce e dup China? sau America Latină?

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: