De ce e importantă anonimitatea dacă vrem să vorbim liber


Cu mulţumirile de rigoare antiignorantului pentru semnalare, vă invit să citiţi un comentariu la un articol apărut pe unul din blogurile Realitatea, aici:

http://pandoras.realitatea.net/life/de-azi-comentatorii-trebuie-sa-furnizeze-adresa-postala-si-data-nasterii-mai-comenteaza-cineva-11814.html#comment-54676

Articolul la care se comentează, e un manifest pentru îngrădirea dreptului la liberă exprimare pe internet, în numele ….mă rog,  pretextele  la modă azi: asumarea responsabilităţii pentru cele spuse, eliminarea indezirabililor etc.

N-am să-l redau aici deoarece conţine câteva vulgarităţi, dar daţi un click, n-o să vă pară rău.

2 răspunsuri

 1. cel mai tare răspuns la acel material vine de la ultima persoană care a comentat acolo (până la momentul în care am început să scriu acest comentariu):

  „@Iolanda Badilita – stii de ce-mi place poza aia a ta? Pentru ca-mi da senzatia ca-ti musti limba dupa fiecare articol pe care il scrii.

  Jurnalismul – sau blogareala sau cum s-o fi numind ce faci tu aici pe Pandora implica si niste lucruri. Aviatorii au nevoie de inima tare, curvele de nepasare, groparii de simt al umorului, etc.

  Tu ce crezi ca-ti lipseste? Sa-ti spun eu sau iti dai seama singura? Tu ca tu, dar ce ne facem cu mai mult de juma’ de Pandora care n-are nimic de oferit: nici verb, nici idei, nici limbaj, nici poveste, nici puls, nici …, nici, nici.

  Toate lucrurile au un pret pe lumea asta, iar expunerea e foarte scumpa uneori.“
  semnat – toranaga

 2. Superb,am ramas fara cuvinte!Mi-am notat pe foaie acest comentariu si l-am publicat si pe profilul meu de pe facebook sub forma de nota,desigur,cu specificarea sursei.Iata ca in aceasta tara mai exista oameni care gandesc!

Răspunde!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: