Sminteală provocată la Măn. Petru-Vodă? Cine a dat comunicatul acesta şi cu ce scop ?


Nu vreau să transform Lumea după Eufrosin într-un blog dedicat 100% credinţei ortodoxe, căci sunt destule care fac asta cu succes, dar iată-mă nevoit să semnalez o chestiune  importantă, care ne-băgată în seamă, poate sminti o mulţime de bine-credincioşi:

Pe blogul Apologeticum, a apărut un comunicat ne-semnat, care aproape că-i cateriseşte pe slujitori şi afuriseşte pe mirenii care poartă în portofelul lor un carnet de conducere , sau o carte de asigurare, cipate.  Deasupra comunicatului se află fotografia Mănăstirii Petru Vodă, dând astfel un aer semi-oficial acestui anunţ incredibil, citez:

„Cei ce deţin acte personale cu cip (biometrice): buletin, paşaport, permis auto, card banca, carnet de sănătate, sau orice fel de acte/legitimatii de acest tip;

– nu pot fi acceptaţi la impreuna slujire (indiferent de treapta ierarhică) clericii care deţin acte personale cu cip (biometrice);

–  cei ce nu vor să renunţe la aceste acte cu cip (biometrice) nu pot fi pomeniţi la Sf. Liturghie sau la alte slujbe religioase şi nu pot fi dezlegaţi de păcate la Spovedanie;

–  acelaşi lucru este valabil şi pentru cei ce utilizează semnătura electronică şi cu atât mai mult pentru implanturi cu cipuri sau însemnări cu cod de bare  prin raze laser.”

Am rămas mască.

Se pare că dacă este adevărat (deşi e ne-semnat), toţi elevii din România sunt excluşi de la Sfintele Taine la Măn. Petru-Vodă, pentru că poartă şi folosesc cardurile de bibliotecă fără de care nu îşi pot îndeplini sarcinile şcolare. Da, cardurile lor de bibliotecă, conţin un cod de bare!

Mai mult, pe cei mai mulţi dintre credincioşi, renunţarea la carnetul de conducere mai mult ca sigur cipat, îi va pune în imposibilitatea de a mai ajunge la faimoasa mânăstire, aflată la capătul unui drum greu de parcurs fără automobil şi încă unul bun! Iar dacă totuşi ei ajung acolo, o vor putea face ca simpli turişti vizitând un muzeu, căci nu vor mai fi pomeniţi la Sfintele slujbe, nici spovediţi cum intenţionau şi trebuie să fie orice creştin ortodox.

Iar când ierarhii locului vor vrea să slujească acolo, să credem că vor fi daţi afară din cauza buletinelor lor?  Este P.F. Daniel ne-binevenit acolo?

Nu-mi vine să cred, că treaba e reală!

Una e să accepţi cipul în corpul tău şi cu totul altceva ca acesta să fie introdus în actele de care avem nevoie pentru traiul de zi cu zi. Nu scrie nicăieri că ne pierdem mântuirea pentru un buletin nenorocit, ci scrie clar să nu primim semnul în mâna dreaptă sau în frunte – ce se întâmplă?

E cunoscută şi binevenită opoziţia Păr. Iustin faţă de documentele biometrice,
căci nici un preot vrednic nu poate fi de acord cu îngrădirea libertăţii umane,
dar de aici până la a refuza Sfintele Taine celor ce vin acolo cu inima deschisă, mai e mult: e posibil că dânsul să fi aprobat afişul doar formal, fără a-l vedea bine, încrezându-se în ce i s-a apus că ar fi? Se ştie că de-abia are timp să mănânce, de mulţimea credincioşilor care fac coadă la uşa dânsului.

Ofer mai jos un pasaj dintr-un interviu ce merita citit in intregime dealtfel, cu Parintele Andrew Philips, care dă dovada de un fin discernamant duhovnicesc atunci când spune următoarele, atât în privinţa cipului, cât şi a calendarului:

BM – Apropo de Uniunea Europeana, romanii sunt implicati acum intr-un mare scandal, cel al implementarii cipurilor (RFID) in acte. Desi nu este pecetea propriu zisa amintita in Apocalipsa 13, multi o vad ca pas premergator, in timp ce altii se arata indiferenti sau chiar contrariati de aceste proteste. As vrea sa va intreb doua aspecte: ce parere aveti despre cipuri (RFID) si ce parere aveti despre viitorul omenirii? Tindem spre un stat dictatorial, politienesc sau este doar o iluzie? Traim vremurile apocaliptice sau n-ar trebui sa acordam importanta acestui subiect? Referitor la aceeasi problema, unii ierarhi au afirmat ca nu trebuie sa ne ingrijoram, in timp ce politicienii resping pe un ton arogant ideea ca Statul ar putea influenta (mai ales in acest sens, prin aprobarea cipurilor) mantuirea credinciosilor. Care credeti ca ar trebui sa fie relatia dintre Biserica si Stat? Preotii din Romania primesc salariile de la Stat.

Pr. Andrew – Sunt lucruri foarte importante pentru care merita sa si mori: Dogmele Bisericii, Sfanta Treime si dumnezeirea Dumnezeu-Omului Hristos. Pentru acestea, sa fim pregatiti sa si murim. Dar sunt si alte lucruri regretabile, importante, dar nu la fel de importante. Spre exemplu: cred ca suntem de acord ca fara televizor am fi mai linistiti. Dar nu vom lupta pana la moarte pentru asta. La fel si cu cipurile. Ar fi de dorit sa le respingem dar daca Statul doreste, le vom accepta (in documente-nb). Desigur, deschid calea pentru Apocalipsa, dar daca stam sa ne gandim, cele doua razboaie mondiale au adus-o si mai aproape. Si au avut loc. Nu putem sa nu dam Cezarului ce este al Cezarului. Poate nu m-am exprimat clar, nu-mi plac aceste cipuri pe care UE vrea sa le impuna, dar pentru ca nu ma despart de Hristos, in cele din urma, daca nu exista alternativa, le voi lua. Sunt ingrijorat ca unii, crestini simpli si evlaviosi, se vor pronunta pripindu-se si vor transforma aceasta problema intr-o ispita uriasa, iar in acest fel, vor cadea din Biserica. Intr-o asemenea situatie, voi numi cipurile o problema mai putin grava.

Este la fel ca si privinta calendarului. In Rusia, noul calendar este numit “al comunistilor”, pentru ca a fost introdus de comunisti. In Vest, il numim “calendarul catolic”, pentru ca asta si este. Noul calendar este o greseala. Dar s-a nascut o greseala mai mare decat aceasta – schisma din cauza lui, asa cum s-a intamplat si in Romania, cand unii mai zelosi s-au rupt de Biserica. Noi atragem Apocalipsa asupra noastra, prin faptele noastre. Atata timp cat mai exista suflete care se lupta ascetic cu pacatul, Apocalipsa nu va veni. Antihristul va veni cand nu va mai fi Har in lume. Sa fim in tabara celor asceti si rugatori – asa vom intarzia Apocalipsa. Este mult mai important acest aspect (al rugaciunii si ascezei, nn) decat a lupta prin metode seculare impotriva cipurilor electronice. Sa ne rugam, in acest caz. Relatia dintre Biserica si Stat a fost dintotdeauna tensionata – si mereu va fi. Biserica este “in lume, dar nu din lume”, Statul este lumesc. Cand preotii primesc salariul de la Stat, trebuie sa fie atenti sa nu devina marionetele Statului. Trebuie sa vorbim insuflati de Duhul Sfant nu de duhul secular al politicienilor si birocratilor.

107 răspunsuri

  • Cardurile de biblioteca nu sunt documente biometrice chiar dac[ au cod de bare.
   Cine intelege c[ prin acceptarea documentelor biometrice ajut[ lucrarea lui Antihrist si sau devine de acord prin semnatura data cu legislatia anticrestina ue pacatuieste.

 1. sa inteleg ca un milion de semnaturi ale credinciosilor cad in ‘sminteala’. Stii unde este gresala? Ca alte sfinte monastiri nu s-au raliat celor de la Petru Voda, nu inca. S-au si gasit anonimi celebrii ( care au invadat alte bloguri, sa acuze de erezie pe Par Justin sau pe Par Arsenie. vai de ei!).isi ascund lasitatea si atitudinea pro-sistem, dupa Sf Scriptura interpretand-o dupa mintea lor. Si daca imi dai voie, consider cele spuse de pr Andrew Philips, adevarata sminteala. Daca nu se refuza acest pas premergator(din diverse motive pur lumesti- cum se va refuza pecetea finala?). Ce inseamna de fapt lupta voastra (a unora) anti sistem?.. doar o iluzie optica, praf in ochi, fum si oglinzi. Cand sintem pusi in fata unei fapte concrete, dam inapoi scheunand…nu? Nu-i nimica, Dumnezeu ne cerne prin sita deasa .Si acum dati cu pietre.

  Concret, ce ai facut tu pentru a „lupta anti-sistem” ? Ai renuntat la permisul de conducere cipat si la buletinul de identitate ? E usor sa aruncam anatema pe altii, dar greu sa ne punem banii acolo unde ne sunt cuvintele. Eufrosin

  • amice, din câte îmi aduc eu aminte din învăţăturile creştineşti, Dumnezeu este atotputernic şi atotştiitor. Ce te face pe tine, afară de mândrie, să crezi că Dumnezeu nu ştie ce a făcut fiecare, ce face şi, cel mai important, ce va face? (Ca să rămân doar la partea asta…)

  • kosk: consider ca ai mare dreptate. daca s-ar fi ridicat mai multe voci impotriva cipurilor, daca ar fi predicat mai cu curaj preotii in biserici, poate ca n-ar mai fi asa de multi nestiutori. din pacate, de cele 1 milion de semnaturi nu tine nimeni cont! acceptarea acestor documente nu face altceva decat sa netezeasca drumul spre cipuire. pai daca a fost asa de usor cu actele, de ce nu ar fi si mai usor cu implantul cu cip, ca are mai multe avantaje?
   daca atatia mari duhovnici au spus sa nu le acceptam, eu, una, nu le voi accepta, de aceea ma gandesc ca ar fi bine sa nu renuntam asa usor la a primi variante la actele biometrice.Doamne-ajuta!

  • @Kosk,
   „Ce inseamna de fapt lupta voastra (a unora) anti sistem?.. doar o iluzie optica, praf in ochi, fum si oglinzi. ”
   1.Nu inteleg de ce mai intrebi daca si raspunzi.
   2. Pentru unii dintre noi, nu e vorba de o lupta in sensul strict al termenului, ci de o atitudine care nu exclude trairea duhovniceasca, din contra, este izvorata din ea. Nu este vorba de zelotism, ci pur si simplu de a avea verticalitate, de a fi si de a face ceva conform cu credinta pe care o avem si atat timp cat traim.
   3. A lua atitudine fata de tot ceea ce precede ingradirea totala a libertatii, este exact ce spuneam mai sus. Dar, a folosi ingradirea, in speta a aplica ceea ce scrie in articol: sa nu fie spovedit, sa nu fie dezlegat de pacate, etc, crestinul a carui alegere a fost sa primeasca cardul… cu cip ( circumstantiala sau chiar ne) mi se pare uluitor sau halucinant asa cum spune Eufrosin. Cum poti ingradi liberul arbitru ca sa lupti impotriva ingradirii liberului arbitru?
   4. Cand Iisus a spus ucenicilor (si implicit celor care au fost unsi de catre ei) ca ce pacate vor ierta, iertate sa fie si cele ce le vor tine, tinute sa fie, STIA ca ucenicii privesc in inima omului. Cam cum crezi tu ca s-ar proceda daca ceea ce scrie in comunicat s-ar aplica? Ar fi cineva la poarta manastirii care sa ceara buletinul, carnetul, etc. si care sa anunte pelerinul ca nu va fi spovedit? Cred cu toata inima ca Parintele Iustin nu s-a gandit niciodata la asa ceva si ca nu ar face niciodata asa ceva!!! NU ar lega pe nimeni fara sa-i fi cunoscut inima. Ma doare sa vad ca-i sunt puse in spate, subtil, gandurile unora care si-au pierdut simtul masurii.
   Domnul sa ne ierte pentru slabiciunea noastra. Doamne, ajuta!

  • Am trecut de 40 de ani iar de cativa ani mi-am pierdut permisul vechi dar altul nou nu o sa-mi mai fac iar daca nu sarim din „barca” ptr. a fi alaturi de cei cazuti in apostazie si vor sa „beneficieze”de lucruri lumesti(trecatoare spre iad),putem sa traim si fara permis si fara tari straine,si fara…Dumnezeu cu marea mila sa nu ne va lasa ca sa purtam aceste imputiciuni electronice!Domnule Eufrosin : Doamne ajuta la toti Crestinii Ortodocsi simpli dar adevarati de pe acest site!

   Nu vrem sa le purtam si suntem total impotriva lor, dar pana si Domnul a dat Cezarului ce-i a Cezarului! Cand va fi vorba de implantare in trup, atunci tragem linia! Eufrosin

 2. …n’am permis, buletinul nu am de gand sa-l schimb pe unul cipat, sunt rupt de sistem, duc o viata (la tara) „spartana” -ma multumesc cu foarte putin.multumit? Nu-ti caut rica, fiecare pe drumul lui. Doamne ajuta.

  Felicitari! Dar daca ai avea copii (poate ca ai, nu stiu), ai fi nevoit sa-i cresti la oras pentru scolile mult mai bune si implicit sa le scoti legitimatii la biblioteca si chiar sa iti re-inoiesti buletinul, pentru a-i accepta la scoala nu? De unul singur e mult mai simplu, stiu.
  Doamne ajuta! Eufrosin

  • Deci iti iubesti copiii mai mult decat pe El. El zice ca nu esti demn de El daca faci asta.
   Ce faci pana la urma?

   Am spus deja ce fac. Cipul din buletin nu inseamna mare lucru, in nici un caz nu inseamna ca Il abandonezi pe Hristos! Ce-i atat de greu oameni buni, putin discernamant e necesar, se poate? Da, avem si un televizor in casa, dar nu ne indruma acela pe noi, ci il folosim noi dupa cum gasim de cuviinta! Eufrosin

   • Nu vreau sa fac pe desteptul, dar arunca-ti televizorul din casa afara. Eu nu mai am tv de ceva timp si e foarte foarte bine.
    Inveti sa comunici cu familia ta. La mine in familie, toata lumea e de acord ca nu avem nevoie de tv. Timpul petrecut la tv, il poti petrece in alte feluri mult mai sanatos.

    Noi petrecem tot timpul liber in familie, cu rezultate excelente, dar spune-mi tu, ce sa ma fac cu inregistrarile video ale copiilor de cand erau ei mici si toate locurile minunate pe care le-am vizitat ? Nu pot sa imi arunc televizorul, sa fim realisti. Nu pot sa imi arunc nici masinile, daca tot vorbim asa.- Eufrosin

   • Eufrosine,vei gasi aici mai multe „Lamuriri” in legatura cu „Afisul” de la Sfanta Manastire Petru Voda,pe care sper din toata inima sa le citesti! http://ro.wordpress.com/tag/anti-cip/ Multa sanatate tie si familiei tale! Doamne ajuta!

    Multumesc, citisem la subiect deja. Treaba imi era destul de clara de la inceput: anumite caractere care roiesc la PV in jurul Parintelui Iustin, nu au nici in clin, nici in maneca cu calugaria. Multa sanatate si voua, Doamne ajuta!

  • Fratilor cer iertare ca intervin. Eu sunt din RM, dupa cum stiti in Ucraina
   credinciosii au respins pina si primirea unui numar de identificare a persoanei
   adica codul numeric atribuit persoanei pe toata viata IDNP la noi si CNP in
   Romania, INN in Rusia. Stareti precum Nicolae Gurianov, daca ati auzit, erau
   categoric contra primirii acestui numar pe documente. Practic acesta este
   numele dat omului de catre sistemul antihristic. Are loc depersonalizarea oumului,cind numele este inlocuit cu un cod personal.
   Eu personal cunosc o femeie care are 7 copii si nu are cod numeric. Si asa
   persoane sunt mai multe. Ce sa mai vorbim de actele electronice.
   Am scris un asemenea comentariu pe razbointrucuvant dar nici nu a aparut.
   Aceste zile credinciosii din Ucraina iarasi vor protesta contra unei legi care
   nu va mai permite oamenilor ce din considerente religioase nu primesc numarul
   de identificare sunt scosi in afara legii din cauza ca nu vor putea efectua
   tranzactii cu statul (primirea pensiei, salariului, achitarea impozitelor ).
   Acesta va fi al doilea din acest an
   La primul protest a participat si fratimea lavrei de la Poceaev.
   Inca o data cu iertare. Dar nu pot sa tac.

   Cinste voua! La noi initiativa a dat chix, caci Par. Iustin a fost doar unul printre putinii care au protestat si pentru ca politicienii au facut ceva pe vointa poporului. Eufrosin

   • din păcate, Oleg, la noi CNP-ul „ţi se acordă“ atunci când îţi faci certificatul de ieşire în lume (greşit spus naştere). dacă refuzi acest număr de identificare, precum cel pentru animale, pur şi simplu nu exişti. iar dacă nu exişti… gândeşte-te la acei agenţi ultra şi mega secreţi, care, pur şi simplul nu există… sau gândeşte-te la cât de uşor se pot face experimente pe animale, sau cât de uşor e să le ucizi şi să le arunci într-un şanţ, să zicem…

    actele sunt făcute tocmai pentru a dezumaniza omul, o idee bună pe care o voi îngloba în ceea ce ne dorim noi, răzvrătiţii.

    numai bine

    • La noi la fel la nou nascuti se acorda IDNP sunt unii
     parinti care prefera din aceasta cauza sa nasca acasa.
     Nu va spun asta ca sa ma mandresc ci pentru ca sa stiti
     ca mai sunt oameni care nu se pleaca si sa aveti curaj.
     Si imi cer iertare de la toti fratii pe care i-am tulburat sau
     suparat cu ceva.
     Doamne ajuta la toata lumea!

     • păi şi dacă vin copiii pe lume acasă, nu primesc numărul atunci când li se eliberează certificatul???
      foarte curios.

      E si firesc, doar nu il au in evidenta pe noul nascut atunci. La fel se face si in state. Eufrosin

     • Eufrosine, cred că nu ai citit atent ceea ce am scris.

      normal că nu îl au în evidenţă când iese în lumea, dar copilul tot va trebui să primească un certificat de naştere, nu? iar în momentul în care se eliberează acel certificat se acordă din oficiu şi un număr. sau se poate elibera certificat şi fără număr???

      In state si nu vad de ce nu si aici, o insemnare in Biblia familiei semnata de preotul care l-a botezat pe copil, este suficienta. Daca o ai, acolo nu mai e nevoie de „birth certificate”, desi sistemul tinde sa iti ingreuneze viata fara curpapirul lui. La noi birocratia e mult mai scarboasa si stufoasa decat acolo, dar cine chiar vrea…. – Eufrosin

     • razvratit
      Apoi se face un certficat fara numar de identificare.
      Este o anumita procedura.

     • oleg, poţi detalia, te rog.
      chiar nu îmi dau seama cum s-ar putea obţine un certificat de naştere fără acest număr.
      partea proastă e că societatea te obligă să îl accepţi, pentru că mai târziu ţi se cere peste tot. şi dacă nu-l ai, e mare bai.

    • Te duci prea departe. Fara numar poti trai foarte bine. Si ce agentii aia super secreti crezi ca nu mai pot de asta. Poti face rost de numere imediat.
     Nu vad necesitatea acestui identificator.
     In plus de asta, CNP-ul nu este o inventie recenta, e de pe vremea comunistilor. Se trece pe certificatul de nastere.

     Si cine nu vrea CNP poate sa si-l anuleze. 😉 Eu am gasit o cale. Si daca nu ai CNP, nu inseamna ca nu existi, ca nume si prenume tot ai.

     Felicitari! Ne spui si noua procedura prin care se poate anula CNP+ul ? Eufrosin

     • necesitatea identificatorului apare doar atunci când autorităţile vor să fie sigure că cel/cea care pretinde că este cineva, poate fi dovedit/ă că este acel/acea persoană.

      în rest, acest număr este inutil. cât despre faptul că m-am dus prea departe, rămâne să trăim şi să vedem. eu am dat doar unele cazuri, evident punând cele mai rele situaţii înainte.

      partea proastă e că fără număr, s-ar putea să nu mai fi în stare nici măcar să subzişti. sper să mă înşel!

 3. eu unul le-am cerut lamuriri, asa cum am specificat si la Mucenita pe blog.
  comentariul meu nu a fost publicat si pare-se a fost sters din coada de moderare. acesta se pare ca este raspunsul lor.

  las si aici acel comentariu prin care ceream lamuriri si te las pe tine si pe cititorii tai sa judeci daca merita publicat si daca merita un raspuns.

  @admin: poate ne explicati care este legatura intre actele cu cip si refuzul unui preot de a-l spovedi pe un pacatos.

  nu de alta dar asa ceva nu am mai auzit pana acum.
  Si daca este sa ma raportez la ceva, ma raportez la atitudinea Mantuitorului fata de Iuda Iscarioteanul. Nici un moment nu l-a exclus desi stia ce era in inima lui – ba chiar l-a primit la cina cea de taina si pana in ultima clipa i-a dat sansa ca sarutul sa nu fie al tradarii ci al reintoarcerii.

  “Iar vina lui Iuda se duce la extrem prin refuzul pocăinţei: căci dacă s-ar fi pocăit, precum Petru, ar fi dobândit iertarea Învăţătorului.”

  Ori, ceea ce promovati cu aceasta hotarare este refuzul de a primi pocainta unui pacatos care se intoarce catre Hristos.
  Pentru ca altfel de ce ar mai veni la Spovedanie???

  Asa ceva este de neinchipuit.

  Si tot asa cum Dumnezeu lasa fiecaruia sa aleaga ce vrea sa faca, voia Sa sau voia personala, nici voi si nici altcineva de pe acest pamant nu are dreptul sa forteze un om sau sa il conditioneze cumva, afectandu-i in acest fel libertatea alegerii!

  Ma tem ca ceea ce promovati, poate in incercarea de a face un lucru bun si anume de a opri lumea sa porneasca pe drumul catre pecete, o faceti cu metode care nu sunt nicidecum bune, ba dimpotriva. Lasand raul sa altereze un demers bun nu faceti decat sa serviti raului.

  Un comentariu foarte inteligent si bine argumentat – de ca sa nu-l fi publicat oare? Eu tind sa cred ca Par. Iustin inca nu stie ce a aprobat cu acel afis. – Eufrsoin

 4. Din cate am citit despre aceste cip-uri de pe internet si alte surse (carti,TV) am inteles un singur lucru.Cipul este periculos doar atunci cand va veni vremea implantului deoarece prin intermediul sau,cu ajutorul unor super-computere se poate usor interfera cu undele cerebrale si astfel poti fi sugestionat electronic de la distanta.Astfel i se rapeste samavolnic omului LIBERTATEA. Ori Dumnezeu ne-a inzestrat cu bunul cel mai de pret – liberul arbitru.Iar cei care ne incalca libertatea de a alege nu pot fi decat unelte ale lui antihrist.
  Deci pericolul abia de atunci incepe : de la implant!

  Da, acela e pericolul cel mare, desi numai cei slabi in credinta vor fi afectati de sugestiile induse de la distanta. satana poate ruina sanatatea omului, dar nu si sufletul lui, daca e credincios cu adevarat. – Eufrosin

 5. Greu de renuntat la cele lumesti….Macar pecetea lui anticrist sa nu treaca drept bagatela…sau si atunci vor fi glasuri care vor spune ca „Sinodul de la Manastirea Petru-Voda a exagerat iar.

  Dar nu e vorba de „sinodul” de la PV, ci de altii la mijloc. Eufrosiin

 6. Apologeticum a devenit un blog de-a dreptul terorist. Eu am incetat sa-l mai citesc pentru ca detest intoleranta, rasismul si prostia.

  Toleranta trebuie sa fie fata de pacatos si nu fata de pacate. Rasismul, ce e aia? Daca e iubirea de propriul neam si rasa, nu vad nimic gresit cu el si ma tem ca asta e contextul in care incearca vrajmasii Lui Hristos sa aseze cuvantul respectiv. Fireste, unul care-si iubeste neamul cu adevarat (nu un patriotard sovin), nu-i va ura pe altii doar pentru ca sunt diferiti de el, ci din contra, le va intelege si aprecia cu atat mai bine cultura si traditiile. – Eufrosin

  • Rasism este si atunci cand cei necredinciosi sunt tratati ca ultimii oameni . Iar pe multe bloguri crestine asta se intampla deobicei , din pacate !
   Sa nu interpretati gresit , nu am nimic cu nimeni !

  • mă întreb, câţi sunt care gândesc ca tine, Eufrosine?

   iar crisuadi a exemplificat perfect ceea ce fac aceia care se dau români

   😉 Eufrosin

   • vad ca scrisul inclinat nu mai raspunde . rasismul nu depinde de contexte. intr-un context potrivit rasismul e mai putin rasism , sau cum ? Da , asa – zisii credinciosi nu-si indreapta atentia spre necredinciosi , spre a-i atrage la credinta , nu , ii insulta si ii considera altfel de oameni . Asta e rasism .
    Toate blogurile crestine ii insulta pe necredinciosi desconsiderandu-i si se adreseaza credinciosilor sa vina mai des pe la biserica , sa nu-i piarda si acestia de musterii .
    Religion is a legitimate business !

    Iar credinta este mantuitoare! – Eufrosin

    • şi eu ce am zis?

    • ce bloguri ai citit in care sunt insultati necredinciosii? da-mi un exemplu concret, te rog.

     • îţi dau eu un exemplu, cel al lui saccsiv. ideea este că nu trebuie să te cramponezi de tot soiul de persoane cu ochelari de cal şi să încerci să îţi vezi de treabă mai departe. acum, nu toţi reuşesc. unii sunt teribil de înfuriaţi că sunt băgaţi la spam. pe mine doar m-a amuzat; este reacţia tipică a celui/celei care nu poate purta o discuţie normală, pentru că are impresia că se sminteşte dacă vorbeşte cu tine, nerecunoscând problemele proprii şi fiind teribili de îngânfaţi/îngâmfate.

     • @razvratit: stai linistit, de genul acela de „insulte” nu au parte numai cei necredinciosi aterizati pe unele bloguri.

      problema acolo e ca unii se cred detinatorii adevarului in ceea ce priveste o serie de aspecte legate de lumea asta. ratacirea aista ii face sa nu mai ia in considerare alte pareri, sa ii elimine pe cei ce nu sunt de acord cu ei pe principiul „cine nu ii cu noi, e impotriva noastra” si, pre cale de consecinta, sa cada in plasa unei atitudini de tip „politic corect”, in propria ograda.

      mandria e foarte subtila si destul de greu de sesizat si de luptat cu ea, mai ales cand te intereseaza mai mult evenimentele decat oamenii.

      nu ne ramane decat sa speram ca isi vor reveni.

  • cand cineva isi sutine cu tarie ideile si incearca sa trezeasca pe cat mai multi, cand promoveaza din tota inima si cu convingere adevaratele valori ale ortodoxiei, intotdeauna e numit intolerant, rasist, bigot si, evident , prost. am patit-o si eu, de multe ori, pe diverse siteuri .
   nu cred ca asta e o atitudine adecvata unui crestin. apologeticum e departe de a fi numit terorist sau rasist. insa, cu totii suntem oameni, deci supusi greseli. apropo de intoleranta…

 7. Si eu am ramas masca cand am vazut, si eu nu inteleg cum cipurile din acte anuleaza atat de mult libertatea, incat se ajunge la imposibilitatea mantuirii, nu cred ca acel cip din acte poate controla mintea, ci numai daca ar fi in interiorul propiului corp.

  Ai dreptate, ele ne dau de gol orice miscare, dar atat. – Eufrosin

  • Si telefonul mobil ne da de gol orice miscare. 😉

  • parintele Paisie Aghioritul, ca si par Parvu si multi altii ( par m Valica, etc) spun altceva. hai sa ascultam de oamenii sfinti si sa lasam parerile personale pt lucruri mai putin importante. cand e vorba de mantuire, nu trebuie sa gresim.

   • @ danutza

    Si Danion Vasile de ce tine in continuare cateheze ” cu stil ” la Petru Voda?

    De ce il mai baga pr. Justin in seama dupa cata sminteala a bagat?

    Ce cauta personajul acela cel putin dubios, Victor Roncea ( caruia i se stiu afinitatile ), acolo constant?

    Aveti grija cu acest ” cult al persoanei „.

    Care sunt afinitatile ultimei pomenite persoane, ce credeti? Eufrosin

    • V.R.este fiu de preot,este un ortodox,este un fiu duhovnicesc al PARINTELUI,dar,poate,este putin cam…basescian…si acest lucru nu place unora…?!? Doamne ajuta!

 8. Sunt multi si cei care se folosesc de numele parintelui Iustin si pacalesc oamenii… Recomand celor care vad deja „pecetea” in actele biometrice, o carte excelenta: Andrei Kuraev: „Pecetea lui antihrist, codurile de bare şi semnele vremurilor”.

 9. Cand se delimiteaza de cip-uri,crestinii nu se gandesc la pierderea intimitatii ci la lepadarea de Hristos.Aceste acte cu cip sunt doar inceputul.A fost creat deja primul bancomat biometric.Cam asa suna stirea: O banca din Polonia a instalat primul bancomat biometric din Europa, care le permite clientilor sa retraga bani pe baza amprentelor.
  Acesta e pasul 2.Insa nu se vor opri aici.In curand va parea mai comod ca totul(card bancar,sanatate,carnet sofer,buletin) sa se afle intr-un singur cip.Asa acest cip va ajunge in mana sau fruntea celor interesati.
  Asa scrie in Apocalipsa lui Ioan si asa va fi.Cei ce vor primi aceasta insemnare nu se vor mantui.Asta este scopul crestinilor:mantuirea sufletului.

 10. Nu trebuie facut niciun compromis, nu cred ca poti avea constiinta curata acceptand actele de identitate biometrice. Nu voi fi fortat sa iau decizii grele inca, imi schimb buletinul anul acesta (deci nu voi primi unul cipat) si am luat permisul de conducere acum trei ani, de altceva n-am nevoie.

  Daca il schimbi anul acesta, altul nu vei primi, decat unul cipat. Daca nu, il lasi sa expire pe cel vechi, apoi te bati cu intreg sistemul. Sa te vad, succes! Eufrosin

  • gresit. anul acesta va primi buletin fara cip. din 2011 sunt obligatorii.

   Fara cip? he, he.. tot asa spun si despre carnetele de conducere, dar sa vezi ce frumuseti rozalii si cipate primesti! Eufrosin

   • @ danutza
    nu stiu cine v-a spus voua minciuna asta dar in orasele mari(Bucuresti, Cluj, Iasi,etc) de anul asta se dau buletinele cu cip. din 2011 este obligatoriu sa se elibereze in toata tara.

  • Eufrosin,
   M-am interesat si eu azi despre buletin si pasaport. Se pare ca anul acesta inca se mai elibereaza buletine fara cip. Daca le cipeaza fara stirea sau acordul solicitantului, e grav. Eu ma gindeam sa-l fac pierdut pe-al meu si 10 ani sa nu ma doara capul. Pentru pasaport, la fel, insa cele eliberate in anul in curs si fara cip, expira intr-un an! Diabolic plan.

   Stiu cum stau lucrurile: undeva pe youtube se gaseste un scurt clip al unui permis auto romanesc „fara cip” introdus in cuptorul cu microunde: flash-bang! Fireste ca se face de ceva vreme… Idea e sa ecranezi cipul cu folie de Al, sau un portmoneu special ecranat, astfel incat informatia sa nu fie preluata „wireless” de catre banditii de toate asortimentele. Mici „credit card sized holders” metalice se gasesc de vanzare pana si la Kaufland, sunt convins ca nu va fi greu sa afli unul acolo. Succes! Eufrosin

   • Dar daca cineva distruge cipul lovind portiunea in care este incorporat cu un obiect contondent?

    Mai sigur e sa-l pui 20 sec, intr-un cuptor cu microunde, preferabil nu al tau (noi n-am folosit asa ceva nici macar in tara de unde provin mizeriile alea). Va face un „flash” spectaculos cand se prajeste cipul si gata! Eufrosin

 11. deoarece ai spus ca :”Una e să accepţi cipul în corpul tău şi cu totul altceva ca acesta să fie introdus în actele de care avem nevoie pentru traiul de zi cu zi. Nu scrie nicăieri că ne pierdem mântuirea pentru un buletin nenorocit, ci scrie clar să nu primim semnul în mâna dreaptă sau în frunte – ce se întâmplă?”
  iti trimit un fragment din par Paisie Aghioritul
  :” Unul spune: “Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: “Eu voi primi pecetea pe frunte si-mi voi face si o cruce pe ea…” si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, cata vreme acestea sunt inselari. Un episcop mi-a spus: “Eu, langa semnatura voi face si o cruce. nu ma lepad de Hristos, ci, simplu, ma slujesc (folosesc)”. “In regula – ii spun – tu esti episcop si pui o cruce langa numele tau in virtutea calitatii ce o ai; altul este arhimandrit si pune si el, datorita rangului ce-l are, o cruce. Lumea ce va face?” Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: “Pecetea darului Sfantului Duh“. Vezi, unii ca acestia merg inainte cu o logica… Vor pune alaturi o cruce si totul e in regula. Si desi vedem ca Sfantul Apostol Petru s-a lepadat numai la exterior de Hristos, dar si asta a fost tot lepadare (Mt. 26, 69-75; Mc. 14, 66-72; Lc. 22, 54-62; In. 18, 16-18 si 25-27) acestia se leapada de pecetea cea sfanta a lui Hristos ce li s-a dat la Sfantul Botez, ca sa primeasca pecetea lui Antihrist, si spun ca au inlauntrul lor pe Hristos!”
  care va sa zica, asa cum sustinea si par Parvu sau par Valica, acceptarea documentelor cu cip , in care ai laolalta pecetea Duhului Sfant ( primita la botez, cand iti primesti numele) si pecetea satanei, echivaleaza cu lepadarea de Hristos.
  un alt fragment din par Pärvu:
  „Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credinţă. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu şi lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane! Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri, pentru că Sfinţii Apostoli ne spun clar „se cuvine să ascultăm de Dumnezeu mai mult decât de oameni”.

  si despre tacerea care vinde ortodoxia si tradeaza MAntuitorul:
  Tăcerea în faţa acestor pericole este o lepădare a noastră de adevăr. Pentru că ne înrobim şi ieşim din libertatea Adevărului. Adevărul ne face liberi , nu ne pune cip. Aceasta este dovada că societatea în care trăim este una a minciunii, potrivnică Evangheliei. Libertatea Evanghelie lui Hristos în faţa acestei lumi este un pericol terorist.

  Tăcerea noastră înseamnă sclavie şi îngroparea Ortodoxiei. Oamenii noştri de elită, prin tăcerea lor nu fac decât să construiască sicriul ortodoxiei pe care i-l pregăteşte stăpânirea acestei lumi.

  Cât pentru păstorii noştri duhovniceşti, atâta le spun: Oare sarea se va strica şi nu va mai săra?”” asadar, cred ca a trata superficial problema doc cu cip nu e o atitudine corespunzatoare unui crestin.

  cat despre lupta impotriva documentelor cu cip, exista cred solutii. una dintre ele:
  http://victor-roncea.blogspot.com/2009/11/o-noua-victorie-societatii-civile.html
  va mai recomand articolele scrise de par Valica .
  desi nu cred dupa umila si neavizata mea parere ca ar trebui opriti de la impartasanie posesorii de documente cu cip, cred ca ar trebui informati despre pericolul detinerii unor astfel de documente si mai cred ca trebuie sa incercam sa ne cerem dreptul de a avea documente fara cip. Doamne-ajuta!

  Am sustinut exact asta si eu: nu trebuiesc opriti de la Sfintele Taine cei care au un astfel de buletin. Nu sunt pro-cip, trebuia sa-ti dai seama de asta pana acum, dar nici nu am sa renunt la oportunitatile oferite de orasul de pe Somes, pentru a fi pe placul unora care sunt „mai catolici decat papa”. Doamne ajuta! Eufrosin

  • nici nu cred ca esti pro cip, pt ca te straduiesti sa fii un bun crestin, dar cred ca nu trebuie tratata problema cipului din acte prea superficial. daca mari duhovnici ortodocsi ne indeamna sa nu primim actele cu cip, eu, una asa voi incerca sa fac. fiecare face cum crede de cuvinta cand e vorba de manutirea personala. acum, ce sa zic, sper sa nu fiu mai catolica decat papa sau sa nu fiu deloc…cat despre oportunitati, stii mai bine daca poti renunta la ele sau nu . eu zic sa vorbesti cu un duhovnic sau chiar cu IPS Anania.

  • măi, danutza, am o părere destul de bună despre tine. iar acest comentariiu, afară de tenta de apostrofare a lui Eufrosin, este unul bun. spun bun pentur că sunt unele chestiuni care cam scârţâie:

   – „Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste desi am pune si o cruce.“ adică vrei să spui că crucea nu are putere atât de mare încât să protejeze pe cel/cea care o foloseşte?

   – „Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta:“. măi, eu ştiam, din cele auzite de la popă că pruncii sunt neprihăniţi, sunt curaţi şi aşa mai departe. ori, tu vii acum, citând acel mesaj, şi spui că pruncii sunt diavoleşti şi că abia după botez se curăţă de dracul…

   – acceptarea documentelor cu cip , in care ai laolalta pecetea Duhului Sfant ( primita la botez, cand iti primesti numele) si pecetea satanei, echivaleaza cu lepadarea de Hristos.

   – „acceptarea documentelor cu cip , in care ai laolalta pecetea Duhului Sfant ( primita la botez, cand iti primesti numele) si pecetea satanei, echivaleaza cu lepadarea de Hristos.“ iarăşi aceeaşi idee strâmbă, din punctul meu de vedere, că dracul e mai puternic decât Cristos.

   – „Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane!“ iarăşi, se propovăduieşte că dracul e mai puternic chiar decât Dumnezeu…

   – „ În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri“ ce legătură au nişte rahaturi de acte (cu care nu sunt de acord şi pe care le voi refuza la momentul respectiv) cu sufletul omului şi, mai ales, al copiilor acestuia/acesteia???

   din punctul meu de vedere, această tevatură cu ciparea oamenilor şi cu toate rahaturile de supraveghere nu au nicio legătură cu ceea ce simt oamenii în suflet şi cu cel la care se roagă aceştia. are de-a face doar cu privarea de libertate, cu care iese în lume fiecare om, indiferent de culoare, sex, locaţie geografică sau avuţie a părinţilor.

   trebuie luptat împotriva dorinţei ştim-noi-cui de re-aducere a lumii la epoca sclavagismului, însă nu trebuie să cădem în derizoriu.

   numai bine!

   • razvratit, multumesc pt parere ta buna. si eu te stiu de pe blogurile crestine si imi place ca esti, intra-devar, razvratit, adica nu accepti usor o parere cu care nu esti de acord ( nu inghiti, in limbaj oarecum de cartier, orice fara o filtrare atenta, ceea ce e f bine).
    nu sunt cuvintele mele acelea , ci sunt citate din par PAisie Aghioritul si par PArvu. cum nu indraznesc sa-i contrazic, eu sunt de acord cu parerea lor.
    nu, diavolul clar nu e mai puternic decat Hristos, asta ar fi culmea ereziei sa spuna cineva, cu atat mai mult asemenea sfinti parinti, doar ca nu are nici o legatura lumina cu intunericul, asa ca, de ce sa alaturam pecetea de la botez cu pecetea satanei ( care apare cand laserul scaneaza cipul si il citeste calculatorul.am citit o demonstratie facuta de un informatician in legatura cu asta, nu ma pricep eu la asa ceva).
    apoi, ar mai fi si faptul ca, prin acceptarea actelor cu cip, le usuram munca lor, atunci cand va fi cazul sa ne convinga sa ne cipam. deja au facut-o in usa si in alte tari. daca opunem rezistenta fata de biometrie, vor gasi metode , dar poate ca le stricam planurile si..va mai dura ceva. nu stiu, asta e parerea mea.
    oricum, eu ascult de marii duhovnici ortodocsi, care s-au nevoit atata in numele lui Hristos si care, sunt convinsa ca vorbesc insuflati de Duhul Sfant. Doamne-ajuta!

    • danutza, ştiu că nu sunt cuvintele tale, dar faptul că le pui ca citat, înseamnă că eşti de acord cu ele şi că te asocizi celor spuse de cei care le-au spus.
     cât despre a contrazice… nu este vorba despre a contrazice. aceasta este metoda celor care ne conduc de a opri disscuţiile dintre oameni. au băgat în mintea oamenilor că orice discuţie în contradictoriu este contrazicere şi nu este bună, nu duce nicăieri. toocmai că acest tip de discuţii duc la multe, foarte multe. (nu le voi înşira aici) apoi, şi ei sunt oameni şi sunt supuşi greşelii, aşa că nu trebuie să îi contrazici, poţi doar să le atragi atenţia. crezi că e greu să îi tragi de mânecă şi să le spui că aia sau ailaltă nu e cum trebuie? nu! asta e părerea mea. teamă le este doar celor slabi, care se ştiu cu musca pe căciulă sau care se ştiu inferiori. este adevărat că nu toţi avem inteligenţa (sau poţi spune iluminarea de la Dumnezeu, că nu mă supăr) necesară, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să deschizi gura.
     partea cu peceţile, mie mi se pare cusută cu aţă albă. e, probabil, tot un fel de „încercare“ popească de a vedea câţi ascultă de prostiile înşirate de ei. iar lumina are mare legătură cu întunericul, pentru că fără întuneric nu există lumină, acesta fiind şi motivul pentru care, din punctul meu de vedere, biserica a creat diavolul şi dracii, oamenii nefiind în stare să vadă lumina dacă nu au întuneric. oamenii nu pot înţelege binele dacă nu au rău. nu port vedea albul, dacă nu există negrul (griul şi alte culori, care provin tot din alb, deşi nu este culoare, la fel ca şi negrul)

     cât desppre actele cu cip-uri, şi alte îngrădiri ale libertăţilor noastre, suntem datori să luptăm împotriva lor, pentru că luptăm pent libertatea noastră. aşa cum mai spus, potrivit cărţilor voastre suntem făcuţi după chipul şi asemănarea Domnului (chiar şi femeile, ele fiind făcute dintr-un om liber, Adam). nu îmi aduc aminte să scrie undeva că Dumnezeu a fost pus în lanţuri, cipat sau urmărit şi la budă…

     numai bine!

 12. Eufrosine, zici tu aici ca „Una e să accepţi cipul în corpul tău şi cu totul altceva ca acesta să fie introdus în actele de care avem nevoie pentru traiul de zi cu zi. Nu scrie nicăieri că ne pierdem mântuirea pentru un buletin nenorocit, ci scrie clar să nu primim semnul în mâna dreaptă sau în frunte”
  Pai tu nu vezi ca astia ne iau treptat, prima data cipurile la animale care exista deja, apoi cipurile in actele de indentitate (buletin, carnet de conducere, pasaport, carte la banca, carte la biblioteca, etc.) Ce-o sa te faci cand aceste acte o sa fie inlocuite cu cipul implantat in mana? O sa renunti la acte, nu o sa-ti mai trimiti copiii la scoala, o sa renunti la contul din banca? Vezi, altii deja sau gandit la treaba asta din timp si i-au atitudine iar ceielalti in loc sa li se alature au inceput sa-i critice. Tu de partea cui esti?
  Doamne ajuta.

  Nu-mi chestiona apartenenta doar pentru ca nu ai citit atent: am spus clar, in corp nu voi primi asa ceva de bunavoie. In acte insa, daca 1 milion de semnaturi nu au facut nimic, ma identific cu Par. Andrew care a explicat foarte bine problema. Doamne ajuta! Eufrosin

 13. Iustin Parvu le cam sta in gat celor de la patriarhie. La fel si in teritoriu, prin episcopii si mitropolii, sunt destui cei care sunt contra ortodoxiei si a celor care mai slujesc neamul..

 14. Cred ca e o contradictie profunda aici : Daca toate astea se intampla , de ce se intampla si cine le poate opri ? Trebuie sa le oprim noi ? Trebuie sa se intample ? Trebuie sa facem voia noastra sau voia Domnului ? Care e voia Domnului , o putem noi sti ? Parca si Isus a spus , faca-se voia ta , Tata , dar mai repede !
  In Revelatii ni se arata ce se va intampla , niciodata nu ni se spune clar ca daca va veti impotrivi veti opri sa se intample toate acestea . Suntem doar avertizati , acesta este rostul Revelatiilor .( Imi pare rau , dar termenul anglo-saxon pentru Apocalipsa e mai uman si mai aproape de realitate , de aceea mi-am luat libertatea de a-l folosi ! )
  Voie buna !

 15. Ceea ce este scris sa se intample , se va intampla !

 16. Toate ca toate, dar si cu semnatura electronica?
  Ce au cu ea? Ca este „electronica”?

  Cand despre coduri de bare, sa nu uitam ca include cam toate produsele care se gasesc pe piata, carti, etc.

  Afisul chit ca nu e semnat, scrie in coltul dreapta sus „Sf. Manastire Petru Voda”.

  Si imediat dupa el, urmeaza o alta postare prin care se transfera in carca parintelui Iustin si enormitatea asta, pe care din pacate pentru batranetile sale si pozitia dumnealui in inima multora, o sustine.

  Manipulare sau altceva, e greu de spus, dar lucrurile sunt tragice..

 17. Foarte usor ii judecati .
  Au pus si explicatiile afisului care este numai pentru manastire :

  „Dupa cum este specificat chiar in partea de sus a afisului – Manastirea Petru Voda – cele scrise in afis fac parte din regulamentul interior al manastirii, aprobat de Parintele staret, Arhimandritul Justin Parvu, ca urmare a numarului mare de credinciosi care se prezentau la spovedanie si spuneau ca poseda acte cu cip. Se stie prea bine pozitia manastirii Petru Voda vis-a-vis de acest subiect si era de asteptat ca sa si puna in aplicare ceea ce a propovaduit de mai bine de un an de zile. Fiind doar un afis sumar, in care nu pot fi cuprinse toate aspectele, cu explicatii pe larg, s-a ajuns ca unele persoane sa aiba nelamuriri. Va amintim ca tot manastirea Petru Voda a editat cartea “DICTATURA BIOMETRICA” in care gasiti si argumentatii teologie, si civice, si medicale. I s-a adus la cunostiinta Parintelui Justin aceasta problema si urmeaza ca in cateva zile sa apara o explicare detaliata, cu argumente teologice si canonice, avand nadejdea ca in final sa fie clar pentru toata lumea.”

 18. Frate Eufrosin,
  Daca tot ai amintit de cei care tin stilul vechi si de schisma te provoc sa te documentezi mai bine in legatura cu evenimentele ce s-au petrecut la 1924 si in ce mod s-a impus noul calendar ( cu jandameria si cu preotii de stil nou in frunte)….mai multe detalii nu dau….documenteaza-te si mai vorbim. Doamne ajuta sa aflati adevarul adevarat.

  Sunt perfect documentat asupra subiectului si imi pare rau ca s-a intamplat ce s-a intamplat. Raul facut de schisma, e insa incomparabil mai mare decat cel al acceptarii noului calendar. – Eufrosin

 19. Doamne ajuta!
  Eufrosine ,iti aduc aminte niste amanunte:din iulie 2008 pana in toamna lui 2009 politistii britanici in numar de 36000 au fost cipati in mana la” cerere” daca nu, trebuiau sa isi dea demisia .Si eu sunt politist si de aceea te intreb care este diferenta dintre cipul din mana si buletinul cu cip RFID?Ori intr-un caz , ori in celalalt daca nu l-am luat ,tot ma dau afara din sistem, tot nu voi pute cumpara sau vinde .
  Sa presupunem ca parintele Paisie Aghioritul ,alti parinti din Rusia(a se vedea cartea Staretii),parintele Iustin, Parintele Arsenie Papacioc si altii…. nu au dreptate ,……..eu ca si crestin ortodox pot de acum sa dorm linistit si sa iau aceste acte? Nu iti dai seama ca discutam aici nu de un lucru oarecare ci de cea mai important lucru din viata noastra ,de mantuire? Acesti parinti ne vor numai binele dar noi nu mai suntem dispusi sa-i ascultam macar.Eu lucrez in comunicatii pe partea de radio si ceea ce parintii ne spuneau despre ce o sa intample si cum o sa fie eu le vad puse in practica de cel putin 5 ani.Daca as putea sa va spun , cata tehnologie este pusa in functiune pentru a pentru a ingradii libertatea noastra,v-ati ingrozii. Dar Hristos ne-a spus sa ne temem de cei care ne ucid sufleteste nu de cei care ne ucid trupeste.. Daca Dumnezeu ne-a dat constiinta ,ratiune si parinti care trag alarma, de ce sa nu fim cu luare aminte la ei si sa facem ce ne-au spus ei adica sa ne simplificam viata si sa fim cat mai aproape de Dumnezeu prin rugaciune. Daca ei gresesc, nu ne este afectata mantuirea……….Dar daca nu gresesc? Multi dintre noi in frunte cu mine suntem oameni trupesti si de aceea e bine sa sa nu ne pripim in a da raspunsuri sau interpretari crezand ca noi le stim pe toate, raspunsul nu il putem primii decat de la Hristos , de aceea noi suntem datori doar a intreba.
  Asta e parerea mea! Iertati!

  Diferenta e ca daca il iei de bunavoie oriunde in trupul tau, nu te mai mantuiesti, caci asa e scris in Apocalipsa. In buletin nu iti va periclita cipul acela mantuirea, caci nu are cum. Doamne ajuta! Eufrosin

  • Staretul Antonie care a avut vedenia despre sfirsitul lumii spune ca
   mintea omeneasca este vicleana si poate indreptati orice pacat.
   Intii indreptateste cipul in documente, apoi si in corp il va indreptati deoarece se departeaza harul lui Dumnezeu,

 20. Nu stiu ce sa zic. In Parintele Iustin am mare incredere si problema pot sa o pun si in felul urmator: daca cipurile biometrice sunt intr/adevar periculoase si eu le refuz, e in regula. Daca nu sunt asa periculoase si eu tot le refuz, iar e in regula. Dar daca sunt periculoase si le iau, am incurcat-o. Problema se complica foarte mult nu pentru ca lucrurile nu ar fi clare, ci pentru ca a nu accepta cipurile biometrice inseamna renuntarea la confortul cotidian, care ne-a intrat in sange. Pentru cine e singur situatia e putin mai usoara. Dar pentru cine are copii, e dramatica. Probabil cea mai buna solutie pt fiecare e sa se roage sa-l lumineze Dumnezeu ce sa faca. Grele timpuri!

 21. “Cei ce deţin acte personale cu cip (biometrice): buletin, paşaport, permis auto, card banca, carnet de sănătate, sau orice fel de acte/legitimatii de acest tip;
  – nu pot fi acceptaţi la impreuna slujire (indiferent de treapta ierarhică) clericii care deţin acte personale cu cip (biometrice);
  – cei ce nu vor să renunţe la aceste acte cu cip (biometrice) nu pot fi pomeniţi la Sf. Liturghie sau la alte slujbe religioase şi nu pot fi dezlegaţi de păcate la Spovedanie;
  – acelaşi lucru este valabil şi pentru cei ce utilizează semnătura electronică şi cu atât mai mult pentru implanturi cu cipuri sau însemnări cu cod de bare prin raze laser.”

  Chestia asta cu cipul nu-i chiar așa de complivată. Domnilor care aveți carduri și alte documente biometrice, folosiți-le cu toată încredințarea! Nu ăsta este pericolul! Cât privește, însă, implantul de cipuri la oameni (pe frunte sau pe mâna dreaptă, spune Biblia, pe orice parte a corpului, aș spune eu), sunt de părere că este dăunător și că acesta este, de fapt, „semnul fiarei” de care trebuie să ne ferim și să-l combatem cu fermitate. Atât.

 22. legat de documentele cu cip, eu urmez sfatul marilor nostri duhovnici si voi incerca sa nu le primesc. ca poate se exagereaza la man Petru Voda cu neacceptarea la impartasanie sau la slujba a celor care detin astfel de acte, vom vedea cine are dreptate. oricum, sa-l lasam pe Dumnezeu sa judece asta.
  stiti ce imi pare mie rau? ca a aparut inca un motiv de zazanie intre crestinii , sa zicem buni, care mai vedeau calea cea dreapta. dupa alte motive , cum ar fi calendarul sau solutii lumesti /solutii duhovnicesti, acum si asta….
  diavolul nu doarme, e clar si se bucura cand vede ca aruncam unii in altii cu pietre in loc sa fim de aceeasi parte a baricadei.

 23. hihihi .. pe mine mă distrează faza la care sa ajuns … până la urmă, cum s-ar spune, am ghicit bine …

  666 = orice card de credit …. de debit … buletin de identitate … cod de bare pe produsul X, CUMPARAT DE TINE ȘI NUMAI DE TINE … rfid-uri folosite la gestiunea modernă a mărfurilor, că la aia folosește deocamdată, faci rapid inventarul stocului de marfă, pe raftul X din supermarket câte cutii de lapte dorna ai? 5? te-ai înțeles cu producătorul pentru minim 7! mai pune 2!

  posibilitățile de urmărire, supraveghere în timp real, și stocare a informațiilor de genul ăsta sunt nelimitate … așa cum e normal oameni care nu au probleme să pună de-un mic atac terorist gen 9/11 împotriva propriei lor țări și a propriilor lor cetățeni au destule idei malefice cum pot fi folosite pentru a supraveghea, constrânge, distruge pe cei care nu joacă cum vor ei … la fel ca internetul ….

  însă toți creștinii speriați de idee uită esențialul … nu contează forma … doar fondul esența … 666 e simbolul diavolului și în contextul ăsta simbolul controlului absolut al vieții noastre de către diavol … prin marcarea și stampilarea noastră cu diverse numere, 666 poate fi și 1234 sau 5678, nu contează diavolul urmărește să ne controleze la fel cum marcăm și încercăm să controlăm și noi la rândul nostru o turmă de vite …

  concluzia logică ar fi că nu avem de ce să ne temem de ștampilare, nu avem cum scăpa de ea, ea e veche, antică, prima dată inventată în vremurile lui saul, fiul lui david, unul din primii împărați ai evreilor dacă țin bine minte … e deja scris în biblie … parcă atunci sa făcut primul recensământ al evreilor și domnului nu ia plăcut deloc ideea … timpurile moderne o face doar mai eficientă si ieftină … și mai globală …

  nu ștampilarea cu numărul 666 e problema, și nu împotriva ei trebuie dată lupta cea mare ci lupta cea mare se duce tot împotriva diavolului care odată cu acest nou instrument de control, urmărire și coerciție va avea ȘI MAI MULTĂ PUTERE ASUPRA NOASTRĂ … ai numărul 666 pe mână? de fapt îl ai în mână/buzunar și are forma unii card de credit/debit, dar totuși nu te supui diavolului și cântecului de sirenă al banului? încă trăiești normal și conform legilor morale ale bibliei? păi atunci de ce îți pui singur piedici și te legi la cap dacă nu te doare?

  numărul 666 nu are nici o putere asupra ta indiferent unde a reusit diavolul să ți-l pună, pe mână, pe fund, pe frunte, cât timp calea pe care mergi e tot calea adevărului … lasă-l pe scaraoschi să facă spume la gură urmăridu-ți în fiecare clipă viața și crăpând de ciudă că nu te poate abate de la calea adevărului … și fă-ți griji pentru ceilalți poate nu la fel de puternici ca tine ….

  așa că din punctul meu de vedere manifestul ăla în mod sigur nu vine din partea unui creștin adevărat … îni nici un caz din partea unui călugăr de mănăstire creștin ortodox care știe ce e aia să lupți cu ispita zi de zi …

  singurul lucru care trebuie făcut e să avertizăm ori de câte ori putem pe fiecare creștin ispitit de confortul obținut odată ce a fost ștampilat cu 666, că scopul ștampilei nu e numai de a avea el o viață mai ușoară ci și cel de al face să uite de adevăr … puțin câte puțin … cu ispita banului obținut din nimic și nemeritat, adică a cardului de credit, remember fiat money?, și plăcerea cărnii dacă se poate … cu forța dacă altfel nu se poate …

  la fel cum ne-a spus isus cristos să ne temem de ispite pentru că ne pot duce în păcat dar să nu ne ferim de ele, pentru că dacă le biruim vom fi mai puternici și mai plăcuți domnului … armata creștină nu fuge din calea dușmanului ci luptă cu arma adevărului împotriva întunericului și minciunii ….

  numărul 666 pus pe mâna și fruntea fiecărui om e doar o altă ispită, formă de sminteală, de control … nu mai are nici o putere asupra ta cât timp ești conștient de faptul că ți-a fost pusă pe mână sau pe frunte cu un scop ascuns nu numai cel declarat oficial … DACĂ O POȚI EVITA ȘI ȘTII CĂ EȘTI SLAB ÎNCEARCĂ SĂ SCAPI DE EA, CĂ TE POATE TRAGE PE CĂI GREȘITE DAR DACĂ TE SIMȚI DESTUL DE PUTERNIC CA CREȘTIN, NU AI DE CE SĂ TE TEMI DE ÎNCĂ UNA DIN NENUMĂRATELE ARME ALE DIAVOLULUI …

  • in sfarsit un om normal pe aici
   ma mir ca nu te-a cenzurat

   De ce as cenzura un om normal ? – Eufrosin

  • vai, cat de tare te insala satana. esti cumva secatnt sau de ce scrii IIsus Hristos cu litere mici si cu un singur i?
   nu mai porpovaduiti de la voi Biblia, nu o mai schimbati cum va place, ca nu aveti minte de la Duhul Sfant sa faceti asta. adica vi se dezvaluie voua si este inselat par Parvu? mi-e greu a crede. constat ca au aparut si niste erezii si discutia asta se transforma intr-o intalnire a martorilor lui iehova. cand veti citi despre acest subiect, cand veti fi luminati de Dumnezeu, dupa o viata inchinata LUi, atunci cred ca puteti combate spusele parintelui. cat despre a aaccepta pecetea ca sunt eu mai credincios decat toti…NU ati cititi Apocalipsa, e clar!

   • lol! îl scriu cu litere mici doar doar îl provoc să îmi dea un semn de viață, adică un șut în fund …

    ;-DDD

    și cruce uit de multe ori să fac când trec pe lângă o biserică … am viteza prea mare și oricum după ce am trecut de ea nu mai are rost să mă dau în spectacol și îmi fac o cruce mică cu limba pe cerul gurii … cred că e destul …

 24. EU SUNT DE ACORD CU PARINTELE IUSTIN!
  Cine ia actele cu cip nu se mai poate spovedi acolo. E un lucru bun asta. Inseamna ca a inceput cernerea. Doar nu credeti ca Ii spuneti voi „nimicurilor” Lui Dumnezeu ca aveti nevoie de actele alea. EXCLUS!
  Mie imi place comunicatul si e o raza de lumina. Cernerea a inceput si cu cat va trece timpul Duhul se va ridica. Inainte de sfarsit nu se mai coboara, iar Bisericile devin biserici. Niste pereti in care vor intra multime de oameni, care nu vor mai gasi mangaiere. Daca e scris in Biblie, trebuie sa se intample. Si exact asta se va intampla!

  Chestia cu interpretarea exacta, ca DOAR cel ce primeste semnul pe mana sau pe frunte nu se mantuieste, NU INSEAMNA NEAPARAT ca toti care nu primesc semnul obligatoriu se si mantuiesc. DECI MARE ATENTIE!!!
  Pot exista exceptii si chiar vor exista.
  Faptul ca primiti actele biometrice pentru ca bietii de voi aveti familii si va e greu, nu se trece usor cu vederea. Iar probabil ca unii din voi vor face de asa natura incat sa nu mai primeasca actele, sau se vor spovedi mai des, vor lasa mai mult la cutia milei samd… asta nu va iarta.
  Deveniti LIBELLI.
  Nu sunt convins ca intelegeti voi aceste lucruri, dar Dumnezeu nu a devenit mai permisiv intre timp.

  Iar tu Eufrosin, cum ai pus problema, e TOTAL GRESIT!
  Din acest moment eu n-o sa mai iau de bune articolele tale cu privire la ortodoxie caci incepi sa cazi, pentru ca faci compromisuri. Nu esti singurul cu familie.
  Poate ca nu te vei mantui si te vei duce in iad. E posibil sa fie si asa, si atunci cand vei cadea vei trage cel putin cativa cititori dupa tine. Nu EXISTA o garantie ca tu vei ajunge in Rai.
  La nivel de credinta pun mai multa incredere in ce spune Parintele Iustin decat tine. In fond Parintele nu are nick, are o adresa fizica exacta si este transparent.

  Acum eu nu vreau sa te acuz de ceva. Sau cumva sa spun ca ar trebui sa spui cine esti. E treaba ta. Dar tu esti anonim pe cand el nu e. FACTS!
  Problema e ca atunci cand tu spui aici ceva, scrii ceva, le imprimi si altora modul tau de gandire. Cumva transferi informatie in mintile altora. Prin cuvinte!
  Acum nu stiu ce „firewall”-uri si „antivirusi” au altii care sa le protejeze capul si sa discearna informatii bune de informatii false.
  Am zis, nu esti inca mantuit. Esti pacatos si ai pacate multe. Nu stiu cat de curat e modul tau de gandire. Aa, daca scrii despre telefoane ca stiu eu ce emisii au, e ok. Ca daca gresesti ceva in articol, sau umfli o informatie ca sa atragi atentia, nu e asa grav. Ca discuti pe o directie buna.
  Dar cand incepi sa vorbesti despre Dumnezeu… nu stiu ce sa zic! Poti sa ai o scapare si sa ii smintesti pe oameni. Ca poti avea o scapare si fara voia ta, nu ceva intentionat! Dar cand ii smintesti pe oameni, te si osandesti pe tine.

  Si am vazut, mandria iti da din ce in ce mai des tarcoale in ultimul timp.
  Deci atentie la neatentie, ramai in trezvie si lasa mandria.
  Ca ala care accepta sa se chinuie, pe el si familia lui, ca nu ia actele cu cip, in mod de marturisire, sta inaintea ta si locul tau e dupa el.

  Sa ma manance iadul pentru un buletin? N-as crede… Cand ai incercat sa rezolvi orice la primarie fara acte? Nici n-am cerut cuiva sa-mi fie ucenic la capitolul credinta, vreodata! Aici vii pentru informatii si mai ales pentru atitudine in slujba neamului. Pentru cele sufletesti ai un duhovnic, asa-i ? Eufrosin

  • @ Utu Florica
   desi nu-l „acuzi” pe Eufrosin de nimic ii reprosezi o gramada de chestii, ca un „bun crestin” ce esti. poate ca nici Eufrosin, nici eu si nici multi altii nu vom fi mantuiti,dar tu de ce esti asa de sigur ca te vei mantui doar pentru ca il asculti pe Parintele Iustin? asta nu suna a mandrie de sine? Parintele Paisie intotdeauna s-a cconsiderat un pacatos desi lumea il considera sfant. tu de unde ai atata siguranta in tine? chestia cu paiul si barna ! si inca ceva, mantuirea o acorda Dumnezeu, deci nu imparti tu de pe acum mantuirile. Slava Domnului ca vom fi judecati de El si nu de oameni.

  • eufrosine unde ti-e pravoslavnicia?
   au nu sti oare ca parvu ala e infailibil?
   ==========================================================

   Pana nu iti stabilizezi comentariile ca-de cat, nu te astepta sa ti le public.
   Incearca sa citesti Psatilrea zilnic si vino la noi la ortodocsi mai des, preferabil de tot! – Eufrosin

   • dacă ai știi puțin mai multă ortodoxie nu ai umbla cu cioara vopsită a infailibilității printre ortodocși … infailibil autodeclarat e papa de la roma și ăla e unul din motivele pentru care ortodocșii nu sunt catolici … pentru că la noi nici măcar mitropolitul nu e infailibil … și el poate greși și e datoria bisericii să îl ajute să se îndrepte dacă o ia pe căi greșite …

    la fel și cu orice preot sau călugăr … simplul fapt că e preot sau călugăr nu îl imunizează împotriva greșelii doar îi dă PUTERI ȘI HAR MAI MARE ca oamenilor obișnuiți …. pe lângă HAR dumnezeiesc mai primește ca bonus și iubirea veșnică a lui scaraoschi care se nevoieșțe mult mai mult să îl doboare și să îl tragă în păcat … pentru că nuiașa un preot căzut, bețiv, hoț, mincinos, de ce nu bulagiu sau pedofil va trage după el multime de credincioși și va îndepărta de biserică mulți creștini … ce religie adevărată e aia cu preoți hoți, mincinoși, bulangii și pedofili …. și care se pretinde și infailibil!

    ;-D

    în ortodoxie adevărul nu e monopolul preoților sau al bisericii … poate fi o armă mortală împotriva întunericului spus din gura oricărui creștin … în biserică suntem egali, iar preoția nu e un premiu sau un cadou, sursă de bani făcuți usor, ci o povară pusă pe umerii celor care au HAR DUMNEZEIESC ….

  • amice, eşti deplasat. sau ai impresia că Dumnezeu îţi spune ţie pe cine mântuieşte şi pe cine nu?…

   iar cine se sminteşte (ce cuvânt korekt politik aţi mai inventat pentru a vă ascunde slăbiciunile şi poftele) din cauza unor cuvinte sau imagini, păi ar face bine să se roage mai des. eventual, în fiecare oră. şi ar face bine să arunce vina asupra propriei persoane şi nu asupra celui/celei care îţi spun sau arată ceva.

   fiţi mai drepţi moraliceşte şi nu vă plângeţi ca babele prin piaţă…

 25. Nu se mai poate spovedi la Petru Voda?
  Asta e buna, parca nu mai sunt alte zeci si sute de manstiri, preoti, etc.

  Ca n-au aceia har pentru ca asa zice par. Iustin?
  Dar ce, parintele Iustin tine loc de Sinod Ortodox, Episcop, etc?

  Sunt actele astea semnul fiarei? Vad ca nimeni nu are curajul sa spuna ca ar fi.

  Daca nu sunt, si sunt „precursori” cum ziceti voi, la fel de bine este „precursor” si actualul buletin, inclusiv ala comunist tip „carnetel”.

  Si care va sa zica de unde interpretarea ca a accepta un astfel de „precursor” inseamna pierdearea harului?
  In Apocalipsa nu e asa ceva.
  In Traditia ortodoxa nu este nici urma de o poveste cu „precursori” care duc pierderea harului.

  Atunci de unde a aparut basmul asta? Ca nu cred ca mai este vreo manastire in toata ortodoxia (desi poate cu inca 1-2 exceptii de pe la noi) cu astfel de reguli.
  Cand despre astfel de invataturi, ce sa mai vorbim..

  Chiar nu vedeti ca lucrurile au luat-o razna si n-au nici o legatura cu ortodoxia?

  Exista sanse ca manastire Petru Voda sa devina un soi de al doilea Maglavit (in cel mai fericit caz). Pacat de cei care i-au calcat pragul cu o oarecare evlavie pentru ca se pare ca pana la urma se vor alege doar cu sminteala.

  Asta daca vor mai fi multi care ii vor calca pragul, in conditia noilor reguli, banuiesc ca efectul va fi total opus celui scontat.

 26. Acum au dat navala ereticii si ateii-am voie sa-i numesc asa?…incorect politic in bigotismul meu funciar- si elucubreaza vartos justificand inclusiv pecetluirea finala..
  Buon…

  -@totedati said: nu stampilarea cu numarul 666 e problema si nu impotriva ei trebuie data lupta cea mare…
  numarul666 pus pe mana si fruntea fiecarui om e doar o alta ispita. forma de sminteala si control…nu mai are nici o putere asupra ta cat timp esti constient de faptul ca ti a fost pusa pe mana sau pe frunte cu un scop ascuns…nu ai de ce sa te temi….WOW!
  @totedati/ pe mantuirea ta ?… Avvo Alin esti de acord?

  APOC13: 16,17.
  -Si ea ii sileste pe cei mici si pe cei mari si pe cei slobozi si pe cei robi ca sa si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numarul fiarei sau numarul numelui ei.

  APOC 14:9,10,11
  Si cel deal treilea inger a venit dupa ei strigand cu glas puternic: Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul pe mana lui sau pe frunte
  Va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat in potirul maniei Sale si se va chinui in foc si pucioasa inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.

  Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor.
  Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si ORICINE PRIMESTE SEMNUL EI

  Sf Parinti si toata Predania este clara in privinta asta. Nu incape loc de interpretari”metaforice” si justificari lumesti unele puerile.

  • „Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numarul fiarei sau numarul numelui ei.”

   mai citește o dată ce scrie acolo … fiara care va veghea ca să nu poți vinde sau cumpăra decât acceptând pecetea satanei VEI FI TU ÎNSUȚI! va veni o vreme în care lumea va fi atât de stricată încât regulile egoiste ale economiei mercantiliste în care vinzi și cumperi doar funcție de propriul interes pur economic, regulat și controlat de o monedă tip curpapir=fiat money va fi atât de completă încât nu vei face copii decât dacă vei fi plătit pentru asta, nu-ți vei iubi nevasta noaptea decât dacă vei avea dimineața în cont o balanță pozitivă … samd …

   semnul diavolului, 666, va fi ca o pecete pus pe fiecare gând al tău, fiecare gest, fiecare respirație o vei face doar pentru a câștiga cât mai mulți bani …. aia înseamnă să primești pecetea satanei pe mână și pe frunte … să uiți de dumnezeu complet … toată viața ta va fi regulată nonstop de un biet număr … 666 … 888 … 9999 … adică cantitatea de curpapir din cont …

   cei care vor reuși să trăiască evitând capcana mortală a banilor, a unei vieți dusă exclusiv pentru a crește mormanul de bani din cont, de mașini de lux, de case, de diamante samd își pot tatua numărul 666 unde vor ei, pe fiecare bucă dacă e la modă, că la venirea apocalipsei nu au de ce să se teamă …

   așa că păzește-ți sufletul cu toată puterea că sunt multe căile care duc spre iad … nu uita nici o clipă că pe lângă propriile eforturi mai e cineva tot timpul lângă tine, ca să îți dea de mâncare când nu MAI AI NICI UN BAN și ți-e foame …

  • „Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor.
   Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si ORICINE PRIMESTE SEMNUL EI”

   fumul deja e destul de gros … deschide doar teveul si o să vezi cum se chinuie și cum nu au odihnă o grămadă de fericiți bogătani plini de bani …. schimbă nevestele ca batistele …. unul din avantajele globarizării … lipsa lor de odihnă e tot mai evidentă, mai ușor de văzut …

   ;-DDD

 27. Toata tarasenia a fost pusa la cale pt. a-l discredita pe parintele Justin Parvu. El nu va opri niciodata pe cineva sa se spovedeasca. Terminati cu prostiile.
  Nu exista om nascut din femeie pe fata pamantului care sa decida mantuirea cuiva, care sa dea verdicte despre salvarea sau pieirea sufletului vreunui om, caci se stie ca aceasta putere doar Dumnezeu o are. Cine ii dadea vreo sansa de mantuire talharului de pe cruce? Cine stie ce sansa are cel cu acte biometrice, cine macar se poate hazarda sa spuna ca cel ce are cip implantat nu se mantuie?
  Sunt o gramada de „ortodocsi” despre care ma intreb daca sunt crestini, care arunca cu anateme in stanga si in dreapta si intretin haosul si deznadejdea facand jocul sistemului. N-ai acte si stai la tara? Foarte bine,bucura-te, dar stai de veghe ca vor ajunge si acolo. Altii le-au primit? Intristeaza-te pt.ei si roaga-te pt. mantuirea lor, nu te grabi sa le pecetluiesti tu soarta.
  Au nu va amintiti:„Multumesc tie, Dumnezeule, ca nu sunt ca ceilalti oameni, rapitori, nedrepti, desfranati, sau ca si acest vames”? Eu sunt un vrednic FARISEU.

  Ai insumat foarte bine situatia! – Eufrosin

  • Mai mult, au incercat sa atraga / sa implice in rebeliunea lor si Manastirea Bistrita.
   Cititi comentariile de la „talcuire”

 28. Cârtiţele infiltrate în Măn. P. Vodă au dat acel comunicat, ca să smintească credincioşii !

 29. Cei de la Petru Voda au devenit proverbiali si este, din pacate, singurul lucru cu care se pot lauda.

  Se mai pot lauda si cu altele, intre care aceasta: http://www.sendspace.com/file/wbxlh4 Da, au un centru de ingrijire si crestere a orfanilor, cu scoala, spital si tot ce le trebuie copiilor. Eufrosin

  • Sigur, dar cu acestea nu te „lauzi”.

  • Si se mai pot „lauda” si cu o casa de batrani,iar familiilor nevoiase,care temporar nu isi pot ingriji si intretine copiii,le dau o mana de ajutor,primind acesti copilasi si oferindu-le tot sprijinul necesar. Dumnezeu sa-i apere si a-i binecuvinteze,iar pe noi sa ne lumineze si sa ne miluiasca!

 30. Da, centru intretinut probabil cu contributiile celor care, acum daca ar fi sa se ia dupa afisele de la PV si „talmacirile” „apologeticum” ar trebui sa traiasca undeva pe langa groapa de gunoi a orasului, ca nu cumva sa comita pacatul capital de a adera in vreo forma sau alta la „etapele intermediare ale pecetluirii”.

  Si mai ziceau unii ca in ortodoxie nu exista inovatie..

  • da-ți cezarului tributul cuvenit și între timp nu uitați de dumnezeu care e mai mare decât el …

   adevărul e etern și neschimbător … identic cu el însuși indiferent de trecerea a 100 sau 1000 de ani … și da, poate fi spus într-o mie de feluri că de-aia nea înzestrat dumnezeu cu judecată, rațiune și simțire, adică inimă, ca să putem vedea adevărul și să îl putem transmite/tălmăci altora fiecare după puterile lui …

   credința ortodoxă e formată din vechiul testament scris acum mii de ani … noul testament … scris mai recent … și grămadă de scrieri patristice care se întind până în zilele noastre …

   „inovația” în ortodoxie nu se va opri niciodată … e cea care o face puternică … ȘI VIE ….

 31. Pentru ce va-nversunati atat de tare impotriva manastirii de la Petru Voda? Acolo este o manastire nu o biserica de cartier, de Ferentari, e firesc sa aibe anumite reguli mai stricte, de tinuta vestimentara, de comportament, s.a.m.d. pentru vizitatori, mergand pana la refuzarea acelora care au acceptat cipul biometric.
  Daca nu va place la manastire duceti-va la popa care va canta manele si va spune tot ce va place sa auziti.
  Acceptand cipul biometric ajuti la infaptuirea lucrarii fiarei chiar daca nu este acesta insemnarea finala. Pe aceste cipuri isi construieste imperiul malefic si toti cei care le primesc pun prin acest gest cate o piatra la temelia acestei odioase constructii. Trebuie sa fiti constienti de un lucru: cu propriile voastre bunuri materiale veti fi santajati sa primiti aceasta insemnare si slabiciunea fata de aceste bunuri va va fi fatala. MERITA? Fiecare va decide pentru sine.
  Va fi prea tarziu sa tai latul cand deja s-a strans in jurul gatului tau si vei avea si mainile legate. Taie-l cat timp poti s-o faci.
  Frate eufrosin, grele „lanturi” ti-ai faurit in lumea vestului si grea cruce ti-ai facut, cu sacrificii, nu ma-ndoiesc. Ma voi ruga pentru tine si familia ta se le puteti tara pana la capat dar cu un asemenea bagaj va va fi foarte greu. Sper ca la timpul potrivit va veti da seama.

  Tu chiar crezi ca habar n-am de ce ne inconjoara ? Eufrosin

  • Sincer sa fiu, incepusem sa-mi fac griji :-), dar m-ai linistit.
   In vremurile pe care le traim -mai ales pentru altii trebuie s-o spun- este foarte important sa ne conturam cat mai clar si cat mai ferm granitele fiintei noastre fata de lumea materiala (cea artificiala) care ne inconjoara. Cu cat ne putem elibera mai usor de toate acestea cu atat vom fi mai liberi. Trebuie sa reconsideram legatura dintre noi si lucruri sau alte valori materiale. Daca „pansamentul” se lipeste prea tare de „rana” o rana mult mai mare va provoca smulgerea acestuia. Ma refer evident la deposedarea omului de bunurile sale care va fi negresit (dupa cum a fost de fiecare data in istorie) una violenta doar ca de data aceasta se va face prin parghii „legale”. Deocamdata trebuie sa ne opunem din rasputeri acestui lat care se strange sistematic in jurul grumazului poporului dar trebuie sa fim in orice moment pregatiti pentru mai rau.
   Putine valori materiale ne vor mai fi de folos in vremurile insemnarii. Poate doar aurul va mai continua un timp sa fie neoficial o moneda alternativa, divizat in unitati de valoare mai mici dar acesta va fi o tinta permanenta pentru pradatori, sau pentru „turnatori” cu atat mai mult atunci.

  • @agerstress,
   „Fiecare va decide pentru sine.” Ai mare dreptate! Si sper sa nu masori cu 2 masuri la cantar.
   Nu vorbea nimeni de manelizarea manastirilor , ci de instituirea unor reguli care afecteaza credinciosul ce intra in manastire. Nu este voie ca sa opresti A PRIORI de la spovedanie! Dupa ce vorbesti cu credinciosul, nu formal, ci asa cum trebuie, poti decide, ca si monah, ce este bine pentru credincios. Despre ce reguli vorbesti tu? Duhovnicesti sau lumesti?

   • Nu inteleg ce vrei sa spui cu acel cantar. Cred ca ai o mica obsesie in chestia asta cu cantarul. Eu nu sunt vanzator la aprozar si nici judecator nu sunt daca te gandeai cumva la sensul figurativ.
    Hai sa-ti prezint si altfel problema cipului: la cata patima au facut unii in favoarea acestuia a devenit un veritabil idol modern, electrionic. ESTE BINE SA INTRI IN MANASTIRE CU IDOLUL IN BUZUNAR? Adica vii la spovedanie inchinandu-te la „cuceririle tehnicii”? Dar ma rog, poate asta e o chestiune secundara… ce-ti spune cantarul?

 32. @agerstress
  „mergand pana la refuzarea acelora care au acceptat cipul biometric”. Pai asta e problema, ca iese complet din cadrul unui regulament de ordine interioara, aceasta este o decizie de competenta sinodala. Citeste catehismul.

 33. @D.A.,
  Pentru manastirea Petru Voda are o semnificatie deosebita deoarece aceasta manastire este practic singura entitate ortodoxa coerenta care a pornit un razboi deschis impotriva insemnarii biometrice.
  Intr-adevar, este o masura exagerata d.p.d.v. dogmatic dar este menita sa trezeasca pe multi la crunta realitate. In plus, va exista oricand in tara asta un lacas de cult deschis si pentru ultimul pacatos. Daca i se inchide o usa dintr-un motiv sau altul, o alta i se va deschide altundeva dar fara pocainta degeaba-i trece pragul.
  Oricum, probabil ca se va reveni asupra acestei decizii dupa un anumit timp.
  Totusi, problema inregimentarii electronice este deosebit de grava cu consecinte dezastruoase pe termen foarte scurt. Pasul care se va face de la aceasta inregimentare a populatiei pana la insemnarea cu semnul fiarei va fi fulgerator de rapid. Trebuie sa devina cat mai multi oameni constienti de acest lucru. NU E O GLUMA!

 34. Agerstres,

  faci confuzii grave, ceea ce pare a fi un regulament de ordine interioara de fapt a se vrea invatatura universal valabila pentru toata ortodoxia, a se vedea si atacul ‘apologetilor’ asupra parinteoui Calistrat Chifan care nu vrea sa fie ecoul al dogmelor petruvodiste referitoare la cipusoare.

  Atacul la adresa dumnealui de fapt este atacul la adresa oricui om de bun simt, care nu vrea sa inghita povestile si argumentele subtiri a celor care se ascund in spatele par. Iustin pentru a impinge pe altii la gesturi deplasate cu promisiunea unor virtuti inchipuite.

  Si stai matale linistit ca nu e manatirea Petru Voda ultima reduta a crestinismul ortodox din romania, restul preotilor fiind ba manelisti, ba homosexuali sau mai stiu eu ce incearca sa ne convinga massmedia cu care matele se pare ca ai interese comune.

  Si nu te mai crede atat de important, ca lucrarea diavolului nu e impiedicata cu nimic de faptul daca ai sau nu buletin, cu sau fara cip, daca ai sau nu CNP, daca stai in casa sau in strada, etc. ci de pacatele tale si a tuturor din jur.

  Dar se pare ca suntem prea obositi sa mai luptam cu pacatul, ba mai mult chiar refuzam sa-l mai vedem si inlocuim renuntarea la pacat cu virtuti inchipuite.

  Vrei matale sa intarzii Apocalipsa?
  Convinge matale femeile romane sa se lase de avorturi si desfranare, barbatii de betii si curvii, hotii, etc.
  Cam greu nu?

  Atunci e mai usor sa le spunem povesti cu „666” care se ascunde in cipusoare care au microfoane si conexiune prin satelit si paraste la centru cand/cum se cearta Gheorghe cu nevasta si de cate ori vine beat acasa.

  Afla ca pe pacatele matale si a celor din tara asta si din intreaga lume se cladeste puterea diavolului, nu pe cipusoare si alte prostii ca si cand tu si ceilalti ati fi monumente de inocenta pe care diavolul nu mai stie cum sa le doboare decat strecurandu-va un invizibil „666” in buzunar.

  In ceea ce priveste bunurile materiale, nu sa ai este rau, ci sa te lipesti de ceea ce ai, si Slava Domnului avem si alte exercitii spirituale pentru asta, avem postul, avem rugaciunea, nu trebuie sa devenim saraci lipiti de buna voie si sa ne lasam copii sa moara de foame cum vor unii.

  Cine nu are alte responsabilitati si vrea calea asta, nu are decat sa se calugareasca, dar daca s-a calugarit, sa nu-i vorbeasca de rau pe cei din lume si sa-si vada de pacatele lor pe care sigur inca le mai au si nu putine si deloc usoare daca isi permit sa osandeasca pe altii.

  Tinta reala in toata afacerea asta incep sa cred ca nu sunt „cipusoarele” ci discreditarea parintelui Iustin, a miscarii de canonizare a sfintilor din inchisori, si daca se poate a unei parti cat mai mari din ortodoxie (daca miscarea le-ar reusi) astfel incat sa para ca ortodoxia este absurda, retrogata, anti-occidentala, panicarda, etc.

  Din punctul meu de vedere, consider atacul la adresa ortodoxiei unul deja esuat, in ceea ce priveste parintele Iustin, din pacate a cam reusit si desi toata lumea se fereste sa o spuna, prestigiul dumnealui are si va avea de suferint enorm.

  Asa cum a mai spus-o cineva in alta parte, asistam cred la etapa a doua a reeducarii, dupa cea esuata din inchisori, profitandu-se de batranetile si slabiciunile dumnealui.

  Si asa cum a mai spus-o un parinte, daca avem totusi evlavie pentru parintele Iustin, ar trebui scos cu forta daca e nevoie din manile acelor nemernici si ajutat sa-si vina in fire..

  • Daca ar fi fost nevoie sa-mi „iau apararea” nici macar nu m-as fi ostenit sa-ti raspund. S-ar fi gasit vreun Pilat sa rezolve problema ca sunt destui si astazi.
   Spui undeva urmatoarele:
   „Si nu te mai crede atat de important, ca lucrarea diavolului nu e impiedicata cu nimic…. ”
   Daca iau eu fraza asta asa separat nu pot arata lumii cu asta din ce tabara faci parte? Stai linistit, eu nu ma consider important dar diavolul tau cu toata lucrarea lui va ajunge in focul gheenei negresit.
   Cat despre unii caldicei ar trebui sa stii ca in butoiul caldicel se oteteste (sau chiar imputeste) vinul. Nu nominalizez persoane, spun doar principiul. S-o gasi cineva sa vina cu cantarul.

   Sa inteleg ca ai abandonat deja lupta cu pacatul?
   La situatia Romaniei sau a lumii o fi contribuit si pacatele mele dar in loc de cainta ce propui? Streangul lui Iuda? Sau cipul lui antihrist?

   Cu credinta, pocainta si rugaciune catre Dumnezeu Apocalipsa poate fi amanata. Pe femei cine ar trebui sa le convinga sa renunte la avorturi? Am incercat si eu sa conving cateva dar nu la mine vin ele sa se spovedeasca si nici nu am asemenea datorie sau atributiuni ci din pacate la acei popi „manelisti” (se-ntelege sper, ca nu vreau sa spun prin asta „cantatori de ciaca-laca” ci gadilatori la ureche care spun omului ceea ce este dupa poftele omului ca doar omul baga mana-n buzunar…), caldicei si confortabili cu totii. Macar de-ar mai fi cate unul cu indrazneala impotriva pacatului precum Ioan Botezatorul de pilda fata de pacatosenia lui Irod. A fost Parintele Arsenie Boca, am vazut asemenea buna indrazneala la Parintele Amfilohie Branza, la Parintele Iustin, la Monahul Filoteu si poate ca mai sunt si altii dar inca prea tacuti.

   Parintele Iustin a mai fost odata scos cu forta din Biserica Lui Dumnezeu. Faci cumva parte din acea categorie de „oameni de bine” care au mai facut candva asa ceva?

 35. Comunicat al Parintelui Justin cu privire la problema actelor cu cip – 13 iulie 2010

  sursa:http://www.petruvoda.ro/

  In urma controverselor si nelamuririlor legate de problema introducerii actelor electronice in Romania si pozitia crestinilor fata de ele, ne simtim indatorati sa facem urmatoarele precizari, care vizeaza strict pozitia manastirii Petru Voda.

  1. Cipul din actele biometrice nu este pecetea finala, ci unul din pasii premergatori acesteia.
  2. Cei care nu se opun implementarii actelor de identitate electronice si nu vad un pericol in acceptarea lor, trebuie sa fie constienti ca savarsesc un pacat impotriva evidentei Apocalipsei[1] si se fac partasi, mai mult sau mai putin, acestui sistem care incepe sa semene din ce in ce mai mult cu fiara apocaliptica[2].
  3. Dupa cum ne invata Sfanta Scriptura si Sfintele Canoane, avem datoria de a primi pe oricine vine la spovedanie cu duh umilit si dorinta de indreptare. Asadar nu excludem pocainta si indreptarea celor ce au acceptat actele cu cip.
  4. Daca penitentul nu renunta la actele cu cip, dupa ce a fost mai inainte duhovniceste catehizat si mustrat, noi, manastirea Petru Voda, nu ne putem asuma ca acesta sa fie dezlegat la spovedanie, decat daca renunta la aceste acte si accepta canonul de indreptare[3].
  5. In privinta acelei inregistrari video postate pe internet, in care cineva intreaba cum sa procedeze cu sotia care are un act cu cip, tinem sa facem precizarea ca acea inregistrare nu trebuia facuta publica, deoarece era un sfat personal, menit sa castige pocainta si trezirea constiintei penitentului, si nu reprezinta un sfat general valabil. Epitimia pentru pacate difera de la fiecare individ in parte. Chiar daca la inceput se face afirmatia, aparent grava, ca sotul sa isi paraseasca sotia, totusi se revine cu precizarea ca sotia sa fie adusa spre catehizare si spovedanie. Un duhovnic iscusit acorda canonul si mustrarea in functie de starea sufleteasca a fiecaruia. Pentru acel suflet era poate necesara o astfel de mustrare. Asadar, mustrarea si canonul celui ce primeste acte cu cip, se face particular, dupa cum hotaraste duhovnicul si in functie de situatie.
  6. Precizam iarasi ca prin aceasta pozitie a noastra nu intentionam sa facem nici un fel de scindare in Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca, ci cerem sa ni se dea voie sa purtam mai departe lucrarea Duhului celui ce a spus candva: “Iata si securea zace la radacina pomilor; deci tot pomul care nu face roada buna se taie si in foc se arunca.” (Mt. 3:10) si sa ne temem de mustrarea Celui ce a spus “fata cerului stiti sa o socotiti; iar semnele vremilor nu puteti” (Mt. 16:3). Chiar daca nu mai este intre noi un Sfant Apostol Pavel, nu mai avem un dumnezeiesc ierarh ca Vasilie cel Mare, ca Grigorie Palama, sau ca Ioan Maximovici, si pentru aceea si situatia este cu atat mai greu de judecat, avem incredere insa ca bunul Dumnezeu va pazi turma Sa si ca Pastorul cel Bun cunoaste oile Sale si ele Il cunosc pe El si asculta glasul Lui (Ioan 10:14).

  Arhimandrit Justin Parvu,
  staret al Manastirii Petru Voda

  [1] 1 Thessaloniceni 5:20.

  [2] Nu putem, de asemenea, sa trecem cu vederea prorociile Sfintilor, mai vechi sau mai noi, care pun egal intre lucrarile fiarei apocaliptice si masurile antihristice si antiumane ale statului global contemporan.

  [3] Nu putem dezlega unele pacate, iar pe altele nu.

 36. Mesaj al parintelui Mihai Valica:

  Afisele smintitoare de la Petru Voda au fost date jos

  Doamne, ajuta!

  Intrucat s-a inteles exagerarea afiselor smintitoare de la Petru Voda, legate de actele biometrice si la porunca Parintelui Justin au fost date jos, doresc sa fac cateva precizari pentru duhovnicii care spovedesc persoane care cu stiinta sau nestiinta au primit documentele biometrice.

  Principiul iconomiei trebuie sa primeze si dragostea fata de penitent sa fie temelia Spovedaniei. Se cere ravna fata de Hristos si invatatura Bisercii, dar cu pricepere si multa intelepciune, pentru a nu face rana si mai adanca.

  Taina Spovedaniei reprezinta “Tribunalul iertarii” si nu al condamnarii si de aceea trebuie sa dam solutii de vindecare si nu sentinte de condamnare si de excludere fata de penitent.

  Pastorii duhovnicesti daca au multa dragoste fata de penitent vor fi inspirati si indrumati de Duhul Sfant. Altfel vor lucra doar condusi de propriile pareri, fixatii teologice si inversunari personale si se vor substitui astfel, dreptatii si bunatatii lui Dumnezeu.

  Deci sa exercitam Sf. Taina a Spovedaniei ca mijlocitori si impreuna lucratori cu Hristos si Duhul Sfant si nu in locul lui Hristos si a Sf. Duh.

  Cei care nu sunt duhovnici sau pastori sufletesti, in cazul de fata, li se potrivesc cuvintele Sf. Parinti: daca esti oaie nu te pune in locul pastorului! Daca te faci pastor oaie fiind, talibanizezi si transformi Biserica in inchizitie morala si nu o lasi sa fie Spital Duhovnicesc si mijloc de indumnezeiere.

  Daca veti considera oportun mica mea interventie o puteti posta pe net. La fel si micul comentariu atasat.

  Cu dragoste frateasca in Hristos Domnul si Mantuitorul nostru,

  pr. Mihai Valica

  sursa:
  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2010/07/12/raspunsuri-de-mare-folos-si-de-stringenta-actualitate-de-la-doi-parinti-din-man-putna-sa-avem-o-atitudine-echilibrata-duhovniceasca-sa-luptam-fara-extremisme-exagerari-si-teribilisme-e-nevoie/comment-page-1/#comment-12243

  E imbucuratoare stirea aceasta, multumesc! Eufrosin

 37. alin,
  ramane cum am stabilit acu un an.

 38. In urma dezbaterilor referitoare la actele cu cip, Parintele Justin Parvu a solicitat Pr. prof. Mihai Valica o analiza teologica a acestei probleme. Mai jos avem raspunsul parintelui Mihai Valica.

  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/07/15/pr-dr-mihai-valica-precizari-teologie-despre-actele-biometrice-in-contextul-sfintei-spovedanii/

 39. Nu,cei care au primit actele cu cip,nu s-au lepadat de Hristos dar au spus DA insemnarii.Daca toti crestinii(aia 98%)am fi iesit in strada refuzand actele cu cip,poate se mai gandeau guvernantii.Se pare ca Romania e prima la toate relele in frunte cu guvernul,si ce e mai trist ,in frunte cu capii Bisericii.Patriarhia trebuia sa ia o pozitie ferma impotriva cipurilor,sa fie exemplu de vietuire pentru mireni.Dar ti-ai gasit…cum sa renunti la cele lumesti in care cei mari ai BOR sunt bagati pana in gat.Si cum sa vin eu,un „neica nimeni”sa vorbesc impotriva cipurilor de orice fel? Pai vor intreba cu ce drept vorbesc eu ,sau voi,impotriva cipurilor…Sa vedem care va fi acela care va asculta de glasul meu si nu va primi insemnarea…

 40. Deci, Eufrosin, ai aflat cine a dat comunicatul si cu ce scop?

  S-a lamurit intre timp: afisul a fost retras din motive evidente. Eufrosin

 41. Complimente fratelui „agerstres”si multumiri! Iar cu acest Comunicat al PARINTELUI,cred ca totul este lamurit,deci,NU MAI INCAPE DISCUTIE! Daca cineva pune la indoiala spusele Parintele Justin,cred ca s-a ajuns prea departe…nu poate fi vorba decat de rea-credinta…Doamne ajuta!

 42. Vorbeste lumea..vorbe.
  Lucruri lumesti.Si pasapoartele,si chip-urile aferente.Totul merge inainte cum trebuie sa mearga.Sau inca nu v-ati dat seama?
  Da-ti-mi un punct de sprijin si…ar fi spus unul.Si ce?Sint atitea gauri negre,cica.Ar fi fost tocmai bune de puncte de sprijin.Dar nu a stiut omul de ele atunci.
  Aaaa,era sa uit,chiar ‘socializarea’ asta a noastra (unii se uita la meci) si utilizarea computer-ului ce este?Ne descarcam sau ne incarcam,eu nu prea ma pricep,in vacante mergeam la tara.
  Vorbesc si eu vorbe.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: