De acord cu Gitenstein !


Iată-mă pus în situaţia în care trebuie să îmi trec peste mândria de român şi să fiu de acord cu Marc Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti, care a spus două lucruri importante, care guvernanţilor noştri, le-au trecut peste cap:

1. Într-o recesiune, nu ridici taxele niciodată. Asta se face atunci când treburile merg relativ bine, dacă chiar vrei să le strici. Mărirea de mâine a TVA-ului, este abuzivă, ilegală, ne-avenită şi ucigaş de prostească în aceste condiţiii. Activitatea economică şi-aşa deficitară, va suferi încă mai mult de-acum înainte şi nici o acţiune de represiune a guvernului nu va putea elimina frauda economică care va exploda ca urmare a creşterii cu 5% a TVA-ului.  Românul e inventiv…

2 Guvernul trebuie să creeze condiţiile pentru ca absolvenţii români de facultate (şi nu numai, zic eu), să nu mai caute să-şi părăsească ţara cu orice chip. Ăştia parcă fac tot ce pot pentru a încuraja tineretul să plece. Cred şi eu: bani trimişi în ţară contribuie la o economie muribundă şi uşurează mult presiunea asupra lor pentru a face ce trebuie. Poate pensionarii….

Domnu’ Gitenstein, well said, toată stima!

Îmi amintesc cum agenţi fiscali ai statului New York, au fost fotografiaţi în parcarea unui mare mall din New Jersey, notând numerele maşinilor înmatriculate în NY, parcate acolo. Motivul ? New yorkezii luau cu asalt magazinele din New Jersey, pentru a-şi face cumpărăturile acolo unde nu existau taxe de vânzare pe haine, produse de hârtie şi mâncare. Ce scandal a mai ieşit… S-au dat bătuţi.

În fine, dacă guvernul are nesimţirea să crească taxele pe tot-ce se-vinde-şi-cumpără-în-ţara-asta, sufocând lumea, iată că şi numărul celor care trec de la „informarea” mass-media, la analiză şi atitudine aflată numai în slujba ţării, creşte – dacă voi puteţi în rău, putem şi noi în bine. Să-i facem şi noi pe ăştia să bată în retragere!

Să vă ţineţi când ne vom prinde mână-de-mână, uniţi în cuget şi-n simţiri!

Reclame

6 răspunsuri

 1. la punctul 2 nu stiu daca profitul din banii trimisi in tara e de luat in considerare deoarece:

  1) tinerii care aleg sa studieze in strainatate o fac pe banii lor (studii platite, costul traiului etc) cel putin pana termina studiile sau isi gasesc un loc de munca acolo. banii respectivi fiind transferati din Romania si cheltuiti intr-un alt stat.
  2) ceea ce trimit in tara este sub ceea ce vor plati statului in care se afla drept taxe si impozite; si asta abia din momentul in care reusesc sa se angajeze acolo. taxe si impozite care altfel ar ajunge in buzunarul statului roman (daca tinerii s-ar intoarce). Nu mai discut aci si aspectul legat de faptul ca in loc sa produca in cadrul economiei romanesti o fac in afara.

  –-

  altfel, in ceea ce priveste masurile sau non-masurile luate de guvernanti pentru a contracara criza economica…presupunand ca nu conteaza daca sunt incompetenti, rau intentionati si/sau manipulati de altii, senzatia este ca toate aceasta a fost o pregatire deliberata pentru a impinge tara si romanii intr-o criza sociala profunda.

  pe aceasta linie, daca privim in istorie…singura rezolvare posibila si salvare a clasei conducatoare in acest context este implicarea intr-un razboi.
  lucrul asta il sublinia foarte bine un general american, daca nu ma insel. inca de acum cateva zeci de ani, daca mi aduc bine aminte. si daca faceti o conexiune cu starea de fapt din America ultimelor zece-cinsprezece ani si starea de razboi aproape continua in care se afla…

 2. In Anglia se poate studia in conditii economice mai mult decat lejere, fara a fi beneficiar al vreunei burse. Tot ce are tanarul de facut e sa aplice pt un imprumut la banca din U.K., iar banii ii va returna, daca va avea un venit de peste 15000 lire / an. Va returna un procent din diferenta dintre salariu si plafonul minim de 15000, stabilit prin contract. Acest imprumut de 3500 lire anual se prescrie daca in curs de cativa ani absolventul nu isi poate gasi un job platit cu mai mult de 15000 de lire / an. Asa ceva nu cred sa existe in Romania. Ceea ce Anglia nu sponsorizeaza, sunt cheltuielile curente ale studentului: cazare, mancare, transport, timp liber, cheltuieli medicale care depasesc polita de asigurare, etc. Nivelul de pregatire al studentilor din Anglia fiind unul scazut, eaproape facil pt un roman sa termine ca sef de promotie si sa ramana cadru universitar, in mediul academic, pe viata, acolo in Anglia. Englezii nu au istetimea romanilor, nici pe departe. Doamne ajuta!

 3. Eufrosin, nu cred ca e cazul sa-l ridici in slavi pe kazarul de Gitanostein, sunt sigur ca pe la spate isi freaca mainile de bucurie ca ii ies toate pasentele. Rolul lui in Romania este sa vegheze la aplicarea directivelor Noii ordini mondiale de catre pupincuristii Basescu si acolitii lui. Alogenii tot timpul au tras sforile in politica dar au reusit sa cada in picioare datorita judecatii lor perfide. Ma mir de tine Eufrosin ca ai cazut in plasa asa de usor.
  Doamne ajuta.

  Cazut in plasa? Frate, n-ai sesizat umorul… Eufrosin

 4. Masurile guvernului, atatea cate au fost de cand a izbucnit criza, nu mai pot fi asimilate cu prostia , ci cu o gandire politica antinationala premeditata.

 5. eu sunt de alta parere . Cred ca solutia aleasa e pe jumatete buna , deoarece ar fi fost ideal sa se reduca pensiile cu 15% si sa nu se mareasca tva-ul . Daca am fi o tara bazata pe un consum la produsele autohtone (peste 80% din productie proprie) s-ar putea reduce taxele pentru a se stimula consumul , dar daca reducem taxele acum ce stiumulam ? r: masini second -hand si noi , produse alimentare si in special produse finitein marea lor majoritate din afara granitelor. !!!

 6. @s
  Ideal ar fi fost sa nu se ajunga aici. 🙂
  Parerea mea e ca nu cresterea TVA-ului ne va afecta cel mai mult ci reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, scumpirea medicamentelor (mai ales a celor compensate) si nu in ultimul rand… incapabiltatea guvernului de a crea locuri de munca pentru romanii nostri.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: