Ce se întâmplă când citiţi Lumea după Eufrosin şi cine vă sunt partenerii:


E bine de aflat şi încălzeşte inima blogerului să îşi cunoască audienţa. Vedeţi, un blog de analiză ca şi Lumea după Eufrosin, poate să meargă în două direcţii: fie completamente ignorat dacă debitează prostii, fie citit cu regularitate de către guverne străine şi organizaţii private de anvergură.

Ar fi bine ca guvernul României să priceapă că până şi un blog umil, poate contribui la influenţarea unor decizii care vor afecta ţara noastră. De fapt şi ei sunt abonaţi aici, deci ştiu cum stă treaba. Când raportez lucrurile pe care le găsesc demne de ştiut, sunt nevoit să o fac cu scopul de a ajunge la miezul cepei, foaie după foaie – nu pot picta lucrurile frumos atunci când descopăr putregai în mijloc.

Dacă guvernul României vrea să fie perceput altfel de către străinătate, e treaba lui să facă în aşa fel încât să am tot mai puţine rele de raportat. Cât mi-ar mai place şi mie asta… Aşteptăm deci iniţiativa lor. Domnilor, dacă nu neapărat din altruism , măcar pentru că v-ar câştiga capital politic, atât la noi cât şi afară!

Spre exemplu, ia’ puneţi SRI şi DIICOT pe urma mult-prea-multelor bande de infractori civili care terorizează cetăţenii ţării şi infestează efectiv organismul ei, apoi aruncaţi-i pe bastarzi în adâncul puşcăriei Gherla să vedeţi ce minuni va face asta pentru imaginea Dvs.! Un început timid a fost făcut deja, dar nu-i destul: sunt ticăloşi cu mult mai mari de prins şi judecat decât nişte traficanţi de softuri pentru interceptarea telefoanelor!

Aştept în continuare să fiu contactat pentru a oferi cazurile pe care le cunosc. În fine, haideţi să vedem în ce companie selectă vă aflaţi atunci când citiţi Lumea după Eufrosin:

Guvernul Canadei

Guvernul Provinciei Ontario

Guvernul Irlandei

Dept. de Stat al SUA

New York State Gov.

Consiliul European

Comisia Europeana

Armata SUA

Trezoreria SUA

Să trecem acum şi la ai noştri:

Parlamentul Romaniei

Cancelaria Primului Ministru

Serviciul Telecomunicatii Speciale

Ministerul Justitiei

Ministerul Telecomunicatiilor

Insp. Gen. Comunicatiilor

Destul? Nu că nu ar mai fi şi alţii..Haideţi să aruncăm o privire şi în lumea organizaţiilor străine private sau de stat:

BCIT

Stanford Univ.

Univ. of California - Pres.

Dyncorp

France Telecom.

Hungarian Telecom.

China railway telecom.

Bulgarian Telecom.

Posta Luxemburg

IBM

Koln Universitaet

Polish University

Spitalul Universitar Poitiers

Lithunanian University

Google

Sunt şi eu surprins zilnic de aceşti cititori ai mei. Neîndoielnic, unii sunt români care mă vizitează în mod ne-oficial, dar totuşi, în mediile în care lucrează, aceşti oameni au un cuvânt de spus. Alţii o fac clar ca obiect al muncii:  frecvenţa lor este săptămânală, dacă nu zilnică.

Tuturora, le mulţumesc!  Acum domnilor guvernanţi, trag nădejde că anumite lucruri bune vor începe să se întâmple la noi foarte curând. Ar fi păcat ca o ţară atât de minunată ca şi România, să proiecteze o imagine negativă în lume, când moştenirea noastră multi-milenară ar trebui s-o facă paradisul pe pământ, cu ajutor din partea Dvs.  Ce spuneţi, punem umărul la treabă ?

Un ultim amănunt, numărul cititorilor. E-n creştere spectaculoasă, cu mult mai bine luna aceasta, decât în Mai, când am captat imaginea – rămân pe mai departe la datorie.

12 răspunsuri

 1. hhmmmm… păi să vedem. prima „treabă bună“ o va face ministrul Borbely (parcă aşa se scrie), al mediului: având în vedere faptul că cei care vor să „ciordească“ aurul de la Roşia Montană au venit cu un alt „certificat de urbanism (acum este nevoie de certificat de urbanism pentru a face o mină??? sau, mai grav: exact de certificatul de urbanism s-au împiedicat cei care trebuiau să le dea cu şutu-n cur hoţilor de aur???).
  despre restul sper că voi apuca să scriu azi, mai pe seară

 2. :))
  am uitat să completez:
  deci, pentrn că îia au venit cu alt ceferticat, vor să dea drumul hoţiei, trecând şi peste dispoziţia mUe (care măcar atâta lucru bun a făcut) de a nu se mai acorda drept de minerit pentru metodele care folosesc cianuri.
  e? iau aminte mojicimile lor, da’, din păcate, nu la ceea ce ar trebui, ci la buzunarele proprii, pe care pizdipoancele pe care le au prin jur le golesc mai rău ca pompa de vid o biată pungă de plastic.

 3. felicitari, dom’le ca te-nvarti in cercuri elitiste! mare lucru sa fie preocupati de ce scrii, atat americanii, cat si europenii care ne conduc! sa nu mai zic de guvernanti, ca daca ar invata ceva de pe blogul tau ar fi bine, dar nu se lipeste nimic de ei! la mai multi cititori si la cat mai multe articole! Doamne-ajuta!

  Multumesc, eu trag speranta ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele! Doamne ajuta!

 4. Salut Eufrosin ,
  te citesc de ceva timp ,iar atunci cand am citit articolul anterior legat de cine se uita pe blogul tau, chiar m-am gandit ….voi aparea si eu vreodata……ha.ha
  Si iata a aparut si ip-ul „meu”(care nu este chiar al meu , ci al providerul-ui) 83.228.53 BG telecom .
  „Sunt şi eu surprins zilnic de aceşti cititori ai mei. Neîndoielnic, unii sunt români care mă vizitează în mod ne-oficial,”………….in primul rand complimente -faci treaba buna ,subiecte interesante , as vrea sa scrii mai des decat citesc eu (asta nu ca nu pun osul la munca )dar asta este ……… in incheiere….eu credeam ca te citesc in mod oficial……..
  Succes si tine-o tot asa.

  Mersi! Ma citesti in mod oficial, dar nu ca si parte a atribututiunilor de servici, nu ? Dar daca da, pune si tu o vorba buna acolo sus! 😉 Eufrosin

 5. Ăstea da vești bune. La cât mai multe!
  Doamne ajută!

  Multe multumiri
  Doamne ajuta!

 6. Buna seara, Eufrosin,
  Par a fi vesti bune. Inca ne mai putem bucura de libertatea cuvintului.
  Numai de ar reactiona toti acestia in sensul care trebuie. Atit doar ca presupun ca unii dintre „oficialii” care va viziteaza n-o fac cu ginduri bune, de indreptare si incetare a crimelor. „Baietii” iau pulsul.
  Dumnezeu sa va intareasca sa continuati!
  Toate cele bune!

  Stiu cum stau lucrurile, dar asta nu inseamna ca renunt la optimism. Multumesc, Doamne ajuta! – Eufrosin

  • Exact la fel ca Daciana gandeam si eu…Sa speram ca nu vei avea „probleme”… Domnul sa va aiba in paza Sa,pe tine si pe familia ta! Doamne ajuta! P.S.Multumesc frumos pentru ICOANE!

   Cu multa placere – multumesc pentru rugaciuni, Doamne ajuta! Eufrosin

 7. Spui tu:
  „Aştept în continuare să fiu contactat pentru a oferi cazurile pe care le cunosc.”
  Eu credeam ca discernamantul si echilibrul te va face sa-ti dai seama ca e musai sa ramai un anonim. Faptul ca doresti sa fii sub lumina reflectoarelor imi ridica semne de intrebare.

  Chiar credeai ca unul care scrie ce scriu eu poate ramane anonim in ziua aceasta ? Cine nu da dovada de realism acum ? – Eufrosin

  Apoi:
  „Stiu cum stau lucrurile, dar asta nu inseamna ca renunt la optimism. ”
  Cunosti zicala cum ca un pesimist e doar un optimist informat. Sa lasam visele, iluziile si sperantele desarte copiilor, femeilor naive si purtatorilor ilegali de pantaloni. Sa nuantez totusi – nu fac apologia pesimismului ci indemn la realism. Tot din prea mult optimism s-a ajuns pe marginea prapastiei. Aminteste-ti psihoza generalizata dinainte de criza: „Totul va creste! Duduie economia mondiala! Consumati! Produceti cat mai multe lucruri de nimic invelite in poleiala stralucitoare! Fiat money! ” In USA prin produse financiare derivate, un bun creat ajungea sa fie revandut de 7 ori in 8 feluri etc. Pai tu crezi ca omenirea se mai face bine?

  Fireste, fireste…Asta-i ce se intampla cand optimismul e unul mimat pentru a-i prosti pe altii. Al meu e ancorat in speranta ca totusi, tarii mele i se cuvine mai bine decat ii este acum. – Eufrosin

 8. …si eu citesc bolgg’ul tau de aici din tara vacarilor si gazarilor…keep up the good work!

  Mersi! Tot om bea noi berea aceea intr-o zi! Eufrosin

 9. iata ca se intampla si lucruri bune, defapt ele se chiar intampla numai ca nu sunt mediatizate indeajuns.
  La cat mai multi cititori Eufrosine si sa se intoarca cat mai multi pe calea cea buna.
  Doamne ajuta.

  Multumesc, Doamne ajuta! – Eufrosin

 10. ia vezi in ce luna a fost prabusirea avionului polonez si anumite avertizari facute … plus alte chestii care se intampla si sunt spuse cu putin timp in urma pe acest blog de catre unii comentattori … ETC.

 11. la cat mai multi cititori, dar ai grija sa nu cumva sa te aflii pe lista lor de bloguri care „trebuie reduse la tacere”. De fapt, sigur te afli, dea Domnul sa ne mai acopere si sa ne ajute!

  Doamne ajuta si felicitari sincere pentru munca ta!

  Stiu. Multumesc pentru rugaciuni – Doamne ajuta! – Eufrosin

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: