România, o ţară minunată dar bolnavă


Mai mult ca oricînd, România este denigrată cu tot dinadinsul, prin programe de spălare a creierului susţinute cu vehemenţă în mass media. Am ajuns să mă feresc de discuţiile banale cu oamenii de pe stradă, de prin magazine, din gară ş.a.m.d., pentru că inevitabil se ajunge la acelaşi text îngrozitor, asemănător cu judecăţile de valoare din vremea lui Stalin: “Trăim în România, de asta este rău…”

Această frază este pe cît de falsă, pe atît de blasfemiatoare, la fel ca o înjurătură la adresa Celui de Sus. Îi invit pe toţi cei care utilizează această ticăloasă frază să se ducă din această ţară fix acolo unde consideră ei că e mult mai bine. Măcar dacă m-ar asculta…

Ce este România? România este suprafaţa de pămînt pe care ne-am născut. România înseamnă Carpaţii, cîmpiile, Dunărea şi Marea Neagră. România înseamnă Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Avram Iancu. România înseamnă grîu, vii, pomi, respiraţia codrilor, ploile, verdeaţa. România înseamnă Ortodoxie. România este una din porţile spre raiul ceresc – o gură de rai. România înseamnă libertate. România este Acasă.

Toate acestea vă sînt respingătoare, cinstiţii mei români contemporani? Dacă pe acestea nu le suferiţi şi vă bateţi joc de ele, atunci nu sînteţi decît nişte mutanţi, nişte accidente genetice nefericite ale acestui neam.

Dar nu, celor mai mulţi dintre domniile voastre nu vă miros toate acestea, ci altceva vă deranjează la această ţară. Vă deranjează prostia şi mizeria. Şi cu adevărat, acestea se întîlnesc peste tot, mai ales în ultima vreme. Cine este de vină pentru acestea? Pămîntul pe care trăim, Dunărea, Carpaţii, războiul din ’77? Bineînţeles că nu. Există mutanţi care dau vina şi pe acestea, numindu-le în mod inepto-ştiinţific „condiţii istorico-geopolitice nefavorabile”. Dar nu, nu aceastea sînt de vină, ci oamenii. Noi. Noi toţi. Noi toţi cu păcatele noastre. Noi, eu, tu, el, ea, toţi care alcătuim această ţară, cu toţii sîntem vinovaţi sau măcar responsabili.

Creştinul, omul lui Dumnezeu, ştie să-şi asume această vină/responsabilitate, chiar şi atunci cînd nu îi aparţine lui direct (purtaţi-vă sarcinile unii altora – Gal. 6, 2). De altfel, nu am auzit pe niciun creştin real rostind cuvinte grele la adresa României, pentru că mintea lor nu este purtată de duhul prostiei.

Oamenii care lovesc în România fac parte din două categorii: cei de alt neam şi cei de un neam cu noi, dar care mănîncă din ţară precum cancerul. Românilor care distrug acest neam prin prezenţa lor, tocmai lor nu le convine această ţară. Şi ca orice cancer, vor acum să plece aiurea, adică să facă metastaze (cărei ţări i-o trebui asemenea oameni?, mă întreb eu…).

Acestor excrescenţe pe trupul ţării care nu se simt bine în România, le dau cîteva exemple spre luare aminte.

1. Recent am primit o somaţie de deconectare de la energia electrică pentru că pe ianuarie am plătit la lumină mai puţin cu 3 roni (cu toate că pe lunile ulterioare am depus destui bani în plus).

Doar trăim în România…

Dar iată ce citesc într-un articol de pe Fox NY: IRS-ul, ceea ce ar fi Fiscul la americani, numai că mult mai teribil, şi-a desfăşurat forţele ameninţător pe proprietatea unui om pentru că era dator la stat cu 4 cenţi!

Şi nu era prima dată…

2. În spitalele româneşti, domneşte mizeria şi lipsa de grijă faţă de pacienţi.

Doar trăim în România…

Iată ce citesc, însă, despre condiţiile din spitalele britanice: 1200 de oameni au murit într-un spital din cauza mizeriei, foamei, neglijării, abuzului personalului medical, malpraxisului ş.a.m.d.

Nu mai vorbim de faptul că pentru un transplant de ficat se încasează în Occident sume de zeci şi sute de mii de euro. Dacă nu pălăteşti, te lasă să mori. Mă întreb de ce este nevoie de asemenea sume pentru un transplant, dar fiind că pacientul pune la dispoziţie ficatul transplantat (de la rude)… Pentru patul de spital? Pentru perfuzii? Pentru vitamine? Sau pentru chirurgul care fără 20.000 de euro nu pune mîna pe pacient?…

3. Românii fură atît de mult, încît au distrus ţara.

Da, fură în stil haiducesc: iau de la români şi dau străinilor. Hoţii cei mari, care nu se văd, sînt de fapt străinii pe care noi îi adulăm.

4. Un mexican trăitor în România este oripilat de faptul că românii sînt înapoiaţi, căci cică au obiceiuri medievale la nuntă. Ce obiceiuri?, am întrebat eu, crezînd iniţial că se referă poate la torturarea miresei… (mai ştii?…) Răspunsul civilizatului mexican: Sîntem înapoiaţi pentru că la nunţile româneşti se servesc sarmale. L-am întrebat atunci ce anume se serveşte la nunţile din Mexic. Răspunsul lui a fost: sandvişuri.

Răspunsul meu: Iubitul meu mexican, sandvişul la nuntă este mîncarea calicului – multă pîine şi ce se mai nimereşte între cele două felii…

5. Laudă mare la adresa oraşelor moderne, alcătuite după planuri urbanistice generoase, cu străzi largi şi aerisite, nu ca oraşele noastre, cu străzi înghesuite.

Răspunsul meu: Oraşele româneşti nu au străzi largi tocmai pentru că sînt vechi, făcute pe vremea cînd nu era nevoie de nu ştiu cîte benzi de circulaţie. Şi nici nu sînt aliniate în stil comunist ca străzile americane din aceleaşi motive. Avem ceva vechime pe aceste locuri. Dar după părerea celulelor canceroase ale acestei naţii, acesta este semn de inferioritate.

Exemplele sînt nenumărate. Mă opresc însă aici.

Mai ofer totuşi o comparaţie grăitoare despre diferenţa dintre România şi alte ţări. În România este acum ruşine să fii creştin. Pe cînd în ţările civilizate, este ilegal.

Asta vor celulele canceroase ale acestui neam: să fie şi în România ilegal să fii creştin, să fii român, să fii om. Cu toţii trebuie să devenim paraziţii, cancerul acestei ţări. Numai aşa ticăloşii acestei naţii se vor simţi bine, cu inima şi conştiinţa împăcate. Numai aşa se vor simţi ei înşişi în România. Acum se simt constrînşi.

Este o ruşine să fii român??? Eu zic dimpotrivă: Ruşine să le fie celor cărora le este ruşine că sînt români!

Am străbătut lumea în lung şi lat şi poate o voi mai străbate. Toată lumea aceasta este frumoasă – o minune fără seamăn. Însă pentru mine, cea mai mare dintre minuni este România, după cum pentru un copil, cea mai bună şi mai frumoasă dintre mame este tot mama lui, în ciuda tuturor argumentelor ştiinţifice care susţin contrariul.

Comparaţia între România şi alte locuri este ca cea dintre codrii României şi codrii altor neamuri. Cîteva zile în munţii Neamţului te refac sufleteşte şi trupeşte, căci munţii aceştia sînt sfinţiţi de atîţia pustici şi de atîtea mănăstiri. În Suedia, deşi în aparenţă la fel de frumoşi, codrii sînt fioroşi, îţi este frică să intri în ei, simţi acolo prezenţa duhurilor rele, după cum povesteşte un român care a trăit acolo mulţi ani. În Germania, pădurile sînt atît de îngrijite, curate şi aliniate, încît ai senzaţia că nu au fost creaţi de Dumnezeu, ci de un psihopat.

Revenind… acum, România este bolnavă de cancer. Îmi doresc ca toate celulele ei sănătoase să se trezească, să înţeleagă că starea în care ne aflăm este departe de a reprezenta normalitatea şi să lupte cu răul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, toate formele de cancer sînt vindecabile.

sursa http://filida.wordpress.com/

13 răspunsuri

 1. De ce am ajuns aici? Fiindca ne-am uitat credinta, istoria iar mai nou, ne pierdem si limba.

 2. De cate ori trebuie sa plec din tara am o strangere de inima. Daca trebuie sa stau mai mult de 2 saptamani dincolo de granita deja e problematic. Invariabil, dupa 10 zile incepe sa-mi fie rau, de la alergii ciudate si violente la stari ce seamana mult cu depresiile. Dupa ani multi de cercetat medical pe aceasta tema, am ascultat ce mi-a spus un bun prieten preot: ” n-ai inteles ca nu te lasa pamantul sa pleci. Fa-ti tot programul de deplasari cu zile de oblojeala pentru suflet. Du-te prin tara unde te cheama si o sa fie bine.” De atunci, INVARIABIL, pe drumul de intoarcere primesc jnvitatii pentru a petrece cateva zile undeva in tara, sau aud cate o poveste pasionanta despre cate un loc din Romania unde nu am fost inca. Si ca sa fie totul complet, INTOTDEAUNA programul meu se potriveste sau ajunge sa se potriveasca brusc cu
  oferta aparuta. 🙂

  O fi Romania cu „cancer” dar se face bine Mai repede decat vor unii. Si ar merge lucrurile si Mai repede daca incetam sa ne relatam la cei care au intentii nu tocmai curate ca fiind cei puternici. Puterea este a celor care si-o asuma.

 3. Am ajuns aici fiindca in aceasta tara au navalit calare pe tancurile sovietice toti iudeii antemergatori ai antihristului- Neulander, Bruckner, Pauker,etc., dupa care si-au romanizat numele pierzandu-li-se urma. Apoi au predat puterea urmasilor lor, cei de acum-Iliescu, Roman, Nastase, Tariceanu, Patriciu, Boc, Basescu,etc. Bineinteles ca au gasit pe aici niste uscaturi bune de facut cozi de topor. Adevarata e afirmatia aceea-astia nu-s romani, sunt doar vorbitori de limba romana.
  Restul suntem anesteziati deocamdata, dar cu ajutorul lui Dumnezeu ne vom trezi.

 4. Patriotismul nu înseamnă ura împotriva altor neamuri, ci datorie către neamul nostru; nu înseamnă pretenţia că suntem cel mai vrednic popor din lume, ci îndemnul să devenim un popor vrednic.
  Mihail Sadoveanu

  Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.
  Mihai Eminescu

  Sunt român şi, ca român mă socot buricul pământului. Că dacă n-aş fi român, n-aş fi nimic. Nu mă pot imagina francez, englez, german. Adică nu pot extrapola substanţa spiritului meu la alt neam. Sunt român prin vocaţie. Tot ce gândesc devine românesc.
  Petre Ţuţea

  A fi naţionalist în România, adică a-ţi închina viaţa ridicării neamului şi ţării tale, însemnează a te aşeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii şi a trăsnetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită şi mai lovită decât dragostea de românism.
  Nichifor Crainic

  România este a românilor, a tuturor românilor şi numai a românilor!
  Nicolae Iorga

  Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul.
  Grigore Vieru

  Foarte bun articolul Eufrosin, multumim. In cateva zile ma intorc in tara, DEFINITIV.
  Doamne ajuta.

 5. din pacate eu trebuie sa plec din tara pt ca nu mai fac fata cu ratele. 😦

  Ma tem ca asta nu e un motiv valabil. Rate vei avea oriunde te-ai stabili, dar fara perspectiva ajutorului familial. – Eufrosin

  • Lasa grija ratelor, in curand vor disparea banii, asta se si vrea, virtualizarea lor si ciparea noastra ca si solutie „magica”. In aceste vremuri un petic de pamant cultivabil si al tau face cat tot aurul de pe lume. Detasarea de lucrurile materiale e iarasi foarte importanta, se poate sa ajungem la situatia stupida sa ni se ceara impozite pe pamant si noi sa nu primim pensii sau mai stiu eu ce… Sa fim pregatiti! Cea mai importanta e Spovedania, Pocainta (taina a Ortodoxiei), Postul si Rugaciunea pentru Tara. In fata unei asemenea conspiratii la care este supusa natia ajutorul TREBUIE CERUT SI POATE VENI NUMAI DE LA DUMNEZEU. Doamne Ajuta!

 6. Cu permisiunea lui Eufrosin,un mesaj pentru toate celulele canceroase ale acestui neam:

  Oameni calduti,bombe cu efect intarziat,ce sunteti!
  Dupa voi,astia,pana acum am fi fost turciti,grecizati, iudaizati. Nu mai aveti respect fata de pamantul tarii,de inaintasi,de traditii! Sunteti doar niste flescaiti care faceti sluj si pupati papucul stapanului. Nu mai aveti credinta,demnitate,rusine,miseilor! Nu mai aveti coloana vertebrala! Tot ceea ce stiti este sa slujiti intereselor straine,de orice fel ar fi ele si de oriunde ar veni. Tradatorii isi merita glontul cu prisosinta-pui de naparci!

 7. Pacatele noastre sunt de vina, cum spune Eufrosin…Romancele fac coada de 20 de ani la policlinica sa avorteze si pana acum au avortat un neam intreg…Suntem un neam bolnav de necredinta…

 8. Un articol excesiv de sentimental si aproape complet desprins de realitate. Cateva afirmatii sunt chiar aberante, precum cea in legatura cu vechimea oraselor romanesti, care ar fi adevarata cauza a traficului imposibil. Gresit total. In Europa de vest exista foarte multe orase mult mai vechi decat cele romanesti si unde se circula civilizat, pentru ca acolo exista parcari si de-a lungul timpului s-au luat masuri in privinta asta. La noi, nimic, parcarile exista numai pentru a fura Udrea niste bani. Pe urma, am avut norocul sa vizitez si Suedia, si Germania. Nu e nimic fioros in padurile de acolo, dimpotriva, si nici nu exista gramezi de gunoaie si sticle de plastic la tot pasul.

  Cei ce iubesc tara asta, evident o vad cu alti ochi. – Eufrosin

  • Eufrosin, cam acum 8-10 ani, pe cand eram inca elev/student, vedeam si eu Romania printr-o prisma foarte nationalista si sentimentala. Insa e aproape imposibil sa-ti pastezi parerea asta idilica o data ce ai ani de zile, zi de zi de-a face cu realitatile romanesti. Nimeni nu contesta frumusetea padurilor din judetul Neamt, pe care le da autorul drept exemplu, numai ca e foarte dificil de ajuns acolo, pentru ca nu sunt sosele la standarde cat de cat decente. Cand mergi cu masina inspre vest si treci de Szeged, e alta lume, cel putin din punctul de vedere al drumurilor. Noi suntem inca in secolul XIX.

   Si aspectul asta, al lipsei soselelor, ar fi pana la urma o dificultate pur materiala, care ar putea fi trecuta pe moment cu vederea, daca ar exista cel mai mic indiciu ca lucrurile macar sa indreapta, oricat de lent, intr-o directie buna. Dar am avut si am in continuare de-a face cu autoritati ale statului care la toate nivelurile (de la functionari marunti din primarii comunale si pana la prefecti si ministri) sunt complet corupti, interesati numai de propriile afaceri. Nici nu mai imi amintesc de cate ori mi s-a cerut spaga direct, atat de des s-a intamplat. In prezent, daca nu ai o legatura cu PDL, este imposibil sa ai o afacere. Chiar si buticurile cele mai amarate nu pot fi tinute in viata fara „binecuvantare” de la partid.

   De asta spun ca astfel de articole sunt in afara realitatii. Crezi ca oamenilor le arde de Stefan cel Mare sau de frumusetile naturale cand astia taie pensiile si salariile?

   De Stefan Cel Mare ar trebui sa ne rugam caci e sfant, iar despre frumusetile naturale trebuie sa ne pese ca altfel ni le fura si distrug astia (Rosia Montana, padurile etc.). Sosele putem face si mai tarziu si mai ieftin si mai bine, importanta e mostenirea noastra ca si romani. – Eufrosin

  • Eufrosin, Cristian face comparatii nu din dispret pentru locurile noastre, cred ca mai degraba din jale. Pe la noi se umbla si traieste greu din cauza unora care nu sunt nici gospodari, nici bine intentionati, dar noi tot ii tinem in varf. Cum altii de un cu totul alt caracter nu apar (sunt impiedicati…), ar fi trebuit sa avem o campanie sustinuta pentru un vot alb, in masa (erau niste indrumari pe un blog dedicat, nu mai am linkul).

   Eu nu cred ca articolul tau este foarte sentimentalist, poate la limita…

 9. superb articol! iar definitia
  „Ce este România? România este suprafaţa de pămînt pe care ne-am născut. România înseamnă Carpaţii, cîmpiile, Dunărea şi Marea Neagră. România înseamnă Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Avram Iancu. România înseamnă grîu, vii, pomi, respiraţia codrilor, ploile, verdeaţa. România înseamnă Ortodoxie. România este una din porţile spre raiul ceresc – o gură de rai. România înseamnă libertate. România este Acasă.”

  este absolut fantastica

 10. Bine ca patru centi ti se pare putin la americani da la noi e cat tot pibul Buzaului.

Răspunde!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: